|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
Nie wiem co napisać. Żadne słowa nie są dobre w tej sytuacji...bo jak tu pisać, że będzie dobrze, jak nie wiadomo co będzie. Trzymaj się kochana. Nie załamuj się, bo przecież nie możesz zrezygnować z walki. Jesteśmy z tobą |
|
|
|
|
#302 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie poddawaj się |
|
|
|
|
#303 |
|
Raczkowanie
|
chcacaBiciaSerca tak jak piszą Dziewczyny nie poddawaj się ! Poczekaj na wyniki, wierzymy, że Ci się uda i trzymamy kciuki za powodzenie !
Co do objawów ja też dalej nic. Bolą mnie tylko piersi i cały czas chce mi się pić, mogłabym wypić całe morze wody Wczoraj godzinę strasznie brzuch mnie bolał takie kłucie, najpierw cały potem tylko na dole, wystraszyłam się, że już coś nie tak, ale zasnęłam i mi przeszło. Śpiąca jestem cały czas i zmęczona chociaż siedzę w domu i nic nie robię.
Edytowane przez koteczek2000 Czas edycji: 2012-11-08 o 20:01 |
|
|
|
#304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaczynam odliczać dni do 20.11 Jeszcze troche to każdy dzień będę na kalendarzy skreślać;p Tak bardzo nie mogę się doczekać Dziewczyny orientujecie się może ile kosztuje określenie grupy krwi? Muszę zrobić pare badań na kolejną wizytę i zastanawiam się czy nie zrobić też progesteronu? Jak myślicie? |
|
|
|
|
#305 |
|
Raczkowanie
|
U mnie z objawów to jest senność zwłaszcza w pracy
bardzo bolą mnie piersi, często czuję głód, ale niekoniecznie mam ochotę jeść, na słodkie patrzeć nie mogę, wolę konkrety,a szczególnie kwaśne;p mdłości jako takich nie mam, czasami coś tam się pojawi ale nic strasznego(byle tak do końca )pobolewa mnie podbrzusze no i to chyba tyle![]() Jak ja bym chciała już zobaczyć na usg pęcherzyk, a o biciu serducha nie wspomnę |
|
|
|
#306 |
|
Raczkowanie
|
Ja odliczam do 19.11, a 20 powinnam mieć badania jak na usg wyjdzie, że wszystko ok. O badaniach nie mam zielonego pojęcia, jak któraś z Was coś wie jakie badania i kiedy się robi to piszcie. Ja planuję chodzić do lekarza na służbę zdrowia, chociaż wolałabym prywatnie, ale trochę tych wizyt będzie i chciałabym zaoszczędzić pieniądze.
|
|
|
|
#307 |
|
Konto usunięte
|
chcącabiciaserca - mam nadzieje, że to się jednak nie potwierdzi... a jak tak, że nie będzie miało wpływu na kolejne starania... za co trzymam wielkie kciuki
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2012-11-08 o 21:06 |
|
|
|
#308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja biorę Falvit mama U mnie z objawňw to pojawiają się nudności..rano nie jestem w stanie nic zjeść,bo mnie odrzuca,wieczorem za to już dwa razy zaliczyłam kibelek a z pozostałych to co wcześniej:parcie na pęcherz,zmęczenie,senn ość i ból piersi..brzuch o dziwo nie boli-zaczynam sie zastanawiać czy to dobrze?ChcącaBiciaSerca-zaczekaj jeszcze na wyniki..jesteśmy z Tobą i nie poddawaj się!
|
|
|
#309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#310 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny ! Wpadłam się pożegnać, niestety poronienie samoistne nastąpiło wczoraj, dzisiaj byłam u lekarza. Mam 29 lat, to była moja pierwsza ciąża, 7,5 tc. Mam nadzieję, że to ja wyczerpałam pulę złych wiadomości na ten wątek. Życzę Wam spokojnych 9 miesięcy, szczęśliwego rozwiązania i radości z pociech
|
#311 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2. Z tym odliczaniem wcale Ci się nie dziwię też tak mam... Ale może teraz mamy się nauczyć cierpliwości, która będzie potrzebna przy maleństwach? ![]() 3. Myśmy chyba za grupę krwi płacili po 25 zł. Cytat:
Ale jeżeli nie miałaś ich przed braniem witaminek to ja bym chyba spróbowała zastąpić je tylko kwasem foliowym na razie, w ramach próby ![]() Oczywiście jeżeli masz inne zalecenia od lekarza to słuchaj jego! Cytat:
![]() Anulka P. dziś wizyta? Jeżeli nic nie pomyliłam to trzymamy mocno kciuki i czekamy na wieści jak tylko wrócisz!!! :kciuki :
|
|||||||
|
|
|
#312 |
|
Przyczajenie
|
dzieki Kochane za dobre slowo,
strawberry162, za grupe krwi placilam 35 zł. zalezy od lab. i chyba woj. gps06 kochana, przykro mi bardzo wiem co przechodzisz, chcialabym ale nie umiem cie pocieszyc, powiem tylko tylko tyle nie zalamuj sie, my tez kiedys bedziemy tzrymac na raczkach nasze male pociechy kochane uwazajcie na siebie, nie przemeczajcie sie, dbajcie o swoje male serduszka i wytrwajcie do konca |
|
|
|
#313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że zaprzestaniecie starań i zostaniecie już niedługo fantastycznymi rodzicami. Trzymaj się ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
Cytat:
Na pewno tak będzie. Będziecie mamusiami, w dodatku najlepszymi na świecie |
|||
|
|
|
#314 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was Kobietki
Czy mogę się do was podłączyć?? Test zrobiłam wczoraj i wyszły 2 krechy ale już wcześniej coś czułam chociaż to był nas pierwszy cs. Termin ostatniej @ 07.X więc z moich obliczeń termin był by około połowy lipca![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie i zdrówka życzę
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Termin porodu wg om masz praktycznie równo miesiąc po mnie (no różnica jednego dnia) ![]() Niesamowite uczucie radości prawda?
|
|
|
|
|
#316 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze ciągle się sama do siebie uśmiecham pod nosem, w pracy pomyślą że mi odbija
Ten dzień - 25.06.2011 Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia. Edytowane przez Adriana07 Czas edycji: 2012-11-09 o 09:26 Powód: błąd |
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Winogrono mi się skończyło...
...a ostatnio jestem uzależniona To jedyna rzecz, która mogę pochłaniać w ilościach nieograniczonych
|
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ mi narobiłaś ochoty. Kupię po wyjściu od lekarza ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- A powiedzcie mi jeśli wszystko jest z moją kropeczką w porządku, woda w brzuchu jest niegroźna i ost. @ miałam 28 września, to zobaczę dziś bijące serduszko? |
|
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zresztą na Twoim suwaczku fasolce już serduszko pięknie bije, więc w rzeczywistości raczej też powinno, chyba, że ciąża jest młodsza bo owulacja była później... Trzymam kciuki żebyś zobaczyła swoje wyczekane serduszko |
|
|
|
|
#322 |
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- A powiedzcie mi jeśli wszystko jest z moją kropeczką w porządku, woda w brzuchu jest niegroźna i ost. @ miałam 28 września, to zobaczę dziś bijące serduszko?[/QUOTE] Myślę że tak Trzymam kciuki ![]() Ja dopiero po niedzieli idę do lekarza Nie mogę się doczekać
|
#323 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i od razu przepraszam, ze tak długo mnie nie było. Ostatnio mam humor kiepski ale staram się jakoś spokojnie poczekać do kolejnej wizyty.
Byłam u lekarza w środę to był 5t6d i lekarz powiedział, że jak na ten tydzień to mój Kropek jest mały.. To znaczy zarodka nie było widać tylko pęcherzyk o średnicy 1 cm. Mam dalej brać luteinę i pokazać się znowu w poniedziałek. Pęcherzyk powinien urosnąć do 2 cm jak nie to znaczy, że ciąża sie nie rozwija ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Trzymaj się.. Chcącabiciaserca przykro mi bardzo MArgosia ale fajnie, że usłyszeliście bicie serduszka Anulka Mam nadzieję, że usłyszysz serducho - pamiętaj jednak, że może jeszcze być za wcześnie! Trzymam kciuki za wizytę. Też z takim nastawieniem poszłam na ostatnią wizytę i wyszłam z płaczem.. eh Teraz boje się kolejnej wizyty - bo to będzie jak wyrok.. Bella Framboise ja na razie biorę falvit zwykły + kwas foliowy i teraz jeszcze magnez bo mi coś powieka skacze.. Co do objawów to trochę mam wrażliwsze piersi (ale niewiele), jestem bardzo senna wręcz przemęczona. I tyle właściwie. A i pić tez mi się chce więcej ale w nocy się nie budzę..
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ciąża może być młodsza niż wg om, często zdarza się, że owulka była później i dlatego kropek może być mniejszy niż "powinien". Nie martw się, że znikasz... będziemy spokojnie czekać aż wrócisz Teraz najważniejsze jest Twoje samopoczucie, ale wiem jak stresujące jest takie czekanie, szczególnie gdy jest mało objawów, mam to samo! Serduszka niestety nie słyszeliśmy, ale widzieliśmy je na ekranie jak biło
|
|
|
|
|
#326 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny co do przyjmowania witamin to mój gin twierdzi że póki są wyniki dobre to oprócz kwasu foliowego nie ma potrzeby zarzywać,że lepiej naturalne w postaci owoców warzyw soki naturalne.A koleżanka mówiła że jak się niepotrzebnie witaminy zażywa to dziecko się duże bardzo rodzi a to podobno nie dobrze .
gps06 Wiem jak się czujesz też przeżyłam poronienie mam nadzieję że łatwiej zajdziesz w następną ciążę bo mi to zajeło 3 lata pozdrawiam |
|
|
|
#327 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny doradźcie mi kiedy mam iść do ginekologa. Bo każdy mówi co innego. Robiłam już 3 razy test. Za każdym razem kreska jest bardziej widoczna. Bete robiłam we wtorek. Zamierzam ją powtórzyć w następny wtorek. Ostatnią miesiączkę miałam 4.10. Czyli licząc po dacie miesiączki jest to 6 tydzień. Wynik bety wskazywał na trzeci.
|
|
|
|
#328 |
|
Raczkowanie
|
z różnych źródeł wynika, nawet na ulotce testu napisane jest, żeby "niezwłocznie" isc do lekarza
Tak najlepiej, chociaż na 90% niczego się nie zobaczy ale lekarz powie kiedy można zrobic usg na którym zobaczy pęcherzyk Dziewczyny tak mi się smutno dziś zrobiło, współczuję problemów łączę się z Wami bólu trzymajcie się mocno !!!! ... żadne słowa nie są dobre.... Katarzyniak daj znac koniecznie co u Ciebie! |
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciąża jest młodsza. Pani doktor zapisała na karcie ciąży tydzień 5/6, ale widziałam serduszko ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Zapomniałam dopisać, ze termin porodu wg USG to 09 lipca 2013 roku
|
|
|
|
|
#330 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja poszłam od razu jak się dowiedziałam, co prawda motywacją była zmiana leków na infekcję ale od razu mi pani powiedziała kiedy przyjść następnym razem Cytat:
![]() Cytat:
klask i:![]() cieszę się normalnie jakby to była moja wizyta![]() Teraz spokojnie możesz się cieszyć to chyba w tym momencie najważniejsze ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Gratuluję też pięknej daty terminu porodu... choć to się pewnie jeszcze zmieni
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

byłam u lekarza, nie widziałam jak chciałam bicia serduszka mojego maleństwa, powoli rosnąca beta wskazuje na ciążę pozamaciczną
Nie poddawaj się
KCIUKI DLA ADASIA
Wczoraj godzinę strasznie brzuch mnie bolał takie kłucie, najpierw cały potem tylko na dole, wystraszyłam się, że już coś nie tak, ale zasnęłam i mi przeszło. Śpiąca jestem cały czas i zmęczona chociaż siedzę w domu i nic nie robię.
bardzo bolą mnie piersi, często czuję głód, ale niekoniecznie mam ochotę jeść, na słodkie patrzeć nie mogę, wolę konkrety,a szczególnie kwaśne;p mdłości jako takich nie mam, czasami coś tam się pojawi ale nic strasznego(byle tak do końca
)pobolewa mnie podbrzusze no i to chyba tyle

klask i: