Żonki 2009 cz. XXXIV - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 19:36   #3481
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXIV

jestem wypluta, od 8 do 15 z dzieciakami potem konsultacje z rodzicami i potem szkolenie o rozpoznawaniu przemocy - dzieci i rodziców, jaka procedura jak rozmawiac co i jak...
smutne to szkolenie ale bardzo ciekawe..
co nie zmienia faktu ze jestem wypluta

p.s. o 6 rano dzowniła opiekunka ze złapała ją jelitówka i na szybko kombinowaliśmy opieke iiii przyszła teściowa melduje ze wszyscy żyją

MAGDA pytanie do ciebie ostatnio cie mało ale moze znajdziesz chwile zeby mi odpisac, czy ty jako nauczyciel zerowki tez masz godziny "karciane" jesli tak to co w tych godzinach prowadzisz?
Stary 2012-11-08, 19:36   #3482
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Aniu co to za wróżkowanie? i skąd taki stres? występowałaś w szkole?
w p-u na pasowaniu niemalże wszystkie n-ki (z czego jeszcze 2 też przebrane), dyrekcja, ok. 40 dzieci i rodzice, dziadkowie tychże dzieci, wszyscy z aparatami i kamerami ja się nie dziwie, że niektóre dzieci wymiękły i się wystraszyły, sama miałam ochotę wiać

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
Ana zdrówka , teraz to taka głupa ta pogoda że ciagle wszyscy kichaja kaszlą albo z nosa im leci
dziękuję, mam nadzieję, że nic większego się nie rozwinie, bo u nas "nie można chorować" jakkolwiek to zabrzmi
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:55   #3483
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dzien doberek

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:56   #3484
*Agatek*
Zakorzenienie

kasiaher ojj aż tak ostro?? szkoda, że nie ma Cię w k. to byś napisała co leży na sercu może przechodzi menopauze? to musi być cios, skoro ma zakaz zbliżania się do wnuka. Jak zasłużyła to i dobrze

india właśnie chciałabym takie dostać sztućce dla małej jako prezent fajna pamiątka, dobrze zrobione, też miałam swoje sztućce z postacią z bajki, stareeej, której już nie ma

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:25   #3485
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
jestem wypluta, od 8 do 15 z dzieciakami potem konsultacje z rodzicami i potem szkolenie o rozpoznawaniu przemocy - dzieci i rodziców, jaka procedura jak rozmawiac co i jak...

p.s. o 6 rano dzowniła opiekunka ze złapała ją jelitówka i na szybko kombinowaliśmy opieke iiii przyszła teściowa melduje ze wszyscy żyją

MAGDA pytanie do ciebie ostatnio cie mało ale moze znajdziesz chwile zeby mi odpisac, czy ty jako nauczyciel zerowki tez masz godziny "karciane" jesli tak to co w tych godzinach prowadzisz?
To był chyba jej pierwszy raz sam na sam z Patem? Ojaaaa
Stary 2012-11-08, 20:34   #3486
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
agatek z teściową ma zakaz zbliżania się do mnie i mojego syna ( ale to tak serio)
india jakie hmmm... bardzo obfite miesiączki ( bardzo) jak bym codziennie jakiś krwotok miała, albo wcale samo plamienie , jeszcze napady duszności cos takiego jakby cię zimne poty zalewały ale jesteś suchutka, takie gorąco w środku jakbyś płonęła, napady dziwnej złości i zmienne humory, kłopoty z zasypianiem , albo całkowicie bezsenne noce , to takie co mi najbardziej dokuczają

fajne te sztućce
samba dawaj tego męża mi na nauki do mojego
Ana zdrówka , teraz to taka głupa ta pogoda że ciagle wszyscy kichaja kaszlą albo z nosa im leci
ale ze co? Twoj ma sie uczyc od mojego czy moj od Twojego?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:45   #3487
aniaaa84
Zadomowienie

hej

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
podobno tak jest.. choć ja mało się tym interesuję. Zauważyłam, że jak coś mnie mocno dotyczy (choćby moja wada wzroku itp dolegliwości) tym mniej się tym interesuję, jakbym nie chciała sobie wynajdywać rzeczy do zmartwień.
(...)
Ważne żeby trzymać rękę na pulsie

Cytat:
a u nas dzis spontanicznie wyszło kino
właśnie dzownila kumpela że mają 2 podwojne zaproszenia do zabrza do kina na bonda w tym popcorn i cola gratis, no i on jest przedstawicielem wiec przejazd za free
mąż wydzonił brata i dostaliśmy pozwolenie chrzestny z nim zostanie nie znosze bonda!! ale się dziwnym trafem się mega ciesze
Byłaś tak blisko i nie dałaś cynka jeeeeeeeeeeeeeeeeeruna!!!

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
ktosiu przeprowadzamy się jakieś 450 km od miejsca obecnego zamieszkania do Żor, gdzie mieszkał wcześniej TZ.
(...)
Jednym słowem zasilisz grono ślązaczek

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
(...)A ja miałam takie plany co do tych 50 baniek Spłaciłabym wam wszystkim kredyty mieszkaniowe
(...)
Ktosiu piękne plany, nie rezygnuj z nich trzymam kciuki za Ciebie żebyś w następnej kumulacji trafiła

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
haha ja tez mialam w 1 klasie lo nauczyciela dojcza co nas przez caly rok uczyl powiedzen w stylu "Einmal ist keinmal, aber zweimal ist einmal zu viel"... i kazdy po kolei powtarzal... na koniec roku zrobil sprawdzian z odmiany 7 czasownikow bo tyle zdazylismy sie nauczyc... za to w 2 klasie przyszla kobita i wylozyla nam na 1 lekcji 6 czasow i zapowiedziala sprawdzian... jako powtorke klasy pierwszej... zaczelo sie ciezko, ale przy tej babce mozna sie bylo sporo nauczyc, gdybym tylko sie bardziej przykladala... mialam dobre oceny, ale bylo to na zasadzie wykluc i zapomniec...

a co do strefy nagosci to ja bym sie czula skrepowana jakbym tam byla jeszcze z jakimis znajomymi... tak to tez na poczatku troche bylam, ale maz mnie juz przeciez widzial nago, a ci wszyscy ludzie co tez tam byli to widzieli mnie tylko raz w zyciu i juz na pewno nie pamietaja, takze tak sobie to wytlumaczylam zreszta po calej tej strefie chodzi sie w przescieradle, do tych suchych saun tez w przescieradle sie wchodzi... jedynie jak chcesz wejsc do jacuzzi to sie rozbierasz... takze na upartego nie trzeba tam wcale wchodzic
(...)
Widać nie wszyscy niemca powinni uczyć
a co do nagości to też sobie to niby tak tłumaczyłam, ale jednak strach wygrał.
Zobaczymy może następnym razem się skusimy

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
hej
wpadłam sie przywitac

jakos nie moge sie ostatnio wbic w rozmowe...
komputer mi sie spalił, na laptopie średnio
wogole jakos tak do dooopy

nie smece juz
ide cos nadrobic
cześć co to za nastrój?

Cytat:
(...)p.s. a co śmieszne, chcieli nam to zaproszenie dać wczoraj w kinie w trakcie filmu, ale stwierdzili ze jestem taką wariatką że zaczęłabym się drzeć i skakać więc woleli nie robić wiochy co nie zmienia faktu ze zrobiło nam się mega miło że wiemy jako jedni z pierszych no i że powierzyli taką ważną rolę

Basiu kochana spóźnione, ale szczere życzenia: wszystkiego naj

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2012-11-08 o 21:03
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:35   #3488
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
To był chyba jej pierwszy raz sam na sam z Patem? Ojaaaa
no teoretycznie tak, bo praktycznie już raz została ale przyszedł brat wojtka i ją wspomógł do czasu aż maly nie zasnął więc miała wsparcie, teraz była od 7 do 13 całkowicie sama
widać jak nas przypiliło ale doceniam bo mlody mega mega zadowolony, chyba ją częściej wykorzystamy bo moją mamą jest już znudzony..

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość

Byłaś tak blisko i nie dałaś cynka jeeeeeeeeeeeeeeeeeruna!!!
te to bylo takie spontaniczne ze wiesz...
Stary 2012-11-08, 22:56   #3489
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Marta dopiero od tego roku mamy godziny karciane. Ale z tego co wiem (koleżanka mi mówiła) to na jednej godzinie są zajęcia ogólnorozwojowe - wspierające a na drugiej jakieś koło zainteresowań. Ta dziewczyna co jest za mnie na zastępstwie zapisała koło plastyczne.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 07:04   #3490
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

Marta dopiero od tego roku mamy godziny karciane. Ale z tego co wiem (koleżanka mi mówiła) to na jednej godzinie są zajęcia ogólnorozwojowe - wspierające a na drugiej jakieś koło zainteresowań. Ta dziewczyna co jest za mnie na zastępstwie zapisała koło plastyczne.
czyli macie po 2 godziny tak? 22 etatu 3 godziny nadgodzin tygodniowo i dwie godziny niepłatne też tygodniowo? czy na karcianych są wszystkie dzieci czy tylko te co się zapisały? no i czemu macie wspierające ogólnorozowoje? na karcianych? czy wspieranie rozwoju dziecka w myśl ustawy o udzielaniu pomocy dzieciom nie powinno być realizowane w trakcie waszej pracy? a nie tak że dziecko musi zostać jakby po godzinach? bo rozumiem że to wpieranie jest tylko dla dzieci które mają coś nie teges w rozwoju? czy po prostu dla wszystkich czy jak? no chyba że to dlatego że u was jest nie płatne "ponad 5 godzinowe" siedzenie w placówce. czy ty bedziesz kontynuować po powrocie nadal zajęcia plastyczne czy robisz inne swoje?
Stary 2012-11-09, 08:34   #3491
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:

kurcze mam nadzieje że jednak nie zdażyła was pozarażać

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
w p-u na pasowaniu niemalże wszystkie n-ki (z czego jeszcze 2 też przebrane), dyrekcja, ok. 40 dzieci i rodzice, dziadkowie tychże dzieci, wszyscy z aparatami i kamerami ja się nie dziwie, że niektóre dzieci wymiękły i się wystraszyły, sama miałam ochotę wiać

dziękuję, mam nadzieję, że nic większego się nie rozwinie, bo u nas "nie można chorować" jakkolwiek to zabrzmi
no rozumiem , ja jak pracowałam to nie mogłam chorować , a jak już zachorowałam to i tak musiałam iść do pracy

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Dzien doberek
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
kasiaher ojj aż tak ostro?? szkoda, że nie ma Cię w k. to byś napisała co leży na sercu może przechodzi menopauze? to musi być cios, skoro ma zakaz zbliżania się do wnuka. Jak zasłużyła to i dobrze

india właśnie chciałabym takie dostać sztućce dla małej jako prezent fajna pamiątka, dobrze zrobione, też miałam swoje sztućce z postacią z bajki, stareeej, której już nie ma
wiesz co aż mi by było wstyd o tym pisać , bo takie rzeczy to ja na filmach widze albo w tych programach typu Dlaczego ja. czy tam Trudne sprawy

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ale ze co? Twoj ma sie uczyc od mojego czy moj od Twojego?
lepiej żeby się twój mąż niczego nie uczył od mojego

dobra znowu wstałam z bolącą głową , pogoda masakra , musze jeszcze kuchnie posprzątać , ale poprawiłam sobie humor i pomalowałam paznokcie na piękny niebieski kolor
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 08:54   #3492
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
taki prezent to dobry pomysł
zaintrygowałaś mnie godzina zero
dam znać jak już będzie po ale na razie nie chcę zapeszać, bo nie wiem czy cokolwiek z tego wyjdzie. Ale jak się nie uda, to też napiszę, bo już teraz się nieco napalam, mimo tego, że obiecałam sobie, że tego nie zrobię!
A będzie to wielki dzień dla mnie

Cytat:

no brawo dla pani mamy teściowej

Mam nadzieje, że Was niczym nie zaraziła opiekunka!

Masz szkołę w ten weekend? bo ma być w miarę ładna pogoda, wiec moglibyście sesję sobie machnąć

Kasiaher lubię takie poprawiacze humoru!

WITAJCIE

mój mąż ma dzisiaj wolne... chcę do domu!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 08:55   #3493
baja_86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Jeden jedyny dzien w tygodniu roboczym kiedy mogę się wyspać i co, znów wstalam po 7

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Basiu kochana spóźnione, ale szczere życzenia: wszystkiego naj
dziękuję

kasiaher rzeczywiście podpadające te twoje objawy, ciekawe co powie gin na to

martucha dobrze, że Pat przeżył babciną opiekę, a że był zadowolony to już w ogóle czad współczuję całego dnia w pracy i kursu, mnie czeka to 21 listopada, zajęcia z dziećmi od 7:30 do 16:00, potem biegiem na kurs, który będzie trwał do 20. I będzie to w dodatku 3 dzień kursowania, idę na edukację przez ruch Dziamskiej, mam nadzieję, że będzie się opłacało

gucia ciekawe co to będzie, zżera mnie ciekawość

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2012-11-09 o 08:56
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 08:58   #3494
śliweńka
Zakorzenienie

baja ja jak skończyłam staż kiedyś to wstawałam o 6 bo chodziłam na 7

my codziennie dzień zaczynamy o 4

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 09:04   #3495
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 09:04   #3496
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
baja ja jak skończyłam staż kiedyś to wstawałam o 6 bo chodziłam na 7

my codziennie dzień zaczynamy o 4
wiem, że przyzwyczajenie robi swoje, ale u mnie ostatnio spadek formy, wczoraj nie dotrwałam nawet do kuchennych rewolucji, zasnęłam o 21 Jak słyszę, ze inni kładą się spać o północy, albo po to aż się dziwię jak dają radę. No ale oni pewnie nie wstają przed 6 tak jak ja.
Stary 2012-11-09, 09:13   #3497
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
wiem, że przyzwyczajenie robi swoje, ale u mnie ostatnio spadek formy, wczoraj nie dotrwałam nawet do kuchennych rewolucji, zasnęłam o 21 Jak słyszę, ze inni kładą się spać o północy, albo po to aż się dziwię jak dają radę. No ale oni pewnie nie wstają przed 6 tak jak ja.

mój TŻ kiedyś się ze mnie śmiał, że zasypiałam oglądając film, a on teraz sam ile razy godz 20 i śpi przed tv

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-11-09, 09:16   #3498
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
gucia ciekawe co to będzie, zżera mnie ciekawość
przepraszam, że wzbudziłam ciekawość. Powiem wszystko jak już wszystko będzie wiadome.

Cytat:
Ja chodzę spać ok 24:00 a wstaję 6.20. Ale już zauważyłąm, że jak kładę się o 23, to jest to dla mnie optymalna godzina, bo rano wstaje mi się lepiej

Stary 2012-11-09, 09:23   #3499
baja_86
Zakorzenienie

Ja bym nawet wołała później chodzić spać, ale często gęsto nie daję rady, oczy same się zamykają a na siłę zapałkami ich podpierać nie chce
Stary 2012-11-09, 09:32   #3500
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Marta tak dokładnie jest. 22 etat + 3 nadgodziny + 2 karciane. Po powrocie muszę kontynuować zajęcia plastyczne, bo ta dziewczyna juz napisała program i musze się tego trzymać. Co do tych ogólnorozwojowych, to jeszcze sama nie wiem o co w tym chodzi, bo to nowość od tego roku. Ale koleżanka mi mówiła, ze ćwiczenia motoryki itp. przed moim powrotem musze sie do niej przejść to mi wszystko pokaże i wyjaśni. aaa i na te zajęcia karciane wiem, ze tylko częśc dzieci może chodzić, nie pamiętam ile dokładnie ale coś ok 4-8 osób mi sie kojarzy. Jak będę wiedziała więcej to dam znać. Bo w poprzednich latach nie mieliśmy tych karcianych. aaa i pomoc psych-ped jest realizowana w szkole dodatkowo, przez specjalistów.

Stary 2012-11-09, 09:43   #3501
baja_86
Zakorzenienie

Madzia to w zasadzie wy, nauczycielki zerówkowe macie teraz najdłuższy wymiar pracy dydaktycznej w całej szkole.
Stary 2012-11-09, 10:12   #3502
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia to w zasadzie wy, nauczycielki zerówkowe macie teraz najdłuższy wymiar pracy dydaktycznej w całej szkole.
Na to wychodzi Co prawda inni n-ele mówią, ze fajnie z tymi nadgodzinami, bo dodatkowa (stała) kasa wpada co miesiąc. W zamian za godziny karciane mamy tez wolne normalnie jak szkoła, czy wakacje, ferie, święta itp. Wcześniej wolne miałyśmy tylko lipiec-sierpień a inne wolne to były dyżury. Chyba, ze było 0 chętnych to czasami nam darowali np. między świętami.

Stary 2012-11-09, 11:06   #3503
kasiaher
Wtajemniczenie

gucia mała rzecz a cieszy, tylko denerwuje mnie to że muszę tyle czekać aż wyschną , muszę sobie kupić taki preparat żeby szybciej schneły no i jeszcze utwardzacz bo mi się strasznie łamią
baja ja tez jestem ciekawa
ja wstaje o 7:30 ale budzę się już koło 5 rano , a chodzę spać koło 22 lub 23 zależy

ja to w ogóle zauważyłam że przytyłam zawsze ważyłam coś w granicach 48-49 kg nawet po ciąży, figurę mam taką jak przed ciąża, a teraz przytyłam tzn. cycuchy mi urosły ale i tyłek się powiększył nie znacząco ale jednak, a moja waga teraz to 52, niby nic nie zauważyłam ale znajomi mi mówią że troszeczkę przytyłam , niby lepiej wyglądam ( ich zdaniem) tylko od czego tak jak ja prawie nic nie jem a raczej je tak jak wcześniej a nawet mniej a tu proszę

znalazłam fajna ofertę pracy , ale coś mi się wydaje że ten etat jest już obstawiony , kurcze fajnie by było jakby mi się udało , ale i tak wyślę im dokumenty budynek mieści się obok tej firmy co kiedys pracowałam
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 11:08   #3504
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kasiu trzymam kciuki za pracę.

Stary 2012-11-09, 11:10   #3505
Gucia0987
Zakorzenienie

Kasiaher próbuj składać papiery! Trzymam kciuki!
Co do lakierów to ja kupuję tylko takie, które schnął w minutę - przy innych nie jestem wstanie wysiedzieć. Przeca zawsze muszę od razu po pomalowaniu podrapać się w głowę, pójść do toalety, nakryć się kocem itp

a jakby mi cycuchy urosły to byłabym w siódmym niebie!

czy dzisiaj jest piątek? Kur.na u mnie jakby poniedziałek był, wszsycy powariowali z szefostwem na czele Wiedziałam, że koniec roku będzie taki,a le żeby już 9 listopada się zaczynało? no halo!

Stary 2012-11-09, 11:11   #3506
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia to ja mam tak samo z tymi lakierami. jak pomaluję, to zaraz mnie coś zaswędzi albo siusiu mi się zachce

Stary 2012-11-09, 11:35   #3507
śliweńka
Zakorzenienie

ja najpierw idę siku a potem paznokcie maluję

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-11-09, 11:40   #3508
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 11:41   #3509
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja to najchętniej bym sobie kupiła zestaw do hybrydowych . Jestem w szoku jak to się trzyma.

Stary 2012-11-09, 11:45   #3510
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja najpierw idę siku a potem paznokcie maluję
idę zawsze! Co mi nie przeszkadza, zaraz po pomalowaniu iść zaś

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
nie znoszę kremów do rąk... ale może trzeba wypróbować

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ja to najchętniej bym sobie kupiła zestaw do hybrydowych . Jestem w szoku jak to się trzyma.
a właśnie miałam się Ciebie pytać, czy byłaś zadowolona i jak długo Ci się trzymał?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości