|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Bry.
Lilii 9 opryszczek.. masakrę masz. Radkowi może flegaminę dawa żeby odksztuszał wydzielinę? Natka świetne zakupy. buty i kurtka ![]() Marzena słodki Haniołek, jaz zwykle Mamad dobry tekst Agni Twój też Śniła mi się dzisiaj znowu Brumkowa rodzina. ![]() Kolina przeczytałam że masz połówkowe, ale jakoś nie skomentowałam. Kicuki! A rękawiczki te zgubione miałyśmy na sznurku, ale...obcięłam <torba>
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
|
|
|
|
|
#1893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A no od ok 2 lat chyba to miejsce wiedzie prym w okolicy. Wcześniej stał opustoszony, zaraz obok mój dziadek ma pasiekę ![]() A miejsce rewelacyjne, mają świetny park liniowy super miejsce na wypad rodzinny. A gdzie mieszkają Twoi rodzice?? tamte rejony to moje rodzinne strony ![]() Kolina kciuki za badanie! Wolałabyś by chłopiec się potwierdził, czy liczysz po cichu że może to jednak dziewczynka? lili ja bym przy takim wysypie poszła już do lekarza po jakąś konkretną maść. Mi te hascoviry itp. nic nie pomagały jeszcze bardziej mi sie babralo. Te wszystkie specyfiki najlepiej działają gdy się nimi potraktuje pęcherzyki dopiero co powstałe ale jak juz są strupki i się tam sączy to ja juz niczym nie smarowałam, tylko samo się zasuszyło i odpadło. Teraz biorę co dzien rutinoscorbin bo podobno pomaga to uniknąć wiosennych i jesiennych takich niespodzianek. Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-11-09 o 09:51 |
|
|
|
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
czesc
współczuję wszystkich źle przespanych nocek i jak codzień mam nadzieję, ze to już niedługo się skończy ja tak na szybko mały jeszcze śpi, ale zasnął po 23 dopiero.. póki śpi lece do łazienki, doprowadzę się do porządku przed wizytą dzięki za kciuki za wizytę ![]() mamad o lumkach zapomniałam, a przecież zaglądam czasami i parę rzeczy sobie kupiłam, ale nie wiele agulaaaa, dzięki kochana, ja wczoraj jednak zdecydowałam się na mothercare, siostra w uk mi kupi, mama przywiezie, gdyby nie ta okazja na pewno skorzystałabym z Twojej oferty
|
#1895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Nocka znośna,ale pobudka dzisiaj o 8. Dzisiaj okropnie boli mnie kręgoslup i promieniuje na nogi Dzięki dziewczyny, ostatnio bardzo dużo swoich starych rzeczy sprzedalam, stąd zakupowe szaleństwo ![]() Telik, ja tez zawsze mam największy problem ze spodniami, nogi dlugie i chude (wszystko zawsze za krotkie ) za to biodra dosyć szerokie. Dlatego kupilam aż wie pary bo ten fason idealny dla mnie![]() Cytat:
- ![]() Cytat:
Kolinko, zaciskam za polowkowe!!!KTO MI W KOŃCU ZROBI ZAKUPY W IKEI? ![]()
|
||
|
|
|
#1896 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolina ja widziałam wpis o połówkowym
![]() Trzymam kciuki! A polarek mama może ci zobaczyć w h&m w uk.
|
#1897 |
|
Wtajemniczenie
|
KOLINA kciuki za połówkowe
to może poznasz płec?U nas nocka tragiczna...nie spie od 2 ![]() dziekuje za uwage... |
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1899 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pisalam Wam ostatnio, że męża ucho rwalo. Teściowa dala mu krople do uszu i po kilku dniach przeszlo. Wczoraj sobie chcialam nimi zakropić ucho, bo zaczęlo mnie boleć. Czytam opakowanie a tam WYLĄCZNIE DLA ZWIERZĄT
Teściowa dala krople, ktorymi kropila uszy psu. Bardzo przeżywa swoją pomylkę, wczoraj dwa razy dzwonila, przepraszala, ze bez okularow nie widziala. Nie jestem na nią zla, bo przecież mogliśmy przeczytać zanim Tż je zastosowal. Mam jednak nadzieję, że nie będzie żadnych skutkow ubocznych Mąż się z tego nabija, dzwoni do niej i np. szczeka![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina ksiuki za polowkowe. Czekam na wiadomosc.
Ja ostatnio do malo ktorych postow sie odnosze ze wzgledu na czas, lub temu ze czytam na raty i zapominam. Przed chwila marysia przydzwonila o rame lozka i kolo oka siniec. Co prawda przylozylam mrozonka, ale cosik i tak wylazlo.
|
#1903 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka ale się usmialam! tajnego masz męża
grunt, że krople pomogły
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie dorobila do kolekcji na czole
wyciagnela tz skarpetke i si ena niej slizgala, az uciekla jej noga i o szafke przydzwonila. To znak ze juz zmecozna jest, polozylam ja spac. Jak sie obudzila po 4 to czas najwyzszy na drzemke.
|
#1905 |
|
Wtajemniczenie
|
NATKA uśmiaąłm sie z twojego męża
Co do niespania podejrzewam zeby bo co innego? Ledwie siedze w pracy... ja tez swego czasu sprzedawałm rzeczy martyny. Był okres, ze wszytsko schodziło. potem był zastój i moze dobrze bo zaszłam w ciaze i jednak ciuszki sie przydadza... |
|
|
|
#1906 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Noc jak ze złego snu. Chociaż nie wiem, czy to dobre porównanie, bo tego snu nie za dużo zaznałam Od 4 do 60.45 siedziałam z Tymkeim na kolanach. A i przed 4 miał dwie pobudeczki.Cytat:
![]() - Ile? ![]() Cytat:
- kurczę, a ja nigdy na to nie wpadłam, żeby swoje rzeczy sprzedawać. Zawsze wynoszę do tych pojemników "niby PCK" Chociaż niechętnie to robię, bo to żadne PCK już teraz, tylko prywatna firma, któ®a potem w ciuchlandach sprzedaje ![]() - długie i chude... Marzenie każdej kobiety ![]() - ja to pewnie dopiero bym w przyszłym tygodniu się mogła wybrać. Cytat:
![]() Cytat:
Na ulotce jest napisane, żeby skonsultować z lekarzem, znaczy się, że można I na liście leków dozwolonych go znalazłam A katar u Tymka tez taki był, że ściekał do gardziołka i ten go odkrztuszał. Jak to katar. Ja bym dawała dużo soli do noska i odciągała często i tyle. W sumie nie ma co liczyć, że katar w mniej niż tydzień przejdzie...
|
|
#1907 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzie dobry
Już myślałam, że jestem na bieżaco, to te skrobaczki znowu naskrobały ![]() U nas nocka ok, znowu dałam Hydroxyzynę, i spałyśmy ładnie, dwa razy była pobudka na jedzenie, ale jedną ogarnał mój mąż (bo akurat wrócił z pracy), a drugą ja Nowych krostek nie zaobserwowałam, więc może już będzie lepiej Cytat:
Tymek słodki z tym wołaniem Cytat:
Daj znać czy płeć sie potwierdzi Cytat:
Haha, może krasnoludki ? Cytat:
![]() Marzenka, chyba mi nie zacytowalo - Hania przeslodka, oczy ma jak z obrazka..Brumek ma racje, Ty faktycznie jakies soczewki jej zakladasz
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-11-09 o 11:34 |
||||
|
|
|
#1908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Natka, super zakupy
Cytat:
Pewnie zęby? Cytat:
Teściowej pewnie nie do śmiechu, ale mąż ma fantastycznie poczucie humoru Ja myslę, że nic się nie stanie, w końcu pies czy kot to też żywy organizm, więc człowiekowi nic na pewno nie będzie
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem. Już mi się suszy ale rwie okropnie ![]() Pewnie z tydzień to potrwa.00000055 + - Radek mi pomaga wiadomość pisać ![]() Nie da spokojnie posiedzieć przy komputerze. Jęczy,0 nud5zi5, 5mas5ak5ra5,,.15 4Nie u4miem się nim ostatnio zająć, nie wiem czy zabawiać. Wczoraj się aż z tego powodu poryczałam. Bo chciałam/wolałam chwilkę wizaż poczytać a Radzio mi nie pozwalał. 633333320,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,+ Daję mu Flegaminę i odciągam katarzysko., ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Natka teściowa pewnie się martwi, że Twojemu mężowi rogi urosną ![]() Brumek u nas podobnie z karmieniem. Tylko ja mówię do Radzia, chodź, mama da titi a on zaraz leci na łóżko, gramoli się i cieszy. Cyc to u nas lek na całe ZUO
|
|
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Lili ale słodki post Ci wyszedł. Ucałuj małego.
Natka Ty i szerokie biodra? Ha ha dobre sobie. Przecież Ty jesteś jak przecinek. Widziałam dużo Twoich zdjęć i na żadnym nie było biodrer szerokich. Mi to nic nie schodzi na all, chociaż za grosze wystawiam. A fajne rzeczy i wcale nie wieśniackie ![]() Hej! Za 30 min. zapowiedziała się kuzynka od lwiątek . Nie lubię takich wizyt, bo Igor mi usnął, miałam nadzieję na chwilę relaksu, a tu z tą będę musiała prowadzić jakąś prowizoryczną rozmowę...Ale nie miałam serca jej spławić ![]() chyba czas poćwiczyć asertywność. ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- w sumie, to chyba ich razem zostawię a ja sobie gdzieś pójdę. Na przykład na szmaty. I tak muszę iść po mleko, a dziś zimno.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1911 |
|
Wtajemniczenie
|
LILI ja tez mam czasami takie chwile, ze chce mi sie płakac z bezsilnosci...
Współczuje opryszczek. Mnie kiedys wyskoczyło:na ustach, koło ust i na nosie. Tragicznie to wygladało. Ja wtedy zauwarzyłam, że po zovirax'e rozłaziło mi sie to wsyztsko bardziej. W sumie od urodzenia Martyny uspokoiło mi sie z "zimnem". W ciazy maiąłm chyba ze 4 razy. |
|
|
|
#1912 |
|
Rozeznanie
|
Witam
My dziś spaliśmy do 8.30- ostatnio cały czas tak śpimy (nie chwalę )Julkowi nie chce wyjść ten 14sty ząbek, meczy go trochę ale na szczęście nie za wiele. Wstałam dziś jakaś obolałą, wszystkie mięśnie mnie bolą, a najbardziej te pośladkowe. Dziękuję za porady dot.podkładów, kupiłam w końcu MNY Affinitone Mineral bo już mnie moi chłopcy poganiali. Ale jest niezły jak na taką cenę. ![]() Carmela jakbym wiedziała że dziewczynkę bym miała to bym wzięła a tak to no wiadomo. ![]() Natko zazdroszczę zakupów, wszystko ładne Brumku biedaku nasz ![]() Mamad Marzenka Hania cudna Telik Jasiu musi być słodki z tą swoją zimą. Widzę, że jesteś fanką Lirene. Ja chyba jeszcze nic od nich nie miałam nie wiem dlaczego. Byłam wczoraj u gina, mam przyjść znów w poniedziałek (monitoring) bo to będzie 11 dc. Pewnie wypisze mi stertę leków. Mam pytanko: Próbowała któraś Castangusa? Jak mi wczoraj zmierzył te pęcherzyki to myślałam, że padnę. Na lewym dominujący 0,5mm na prawym 0,8 mm. Zanim ja w ciążę zajdę to wieki miną, Julek będzie miał rodzeństwo jak 18 skończy Nie przejmuję się tymi "wymiarami"zbytnio aczkolwiek jest to trochę martwiące.
|
#1913 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili ja bym chyba z tą opryszczką poszła do lekarza
Odnośnie bezsilności to mam identycznie. Szymon wstaje między 6, a 8, spać idzie 0 19. W dzień śpi krótko. Zabawki są be, zabawa ze mną jest be, spacer w wózku mu nie pasuje, na nóżkach długo nie pochodzi ( ok. 15-20 min. ), zmiana pampersa jest be i jedzenie w ostatnich dniach też. Mu się poprostu nudzi, chodzi po mieszkaniu i nie wie co ma ze sobą zrobić A ja nie potrafię mu urozmaicić czasu
|
#1914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak się przytula to już raczej bez piersi w buzi. Nie pociesza się piersią ani nic z tych rzeczy. A, tyle że usypia często w ten sposób.Cytat:
Pamiętamy, pamiętamy ![]() Dziewczyny, która podkładu szukała i polecałyście jej Revlona? Bo teraz jest w kuponach za 23 zł: http://www.citeam.pl/oferty/okazje-a...on-colorstay-1 Isiaok - melduj się! I Fido - wpadłaś an moment i znowu zniknęłaś. Więc znowu wywołuję ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- I patrzcie, jaka fajna książeczka: http://www.citeam.pl/oferty/okazje-a...lna-ksiazeczka Samemu się nagrywa treść
|
|
#1915 |
|
Wtajemniczenie
|
Chelsea skoro piszesz, że w poniedziałek będzie 11 dc to wczoraj był dopiero 7 także nie masz czym się martwić.
za staranka!
|
#1916 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A książeczka fajna. Co do karmienia UU, to pamiętam jak jeszcze karmiłam Julka to on miałam wrażenie, że traktuje mnie jak smoczka bo tylko ciumkał, pił niewiele i w ogóle cały czas zasypiał i musiałam go budzić a co otworzył oczka to znów zaraz przysypiał. Trochę to frustrujące było ale bardzo zbliżające. Cytat:
Mam nadzieję, że dość szybko pójdzie, nie znam się na tych rozmiarach, z Julkiem szybko poszło bez lekarzy itp. Brałam przez 3 miesiące wiesiołek, witaminę b, kwas foliowy i tyle. Na razie biorę sam kwas foliowy bo czekam co powie lekarz.
|
|
#1917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mleko jako samo0dzielny posiłek/przekąska jest ze 3-4 razy w dzień i co najmniej 2 razy w nocy. Często stałe posiłki popija mlekiem albo pociagnie 5 razy, żeby się napić (choć bardzo chętnie z bidonu korzysta - ale mleczko jest chyba bardziej "mniam mniam" )---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Byliśmy z Patrykiem dziś w odwiedzinach u koleżanki (ja mam swoją, a on swoją ). Teściowa doczepiła się, że niby Patryk ma za duże buty. Nie odpowiedziałam nic na szczęście. Jak ta kobieta mnie drażni. Codziennie coś nie tak |
|
|
|
|
#1918 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry Kocurzyce
a czemu padasz? Cytat:
co tam fajnego Cytat:
![]() ![]() napsiocz troszkę to ci ulży no trochę spokoju mały śpi dziś rano zleciał jak długi z naszego wyrka u nas ciut lepiej mogę przejść z pokoju do pokoju bez chusteczki ![]() dzięki za życzenia zdrówka! Agusia po tyłku mężulowi co on sobie myśli denerwować biedną matkę Polkę!!!
|
|
#1919 | |||
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale mi humor poprawiłyście ![]() a z ogromnych zaległości: Natka, Brumek dzięki za kciuki ![]() Patik mumia piekna a co pewnie ważniejsze - domyślam się, że smacznaiustyna za dodatkowa pracę Tżta. Aga jak sytuacja na froncie? jak dziewczyny? a za "nijaka" to co napisałas o bieganiu z miską - dokładnie tak samo reaguję na kaszel Majki ehh biedna Ty ![]() Carmela Sara chyba lubi marszczyć nosek podkład ColorStay Revlona zapałeczka ciężką masz pracę marzena_S gratki za samozasypianie dla Haniołka super butki a świrusek sama słodycz beata agni Twój pierworodny litości dla Ciebie nie ma z tym porannym wstawaniem plan kulinarny wizytacji podziwiam - muszę w przyszłości zastosować a te 5 dni to rzeczywiście bardzo sprytne posunięcie z ich stronyagulaaabar biedna Lila Shira zdrowia Marina też bym się za tiktaka wkurzyła i niecierpię takiego gadania "bo Dorota daje" ![]() Natka super zakupy ![]() Lili biedaku ![]() Kolina za połówkowe. Chodzisz na wizyty do Wiaczesława? w temacie polarka, może ten Ci sie spodoba http://www.tchibo.pl/Dziecieca-bluza...400023209.htmltelik mam podobne problemy spodniowe i jak na razie jeansy nr 1 to z promodu, ale oczywiście tylko wybrane modele. A Ty gdzie się zaopatrujesz? iwonap79 ![]() mamad, brumek współczuję nocki ufff no to nadrobiłam a u nas zmiana - Majka poszła do przedszkola, za to Hania dziś trzeci dzień ma gorączkę ale innych objawów brak, więc stawiam na zęby, ewentualnie trzydniówkę, ale to się jutro wyjaśni jak wysypka się pojawidobra czas się do excela i autocada przesiąść
|
|||
|
|
|
#1920 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeszcze wczorajszych postow mi nie zacytowalo: Brumku one poza kaszlem i katarem nic nie maja, osluchowo jest dobrze. Dlatego tylko syrop. Silniejsze to sterydy i antybiotyk, ale czym bede leczyc, jak faktycznie sie rozloza? Jeszcze probowalam zapisac Zuze do alergologa, ale zapisy dopiero od 3 grudnia. Do tego czasu, to pewnie jeszcze ze 2 razy bedzie chora... Kolinko kciuki za polowkowe! Oby plec byla juz wiadoma na 100% |
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

Cały ten serialowy szpital ma miejsce w dawnej imprezowni, hali konferencyjno-targowej. Starówka swoim klimatem czaruje

) za to biodra dosyć szerokie. Dlatego kupilam aż wie pary bo ten fason idealny dla mnie
za polowkowe!!!

Teściowa dala krople, ktorymi kropila uszy psu. Bardzo przeżywa swoją pomylkę, wczoraj dwa razy dzwonila, przepraszala, ze bez okularow nie widziala. Nie jestem na nią zla, bo przecież mogliśmy przeczytać zanim Tż je zastosowal. Mam jednak nadzieję, że nie będzie żadnych skutkow ubocznych

12.06.2010
dla koleżanki!

Szacun!
A ja nie potrafię mu urozmaicić czasu