Niemcy III :) - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 19:30   #1231
slomka
in the dark of night

Dot.: Niemcy III :)

Hahaa, mnie nie pytają wprost o pieniądze ale moją mamę wypytuje pewna część rodziny, ile, gdzie, a czemu tak, a czemu nie inaczej - ja dobijam do 30 i nauczyłam się być mistrzem ciętej riposty - dla rodziny. Zawsze byłam bezpośrednia, ale im dłużej człowiek dusił w sobie przed wścibską rodziną tym szybciej nauczyłam się właśnie dla nich być tak bezpośrednia Nie wiem Jadzor czy to kwestia wieku czy charakteru - nie mówię o byciu nie miłym dla kogoś, ale czasem szybkie - nawet w żartach naprostowanie sytuacji nie dość że zatyka im usta to jeszcze Ty będziesz miała spokój

P.S. Melduje, że ciacho wyszło niesamowite
Stary 2012-11-08, 19:41   #1232
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
Hahaa, mnie nie pytają wprost o pieniądze ale moją mamę wypytuje pewna część rodziny, ile, gdzie, a czemu tak, a czemu nie inaczej - ja dobijam do 30 i nauczyłam się być mistrzem ciętej riposty - dla rodziny. Zawsze byłam bezpośrednia, ale im dłużej człowiek dusił w sobie przed wścibską rodziną tym szybciej nauczyłam się właśnie dla nich być tak bezpośrednia Nie wiem Jadzor czy to kwestia wieku czy charakteru - nie mówię o byciu nie miłym dla kogoś, ale czasem szybkie - nawet w żartach naprostowanie sytuacji nie dość że zatyka im usta to jeszcze Ty będziesz miała spokój

wsiadam w samochod i mysle ze kolo polnocy bede...:sli na:
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:45   #1233
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
wsiadam w samochod i mysle ze kolo polnocy bede...:sli na:
zapraszam, mam dużą kanapę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg t3.jpg (28,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t4.jpg (34,5 KB, 17 załadowań)
Stary 2012-11-08, 19:56   #1234
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
mniaaaam.... juz pedze
Stary 2012-11-08, 20:00   #1235
Jadzior
Raczkowanie

Cytat:
mniaaaaaaaaaaaami! Wyglada pysznie

Ehh ciezko mi tak odpowiedziec komus w rodzinie, bo zaraz bedzie, ze pyskuje :P
Jadzior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 22:40   #1236
Moniqnrw
Raczkowanie

I ja musialam kiedys walnac glupi tekst na glupie pytanie-Co roku na swieta zjezdzalismy sie wszyscy do Pl. Kuzynki kuzyni rodzenstwo itd wszyscy ze swoimi partnerami/partnerkami i tylko ja jedna pomimo ze bylam w zwiazku przyjezdzalam sama ( chcialam mojemu oszczedzic wiercenia dziury w brzuchu ;-) ) i Co roku padalo to samo pytanie " Monika a Co z toba? Kiedy Ty w koncu wyjdziesz za maz..?" itd. W koncu nie wytrzymalam i przy kolejnym takim pytaniu walnelam " ja sie hajtne Jak w polsce zalegalizuja zwiazki lezbijskie..." haha tych wzrokow ze strony mojej rodziny nie zapomne nigdy :-D Ale wierzcie mi ze Poskutkowalo i nigdy wiecej nikt mnie juz nie zapytal o nic :-D
Stary 2012-11-09, 07:57   #1237
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
Tak czytam ile godzin musicie jechac do PL i ja chyba nie mam tak źle- zajmuje mi to samochodem ok 6h (z Wrocławia jestem)
Ja mam troche dalej :P w samej Polsce mamy ok 580 km łącznie ok 1300km
Cytat:
o mamo.... ale narobiłas smaka!
Cytat:
Napisane przez Moniqnrw Pokaż wiadomość
I ja musialam kiedys walnac glupi tekst na glupie pytanie-Co roku na swieta zjezdzalismy sie wszyscy do Pl. Kuzynki kuzyni rodzenstwo itd wszyscy ze swoimi partnerami/partnerkami i tylko ja jedna pomimo ze bylam w zwiazku przyjezdzalam sama ( chcialam mojemu oszczedzic wiercenia dziury w brzuchu ;-) ) i Co roku padalo to samo pytanie " Monika a Co z toba? Kiedy Ty w koncu wyjdziesz za maz..?" itd. W koncu nie wytrzymalam i przy kolejnym takim pytaniu walnelam " ja sie hajtne Jak w polsce zalegalizuja zwiazki lezbijskie..." haha tych wzrokow ze strony mojej rodziny nie zapomne nigdy :-D Ale wierzcie mi ze Poskutkowalo i nigdy wiecej nikt mnie juz nie zapytal o nic :-D

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 08:44   #1238
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ogorekpazurek Pokaż wiadomość
Monika tez mam 36lat u mnie nadal pytania (ciotek) czemu my za maz nie wyszlismy ... hehehe... i ja im odpowiadam, ze sie nie chce meczyc na stare lata jak one a najlepsze jest ze mnie pieklem wieczystym strasza ja to juz teraz naprawde duzo pytan olewam i mowie im zeby byli bardziej orginalni bo mi od ponad 17lat zadaja te same pytania
i tak trzymaj, do tego wszystkie odpowiedzi z milym usmiechem na ustach, a jak trzeba to smiechem do rozpuku, tak ze niby sie smiejesz i zartujesz, ale mozna to tez odczytac jako wysmiewanie sie z tej drugiej strony i zamiast one ciebie wkurzyc to pilekcza sie odwraca i to te osoby zaciskaja zeby ze zlosci.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:

ooooo bardzo fajnie to ujelas, co ja chcialam przekazac. O takie zachowanie mi chodzi. zarzucic mi ze jestem nie mila nie mozna bo z usmiechem na twarzy odpowiadam kazdemu, kto nawet w nerwach i podniesionym glosem mnie sie o cos niemilo pyta, albo nawet wrecz sa obuzeni, ze jak ja tak moge. Np. kwestia ktorej moja kuzynka przezyc nie moga, ze w dzisiejszych czasach kobieta , czyli ja moze nie chodzic do pracy, przeciez to karygodne. No to ja z usmiechem na ustach, ze szczesciem w glosie, zapytalam dlaczego? ja uwielbiam byc pania domu, bardzo ciesze sie z tego ze nie musze chodzic do pracy, dbam o moj dom, gotuje mezusiowi obiadki. a na to ze to w dzisiejszych czasach itd, odpowiedzialam, ze widocznie sie za pozno urodzilam, bo ja to naprawde lubie i rozbrajajacy usmiech. Niemila nie bylam. Klamac tez nie sklamalam, cala prawde powiedzialam jak na spowiedzi hihihih, a ze komus to nie pasowalo... no trudno on ma problem, bo ja nie ;o)

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
To rozumiem, ze teraz kazdy w twojej rodzinie zostal uswiadomiony, ze ty homoseksualna jestes? heheheheh

Jedzior to odpowiesz znow z usmiechem na ustach, albo mina ci zrzednie i powiesz, ze jak to pyskujesz, przeciez caly czas mili, spokojnym glosem odpowiadasz, ze jak ci ta osoby chciala przykrosc sprawidz to jej gratulujesz bo ci sie udalo. I wszystko nie ze zloscia w glosie, tylko naprawde pokarz jak ci sie przykro zrobilo i sie odwarasz i rozmawiasz z kims innym o czyms zupelnie innym, tak jak by tej osoby i tej rozmowy nie bylo. Gwarantuje ze wkoncu poskutkuje. Jesli przy kolejnym rodzinnym spotkaniu, ta sama osoby znow zacznie, to jej powiesz np: przepraszam cie wujku, ale po ostatniej naszej rozmowie, sprawiles mi przykrosc i ja nie chce z toba na ten temat rozmawiac. wybacz mi, ale nie odpowiem ci na to pytanie i prosze zmien temat.
W duchu mysl sobie co chcesz, smiej sie z nich, ale na zewnatrz reaguj odpowiednio do sytuacji. jak smianie sie nie pomaga bo cie maja za glupa ktory sie z nich wysmiewa, to zmien mine stan sie smutna i powiedz ze ci to przykrosc sprawilo. chcialas byc mila, a oni cie tak traktuja. A jak walenie glupa nie pomaga to wtedy powiedz ze na te tematy nie bedzisz udzielac odpowiedzi, bo ciagle ci przykrosc sprawiaja, a tak w rodzienie nie powinno byc. Jesli cie kochaja i dobrze ci zycza powinni inaczej sie do ciebie zwarac. ty im przykrosci nie sprawisz i oczekujesz ze oni ci tez nie beda sprawdzac,a jak nie pasuje to mozecie sie nie widywac i dopasuj tonacje glosu jak trzeba. jak trzeba to z usmiechem na ustach, jak trzeba to mow normalnie, zeby im sie glupio zrobilo bo ci przykrosc sprawili, a jak sytuacja wymaga to mow te same slowa glosem niewymagajacym sprzeciwu.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 08:48   #1239
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
i tak trzymaj, do tego wszystkie odpowiedzi z milym usmiechem na ustach, a jak trzeba to smiechem do rozpuku, tak ze niby sie smiejesz i zartujesz, ale mozna to tez odczytac jako wysmiewanie sie z tej drugiej strony i zamiast one ciebie wkurzyc to pilekcza sie odwraca i to te osoby zaciskaja zeby ze zlosci.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

ooooo bardzo fajnie to ujelas, co ja chcialam przekazac. O takie zachowanie mi chodzi. zarzucic mi ze jestem nie mila nie mozna bo z usmiechem na twarzy odpowiadam kazdemu, kto nawet w nerwach i podniesionym glosem mnie sie o cos niemilo pyta, albo nawet wrecz sa obuzeni, ze jak ja tak moge. Np. kwestia ktorej moja kuzynka przezyc nie moga, ze w dzisiejszych czasach kobieta , czyli ja moze nie chodzic do pracy, przeciez to karygodne. No to ja z usmiechem na ustach, ze szczesciem w glosie, zapytalam dlaczego? ja uwielbiam byc pania domu, bardzo ciesze sie z tego ze nie musze chodzic do pracy, dbam o moj dom, gotuje mezusiowi obiadki. a na to ze to w dzisiejszych czasach itd, odpowiedzialam, ze widocznie sie za pozno urodzilam, bo ja to naprawde lubie i rozbrajajacy usmiech. Niemila nie bylam. Klamac tez nie sklamalam, cala prawde powiedzialam jak na spowiedzi hihihih, a ze komus to nie pasowalo... no trudno on ma problem, bo ja nie ;o)
No właśnie, tu nie chodzi o to, żeby być chamskim czy nie miłym, ale nie kłaść uszu po sobie i nie pozwalać im na takie żarty-nie-żarty. Wiesz, teraz jak byłam na 1 listopada w PL, mama poszła na msze na cmentarz i była tam też m. in. moja ciotka, wujek, no sporo ludzi, a ciotka do mojej mamy: a czemu monika nie pracuje, a mąż jej ile zarabia? - moja mama powiedziała coś co ucięło sytuację - pomijam fakt, że na cmentarzu!!!! ale mnie o takie rzeczy nie pytają, brak im odwagi... a potem się dziwią, że nie mam ochoty np. spędzać z nimi świąt, bo tylko plotkują jak stare **** a potem milczą i robią dobrą minę, że niby wszystko OK, a najlepiej iść się wyspowiadać co niedzielę do kościoła i mają czyste sumienie, nic się nie stało przecież.... Ahhh, musiałam sobie ulżyć i się wygadać
Stary 2012-11-09, 10:33   #1240
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Ja też z Wrocławia, ale e DE mieszkam kawałek dalej od Ciebie Pare z nas, też nie zna języka i uczy się/zaczyna się uczyć - no i żeby było śmieszniej, mieliśmy też propozycję z Norwegii - w sensie dla TŻta z innej firmy, ale jesteśmy tu, może i dobrze ;]
Jak miło ze nie jestem sama
Cytat:

Cytat:
No właśnie, tu nie chodzi o to, żeby być chamskim czy nie miłym, ale nie kłaść uszu po sobie i nie pozwalać im na takie żarty-nie-żarty. Wiesz, teraz jak byłam na 1 listopada w PL, mama poszła na msze na cmentarz i była tam też m. in. moja ciotka, wujek, no sporo ludzi, a ciotka do mojej mamy: a czemu monika nie pracuje, a mąż jej ile zarabia? - moja mama powiedziała coś co ucięło sytuację - pomijam fakt, że na cmentarzu!!!! ale mnie o takie rzeczy nie pytają, brak im odwagi... a potem się dziwią, że nie mam ochoty np. spędzać z nimi świąt, bo tylko plotkują jak stare **** a potem milczą i robią dobrą minę, że niby wszystko OK, a najlepiej iść się wyspowiadać co niedzielę do kościoła i mają czyste sumienie, nic się nie stało przecież.... Ahhh, musiałam sobie ulżyć i się wygadać
U mnie moja rodzina nic nie mówi, alę od teściowej ciągle słyszałam ten tekst co pogrubiłam Później to obgaduję z ciotkami i koleżankami Ostatnio jej powiedziałam, że w takim razie pojedziemy do Kanady lub Australii, znam angielski to tam bede od razu pracować, za to ona będzie nas (i wnuki w przyszłości) widzieć raz na 5 lat- to sie zamknęła i przestała wracać do tematu
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:37   #1241
slomka
in the dark of night

Cytat:
Jak miło ze nie jestem sama

U mnie moja rodzina nic nie mówi, alę od teściowej ciągle słyszałam ten tekst co pogrubiłam Później to obgaduję z ciotkami i koleżankami Ostatnio jej powiedziałam, że w takim razie pojedziemy do Kanady lub Australii, znam angielski to tam bede od razu pracować, za to ona będzie nas (i wnuki w przyszłości) widzieć raz na 5 lat- to sie zamknęła i przestała wracać do tematu
hłehłe no, fajna teściowa, a w ogóle, to powiem Ci, że śmieję się z takich ludzi wkoło mnie, żyją wiadomościami, plotami, życiem innych Też mam taką teściową, z którą nawet mój mąż i szwagier kontaktu nie utrzymują... taka 'wspaniała'. A skąd jesteś z Wro?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 12:24   #1242
ania22236po
Przyczajenie

Talking Dot.: Niemcy III :)

hej wszystkim kobietkom jest moze ktora z brandenburgii?
ania22236po jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 12:49   #1243
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Wrocilam ze szkolki po drodze jeszcze wstapilam do DMu bo sie przenosi w inne miejsce i z tej okazji zorganizowali wyprzedaz -20% na wszystko nio ale jak przyszlam o 13 to juz co lepsze wszystko bylo wymiecione, a ludzi tyle i kazdy pelny koszyk (koszykow to juz nawet nie bylo) jakby za darmo dawali haha w sumie to niczego nie potrzebowalam, ale kupilam sobie 2 nowe lakiery do paznokci, 2 lenory dla mamci, jak pojedziemy na swieta, jakis plyn do czyszczenia kuchni bo stary mi sie juz konczy i odzywke do wlosow na zapas chcialam jeszcze Persil ale oczywiscie juz nie bylo oczywiscie jak wyszlam to mi sie przypomnialo co jeszcze by sie przydalo ale nie chcialo mi sie juz wracac
Stary 2012-11-09, 19:51   #1244
ogorekpazurek
Wtajemniczenie

ja juz tym gadaniem rodziny sie nie przejmuje... teraz te pytania mnie smiesza a nie irytuja...kiedys tez sie tak wukrzalam, ale nie ma sensu po prostu

jesu ja musze sie uczyc ..jak mi sie nie chce
ogorekpazurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 07:01   #1245
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Wrocilam ze szkolki po drodze jeszcze wstapilam do DMu bo sie przenosi w inne miejsce i z tej okazji zorganizowali wyprzedaz -20% na wszystko nio ale jak przyszlam o 13 to juz co lepsze wszystko bylo wymiecione, a ludzi tyle i kazdy pelny koszyk (koszykow to juz nawet nie bylo) jakby za darmo dawali haha w sumie to niczego nie potrzebowalam, ale kupilam sobie 2 nowe lakiery do paznokci, 2 lenory dla mamci, jak pojedziemy na swieta, jakis plyn do czyszczenia kuchni bo stary mi sie juz konczy i odzywke do wlosow na zapas chcialam jeszcze Persil ale oczywiscie juz nie bylo oczywiscie jak wyszlam to mi sie przypomnialo co jeszcze by sie przydalo ale nie chcialo mi sie juz wracac
Wyobrażam sobie co się działo Pamiętam jak dziś 1,5h w kolejce do kasy jak wyprzedawali Schlecker! Ostatnie dni było - 90%, ile ja naznosiłam lakierów do paznokci, kredek, cieni do oczu itp

Czas na zmiany !
Stary 2012-11-10, 07:31   #1246
windowS17
Zadomowienie

Cytat:
jeszcze cos zostalo dla spoznialskich??
Cytat:
i dobrze powiedzialas. ja to chyba mam normalna rodzine bo nic sienie czepiaja i nie dogaduja. za to niektorzy znajomi... szkoda gadac
Cytat:
Napisane przez ania22236po Pokaż wiadomość
hej wszystkim kobietkom jest moze ktora z brandenburgii?
ja a ty gdzie jestes?
Cytat:
ja juz tym gadaniem rodziny sie nie przejmuje... teraz te pytania mnie smiesza a nie irytuja...kiedys tez sie tak wukrzalam, ale nie ma sensu po prostu

ucz sie ucz nie narzekaj
windowS17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 09:04   #1247
Jadzior
Raczkowanie

Dzien doberek
Leje i leje. Nic tylko dzis spac Udanego weekendu!
Stary 2012-11-10, 09:48   #1248
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Wyobrażam sobie co się działo Pamiętam jak dziś 1,5h w kolejce do kasy jak wyprzedawali Schlecker! Ostatnie dni było - 90%, ile ja naznosiłam lakierów do paznokci, kredek, cieni do oczu itp
wlasnie tez chcialam napisac o likwidacji Schleckera bylo to krotko po narodzinach mojej corci i wiem ze bedac na pierwszym spacerze chcialam wstapic i kupic sobie podpaski i malej smoczek ale jak zobaczylam kolejke ludzi to zrezygnowalam moze jakby dziecko bylo starsze, ale z noworodkiem to m isie wydawalo zbyt meczace
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 09:51   #1249
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez windowS17 Pokaż wiadomość
jeszcze cos zostalo dla spoznialskich??

i dobrze powiedzialas. ja to chyba mam normalna rodzine bo nic sienie czepiaja i nie dogaduja. za to niektorzy znajomi... szkoda gadac

ja a ty gdzie jestes?

ucz sie ucz nie narzekaj
jeszcze połowa jest

Cytat:
Napisane przez Jadzior Pokaż wiadomość
Dzien doberek
Leje i leje. Nic tylko dzis spac Udanego weekendu!
lejeeee a my dziś na zakupy jedziemy, mieliśmy do Frankfurtu... ale ja dziękuje w taka pogodę

dziś piekę rogale marcińskie - jak znajdę biały mak oczywiście w sklepie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 09:56   #1250
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:

lacze sie w bolu....

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
niooo -90% to jest cos... ale tu bylo tylko -20%.... a to zawsze cos, ale w sumie niewiele by zrobic jakies wielkie zapasy, a ci ludzie to tak sie rzucili jakby jutro juz mialo nie byc kosmetykow haha jakby trafilo na czas gdy mi sie wszystko konczy to moznaby bylo uzupelnic braki, ale akurat nic nie potrzebowalam jakby bylo -90% to tez bym brala co tylko zeby brac heeh
Stary 2012-11-10, 11:06   #1251
Jadzior
Raczkowanie

Dziewczyny powiedzcie mi czy znacie jakies fora na ktorych mozna poznac fajnych ludzi (poza wizazem ) Chodzi mi o poznanie kogos tu w GG. Siedze tu 3 msc i nie mialam okazji poznac nikogo. Znacie jakies fora badz stronki godne polecenia?
Stary 2012-11-10, 11:18   #1252
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Witajcie
Cytat:
hłehłe no, fajna teściowa, a w ogóle, to powiem Ci, że śmieję się z takich ludzi wkoło mnie, żyją wiadomościami, plotami, życiem innych Też mam taką teściową, z którą nawet mój mąż i szwagier kontaktu nie utrzymują... taka 'wspaniała'. A skąd jesteś z Wro?
W różnych częściach mieszkałamAle w ostatnich czasach na zachodzi (kolo Parku zachodniego, DH Astra)
Cytat:
U mnie we wrześniu też przenosili Dm i było -20%, ale na kolorówkę dodatkowo -25%, ale w ostatnie pare dni było -50%, a na kolorówkę -75%- ale sie wtedy obkupiłam
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 11:28   #1253
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

W różnych częściach mieszkałamAle w ostatnich czasach na zachodzi (kolo Parku zachodniego, DH Astra)

U mnie we wrześniu też przenosili Dm i było -20%, ale na kolorówkę dodatkowo -25%, ale w ostatnie pare dni było -50%, a na kolorówkę -75%- ale sie wtedy obkupiłam

ooo to musze tam zajsc w poniedzialek... moze jeszcze bedzie jakas obnizka... na razie w pt bylo -20%

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 12:36   #1254
Lolka1212
Zadomowienie

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2012-11-10 o 12:37
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 12:38   #1255
Sofiaa6
Raczkowanie

Jadzior ja już tym pisałam, ale może nie zauważyłaś.. jest taki portal mypolacy.de, gdzie można poznać wiele Polaków mieszkający w Niemczech. Ja mam tam gdzieś swój profil, chociaż już nie używam od dawna nawet hasła zapomniałam ..ale po przeprowadzce nie znałam nikogo i pierwsza koleżanka to właśnie z tego portalu Co najlepsze kontakt utrzymujemy do tej pory i baardzo się lubimy!

Dziś przychodzą do nas dwa kumple męża, pasuje mi coś dla nich przygotować, jakąś przekąskę do piwa.. nic specjalnego, bo to sami faceci to wysilać się nie będę ale nie mam pomysłu za bardzo
Macie jakieś pomysły? Myślałam o pizzy, ale może coś poradzicie

Edytowane przez Sofiaa6
Czas edycji: 2012-11-10 o 12:39
Sofiaa6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 12:48   #1256
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez Sofiaa6 Pokaż wiadomość
Jadzior ja już tym pisałam, ale może nie zauważyłaś.. jest taki portal mypolacy.de, gdzie można poznać wiele Polaków mieszkający w Niemczech. Ja mam tam gdzieś swój profil, chociaż już nie używam od dawna nawet hasła zapomniałam ..ale po przeprowadzce nie znałam nikogo i pierwsza koleżanka to właśnie z tego portalu Co najlepsze kontakt utrzymujemy do tej pory i baardzo się lubimy!

Dziś przychodzą do nas dwa kumple męża, pasuje mi coś dla nich przygotować, jakąś przekąskę do piwa.. nic specjalnego, bo to sami faceci to wysilać się nie będę ale nie mam pomysłu za bardzo
Ciasto francuskie z tym na co macie ochotę, pokroić na kawałeczki i upiec takie o wielkości jednego kęsa
Stary 2012-11-10, 13:12   #1257
Sofiaa6
Raczkowanie

Słomka ołłł jessss! Ciasto francuskie to dobry pomysł Nie raz robiłam już z nadzieniem w postaci mięsa mielonego z sosem bolognese i zawijałam a takie saszetki Polecam każdemu.. z tym, że to już u mnie znane

Masz jeszcze jakiś pomysł??
Sofiaa6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 13:21   #1258
Jadzior
Raczkowanie

Cytat:

Niekoniecznie polakow bym chciala poznawac, ale dziekuje! Na pewno sprawdze te stronke
Stary 2012-11-10, 13:30   #1259
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

Ja robię czasem bułki zapiekane.
Kroisz w malutką kosteczkę np szynke, ppieczarki, papryke, pomidor, cebule, tunczyk, co tam chcesz. Do tego startego sera, trochę majonezu.
Taką masą smaruje bułki, do piekarnika i gotowe
Zaleta taka, że tą masę możesz zrobić wcześniej i wpakować do lodówki, póxniej szybko posmarujesz bułki i upieczesz

Czas na zmiany !
Stary 2012-11-10, 13:46   #1260
slomka
in the dark of night

Cytat:
Słomka ołłł jessss! Ciasto francuskie to dobry pomysł Nie raz robiłam już z nadzieniem w postaci mięsa mielonego z sosem bolognese i zawijałam a takie saszetki Polecam każdemu.. z tym, że to już u mnie znane

Masz jeszcze jakiś pomysł??
ja zawsze rozkładam na płasko ciasto francuskie, kroję na mini kawałki i po kilka rodzajów robię np. cześć z salami, cześć z mozarellą i pomidorkiem, różniaste, bo nie każdy lubi to samo. No i to smakuje i na ciepło i na zimno, więc git A co jeszcze? Robię czasem dipy - np twarożkowy lub ostry pomidorowy - do grissini i naczosów - bo mówimy o przekąskach, a nie kolacji, si? Dodatkowo uwielbiam oliwki w miseczkach + sery, czy do piwa, czy do wina - pasuje przynajmniej nam

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości