Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-09, 12:07   #2491
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Kasia, a jaką mieszankę dajesz małej? całkiem zrezygnowałaś z karmienia piersią? z ciekawości pytam

niedawno wróciłam ze spaceru, pierwszy raz wybrałam się z wózkiem i psem na smyczy. toż to masakra była jakaś... ja w jedną stronę, pies w drugą a wózek jeszcze gdzie indziej w drodze powrotnej było znacznie lepiej ale i tak do ideału daleko
tylko przez pierwsze 3 tyg sciagalm jej potem pokarm zanikł. je bebilon ten zwykły

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 12:08   #2492
kaczuszka69
potworkowa

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

ale wam zazdroszczę tych wyjazdów, my dopiero w podróż poślubną gdzieś pojdziemy w przyszłym roku i na dwa tygodnie przy dobrych wiatrach, jak się moja mama zgodzi na to, żeby tyle mała u moich rodziców została, bo marzy mi się właśnie Egipt... eh.

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 12:12   #2493
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
niedawno wróciłam ze spaceru, pierwszy raz wybrałam się z wózkiem i psem na smyczy. toż to masakra była jakaś... ja w jedną stronę, pies w drugą a wózek jeszcze gdzie indziej w drodze powrotnej było znacznie lepiej ale i tak do ideału daleko
początki trudne. Mi najłatwiej chodzić z wózkiem i psiakiem na krótkiej smyczy. Nauczył się skubaniec, że jak idzie ładnie przy wózku to wychodzimy razem, a jak ciągnie, to przy następnym wyjściu zostaje w domu i wyje, że aż na parkingu słychać. A mi go wtedy tak mocno szkoda... Najgorsze to wygramolić się z domu z fotelikiem z mała i psem na smyczy, który na parter ciągnie, jakby nigdy na dworze nie był.
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
HAHAHA! Znam to! Spacer wózek+pies na smyczy, to jakiś koszmar.

Dobrze, że mam park po drugiej stronie ulicy, to pies bez smyczy chodzi, ale jak trzeba gdzieś dalej z psem... To odprowadzam go do domu

Mój to samo. Tylko rączki... Odkładam go, po 5 minutach ryk...
czemu moja psina bez smyczy chodzić nie umie boję się go puszczać, bo jeszcze mi pod samochód wpadnie wariat mały...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 12:13   #2494
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiam się nad tymi rureczkami, mała strasznie się męczy
mąż mnie namawia byśmy spróbowali bo są takie dni kiedy naprawdę nie wyrabiamy.
a powiedz mi kochana, łatwo ich się używa czy to wyższa szkoła jazdy?

Dearlie, nie zadręczaj się.
ja przez pierwsze tygodnie karmiłam tylko piersią a mała i tak wyła w niebogłosy bo ją brzuszek bolał. teraz dołączyła mieszanka i też są jazdy od rana

u nas też, małą pręży się i pręży ale pielucha czysta.

Marta, a jak u Was? kolki nadal dokuczają?
u nas ciężko. póki co testujemy bobotic, troszkę po nim przechodzi ale i tak płacz jest codziennie...
a powiedz mi, czy podczas tych ataków Zuzia normalnie je? bo Lena niestety nie, czasem kilka godzin to trwa

kolki cały czas są i nadal silne,ja teraz podaję małej delicol,niestety bobotic nie podziałał u nas

Zuzia podczas ataków wogóle nie chce jeść a nawet bezpośrednio po nim potrafi mieć przerwę 6 godzin.

Liczę dni kiedy te kolki miną

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 12:14   #2495
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Oj ciepło, to tylko gdzieś dalej albo Egipt, którego nie polecam z małymi dziećmi, bo można się nieźle struć jedzeniem...

My rok temu w grudniu byliśmy na capo verde - wyspach zielonego przylądka i było gdzieś tak 23 stopnie.

My lecimy w marcu na Karaiby na 3 tygodnie, już nie mogę się doczekać!

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Oj ja byłam na Fuertaventurze w maju na majówkę i była zimnica! Także w styczniu tym bardziej

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

HAHAHA! Znam to! Spacer wózek+pies na smyczy, to jakiś koszmar.

Dobrze, że mam park po drugiej stronie ulicy, to pies bez smyczy chodzi, ale jak trzeba gdzieś dalej z psem... To odprowadzam go do domu

a co z Brazylia? zrezygnowaliście?
ja robie tak samo, psiak idzie z nami kawałek a potme do domu, niestety nie wyrabiam inaczej. tym bardziej ze mamy duzego psa.

Stary 2012-11-09, 12:17   #2496
maggie123
Zakorzenienie

myślicie, że warto? poszłabym na jakiś kurs, żeby małej ładne foty cykać ale tak online to nie wiem, czy mozna się nauczyć?
http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...0_0_314&a=1661

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 12:21   #2497
colds
Zakorzenienie

Dla dziewczyn, które śpią ze swoimi Pociechami

Nadrobię jak wrócę. Lecę skonsultować wyniki tej mojej nieszczęsnej morfologii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22523_10151167818144775_1100111214_n.jpg (39,5 KB, 77 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 12:38   #2498
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
hm... wytrawne... a nie może być półsłodkie od czasu do czasu bo wytrawne nie przejdzie mi przez gardło, a przecież tu chodzi też o przyjemność
Nieee, tu chodzi o laktację i trawienie Musi być wytrawne i nie byle jakie!

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
ale wam zazdroszczę tych wyjazdów, my dopiero w podróż poślubną gdzieś pojdziemy w przyszłym roku i na dwa tygodnie przy dobrych wiatrach, jak się moja mama zgodzi na to, żeby tyle mała u moich rodziców została, bo marzy mi się właśnie Egipt... eh.
Nasz jedzie z nami W sumie to też będzie "poślubna", bo pierwsza po ślubie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
a co z Brazylia? zrezygnowaliście?
ja robie tak samo, psiak idzie z nami kawałek a potme do domu, niestety nie wyrabiam inaczej. tym bardziej ze mamy duzego psa.
Do Brazylii mąż jedzie sam teraz w grudniu, a potem razem we wrześniu na 3 miesiące lecimy.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 12:44   #2499
marta1986222
Zakorzenienie

zaraz mi ręka odpadnie,niunia zasnęła ciekawe na jak długo

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-11-09, 12:45   #2500
I_K
Zakorzenienie

ja tez nie śpię z małym, śpi w kołysce koło mnie i tylko podnoszę głowę żeby sprawdzić co u niego nigdy nie usypiam go przy cycku, zasypia sam w kołysce...
u mnie jak na razię książka "język niemowląt" sprawdza się super
jak bym nie miała kołyski to nie wyobrażam sobie do niego wstawać... rozumiem mamusie śpiące z maluchami
Stary 2012-11-09, 12:50   #2501
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Filip
Jaki cudny przystojniak

Cytat:
U nas to samo! I też szczepienie mieliśmy wczoraj! Teraz zasnął mi w końcu na rękach owinięty w kocyk, ale kupę strzelił i obawiam się, że przeciekła... I teraz dylemat - budzić biedaka czy chwilę przetrzymać
Też mam często taki dylemat, i czasami się poddaję i nie przewijam

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
ja o tym cały czas marzyłam, aż pewnego dnia mała przespała od 22 do 4 i byłam w szoku na szczęście tak jej zostało
To marzenia się spełniają!

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
U nas na razie dobrze chociaz znieczulenie przestalo dzialac i jest lekko powiedziawszy boleśnie. Mam jeszcze leżeć do rana i wtedy wstane. Kiedy Was uruchamiali po cc? I czy bralyscie cos przeciw bolowego w późniejszych dobach?
Ja leżałam 15h, i w zasadzie nie potrzebowałam nic przeciwbólowego, ale wzięłam drugiej nocy coś w kroplówce, tak dla spokojnego snu. W domu raz ketonal, bo jak się przewracałam to trochę brzuch mnie bolał, ale ból był zdecydowanie mniejszy niż się spodziewałam.

Cytat:
Jaki woreczek?

U nad dziś od rana płacze i problem z gazami i kupką. Widzę, że się spina, ale nic nie leci... Teraz jakimś cudem go dostawiłam do piersi! Bo wyrywa się i ryczy jak próbowałam.

Czy też macie czasem takie straszne myśli? Ja przeokropnie kocham mojego synka, można powiedzieć że zwariowałam z miłości, ALE jak kolejną godzinę krzyczy i WYRYWA mi się z rąk, pręży, to w pewnym momencie mam już taki w☠☠☠☠, że mam ochotę go puścić Na szczęście tylko siedząc na łóżku
Oj, jak bliski mi jest ten stan.. Głównie wieczorem, jak ten mimo żę już wykąpany i wydaje się być najedzony - nie chce spać i marudzi, niby chce do cyca po czym się wyrywa i tak w kółko.. Wczoraj tak sobie z mamą pogrywał ponad 3h

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
oj tak też to mam i czasem nawet nie wytrzymuję, odkładam małą płaczącą do łóżeczka i wychodzę do pokoju obok wziąć kilka głębszych oddechów, jak się opanuję to wracam i biorę ją z powrotem i wtedy szybciej udaje mi się ją uspokoić, bo ona na bank czuje te moje nerwy i drze się od tego jeszcze bardziej
myślę, że jest to normalne i robi się nam z bezsilności, no bo jak ona jest najedzona, przewinięta i płacze nie na ból brzucha bo ten płacz od razu można rozpoznać to ja nie wiem czego ona chce i mnie to wnerwia, że się wydziera bez potrzeby w moim mniemaniu - ona na pewno ma jakąś potrzebę, ale nie wiem jaką
Ja wkur... oddaję tatusiowi, on na szczęście akurat w tym momencie wykazuje się większą cierpliwością a ja mam chwilę oddechu.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
a to moje małe dziecieprzez to pieluszkowanie gorzej mu robic kupe
Boski
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 13:12   #2502
Asiuulka89
Zakorzenienie

Gda a gdzie dokładnie lecicie na te karaiby?
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 13:34   #2503
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Gda a gdzie dokładnie lecicie na te karaiby?
Na Dominikane, do Cabarete.
Stary 2012-11-09, 13:38   #2504
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
gda wielkie dzięki
zacznę dziś jak odbiorę tormentalum z apteki
niech pomoże
ale najpierw niech mała kupę zrobi
od wczoraj nic
u niej to nie jest normalne
zazwyczaj co pielucha to kupa
U nas dziś też bez kupy . Kurdę już nie wiem jak małemu pomóc tak mi go żal jak się biedny męczy
Stary 2012-11-09, 13:39   #2505
LadyBeatta
Zadomowienie

a Miki od poczatku spi w w swoim lozeczku czasem tylko nad ranem dosypia u nas z godzinke czy dwie ale usypia na reku albo przy butli, rzadko sam.
Stary 2012-11-09, 13:47   #2506
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Cóż są bardzo rozciągliwe, ale... okropnie się zmechaciły już na drugi dzień. Nosi się je przyjemnie, ale wyglądają źle.
to dobrze że mówisz kochana bo chciałam je też zamówić
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Fabianek dzisiaj skończył 3 tygodnie!!
Tak ten czas leci...masakra jak szybko
a no leci, leci dla Fabianka
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

Odstawiasz czy nie masz pokarmu?

To drugie niestety
Stary 2012-11-09, 13:58   #2507
sandra23s
Zadomowienie

hej Laski

bylam z małą u ortopedy na usg kintrolnym tego bioderka.jest juz troszke lepiej ale dalej musi nosic tą szynęza 4 tyg.znow do kontroli.
a juz myslalam,ze bedzie koniec

polatalam po sklepach bo chcialam sobie kurtke kupic,ale nie mogam sie zdecydowac.czekam na meza az wroci z pracy to mi pomoze wybrac

powiedzcie mi która moze byc cieplejsza: grubsza ale ze ssztucznym wypełnieniem czy troche ciensza ale z piórami w srodku???
bo w sumie sie nie znam a chce,zeby mi bylo cieplutko bo ja zmarzluch okropny

jest prawie 15 a ja dopiero sniadanie zjadlam.....m i sie należą

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 14:26   #2508
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

iwoncia nie powinnas dawac K
Kurcze ale wit D3 też w bebilonie jest
Ja już zdurniałam co mam mu podawać
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 14:39   #2509
Dearlie
Zakorzenienie

tamlin111 , gda, kasiam, aga_ton, aaliyah : Bardzo dziękuję Wam za słowa wsparcia. Bardzo ich potrzebowałam, bo ja ogarnięta tą bezsilnością, widzę wszystko w ciemnych barwach. Chyba czas, żebym przestała zadręczać się tą kwestią karmienia, bo wykończę się, a napewno nie odbija się to też dobrze na moim maluszku.

Ja tylko obawiam się, że popełniłam błąd zmieniając mleko, bo od tego czasu Antek jest taki niespokojny. Wczoraj już cieszyłam się tą kupką, łudziłam się, że wszystko się unormuje, a tu od wczoraj nic nie było. Nie ma co się dziwić, że Niuniek marudzi i płacze, bo pewnie go to bardzo męczy. Teraz śpi od 1,5h... mam wielką nadzieję, że jak się obudzi to w końcu coś znajdę w pieluszce. Biedactwo moje kochane.
Stary 2012-11-09, 14:48   #2510
Sojka1990
Zadomowienie

Moja mała iskierka i nasze wypciny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09079.jpg (69,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09102.jpg (68,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09107.jpg (65,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09128.jpg (74,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09134.jpg (68,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09156.jpg (68,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09151.jpg (71,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09190.jpg (68,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09279.jpg (54,5 KB, 37 załadowań)
Stary 2012-11-09, 14:48   #2511
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
tak jest, zerknij na opakowanie wiesz chodzi o to zeby nie przedawkować.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
tamlin111 , gda, kasiam, aga_ton, aaliyah : Bardzo dziękuję Wam za słowa wsparcia. Bardzo ich potrzebowałam, bo ja ogarnięta tą bezsilnością, widzę wszystko w ciemnych barwach. Chyba czas, żebym przestała zadręczać się tą kwestią karmienia, bo wykończę się, a napewno nie odbija się to też dobrze na moim maluszku.

Ja tylko obawiam się, że popełniłam błąd zmieniając mleko, bo od tego czasu Antek jest taki niespokojny. Wczoraj już cieszyłam się tą kupką, łudziłam się, że wszystko się unormuje, a tu od wczoraj nic nie było. Nie ma co się dziwić, że Niuniek marudzi i płacze, bo pewnie go to bardzo męczy. Teraz śpi od 1,5h... mam wielką nadzieję, że jak się obudzi to w końcu coś znajdę w pieluszce. Biedactwo moje kochane.
biedny Antos. mozliwe ze to przez ten NAn i jego duza zawartosc zelaza.

Stary 2012-11-09, 14:52   #2512
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Mi pediatra mówiła ze tylko witaminę D3 nawet jak tylko się dokarmia to k się nie podaje.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

Cudo,cudeńko

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-11-09, 14:53   #2513
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dla porównania zdjęcia z konikiem
fot.1 Zuzia ma 12 tygodni
fot. 2 Zuzia miała 2 tygodnie
Maggie duża niunia A powiedz jak się sprawdza ten konik? Ja dziś właśnie go dostałam, ale nie widzę aby jakoś specjalnie zrobił wrażenie na małym..

Cześć tak w ogóle
Dearlie a to nie jest tak że na mm dzieci robią kupki raz na dzień albo i rzadziej? Coś mi się tak obiło o uszy..

Wyobraźcie sobie jak się wkurzyłam wczoraj jak wychodziłam z małym na spacer - ktoś nam pociął wózek! Stoi on pod naszymi drzwiami na klatce, na 3 - ostatnim piętrze, zdawało mi się, że sami spokojni ludzie tu mieszkają, nawet miałam pomysł aby go zostawiać całkiem na dole żeby nie taszczyć go w dół i w górę.. Dwie dziury na wylot na budce i przerżnięte okrycie na gondolę z dziurą długości 15 cm - wszystko jak nożem. No wyobrażacie sobie?? Zrobiliśmy już wywiad u najbliższych sąsiadów, ale nikt nic nie wie. Tu się prawie nikt nie kręci! Aż strach normalnie.. A taki był ładny.. Mam w planie zamontować kamerkę, a jak się ktoś znów pojawi to TŻ mu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 14:53   #2514
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

polatalam po sklepach bo chcialam sobie kurtke kupic,ale nie mogam sie zdecydowac.czekam na meza az wroci z pracy to mi pomoze wybrac

powiedzcie mi która moze byc cieplejsza: grubsza ale ze ssztucznym wypełnieniem czy troche ciensza ale z piórami w srodku???
bo w sumie sie nie znam a chce,zeby mi bylo cieplutko bo ja zmarzluch okropny

jest prawie 15 a ja dopiero sniadanie zjadlam.....m i sie należą
Wydaje mi się, że lepsza będzie cieńsza, ale z naturalnym pierzem.
Stary 2012-11-09, 14:55   #2515
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna
Stary 2012-11-09, 14:55   #2516
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Maggie duża niunia A powiedz jak się sprawdza ten konik? Ja dziś właśnie go dostałam, ale nie widzę aby jakoś specjalnie zrobił wrażenie na małym..

Cześć tak w ogóle
Dearlie a to nie jest tak że na mm dzieci robią kupki raz na dzień albo i rzadziej? Coś mi się tak obiło o uszy..

Wyobraźcie sobie jak się wkurzyłam wczoraj jak wychodziłam z małym na spacer - ktoś nam pociął wózek! Stoi on pod naszymi drzwiami na klatce, na 3 - ostatnim piętrze, zdawało mi się, że sami spokojni ludzie tu mieszkają, nawet miałam pomysł aby go zostawiać całkiem na dole żeby nie taszczyć go w dół i w górę.. Dwie dziury na wylot na budce i przerżnięte okrycie na gondolę z dziurą długości 15 cm - wszystko jak nożem. No wyobrażacie sobie?? Zrobiliśmy już wywiad u najbliższych sąsiadów, ale nikt nic nie wie. Tu się prawie nikt nie kręci! Aż strach normalnie.. A taki był ładny.. Mam w planie zamontować kamerkę, a jak się ktoś znów pojawi to TŻ mu
Co za ludzie nienormalni! No komu przeszkadza kurczę wózek!!! Ale bym się wściekła!
Stary 2012-11-09, 15:07   #2517
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnie jest niesamowite

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Aż trudno uwierzyć, że ktoś może być takim debilem, żeby dziecięcy wózek zniszczyć. Nie zdziwiłabym się jakby ukradli, ale zniszczyć?! Masakra...

Ja chyba zamówię te zaproszenia na chrzest http://allegro.pl/fever-forever-zapr...774320976.html

Tymczasem uciekam bo Maja od czasu jak wróciłyśmy ze spaceru to śpi więc ogarnę mieszkanie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0031.jpg (28,8 KB, 32 załadowań)
Stary 2012-11-09, 15:10   #2518
Sojka1990
Zadomowienie

Levek co za cholerne patafiany u nas wózek stoi na klatce przy drzwaich wyjsciowych choc mieszkmy na ostatnim piętrze i nawet kocyk w nim zostawiam bo nie pomyslalabym nawet ze ktos cos moze zrobic.
Stary 2012-11-09, 15:10   #2519
gda
Zakorzenienie

Znalazłam fajny tekst o usypianiu i śnie dziecka.

http://www.wydawnictwopzwl.pl/download/217240100.pdf
Stary 2012-11-09, 15:12   #2520
Sojka1990
Zadomowienie

Nsia jakie ma córa oczyska zabójcze!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości