|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
wierzyłam tyle czasu... teraz mi to wisi....
wszystko mnie wk...wia....
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37507007]Kooocurku mam to samo.
Poza tym nic już nie czytam. Lekarka mi zabroniła, a poza tym ja i tak już wszystko przeczytałam. Jestem Chuck Norriss i przeczytałam internet :P Ale tak prawdę mówiąc to zdaje mi się, że wszystkie możliwe złe scenariusze, fora o pstracie i o problemach już naprawdę przerobiłam. Nie pozostaje nic tylko czekać w spokoju. Tym razem musi się udać.[/QUOTE] Tak ja tez wszytsko przeczytałam, przerobiłam..itd. Macierzysnki roczny wchodzi od września 2013..wiec sie nie załapiemy ![]() Musi być dobrze...jutro dzwonie do ginka...niech pilotuje wszystko... |
|
|
|
|
#1443 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse gratuluje!!!!! Fajna doktor Ci sie trafila
pow mi Ty przy pierwszej wizycie wzielas wszystko z tamtej ciazy?
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny z marcowodzis kminily i im wyszlo, ze jak urodza chyba do 15 III to sie lapia... wczesniej nie...
ja nie wglebiam sie w temat, ale Wy sie na bank lapiecie.
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Serio??? Ja bym chciała ten roczny chociaz mam swoja firme....
|
|
|
|
|
#1446 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, fajna. Patrząc na to, co przechodzi Cynamonowa, to moja lekarka jest super. Mimo tych niepochlebnych opinii na necie. Dla mnie jest najważniejsze, że mam dupka 2x1, czuję się z tym jakoś bezpieczniej. I bardzo poważnie potraktowała moją stratę. Dalej - zobaczymy jak to będzie, ale do niej mam naprawdę bliziutko i to też jest komfort. Oczywiście, ja mam "bogatą" dokumentację poprzedniej ciąży i muszę to zawsze mieć ze sobą u gina, wypisy ze szpitala (w sumie 4), badania hist-pat, moje badania, nasze badania gen. |
|
|
|
|
|
#1447 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
serio serio. na dodatek jest mozliwosc dorabiania/pracowania
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdzie nic nie moge znaleźć na ten temat...
|
|
|
|
|
|
#1450 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
takie wnioski z rozmow kolezanek, z Faktow a teraz w Wiadomosciach to podkreslil minister. nie obowiazuje tylko tych, ktore urodza ale takze tych ktore nie zakoncza macierzynskiego.
z tego co zrozumialam. choc ja jestem misiem o bardzo malym rozumku.... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37508134]A to się musisz Pani spytać, bo to ona wymyśliła :P[/QUOTE]heheeeeh wystawila mnie na ostrzal mam 33 lata i uwazam sie za wiekowa staraczke
|
|
|
#1452 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tam na fejsie podziwiam dzidziusia koleżanki, która urodziła go mają 39 czy 40 lat i 18-letniego syna.... I obok nas leżała druga kobitka w tym samym wieku, 12 tc. Wiekowa staraczko..... ![]() Mamy XXI wiek!
|
|
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uciekam dziewczynki....jutro znów mam napiety grafik....a w sobote idziemy na 18stkę do szwagierki
|
|
#1454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37505217]Na razie nie wzięłam L4, ale mogę w każdej chwili, to zależy ode mnie. Zadecydowałam, że powiem w pracy i nie będę robić nic obciążającego, gł. siedzieć - co myślicie? Sama nie wiem, póki co czuję się dobrze i nic nie wskazuje na nic złego, a poza tym na pewno później wezmę L4 i czeka mnie długotrwałe leżenie w domu, więc na razie jeszcze może pochodzę... A z drugiej strony nie chcę sobie nic wyrzucać potem :/ Jak myślicie, lepiej byłoby wziąć L4 i leżeć? [/QUOTE] myślę, że póki się dobrze czujesz i będziesz się w miarę oszczędzać i uważać na siebie to możesz pracować. w razie czego jakbyś się gorzej czuła, była bardzo zmęczona pracą czy miała jakieś uciążliwe dolegliwości w każdej chwili możesz pójść na L4. nie zaczynałabym od leżenia bez wyraźnych podstaw. przeziębiona, więc tak sobie. poza tym siedzę/leżę żeby nie kusić losu. to już pewne? chociaż mnie i tak nie obejmie. Cytat:
w sumie to mi to rybka bo i tak bym się nie decydowała na roczny. mam lepszy plan, po macierzyńskim pójdę na L4. ciążowe
|
||
|
|
|
|
#1455 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Hahaha niezły plan Ja też bym chciała mieć zdrową, fizjologiczną ciążę, bardzo bym chciała. Mogę nawet chodzić do tej pracy, ale żeby wszystko było OK. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1456 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja bardzo lubie prasowac
(tylko na stojaka, moja mama prasuje siedzac na kanapie ) juz nie moge sie doczekac prasowania ciuszkow Malej ![]() Kiedy Ktos ze znajomych mial Malego ksiecia wlasnie wrersja polsko-angielska taka ze na jednej stronie po polsku po drugiej po angielsku - tylko nie moge sobie przypomniec Kto ja mial chcialam mojemu Tz na Mikolaja kupic....
|
|
|
#1457 |
|
Rozeznanie
|
Najpierw egoistycznie o sobie:
. . . . . JEST SERDUCHOOOOO :brzy dal: 48mm 6tydz1dz uffffmoją ulgę pewnie sobie wyobrażacie??? ![]() niepokój mam tylko z powodu tych przeciwciał różyczki... mam powtórzyć badanie(czy to nie ewentualnie błąd w laboratorium)...ale po minie lekarza to nie wyczytałam dobrze aż się boję myśleć...mam dupka 1x1 i magnez pytałam o jakieś badania- nic...więc sama już nie wiem... ale serducho jest ![]() Perse jak dobrze Koocur miałam właśnie przypomnieć o Twoim psie i jego wczesnowykrywalnym radarze ![]() Measia aż Ci zazdroszczę tych słoniowych tańców a na kiedy masz termin??? Córka starsza też wyczekuje z niecierpliwością? Czy zazdrosna troszkę?![]() Agatkaa nie będę pisać że będzie dobrze(ale i tak tak będzie)może dobrze byłoby gdzieś odreagować te stresy???wyszaleć te nerwy??? ![]() dziewczyny padam, po tak emocjonującym dniu - padam!dobrej nocy
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37508276]
Mamy XXI wiek! [/QUOTE]ale moje jajniki nie-ruchawe i biologii nie przeskocze... ale chcialabym jeszcze coreczke ![]() ![]() **** napisalam jakbym juz miala Torreska i az sie przestraszylam, ze tak napisalam... matyldoooooo... straszny jest ten strach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- wyobrazam sobie emocje zapaskudzilam tuszem do rzes caly uniform doktorka przy wizycie serduszkowej. oddechu zlapac nie moglam.![]() bedzie OK!!!!ale robilas IgM i IgG???
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-11-08 o 20:30 |
|
|
|
|
#1459 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A nie byłaś szczepiona na różyczkę? U mnie w szkole każda dziewczynka bodajże w wieku 12 lat była obowiązkowo szczepiona. Cytat:
Niedługo będziesz tulić małego
|
||
|
|
|
|
#1460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
igg dodatnie igm 160 mama mówiła, że chorowałam, szukam właśnie książeczki szczepień czy też nie byłam szczepiona(po '87 było obowiązkowe w 13 r.ż.) mam wielką nadzieję, że to błąd laboratorium ![]() w sierpniu szczepiliśmy Julka na różyczkę, chociaż lekarz nie potwierdza aby to miało związek jutro powtórzę, mam nadzieję, że będzie lepiej...
|
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37505217] Mamy kropkę [/QUOTE] Pięknie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37507499] Oczywiście, ja mam "bogatą" dokumentację poprzedniej ciąży i muszę to zawsze mieć ze sobą u gina, wypisy ze szpitala (w sumie 4), badania hist-pat, moje badania, nasze badania gen.[/QUOTE] U mnie wszystkie moje poprzednie dokumenty są wpięte w nową kartę, chociaż mój gin i tak zna moją historię już chyba na pamięć. Co do l4, to ja poszłam w 13 tygodniu. Wszystko zależy od tego, jak się czujesz Zwierzaczki są niesamowite ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37508276]Ja tam na fejsie podziwiam dzidziusia koleżanki, która urodziła go mają 39 czy 40 lat i 18-letniego syna.... I obok nas leżała druga kobitka w tym samym wieku, 12 tc. [/QUOTE] Moja koleżanka urodziła synka w marcu mając 42 lata, a ma już jednego 20 letniego syna ![]() Super wiadomości
|
|
|
#1462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37505217] Mamy kropkę w macicy [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37505217]Na razie nie wzięłam L4, ale mogę w każdej chwili, to zależy ode mnie. Zadecydowałam, że powiem w pracy i nie będę robić nic obciążającego, gł. siedzieć - co myślicie? Sama nie wiem, póki co czuję się dobrze i nic nie wskazuje na nic złego, a poza tym na pewno później wezmę L4 i czeka mnie długotrwałe leżenie w domu, więc na razie jeszcze może pochodzę... A z drugiej strony nie chcę sobie nic wyrzucać potem :/ Jak myślicie, lepiej byłoby wziąć L4 i leżeć? [/QUOTE] narazie nie brałabym L4, powiedz w pracy, niech uważają na Ciebie. |
|
|
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już jednym okiem przysypiałam, ale musze odpowiedziec.. Moja siostra miała taka sytuacje..panika była! Okazało się, że to nic nie znaczyło i urodziła zdrowe dziecko.. Jutro zapytam dokładnie czy powtarzała badanie i co to dokładnie było.. póki co spokojnie bo moj chrzesniak ma 6 lat i ma sie dobrze Serducho |
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Konto usunięte
|
Maga na razie nie zmieniam, zobaczymy, jak się ułoży. Może nie będzie potrzebne bardziej fachowe oko, a jeśli będzie, to pojadę do tamtego.
I faktycznie na razie popracuję, a skoro lekarka nie robi problemów z L4, to pójdę, jak będę czuła, że muszę. Na razie schizuję, że jutro przyjdzie @. Ale chyba skoro już było widać kropkę, to znaczy, że się zagnieździła i nie przyjdzie, nie? Ech... I lekarka mi wpisała w kartotece C - ciąża, tak się ucieszyłam... Wtedy właśnie pomyślałam o tym lekarzu Cynamonowej, że to jakiś konował.
|
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Perse teraz @ to najwcześniej za dobry rok
|
|
#1466 |
|
Rozeznanie
|
Koocur proszę podpytaj siostrę...
![]() oby i w moim przypadku tak było ![]() a co lepsze z Julkiem w ciąży też tak miałam...tylko, że z toksoplazmozą miał am takie wyniki, że żaden lekarz ich nie rozumiał...Julek urodził się na szczęście zdrowy... czekam na męża...pojechał po dupka a wiecie co on wymyślił dziś? nie mieliśmy u kogo zostawić Julka, więc mąż pojechał ze mną i spacerował pod gabinetem z małym a że się stresował i niecierpliwił bardzo to postanowił podejrzeć nas w gabinecie przez dziurę w oknie(matowa nalepka)...aż go jakaś babka zjechała co on wyprawia
|
|
|
#1467 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Wtajemniczenie
|
zmykam, Gessler rządzi
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Konto usunięte
|
Ta restauracja to jakaś padaka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

pow mi Ty przy pierwszej wizycie wzielas wszystko z tamtej ciazy?

) to pokocham
w sumie to mi to rybka bo i tak bym się nie decydowała na roczny. mam lepszy plan, po macierzyńskim pójdę na L4. ciążowe
chcialam mojemu Tz na Mikolaja kupic....
mam powtórzyć badanie(czy to nie ewentualnie błąd w laboratorium)...ale po minie lekarza to nie wyczytałam dobrze
aż się boję myśleć...
nie będę pisać że będzie dobrze(ale i tak tak będzie)