|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VII- it's a B-day time!
ano widzisz moje obawy uzasadnione....o min.10cm musze obniżyć a w sumie gdzieś o 15 cm... no wiecie co?! zastrzelić tylko
|
|
|
|
|
#633 |
|
Zadomowienie
|
Nika 200m2
jak Ty to wszystko ogarniasz przy dziecku???Wróciliśmy ze spacerku....krótkiego ale zaczęło lać...cała mokra wróciłam wszystko do suszenia.
|
|
#634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wogóle nie prasuję, no chyba, że 3 razy w roku jak wypiorę to firanki czy okazyjnie jakąś koszulę...![]() nasze łóżeczko dla małej jest ok, wystaje troszkę wyżej niż ramiona, więc napewno nie wyleci |
|
|
|
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
hej Kochane, tak mi jakos smutno ze nie mam jzu tyle czasu zeby tu być co wczesniej;/ minął pierwszy tydz pracy i żłoba, jakoś nie ma na nic komplenie sił i czasu! musze sie chyba dopiero przyzwyczaić i jakoś zorganizować, wtedy napewno bedzie lepiej, może padam tak szybo też bo ciągle mi coś jest, dobrze ze mały tak tego nie przechodzi jak ja
ja juz łapie żlobkowe wirusy![]() w pracy jak to w pracy, raz lepiej raz gorzej, fajnie ze jestem miedzy ludzmi, ale brakuje mi małego, tak mało go teraz widze rozstanie pzrechodzi nie najgorzej, choc tam ma ponoć starszne problemy ze spaniem (jak od urodzenia) wiec to mnie jakoś bardzo nie dziwi;/ ale panie są fajne wiec mam nadzieje ze sobi eporadza tu na tapecie temat tortów i ciast ja tort napewno bede zamawiać, nie wyrobie sie z pieczeniem a tez nigdy jescze tortu nie robiłam, napewno zrobie 2 ciasta a reszty menu jeszcze nie obmyslałam, ale u mnie raczej bez szału sie obedziemzmykam narazie do brzdąca, chyba musi strzelic sobie drzemke, tylko jak go uspać???!! |
|
|
|
|
#636 | |||||
|
Zadomowienie
|
hejka
Cytat:
Cytat:
Cytat:
niedługo pełno kobietek od niego będziesz odganiać za wagę. Duży faciol ![]() Cytat:
No ale na "mądrość" męską nie ma lekarstwa ![]() Cytat:
My wczoraj byliśmy na 3 godzinnym spacerku tak mnie już potem plecy bolały, że szok. Dziś też 1,5godziny na dworze - trzeba korzystać z pogody ale normalnie mnie uda bolą ![]() Wy to macie powera z robotami domowymi Ja dziś tylko powycierałam kurze, zrobiłam obiad no i spacer. Teraz piję kawkę a potem biorę się za sprzątanie lazienki i wieczorem będę robić bigos i zrobię już roladki na niedziele i zamrożę a w niedziele tylko upiec i gotowe ![]() A propo pościeli też muszę małemu zmienić Nam zmieniałam przed wyjazdem i ubrać świeżą dla kumpeli, która nas jutro odwiedzi
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
hej Maminki
nie zdążyłam nadrobic dzisiejszego dnia i na razie nie dam rady za 2-3 h wyjeżdżamy na weekend do mojego rodzinnego domu (350km ) - mama (która, przypominam, zostaje u nas do września przyszlego roku) chce sobie przywieźć trochę rzeczy zimowych... przy okazji odwiedzimy mojego ojca a raczej odwrotnie odwiedzimy ojca, a mama przy okazji się zaopatrzy ![]() Młoda generalnie nie znosi podróżować czasem nawet wyjazd do sklepu kończy się wręcz histerią, więc nie wiem jak my przetrwamy tę podróż a zapomnialam stoperów kupić pożyczamy od mojej sis fotelik przodem do kierunku jazdy, bo nie wyobrażam sobie jej 5h w tym 0-13kg dodatkowo jedziemy w czasie gdy normalnie w domu usypia, więc mam nadzieję, że większość drogi prześpi proszę o kciuki za szczęśliwą, spokojną i bezstresową jazdę (bez jazdy urządzonej przez Młodą mam nadzieję nadrobić i podczytywać w czasie podróży, no i w weekend też zajrzę do Was wracamy w poniedziałek
|
|
#638 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
HEJ Mała pojechała do dziadków niedawno, a my mieliśmy iść dzisiaj na imprezke, ale nie wiem co z tego wyjdzie,bo sie kiepsko czuje... Humor tez do bani.. jak na razie.. Przemęczona jestem. Jutro kino i kolacja z okazji poznania się - 4 lata razem Co prawda obchodzimy 15go, ale jutro akurat mamy czas tylko dla siebie we dwoje Może potem do znajomych skoczymy, zobaczy się.---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Aaa byliśmy rano na kontroli - u góry wszystko ok, mała zdrowa, tylko teraz leczyć nadal trzeba dół - biegunkę.. Mam nadzieję, że szybko jej przejdzie, bo pupeczka czerwona jak nie wiem co, do tego stos pampersów w koszu. A ok północy mała obudziła się z płaczkiem, dałam jej czopka i chwilę walała się z marudzeniem po łóżku, ale usnęła i spała do 8. Chyba ząb jakiś idzie...Tylko ja się pytam po co tak boleśnie??? ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
Nadal macie ten model? o rety, moja by chyba oszalała tyłem jechać hehe |
||
|
|
|
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
janeczka7 nie prasuję bo nie ma takiej potrzeby, mam takie ciuchy które raczej się nie gniotą, poza tym db rozwieszam po praniu...jak widzę, ze wymaga prasowania to to robię, ale to tak jak już pisałam od wielkiego dzwonu
Oli
|
|
|
|
|
#640 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja mam katar po kolana;/ wkurza mnie to jak nie wiem!!! |
||
|
|
|
|
#641 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() czasami Was podczytuje i pozwoliłam sobie skorzystać z niektórych przepisów i tak polecam |
|
|
|
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
kasiaa katar to chyba najgorsze co moze się przypałętać...
![]() kojka ciesze się że wyszło ![]() strasznie wysoki wyszedł mi ten mój tort musze jeszcze popracować nad nim wizualnie, bo to co narazie zrobiłam to jakaś masakra zawsze mam z tym problem oglądałyście może ![]() http://tvnplayer.pl/programy-online/...E02,16037.html |
|
|
|
|
#643 | |
|
Zadomowienie
|
Princ zdróweczka dla malutkiej
Mój też ma dupkę odparzoną, smaruję sudocremem i sypię mąką na zmianę. Wam to się darzy takie romantyczne chwile spędzać Mój to zero wyobraźni co by mnie gdzieś zabrać albo coś - kiedyś to co innego a teraz odkąd mały jest to tak jakby mu wyparowało kilka komórek z mózgu ![]() Oli udanej podróży. My teraz jechaliśmy w dzień 1200 km i mały płakał - nie ma to jak jechać w nocy, dziecko śpi i tak się nie nudzi w aucie. Kojka ![]() U mnie bigos się robi, tzn narazie kapusta gotuje :/. Kurka wodna mały zasnął i chyba już ze 3 razy się przebudził może mu się coś śni, nie wiem ?---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
a na tvn nie widziałam
|
|
|
#644 |
|
Wtajemniczenie
|
Janeczko może mu delikatnie zasugeruj hehe
Susze hery, make up, kiecka, drinki i na balety u jeeeeeeee
|
|
|
|
|
#645 |
|
Rozeznanie
|
witamy
mała spi już z dobrą godzinę, ja trochę ogarniałam... ostatnio mam totalnego lenia i w pisaniu tutaj i czytaniu i ogólnie, przez ostatnie dwa tygodnie walczyłysmy z pieluszkowym zapaleniem skóry, dopiero teraz chyba na 3 robioną masc zaczeła reagować i wygląda to lepiej... oczywiście Ninka cały czas zasmarkana, od świeta pokasłujemy ale dzielnie chodzimy do pracy i żłobka... ja jestem wykończona brakiem przepsanych nocy, obstawiam dwie 4 ale mogę sie mylić, dziś peirwsza noc od nie wiem kiedy przespana.... cholera własnie kaszel młodej uzmysłowil mi ze nie dałam jej leków;////// standardowo siedzę sama w domu tz. jak zawsze w pracy i znów dopiero będzie w niedziele... chciałabym chyba nic nie robic ot tak.chorującym zdrówka zyczymy roczkującym 1000 lat ![]() ooo i się pochwalimy, my już nie chodzimy tylko biegamy, mogę powiedzieć ze mała dogoniła ruchowo swojego kuzynka 6 miesięcy starszego, tylko wzrostowo nizsza poki co;
|
|
#646 |
|
Zadomowienie
|
witam z trasy
już 30 min jedziemy... Mała śpi, więc
|
|
#647 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
są boooooskie ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
cena też boska ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- spokojnej, szerokiej drogi i oby przespała całą ![]() moja ostatnio na 3h dała rade tylko 2,5 więc nie najgorzej ![]() zmysł - brawa wielkie dla Ninki super że taka expresowa, choc pewnie nie dla mamy princ - udanej zabawy i zdówka dla naszej księżniczki ![]() nikaaa- czemu wyprowadzka z Łodzi? wszystkie Łodzianki się z łodzi wysadziły .... ostałam się sama
|
||
|
|
|
|
#648 |
|
Zadomowienie
|
ja nie wiem co to za kolczyki buuu
![]() no Princ będę musiała bo inaczej to się w życiu nie doczekam heh Najlepsze, że muszę ja coś wymyślić bo on za miesiąc ma urodziny Muszę coś w domu wymyśleć bo nie mamy możliwości wybyć sami gdzieś.Zmysł za bieganie ![]() kurcze ja bym musiała powycierać podłogi bo jutro nie dam rady a tak mi się nie chce ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- aha dla poprawy humoru piję
|
|
#649 |
|
Zadomowienie
|
Zazdraszczam imprezy...chyba muszę zwerbować mamę i też iść gdzieś na imprezę z tztem...ale chyba poczekam na ostatki:-D
|
|
#650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i z małym też pewnie tak jest. musiałam biedactwo moje pod prysznic wziąć;/ na szczęście zasnąl szybciutko spowrotema ja sie ratuje jakimś gripeksem |
|
|
|
|
|
#652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- kamikadze ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
bedzie dobrzekasiu ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- kojka najlepszego dla cory |
||
|
|
|
|
#653 |
|
Zadomowienie
|
Kasiaaojj to Was pewnie wirus dopadł
![]()
|
|
#655 |
|
Zadomowienie
|
Muff w takim razie Ty mi gary myjesz ja u Ciebie prasuje ;-)
Janeczko ja młodego tylko z moja mama mogę zostawić...na nikogo innego nie mam co liczyć mimo że mają bliżej...
|
|
#656 |
|
Wtajemniczenie
|
przeprowadzilismy sie za tżta praca... awansik dostał..... troszke mi teskno za łodzi ą
![]() kamikadze to mało powiedziane ![]() miłego weekendu.... miłych rocznic ![]() lece bo cos maruda skupic sie nie moge |
|
|
|
|
#657 | |
|
Zadomowienie
|
witam sie z rana
dzis juz lepsze samopoczucie moje i małego tez, łądnei sie bawi, zadowolony. noc naprawde swietna chyba tylko 2 pobudki na picie. ale o ostatnie koszmarne nocy chyba znowu musze winić zeba, bo coś mi sie zdaje ze wyszłą druga górna jedynka, nie da zabardzo sobie tam zerknąć ale jak sie smiał to coś tam zauważyłam![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
Witam
A co tu tak pusto i cicho??? Noc dziwna Filip budził się często...nie wiem czemu...może zęby :-D hehe Jutro idziemy do mojej mamy na obiad,imieniny ma po niedzieli i nie wiem co jej kupić:-( Pogoda dziś ładna...tzn święci słońce i nie gada ale trochę wieje ale na spacer i tak pójdziemy,dziś chyba do parku się przejdę. Tz w pracy do 14 więc siedzę sama. Idę zaraz pranie powiesić i wznieść na balkonniech schnie na słońcu i wietrze,zupka jarzynowa się gotuje ja muszę wyprostować włosy i się umalować trochę bo przez @ wyskoczyły mi jakieś "syfki" na czole
|
|
#659 |
|
Wtajemniczenie
|
mój dzisiaj też mega często się budziła le w ogóle się nei ślini to chyba nie zęby :/ to ciekawe co? bo katar już mija :/
na imieniny? ja swojej kupiłam krem bo wiem ze jej się skończył i się b.ucieszyła... moze ją podpytaj? a teściowej ostatnio moźzierz kupiłam- była zachwycona akurat tego potrzebowała kiedyś wyszło w rozmowie ![]() ja np. uwielbiam storczyki i z takiego prezentu bym była zadowolona ![]() lecę robić obiad
|
|
|
|
|
#660 |
|
Zadomowienie
|
Nika pytałam mamy co jej kupići mi powiedziała że nic. Może kupię storczka:-D
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

jak Ty to wszystko ogarniasz przy dziecku???
ja wogóle nie prasuję, no chyba, że 3 razy w roku jak wypiorę to firanki
ja juz łapie żlobkowe wirusy
ja tort napewno bede zamawiać, nie wyrobie sie z pieczeniem a tez nigdy jescze tortu nie robiłam, napewno zrobie 2 ciasta a reszty menu jeszcze nie obmyslałam, ale u mnie raczej bez szału sie obedzie
za wagę. Duży faciol
) - mama (która, przypominam, zostaje u nas do września przyszlego roku) chce sobie przywieźć trochę rzeczy zimowych... przy okazji odwiedzimy mojego ojca 

zawsze mam z tym problem
Mój też ma dupkę odparzoną, smaruję sudocremem i sypię mąką na zmianę.
może mu się coś śni, nie wiem ?