Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 19:37   #1441
mitabe
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja w ogole nie przepadam za pizamami, zadnej masci. zakladam tylko wtedy jak nocuje nie w domu bo tak to raczej sama bielizna, mąż nie narzeka
a co z tymi guziczkami, moga byc na srodku czy lepiej po bokach, chodzi mi o cycochy i karmienie. ktore wygodniejsze?

ja mialam w tej grugiej jednostce ale widac ze masz powyzej normy, tylko nie wiadomo czy bardzo powyzej czy nie. nie wyglada to groznie ale pewnie czeka cie wizyta w poradni. nic sie martw, nie ty pierwsza i nie ostatnia, bedzie dobrze.
widze ze coraz wiecej z was robi glukoze, no i zaczynaja sie te nieszczesne cukrzyce... eh,...

raczej nie powtarza sie tych badan, lekarz skieruje cie zapewne do poradni i tak do konca ciazy bediesz pod ich opieką. minimalne odchylenie traktowane jest w ciązy jak mega cukrzyca, tzn chuchaja na nas i dmuchaja jak tylko można, ale to dla naszego spokoju i zdrowia Maluszka

Nic sie nie martw, ale tak- jak najszybciej skontaktuj sie z lekarzem prowadzacym. moze on uzna ze wyniki sa ok i bedzie po stresie...
Bo tak to sie dziewczyno psychicznie wykonczysz...

O, dobrze wiedzieć, chociaz nam mic takiego nie mowili. jak cos to tylko po cc dlużej sie zostaje, ale bede sie musiala zapytac o to przy najblizszek okazji.
no i teraz wypadało by zaopatrzyc sie w mega walizę skoro mam byc dłużej w szpitalu

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

A co to za cudo????
Więc to jest zel ktory położna może ci wcisnąć przed porodem, nawilża drogi rodne i powoduje, że ponoć dzidzia ma większy poślizg.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:40   #1442
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
No wiem, już mnie w tym uświadomiłyście Dlatego jeszcze się trochę waham, bo jednak cena jest dla mnie ważną kwestią Na wizażu czytałam opinie o Hippie i Babydream i Hipp miał trochę więcej pozytywów.
No i ja czytałam , właśnie wybrałam Hippa ze względu na naturalne składniki i uważam że cena nie jest zła za tą jakość. Babydream też jest naturalny ale ten zapach mi się bardzo nie podoba, ale to już moja subiektywna opinia.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
No dokładnie Jedynie co to chusteczki nawilżane z babydream są mało nawilżane,bardzo suche są więc nie nadają się.
Ja wybrałam chusteczki huggies pure ze względu na składniki , bo też ma naturalne bez konserwantów i nawilżenie też wporzadku, Hipp ma lepsze co prawda ale cena 9 zł za jedną paczkę to porażka...

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
o kurde, już zapomniałam jak to było jak się starałam na początku przy TŻ to były czasy! i jak czekałam, kiedy wyjdzie do pracy, żeby do kibla na dwójeczkę iść, bo ja przecież kupy nie robię a teraz...niczym się nie przejmuję, czasem nawet się chwalimy jak to było dzisiaj w kibelku fajnie
hahaha matko to były czasy
Pamiętam jak na początku odmawiałam tż seksu bo miałam wzdęcia i się wstydziłam powiedzieć

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hej kochane,

właśnie wróciłam z delegacji, miałam dziś negocjacje z dużą spółką skarbu państwa, wbiłam się w mój elegancki garnierek i jakoś dałam radę
mój syn patrzy na mnie i mówi:mamuś wyglądasz prześlicznie tylko ten brzuch cię udziwnia

podróż niosłam dzielnie, mały fikał radośnie na spotkaniu

a teraz zmykam bo wstałam o 5 i padam na pyszczek

p.s ja polecam do olejowania włosów olej kokosowy dostepny za 15 zł w sieciach kuchnie świata
hahaha Twój synek i jego teksty
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:45   #1443
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

pamiętam, jak kiedyś farbowałam mojej siostrze włosy, wchodzi na to jej syn i mówi:
-maaaamo, wyglądasz jak top model!!

moja siostra już się zaczęła uśmiechać, a ten:

-ale ta która odpadła!

No jak dzieci coś powiedzą
Ostatnio mój chrześniak który ma 2 latka mówi mi "ciociuuuuuuu masz dzidziusia w brzuszku? A jak my go wyciągniemy stamtąd?" I co tu takiemu szkrabowi odpowiedzieć
Stary 2012-11-08, 19:52   #1444
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja po wyjściu ze szpitala leżałam. Ale nie mam nakazu od lekarza, mam się tylko oszczędzać, ale i tak się boję. Robię to co Wy, ale też wychodzę: z mężem na zakupy bo muszę do ludzi (sama się boję trochę, ale jutro chyba pójdę bo muszę prezent mężowi kupić jakiś na mikołaja) , posprzątam trochę( np. dziś umywalka i wc, jutro podłoga), pokręcę się, gram w sudoku na komórce, popiorę, prasuję na zasadzie 5-6 rzeczy i mam dość i tak leci dzień za dniem .....Trzeba te czynności rozkładać
U mnie jest tak samo, na początku miałam nakaz leżenia to myślałam, że zwarjuję. Teraz wykonuje jakieś drobne czynności, oszczędzam się i codziennie spacer 30 min do sklepu - tyle to trwa bo zanim się dotoczę to masakra hehe. Wczoraj np znowu zaczęłam czuć ból macicy ktora się rozciąga więc dzisiaj leżę, odpoczywam i znowu nospę łykam. Jutro muszę odebrać prezent dla męża, nie wiem jak to zrobię .
Najgorzej, ze nie mogę za długo siedzieć przy kompie bo brzuch się stawia, tak zrobiłabym coś twórczego. Gotuję dużo, czytam, moje 3 znajome w ciąży jak ja i też za bardzo nie mogą wychodzić więc nie za często się spotykamy. TZ mi szkoda bo nudna się zrobiłam na maksa.

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Ja chyba kupię takie koszulki, bez wzoru i w miarę tanie:
http://allegro.pl/kopertowa-koszula-...749272083.html

Stary 2012-11-08, 19:58   #1445
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio mój chrześniak który ma 2 latka mówi mi "ciociuuuuuuu masz dzidziusia w brzuszku? A jak my go wyciągniemy stamtąd?" I co tu takiemu szkrabowi odpowiedzieć
Moja siostra ostatnio mowi: "K., a jak ja bylam w brzuszku, to skad ja wiedzialam ktoredy wyjsc na swiat?"

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:58   #1446
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
No u nas też tak było. Jesteśmy razem 8 lat (ale mieszkamy ze sobą od dwóch) więc już nie ma żadnej krępacji między nami.
To ja ze swoim znam się rok i 10 miesięcy i od początku nie ma krępacji. Czasem jakby nas ktoś słyszał o czym i jak gadamy to Gorzej niż patologia

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:59   #1447
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie niedawno moja bratanica zaskoczyła pytaniem, czy dzidziuś w brzuszku ma pampersa? i tez kilka dni temu prowadziła dyskusję ze swoją siostrzyczką, którędy tego dzidziusia mi wyciągną w szpitalu...
Uwielbiam takie teksty.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 20:01   #1448
mitabe
Rozeznanie

Chyba zdecyduję się ma ten żel Natalis, trochę drogo ale jak będę myślała, że będzie łatwiej to będę spokojniejsza:
" Żel jest aplikowany przez położną w początkowym etapie porodu. Tworzy warstwę poślizgową, zmniejszając tarcie płodu o ściany kanału rodnego"

Stary 2012-11-08, 20:15   #1449
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
U mnie jest tak samo, na początku miałam nakaz leżenia to myślałam, że zwarjuję. Teraz wykonuje jakieś drobne czynności, oszczędzam się i codziennie spacer 30 min do sklepu - tyle to trwa bo zanim się dotoczę to masakra hehe. Wczoraj np znowu zaczęłam czuć ból macicy ktora się rozciąga więc dzisiaj leżę, odpoczywam i znowu nospę łykam. Jutro muszę odebrać prezent dla męża, nie wiem jak to zrobię .
Najgorzej, ze nie mogę za długo siedzieć przy kompie bo brzuch się stawia, tak zrobiłabym coś twórczego. Gotuję dużo, czytam, moje 3 znajome w ciąży jak ja i też za bardzo nie mogą wychodzić więc nie za często się spotykamy. TZ mi szkoda bo nudna się zrobiłam na maksa.

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Mój mąż też ma przewalone ale ja się już nauczyłam, że jak wraca z pracy to mu daję obiadek i idę sobie dalej do kompa. On sobie zje, odpocznie chwilę, to ja idę i ciągnę go na przytulanie do łóżka. A reszta popołudnia jakoś leci.. Aaaa i jak on tylko mówi, że musi gdzieś do sklepu jechać, to ja zabierz mnie zabierz mnie, tak jak pisałam potrzebuję zobaczyć ludzi innych. Najgorsze jest to, że jak gdzieś idziemy to ja po 40 minutach potrzebuję do wc

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Chyba zdecyduję się ma ten żel Natalis, trochę drogo ale jak będę myślała, że będzie łatwiej to będę spokojniejsza:
" Żel jest aplikowany przez położną w początkowym etapie porodu. Tworzy warstwę poślizgową, zmniejszając tarcie płodu o ściany kanału rodnego"

Może zanim się zdecydujesz na zakup, to popytaj w szpitalu w którym chcesz rodzić czy to Ci zaaplikują.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:23   #1450
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż też ma przewalone ale ja się już nauczyłam, że jak wraca z pracy to mu daję obiadek i idę sobie dalej do kompa. On sobie zje, odpocznie chwilę, to ja idę i ciągnę go na przytulanie do łóżka. A reszta popołudnia jakoś leci.. Aaaa i jak on tylko mówi, że musi gdzieś do sklepu jechać, to ja zabierz mnie zabierz mnie, tak jak pisałam potrzebuję zobaczyć ludzi innych. Najgorsze jest to, że jak gdzieś idziemy to ja po 40 minutach potrzebuję do wc

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Może zanim się zdecydujesz na zakup, to popytaj w szpitalu w którym chcesz rodzić czy to Ci zaaplikują.
Skąd ja to znam Jak gdzieś wychodzimy to ja po 20 minutach muszę siku
Stary 2012-11-08, 20:40   #1451
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
O rany, jak ja nie cierpię tego słowa - jest takie bezosobowe i bezpłciowe, jakby określano jakąś rzecz...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 20:43   #1452
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja mam koszulę jedną zapinaną po bokach (u mnie też się rozpinały guziczki co mnie wkurzało - a mam mały biust) i jedną zapinaną na środku i nie będę kupowała więcej bo też nie lubię koszul. W domu będę chodzić w piżamie z Lidla, takiej jakby kopertowej na górze (myślę że spokojnie cyca wystawię), i w zwykłych tunikach + spodnei od piżamy. W nocy jest zimno jak się wstaje do karmienia dziecka. Weźcie sobie do szpitala skarpetki - mi się strasznie przydały bo mimo, że ogólnei było ciepło to w nogi marzłam okropnie.
O tak, ja już pisałam - na porodówkę KONIECZNIE skarpety

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
O, to muszę wypróbować faktycznie Mam Sayossa bez silikonu zaraz poczytam czy się nada.

To nic, za 3 miesiące na pytanie co słychać bedziemy mogły gadać tylko o maluchach I pewnie tylko nam się ten temat nie znudzi
A ja przyznaję, że zwyczajnie lubię tematy okołodzieciowe. Niekoniecznie o mojej córce czy ciąży, ale ogólnie lubię Pewnie, że o innych rzeczach też mogę

Cytat:
No wiem, już mnie w tym uświadomiłyście Dlatego jeszcze się trochę waham, bo jednak cena jest dla mnie ważną kwestią Na wizażu czytałam opinie o Hippie i Babydream i Hipp miał trochę więcej pozytywów.
Moją córę Hipp po 3mcach cudnie uczulił :/

Cytat:
No jak to co? pani doktor wyjmie :d
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:43   #1453
mitabe
Rozeznanie

Cytat:

Właśnie aplikują i położna dla znajomej wczoraj polecała, stąd wogóle wiem, że takie coś istnieje

Stary 2012-11-08, 20:46   #1454
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej, hej.
Jestem już po wizycie. Maleńka ma się dobrze, waży ok 1200g, słyszałam pięknie bijące serduszko , poza tym wszystko okej, z wyjątkiem jednej rzeczy - przez całą ciążę leży pupką na wyjściu z macicy i nie zmienia pozycji. Lekarz powiedział, że jak się nie przekręci, to będą mnie kroić. Jest taka możliwość, bo moja siostra wyszła tyłkiem - jak moja mama ją rodziła (1985r), to nie było USG i nikt nie wiedział, że źle leży... Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, mama co prawda bardzo mocno popękała i do tej pory nie może np tamponów używać, ale siostra jest całkowicie zdrowa... Jest więc duże prawdopodobieństwo, że skończę z CC.
super ze wszystko ok, i malenka nie taka malenka
a co do ulozenia to mi doktorka na wizycie ostatnio powiedziala ze jak do 35 tyg sie polozenie nie zmieni to dopiero sie mysli jak inaczej porod rozwiazac

moj szkrab niby ma polozenie glowkowe - no ale jeszcze sie to zmienia na pewno

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:57   #1455
mitabe
Rozeznanie

Co do rozrywek jeszcze to we wtorek odę na warsztaty dla rodziców, zapomnialam, że się zapisałam, TZ właśnie mi przypomniał hehe.

Kupiliśmy łóżeczko !

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
super ze wszystko ok, i malenka nie taka malenka
a co do ulozenia to mi doktorka na wizycie ostatnio powiedziala ze jak do 35 tyg sie polozenie nie zmieni to dopiero sie mysli jak inaczej porod rozwiazac

moj szkrab niby ma polozenie glowkowe - no ale jeszcze sie to zmienia na pewno
Znajoma rodziła w czerwcu, była na usg w poniedziałek i syn leżał głową do góry w czwartek na usg był już główką w dół, a w sobotę już rodziła.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Kupiłam też spiworek za 9,99 na allegro moze w poniedziałek bedzie to wyślę zdjęcie. Mam nadzieję, że nie będzie mocno zniszczony.

Stary 2012-11-08, 20:57   #1456
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Co do rozrywek jeszcze to we wtorek odę na warsztaty dla rodziców, zapomnialam, że się zapisałam, TZ właśnie mi przypomniał hehe.

Kupiliśmy łóżeczko !

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Znajoma rodziła w czerwcu, była na usg w poniedziałek i syn leżał głową do góry w czwartek na usg był już główką w dół, a w sobotę już rodziła.

jakie to lozeczko??

no dokladnie tak tez moze byc

Stary 2012-11-08, 21:02   #1457
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
chyba że ktoś ma cyce jak donice jak ja i mu piersi wychodzą przez te dziury miałam kupioną jedną taką koszulę już we wrześniu, więc jak się na szybko w październiku pakowałam do szpitala to właśnie ją wrzuciłam do torby. Moje sutki jak wentyle u stara mógł podziwiać cały oddział szybko ją przebrałam na inną a tą wysłałam do teściowej coby mi to zaszyła, i teraz mam zwykłą koszulę, a jak pójdę rodzić to sobie wezmę tylko i wyłącznie te rozpinane na środku, nawet jak będzie mi mega niewygodnie przy karmieniu

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
No ja mam właśnie 2 lewe ręce do takich rzeczy, nawet uciąć prosto nożyczkami nie umiem

U nas maszynę do szycia obsługuje tata - skraca, zwęża, przerabia itp, ale buntuje się od jakiegoś czasu i każe mi i mamie się nauczyć w końcu przerabia tylko swoje, a my zanosimy do krawcowej.
aaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjj jjjjjj tam, musisz ładnie do tatusia sie usmiechnac to na pewno nie odmowi w takiej sprawie
Cytat:
Hej, hej.
Jestem już po wizycie. Maleńka ma się dobrze, waży ok 1200g, słyszałam pięknie bijące serduszko , poza tym wszystko okej, z wyjątkiem jednej rzeczy - przez całą ciążę leży pupką na wyjściu z macicy i nie zmienia pozycji. Lekarz powiedział, że jak się nie przekręci, to będą mnie kroić. Jest taka możliwość, bo moja siostra wyszła tyłkiem - jak moja mama ją rodziła (1985r), to nie było USG i nikt nie wiedział, że źle leży... Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, mama co prawda bardzo mocno popękała i do tej pory nie może np tamponów używać, ale siostra jest całkowicie zdrowa... Jest więc duże prawdopodobieństwo, że skończę z CC.
Black- dobrze, że z Malutka wszystk jest w porządku,a jej ułożenie nie zależy przeciez do ciebie........
Cytat:
Nooo, też tak robiłam A teraz? Czasami bączek za bączkiem idzie i jakoś wstydu już nie czuję
my tez czasem pobączymy, a jakie rozmowy sie prowadzi nocami lub wieczorami to wstyd gdyby ktokolwiek cokolwiek usłyszał a na początku wstydzialam sie byc bez makijazu i wstawałm przed mężem zeby zdążyc sie umalowac

jestem po wizycie- gin zadowolony, ja jeszcze bardziej
morfologia jak w książce, tylko zmoczem gorzej- bakterie wyszły mimo braku jakiejkolwiek infekcji, dlatego mam powtórzyc. Jesli jeszcze raz wyszedłby zle to skieruje mnie na oddział na posiew.... ja nie chce......
a z rzeczy bardzo przyjemnych- nie było macanka ale niespodzinakowo zrobił mi USG
Dzieciątko moje jest już główką na dół, pięknie pokazało co ma miedzy nózkami, wiec zobaczyłam jajeczka na pół monitora wreszcie mam pewnosc wszystkie parametry i wymiary są idelanie , wiec jestem przeszczęsliwa
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:04   #1458
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

aaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjj jjjjjj tam, musisz ładnie do tatusia sie usmiechnac to na pewno nie odmowi w takiej sprawie

Black- dobrze, że z Malutka wszystk jest w porządku,a jej ułożenie nie zależy przeciez do ciebie........

my tez czasem pobączymy, a jakie rozmowy sie prowadzi nocami lub wieczorami to wstyd gdyby ktokolwiek cokolwiek usłyszał a na początku wstydzialam sie byc bez makijazu i wstawałm przed mężem zeby zdążyc sie umalowac

morfologia jak w książce, tylko zmoczem gorzej- bakterie wyszły mimo braku jakiejkolwiek infekcji, dlatego mam powtórzyc. Jesli jeszcze raz wyszedłby zle to skieruje mnie na oddział na posiew.... ja nie chce......
a z rzeczy bardzo przyjemnych- nie było macanka ale niespodzinakowo zrobił mi USG
Dzieciątko moje jest już główką na dół, pięknie pokazało co ma miedzy nózkami, wiec zobaczyłam jajeczka na pół monitora wreszcie mam pewnosc wszystkie parametry i wymiary są idelanie , wiec jestem przeszczęsliwa
to trzymam kciuki zeby badanie wyszlo dobrze
super ze wszystko OK a ile mały juz wazy ??

Stary 2012-11-08, 21:11   #1459
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje wizyty Mi ciągle wychodzi że mam jakieś bakterie w moczu przepisuje mi jakieś tabl ale nie mówiła nic takiego że mnie skieruje na posiew.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 21:13   #1460
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
A mój stoi na balkonie od x lat Nie ma kto na nim ćwiczyć. Kupiliśmy jakieś 15 lat temu i na palcach jednej ręki moge policzyć ile razy był używany.
Nudne to strasznie
Może byc i nudne jeżeli do efekt pożądany. My kupujemy po nowym roku chyba zebym po porodzie jak tylko dam radę mogła ćiwczyć.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja wrzucilam do jasnych rzeczy narzute na kanape co by pieknie pachnialo w salonie a na wolny czas, tzn jak oproznie suszarke to mam jeszcze zamiar wyprac nasza posciel w dzidziusiu
ja na szczescie lubie prasowac a takie malenstwa to juz w ogole na poczatku sie zastanawialam czy w ogole prasowac skoro zamierzam jeszcze raz je uprac już w propgramie BabyCare ale jak zobaczylam roznice gnieciucha i wyprasowanego ubranka to nie mailam serca wkladac ich takich pomietolonych do komody wiec prasuje wszystko co mi podleci nawet mini skarpetusie
Ja tez prasowałam bo jakoś nie mogłam żeby takie gnieciuchy tyle czasu leżały.
Cytat:
Bijkora - to mój przepis na olejowanie:
2 łyżki stołowe oliwki rozprowadzam na talerzyku, maczam w tym palce i aplikuję na rozczesane włosy, mocno wciskając w nie oliwkę. Przy mojej długości i objętości, które określiłabym jako średnie, taka ilość sprawia, że włosy są lekko natłuszczone, ale nie ociekają oliwką. Potem zawijam włosy w koszulkę (stary t-shirt mojego narzeczonego ) i czekam 2h. Następnie myję włosy szamponem bez SLSów. Podczas wycierania nie szarpię ich ani nie wykręcam, tylko delikatnie odsączam resztki wody w miękki ręcznik. Włosy się przy tym nie kruszą i nie ma potem problemu z rozczesaniem.

Używam do tego naturalnych oliwek BabyDream (aktualnie tej różowej, którą ostatnio pokazywałam), dobre są też olejki Alterry, oczywiście można również kupić specjalne olejki do włosów, ale ja się nigdy w to nie bawiłam, więc nie powiem Ci, gdzie takie można dostać.
Ważne: olejek, którym olejujesz włosy, nie może mieć w sobie parafiny (paraffinum liquidum).
Co daje to olejowanie bo ja się nie znam
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Witam!
No to poszłam se dziś na glukoze wytrzymałam 20 min po wypiciu, zwymiotowałam i tyle z mojego badania
O matko, ja ide jutro, ciekawe jak mi pójdzie
Cytat:
Mój mąż będzie jutro robił z jabłkami Tzn sprawę ma prostą, bo ciasto jest już zamrożone Robiłam kiedyś u mamy, bo ma Fenomen Zelmera i ciasto orbi się błyskawicznie.
I to cudo robi też na pierogi ciasto....musze koniecznie sobie taki sprawić
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ale ten roan ma raczej średnie opinie z tego co czytałam i właśnie sie zastanawiam czy by maxi cosi nie wziąć... i chyba jednak będziemy brać maritę.
Mam za darmo baby merc fotelik i myśle że roan nie może być gorszy, zresztą na początku chyba aż tak dużo nie będę jeździć, no ale jeszcze zoabczymy.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37500576]
Byłam w SH, kupiłam... 2 misiowe kombinezony, stan IDEALNY, normalnie jakby ze sklepu nowego każdy za - uwaga - 9zł.
Brązowy welurek bez ocieplenia, a z tyłu ma nawet ogonek [/QUOTE]
Boskie... ja mam podobny tylko jakby w zebrę biało-czarny.
Cytat:
Ja na pewno będę polować na używane. Posłużą mi jedynie w szpitalu,a potem kosz - nienawidzę koszul nocnych ... Tylko czy uda mi się znaleźć z guziczkami a przy tym z długim rękawem
U mnie dzisiaj położna w SR radziła krótki rękaw bo maja wtedy lepszy dostęp do ręki.
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja mam doła znowu z powodu swojego wyglądu czuje się jak krowa , mam wrażenie że jestem taka spasiona i opuchnięta, twarz mam jak dynia, ramiona jak u pudziana ... oglądam sobie na fejsie zdjęcia znajomych to wszystkie laskie takie chude.
Tak mi się marzy nałożyć obcisła ołówkową spódnicę i do tego wysokie szpilki i być taka atrakcyjna jak kiedyś łeeeee
Ja się zdołowałam bo dzisiaj się dowiedziałam że jeszcze pewnie drugie tyle przytyję; niemoge sobie wyobrazic jak to będzie, jak już teraz mi ciężko to potem się wogóle nie ruszę.
Cytat:
Dziewczyny kupujecie NATALIS ŻEL ułatwiający poród? Zastanawiam się trochę drogo 180 zł ale może warto ????
Co to, nie wiem, na co pomaga ??
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:17   #1461
suzi31
Raczkowanie

Gratuluję udanych wizyt Fajnie, że dzieciaczki zdrowe i coraz bliżej do ich przyjścia na świat
Mój dzidziuś - niespodzianka, na pewno nie jest ułożone główką w dół, bo czuję ruchy głównie w okolicach podbrzusza lub brzucha poniżej pępka. Ja cc był się nie zmartwiła, jeśli wiedziałabym wcześniej że jest planowana. Najgorzej jak rodzi się naturalnie, coś idzie nie tak i ostatecznie robią cięcie - czyli takie 2 porody w jednym. Moja koleżanka tak miała, rozwarcie 10 cm, a dziecko źle wstawiało się w kanał rodny - ciężkie przeżycie.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:18   #1462
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
jakie to lozeczko??

no dokladnie tak tez moze byc
Klupś Radek VI z szufladą , bardzo mi na niej zależało bo mało miejsca mamy w pokoju a dodatkowa szuflada się przyda np na pieluszki.
Ja chciałam tańsze, ale mąż i teść sie uparli, że ma być solidne i ładne.

Stary 2012-11-08, 21:18   #1463
meduzza
Zadomowienie

Ten żel Natalis... to nie jakieś naciągactwo? Jak 15 ml żelu ma mi pomóc w wypchnięciu 3,5kg dziecka? Przecież podczas porodu wylatują inne śluzy i mazie w o wiele większej ilości...
Nie wiem Dziewczyny, nie umiem sobie tego wyobrazić jakoś... Chociaż chętnie zgłębie temat
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:19   #1464
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety, ohydne to badanie jest... No ale trudno, trzeba to trzeba.

Mojej jeszcze nigdy nie ważył.
Kochana ważyć napewno mała jest ważona co usg,lekarz robi wszystkie pomiary dziecka żeby sprawdzić czy w danym tygodniu ciąży mieści się w normie. Musisz po prostu zapytać o wagę małej a napewno ci poda. Oni wszystko mają na komputerze i robiąc usg zapisują dane w kompie. Ja np ostatnio pytałam o wagę ale moja gin zapomniała mi powiedzieć w trakcie usg i jak wycierałam brzuch mi się przypomniało i podeszła do komputera weszła w dane i waga była. Po prostu nie o wszystkim nam mówią dlatego trzeba się upominać.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:24   #1465
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt Fajnie, że dzieciaczki zdrowe i coraz bliżej do ich przyjścia na świat
Mój dzidziuś - niespodzianka, na pewno nie jest ułożone główką w dół, bo czuję ruchy głównie w okolicach podbrzusza lub brzucha poniżej pępka. Ja cc był się nie zmartwiła, jeśli wiedziałabym wcześniej że jest planowana. Najgorzej jak rodzi się naturalnie, coś idzie nie tak i ostatecznie robią cięcie - czyli takie 2 porody w jednym. Moja koleżanka tak miała, rozwarcie 10 cm, a dziecko źle wstawiało się w kanał rodny - ciężkie przeżycie.
Tego się boję najbardziej, chciałabym wiedzieć odrazu, jakby miała być cesarka, a nie męczyć się 2 razy.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Ten żel Natalis... to nie jakieś naciągactwo? Jak 15 ml żelu ma mi pomóc w wypchnięciu 3,5kg dziecka? Przecież podczas porodu wylatują inne śluzy i mazie w o wiele większej ilości...
Nie wiem Dziewczyny, nie umiem sobie tego wyobrazić jakoś... Chociaż chętnie zgłębie temat
Jeszcze zapytam o to mojego ginekologa może coś będzie wiedział hmm.

Stary 2012-11-08, 21:25   #1466
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:

Super, że wszystko ok. A co do bakterii, to wydaje mi się, że większość kobiet w ciąży je ma. Ja mam jutro wizytę, zobaczymy jak będzie.

Moja Ola dzisiaj zwariowała. W ogóle nie śpi, tylko cały dzień mnie kopie. Wspaniałe uczucie.
Stary 2012-11-08, 21:29   #1467
mitabe
Rozeznanie

Dzisiaj zaczyna mi się już 30 tydzień , jeszcze tylko trochę
Co myślicie o nowym pomyśle z rocznym urlopem macierzynskim? Ponoć od 1 września już będzie obowiązywać, szkoda, że nie od czerwca, tak mogłabym skorzystać bo pewnie po powrocie dostanę wypowiedzenie, a tak pól roku dłuzej mogłabym jeszcze być spokojna i nawet może pracować na te pól etatu.

Edytowane przez mitabe
Czas edycji: 2012-11-08 o 21:37
Stary 2012-11-08, 21:31   #1468
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
to trzymam kciuki zeby badanie wyszlo dobrze
super ze wszystko OK a ile mały juz wazy ??
oooooo widzisz, w sumie to zapomniałam zapytac ale na wydruku z USG jest prawie 1,7 kg jak myslicie, czy to ok?
Stary 2012-11-08, 21:46   #1469
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

To prawda ja kupowałam te tanie.... i są z żyrafami Szał, kobieta karmiąca, matka i kolorowe żyrafy...niech będzie

Ja wybrałam dość ciemny kolor do pokoju dzieciaczkowego, pewnie się Wam nie spodoba bo to taka fuksja jakby mój ukochany kolor Stwierdziłam, że pokój ma się mi podobać (ja będę się na niego patrzeć pod czas dłuuuugich godzin karmienia) a poza tym małej zrobimy jak już będzie miała swój charakterek
Podobno maluszki lepeij reaguję na mocniejsze kolory...i fuksja mój też ulubiony
Cytat:
dziewczyny, które muszą leżeć/siedzieć w domu: jak zabijacie swój czas? bo ja chyba zaraz tu ocipie.je
Ja tak bym chciała juz siedziec w domu, zajęłabym się szydełkiem, papierową wikliną itp
Cytat:
Przyszła wanienka z leżaczkiem
I jak leżaczek bo sie nad nim zastanawiam??
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A nie, tego to my sie nie wstydzimy
Ja wchodze do lazienki jak TZ jest na posiedzeniu i odwrotnie
Jak mam posiedzenie to wypraszam go z łazienki ale jak tylko siku to juz mi nie przeszkadza, chociaz wcześniej było inaczej
Cytat:

No niezłe są i nie drogie
Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka 10 godzin się męczyła chociaż od poczatku podejrzewali że nie da rady urodzić bo dzidzia duża była, i dopiero po 10 godzinach jej cc zrobili
Cytat:
Co myślicie o nowym pomyśle z rocznym urlopem macierzynskim? Ponoć od 1 września już będzie obowiązywać, szkoda, że nie od czerwca, tak mogłabym skorzystać bo pewnie po powrocie dostanę wypowiedzenie, a tak pól roku dłuzej mogłabym jeszcze być spokojna i nawet może pracować na te pól etatu.
Jak to od wrzesnia ... ja myślałam że od razu po nowym roku
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:50   #1470
sylwietta1988
Zakorzenienie

fajne to słowo "posiedzenie" no nie?

listopadóweczki już sie rozpakowują............ ja pierdziu, tak niewiele czasu już zostało

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

http://demotywatory.pl/3964253/Od-se...chudnie-mowili : hahaha: jakie adekwatne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości