|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
boszz moje dzieku jeszcze nie spi
|
|
|
|
#4142 | |
|
Gang Iren
|
Hej!
Kupilismy auto.Tyle,ze jednak nie takie jak pierwotnie mielismy zamiar.No,ale jestesmy zadowoleni,mam nadzieje,ze bedzie dobrze nam sluzyc.Mamy taka sama marke jak teraz,tez Renault Megane i tez czarny kolor.Tyle,ze nowszy,bo 2004 rok,no i kombi. Cytat:
Jeszcze nie dostal.Ta kierownica jest przy takim bujako-jezdziku 3w1 i dostanie go na gwiazdke,tzn 16/17 bedziemy robic wigilie nr 1 przed wyjazdem do Polski,bo nie bede wozic prezentow w ta i z powrotem.
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Spac nie moge, wiec nadrobilam, tak sie usmialam ze cale lozko sie trzeslo ![]() Gosiu ten smoczek ktorego nie moge znalezc to anatomiczny zolty z nuka lub calpola. Zamowilam taki na ebayu ale okazalo sie, ze jest szeroki przy zaworku :/ moje niedopatrzenie. Gratki nowego autka, oby sie nie psul i ladnie jezdzil a Ty Gosiu masz prawko?Zia czemu dopiero teraz macie szczepienia? My w 4msc po wszystkich juz, teraz dopiero w 12. MoniaHan badz cierpliwa przy butelce u nas Nadia dopiero 4.dnia zalapala i wypila 30ml, ale potem bylo juz z gorki. Nie martw sie na zapas co bedzie w nocy jak bedzie sie czesto budzic, bo raczej nie bedzie . Oczywiscie "czesto" to pojecie wzgledne, ja karmie co 2.5-3h ale widze ze jest glodna, wiec tak musi byc. Ale na pewno nie bedzie chciala tak sobie popijac cala noc jak z piersi, nie dalaby rady co do uspokajania-tez sie tym martwilam i sama nie wiem jak to sie rozwiazalo, w nocy nie musze uspokajac w dzien przytule, ponosze lub pobawie sie z nia. Przed snem jest gorzej, ale dzis wlasnie nastapila u nas kolejna zmiana... Otoz piers okazala sie byc chyba pusta, bo Nadia zaczela mnie gryzc, uspilam ja wiec pierwszy raz na noc w wozku i przelozylam do lozka. Mysle ze tak juz zostanie, a z piersi dam jej w razie czego po 2 dniach, potem po kolejnych 3.i tyle. Tak zakonczylam produkcje w prawej piersi ![]() Ogolnie jestem pozytywnie nastawiona, suszarki oduczylismy, z piersia konczymy, za jakis czas bede oswajac z lozeczkiem ![]() A zeby nie bylo tak wesolo, dzis cos mi sie stalo z kregoslupem :/ dokuczal mi juz dawno (po porodzie) ale dzis zaczal bolec na maksa, chodzic moge, ale schylac sie, dzwignac to straszny bol... Nie wiem co z tym robic. Moglam sie tego spodziewac usypiajac corcie w foteliku bujajac w powietrzu, od urodzenia nie oszczedza matki... :| Dobranoc
|
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu,gratuluje zakupu autka.
Aa,jeszcze nie dostał kierownicy,rozumiem Rybko,ja dopiero spać ide bo a)mały się przebudził a b) lepiej oszczędze i nienapisze co chce mi się o tej godzinie. Cytrynko,mama nadzieje że synek jednak zasnął
|
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas pobudka o 4 Gosia gratuluje zakupu autka Karinio, zbereznosci Ci po glowie po nocach chodza? Ja mialam durne sny nad ranem, ze maz mial jakas asystentke, o ktora bylam zazdrosna i nie moglam jej zdzierzyc, bylam wrecz agresywna do niej, masakra.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia gratuluje zakupu
![]() Emigra noce do zbereźności są:P chociaż można i w dzień ![]() U Nas nocka sama nie wiem czy dobra czy zła :P pobudka o 22.30 , potem o 2.30 Oskar wstał jeść nie chciał tylko siedzieć i uderzać rączkami z uśmiechem na ustach ![]() i tak 30min chociaż nie wiem o której zasnął z powrotem bo dałam go do Nas i zgasiłam światło i poszłam spać wiem że się kręcił raz przytulał do mnie a raz do TŻ ale ile to trwało to nie wiem no i na dobre wstaliśmy o 7.45.Chociaż Oskar już ziewa.Ale jeszcze trochę go przetrzymam. A jak pójdzie spać to matka poćwiczy:P |
|
|
|
#4147 | |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
U nas nocka srednia.Znowu pol nocy Eryk spal u nas w lozku ![]() Cytat:
Dziekuje Ja niestety prawka nie mam My tak samo ze szczepieniami,tez w 12 dopiero.
|
|
#4148 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do tekstów to mój kuzyn mając 2 latka miłą jechać gdzieś ze swoim dziadkiem samochodem a że mój wujek słownictwo całkiem niewybredne i wiele na razy stojąc na światłach jechał po kierowcach od ciu..., chu... itd no ok zapiął młodego do fotelika w aucie siada za kierownicę ale auto odpalić nie chce no to wujco wysiada otwoera maskę coś sprawdza wsiada zapala no ok zapalił zapina pasy itd a Sebastian w Foteliku już zniecierpliwiony i wrzeszczy na dziadka " no jedź już ty ciu....lu" ten sam kuzyn przyjechał z rodzicami kiedyś do nas i wchodzi do kuchni gdzie była moja mama i mama widzi że taki coś chce jej powiedzieć schyla się i mówi " co słychać Sebastianku?" a ten się obracva patrzy czy niekogo nie ma i na ucho mamie mówi" ciocia a tatowi podp...ier...lili szczewiki spod drzwi" ![]() kiedyś już pisałam jak ja wyzwałąm babcię przez okno byłam u babci i ona wyszła na zakupy a że dziadek miał na popołudniu do pracy a babci jeszcze nie było ten wkurzony ubrał mnie i zaprowadził do drugiej babci( 5 min pieszo) i powiedział mi że jak zobaczę babcię wracającą z zakupów przez okno to mam jej powiedzieć że ma się spieszyć bo dziadek jej napi....doli kobyrem no to Aneta siedziała grzecznie przy oknie widzi babcia ciśnie z zakupami a że lato było okno otwarte to ja na cały głos" babciu babciu uwijej się do dom bo dziadek Ci tak nap....doli kobyrem że popamiętosz " z innych śmiesznych akcji mama ostatnio opowiadała mi że jak zaczęłam się sama przemieszczać ( od razu chodziłam nie raczkowałąm) to z upodobaniem wpierniczałam pety z ziemi albo mama była chora a że spała ze mną do 3 lat to tata musiał ją zastąpić mama mu mówiła żeby jak się przebudzę się nie odzywał (bo będzie ryk gdzie mama?) tylko podał mi herbatkę no i Aneta się przebudziła ale tata mocno spał i nie zauważył no to po kilku próbach powiedzenia piciu piciu o zero reakcji ze strony rodzica wziełam złapałąm butelkę bo herbatki już nie było (załapałam za smoczek a że butelka szklana gruba nietłukąca ) no więc złapałam za smoka z butelki podniosłam ją i z rozmachem przygrzałam ojcu w czoło z całej siły wtedy już się obudził w szoku z przekleństwem na ustach bo boleć musiało nieźle no i jak się ojciec odezwał ja się zorientowałam że to nie mama i ryk mama mama mama tata w popłochu chce biec po chorą mamę a że drzwi z łązienki były otwarte to ten jeszcze z impetem przygrzał w sam kant drzwi i zakomonikował mamie że nigdy więcej nie śpi ze mną babcia malowała ramy okien i zostawiła pędzle z olejnej farby w słoiku z wodą i poszła do kuchni mala Aneta zauważyła pędzle i namalowała babci okna na.... nowych meblach no i na moje mszy roczkowej niektóre dzieci były jeszcze w betach a że sierpień to ja miałąm sukieneczkę i latałam po całym kościele nagle kazania Aneta staje przed ołtarzem kuca i zaczyna sikać wszyscy w szoku ![]() Filip dzisiaj idzie na noc do moich rodziców może pierwszy raz od końcówki ciąży uda mi się wyspac ![]() co do szczepienia myśmy mieli ostatnie w środę a następne jak będzie miał roczek nawet w rozpisce u mnie w przychodni pisze że to które miał teraz Filip robi się w 7 miesiącu ale my szczepimy z nfz
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-11-09 o 08:43 |
||
|
|
|
#4149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas nocka w miarę Ania przebudziła się o 22,30 więc poszłam się położyć spać i zasnęłyśmy razem ona u siebie a ja u siebie łóżeczko miałam przysunięte na maksa do łóżka i trzymałam ją za rączkę i tak zasnęłyśmy ![]() Cytat:
Cytat:
za kupno autka niech się dobrze jeździ
|
||
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamowilam prezenty na narodziny coreczki znajomych - oby nie urodzil sie chlopak teraz kolezanka moze rodzic a wlasnie ... termin ma na 12.12.12 a juz kilka dni temu jej brzuch wyraznie opadl. U mnie od opadniecia do porodu minelo dokladnie 18 dni - jak bylo u Was?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4151 |
|
Wtajemniczenie
|
tak do dwoch tyg od opadniecia chyba
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Cziqua o mało co z krzesła nie zleciałam ze śmiechu
najbardziej jak czytałam o fatrze i o sikającej Anecie Musiałam się powstrzymywać aby nie parsknąć śmiechem bo dopiero co uśpiłam młodego |
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4155 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() u nas nocka najlepsza od dawna! Piotruś spał od 21 do 2 i potem o 4.30 się przebudził jak mąż wstawał do pracy ale zasnął z powrotem. obudził się jak mąż wychodził do pracy o 5 i ju wtedy dostał cyca i wzięłam go do siebie do łóżka i spaliśmy do 7.30 oby było już coraz lepiej! ![]() teraz go uspałam bo trzymając go na rękach i czytając wizaż nagle poczułam że mu głowa leci matka się znęca nad dzieckiem i zasypia na siedząco ![]() Cytat:
![]() ja w ogóle nie przeklinam, ani mój tż ![]() Cytat:
|
|
#4156 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jaka aparatka ![]() Cytat:
|
|
#4157 |
|
Wtajemniczenie
|
Karo fajnie Piotrus pospal
![]() Gosiu aby auto Wam sluzylo, fajnie ze kombi ..pamietam jak moja kumpela majac male dziecko i duzy ciezki wozek, jezdzila malym samochodem, ale zarzekala sie ze kombi nie chce - bo to tak jakby mlodosc minela (?/????)m jak zobaczylam jak ona sie musi naprodukowac aby wlozyc wozek w ten maly bagaznik, jej corka to miala praktycznie kola wozka nad glowa, wszystko zajmowalo 3x dluzej niz zapakowanie sie do wiekszego auta, ale ona nie i koniec, nawet maz nie mogl jej przekonac...nie rozumiem do tej pory dlaczego tak nie chciala kombi. ja w ogole lubie duze samochody wiec tym bardziej nie rozumialam![]() Chiqua jesli Filipek bedzie jak mamusia w dziecinstwie to bedziesz miala wesolo ![]() sie usmialam![]() u nas nocka slaba Hania pospala w lozeczku tylko do 22:30 (od 19:20 i to z jedna pobudka), w nocy sie wiercila i pierdzioszki puszczala wiec moze brzuszek. jesc lubi jak sie ja trzyma na rekach i sobie siedzi na kolanach, nie chce jej przyzwyczajac do kolejnej niepraktycznej rzeczy, mm nie chce pic, butelke zalapuje na dw lyczki. teraz spi w lozeczku. gkatarzynka ja juz sie wymeczylam wystarczajaco z Hania w lozku wiec dlatego ucze ja ze zasypia sie w lozeczku, bo juz nie mam sily, przez pol roku konczylam swoj dzien o 18 lezac w lozku - wiec wystarczy. tez tak planowalam aby karmic do roku, mimo ze od stycznia wracam do pracy, ale prace mam 30m od domu z przerwa godzinna na obiad w domu, wiec jesli karmilabym nawet raz w ciagu dnia to ok - zreszta ostatnie 2 dni karmie tylko raz piersia w ciagu dnia. w moim przypadku praca nie bedzie kolidowac z karmieniem piersia. ale tak czy inaczej chcialam juz odstawiac bo juz raczej wystarczy a i ja chcialabym w koncu pic kawe ![]() po nocy mam miekkie piersi bo Hania je kilka razy, karmie ja jeszcze raz ok 7 rano,ale nawet nie wiem czy ona cos je wtedy bo to trwa chwile. pozniej przed drzemka (ok 9) daje jej owsianke lub kaszke i ostatnio mm probuje - ale mm nie che w ogole. zjadla dzis kilka lyzeczek . boje sie ze ma za malo je pomiedzy rankiem a obiadkiem o 12. wczoraj owsianki musialam wieczorem dokladac bo tak jej smakowala. |
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
helol
![]() My wstalysmy o 9 ![]() I co Karinio zasnelas taka niezaspokojona? ![]() Gosia ja tez nie mam prawka, ale ja nie zamierzam robic ![]() cziqua mialas niezle pomysly, dalej tak masz?? hihiKarinio mialam Cie pytac kiedys i zapomnialam. Aptimil 3 to dla kogo to? Bo ktoras z was pisala ze 1. jest od 0-12, ja mam 2. i tez jest od 0-12.; Po 3. jest Aptimil 1+, wiec od roku. To kiedy ta 3.mozna wprowadzic? Ale z tego co piszecie to sa chyba tez rozne rodzaje? Ja mam Aptimil 2 Hungry milk.Plecy dalej mi dokuczja :'( |
|
|
|
#4159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aptamil 1 jest od 0-6 miesiecy, no ale ja zaczelam Hani wlasnie to dawac z nadzieja ze najlzejsze i mam zamiar zmienic na Aptamil 3 (jest od pol roczku) ale nie wiem czy oplaca mi sie robic mm aby wylewac tylko. ja juz naprawde sie boje ze bede miala takie nocki jeszcze jakies kilka lat
|
|
|
|
|
#4160 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No ja tez wole wieksze.A teraz to tym bardziej jest praktyczne,tak jak mowisz przewiesc wozek i jeszcze bagaze czy wieksze zakupy itd.No i jednak jest juz nas czworo. Wspolczuje A smarujesz moze jakas mascia?
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wierze, ze wam sie wszystko szybko unormuje. Nadia to tez taki uparciuszek, wszystko na nie, a jednak malymi kroczkami dazymy do normalnosci niektorzy pewnie nie rozumieja tego, bo dzieci zjadly z piersi, odlozone spaly w lozeczku, potem chetnie pily z butelki... ale nie u nas. Na poczatku robilo sie tak jak sie dalo, i zeby czlowiek jakos normalnie mogl funkcjonowac, ale niestety pozostaly zle nawyki, ktorych wcale nie jest latwo oduczyc, ale dziecko sie zmienia i dzis czegos nie chce, a za tydzien sie odmieni. Probuj wiec z ta butelka, mysle ze jeszcze za krotko aby Hania sie do niej przekonala, daj jej kilka dni. I moze najpierw zawsze sprobuj dac butelke, a jak nie wezmie to wtedy piers? Na poczatku rob malo mleczka, zeby nie marnowac- tak jak mowisz- zreszta Twoja corcia tez z tych co dbaja o linie- jedza malo a czesto Moze po 1. daj jej jeszcze puszke 2.zeby tak stopniowo przejsc? Ale w sumie moze nie ma takiej potrzeby... nie znam sie.Poza tym u was juz sa zmiany na lepsze, bo Hania sypia w lozeczku, to nic ze nie zawsze, ale jest juz oswojona. A Nadia jeszcze nigdy nie spala w swoim lozeczku(!) sluzy ono jedynie do zabawy... To z tego co piszesz, powinnam dawac juz Aptamil 3. Moze bedzie bardziej najedzona Tylko po co ten rozstrzal wiekowy. W pl tak chyba nie ma.---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Gosiu wczoraj tylko ibuprofenem. Mam taka rozgrzewajaca, ale ona mocno pachnie eukaliptusem i innymi ziolkami, wiec przed snem nie bardzo, obawiam sie ze Nadia nie bedzie mogla spac, jedynie w dzien moge smarowac nia. Chyba w Pl wybiore sie do specjalisty. |
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Monia dużo sił życzę ![]() fajnie ,że owsianka pasuje , to jest z miodem ? słodkie to dobre ), też taką jem, ale Kai pewnie zrobię bez miodu ,może zaskoczy ![]() Gosia niech auto Was wozi jak najdłużej, bezkolizyjnie i ekonomicznie ![]() ZIa nie ma sprawy juz teraz polecam jeszcze film Pogorzelisko, to też o wojnie , ale teraźniejszej , straszny film Róża ( wojenna tematyka )też mi się podobał , no i podnoszący na duchu Nietykalni ![]() Rybka zdrówka dla Twoich plecków ![]() ps. no owsiankę to jednak inną, płatki i otręby, miód i cynamon Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-11-09 o 12:54 |
|
|
|
#4163 |
|
Zadomowienie
|
Dziś moja Madzia znowu dała mamie pospać
oprócz pobudki o 23:30 gdzie usnęła ze smoczkiem spała do 6:15 u siebie w łóżeczku, potem wzięłam do łóżka dałam cyca i się bawiła, siadła i zaczęła mówić "brum brum" ja na to "gdzie jedziesz?" potem spała 11-12 i teraz szaleje wstając trzymając sie wszystkiego, nawet ściany ![]() Przyszedł nam dziś laptop z FP który jest od babci na mikołaja, Madzia zachwycona może nie będzie chciała już naszego
|
#4164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kubuś śpi sobie ale pewnie zaraz już go bedę miała, w niedziele imieniny mojego meżusia, roboty w cholewkę a tu Kubuś zaczął byc strasznie marudny i nie wiem czemu... od rana nie moge sobie z nim dać rady jak usnął to Was nadrabiam i gratis rehabilituję kręgosłup....bo dzisiaj rączkowy dzień i nie wiem kiedy ja sie obrobie z robotą
|
|
#4165 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jakie to było piękne, jak nam się trafi II dziecko to będę celebrować każdą minutę porodu.. |
||
|
|
|
#4166 |
|
Zadomowienie
|
Ankaya, nie martw się, Hania też ma takie wyczucie czasu, że jak mam masę roboty, to Ona akurat najbardziej marudna jest... a my niedzielne imieniny przenieśliśmy na jutro więc nie wiem kiedy się wyrobię...Teraz mogę robić tylko to, co w pokoju, to Hania nie piszczy za głośno i akceptuje, że np siedzę niedaleko i obieram jabłka na szrlotkę... ale kiedy ja ją upiekę, to nie mam zielonego pojęcia, bo w kuchni w leżaczku nie chce być....Drzemkę zaliczyła dziś dwudziestominutową i obawiam się, że druga wcale nie będzie dłuższa mimo, że oczy już Jej się zamykają, ale jak próbuję Ją położyć, to taki bunt, że mi się odechciewa...
No nic, będę dziś cała dla Niej, a jak pójdzie spać, to będę piekła... ale przynajmniej zaliczę krótką drzemkę w dzień i nabiorę sił... Moje słonko zjadło dziś cały słoiczek z hippa z łososiem - normalnie tak wszamie ryby, że się zastanawiam po kim to ma... Teraz właśnie molestuje gruszkę - nowa zabawka, bo oczywiście nie służy w celu, w którym miała służyć... Gosia, fajnie, że kupiliście samochów Oby się dłuuuuugo dobrze spisywał...Karo, za nockęU nas też w miarę spokojnie... do 4 w łóżeczku a potem już z nami... szczerze mówiąc nie wiem kiedy jadła, bo o 4 nie chciała, ale rano obudziłam się z piersią na wierzchu więc chyba sobie jakoś dała radę a ja nie pamiętam...pobudka o 6.30, ale to już jestem przyzwyczajona... Dostała przez przypadek mój telefon w łapki i w którymś momencie Marcin zerwał się z łóżka, że ktoś do Niego dzwoni - wyszedł do kuchni (bo tam zostawił tel) i pyta się czego od Niego chcę... No i okazało się, że w między czasie wysłała smsa pustego do kilku pierwszych osób z mojej listy kontaktów Rybka, dużo zdrówka Monia, ja Cię wcale nie chcę namawiać, żebyś zrezygnowała z uczenia Hani samodzielnego zasypiania...bo każde dziecko jest inne i każdemu rodzicowi może odpowiadać coś innego... Moje dziecko też odrzuciło butelkę, ale na szczęście ja się mogę jeszcze pobawić z kubeczkiem czasem i w końcu pewnie się nauczy, a tak normalnie to ma pierś i mleczko więc raczej nie sądzę, żeby miała mało picia... Jak chciałam Hanię uczyć butelki, to pomocny okazał się mój Mąż, bo Hania ode mnie nie wypijała prawie wcale (ciumkała tylko butelkę, ale nie piła) a od Niego potrafiła wypić prawie całą porcję....więc może to jest jakiś pomysł - może jak teściowa przyjedzie, to Hania sama automatycznie przestawi się na butelkę, bo nie będzie czuła Twoje mleczka... |
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() my juz po spotkaniu warszawskim mam bylo super ekstra tylko Robson mial kiepski dzin i Mravka musiala uciekac ale dzieciaki boskie i fajnie sie bawily |
|
|
|
#4168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może kiedyś Oskar też ładnie prześpi nockę ![]() Fajny prezent ![]() Cytat:
![]() a zdjęcia jakieś sa?? My po spacerku Oskar 1,5 godz pospał. Teraz bawi się z dziadkiem a ja robię sobie obiad bo TŻ znów do wieczora pracuje;/ Dziewczyny wierzycie w zły wpływ żyły wodnej?? chodzi mi o to że Oskarowi ciężko zasypiać w łóżeczku, płacze jakby ze skóry go obdzierali. A zmienieliśmu miejsce łóżeczka. Koleżanka powiedziała mi że może mamy tam żyłę wodną. sama nie wiem czy wierzyć w takie coś. |
||
|
|
|
#4169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a kto jeszcze był bo chyba mi umknęło ![]() masz jakieś fotki?
|
|
#4170 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
No to daj znac pozniej jak sie sprawdza Cytat:
Cytat:
To fajnie,ze spotkanie udane!A ile was sztuk bylo? I czekamy na zdjecia!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

nie zdziwie sie jak jej pierwsze slowa beda wlasnie z serii tych brzydszych, bo ja jezyk mam dosyc niewybredny haha 
Aa,jeszcze nie dostał kierownicy,rozumiem

Ja wierze, ze wam sie wszystko szybko unormuje. Nadia to tez taki uparciuszek, wszystko na nie, a jednak malymi kroczkami dazymy do normalnosci
), też taką jem, ale Kai pewnie zrobię bez miodu ,może zaskoczy
jak usnął to Was nadrabiam i gratis rehabilituję kręgosłup....bo dzisiaj rączkowy dzień i nie wiem kiedy ja sie obrobie z robotą