|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Ja na tvn oglądałam. alibany w Toruniu jest naprawdę taki wypasny szpital jak w Lekarzach? W ogóle takie piękne ujęcia miasta tam puszczają, na bank w któryś wiosenny weekend zawitamy. Jak możesz polecić jakąś miła miejscówe będę wdzięczna
|
|
|
|
|
#1862 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Aga, a sio doły! Z tż na pewno szybko się pogodzicie.
Widzę, że już problem rozwiązany, bardzo dobrze że siebie w tym planie prezentowym uwzględniłaś. Brumku, i gdzie to zdjęcie? ![]() Natko, świetne zakupy! Agni, jak zapukasz rano (w nocy ![]() Kolina, Hania ma rękawiczki bez sznurka, ale nie ma mowy żeby je założyła. ![]() Lili, o matko biedna jesteś, faktycznie mocno Cię wysypało. Oby Radek nie podłapał.Tak piszecie o szczepieniach, że chyba też się wreszcie musimy wybrać. Jakoś nam nie po drodze ciągle było bo, albo Hania chora, albo my, albo gorączka od zębów. Teraz chyba się uspokoiło, więc wypadałoby się przejść.W załączniku pokażę Wam mojego świruska ujeżdżającego znikopis. |
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
marzena_S
Hanioł podjedz do Sarenki na tym sprzęcie
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski
![]() Patik witam Cię na pokładzie toś miała detox,co ![]() Marzena to jak coś wybierzesz z sokowirówki to się pochwal ![]() Zapałeczka przesrane Ci powiem, robić coś czego się nie chce i do tego widzieć malego tak rzadko ale wiesz to co nas nie zabije to nas wzmocni. Ja zawsze sobie mówię w takich trudnych sytuacjach, że muszę poczekać na swó moment wiem, że będzie dobrze teraz to trzeba tylko przetrwać ![]() powodzenia ![]() Natka sanki dla mnie za drogie to raz, dwa chce mieć więcej dzieci to wolę wersję dla dwójki a trzy fajnę w sumie są, ale nie na moja kieszeń.Jedzenie - moja też je wszystko to co Ja zrobię w domu. dzisiaj dorwała się do buraczków którymi jeszcze nie dawno pluła frytek, napoi gazowanych jej nie podaję i dł podawać jej nie będę, nadejdzie odpowiedni moment na degustację takich przekąsek jogurty - staram się dawać więcej naturalnych+ konfitura ale dostaje także inne,czytam składy żeby było jak najmniej chemi, choć mój wniosek jest taki, że te super jogurty znanych firm mają je ubiogie w owoce bo najwięcej wyczytałam 13 % reszta to koncentraty soków i buraków O_o. Je rybę smażona,ale bez panierki, mięsa mielonego nie chcee...ale makarony w każdej postaci zje, generalnie nie narzekam, bo moje dziecko je jakszalona. Idzie do żłobka mówi am, wraca ze żłobka mówi am, przychodzi dziadek mówi am, idzie do lodówki mówi am...masakra jakaś ![]() Ja dostałam wypłatę i już jej nie mam... kupiłam małe prezenty pod choinkę, mężowi wzięłam golarkę do strzyżenią jakaś z philipsa z trymerem. Poszłam do AGD i doradzili mi ![]() Ide na geslerkę. |
|
|
|
#1865 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taki plecaczek ze "smycza" mialam kiedys dla Zuzi na wakacjach jak miala etap uciekania. Fajna sprawa. Pozyczyla mi kolezanka, ktora to znalazla w ciucholandzie. Cytat:
Biedna ja... ona samopoczucie ma cakiem fajne, rozrabia normalnie, nie musi chodzic do przedszkola... A ja dostaje cholery jak slysze ten szczekot. Obecnie x 2, bo zasypiaja i kaszla jak gruzliki. Czekam czy do ktorejs nie trzeba z miska leciec. A zakupy fajne, podobaja mi sie buty, sama o takich myslalam, ale musialabym miec niski obcas. Cytat:
![]() Sliczna masz corcie, nie moge sie napatrzyc No dobra, ide wybierac te prezenty... |
|||
|
|
|
#1866 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() -O kurcze ![]() Cytat:
![]() -Hania jest bombastyczna A w tym jej spojrzeniu jestem zakochanaCytat:
Mam nadzieję, że szybko minie
|
||||
|
|
|
#1867 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, Borysek sam nie chce, mama musi go karmic, a jak go próbuje uczyc zeby sam jadl to jest krzyk , mam nadzieje, ze to minie...Cytat:
Dziękuje Lili Cytat:
A my nocnika jeszcze nie mamy , musze chyba o tym pomyslec, ale mysle , ze Borysek jeszcze tego nie załapie![]() Cytat:
Cytat:
![]() A w jakim to sklepie te 50% druga rzecz? Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1869 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie mamy takiego sklepu w Zielonej ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
Oby Radziu sie nie zaraził |
||
|
|
|
#1870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cały ten serialowy szpital ma miejsce w dawnej imprezowni, hali konferencyjno-targowej. Starówka swoim klimatem czaruje Ale najbardziej nocą Miejscówki to z polecanych hoteli "kopernik", "Spichrz" (świetne jedzenie!!!! ), "filmar". Jak już byście wybierali się w te rejony to polecam też zahaczyć po drodze do Hanza pałac w rulewie http://www.hanzapalac.pl/ w połowie drogi do Torunia z 3miasta
|
|
|
|
|
#1871 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I niech mężule nie podpada ![]() Kurczę, a dla Zuzki (dziewczyn obu) nie ma jakiegoś silniejszego lekarstwa, które by zaraz pomogło, zamiast tak to ciągnąć i ciągnąć? Cytat:
Cytat:
Te rurki jak marzenie. Na Twoją sylwetkę super ![]() Cytat:
Robiłam kiedyś ze szpinakiem i fetą i były boskie :slina" Chociaż mężowi nie smakowały Nie ma Mam dwa usprawiedliwienia: po pierwsze - nie jeździłam dziś samochodem, więc nie byliśmy przy foteliku, a po drugie - zapomniałam ![]() A ten Twój Świrus... ![]() Moja znajoma urodziła dziś bliźniaczki Naturalnie Szacun!A my z Tymciem spędziliśmy leniwy i urokliwy dzień we dwoje Moje dziecko nic innego nie robi od kilku dni, tylko każe się całować i tuli twarzą do twarzy. Chyba nie muszę dodawać, jak to na mnie działa No i ma jeszcze nową "sztuczkę" - jak zbliża się pora karmienia, tzn. jak mu się zachce, a to o stałych porach w zasadzie jest - idzie do naszej sypialni (bo zawsze tam go w dzień karmię), włazi na łóżko i mnie nawołuje po swojemu z uśmiechem Jak przychodzę i się koło niego sadowię to aż podskakuje z zadowolenia
|
|
#1872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Będzie wracał szybciej od 12-stego albo od 19-stego, bo kończą kontrakt w Slough i znowu będzie pracował bliżej
Cytat:
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - Carmela, samochód kupiony? |
|
|
|
|
#1874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajne! gdzie kupiłaś? no włąsnie my też jeszcze nie nosimy, bo go chyba "parzą" w dłonie ![]() ale świetna to się nacieszyłam z zakupów, jutro oddaje te bluzki, w uk są tańsze, mama w przysżłym tyg do siostry leci to mi tam kupią a nikt nie zauważył że pisałam pare dni temu że jutro mam połówkowe :foch ciężarnej: ciekawe czy płeć się potwierdzi.... potem zaraz mam wizytę w całkiem innym miejscu, najeżdzę się trochę ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- aaaa zapomniałam, Natka_ fajne zakupy, ja znowu musze odpuścić zakupy w tym roku :/
|
|
#1875 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:cmo k:Cytat:
wyjrzała na zewnątrz i mówi: o Agnieszka, ktoś ci schody zamiótł. mówię : to ja, a nie obudziłam cię hałasując? ona: nieeee, ja nawet nic nie słyszałam ![]() teściowa do śniadania często zasiada w szlafroku, bo się nie wyrabia. wszyscy na nią czekają Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gwarantuje, że już nic nie przełknie, a i pewnie rzadziej przyjdzie/nawiedzi Cytat:
![]() a wiesz że ja nawet nie miałam pojęcia o tym, że są dwie ospy. dopiero ten pan mnie oświecił. a ajk powiedział, że swedziało go wszystko w środku, uszy ,a nawet oczy, to sobie teo bólu nawet nie mogę wyobrazić. ale wystraszyłam sie, brumku- a ty wiesz , że takie hece z pomyleniem godziny wstawania zdarzyło mi się w życiu tylko kilk razy. o ile pamiętam to 3. raz jak wstałam w sobotę i wyprawiłam sie do szkoły. zorientowałam się na przystanku, bo słyszałam jak panie mówiły o sobotnim rozkładzie jazdy autobusówdrugi raz chyba najgłupszy- wstałam, a w zasadzie wyskoczyłam z łóżka bo myślałam ,ze jest późno. i wypiłam kawę. ale nie zauważyłam, że zegarek stał do góry nogami ![]() no i trzeci dzisiaj idę spać, bo jutro ciężki dzień. ilekroć mówie do Emila: daj buźki. to on się nachyla z czołem i całuję czoło mego syna
|
||||||
|
|
|
#1876 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie sama się zdziwiłam. Ale kojarze moment, że włożyłam rękę pod lecącą wodę i był wrzątek! momentalnie wyregulowałam na chłodniejszą wodę i pewnie to złagodziło początkowy ból, ze nawet tego nie odczułam. A po czasie wyszedł obrzęk
Dobranoc! |
|
|
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni jakim cudem Ty jeszcze jesteś na nogach?????????????!!!!!! !!!!!!! Do wyra!!!
|
|
#1878 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolina ja widziałam wpis o polowkowym
A jaka płeć określił lekarz wczesniej ? Justyna u nas dopiero 22 |
|
|
|
#1879 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() prawdopodobnie chłopczyk ciekawe co u neroli i jej gromadki ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
rozmiar 86 dzięki
|
|
#1880 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamolinki
Aga - fajne te punkty, mysle ze plan optymalny obrałas Co do wózka to oddałam w końcu do znajomego serwisu... Rowerowego I okazało sie ze rama krzywda była Ale już naprawiońy Dziś testowalismy na biegu w parku Brumciu Fajne te całuski- ja swoje muszę wyżebrac Dużo jeszcze sie karmicie? W sensie UU ? Co do bólu kości to już śladu po nim nie ma ![]() Mysle ze to takie przeziebieniowe Ale wypilam konska dawcy witaminy c Natka świetne zakupy Szczególnie spodni zazdroszczę Mi bardzo cieżko kupić Mam mało w pasie i dużo w udach Kolor swetra Lili bidulek Smarujesz czymś? hascovir łykasz? Marzenko jak zwykle słodki blond świrusek My dziś na spacero-biegu Jasiek jak zwykle jak wyszedł na dwór oświadczył ze ... ZIMA ![]() Jak patrzy przez okno to tezstwierdza ze zimno ![]() Nie wiem skąd mu sie to wzięło I prawdopodobnie nie rozumie tego słowa Ale to tak słodko brzmi Noc niestety zębowa była ale za dnia anioł Love This guy
|
#1881 |
|
Zadomowienie
|
Carmela, jak Hania opracuje tryb latający w znikopisie to na pewno odwiedzi Sarenkę.
Kolina, na allegro udało mi się wyczaić okazję, ostatnia para do tego w dużym rozmiarze,więc pewnie stąd atrakcyjna cena. ![]() O połówkowym pamiętałam, nawet pomyślałam, że czas strasznie szybko leci. Oliweczka zaraz rodzi a Ty już w połowie. !Alibany, twarda z Ciebie babka, niech się szybko goi. ![]() Brumku, gratulacje dla znajomej. Dwie dziewczynki? Jak mają na imię? Ale masz całuśnego przytulasa w domu. A Hani taaaak zakładam soczewki, zdemaskowałaś Nas.
|
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, padam na pysk
![]() Marzena hania jest przesliczna
|
#1883 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() czy ktoś mnie jeszcze pamięta? lecę czytac przynajmnie 2 ostatnie srony pozdroweinia od Majki i Mamy ))
|
|
|
|
#1884 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Ty, jak na ciężarną przystało, dobrze, że masz fochy. Inaczej byłoby dziwnie Cytat:
Co za tekst To dziś śpij porządnie chociaż do 4 Cytat:
![]() Cytat:
Dziś, póki co, jedna. Ale nie liczę, że to już koniec atrakcji ![]() Do UU wstyd się przyznać 5 razy. A teraz, jak w nocy się tak wybudza, to i 6 czasem się uzbiera.Dobrze, że w kościach już nie łupie Może to na jakąś zmianę pogody Na tą ZIMĘ, co ją Jasiek prorokuje tak zawzięcie ![]() No bo ta jego ZIMA musi rozbrajać
|
|
#1885 | ||
|
Zadomowienie
|
pospałam do 4:40, choc ostatnie 20 min, to było moszczenie legowiska przez Emila
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i zwlekłam się. co za facet. czy on nie rozumie, że WCZORAJ jest tak odległe i ze może juz z milion razy zmieniłam zdanie, a o programie zapomniałam. Ba, nawet mi się nie chciało oglądać. ale trzeba było omówić strategię "kolonii jesiennych" teściów. czyli kto co robi i kiedy![]() oznak ospy brak. dzwoniła jego ulubiona pani ze żłobka i pytała kiedy Emil wróci, bo się stęskniła ![]() a w ogóle fajna pani jest. taka puszysta, i jak tylko bierze rano Emila ode mnie to on co prawda z płaczem, ale wtula się w nią. A biorąć go mówi: o Emil, nie płacz. mama wróci, a ty wiesz, że my cię tu kochamy i będziemy się super bawić. po czym tuli go i daje mu buziaka. wiecie, taka ciepła osoba nie wiem czy uda mi sie zajrzeć w ciągu dnia, może dopiero wieczorem. powtórzę sobie raz jeszcze pewne mądre zdanie: PRZY WIZYCIE GOŚCI ZAWSZE SIĘ CZŁOWIEK CIESZY- JEŚLI NIE PRZY ICH PRZYJŚCIU, TO NA PEWNO PRZY ICH WYJŚCIU
|
||
|
|
|
#1886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i jak widze bedziesz sie cieszyc na tych gosci - jak beda odjezdzac![]() Witam sie. Ja o tej porze nie spie i nie dlatego ze mam na rano do pracy, tylko moje dziecko o 4.20 juz nie spalo i do 5.20 pozwolila mamie sie drzemnac, a pozniej juz nie bylo rady i trzeba bylo wstac powod znany nam wszystkim zeby. Dopatrzylam sie wczoraj 3 wychodzacych u gory. dwie trojki i jedna czworka. Moje dziecie nie da zajrzec do paszczy, ale jak sie wyglupiamy na lozku i sie smieje to cosik dojrze czasem. Na szczescie nie bylo placzu, tylko poprostu nawolywala mnie. Takze ja z kawusia, a mala buszuje po domu.
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny smaruję usta Hascovir'em. Nie wiem czy mogę przy UU
Smaruję tylko 2x na dobę.Masakra jak to wygląda. Boli. Dyskomfort straszny. Jeszcze w nosie mi się coś bolącego zrobiło ![]() Radkowi katar nadal leci, wczoraj już miał gęstszy a dzisiaj dalej się leje. Kaszle też trochę, bardziej jakby tę flegmę odkrztuszał ale niefajnie to słychać. Nie wiem co robić. Temperatury nie ma. Weekend się zbliża, może wyślę męża z małym do lekarza. Ja z domu nie wyjdę Radek zrobił w końcu kupę po dwóch dniach. Aż się boję w pieluchę zaglądać ![]() ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Nie śpimy o 5,30. |
|
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny znalazlam moj typ na Mikolaja dla Marysi KLIK
|
|
#1889 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z kubkiem kawy. Powinnam iść spać, bo spałam może ze 4 godziny. Było chyba z 10 pobudek, z czego 5 przed pólnocą. Widać było, że coś go bolało. Ja też nie mogłam zasnąć... Teraz trzeba jakoś przetrwać dzień.
Rękawiczki mamy na sznurku i luzem też. P. nie ściąga ich. Nie ma problemów z machaniem łopatą i patykami (to jego główne zajęcie na spacerach) ![]() Natka super zakupy! Marzę o takich butach Marzena słodki uśmiech AgaG bardzo Cię podziwiam, że Ty to wszystko ogarniasz ![]() Ela dużo cierpliwości życzę! Patryk sam to je omleta i czasem zupki spróbuje. Tylko tyle lub aż tyle, bo on ma gdzieś takie jedzenie. Woli "mlimli" (mleko), a tu sobie doskonale radzi sam ![]() Brumek dla koleżanki!Dla Tymka również ![]() Ja też się wstydzę przyznać, ile razy karmimy się UU ![]() Kolina ![]() Ja też na razie smigam w ubraniach głównie z czasów przedmałżeńskich (A koleżanki przed ślubem się ze mnie śmiały - "kup teraz, bo po ślubie nie kupisz". Skąd wiedziały ), ewentualnie jak czasem coś na ciuchach znajdę, to kupię (ale zwykle wolę Patrykowi kupić).Agni chciałąbym, żeby moja teściowa taki sen miała, ale gdzie tam. Słyszy bardzo dobrze wszystko, choć nie słucha, co się mówi (wszystko po swojemu interpretuje)... Lili zdrówka życzę i żeby zimna poszły won! |
|
|
|
#1890 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam za rady
![]() Bańka z ropą wczoraj pękła - Lili czymś zahaczyła przy zabawie i została jej mała ranka. Dzień dobry Siedze z kubkiem kawy bo... moje dziecko jeszcze spi ![]() Cytat:
![]() Oczywiście mocne !Cytat:
Tż ostatnio "zapraszał" do nas swoich rodziców, na co teść stwierdził że nie ma takiego samolotu który by jego żonę uniósł ![]() Cytat:
Cytat:
pamiętamy pamiętamy co u Was? Jak Maja?Cytat:
Mi w takich chwilach chodzi jedno po głowie "Fajnie, że wpadliście! Jak wyjdziecie wcześniej będą mniejsze korki" Natka fajne zakupy! Lili współczuje... mi wylazła 1 i doprowadza mnie do szału ![]() Marzena Haniołek prześliczny jak zawsze |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

zębole
Widzę, że już problem rozwiązany, bardzo dobrze że siebie w tym planie prezentowym uwzględniłaś. 

Jakoś nam nie po drodze ciągle było bo, albo Hania chora, albo my, albo gorączka od zębów. Teraz chyba się uspokoiło, więc wypadałoby się przejść.
ale wiesz to co nas nie zabije to nas wzmocni. Ja zawsze sobie mówię w takich trudnych sytuacjach, że muszę poczekać na swó moment
wiem, że będzie dobrze teraz to trzeba tylko przetrwać 

no ale zwrócę najwyżej, mam na to trochę czasu

Te rurki jak marzenie. Na Twoją sylwetkę super
Robiłam kiedyś ze szpinakiem i fetą i były boskie :slina" Chociaż mężowi nie smakowały 
Szacun!

:cmo k:

Zakończone: 2