![]() |
#1231 |
in the dark of night
|
Dot.: Niemcy III :)
Hahaa, mnie nie pytają wprost o pieniądze ale moją mamę wypytuje pewna część rodziny, ile, gdzie, a czemu tak, a czemu nie inaczej - ja dobijam do 30 i nauczyłam się być mistrzem ciętej riposty - dla rodziny. Zawsze byłam bezpośrednia, ale im dłużej człowiek dusił w sobie przed wścibską rodziną tym szybciej nauczyłam się właśnie dla nich być tak bezpośrednia
![]() ![]() P.S. Melduje, że ciacho wyszło niesamowite ![]()
![]() |
#1232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1233 |
in the dark of night
|
zapraszam, mam dużą kanapę
![]()
![]() |
#1234 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1235 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1236 |
Raczkowanie
|
I ja musialam kiedys walnac glupi tekst na glupie pytanie-Co roku na swieta zjezdzalismy sie wszyscy do Pl. Kuzynki kuzyni rodzenstwo itd wszyscy ze swoimi partnerami/partnerkami i tylko ja jedna pomimo ze bylam w zwiazku przyjezdzalam sama ( chcialam mojemu oszczedzic wiercenia dziury w brzuchu ;-) ) i Co roku padalo to samo pytanie " Monika a Co z toba? Kiedy Ty w koncu wyjdziesz za maz..?" itd. W koncu nie wytrzymalam i przy kolejnym takim pytaniu walnelam " ja sie hajtne Jak w polsce zalegalizuja zwiazki lezbijskie..." haha tych wzrokow ze strony mojej rodziny nie zapomne nigdy :-D Ale wierzcie mi ze Poskutkowalo i nigdy wiecej nikt mnie juz nie zapytal o nic :-D
#1237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1238 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
ooooo bardzo fajnie to ujelas, co ja chcialam przekazac. O takie zachowanie mi chodzi. zarzucic mi ze jestem nie mila nie mozna bo z usmiechem na twarzy odpowiadam kazdemu, kto nawet w nerwach i podniesionym glosem mnie sie o cos niemilo pyta, albo nawet wrecz sa obuzeni, ze jak ja tak moge. Np. kwestia ktorej moja kuzynka przezyc nie moga, ze w dzisiejszych czasach kobieta , czyli ja moze nie chodzic do pracy, przeciez to karygodne. No to ja z usmiechem na ustach, ze szczesciem w glosie, zapytalam dlaczego? ja uwielbiam byc pania domu, bardzo ciesze sie z tego ze nie musze chodzic do pracy, dbam o moj dom, gotuje mezusiowi obiadki. a na to ze to w dzisiejszych czasach itd, odpowiedzialam, ze widocznie sie za pozno urodzilam, bo ja to naprawde lubie i rozbrajajacy usmiech. Niemila nie bylam. Klamac tez nie sklamalam, cala prawde powiedzialam jak na spowiedzi hihihih, a ze komus to nie pasowalo... no trudno on ma problem, bo ja nie ;o) ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Jedzior to odpowiesz znow z usmiechem na ustach, albo mina ci zrzednie i powiesz, ze jak to pyskujesz, przeciez caly czas mili, spokojnym glosem odpowiadasz, ze jak ci ta osoby chciala przykrosc sprawidz to jej gratulujesz bo ci sie udalo. I wszystko nie ze zloscia w glosie, tylko naprawde pokarz jak ci sie przykro zrobilo i sie odwarasz i rozmawiasz z kims innym o czyms zupelnie innym, tak jak by tej osoby i tej rozmowy nie bylo. Gwarantuje ze wkoncu poskutkuje. Jesli przy kolejnym rodzinnym spotkaniu, ta sama osoby znow zacznie, to jej powiesz np: przepraszam cie wujku, ale po ostatniej naszej rozmowie, sprawiles mi przykrosc i ja nie chce z toba na ten temat rozmawiac. wybacz mi, ale nie odpowiem ci na to pytanie i prosze zmien temat. W duchu mysl sobie co chcesz, smiej sie z nich, ale na zewnatrz reaguj odpowiednio do sytuacji. jak smianie sie nie pomaga bo cie maja za glupa ktory sie z nich wysmiewa, to zmien mine stan sie smutna i powiedz ze ci to przykrosc sprawilo. chcialas byc mila, a oni cie tak traktuja. A jak walenie glupa nie pomaga to wtedy powiedz ze na te tematy nie bedzisz udzielac odpowiedzi, bo ciagle ci przykrosc sprawiaja, a tak w rodzienie nie powinno byc. Jesli cie kochaja i dobrze ci zycza powinni inaczej sie do ciebie zwarac. ty im przykrosci nie sprawisz i oczekujesz ze oni ci tez nie beda sprawdzac,a jak nie pasuje to mozecie sie nie widywac i dopasuj tonacje glosu jak trzeba. jak trzeba to z usmiechem na ustach, jak trzeba to mow normalnie, zeby im sie glupio zrobilo bo ci przykrosc sprawili, a jak sytuacja wymaga to mow te same slowa glosem niewymagajacym sprzeciwu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1241 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1242 |
Przyczajenie
|
![]()
hej wszystkim kobietkom jest moze ktora z brandenburgii?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1243 |
Zakorzenienie
|
Wrocilam ze szkolki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1244 |
Wtajemniczenie
|
ja juz tym gadaniem rodziny sie nie przejmuje... teraz te pytania mnie smiesza a nie irytuja...kiedys tez sie tak wukrzalam, ale nie ma sensu po prostu
![]() jesu ja musze sie uczyc ..jak mi sie nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1246 | ||
Zadomowienie
|
jeszcze cos zostalo dla spoznialskich??
![]() Cytat:
![]() ja ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1247 |
Raczkowanie
|
Dzien doberek
Leje i leje. Nic tylko dzis spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1249 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() lejeeee a my dziś na zakupy jedziemy, mieliśmy do Frankfurtu... ale ja dziękuje w taka pogodę ![]() dziś piekę rogale marcińskie - jak znajdę biały mak oczywiście w sklepie ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1251 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy znacie jakies fora na ktorych mozna poznac fajnych ludzi (poza wizazem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1252 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to musze tam zajsc w poniedzialek... moze jeszcze bedzie jakas obnizka... na razie w pt bylo -20% |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1255 |
Raczkowanie
|
Jadzior ja już tym pisałam, ale może nie zauważyłaś.. jest taki portal mypolacy.de, gdzie można poznać wiele Polaków mieszkający w Niemczech. Ja mam tam gdzieś swój profil, chociaż już nie używam od dawna nawet hasła zapomniałam
![]() ![]() Dziś przychodzą do nas dwa kumple męża, pasuje mi coś dla nich przygotować, jakąś przekąskę do piwa.. nic specjalnego, bo to sami faceci to wysilać się nie będę ![]() ![]() Macie jakieś pomysły? Myślałam o pizzy, ale może coś poradzicie ![]() Edytowane przez Sofiaa6 Czas edycji: 2012-11-10 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1256 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1257 |
Raczkowanie
|
Słomka ołłł jessss! Ciasto francuskie to dobry pomysł
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Masz jeszcze jakiś pomysł?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niekoniecznie polakow bym chciala poznawac, ale dziekuje! Na pewno sprawdze te stronke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kroisz w malutką kosteczkę np szynke, ppieczarki, papryke, pomidor, cebule, tunczyk, co tam chcesz. Do tego startego sera, trochę majonezu. Taką masą smaruje bułki, do piekarnika i gotowe ![]() Zaleta taka, że tą masę możesz zrobić wcześniej i wpakować do lodówki, póxniej szybko posmarujesz bułki i upieczesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.