Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2457 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-09, 00:12   #73681
Ignis00
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
To, że słabsze składowo to się zgodzę. Zielony krem ma petrolatum - a to też pochodna parafiny. Poza tym najważniejsze, jeśli coś ma parafinę, wcale nie znaczy, że jest kiepskie składowo. Moje włosy lubią parafinę, nie tylko moje zresztą. Lepiej nie generalizować.
Nie chodziło mi o to, że parafina jest be tylko, że w ogóle jest w kremie więc częściej trzeba będzie sięgać po siarczan

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Ignis mnie również nie pasowałyby kremy Isany. Gliceryna.
Eloe witaj Mam nadzieję, że w Twoim świecie lepiej
co do kremów: dlatego ten zielony Biedrowy był taki fajny Olej, masło i wazelina dawały porządne zabezpieczenie i nie tłuściły włosów, bo u mnie kapka oleju na końcówki równa się przetłuszcz Jakoś nie umiem tym operować, aby to w miarę nałożyć

Myślisz, żę to mogło by być zamiennikiem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-do-ciala.html ?

Jakbyś widziała coś innego fajnego jako zamiennik daj znać!
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 00:18   #73682
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
wkleić to na drzwiach tego salonu fryzjerskiego i niech się wstydzą!
no to był jeszcze bardzo popularny salon należący do "nowoczesnej" sieci salonów szczycącej się swoim zrelaksowanym i luzackim podejściem do klienta... nie muszę dodawać, że moja noga więcej tam nie postała...
Stary 2012-11-09, 00:33   #73683
claudiiin
Zadomowienie

Hej dziewczyny, rzadko tu ostatnio zagladam z powodu ciaglego braku czasu, ale o wloski staram sie dbac i wygladaja na wdzieczne Nie wypadaja juz i kondycja im sie poprawila, pewnie tez dlatego ze juz od 4 miesiecy ich nie farbuje.
Zaciekawila mnie dzis jedna rzecz na wykladzie, mianowicie wiecie co jest antidotum na zatrucia detergentami? Dimetikon Moze ktoras z Was umialaby to jakos uzasadnic, jak to moze dzialac? Tego juz niestety po niemiecku nie wylapalam

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 00:34   #73684
bessens
Raczkowanie

Nie wiem, co mam zrobić z moim łupieżem typ tłusty.

(mówię "łupież" bo dzieckiem będąc nabawiłam się go kiedy kazano nam się kłaść w przedszkolu na jakimś syfiastym dywanie:/// dermatolog orzekła, że to łupież i do tej pory się z tym męczę:/)

Od kiedy przeszłam na pielęgnację CG mam z nim większy problem. Znikał, kiedy stosowałam naftę z olejkiem rycynowym ale robiły mi się wtedy straszne krostki na twarzy,szczegolnie na czole, więc zaprzestałam tej metody. Próbowałam ,za radą chyba blogu Kascysko, dodawać do szamponów bez SLS parę kropli cytryny, żeby zmienić ph. I to nie pomogło

trochę minimalizuje łupież La Roche Posay KERIUM do tłustego łupieżu ale on chyba ma beznadziejny skład poza tym jestem farbowana więc zmywa farbę.nie chce go długo stosować.Barwa sobie też nie radzi.

Po maseczce z jogurtem żółtkiem i miodem nie widzę poprawy zamiast miodu dawałam arganowy bo nie chcę rozjaśnienia. może to od stosowania czepka? zakładam go tylko na godzinę:/

po wcierkach na porost włosów typu jantar lub green pharmacy łupież osiągał monstrualne rozmiary:/

do tego coś w rodzaju łupieżu pojawia mi się w okolicach uszu szczególnie za nimi.

nie wiem już co robić, pomóżcie

Edytowane przez bessens
Czas edycji: 2012-11-09 o 00:39
bessens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 00:39   #73685
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bessens Pokaż wiadomość

(mówię "łupież" bo dzieckiem będąc nabawiłam się go kiedy kazano nam się kłaść w przedszkolu na jakimś syfiastym dywanie:/// dermatolog orzekła, że to łupież i do tej pory się z tym męczę:/)

Od kiedy przeszłam na pielęgnację CG mam z nim większy problem. Znikał, kiedy stosowałam naftę z olejkiem rycynowym ale robiły mi się wtedy straszne krostki na twarzy,szczegolnie na czole, więc zaprzestałam tej metody. Próbowałam ,za radą chyba blogu Kascysko, dodawać do szamponów bez SLS parę kropli cytryny, żeby zmienić ph. I to nie pomogło

trochę minimalizuje łupież La Roche Posay KERIUM do tłustego łupieżu ale on chyba ma beznadziejny skład poza tym jestem farbowana więc zmywa farbę.nie chce go długo stosować.Barwa sobie też nie radzi.

Po maseczce z jogurtem żółtkiem i miodem nie widzę poprawy zamiast miodu dawałam arganowy bo nie chcę rozjaśnienia. może to od stosowania czepka? zakładam go tylko na godzinę:/

po wcierkach na porost włosów typu jantar lub green pharmacy łupież osiągał monstrualne rozmiary:/

nie wiem już co robić, pomóżcie
jeśli by to miało obecnie związek z kosmetykami to zastosować --> Nizoral (nie żaden "zastępnik") - uczciwa kuracja bodaj 2-tygodniowa zgodna z ulotką (kolor może zblaknąć, lecz warto), a potem mycie delikatną odżywką a nie szamponem
mi to zadziałało cuda

ALE jeśli to faktycznie jeszcze zaszłość z dzieciństwa i coś się dzieje non-stop niedobrego to marsz do dermatologa, ale lepszego od pani, która orzekła sobie i zostawiła Cię samą z problemem...:glasiu :
Stary 2012-11-09, 06:40   #73686
Majka1503
EDUkator

Definitywnie nie potrafię stylizować, dlatego pójdę chyba na łatwiznę i zrobię encanto... póki Tż za granicą.
Dziś próbowałam sposobu Mysi. I mam nowy patent na uzyskanie prostych włosów z tyłu i brzydkich fal z przodu...

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 08:09   #73687
JudytaKas
Zakorzenienie

doberek weekend już już a ja zowu chora... bosze, kiedy będzie lato (no chociażby późna jesień)
zapierniczam po pracy na fitness i nie wiem czy wytrzymam (a już ponad tydzień przez chorowanie nie byłam i takie ładne dreśki sobie wczoraj sprawiałam)
Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Moje włosy coś mi się ostatnio bardzo buntowały. Dwa dni nosiłam proste, wczoraj już normalnie je pougniatałam (żel lniany plus rossman'owski czarno-pomarańczowy) i spałam w sucharkach.
bardzo ładnie wyszło

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 09:30   #73688
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
A cóż to ten SuperSoaker to i ja chcę się dowiedzieć
Doczytała? 1szy post, blog Volvovey, przydatne filmiki

Cytat:
moje włosy chyba jednak nie lubią 3dniowego nie mycia 'do ludzi'... tak mi się dzisiaj pucho-rozprostowały, że aż mi przykro, że paradowałam tak publicznie
Oj a ja będę mysiała, wkopałam się w pilates 3x w tygodniu ;] bede miala czas na mycie glowy w srode i weekend ;] kuffa

Cytat:
Napisane przez bessens Pokaż wiadomość
(...)
To co pisze Katie plus ode mnie: nie używaj na skórę z łupieżem oleju z omega-9!! Kwas oleinowy to hydepark dla grzybków!!
Wpis Myszki z olejami wg wnikania czyli kwasów tłuszczowych wisi w 1szym poście

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 09:58   #73689
katie100
Wtajemniczenie

Dziewczyny, może Wy mi pomożecie , bo na hennowym nie mogę się doprosić od wczoraj odpowiedzi a ok. 13tej zaczynam drugi etap hennowania robię Sante Terra i chodzi mi to, czy zalać wrzątkiem zgodnie z instrukcją mieszankę (w kolejności ze składu INCI na stronie producenta) łupin orzecha włoskiego, korzenia ratanii, henny, indygo, alg, hydrolizowanych protein pszenicy?

no bo mamy tu indygo, które wiadomo, że źle reaguje na wysokie temp... a z drugiej strony sądząc po miejscu w składzie nie jest jego akurat najwięcej ze wszystkich składników

dodam, że ta instrukcja jest uniwersalna dla wszystkich odcieni farby (czyli tych z założenia farbujących typowo na rudo również), stąd moja wątpliwość...

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-11-09 o 10:05
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:34   #73690
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Doczytała? 1szy post, blog Volvovey, przydatne filmiki
naszukałam się i znalazłam nie na moje cieniuchy
wogóle to zaczęłam filmiki oglądać- może zrobie jakiś upgrade i potrafiałam na fajne blogi

dniem twojego życia."
Stary 2012-11-09, 10:57   #73691
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, rzadko tu ostatnio zagladam z powodu ciaglego braku czasu, ale o wloski staram sie dbac i wygladaja na wdzieczne Nie wypadaja juz i kondycja im sie poprawila, pewnie tez dlatego ze juz od 4 miesiecy ich nie farbuje.
Super, że wypadanie ustało Samo przeszło, czy w końcu znalazłaś przyczynę albo jakiś skuteczny specyfik?
Co do drugiej części twojego postu nie mam pojęcia. Może silikon działa osłonowo,albo połączenie z detergentem ułatwia usuwanie całości?
Stary 2012-11-09, 11:13   #73692
niebieska0
Przyczajenie

witajcie dziewczyny,
zgłaszam się do Was z prośbą o pomoc. Przedstawię Wam mój problem, od ok tygodnia moje włosy w trakcie mycia (delikatnym szamponem) są jakby suche, bardzo splątane, nie jestem w stanie dobrze przeczesac ich palcami po nałożeniu odżywki, przez te próby się łamią i wypadają. Nie wiem dlaczego tak się dzieje...
Włosy mam kręcone,
do pielęgnacji zazwyczaj używam:
- szampon Alterry (mam różne) raz na jakiś czas coś z SLS
- odżywki co codziennego stosowania:
  • Alterra Granat
  • mrs. Potter's balsam aloes i jedwab
  • ostatnio zaczęłam Isana professional oil care spulung do łamliwych i rozdwajających się
  • garnier AiK ( ale ostatnio chyba zdecydowanie rzadziej)
- odżywki bez spłukiwania: balsam z apteczki babuni, naturia len i rumianek
- raz na jakiś czas maska i tu nie ma reguły

Dziewczyny pomóżcie proszę
niebieska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 11:28   #73693
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Oj a ja będę mysiała, wkopałam się w pilates 3x w tygodniu ;] bede miala czas na mycie glowy w srode i weekend ;] kuffa
też bym się chętnie wkopała w pilates 3x w tygodniu

Cytat:
Napisane przez niebieska0 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny,
zgłaszam się do Was z prośbą o pomoc. Przedstawię Wam mój problem, od ok tygodnia moje włosy w trakcie mycia (delikatnym szamponem) są jakby suche, bardzo splątane, nie jestem w stanie dobrze przeczesac ich palcami po nałożeniu odżywki, przez te próby się łamią i wypadają. Nie wiem dlaczego tak się dzieje...
Włosy mam kręcone,
  • Alterra Granat
  • ostatnio zaczęłam Isana professional oil care spulung do łamliwych i rozdwajających się

po pierwsze szampony Alterry z tego co wiem, nie są delikatne, więc zastanowiłabym się nad tą pozycją. Po drugie - Potters jako d/s często bywa za lekki. AiK dawałabym częściej. A raz na jaki czas maska? Może warto jednak częściej? Plus olejujesz włosy w ogole?

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 11:39   #73694
niebieska0
Przyczajenie

Z szamponów używałam też hipp i babydream dla dzieci tylko że ostatnio mi się skończyły. Przyznaję, maski ostatnio za rzadko u mnie goszczą. Nawał pracy :/ Włosy olejuje hmm prawie przed każdym myciem. Nakładam na całą noc olej kokosowy, a rano myję włosy
Stary 2012-11-09, 11:44   #73695
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Z szamponów używałam też hipp i babydream dla dzieci tylko że ostatnio mi się skończyły. Przyznaję, maski ostatnio za rzadko u mnie goszczą. Nawał pracy :/ Włosy olejuje hmm prawie przed każdym myciem. Nakładam na całą noc olej kokosowy, a rano myję włosy
to postaraj się troszkę częściej te maski nakładać rozumiem, że nawał pracy, ale może chociaż raz w tygodniu w weekend?
jaką masz porowatość? może kokos Ci nie służy? spróbuj inny olej.

Stary 2012-11-09, 11:53   #73696
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Ziaja ma tez parafinę i ma ciekawe składy. Podobnie sporo kosmetyków dla afroamerykanek.
Ignis mnie równeiż nie pasowałyby kremy Isany. Gliceryna.
Które?

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Chciałam pocieniować włosy, ale wstrzymam się z tym, bo zima idzie i kuszą mnie warkocze i inne fajne upięcia, a cieniowane włosy będą to utrudniały
A ja juz sie chyba wstrzymywać nie będę!
Stwiedziłam ze moje włosy rowno obcięte i falowane noszą efekt spaniela - długie wiszące, szerokie u dołu uszy...

Ciekawe gdzie jest MAliniarka??? mogłaby sie pokazać w nowych włosach...

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Moje włosy coś mi się ostatnio bardzo buntowały. Dwa dni nosiłam proste, wczoraj już normalnie je pougniatałam (żel lniany plus rossman'owski czarno-pomarańczowy) i spałam w sucharkach.
ale Ty masz też proste piękne a najbardziej to mi sie kolor podoba.
Mam pytanie - czeszesz włosy miedzy myciami?

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
:
też mam już sucharki, przeważnei myję włosy na noc, rano są świetne, czego nigdy nie osiągnęłam z niby-prostymi
To jest prawda - CG jest efektywniejsze ja suszyłam na prosto, wyciągałam cudowałam, szłam spać... i rano wstawałam z powyginanymi na wszystkie strony...

Cytat:
Napisane przez Mala Dressiara Pokaż wiadomość
Dlatego też po zdjęciu ręcznika mam z tyłu głowy taki rozczochr, że MUSZĘ to roczesać, bo wyglądam jakbym tarła tym łbem o dywan całą noc
padłam

Cytat:
Napisane przez Mala Dressiara Pokaż wiadomość
I to chyba ja powinnam ten alko postawić Ja niby wiem że nie każdemu to czy tamto musi służyć, ale tego jest tyle że zanim to ogarnę jakoś to napakuję jeszcze nie raz i nie dwa włosy czymś, co im nie służy. Nie żebym narzekała, wiem że teraz mam na tacy podaną wiedzę, której zdobycie wiele kosztowało curlitanki ale na razie im więcej czytam tym mniej wiem, gubię się jeszcze strasznie, chciałabym super efekt już-teraz-zaraz-natychmiast
Czyli co, impreza?

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Definitywnie nie potrafię stylizować, dlatego pójdę chyba na łatwiznę i zrobię encanto... póki Tż za granicą.
Dziś próbowałam sposobu Mysi. I mam nowy patent na uzyskanie prostych włosów z tyłu i brzydkich fal z przodu...
No co Ty... nie poddawaj się...

Cytat:

Koło pólnocy tez się fajnie kłaki myje

Cytat:
witajcie dziewczyny,
Włosy mam kręcone,

Z tego co kojarzę z ostatnich wizażowych wieści szmpony alterry wcale nei są takie delikatne i moze to przyczyna suszu?

Kate dzięki za spis Twojego codziennika, ja też musze przejrzeć...

czy dziewczyny z delikatnymi falami 2a/2b odnotowujecie wzrost skrętu? czy dajecie radę nie czesać włosów miedzy myciami.
ja mam starsznie postrączkowane końce i nie wiem - za dużo zelu? nie wiem czy to zdzierżę i czy będzie lepiej?

W temacie plusow i minusów posiadania chłopa... amory z nieodgneicionymi sucharami bardzo merzwią i psują skręt
i jak tu unikać dotykania?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 12:05   #73697
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
witajcie dziewczyny,
Włosy mam kręcone,
  • Alterra Granat

spróbuj odstawić tę Isanę i zobacz, czy to zrobi jakąkolwiek różnicę, ja wprawdzie nie używałam tej odżywki, a odżywki ekspresowej z tej samej serii i robiła mi na głowie okropny dramat - włosy matowe, poplątane, jakby papierowe, fuj
odstawiłam i problem minął
nie mówię, że tak samo na pewno będzie u Ciebie, ale warto spróbować

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
niebieskao też właśnie miałam napisać, że kokos tu może robić krecią robotę, jak nie jest dobrany pod włosy - spróbuj oliwy (zakładam, że masz w domu, więc najprościej bez dodatkowych wydatków) - jak po niej będzie lepiej to można śmiało zużyć resztę kokosa do gotowania, a nie na włosy

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Czyli co, impreza?

Koło pólnocy tez się fajnie kłaki myje

czy dziewczyny z delikatnymi falami 2a/2b odnotowujecie wzrost skrętu? czy dajecie radę nie czesać włosów miedzy myciami.
ja mam starsznie postrączkowane końce i nie wiem - za dużo zelu? nie wiem czy to zdzierżę i czy będzie lepiej?

W temacie plusow i minusów posiadania chłopa... amory z nieodgneicionymi sucharami bardzo merzwią i psują skręt[/I] i jak tu unikać dotykania?
noo, wyborażacie sobie jaka impreza byłaby na zlocie kręconowłosych?

a fajnie, fajnie, potwierdzam

odnotowujemy - tu na potwierdzenie: przed CG i początek (2 mce) CG
dla mnie nie istnieje coś takiego jak zbyt dużo żelu po prostu gładka szmatka i dokładniejsze odgniecenie przez nią, a jak końcówki się opornie strączkują to wgniatam w nie ciutkę Garniera AiK suchymi dłoniami i problem znika

no wiesz, albo włosy albo amory
Stary 2012-11-09, 12:19   #73698
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
spróbuj odstawić tę Isanę i zobacz, czy to zrobi jakąkolwiek różnicę, ja wprawdzie nie używałam tej odżywki, a odżywki ekspresowej z tej samej serii i robiła mi na głowie okropny dramat - włosy matowe, poplątane, jakby papierowe, fuj
ja akurat mam tę Isanę i jest naprawdę w porządku to nie cud Babassu, ale jestem z niej całkiem zadowolona, chociaż nie spodziewałam się szału. Ale każdy włos jest inny, więc spróbuj odstawić wszystko po kolei i może wyeliminujesz to, co Ci szkodzi.

Cytat:
niebieskao też właśnie miałam napisać, że kokos tu może robić krecią robotę, jak nie jest dobrany pod włosy - spróbuj oliwy (zakładam, że masz w domu, więc najprościej bez dodatkowych wydatków) - jak po niej będzie lepiej to można śmiało zużyć resztę kokosa do gotowania, a nie na włosy
eee, czuję się mądra, wreszcie coś mi wychodzi, kilka miesięcy na wizażu robi swoje

Stary 2012-11-09, 12:27   #73699
niebieska0
Przyczajenie

Cytat:
to postaraj się troszkę częściej te maski nakładać rozumiem, że nawał pracy, ale może chociaż raz w tygodniu w weekend?
porowatość? yyy..no nie wiem myślę, że średnią w kierunku wysokiej.
kokos i tak mi się kończy (starczy na max 2 użycia) to spróbuje jakiś inny olej tylko jaki?
Stary 2012-11-09, 12:33   #73700
niebieska0
Przyczajenie

[QUOTE=katie100;37518819]spróbuj odstawić tę Isanę i zobacz, czy to zrobi jakąkolwiek różnicę, ja wprawdzie nie używałam tej odżywki, a odżywki ekspresowej z tej samej serii i robiła mi na głowie okropny dramat - włosy matowe, poplątane, jakby papierowe, fuj

Na pewno spróbuję odstawić tę Isanę, do łask powróci Garnier AiK i zobaczymy jakie będą efekty

ale co zrobić do czasu aż kondycja włosów się nie poprawi? Nie czesać ich? bo nie chcę ich łamać i wyrywać, a teraz tak to właśnie wygląda :/
Stary 2012-11-09, 12:47   #73701
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
ale Ty masz też proste piękne a najbardziej to mi sie kolor podoba.
Mam pytanie - czeszesz włosy miedzy myciami?

nie wiem - za dużo zelu? nie wiem czy to zdzierżę i czy będzie lepiej?
Przeczesuję tylko z odżywką b/s na głowie, między myciami ich nie czeszę- szybko przetłuszczają mi się włosy, więc jeden dzień (myję zawsze na noc) noszę rozpuszczone jak na zdj a na następny dzień jakoś upinam luźno żeby ich codziennie nie myć.
U mnie wychodzi na to, że im więcej żelu tym lepiej, tylko więcej odgniatania potem (jak są oporne to odgniatam np przez koszulkę).
Stary 2012-11-09, 12:53   #73702
jula85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
A może za słaby stylizator? przypomnij...jakiego używasz?
uzywam mrozacego.nakladam go bardzo duzo po myciu aby po odgnieceniu rano bylo co odgniatac
jula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 12:58   #73703
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:

W temacie plusow i minusów posiadania chłopa... amory z nieodgneicionymi sucharami bardzo merzwią i psują skręt[/I] i jak tu unikać dotykania?
Nie wiem czy to wzrost skrętu, ale u mnie się poprawiło trochę z tych co było przed (znajdź sobie moje wpisy w codzienniku, tu też gdzieś były, ale daaaaaleko bardzo ) trochę też mi pomógł "atak" mojej mamy z degażówkami na długości
A co do rozczesywania to jak narazie ogarniam reanimację moich włosów i coraz częściej mi się udaje. A reanimuję je z lenistwa, bo nie chce mi się myć włosów codziennie, a w związanych jakoś się sobie nie podobam I to że ich nie czeszę pomiędzy jednym myciem a drugim mi nie przeszkadza, zauważyłam nawet, że czeszę je tylko po umyciu, przed też nie, czyli średnio raz na dwa dni. Ostatnio zastanawiałam się kiedy myłam włosy szamponem i nie mogę sobie przypomnieć kiedy to było
Stary 2012-11-09, 13:24   #73704
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
Ostatnio zastanawiałam się kiedy myłam włosy szamponem i nie mogę sobie przypomnieć kiedy to było
ale taki długi rozwód z szamponem też nie jest zbyt dobry

Stary 2012-11-09, 13:30   #73705
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to wzrost skrętu, ale u mnie się poprawiło trochę z tych co było przed (znajdź sobie moje wpisy w codzienniku, tu też gdzieś były, ale daaaaaleko bardzo ) trochę też mi pomógł "atak" mojej mamy z degażówkami na długości
A co do rozczesywania to jak narazie ogarniam reanimację moich włosów i coraz częściej mi się udaje. A reanimuję je z lenistwa, bo nie chce mi się myć włosów codziennie, a w związanych jakoś się sobie nie podobam I to że ich nie czeszę pomiędzy jednym myciem a drugim mi nie przeszkadza, zauważyłam nawet, że czeszę je tylko po umyciu, przed też nie, czyli średnio raz na dwa dni. Ostatnio zastanawiałam się kiedy myłam włosy szamponem i nie mogę sobie przypomnieć kiedy to było
Ja juz nie pamiętam gdzie mam (i czy wogóle jeszcze mam) grzebień
Włosy traktuję tylko palcami kiedy mam odżywkę do spłukiwania (czasem nawet co 4 dni) Ale ja nigdy nie czesałam włosów na sucho (no może nie nigdy - ostatni raz chyba na początku liceumczyli dawno) To jedno na co sama wpadłam, ze mi poprawia wygląd loczków

dniem twojego życia."
Stary 2012-11-09, 13:40   #73706
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
ale taki długi rozwód z szamponem też nie jest zbyt dobry
Wydaje mi się, że to zależy od włosów jeżeli nie potrzebują to po co je męczyć U mnie to niemożliwe bo zabezpieczam silikonami więc trzeba to to czymś zmywać
Riddim przekonałaś mnie i umyłam włosy tym olejkiem isany. Bardzo fajnie wyszlo, zmyła mi isane kakaowa. Zobaczymy jak będzie później.

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 13:41   #73707
Majka1503
EDUkator

Cytat:
No co Ty... nie poddawaj się...

CG jestem od początku lipca i do zeszłego miesiąca było tylko coraz lepiej... A jak się pogoda zmieniła to koniec po prostu...

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 13:45   #73708
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że to zależy od włosów jeżeli nie potrzebują to po co je męczyć U mnie to niemożliwe bo zabezpieczam silikonami więc trzeba to to czymś zmywać
Riddim przekonałaś mnie i umyłam włosy tym olejkiem isany. Bardzo fajnie wyszlo, zmyła mi isane kakaowa. Zobaczymy jak będzie później.
no niby tak, ale mi się po myciu odżywką - nawet nie używając silikonów nigdzie - po 3 razach średnio straszny przyklap robi

Stary 2012-11-09, 13:51   #73709
lucynka00
Raczkowanie

Cześć dziewczyny mogę dołączyć? Dzisiaj pierwszy raz zastosowałam się do zasad CG. umyłam włosy metodą OMO produktami zgodnymi z CG (odżywka różowa z ISANY z olejem z Babassu i szampon Farmona Herbal Care ze Skrzypem Polnym), rozczesałam je w czasie trzymania na włosach odżywki d/s (Farmona Herbal Care z Żeń Szeniem, wydaje mi się, że jest zgodna z CG jeśli nie mój błąd, wdrażam się dopiero w temat) następnie zawinęłam włosy w koszulkę zamiast ręcznika, potrzymałam z 5 min i nałożyłam eliksir z Green Pharmancy (wydaje mi się, że jest zgodny z CG) i znowu zawinęłam w koszulkę. Potrzymałam jakiś czas no i zdjęłam. I tutaj zaczął się problem. Otóż od dzieciństwa jestem przyzwyczajona myć włosy stojąc koło wanny i trzymając głowę w dół. Robię tak od kilku jak nie kilkunastu lat i jestem do tego tak przyzwyczajona, że już nie umiem inaczej. Oznacza to, że po zdjęciu koszulki moje włosy były zbite na czubku i za nic nie chciały się rozłożyć. Najgorzej było z tymi na karku gdyż były zebrane w stronę czubka głowy i nie chciały wrócić na swoje miejsce. Jakoś sobie poradziłam rękami jednak przez to trochę porozdzielałam loczki Zawsze radziłam sobie w ten sposób, że po myciu nakładałam jakąś odżywkę b/s i rozczesywałam włosy grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami. Tym razem jednak nie chciałam ich już czesać. Czy znacie jakieś sposoby, żeby włosy rozłożyły się jak zwykle bez czesania? Myjecie w ogóle włosy trzymając głowę w dół jak ja zamiast do tyłu? Proszę pomóżcie, bardzo mi zależy na odpowiedniej pielęgnacji moich loków, zasady CG bardzo mi odpowiadają i nie chcę z nich rezygnować.
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn

Dbam o włosy zgodnie z metodą CG od 9 listopada 2012
lucynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 15:03   #73710
kasiaa87
Raczkowanie

robię zdjęcia do codziennika a tu widzę taaaakie gniazdo na czubku?!?! teraz mi się wydaje że ja cały czas nieświadomie takie mam :/
(do obejrzenia w codzienniku) :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości