|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
niexle
najlepszego dla Martnki!Cytat:
wróciłam ze spaceru i opędzlowałam rogala marcińskiego
|
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja jak zwykle nadrobuilam po lebkach widze na tapecie temat o karmieniu...
Ja juz nie mam w ogole pokarmu czasem jeszcze jak nacisne na piers to jakas kropelka wyleci ale mimo ze mam male piersi zrobily mi sie dwa flaki :/ Amelia w nocy wypila tylko 60 pozniej dopiero o 10 120 ml i o 12.30 znowu 120. Wydaje mi sie ze zczyna jadac znowu lepiej ale nie chce zapeszac ![]() Wylot mam o 18.45 , ok 16 wyjezdzam na lotnisko.. Strasznie sie ciesze ze juz bede dzis w domu. |
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Prosiłam o radę w sprawie Chicco Simplicity - odwołuję.
Doczytałam, że jednak nie ma regulowanego podnóżka, a aukcja wyświetla się pomimo zaznaczenia tego wymogu w informacjach dodatkowych. Dobrze, że konsultowałam to wczoraj z mamą i zwróciła na ten "szczegół uwagę, bo jak zobaczyłam kolor Italy, to byłam bliska zamówienia. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-09 o 13:17 |
|
|
|
#664 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
jestem ledwo żywa noc fatalna wykąpaliśmy ją jak zwykle i po karmieniu miała pójść spać, ale był bunt przy piersi krzyk, na rękach krzyk chyba bolał ją trochę brzuszek, bo w końcu dałam jej bobotic i pomasowałam brzuszek i poszło parę bąków ![]() po wielkich bojach usnęła ok 1 w nocy i spała do 3.50 nakarmiłam ją, przewinęłam i powtórka z rozrywki... w ogóle nie dała się uspokoić, wojowała do 5 rano, aż padła i usnęła mężowi na klacie i tak spała do 7.30 ![]() rano pobawiła się trochę na macie, ale widzę, że jest zmęczona, więc nakarmiłam i chciałam położyć spać gdzie tam...ryk teraz usnęła, ale muszę ją bujać w leżaczku mam dosyć |
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Poczytałam z grubsza co u was i widze, że na tapecie kilka tematów, m.in. krakowski smog, zakrywanie wózka kocem , BLW i pytania o karmienie piersią :P Co do smogu, powiem wam, że ja nigdy nie odczułam nieświeżego powietrza, takiego "kwaśnego" - naprawdę nie widzę różnicy i wiem, że największe zanieczyszczenie jest w okolicach Alei, czyli w samym centrum z powodu i ogromnych korków i starych budynków, w których niekiedy pali się nawet śmieciami. Poza tymi obszarami smog jest niewielki, nie na tyle wielki by siedzieć w domu. Co do koca - jak jest taka pogoda dupiasta jak ostatnio, to albo w ogóle nie wychodzimy, albo ubieram mała w kombinezon, przykrzucam kocykiem i zakładam osłonkę na gondolę. Niestety między gondolą a osłonką jest spora dziura i wieje tam małej. Dlatego, gdy jest na polu nieprzyjemnie, to absolutnie nie wychodzę. Nie wpadłabym na to, by wychodzić na zawieruchę albo ogólnie wtedy, gdy jest zimno (pomijając zimę oczywiście). Co do BLW - zastanawiałam się nad tym dość długo, miałam nawet tę książkę kupić, ale zrezygnowałam, bo raczej będziemy tę metodę stosować doraźnie, bardziej jako fun aniżeli typowe posiłki. Jednak gdy mama wraca do pracy, a dzieckiem zajmuje się opiekunka albo żłobek, ciężko byłoby takie coś wprowadzić. Co do pytań nt karmienia piersią - ludzie są niereformowalni, co to kogo obchodzi ? Zwłaszcza sąsiadów albo inne zatroskane mamuśki ? Mnie też ludzie zadają to pytanie średnio raz dziennie. Wkurzające. Wczoraj B. pierwszy raz jadła kaszkę z miseczki. Zjadła całą porcję, aż się przeraziłam. Kaszka była o smaku banana. Całkiem smaczna :P Jadła z takim zacięciem i smakiem, że jak jej łyżeczki nie włożyłam natychmiast do buzi, to był krzyk !!!! Ta kaszka była jej ostatnim posiłkiem przed snem, czyli zastąpiłam mleko właśnie kaszką. I chyba tak będę robić (pomijam, że ZAWSZE karmię małą na śpiocha), bo dzięki temu B. przesypia prawie całą noc, z jedną pobudką o 4 rano. A tak poza tym, siostra moja wyjeżdża w niedzielę, będzie mi smutno, ale fajnie, że w ogóle chciała tyle z nami pobyć. Dni mijają strasznie szybko, za 1,5 miesiąca powrót do pracy i kolejny nowy rozdział
Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-11-09 o 13:31 |
|
|
|
#666 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przesada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla Martynki!
|
||||
|
|
|
#667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chciałam intensywnie karmić piersią pół roku, a do roku powoli ograniczać. Wyszło inaczej. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
zaczynam się martwić o tego mojego małego brzdąca...
on dziś prawie cały czas śpi, przebudza się na jedzonko, chwilę chodzimy po mieszkaniu i zasypia. A jak nam wczoraj wieczorem zasnął to się obudził po 9h ![]() dziecko nie śpi -źle dziecko śpi - też źle ![]() mam nadzieję że nic mu nie dolega ![]() temp. 36,1 może to ta pogoda. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
odpowiedzieć że oczywiście przecież dziecko nie głoduje ![]()
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jezusie jak się ciemno zrobiło!!!
|
|
#671 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
Podasz marchewkę? Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() Reszty współczuję. |
|||||||
|
|
|
#672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla Mani
|
|
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny macie jakis godny polecenia odkurzacz bezprzewodowy? nie wiem na co zwracac uwage przy wyborze
|
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.malopolska.pl/Obywatel/EK...y/default.aspx Ostatniej zimy dość często cały Kraków miał kolor oznaczony jako "bardzo zła". I niestety zgodnie z tą prognozą - dzisiaj czuć, a nawet widać, że powietrze niezbyt dobre
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wielka radość-na chrzest Marysi oprócz mojego brata przyleci też teść i moja mama
|
|
|
|
#676 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie, witam się po długiej przerwie. U nas jakoś do przodu. Maciek rośnie jak na drożdżach, jesteśmy po szczepieniu 5w1+żółtaczka i nadal z kolkami. Co prawda już się wszystko raczej unormowało ale czasami jak każdy, Mały ma lepszy a raz gorszy dzień. Wydaje mi się, że jest homeopatą i reaguje bardzo źle na deszcz. No i właśnie pogoda dziś nie nastraja optymistycznie. Teraz leży sobie na macie i ćwiczy chwyt.
Teraz powinnam zaglądać częściej bo Maćko ma ustalony rytm dnia. Po karmieniu około 1,5h aktywności i spanko. Zapewne jak każda jestem niedospana i nie ma szans na zmianę tej sytuacji ale co zrobić. Niestety nie nadrobię Was i nawet nie próbuję ale Wszystkie z osobna i razem serdecznie pozdrawiam. A tak wyglądamy
|
|
|
|
#677 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A Maciuś prze kochany |
||
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, ja nie odczuwam gorszego powietrza. Może nie jestem tak wyczulona na tym punkcie. Przynajmniej u mnie, tam gdzie mieszkam
Apropos, wyślę info, zapomniałam !! Właśnie dziewczyny, co ze spotkaniem ?? Hania, super !! |
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mała od wczoraj też pierdzi ustami przez co jest cała ośliniona
![]() Dzisiaj dokonała pierwszy raz obrotu z pleców na brzuszek! Jak załapała że jej się udało to zaczęła się turlać aż skończyła na podłodze |
|
|
|
#680 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no ja nadal na tak ![]() - ![]() deposion widzę że nas podglądasz co słychać?
|
||||
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#682 |
|
Rozeznanie
|
Czesc mamuśki
![]() Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów ![]() Ja wczoraj z Agatką byłam na szczepieniu, spała wczoraj od 19 do 11 dzisiaj z przerwami na karmienie i teraz na zmianę zasypia na godzinę i się bawi godzinę, nigdy tyle moje dziecko nie spało, aż się martwię ![]() Waży 6,350kg i ma 69cm ![]() Pani doktor zwróciła nam uwagę, że niby Agatka kiepsko podnosi główkę, a sprawdzala to niby na brzuszku, a mała się nie chciała podnieść tylko kładła główkę na bok, a niby podobno powinna już się na rączkach podnosić?bo w innych pozycjach trzyma główkę super, a brzuszka nie lubi. Więc się pytam sierpniówek czy dzieciaczki się już podnoszą? Nie wiem co się ze mną dzieje, dwa razy w nocy dostałam takich dreszczy, że ubierałam dres i czapkę i się cała trzęsłam, po 2 godz przechodziło i się strasznie ciepło mi robiło, do rana nie byłam w stanie z łóżka wyjść. A co do karmienia piersią, ja nie mam żadnych nacisków z żadnej strony, raczej wszyscy mnie podziwiają, że do tej pory trwam na diecie żeby karmić. Teraz mija 11 miesięcy odkąd jestem na diecie bezmelcznej i bezjajecznej ![]() A to Agatka na przewijaku
Edytowane przez Malwina_a Czas edycji: 2012-11-09 o 16:54 |
|
|
|
#683 |
|
Zadomowienie
|
Moja mala jest z poczatku sierpnia i ladnie dzwiga glowe na brzuszku. Ale za to ciagnieta do siadu nie dzwiga jej, wiec od nastepnego tygodnia zaczynamy rehabilitacje.
|
|
|
|
#684 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do mleczka do spróbuj HA, a jak to nie pomoże to pozostaje bebilon pepti(strasznie śmierdzi ale moje dziecko go bardzo lubi). ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
Co to za rehabilitacja? |
||
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
mamy już ten smoczek mam.
Mały ma minę jakby był cytryną posmarowany
|
#686 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejoi
dzis spacerowałam 4 godizny ![]() i malutka dostala dzis jabłuszko ale sie krzywiłapowiedzcie Wy podajecie ze sloiczka czy same robicie marchewke i jabluszko?? bo ja kupilam w sloiczku na spróbowanie.... jutro dam jej wiecej, dzis duzo nie chciałam bo jadla po 16 godiznie. odrazu potem była kupa ![]() zaraz Was nadrobie tylko musze odsapnąc bo sie najadłam ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- mnie tez pytaja, nawet dzis ![]() :brawo: Cytat:
![]() Cytat:
i za Amelke![]() jaka boska slodziak!:Love: ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- moja mała sie moim stanikiem bawi!!!! zaklada miske na glowe
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilka, B. dopiero teraz zaczęła lepiej spać, a tak to był 3-4 pobudki jak nic. Nie wiem, czy to zasługa kaszek, ale możliwe
Choć wszyscy mówili, że jak zacznę dawać mm, to zobaczę różnicę w spaniu - eeee gdzie tam. Także co dziecko to inna historia. Apropo karmienia - szef mi powiedział, że muszę się zdeklarować, do kiedy zamierzam karmić i do wtedy będę mogła pracować godzinę krócej. Powiedział, że nie może żądać żadnego zaświadczenia od lekarza w tej sprawie i liczy na moją uczciwość... Więc się go spytałam, czy to znaczy, że jak się zdeklaruję np. do lipca 2013 to będzie ok, to mi odpowiedział, że wszyscy dobrze wiemy, jak z tym karmieniem jest, więc wolałby, żebym wychodziła godzinę wcześniej tak przez 2-3 miesiące góra, a nie przez rok albo 2 lata. Co o tym myślicie? |
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś pół roku temu aparat fotograficzny (żaden tam super, bez dużego obiektywu) spadł mi na podłogę i po tym przestał działać... mam jeszcze drugi, ale słabo trzyma baterie (paluszki), natomiast tamten lepszy ma akumulator. Spisałam go na straty... a dziś mąż znalazł ładowarkę do tego akumulatorka i aparat cudownie ożył
Trzeba być sierotą, żeby nie wpaść na to, że czasem baterię trzeba naładować
|
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#690 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A taką miałam nadzieję wczoraj kładąc się do łóżka, że się wyśpię bo dzisiaj czekało mnie 6-godzinne szkolenie. Wyspać się nie udało, ale mocna kawa postawiła mnie na nogi, szkolenie było ciekawe więc, mimo, że dziecię nie ułatwiło mi życia to jestem z dnia zadowolona A6W to Aerobiczna szóstka Weidera, a tutaj jest więcej informacji ![]() http://www.a6w.pl/ Cytat:
Trzymasz ją jak przy butelce tylko w bardziej siedzącej pozycji?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

najlepszego dla Martnki!

klaski:
a tu taka niespodzianka, że dziecię koniec końców to butlę odrzuciło

co słychać?