Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-09, 13:04   #661
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

My spałyśmy do 11, ale pobudki i 2, 5, 8 i 9.40.
niexle najlepszego dla Martnki!
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie mi polecić jakiś sklep int w którym mają ładne i dobre jakościowo narzuty na łóżko?
ja polecam zara home

wróciłam ze spaceru i opędzlowałam rogala marcińskiego
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 13:13   #662
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Witam sie i ja jak zwykle nadrobuilam po lebkach widze na tapecie temat o karmieniu...
Ja juz nie mam w ogole pokarmu czasem jeszcze jak nacisne na piers to jakas kropelka wyleci ale mimo ze mam male piersi zrobily mi sie dwa flaki :/
Amelia w nocy wypila tylko 60 pozniej dopiero o 10 120 ml i o 12.30 znowu 120.
Wydaje mi sie ze zczyna jadac znowu lepiej ale nie chce zapeszac
Wylot mam o 18.45 , ok 16 wyjezdzam na lotnisko..
Strasznie sie ciesze ze juz bede dzis w domu.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 13:16   #663
Maciejka__
Zakorzenienie

Prosiłam o radę w sprawie Chicco Simplicity - odwołuję.

Doczytałam, że jednak nie ma regulowanego podnóżka, a aukcja wyświetla się pomimo zaznaczenia tego wymogu w informacjach dodatkowych.
Dobrze, że konsultowałam to wczoraj z mamą i zwróciła na ten "szczegół uwagę, bo jak zobaczyłam kolor Italy, to byłam bliska zamówienia.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-11-09 o 13:17
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 13:18   #664
kasikkkkka
Zadomowienie

witajcie
jestem ledwo żywa
noc fatalna
wykąpaliśmy ją jak zwykle i po karmieniu miała pójść spać, ale był bunt
przy piersi krzyk, na rękach krzyk
chyba bolał ją trochę brzuszek, bo w końcu dałam jej bobotic i pomasowałam brzuszek i poszło parę bąków
po wielkich bojach usnęła ok 1 w nocy i spała do 3.50
nakarmiłam ją, przewinęłam i powtórka z rozrywki...
w ogóle nie dała się uspokoić, wojowała do 5 rano, aż padła i usnęła mężowi na klacie i tak spała do 7.30
rano pobawiła się trochę na macie, ale widzę, że jest zmęczona, więc nakarmiłam i chciałam położyć spać
gdzie tam...ryk
teraz usnęła, ale muszę ją bujać w leżaczku
mam dosyć
Stary 2012-11-09, 13:29   #665
pumas
Zakorzenienie

Hej!
Poczytałam z grubsza co u was i widze, że na tapecie kilka tematów, m.in. krakowski smog, zakrywanie wózka kocem , BLW i pytania o karmienie piersią :P

Co do smogu, powiem wam, że ja nigdy nie odczułam nieświeżego powietrza, takiego "kwaśnego" - naprawdę nie widzę różnicy i wiem, że największe zanieczyszczenie jest w okolicach Alei, czyli w samym centrum z powodu i ogromnych korków i starych budynków, w których niekiedy pali się nawet śmieciami. Poza tymi obszarami smog jest niewielki, nie na tyle wielki by siedzieć w domu.

Co do koca - jak jest taka pogoda dupiasta jak ostatnio, to albo w ogóle nie wychodzimy, albo ubieram mała w kombinezon, przykrzucam kocykiem i zakładam osłonkę na gondolę. Niestety między gondolą a osłonką jest spora dziura i wieje tam małej. Dlatego, gdy jest na polu nieprzyjemnie, to absolutnie nie wychodzę. Nie wpadłabym na to, by wychodzić na zawieruchę albo ogólnie wtedy, gdy jest zimno (pomijając zimę oczywiście).

Co do BLW - zastanawiałam się nad tym dość długo, miałam nawet tę książkę kupić, ale zrezygnowałam, bo raczej będziemy tę metodę stosować doraźnie, bardziej jako fun aniżeli typowe posiłki. Jednak gdy mama wraca do pracy, a dzieckiem zajmuje się opiekunka albo żłobek, ciężko byłoby takie coś wprowadzić.

Co do pytań nt karmienia piersią - ludzie są niereformowalni, co to kogo obchodzi ? Zwłaszcza sąsiadów albo inne zatroskane mamuśki ? Mnie też ludzie zadają to pytanie średnio raz dziennie. Wkurzające.

Wczoraj B. pierwszy raz jadła kaszkę z miseczki. Zjadła całą porcję, aż się przeraziłam. Kaszka była o smaku banana. Całkiem smaczna :P Jadła z takim zacięciem i smakiem, że jak jej łyżeczki nie włożyłam natychmiast do buzi, to był krzyk !!!! Ta kaszka była jej ostatnim posiłkiem przed snem, czyli zastąpiłam mleko właśnie kaszką. I chyba tak będę robić (pomijam, że ZAWSZE karmię małą na śpiocha), bo dzięki temu B. przesypia prawie całą noc, z jedną pobudką o 4 rano.

A tak poza tym, siostra moja wyjeżdża w niedzielę, będzie mi smutno, ale fajnie, że w ogóle chciała tyle z nami pobyć. Dni mijają strasznie szybko, za 1,5 miesiąca powrót do pracy i kolejny nowy rozdział

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2012-11-09 o 13:31
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 13:46   #666
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
JUa uważam że przesada w żadną stronę nie jest dobra, wychodzę wtedy kiedy ja swobodnie wytrzymam na dworze, wtedy dziecko w budzie przykryte tymbardziej da rade, jedynie co narazone ejst na działanie wiatru cyz mrozu to buźka, więc poprostu na długo się nie wychodzi, uwazma że zdrowiej dla dziecka jest wyjść w mrożny nawet wietrzny dzień, niz kiesic w domu
ja to nie wiem jak będę z małym zimą wychodzić. Sama nie wychodzę jak jest poniżej -5st., no chyba że muszę, bo straszny zmarzluch jestem

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
wiecie co??wczoraj na tym spotkaniu, pewna mama 15 miesięcznej Laury od razu mnie pyta-a karmisz??(oczywiście w domyśle "piersią"), mówię jej-tak, ale już tylko troszkę, bo chcę zakończyć....a Ona-dlaczego?tak krótko?.....bo ja to karmiłam 12 miesięcy-no to super Kobieto-myślę sobie klaski: jesteś Najlepszą Matką na Świecie
jak mnie denerwuje takie kategoryzowanie-jak długo karmisz piersią tak dobrą jesteś Matką.....
robi mi się wtedy przykro i głupio....ehhh
powinnam jej odpowiedzieć-że kamienie AŻ 12 miesięcy do dla mnie nienormalne i ZA długo
też mnie to wkurza. Ja planuję karmić 6 miesięcy, ciekawe co teściowa mi powie na to (sama karmiła 14 miesięcy). Jak powiedziałam jej, że kilka razy dałam małemu mm, to spojrzała na mnie, jakbym go co najmniej truła. A gdy ostatnio chciałam się napić jednego piwa (radlera) na imprezie rodzinnej, a małemu dać odciągnięte, to powiedziała, że mam nie pić, bo muszę małego karmić z cyca.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Mnie nawet obcy ludzie pytają "a karmi pani piersią?" np. sąsiedzi
przesada

Cytat:
ja teraz ledwo jestem w stanie uwierzyć w to, że kiedyś się bałam, że Luśka nie będzie chciała z cycka jeść a tu taka niespodzianka, że dziecię koniec końców to butlę odrzuciło
ja też się martwiłam, że Adaś nie będzie chciał jeść z cycka, ale w noc po porodzie, gdy zabrali go, bo robiło mi się ciemno przed oczami. I ja zamiast spać, to przez pół nocy się tym martwiłam. A potem, gdy wisiał na cycu non stop, marzyłam, żeby się w końcu oderwał

Cytat:
mnie się wszyscy pytają, czy mam pokarm... Ostatnio babcia nawet, mój tato coś tam zagadał, że patrz - taka prawnuczka dorodna i na samej piersi, a babcia zaraz z pytaniem, czy mam pokarm no czy to nie oczywiste?
Chyba się dziwią, że mając takie mini cycki daję radę dziecko wykarmić
mi babcia ciągle gadała (gdy mały miał kolki i rzucał się przy piersi), że to dlatego, że nie mam pokarmu. A pokazywałam jej, że leci ciurkiem. To stwierdziła, że za chudy pokarm jest i mały się nie najada

Wszystkiego najlepszego dla Martynki!

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 14:11   #667
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
wiecie co??wczoraj na tym spotkaniu, pewna mama 15 miesięcznej Laury od razu mnie pyta-a karmisz??(oczywiście w domyśle "piersią"), mówię jej-tak, ale już tylko troszkę, bo chcę zakończyć....a Ona-dlaczego?tak krótko?.....bo ja to karmiłam 12 miesięcy-no to super Kobieto-myślę sobie klaski: jesteś Najlepszą Matką na Świecie
jak mnie denerwuje takie kategoryzowanie-jak długo karmisz piersią tak dobrą jesteś Matką.....
robi mi się wtedy przykro i głupio....ehhh
powinnam jej odpowiedzieć-że kamienie AŻ 12 miesięcy do dla mnie nienormalne i ZA długo
Obcym ludziom pewnie powinno się odpowiedzieć "tak, ale dokarmiam", albo po prostu "tak".

Ja chciałam intensywnie karmić piersią pół roku, a do roku powoli ograniczać. Wyszło inaczej.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Zapytała tak, jak gdyby karmienie mm to już nie było karmienie Trzeba jej było powiedzieć, ze WHO zaleca karmić uzupełniająco do 2 lat a więc co z niej za matka
Dobre!
Stary 2012-11-09, 14:15   #668
nel_a
Zakorzenienie

zaczynam się martwić o tego mojego małego brzdąca...
on dziś prawie cały czas śpi, przebudza się na jedzonko, chwilę chodzimy po mieszkaniu i zasypia.
A jak nam wczoraj wieczorem zasnął to się obudził po 9h

dziecko nie śpi -źle
dziecko śpi - też źle

mam nadzieję że nic mu nie dolega
temp. 36,1

może to ta pogoda.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Obcym ludziom pewnie powinno się odpowiedzieć "tak, ale dokarmiam", albo po prostu "tak".

Ja chciałam intensywnie karmić piersią pół roku, a do roku powoli ograniczać. Wyszło inaczej.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Dobre!
żadnego takiego tam
odpowiedzieć że oczywiście przecież dziecko nie głoduje

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 14:16   #669
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też i wtedy jeszcze karmiłam, więc odpowiadałam zgodnie z prawdą, że tak, ale dominuje mm. Sama nie wiem po co.
Stary 2012-11-09, 14:18   #670
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Mnie też i wtedy jeszcze karmiłam, więc odpowiadałam zgodnie z prawdą, że tak, ale dominuje mm. Sama nie wiem po co.
ja też się głupio tłumaczę nie wiem po co

jezusie jak się ciemno zrobiło!!!

Stary 2012-11-09, 15:05   #671
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
ehh dlatego nie znosze przewijac w nocy bo mały oczy jak 5 zł i nie myśli dalej o spaniu. dzisaij tak było. śpiewał ptoem, gadał, piszczał
Jak ma mokrą tylko pieluszkę, to czasem przy przewijaniu się nawet nie budzi, ale przy mokrym body jest gorzej.
Cytat:
Sol nie wiem, pasowałby mi tylko skok z lękiem separacyjnym, i w sumie to by się zgadzało, skoro tak zaczyna przeżywać fakt, że na nią nie patrzę. Tylko jakoś tak za wcześnie, niby zaczynamy 22 tydz, ale zgodnie z teorią skoków (to, że liczy się nie moment urodzenia, a wiek ciążowy tak naprawdę), to Lu ma na to przynajmniej 3 tygodnie jeszcze (a biorąc pod uwagę wiek ciążowy określony po urodzeniu, to nawet 5 tyg)
Róża w ostatnich dniach zerka w lustro, uśmiecha się szeroko i czasem patrzy dalej, a czasem się odwraca i wtula we mnie. Wczoraj raczej to drugie.
Cytat:
Moja M. wczoraj mi zdjęła okulary Obiema rączkami Nie wiem czy jej sie matka w okularach nie podoba czy co... A tak na marginesie to jak jestem w soczewkach (rzadko) to się przygląda trochę z przestrachem w oczach Nie poznaje mnie czy co?

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Opalia Pokaż wiadomość
Hej moja Mania kończy dziś 4 miesiące
dla dużej córy!

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Niepotrzebnie!!! Ja miałam pokarm i zrezygnowałam - powinni mi dziecko odebrać!

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------
4 miesiące
dla Martynki.
Podasz marchewkę?
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja też nim jestem zainteresowana. Oglądałam go na żywo ale tak dosłownie rzut okiem tylko
Jak już napisałam podnóżek nie ma możliwości regulacji.
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Witam sie i ja jak zwykle nadrobuilam po lebkach widze na tapecie temat o karmieniu...
Ja juz nie mam w ogole pokarmu czasem jeszcze jak nacisne na piers to jakas kropelka wyleci ale mimo ze mam male piersi zrobily mi sie dwa flaki :/

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
ja to nie wiem jak będę z małym zimą wychodzić. Sama nie wychodzę jak jest poniżej -5st., no chyba że muszę, bo straszny zmarzluch jestem
*
też mnie to wkurza. Ja planuję karmić 6 miesięcy, ciekawe co teściowa mi powie na to (sama karmiła 14 miesięcy). Jak powiedziałam jej, że kilka razy dałam małemu mm, to spojrzała na mnie, jakbym go co najmniej truła. A gdy ostatnio chciałam się napić jednego piwa (radlera) na imprezie rodzinnej, a małemu dać odciągnięte, to powiedziała, że mam nie pić, bo muszę małego karmić z cyca.
(...)
mi babcia ciągle gadała (gdy mały miał kolki i rzucał się przy piersi), że to dlatego, że nie mam pokarmu. A pokazywałam jej, że leci ciurkiem. To stwierdziła, że za chudy pokarm jest i mały się nie najada
Ja też marznę.

Reszty współczuję.
Stary 2012-11-09, 15:12   #672
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Udanego lotu

Dla Mani i Martynki

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 15:15   #673
phdwao
Zakorzenienie

dziewczyny macie jakis godny polecenia odkurzacz bezprzewodowy? nie wiem na co zwracac uwage przy wyborze
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 15:16   #674
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Co do smogu, powiem wam, że ja nigdy nie odczułam nieświeżego powietrza, takiego "kwaśnego" - naprawdę nie widzę różnicy i wiem, że największe zanieczyszczenie jest w okolicach Alei, czyli w samym centrum z powodu i ogromnych korków i starych budynków, w których niekiedy pali się nawet śmieciami. Poza tymi obszarami smog jest niewielki, nie na tyle wielki by siedzieć w domu.
no niestety nie do końca tak jest, popatrz sobie tutaj na mapkę dzisiejszą, jak duży zasięg ma kolor czerwony.
http://www.malopolska.pl/Obywatel/EK...y/default.aspx
Ostatniej zimy dość często cały Kraków miał kolor oznaczony jako "bardzo zła".
I niestety zgodnie z tą prognozą - dzisiaj czuć, a nawet widać, że powietrze niezbyt dobre

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 15:24   #675
hanjah
Zakorzenienie

Moja wielka radość-na chrzest Marysi oprócz mojego brata przyleci też teść i moja mama
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 15:26   #676
red_scorpio
Rozeznanie

Cześć Mamusie, witam się po długiej przerwie. U nas jakoś do przodu. Maciek rośnie jak na drożdżach, jesteśmy po szczepieniu 5w1+żółtaczka i nadal z kolkami. Co prawda już się wszystko raczej unormowało ale czasami jak każdy, Mały ma lepszy a raz gorszy dzień. Wydaje mi się, że jest homeopatą i reaguje bardzo źle na deszcz. No i właśnie pogoda dziś nie nastraja optymistycznie. Teraz leży sobie na macie i ćwiczy chwyt.
Teraz powinnam zaglądać częściej bo Maćko ma ustalony rytm dnia. Po karmieniu około 1,5h aktywności i spanko.
Zapewne jak każda jestem niedospana i nie ma szans na zmianę tej sytuacji ale co zrobić.
Niestety nie nadrobię Was i nawet nie próbuję ale Wszystkie z osobna i razem serdecznie pozdrawiam.
A tak wyglądamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0699.jpg (38,7 KB, 42 załadowań)

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 15:41   #677
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Moja wielka radość-na chrzest Marysi oprócz mojego brata przyleci też teść i moja mama

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie, witam się po długiej przerwie. U nas jakoś do przodu. Maciek rośnie jak na drożdżach, jesteśmy po szczepieniu 5w1+żółtaczka i nadal z kolkami. Co prawda już się wszystko raczej unormowało ale czasami jak każdy, Mały ma lepszy a raz gorszy dzień. Wydaje mi się, że jest homeopatą i reaguje bardzo źle na deszcz. No i właśnie pogoda dziś nie nastraja optymistycznie. Teraz leży sobie na macie i ćwiczy chwyt.
Teraz powinnam zaglądać częściej bo Maćko ma ustalony rytm dnia. Po karmieniu około 1,5h aktywności i spanko.
Zapewne jak każda jestem niedospana i nie ma szans na zmianę tej sytuacji ale co zrobić.
Niestety nie nadrobię Was i nawet nie próbuję ale Wszystkie z osobna i razem serdecznie pozdrawiam.
A tak wyglądamy
Super, że się odezwałaś A Maciuś prze kochany

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 16:07   #678
pumas
Zakorzenienie

Aga, ja nie odczuwam gorszego powietrza. Może nie jestem tak wyczulona na tym punkcie. Przynajmniej u mnie, tam gdzie mieszkam Apropos, wyślę info, zapomniałam !!

Właśnie dziewczyny, co ze spotkaniem ??

Hania, super !!
Stary 2012-11-09, 16:12   #679
nadalka
Zakorzenienie

Moja mała od wczoraj też pierdzi ustami przez co jest cała ośliniona

Dzisiaj dokonała pierwszy raz obrotu z pleców na brzuszek!

Jak załapała że jej się udało to zaczęła się turlać aż skończyła na podłodze
Stary 2012-11-09, 16:17   #680
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
a co najlepsze do czołgania motywuje ją lusterko, żeby się całować ze sobą mogła
zakochana we własnym odbiciu
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
super
Cytat:
Wczoraj B. pierwszy raz jadła kaszkę z miseczki. Zjadła całą porcję, aż się przeraziłam. Kaszka była o smaku banana. Całkiem smaczna :P Jadła z takim zacięciem i smakiem, że jak jej łyżeczki nie włożyłam natychmiast do buzi, to był krzyk !!!! Ta kaszka była jej ostatnim posiłkiem przed snem, czyli zastąpiłam mleko właśnie kaszką. I chyba tak będę robić (pomijam, że ZAWSZE karmię małą na śpiocha), bo dzięki temu B. przesypia prawie całą noc, z jedną pobudką o 4 rano.
u nas to standard a kaszek nie daje, dziś mu się coś pomerdało i wstawał co 3 h ale norma to pierwsza pobudka o 4 lub 5
Cytat:
A tak wyglądamy
jaki on już duży

Cytat:
Właśnie dziewczyny, co ze spotkaniem ??
no ja nadal na tak
-

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dzisiaj dokonała pierwszy raz obrotu z pleców na brzuszek!

deposion widzę że nas podglądasz co słychać?
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 16:22   #681
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opalia Pokaż wiadomość
Hej moja Mania kończy dziś 4 miesiące

Cytat:
Stawiamy soczek i coś do chlebka

Cytat:
Luśka tak już doskonali czołganie, że nauczyła się odpychać kolankami żeby się przesunąć, a nie tylko podciągać rękami brakuje tylko podparcia na rączkach żeby mi raczkować zaczęła
a co najlepsze do czołgania motywuje ją lusterko, żeby się całować ze sobą mogła
Stary 2012-11-09, 16:48   #682
Malwina_a
Rozeznanie

Czesc mamuśki

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów

Ja wczoraj z Agatką byłam na szczepieniu, spała wczoraj od 19 do 11 dzisiaj z przerwami na karmienie i teraz na zmianę zasypia na godzinę i się bawi godzinę, nigdy tyle moje dziecko nie spało, aż się martwię
Waży 6,350kg i ma 69cm
Pani doktor zwróciła nam uwagę, że niby Agatka kiepsko podnosi główkę, a sprawdzala to niby na brzuszku, a mała się nie chciała podnieść tylko kładła główkę na bok, a niby podobno powinna już się na rączkach podnosić?bo w innych pozycjach trzyma główkę super, a brzuszka nie lubi.
Więc się pytam sierpniówek czy dzieciaczki się już podnoszą?

Nie wiem co się ze mną dzieje, dwa razy w nocy dostałam takich dreszczy, że ubierałam dres i czapkę i się cała trzęsłam, po 2 godz przechodziło i się strasznie ciepło mi robiło, do rana nie byłam w stanie z łóżka wyjść.

A co do karmienia piersią, ja nie mam żadnych nacisków z żadnej strony, raczej wszyscy mnie podziwiają, że do tej pory trwam na diecie żeby karmić. Teraz mija 11 miesięcy odkąd jestem na diecie bezmelcznej i bezjajecznej

A to Agatka na przewijaku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PB030031.jpg (72,0 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez Malwina_a
Czas edycji: 2012-11-09 o 16:54
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 17:14   #683
modnisia86
Zadomowienie

Moja mala jest z poczatku sierpnia i ladnie dzwiga glowe na brzuszku. Ale za to ciagnieta do siadu nie dzwiga jej, wiec od nastepnego tygodnia zaczynamy rehabilitacje.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 17:20   #684
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Trchę nadrobilam ale mi poucinalo
U nas troche zmian..mala ma najprawdopodobniej AZS - ale jeszcze nie dokonca jest to stwierdzone..w kazdym razie od 6 tyg zycia ma problemy ze skroka i nic nie pomaga:|( ciagle sie drapie bidulka moja..do tego trace pokarm i zaczelam ja dokarmiac- i na to mleko tez ma chyba uczulenie. Rece mi opadaja naprawde...jutro kolejna wizyta u lekarza....

moja tez dzisiaj ma taki dzien, je kazdorazowalo 70-80ml zamiast 150
Moja ma AZS, kąpiemy ją w oliatum, jak ma zmiany skórne smarujemy maścią cholesterolową, strasznie tłusta ale po 2-3 dniach stosowania jej znikają zmiany, pozostaje skóra sucha, na tą skórę też mam maść robioną ale nie wiem jak się nazywa.
A co do mleczka do spróbuj HA, a jak to nie pomoże to pozostaje bebilon pepti(strasznie śmierdzi ale moje dziecko go bardzo lubi).

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Moja mala jest z poczatku sierpnia i ladnie dzwiga glowe na brzuszku. Ale za to ciagnieta do siadu nie dzwiga jej, wiec od nastepnego tygodnia zaczynamy rehabilitacje.
A moja przy siadzie dzwiga, jak ją na brzuch kładę to odrazu ryk.
Co to za rehabilitacja?
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 17:41   #685
nel_a
Zakorzenienie

mamy już ten smoczek mam.
Mały ma minę jakby był cytryną posmarowany

Stary 2012-11-09, 18:08   #686
prince_polo
Zakorzenienie

hejoi

dzis spacerowałam 4 godizny

i malutka dostala dzis jabłuszko ale sie krzywiła

powiedzcie Wy podajecie ze sloiczka czy same robicie marchewke i jabluszko?? bo ja kupilam w sloiczku na spróbowanie.... jutro dam jej wiecej, dzis duzo nie chciałam bo jadla po 16 godiznie. odrazu potem była kupa

zaraz Was nadrobie tylko musze odsapnąc bo sie najadłam

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
mnie tez pytaja, nawet dzis

Cytat:
Stawiamy soczek i coś do chlebka
:brawo:
Cytat:
Luśka tak już doskonali czołganie, że nauczyła się odpychać kolankami żeby się przesunąć, a nie tylko podciągać rękami brakuje tylko podparcia na rączkach żeby mi raczkować zaczęła
a te czolganie to jak lezy na brzuchu i rece wysuwa do przodu jak by plywała? bo moja zaczela tak robic. Ale wscieka sie przy tym wiec niewiemc zy Jej chodzi o czolganie
Cytat:
spokojnego lotu!!! i za Amelke
Cytat:
A tak wyglądamy
jaka boska
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
C
A to Agatka na przewijaku
slodziak!:Love:

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

moja mała sie moim stanikiem bawi!!!! zaklada miske na glowe

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:22   #687
pumas
Zakorzenienie

Wanilka, B. dopiero teraz zaczęła lepiej spać, a tak to był 3-4 pobudki jak nic. Nie wiem, czy to zasługa kaszek, ale możliwe Choć wszyscy mówili, że jak zacznę dawać mm, to zobaczę różnicę w spaniu - eeee gdzie tam. Także co dziecko to inna historia.
Apropo karmienia - szef mi powiedział, że muszę się zdeklarować, do kiedy zamierzam karmić i do wtedy będę mogła pracować godzinę krócej. Powiedział, że nie może żądać żadnego zaświadczenia od lekarza w tej sprawie i liczy na moją uczciwość... Więc się go spytałam, czy to znaczy, że jak się zdeklaruję np. do lipca 2013 to będzie ok, to mi odpowiedział, że wszyscy dobrze wiemy, jak z tym karmieniem jest, więc wolałby, żebym wychodziła godzinę wcześniej tak przez 2-3 miesiące góra, a nie przez rok albo 2 lata.
Co o tym myślicie?
Stary 2012-11-09, 18:23   #688
hanjah
Zakorzenienie

Jakieś pół roku temu aparat fotograficzny (żaden tam super, bez dużego obiektywu) spadł mi na podłogę i po tym przestał działać... mam jeszcze drugi, ale słabo trzyma baterie (paluszki), natomiast tamten lepszy ma akumulator. Spisałam go na straty... a dziś mąż znalazł ładowarkę do tego akumulatorka i aparat cudownie ożył Trzeba być sierotą, żeby nie wpaść na to, że czasem baterię trzeba naładować
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:37   #689
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a te czolganie to jak lezy na brzuchu i rece wysuwa do przodu jak by plywała? bo moja zaczela tak robic. Ale wscieka sie przy tym wiec niewiemc zy Jej chodzi o czolganie

moja mała sie moim stanikiem bawi!!!! zaklada miske na glowe
nie, podciąga kolanka pod pupę, zapiera stópkami i odpycha. Przed chwilą mi w ten sposób mało z maty nie "zeszła"

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:48   #690
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
moje dziecię zamieniło sie w noworodka, w nocy znowu karmienie co 3 h nie pisałam Wam też że teraz młody chce mi uciekać z przewijaka, ciągle obraca się na boki, wiadomo że jeszcze nie da rady "pójść" ale jak zacznie raczkować to ja nie wiem jak mu zmienie pieluchę

a co to A6W?
Ja dzisiaj też budziłam się co 3 godziny na karmienie, bo Paweł chciał mało a często A taką miałam nadzieję wczoraj kładąc się do łóżka, że się wyśpię bo dzisiaj czekało mnie 6-godzinne szkolenie. Wyspać się nie udało, ale mocna kawa postawiła mnie na nogi, szkolenie było ciekawe więc, mimo, że dziecię nie ułatwiło mi życia to jestem z dnia zadowolona

A6W to Aerobiczna szóstka Weidera, a tutaj jest więcej informacji
http://www.a6w.pl/

Cytat:
Jak podajesz Małej jedzenie łyżeczką Trzymasz ją jak przy butelce tylko w bardziej siedzącej pozycji?

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości