|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#73651 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
Cytat:
![]() Vidia, drogeria Laboo jest na ul. Czecha na Północy. Daleko masz? A ta Twoja cudowna fryzjerka, dobrze pamiętam, że nie jest z Częstochowy? |
||
|
|
|
#73652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od dawna nie mogłam zapuścić bo co róż musiałam ciąć zniszczone końce, może teraz się uda ![]() Cytat:
trzeba sobie w końcu ułatwiać życie nie się męczyć![]() A cóż to ten SuperSoaker to i ja chcę się dowiedzieć
|
|
|
#73653 | ||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
a to ma znaczenie? Bo ważne jest na teraz tylko to, że jesteś kręconowłosa, a te włosy wołają, proszą o pomoc. Zabieraj sie wiec do dzieła, zamiast rozmyślać nad typem. Kiedy przyjdzie czas, będziesz wiedziała. Na dziś nie jestem w stanie określić - rozczesane, rozwiane, suche. Nie, nie oceniaj. Pielęgnuj, poczekaj Cytat:
![]() Cytat:
A moze masz po prostu włosy nielubiące odświeżania? To też się zdarza. Cytat:
Moze Ci się przyda - ja dopasowuję technikę do środka do stylizacji. Po KCCC i CP aloesowym od razu nakładam stylizator. Na świeżo wypłukane. Ugniatam aż przestanie kapać. Susze dyfuzorem. W pozostałych przypadkach zwykle odciskam w arafatkę i nakładam żel. Ugniatam. Suszę dyfuzorem. Cytat:
Chyba czas na bojkot Biedry i Rossmana ![]() Ziaja ma tez parafinę i ma ciekawe składy. Podobnie sporo kosmetyków dla afroamerykanek. Ignis mnie równeiż nie pasowałyby kremy Isany. Gliceryna. ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
Łączę się
|
|
#73654 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w drodze na zajęcia. Trafiłam nawet na dzień otwarcia, ceny od 30, 40 zł w górę do włosów to tylko szampony i odżywki , dobrze na składach się nie znam ale sls i silikony były obecne Dużo balsamów było z olejkami ale cena jeszcze wyższa. Jutro będę przechodzić obok to zwrócę uwagę na nazwę, na pewno mają www, bo zajmują się dystrybucją również, można zostać konsultantką (jak w avon czy oriflame). Ogólnie szału nie ma, kobieta za dużo nie potrafiła mi o nich powiedzieć, zaletą tych produktów wg niej jest wydajność ![]() Cytat:
Ja kręcę się w okolicach PCZ-dworzec pkp.Fryzjerka nie Cz-wie, w moim rodzinnym miasteczku Cudowna to będzie jak się na moich sprawdzi, jak na razie ma tylko dobre opinie
|
||
|
|
|
#73655 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#73656 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
przypomnij...jakiego używasz?
|
|
|
|
|
#73657 |
|
Zadomowienie
|
Świetnie, dziękuję za propozycję
przejrzę ofertę i może na coś konkretnego się skuszę
|
|
|
|
#73658 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam pocieniować włosy, ale wstrzymam się z tym, bo zima idzie i kuszą mnie warkocze i inne fajne upięcia, a cieniowane włosy będą to utrudniały
|
|
|
|
#73659 |
|
Rozeznanie
|
Moje włosy coś mi się ostatnio bardzo buntowały. Dwa dni nosiłam proste, wczoraj już normalnie je pougniatałam (żel lniany plus rossman'owski czarno-pomarańczowy) i spałam w sucharkach.
|
#73660 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
|
|
#73661 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: slicznie wyszło też mam już sucharki, przeważnei myję włosy na noc, rano są świetne, czego nigdy nie osiągnęłam z niby-prostymi
|
|
|
|
|
#73662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam kryzys, przez tą głupią wilgoć w powietrzu mam puch a nie kręcioły. Jak wyprostuję na szczotkę (w momencie całkowitej rezygnacji) to wywijają mi się końcówki. Ostatnio spałam z umytymi, wygniecionymi z żelem lnianym i bez odgniatania przed snem. Rano miałam przyklapnięte i ogólnie fuj. Ostatni tydzień mogę określić tak - zawsze pod wiatr
'wszyscy jesteśmy tacy sami tylko nasze ego uważa, że każdy jest inny. wszyscy pragniemy miłości, przebaczenia i czekolady..' Edytowane przez issey87 Czas edycji: 2012-11-08 o 20:46 |
|
|
|
|
#73663 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#73664 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie na początku mojej "przygody" z CG kombinowałam jak tutaj spać, próbowałam warkocza, ślimaczków, ale najlepsze są jak najzwyczajniej w rozpuszczonych kładę się spać.
dziękuję bardzo wszystkim
|
#73665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakie piękne A ja wczoraj pierwszy raz gotowałam żel lniany, jutro zrobię pierwsze podejście . Ziarenka dorzuciłam do otrębów i jogurtu naturalnego, smakowały mi nieziemsko, chyba zawsze będę je tak wykrozystywać.
|
|
#73666 |
|
Przyczajenie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ter-kakao.html co byście powiedziały na używanie go jako maseczki do włosów?
|
|
|
|
#73667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak nie do włosów to do ciała wykorzystasz, bo jako balsam jest super
|
|
#73668 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
|
|
#73669 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#73670 |
|
Zakorzenienie
|
też jesteś Trójmiejska ?
![]() W moim przypadku zmywa się dobrze. Wysokoporowate. Mam kryzys w wypadaniu ![]() Nakładam coś na włosy - wyciągam kłębek Myje - kolejny kłębek Przeczeszę włosy dłonią - zostaje zawsze kilka włosów. Nie mam pojęcia, co spowodowało to pogorszenie. Fakt, mam sporo stresów, ale żeby aż tak? Dzieje się to samo co w zeszłym roku. Wtedy nic mi nie pomagało ale nagle samo przestało. A teraz nie zagęściły sie odpowiednio po tamtym wypadaniu a znów ma mnie czekać to samo? Nie chcę.Gdzie nie spojrzę, są moje włosy. Jak odkurzam, to cała szczota oblepiona. Tż z przerażeniem na to patrzy. Ja tak samo. Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2012-11-08 o 22:15 |
|
|
|
#73671 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mozna miec krecone od polowwy glowy i nadal bede one krecone tak wiec mysle ze masz krecone a to ze sie prostuja to moze zalezy od tego jakich kosmetykow uzywasz moze poprostu zamiast pomoc wloskom sie krecic one powoduja ze wloski sie prostuja.Cytat:
Ja mam ambicje na wlosy dlugosci ok 94 cm w skrecie ![]() W kazdym razie wierze ze nam sie uda ![]() I teraz jak obcielas juz zniszczone konce to juz beda na pewno pieknie i zdrowo rosly
|
||
|
|
|
#73672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:beczy: 1: nie mam czasu czytać Was na bieżąco i tylko rolkuję strony na szybko a informacje mi uciekają ![]() :beczy: 2: nie ogarniam swoich włosów już, osiągnęłam apogeum frustracji są na raz gumowe/oblepione jak po przekarmieniu nawilżeniem i suche jak po przeproteinowaniu . Jak dopieszczę to jest ok przez kilka godzin, potem znów to samo. W ciągu dwóch tygodni SLS był 3 razy i nie pomogło ani trochę. Dalej mam wyprost po długości i pogięte końcówki na wysokości może 3 cm od dołu... Nie wiem co robić ani co robię źle, ratunku .3: czy macie tak, że rano wszystko jest fajnie pięknie - wyjdziecie na zewnątrz, wywieje Was wiatr w prawo i w lewo - wracacie i jest susza na końcach? zauważyłam, że mam tak szczególnie wtedy, kiedy włosy są związane. skąd to? przecież włosy związane są teoretycznie mniej narażone na tarcie, niż rozpuszczone. |
|
|
|
|
#73673 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Też mi się wydawało czasochłonne, ale najbardziej czasochłonne z tego wszystkiego jest ... zdobywanie wiedzy, więcej czasu spędzam pochłaniając wiedzę z forum niż majstrując przy włosach Super Cytat:
![]() Zobaczę sobie w codzienniku twoje zestawy i popróbuję. A może jeszcze dla nich ta długość jest nie taka? Może rozprostowywane przez tyle lat grzebieniem zapomniały jak się faluje? Ale ok, nie poddaję się, próbuję dalej, najwyżej jak nie bardzo będzie wychodziło dam im jeszcze szansę wiosną, a zimą spróbujemy lepiej się poznać i naprawić wzajemne relacje ![]() Oczywiście że mają, i niestety pewnie jeszcze trochę powypadają Ale na bank odrosną I to chyba ja powinnam ten alko postawić Ja niby wiem że nie każdemu to czy tamto musi służyć, ale tego jest tyle że zanim to ogarnę jakoś to napakuję jeszcze nie raz i nie dwa włosy czymś, co im nie służy. Nie żebym narzekała, wiem że teraz mam na tacy podaną wiedzę, której zdobycie wiele kosztowało curlitanki ale na razie im więcej czytam tym mniej wiem, gubię się jeszcze strasznie, chciałabym super efekt już-teraz-zaraz-natychmiast |
||
|
|
|
#73674 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
taki normalny?Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://kokardka-mysi.blogspot.com/20...nstruktaz.html |
|||
|
|
|
#73675 | |
|
Przyczajenie
|
Nie, nie normalny, tzn nie frottowy tylko z mikrofibry, kupiony w ... zoologu
![]() Ja myślałam że umrę ze wstydu jak się okazało że nie miałam już czasu w domu skontrolować co tam się podziało i z takim tyłem do pracy przyszłam Cytat:
|
|
|
|
|
#73676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3. Nie, od samego rana mam kupę na głowie. Ja patrzę na zdjęcia z zeszłego miesiąca to rozpacz mnie ogarnia. |
|
|
|
|
#73677 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się kupić dzisiaj maskę Biovaxa do zniszczonych
dorzuciłam jeszcze jedwab biovaxowy, bo był na promocji ![]() moje włosy chyba jednak nie lubią 3dniowego nie mycia 'do ludzi'... tak mi się dzisiaj pucho-rozprostowały, że aż mi przykro, że paradowałam tak publicznie
|
#73678 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Eloe jesteś ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- a i owszem ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
mój standard to mycie Kallosem Latte Serical (lub Scandic Line Cocomask), Alterra morela jeśli Ci się chce możesz zerknąć na to, jak metodą prób i błędów wypracowałam pielęgnację, która mi odpowiada najbardziej (na moim blogu wizażowym jest tylko 1 wpis i to jest spis moich notatek w codzienniku) to tak po prostu jest, że my tu wszystkie testujemy, testujemy... ![]() a tak uczciwie mówiąc, to może Eloe lub Ajrisz Marta "z głowy" jak zawsze wyciągną jakieś cudo dla Ciebie ![]() a ten wpis może Cię trochę podniesie na duchu foty są z tego samego dnia (btw ratującego mnie wtedy oleju kokosowego już dawno nie stosuję, nie puszył mnie tylko przez 2-3 pierwsze użycia)
|
|||
|
|
|
#73679 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#73680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

)

trzeba sobie w końcu ułatwiać życie nie się męczyć
to i ja chcę się dowiedzieć
wiec nie wiem w czym tkwi problem jesli po myciu sa bardzo fajne a kolejne dni tylko zwiazac...
Dużo balsamów było z olejkami ale cena jeszcze wyższa. Jutro będę przechodzić obok to zwrócę uwagę na nazwę, na pewno mają www, bo zajmują się dystrybucją również, można zostać konsultantką (jak w avon czy oriflame). Ogólnie szału nie ma, kobieta za dużo nie potrafiła mi o nich powiedzieć, zaletą tych produktów wg niej jest wydajność 
Ja kręcę się w okolicach PCZ-dworzec pkp.
przypomnij...jakiego używasz?

klask i:

taki normalny?