|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty- część V
buuuu, nienawidzę tego, ja wstaję rano, wychodzę do pracy, a kot w tym czasie leży na kołdrze i się przekręca z jednego boku na drugi
choc dzis wstal rano razem ze mna i wskakujac na biurko zwalil ukladane puzzle 700 elementow ale macie fajnie, że macie gdzie wstawiac takie wypasione drapaki
|
|
|
|
#2972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://alejka.pl/drapak-dla-kota-bruno-bezowy.html |
|
|
|
|
#2973 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Drapak nie jest stabilny, bo mimo dobrego zabezpieczenia połamał się w transporcie, musiałam go usztywniać na własną rękę. Koty na zdjęciach reklamowych są jakieś miniaturowe.
|
|
|
#2974 |
|
Przyczajenie
|
Nie, jeszcze nie ciachnięty Czekam z tym jeszcze jakiś miesiąc, dwa, bo Julek ma dopiero 5 miesięcy. Drzwi póki co muszą być zamknięte, bo Julian gdyby wszedł na pokrywę akwa, to mógłby sobie zrobić krzywdę, a jeszcze nie jest w 100% zabezpieczone.
|
|
|
|
#2975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zyziek nawet mając raptem 4 miesiące obalił taki ponad metrowy drapak z wydawałoby się solidną budą na dole.Teraz zależało nam na sufitowym, bo chcemy, żeby koty po drapaku wchodziły też na regał z książkami, z którego z kolei nad drzwiami po półce przewędrują na szafkę narożną I czytając o rozchwianych sufitowych drapakach z zooplusa i innych internetowych sklepów moja wyobraźnia wypracowała obraz wywróconego 30-kilowego drapaka, pod którym ginie któryś z moich kotów, a wynajmowane mieszkanie zostaje zdemolowane. Podziękuję
|
|
|
|
|
#2976 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuję za rady w sprawie drapaka, na pewno wezmę je od uwagę, z tym że teraz mam jeszcze większy mętlik w głowie
![]() iwona1110 moja kotka ma dopiero 3 miesiące, to dachowiec więc nawet jak urośnie nie będzie duża i ciężka, ale żywioł z niej ogromny, lata po całym mieszkaniu, więc zależy mi na stabilnym drapaku. Będę wdzięczna za filmiki dla porównania
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zastanawiałam się co by kot wolał widziałam tylko że nie lubi budek, lubi się wspinać i im wyżej tym lepiej Nie żałuję tego zakupu drapaka z zooplusa bo przynajmniej mam coś na balkon. Postaram się nagrać filmik i wrzucić jak tylko Motylek mi pozwoli. Jeżeli wizaż uzna że to reklama wrzucę Ci na priv ![]() Moje koty na pewno mi pomogą w nagrywaniu
|
|
|
#2978 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Polecasz Rufiarzy, bo na to zasługują i nic z tego nie masz, to to chyba nie reklama nielegalna, jak zysku nie ma
|
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj jak umieszczałam zdjęcie Ambry na drapaku na fb to zamalowałam metkę W sumie mogliby dawać coś za reklamę
|
|
|
#2980 |
|
Rozeznanie
|
pół dnia oglądam drapaki we wszystkich możliwych sklepach
![]() znalazłam kilka z rufi na które mnie stać, ale nie są to drapaki sufitowe. W związku z tym mam pytanie. Czy one też będą stabilne? ma ktoś może rufi niesufitowy? ten wydaje sie fajny i niedrogi http://www.drapaki.pl/pl/podstawowe/42-p-5a.html |
|
|
|
#2981 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
Ten z Twojego linka to drapak dla kociąt, nie wiem czy jak kot podrośnie to będzie mu dalej służyć, nie wiem. |
|
|
|
|
#2982 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym jeszcze chciała w regale zrobić takie coś jak na 25 zdjęciu z linka, takie półki z przejściami dla kotów
![]() http://www.joemonster.org/art/20438/...eble_dla_kotow (ktoś już kiedyś wrzucał tego linka, Iwona, chyba Ty?) |
|
|
|
#2983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ten z linka który wklejałam nie jest dla kociąt (przynajmniej tak mi sie wydaje), dla kociąt był osobny odnośnik |
|
|
|
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
Motylek dała zielone światło więc oczekujcie moich oskarowych produkcji z drapakiem w roli głównej
|
|
#2985 |
|
Zadomowienie
|
ktoś mi podtruł Szprotę, leży w lecznicy na obserwacji i kroplówkach ;x
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby szybko zdrowko wrocilo i az mi przyszlo na mysl jak to przeczytalam ze " temu komus " przydalo sie to samo podac
|
|
#2987 |
|
Nie depcze krokusów
|
Skąd ta pewność, że kot został zatruty? Takie jest ryzyko polowań na dworze i niekoniecznie ktoś usiłował go zabić
|
|
#2988 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już kilka razy miał wzywane siły wyższe, bo jego zwierzęta są karmione suchym chlebem i wodą, a jego koty zawsze przychodzą do nas i już do niego nie wracają. jak mi smutnno Cytat:
Edytowane przez medsik Czas edycji: 2012-11-08 o 18:49 |
||
|
|
|
#2989 | |
|
Raczkowanie
|
Drogie Wizazanki bardzo prosze o rady
![]() 2 miesiace temu znalazlam mlodego,wychudzongo kotka na ulicy.. Jest kochanym,malutkim rozrabiaka-kilkumiesiecznym.. Ostatnio zastanawiam sie nad przygarnieciem ze schroniska jeszcze jednego kotka tylko,ze starszego 3+. Czy uwazacie ze to dobry pomysl?Czy kotki sie "dogadaja"-starszy z mlodszym? I czy to nie za wczesnie dla mojego kotka-dopiero co oswoil sie z domem a tu jeszcze inny kot? I jeszcze jedno pyt Jak nauczyc mojego kota drapania po "drapaku"? Kupilam mu dosc spory, z roznymi bajerami zeby sie zainteresowal, a on,owszem pobawi sie,ale jesli chodzi o drapanie to z uporem maniaka interesuje sie tylko nasza nowa skorzana sofa.. Tak jakby zadne inne meble nie wchodzily w gre, tylko ten jeden mebel go interesuje..Niestety jego dobry gust nie nalezy do najtanszych Jestem bezsilna, tym bardziej,ze mnie i mojego TZta calymi dniami nie ma w domu..---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
jak sie czuje kotek? Edytowane przez carmen_88 Czas edycji: 2012-11-08 o 18:52 |
|
|
|
|
#2990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A człowiek ten nie wiem gdzie się urodził, ale wiem, że jest zdolny do takich rzeczy. Kiedyś nam przetrzymywał kotka z pomieszczeniu gospodarczym. Było słuchać płaczliwe miauczenie, a on się wypierał, że kota nie ma. Skończyło się policją... nie rozumiem po co robi nam takie 'imprezy'
|
|
#2991 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieje ze wszystko juz bedzie dobrze a pan..no coz.. zyczyc mu zeby przypadkiem sam zjadl to,co dal kotkowi:/
|
|
|
|
|
#2992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2 koty to super sprawa, wg mnie samotny kot to smutny kot, ale są wyjątki... Szukaj mu kolegi/koleżanki który będzie pasował do niego, więc głównie kieruj się charakterem nowego towarzysza a nie wyglądem a co do kanapy...oklej dwustronną taśmą klejącą, powinno go zniechęcić po jakimś czasie, i spsikuj drapak kocimiętką w spraju żeby z kolei zachęcić
|
|
|
|
|
#2993 |
|
Nie depcze krokusów
|
medsik - co za... nie człowiek, nie zwierzę, nie wiem, jak go nazwać
|
|
#2994 |
|
Zadomowienie
|
co najśmieszniejsze- dzisiaj w autobusie chciał żebym mu rozmieniła pieniądze, bo nie ma na bilet. Kpina jakaś. Myślałam, że go uduszę
|
#2995 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, moj zaraz po przygarnieciu go byl na dokladnym "serwisie" u weterynarza Czyli nie jest dla niego za wczesnie na kolege? bardzo mnie to cieszy ) Kierujac sie charakterem to bede miec 2 wariatow w domu Ale to dobrze bedzie weselej, szczegolnie im jak beda same w domu.Mam tylko jeszcze takie pytanie.. czy lepiej dobrac ta sama plec czy niekoniecznie jest to takie istotne?Mam nadzieje ze kocimietka i tasma pomoga
|
|
|
|
|
#2996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się że dwa kocurki najlepiej się dogadają, takie mam spostrzeżenia. Jeśli Twój kotek ma dominujący charakter i jest energiczny, nie bierz drugiego równie dominującego bo mogą być starcia, niech to będzie kotek wesoły ale mniej natarczywy, tak samo zbyt spokojny indywidualista może nie nadążać za Twoim, bądź Twój może go zastraszyć, ale z kolei pierdołowaty ale nie strachliwy kotek może zakochać się w Twoim rozrabiace i może uważać go za swojego guru hihi ...no sama wiesz jaki Twój jest ![]() Medsik Trzymam kciuki by koteczka szybko z tego wyszła
Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-11-08 o 19:46 |
|
|
|
|
#2997 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieje,ze sie ucieszy z kolezki:p |
|
|
|
|
#2999 | |||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
![]() Cytat:
1- 4- tak sobie śpię 5,6- aż nie chce się wstać Cytat:
Nie, żebym się tym chwaliła: 7,8 - Chamisko na akwarium; mały i duży 9,10- mały Bandyta Cytat:
Ten drapak co ma teraz mama kupiła na giełdzie za 10 zł. Mój, wysoki za 140 zł olały ![]() Teraz stoi na podłodze, ma budkę, a nad nią siedzisko. I 2 słupki do drapania.
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2012-11-08 o 20:58 Powód: ostatni raz łączę posty bez ostrzeżenia |
|||
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
usunęli tą aukcje z all
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

choc dzis wstal rano razem ze mna i wskakujac na biurko zwalil ukladane puzzle 700 elementow

!
I czytając o rozchwianych sufitowych drapakach z zooplusa i innych internetowych sklepów moja wyobraźnia wypracowała obraz wywróconego 30-kilowego drapaka, pod którym ginie któryś z moich kotów, a wynajmowane mieszkanie zostaje zdemolowane. Podziękuję
widziałam tylko że nie lubi budek, lubi się wspinać i im wyżej tym lepiej

zeby szybko zdrowko wrocilo i az mi przyszlo na mysl jak to przeczytalam ze " temu komus " przydalo sie to samo podac
a pan..no coz.. zyczyc mu zeby przypadkiem sam zjadl to,co dal kotkowi:/