Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 19:50   #301
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez chcacaBiciaSerca Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! koszmarny dzień dla mnie dziś byłam u lekarza, nie widziałam jak chciałam bicia serduszka mojego maleństwa, powoli rosnąca beta wskazuje na ciążę pozamaciczną jedną ciążę straciłam, teraz sie powtarza, tylko gorsza wersja, nie wiadomo jeszcze gdzie sie ten zarodek umiejscowil, jutro ponownie beta, by upewnic sie ze to faktycznie cp. nie wiem jak ja to przeżyje, cały czas rycze, nie moge sie opanować, nie wiem co mnie czeka, wiem, ze szpital jest nieunikniony, ale nie wiem co beda ze mna robic, tak strasznie sie boje, jak nigdy dotad, co pozniej? bede mogla miec jeszcze nadzieje na dzidziusia?? czy wogole bede miala odwage starac sie o niego? ciagle zadaje sobie pytanie dlaczego ja?? i nie wiem gdzie jej szukac. totalna zalamka, zycie jest po☠☠☠ane i niesprawiedliwe

Nie wiem co napisać. Żadne słowa nie są dobre w tej sytuacji...bo jak tu pisać, że będzie dobrze, jak nie wiadomo co będzie. Trzymaj się kochana. Nie załamuj się, bo przecież nie możesz zrezygnować z walki. Jesteśmy z tobą
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:52   #302
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
hej dziewczyny! koszmarny dzień dla mnie dziś byłam u lekarza, nie widziałam jak chciałam bicia serduszka mojego maleństwa, powoli rosnąca beta wskazuje na ciążę pozamaciczną jedną ciążę straciłam, teraz sie powtarza, tylko gorsza wersja, nie wiadomo jeszcze gdzie sie ten zarodek umiejscowil, jutro ponownie beta, by upewnic sie ze to faktycznie cp. nie wiem jak ja to przeżyje, cały czas rycze, nie moge sie opanować, nie wiem co mnie czeka, wiem, ze szpital jest nieunikniony, ale nie wiem co beda ze mna robic, tak strasznie sie boje, jak nigdy dotad, co pozniej? bede mogla miec jeszcze nadzieje na dzidziusia?? czy wogole bede miala odwage starac sie o niego? ciagle zadaje sobie pytanie dlaczego ja?? i nie wiem gdzie jej szukac. totalna zalamka, zycie jest po☠☠☠ane i niesprawiedliwe
Ojej tak bardzo mi przykro Nie poddawaj się

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:55   #303
koteczek2000
Raczkowanie

chcacaBiciaSerca tak jak piszą Dziewczyny nie poddawaj się ! Poczekaj na wyniki, wierzymy, że Ci się uda i trzymamy kciuki za powodzenie !

Co do objawów ja też dalej nic. Bolą mnie tylko piersi i cały czas chce mi się pić, mogłabym wypić całe morze wody Wczoraj godzinę strasznie brzuch mnie bolał takie kłucie, najpierw cały potem tylko na dole, wystraszyłam się, że już coś nie tak, ale zasnęłam i mi przeszło. Śpiąca jestem cały czas i zmęczona chociaż siedzę w domu i nic nie robię.

Edytowane przez koteczek2000
Czas edycji: 2012-11-08 o 20:01
koteczek2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:24   #304
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koteczek2000 Pokaż wiadomość
chcacaBiciaSerca tak jak piszą Dziewczyny nie poddawaj się ! Poczekaj na wyniki, wierzymy, że Ci się uda i trzymamy kciuki za powodzenie !

Co do objawów ja też dalej nic. Bolą mnie tylko piersi i cały czas chce mi się pić, mogłabym wypić całe morze wody Wczoraj godzinę strasznie brzuch mnie bolał takie kłucie, najpierw cały potem tylko na dole, wystraszyłam się, że już coś nie tak, ale zasnęłam i mi przeszło. Śpiąca jestem cały czas i zmęczona chociaż siedzę w domu i nic nie robię.
Z piciem ja mam dokładnie tak samo tylko że to nasila się w nocy i budzę się co 5 min bo mam taką sahare;p I też coraz bardziej jestem śpiąca bo zaczynam przysypiać w ciągu dnia;p
Zaczynam odliczać dni do 20.11 Jeszcze troche to każdy dzień będę na kalendarzy skreślać;p Tak bardzo nie mogę się doczekać

Dziewczyny orientujecie się może ile kosztuje określenie grupy krwi? Muszę zrobić pare badań na kolejną wizytę i zastanawiam się czy nie zrobić też progesteronu? Jak myślicie?

Antonisia
Stary 2012-11-08, 20:30   #305
BelleFramboise
Raczkowanie

U mnie z objawów to jest senność zwłaszcza w pracybardzo bolą mnie piersi, często czuję głód, ale niekoniecznie mam ochotę jeść, na słodkie patrzeć nie mogę, wolę konkrety,a szczególnie kwaśne;p mdłości jako takich nie mam, czasami coś tam się pojawi ale nic strasznego(byle tak do końca)pobolewa mnie podbrzusze no i to chyba tyle

Jak ja bym chciała już zobaczyć na usg pęcherzyk, a o biciu serducha nie wspomnę

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:55   #306
koteczek2000
Raczkowanie

Ja odliczam do 19.11, a 20 powinnam mieć badania jak na usg wyjdzie, że wszystko ok. O badaniach nie mam zielonego pojęcia, jak któraś z Was coś wie jakie badania i kiedy się robi to piszcie. Ja planuję chodzić do lekarza na służbę zdrowia, chociaż wolałabym prywatnie, ale trochę tych wizyt będzie i chciałabym zaoszczędzić pieniądze.
koteczek2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:05   #307
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

chcącabiciaserca - mam nadzieje, że to się jednak nie potwierdzi... a jak tak, że nie będzie miało wpływu na kolejne starania... za co trzymam wielkie kciuki bardzo mi przykro że musisz przez to przechodzić..

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2012-11-08 o 21:06
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:22   #308
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Dzisiaj kupiłam Falvit mama? może któraś z Was też je używa? jakie bierzecie witaminki (chodzi mi o nazwe)?
Czesc Wam
Ja biorę Falvit mama
U mnie z objawňw to pojawiają się nudności..rano nie jestem w stanie nic zjeść,bo mnie odrzuca,wieczorem za to już dwa razy zaliczyłam kibelek a z pozostałych to co wcześniej:parcie na pęcherz,zmęczenie,senn ość i ból piersi..brzuch o dziwo nie boli-zaczynam sie zastanawiać czy to dobrze?

ChcącaBiciaSerca-zaczekaj jeszcze na wyniki..jesteśmy z Tobą i nie poddawaj się!
Stary 2012-11-08, 21:41   #309
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj kupiłam Falvit mama? może któraś z Was też je używa? jakie bierzecie witaminki (chodzi mi o nazwe)?
Ja biorę Femibion Natal 1

Antonisia
Stary 2012-11-08, 23:56   #310
gps06
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny ! Wpadłam się pożegnać, niestety poronienie samoistne nastąpiło wczoraj, dzisiaj byłam u lekarza. Mam 29 lat, to była moja pierwsza ciąża, 7,5 tc. Mam nadzieję, że to ja wyczerpałam pulę złych wiadomości na ten wątek. Życzę Wam spokojnych 9 miesięcy, szczęśliwego rozwiązania i radości z pociech

Moja blogowa galeria: www.galeria-gps06.blogspot.com ZAPRASZAM !!!
gps06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 08:00   #311
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
dziewczyny beta z 440 w ciągu 48 godzin spadła na 392. Moim zdaniem już nie ma szans , że będzie dobrze... Uważacie, że powinnam odstawić duphaston? Wizyta u gin w poniedziałek

Cytat:
Ja na razie nie biorę żadnych, tzn. tylko kwas foliowy i jod, na razie większość wyników w normach więc nie kazała jeszcze przejść na witaminy...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez koteczek2000 Pokaż wiadomość

Ja dziś kończę 9t i tez nie mam objawów oprócz strasznego swędzenia piersi... ale byłam we wtorek na wizycie i wszystko jest w porządku a Nasze Małe Serduszko pięknie bije

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Z piciem ja mam dokładnie tak samo tylko że to nasila się w nocy i budzę się co 5 min bo mam taką sahare;p I też coraz bardziej jestem śpiąca bo zaczynam przysypiać w ciągu dnia;p
Zaczynam odliczać dni do 20.11 Jeszcze troche to każdy dzień będę na kalendarzy skreślać;p Tak bardzo nie mogę się doczekać
1. ja też strasznie dużo w nocy piję, mamy strasznie suche powietrze w mieszkaniu i zastanawiam się nad nawilżaczem powietrza, dziś spaliśmy przy lekko uchylonym oknie i było o niebo lepiej z tym moim nocnym piciem!
2. Z tym odliczaniem wcale Ci się nie dziwię też tak mam...
Ale może teraz mamy się nauczyć cierpliwości, która będzie potrzebna przy maleństwach?

3. Myśmy chyba za grupę krwi płacili po 25 zł.

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Czesc Wam
Ja biorę Falvit mama
U mnie z objawňw to pojawiają się nudności..rano nie jestem w stanie nic zjeść,bo mnie odrzuca,wieczorem za to już dwa razy zaliczyłam kibelek a z pozostałych to co wcześniej:parcie na pęcherz,zmęczenie,senność i ból piersi..brzuch o dziwo nie boli-zaczynam sie zastanawiać czy to dobrze?
Kochana czytałam gdzieś, że witaminki mogą powodować nudności (oczywiście nie muszą!)
Ale jeżeli nie miałaś ich przed braniem witaminek to ja bym chyba spróbowała zastąpić je tylko kwasem foliowym na razie, w ramach próby
Oczywiście jeżeli masz inne zalecenia od lekarza to słuchaj jego!

Cytat:
Napisane przez gps06 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny ! Wpadłam się pożegnać, niestety poronienie samoistne nastąpiło wczoraj, dzisiaj byłam u lekarza. Mam 29 lat, to była moja pierwsza ciąża, 7,5 tc. Mam nadzieję, że to ja wyczerpałam pulę złych wiadomości na ten wątek. Życzę Wam spokojnych 9 miesięcy, szczęśliwego rozwiązania i radości z pociech

Anulka P. dziś wizyta? Jeżeli nic nie pomyliłam to trzymamy mocno kciuki i czekamy na wieści jak tylko wrócisz!!!:kciuki :
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 08:04   #312
chcacaBiciaSerca
Przyczajenie

dzieki Kochane za dobre slowo, dobrze, ze stworzylyscie to forum, naprawde duzo pomaga, moge sie do was wyzalic, wczoraj pierwszy raz slyszalam jak maz plakal, myslam, ze spie, ale tak nie bylo, serce sie krajalo, taka trauma, nie zycze nikomu, choc wiem, ze takie rzeczy sie dzieja, tylko dlaczego? zbieram sie wlasnie na bete, oby mi sil wystarczylo na kolejne dni
strawberry162, za grupe krwi placilam 35 zł. zalezy od lab. i chyba woj.
gps06 kochana, przykro mi bardzo wiem co przechodzisz, chcialabym ale nie umiem cie pocieszyc, powiem tylko tylko tyle nie zalamuj sie, my tez kiedys bedziemy tzrymac na raczkach nasze male pociechy

kochane uwazajcie na siebie, nie przemeczajcie sie, dbajcie o swoje male serduszka i wytrwajcie do konca zycze Wam tego z calego serca
chcacaBiciaSerca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 08:17   #313
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że zaprzestaniecie starań i zostaniecie już niedługo fantastycznymi rodzicami. Trzymaj się

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Anulka P. dziś wizyta? Jeżeli nic nie pomyliłam to trzymamy mocno kciuki i czekamy na wieści jak tylko wrócisz!!!:kciuki :
Tak dziś. Będę w domu pewnie dopiero ok 16:00, ale od razu po powrocie dam znać co i jak

Cytat:
dzieki Kochane za dobre slowo, dobrze, ze stworzylyscie to forum, naprawde duzo pomaga, moge sie do was wyzalic, wczoraj pierwszy raz slyszalam jak maz plakal, myslam, ze spie, ale tak nie bylo, serce sie krajalo, taka trauma, nie zycze nikomu, choc wiem, ze takie rzeczy sie dzieja, tylko dlaczego? zbieram sie wlasnie na bete, oby mi sil wystarczylo na kolejne dni
strawberry162, za grupe krwi placilam 35 zł. zalezy od lab. i chyba woj.
gps06 kochana, przykro mi bardzo wiem co przechodzisz, chcialabym ale nie umiem cie pocieszyc, powiem tylko tylko tyle nie zalamuj sie, my tez kiedys bedziemy tzrymac na raczkach nasze male pociechy

kochane uwazajcie na siebie, nie przemeczajcie sie, dbajcie o swoje male serduszka i wytrwajcie do konca zycze Wam tego z calego serca

Na pewno tak będzie. Będziecie mamusiami, w dodatku najlepszymi na świecie
Stary 2012-11-09, 09:15   #314
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Witam Was Kobietki Czy mogę się do was podłączyć?? Test zrobiłam wczoraj i wyszły 2 krechy ale już wcześniej coś czułam chociaż to był nas pierwszy cs. Termin ostatniej @ 07.X więc z moich obliczeń termin był by około połowy lipca
Pozdrawiam wszystkie mamusie i zdrówka życzę

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 09:22   #315
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Witam Was Kobietki Czy mogę się do was podłączyć?? Test zrobiłam wczoraj i wyszły 2 krechy ale już wcześniej coś czułam chociaż to był nas pierwszy cs. Termin ostatniej @ 07.X więc z moich obliczeń termin był by około połowy lipca
Gratulacje
Termin porodu wg om masz praktycznie równo miesiąc po mnie (no różnica jednego dnia)
Niesamowite uczucie radości prawda?
Stary 2012-11-09, 09:26   #316
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Kurcze ciągle się sama do siebie uśmiecham pod nosem, w pracy pomyślą że mi odbija

Edytowane przez Adriana07
Czas edycji: 2012-11-09 o 09:26 Powód: błąd
Stary 2012-11-09, 09:29   #317
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze ciągle się sama do siebie uśmiecham pod nosem, w pracy pomyślą że mi odbija
Najwspanialsza forma obłędu jaką znam!
Stary 2012-11-09, 09:38   #318
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj serdecznie Ciesz się, ciesz. To w końcu największe szczęście
Stary 2012-11-09, 09:42   #319
Margosia__
Zakorzenienie

Winogrono mi się skończyło...
...a ostatnio jestem uzależniona
To jedyna rzecz, która mogę pochłaniać w ilościach nieograniczonych
Stary 2012-11-09, 09:47   #320
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Ależ mi narobiłaś ochoty. Kupię po wyjściu od lekarza

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

A powiedzcie mi jeśli wszystko jest z moją kropeczką w porządku, woda w brzuchu jest niegroźna i ost. @ miałam 28 września, to zobaczę dziś bijące serduszko?
Stary 2012-11-09, 10:03   #321
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ależ mi narobiłaś ochoty. Kupię po wyjściu od lekarza

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

A powiedzcie mi jeśli wszystko jest z moją kropeczką w porządku, woda w brzuchu jest niegroźna i ost. @ miałam 28 września, to zobaczę dziś bijące serduszko?
Masz skończone 6 tygodni, jutro zaczynasz 7... Więc wydaje mi się, że prawdopodobieństwo jest duże
A zresztą na Twoim suwaczku fasolce już serduszko pięknie bije, więc w rzeczywistości raczej też powinno, chyba, że ciąża jest młodsza bo owulacja była później...

Trzymam kciuki żebyś zobaczyła swoje wyczekane serduszko
Stary 2012-11-09, 10:11   #322
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

A powiedzcie mi jeśli wszystko jest z moją kropeczką w porządku, woda w brzuchu jest niegroźna i ost. @ miałam 28 września, to zobaczę dziś bijące serduszko?[/QUOTE]

Myślę że tak Trzymam kciuki
Ja dopiero po niedzieli idę do lekarza Nie mogę się doczekać

Stary 2012-11-09, 12:08   #323
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:

mam to samo!
karolajn1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 12:49   #324
tomalinka
Wtajemniczenie

Witam się i od razu przepraszam, ze tak długo mnie nie było. Ostatnio mam humor kiepski ale staram się jakoś spokojnie poczekać do kolejnej wizyty.

Byłam u lekarza w środę to był 5t6d i lekarz powiedział, że jak na ten tydzień to mój Kropek jest mały.. To znaczy zarodka nie było widać tylko pęcherzyk o średnicy 1 cm. Mam dalej brać luteinę i pokazać się znowu w poniedziałek. Pęcherzyk powinien urosnąć do 2 cm jak nie to znaczy, że ciąża sie nie rozwija

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Przykro mi bardzo Tak bardzo trzymalam za Ciebie kciuki, żeby się udało
Trzymaj się..

Chcącabiciaserca przykro mi bardzo

MArgosia ale fajnie, że usłyszeliście bicie serduszka

Anulka Mam nadzieję, że usłyszysz serducho - pamiętaj jednak, że może jeszcze być za wcześnie! Trzymam kciuki za wizytę.

Też z takim nastawieniem poszłam na ostatnią wizytę i wyszłam z płaczem.. eh Teraz boje się kolejnej wizyty - bo to będzie jak wyrok..

Bella Framboise ja na razie biorę falvit zwykły + kwas foliowy i teraz jeszcze magnez bo mi coś powieka skacze..

Co do objawów to trochę mam wrażliwsze piersi (ale niewiele), jestem bardzo senna wręcz przemęczona. I tyle właściwie.
A i pić tez mi się chce więcej ale w nocy się nie budzę..
Stary 2012-11-09, 13:49   #325
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Witam się i od razu przepraszam, ze tak długo mnie nie było. Ostatnio mam humor kiepski ale staram się jakoś spokojnie poczekać do kolejnej wizyty.

Byłam u lekarza w środę to był 5t6d i lekarz powiedział, że jak na ten tydzień to mój Kropek jest mały.. To znaczy zarodka nie było widać tylko pęcherzyk o średnicy 1 cm. Mam dalej brać luteinę i pokazać się znowu w poniedziałek. Pęcherzyk powinien urosnąć do 2 cm jak nie to znaczy, że ciąża sie nie rozwija

MArgosia ale fajnie, że usłyszeliście bicie serduszka

Co do objawów to trochę mam wrażliwsze piersi (ale niewiele), jestem bardzo senna wręcz przemęczona. I tyle właściwie.
A i pić tez mi się chce więcej ale w nocy się nie budzę..

Kochana ciąża może być młodsza niż wg om, często zdarza się, że owulka była później i dlatego kropek może być mniejszy niż "powinien".
Nie martw się, że znikasz... będziemy spokojnie czekać aż wrócisz
Teraz najważniejsze jest Twoje samopoczucie, ale wiem jak stresujące jest takie czekanie, szczególnie gdy jest mało objawów, mam to samo!

Serduszka niestety nie słyszeliśmy, ale widzieliśmy je na ekranie jak biło
Stary 2012-11-09, 16:12   #326
Ptysia55
Przyczajenie

Hej dziewczyny co do przyjmowania witamin to mój gin twierdzi że póki są wyniki dobre to oprócz kwasu foliowego nie ma potrzeby zarzywać,że lepiej naturalne w postaci owoców warzyw soki naturalne.A koleżanka mówiła że jak się niepotrzebnie witaminy zażywa to dziecko się duże bardzo rodzi a to podobno nie dobrze .

gps06 Wiem jak się czujesz też przeżyłam poronienie mam nadzieję że łatwiej zajdziesz w następną ciążę bo mi to zajeło 3 lata pozdrawiam
Ptysia55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 16:19   #327
babku
Zadomowienie

Dziewczyny doradźcie mi kiedy mam iść do ginekologa. Bo każdy mówi co innego. Robiłam już 3 razy test. Za każdym razem kreska jest bardziej widoczna. Bete robiłam we wtorek. Zamierzam ją powtórzyć w następny wtorek. Ostatnią miesiączkę miałam 4.10. Czyli licząc po dacie miesiączki jest to 6 tydzień. Wynik bety wskazywał na trzeci.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 16:40   #328
traviss
Raczkowanie

z różnych źródeł wynika, nawet na ulotce testu napisane jest, żeby "niezwłocznie" isc do lekarza Tak najlepiej, chociaż na 90% niczego się nie zobaczy ale lekarz powie kiedy można zrobic usg na którym zobaczy pęcherzyk

Dziewczyny tak mi się smutno dziś zrobiło, współczuję problemów łączę się z Wami bólu trzymajcie się mocno !!!! ... żadne słowa nie są dobre....

Katarzyniak daj znac koniecznie co u Ciebie!
traviss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 17:16   #329
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Masz skończone 6 tygodni, jutro zaczynasz 7... Więc wydaje mi się, że prawdopodobieństwo jest duże
A zresztą na Twoim suwaczku fasolce już serduszko pięknie bije, więc w rzeczywistości raczej też powinno, chyba, że ciąża jest młodsza bo owulacja była później...

Trzymam kciuki żebyś zobaczyła swoje wyczekane serduszko

Ciąża jest młodsza. Pani doktor zapisała na karcie ciąży tydzień 5/6, ale widziałam serduszko Wszystko jest w porządku. Mam troszeczkę płynu w brzuchu, cystę, ale na razie mam się tym nie zadręczać. Będziemy to monitorować. Teraz muszę zrobić badania i cieszyć się ciążą

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Zapomniałam dopisać, ze termin porodu wg USG to 09 lipca 2013 roku
Stary 2012-11-09, 17:31   #330
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptysia55 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny co do przyjmowania witamin to mój gin twierdzi że póki są wyniki dobre to oprócz kwasu foliowego nie ma potrzeby zarzywać,że lepiej naturalne w postaci owoców warzyw soki naturalne.A koleżanka mówiła że jak się niepotrzebnie witaminy zażywa to dziecko się duże bardzo rodzi a to podobno nie dobrze
Ja mam tylko kwas foliowy i jod... nie mam witaminek

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie mi kiedy mam iść do ginekologa. Bo każdy mówi co innego. Robiłam już 3 razy test. Za każdym razem kreska jest bardziej widoczna. Bete robiłam we wtorek. Zamierzam ją powtórzyć w następny wtorek. Ostatnią miesiączkę miałam 4.10. Czyli licząc po dacie miesiączki jest to 6 tydzień. Wynik bety wskazywał na trzeci.
Możesz iść od razu gin powinien stwierdzić czy macica się przygotowuje itp. żeby się niepotrzebnie nie stresować
Ja poszłam od razu jak się dowiedziałam, co prawda motywacją była zmiana leków na infekcję ale od razu mi pani powiedziała kiedy przyjść następnym razem
Cytat:
Napisane przez traviss Pokaż wiadomość

Dziewczyny tak mi się smutno dziś zrobiło, współczuję problemów łączę się z Wami bólu trzymajcie się mocno !!!! ... żadne słowa nie są dobre....

Katarzyniak daj znac koniecznie co u Ciebie!
Hormony działają

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ciąża jest młodsza. Pani doktor zapisała na karcie ciąży tydzień 5/6, ale widziałam serduszko Wszystko jest w porządku. Mam troszeczkę płynu w brzuchu, cystę, ale na razie mam się tym nie zadręczać. Będziemy to monitorować. Teraz muszę zrobić badania i cieszyć się ciążą

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Zapomniałam dopisać, ze termin porodu wg USG to 09 lipca 2013 roku
klask i: cieszę się normalnie jakby to była moja wizyta

Teraz spokojnie możesz się cieszyć to chyba w tym momencie najważniejsze

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Gratuluję też pięknej daty terminu porodu...
choć to się pewnie jeszcze zmieni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości