Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 218 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-20, 21:40   #6511
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez mila25 Pokaż wiadomość
Hej Jolinek nie przejmuj sie w razie czego dostaniesz indywidualna konsultacje ja jestem tu caly czas .. no przynajmniej do lipca

no to choć troszkę mnie pocieszyłaś
Jak możesz to napisz czy pracujesz w jakimś lubelskim sklepie z bielizną?

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 21:49   #6512
mila25
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Moja siostra ma taki mały sklepik z bielizna na Świętoduskiej (w bramie). A ja przy niej chcąc niechcąc paru rzeczy się nauczyłam Będziemy tam obie.
mila25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 21:59   #6513
Brzuszek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
A i czy była może któraś z was ostatnio w wypożyczalni Amanda na Wyszyńskiego? Są już jakieś nowe sukienki? Jak by któraś z Was może była, to zapytajcie, czy są, a jak nie, to kiedy będą, bo mi nie bardzo po drodze tam....
Byłam wczoraj i jeszcze nie mają nowych modeli, ale wpadłam tam za 5 18 i Pani się zbierała do domu i nie dopytałam się kiedy konkretnie będą. Wiem tylko, że mają być niedługo.
Brzuszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 22:45   #6514
magdulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
nie martw się - jak oglądałam sukienki w internecie lub na zdjęciach to też podobały mi się najbardziej te markowe, a ceny zwalały z nóg...
ale najlepiej to przymierzać i jeszcze raz przymierzać, może się wtedy okazać, że najefektowniej wyglądasz w takiej, na którą na zdjęciu albo na stojącą w salonie nie zwróciłabyś uwagi
ja własnie kupiłam w salonie, gdzie na pierwszy rzut oka wydawało mi się że nie ma nic ciekawego - a jednak
Wiem że w koncu muszę zacząć przymierzać może coś znajde efektownego.

Mam pytanie jeżeli chodzi o przymierzanie:Czy można ile się chce modeli przymierzyć w danym salonie czy są jakieś ograniczenia co do ilości?
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 22:58   #6515
Brzuszek
Raczkowanie

Mam do Was prośbę... Jakbyście mogły uświadomić mnie jakie są koszty wyjścia za mąż ale nie chodzi mi tutaj o koszt wesela czy ubrania itp. tylko kwestie stricte ze ślubem związane w sensie formalnym... tzn. koszt otrzymania świadectw chrztu, aktów urodzenia, ile księdzu, organiście, na zapowiedzi i inne...
Ja jestem coraz bliżej momentu dopełniania tych formalności i nie wiem jaką kasę szykować... a obawiam się, że nie będzie to parę złotych tylko większa sumka :/
Brzuszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 23:18   #6516
martuko
Wtajemniczenie

oo, i ja bym byla chętna po te informacje, nawet w konkretach co do kościołó (mnie interesują śródmiejskie raczej i katedra) Jak ktoś nie chce na forum pisać to prosze o pw...
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 23:36   #6517
Malpka
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=CyDfzbfEav4 posluchajcie i obejrzyjcie sobie hipcia to tak na poprawe humoru hihih
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 23:49   #6518
aurelia-aurita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brzuszek Pokaż wiadomość
Mam do Was prośbę... Jakbyście mogły uświadomić mnie jakie są koszty wyjścia za mąż ale nie chodzi mi tutaj o koszt wesela czy ubrania itp. tylko kwestie stricte ze ślubem związane w sensie formalnym... tzn. koszt otrzymania świadectw chrztu, aktów urodzenia, ile księdzu, organiście, na zapowiedzi i inne...
Ja jestem coraz bliżej momentu dopełniania tych formalności i nie wiem jaką kasę szykować... a obawiam się, że nie będzie to parę złotych tylko większa sumka :/
nie jestem pewna, ale skrócony akt urodzenia ok.30zł, zaświadczenie z USC ok.85zł/parę, a kościelne opłaty pewnie, co łaska .

4.VIII.2007 r. Nasz Ślub
aurelia-aurita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 02:48   #6519
Beata Marcina :0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brzuszek Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że te akty urodzenia po 10zł, ale to pewnie też zależy od urzędu. A co do księży tez bywa bardzo różnie, mój np. za ślub bierze około 800zł, zapowiedzi chyba 100zł, ale w parafii obok 2000zł i nawet żadnych "zniżek" nie daje, jak ktoś nie ma to nie udziela ślubu Nie orientuję się za bardzo, ale słyszałam, że u tego naszego ksiedza jest najtaniej w okolicy i że z innych parafi przyjeżdżają brać ślub. (mieszkam na wsi koło Chełma)
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 03:09   #6520
Raczkowanie

Bandola 18 dzisiaj rozmawiałam ze swoją młodszą siostrą o tych skrzypkach i powiedziała mi, że jej koleżanka z ławki uczy się grać na skrzypcach ponad 10 lat więc chyba zaryzykuję, muszę tylko posłuchać jak gra, ale podobno świetnie
Frecia 28 też mieliśy się zapisywać na te nauki, ale chyba jednak pójdziemy na te weekendowe do Lublina, Laski to trochę nie po drodze i cena nie do końca zachęcająca. Mało brakowała, a byśmy się spotkały i razem pozakuwały Napisz koniecznie jak było.
Mila25 a bielizna to będzie bardziej taka nadająca się na ślub (czyt. wygodna) czy taka na noc poślubną ?? Jak zobaczysz takiego potworka z ciemnymi włosami i facetem ciągnącym go do Waszego stoiska to znaczy że to my
Dziewczyny, nie wierzę, że żadna nie słyszała nic o zespole Fiesta z Lublina, proszę o jakieś informacje. Bo tak w ostateczności, mimo tej zaliczki może jeszcze by się coś innego udało załatwić.
Stary 2007-02-21, 08:06   #6521
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wierzę, że żadna nie słyszała nic o zespole Fiesta z Lublina, proszę o jakieś informacje. Bo tak w ostateczności, mimo tej zaliczki może jeszcze by się coś innego udało załatwić.
ja słyszałam i nawet już tutaj pisałam o nich kilka razy
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 09:58   #6522
marzena.j
Raczkowanie

hej dziewczyny wybieramy się z narzeczonym na nauki wekeendowe do Świdnika 3,4 marzec,za osobę zapłaciliśmy po 75zł.Ślub dopiero 28 czerwca 2008 ale chcemy odbyć je wcześniej Jak już będzie po to zdam relację
marzena.j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 10:36   #6523
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mila25 Pokaż wiadomość
Słuchajcie w sobotę i niedzielę będę stała na targach na stoisku z bielizną. Zapraszam, w razie czego udzielimy porad co do bielzny slubnej..
ja napweno bede na targach tylko nie wiem czy sobota czy niedziela Jak Cie rozpoznamy
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 11:24   #6524
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
Wiem że w koncu muszę zacząć przymierzać może coś znajde efektownego.

Mam pytanie jeżeli chodzi o przymierzanie:Czy można ile się chce modeli przymierzyć w danym salonie czy są jakieś ograniczenia co do ilości?
nie słyszałam o czymś takim ale mam wrażenie, że jak komuś zależy, żeby sprzedać sukienkę to da ci przymierzyć i 20... jeśli dasz radę

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 12:20   #6525
malenkajalenka
Raczkowanie

GG do malenkajalenka

Cytat:
Napisane przez
[B
Dziewczyny[/B], nie wierzę, że żadna nie słyszała nic o zespole Fiesta z Lublina, proszę o jakieś informacje. Bo tak w ostateczności, mimo tej zaliczki może jeszcze by się coś innego udało załatwić.
My podpisalismy umowe z tym zespolem, wydawal nam sie najlepszy, z tych ktore jeszcze nam zostaly, bo wiekszosc miala lipiec zajety. Ogladalismy plyty z wesel na ktorych grali, muzyka fajna, ciekawe zabawy, wszystko mi sie podobalo, a ze czasu juz malo na szukanie, to wzielismy ich
malenkajalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 14:40   #6526
magdulec
Zadomowienie

Cytat:
nie słyszałam o czymś takim ale mam wrażenie, że jak komuś zależy, żeby sprzedać sukienkę to da ci przymierzyć i 20... jeśli dasz radę
Słyszałam że w Wawie są limity na przymierzanie, tak przynajmniej moja siostra twierdzi jak szukała dla siebie sukienki.
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 15:20   #6527
piotr25
Raczkowanie

Hej,hej ja mam takie pytanie pół żartem pół serio czy Pan młody także ma jakieś wymagania co do bielizny tj. jakiś fason bądź też kolor? A co do obrączek to takie złote kosztują 130zł szt. ale też mamy złoto i pewnie bedzie taniej a może sobie zostawimy złoto może kiedyś podskoczy? Jeszcze zaproszenia nie zostały ,,ruszone,, więc może na targach ktoś ,,ciekawy,, się z pojawi. Pozdrawiam i zerkam wieczorem na odpowiedzi
piotr25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 15:25   #6528
kasiakkk
Zadomowienie

jak dzwoniłam do Margarett, Jacqueline i Reginy, żeby się umówić na mierzenie, to wszędzie zapisywały mi wstępnie 1 godzinę - ale ile czasu tam faktycznie siedziałam, to sama nie wiem
Ograniczeń sukienkowych mi nikt nie robił

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 15:31   #6529
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
Słyszałam że w Wawie są limity na przymierzanie, tak przynajmniej moja siostra twierdzi jak szukała dla siebie sukienki.
o rany, jakaś paranoja.... jestem w stanie to zrozumieć, jeśli na przykład czeka kolejka innych delikwentek do mierzenia, albo maja kogoś umówionego... ale jesli nie - to chyba w ich interesie jest przekonać klientkę, żeby właśnie u nich kupiła, a jak najlepiej przekonać jak właśnie mierzeniem...?

Stary 2007-02-21, 15:44   #6530
Raczkowanie

Czy ktoś nie orientuje się jak jest z mierzeniem? Bo ja być może jutro bym się wybrała na taki mały rajd, ale nie wiem jeszcze dokładnie o której i gdzie. Jak myślicie, będzie ktoś miał w salonie dla mnie czas czy tam taki straszny ruch? Ale chyba dzisiaj to i tak nie ma sensu już dzwonić...
Stary 2007-02-21, 15:44   #6531
Sylwia_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marzena.j Pokaż wiadomość
hej dziewczyny wybieramy się z narzeczonym na nauki wekeendowe do Świdnika 3,4 marzec,za osobę zapłaciliśmy po 75zł.Ślub dopiero 28 czerwca 2008 ale chcemy odbyć je wcześniej Jak już będzie po to zdam relację
Ooooo jak fajnie my ślubujemy tydzien przed Wami 21 czerwiec 2008. A powiedz mi gdzie robicie wesele??? Pozdrawaim
Sylwia_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 15:48   #6532
Sylwia_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulcia111 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Wizażanki!!!
Zaglądam do Was już od dość dawna i jestem pod wrażeniem wielu przydatnych informacji, które zawieracie w swoich postach. Dołączam do grona panien Młodych 2008. Mój termin to 7 czerwca. Mam już sale, zespół , fotgraf prawie zaklepany no i jeszcze tylko kamerzysta. Suknia zostaje na potem. Czy wybieracie się na targi 24-25 lutego?
A może do Wawy się wybieracie 4 marca?? czy będzie można coś wygrać??
Pozdrawiam
Witam to pochwal sie gdzie robicie wesele, jaki macie zespól, fotografa i wogóle. Ja tez czerwiec 2008 wiec jeszcze mamy troszke czasu
Sylwia_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 15:49   #6533
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Czy ktoś nie orientuje się jak jest z mierzeniem? Bo ja być może jutro bym się wybrała na taki mały rajd, ale nie wiem jeszcze dokładnie o której i gdzie. Jak myślicie, będzie ktoś miał w salonie dla mnie czas czy tam taki straszny ruch? Ale chyba dzisiaj to i tak nie ma sensu już dzwonić...
ja oczywiście chodziłam w sobotę i mi panie mówiły, że w sobotę jest oczywiście największy ruch
myślę, że jeśli będziesz wybierać się przedpołudniem to nie powinno być dużego tłoku, ale co ci szkodzi zadzwonić i się umówić....?

Stary 2007-02-21, 15:53   #6534
Raczkowanie

Cytat:
ja oczywiście chodziłam w sobotę i mi panie mówiły, że w sobotę jest oczywiście największy ruch
myślę, że jeśli będziesz wybierać się przedpołudniem to nie powinno być dużego tłoku, ale co ci szkodzi zadzwonić i się umówić....?
No bo głupio by mi było jakbym się spóźniła albo wogóle nie przyszła a jeszcze nie jestem pewna jak to będzie... Ja napisałam, że jutro?? Pojutrze, ale ciągle mi się wydaje, że dzisiaj już czwartek, chyba mi się śpieszy do targów
Stary 2007-02-21, 15:58   #6535
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

oj zresztą nie martw się - ja zresztą tez poszłam na żywioł
wydawało mi się, że nie skończy się na jednej sobocie i rozpoczęłam rajd już o 10:00, a po 12:00 było po sprawie
na pewno będzie fajnie - zobaczysz

Stary 2007-02-21, 16:15   #6536
sija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena.j Pokaż wiadomość
A ja kiedyś słyszałam, że nauki są ważne 1 rok, nie wiem tylko czy wszędzie tak jest, czy w niektórych parafiach. Lepiej zapytać żeby 2 razy nie chodzić bo do czerwca 2008 jeszcze kawał czasu
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 16:26   #6537
Raczkowanie

Cytat:
oj zresztą nie martw się - ja zresztą tez poszłam na żywioł
wydawało mi się, że nie skończy się na jednej sobocie i rozpoczęłam rajd już o 10:00, a po 12:00 było po sprawie
na pewno będzie fajnie - zobaczysz
Mam nadzieję Jakoś ciągle nie mogę uwierzyć, że niedługo biorę ślub i będę miała białą kieckę i welon a to juz będzie rok odkąd się szykujemy.
Stary 2007-02-21, 16:44   #6538
aurelia-aurita
Raczkowanie

Cytat:
ja tam sie nie umawiałam wcześniej na mierzenie Jak chodziałam w poniedziałek to nie było tłumów, ale jak byłam w sobotę to już większy ruch był, choć mi się akurat udało nie czekać, bo pani właśnie skończyła mierzyć. Chodziałm do salonów w okolicach Lubartowskiej, Bernardyńskiej, Fabrycznej. Radzę chodzić na tygodniu jeśli możesz, jest spokojniej i mniej osób, co chwilę wchodzi i komentuje sukienkę na Twojej osobie.

4.VIII.2007 r. Nasz Ślub
aurelia-aurita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 18:19   #6539
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez aurelia-aurita Pokaż wiadomość
ja tam sie nie umawiałam wcześniej na mierzenie Jak chodziałam w poniedziałek to nie było tłumów, ale jak byłam w sobotę to już większy ruch był, choć mi się akurat udało nie czekać, bo pani właśnie skończyła mierzyć. Chodziałm do salonów w okolicach Lubartowskiej, Bernardyńskiej, Fabrycznej. Radzę chodzić na tygodniu jeśli możesz, jest spokojniej i mniej osób, co chwilę wchodzi i komentuje sukienkę na Twojej osobie.
a to komentowanie to takie złe....? jeśli wszyscy mówią "ooooch, jak pięknie"

Stary 2007-02-21, 18:36   #6540
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piotr25 Pokaż wiadomość
Hej,hej ja mam takie pytanie pół żartem pół serio czy Pan młody także ma jakieś wymagania co do bielizny tj. jakiś fason bądź też kolor? A co do obrączek to takie złote kosztują 130zł szt. ale też mamy złoto i pewnie bedzie taniej a może sobie zostawimy złoto może kiedyś podskoczy? Jeszcze zaproszenia nie zostały ,,ruszone,, więc może na targach ktoś ,,ciekawy,, się z pojawi. Pozdrawiam i zerkam wieczorem na odpowiedzi
Oj Piotrze częściej zaglądaj , przydałyby się Twoje komentarze, rady czy też uwagi. Dziewczyny często pytają się w której sukience jest im najładniej, czy akurat "ten" bukiet pasuje do sukienki.
A co do męskiej bielizny to na pewno nie jestem za skórą z ćwiekami lub taką a' la słoń. A tak poważnie to wolę szorty od bokserków i slipek, męska pupa w nich ładnie wygląda.
A propos cen złota to raczej nie podskoczy a jeżeli tak to nieznacznie, lepiej wykorzystać co macie.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości