|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
Już pewnie lecisz Dynię ![]() Na ten miesiąc planuję dynię, marchewkę, jabłko i ziemniaczek. |
|
|
|
|
#692 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, chciałam sobie odświeżyć wszystkie apaszki to teraz mi jadą czadem![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi w ten weekend też nie pasuje spotkanie, bo jadę do rodziców, ale przyszły weekend jak najbardziej- obojętnie czy sobota czy niedziela-ale chyba bardziej sobota ![]() dziś znów było płacz przy kąpaniu. Wasze dzieciaczki tak nie mają? To nie było marudzenie ale istny wrzask jakby ją polewała wrzątkiem ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Agatka i MAciuś -fajne dzieciaczki mrówka- najlepiej chyba karmic w foteliku samoch. lub w leżaczku |
||||
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie Ją wykapalam, dostala wysypki na brzuszku takiej szorstkiej miały Wasze cos takiego>>> Ma tylko an brzuszku
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem tak ma, myślę że go może coś boleć ![]() bo to tak ni z gruchy ni z pietruchy, czasem nad ranem, czasem w ciągu dnia.
|
|
#695 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie że się odezwałaś
a Maciuś jest śliczny wróciliśmy od fizjoterapeutki i jest tak jak myślałam, duża asymetria góra (rączka prawa i główka lecą w prawo a nóżki w lewo) ![]() czeka nas rehabilitacja i zmiana nawyków pielęgnacyjnych. Jak niunia strasznie płacze teraz przy kazdej czynności bo musimy wszystko robić w inny sposób I leżaczek mamy wywalić... a karmić mam ją w foteliku samochodowym bo asymetria jest zbyt silna ![]() Z tego powodu niunia nie wyciąga rączek do zabawek no i tym samym ich nie chwyta ![]() Rehabilitacje mamy 2x na tydzień + codzienny masaż, ćwiczenia i zmiana przyzwyczajeń... ehhh Damy radę, ale serce mnie ściska jak ona tak płacze
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wierze ze szybko sie polepszy, rozumiem z ejestes smutna...A powiedz mi czemu karmic w fotliku?? Własnie jak Wy dziewczyny karmicie dzieci> na rece trzymacie jeszcze czy jak? tesciowa mnie zbesztala za jabłuszko. Bosze jak ja........
|
|
#697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Haniu super wieści z tymi chrzcinami
Cytat:
Cytat:
oj nie wiem co to Cytat:
rozumiem, że Ci przykro. Ale pewnie lada moment płacze się skończą a malutka szybko wyjdzie na prostą
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Moje dziecię właśnie zasypia. Znów zjadł mało na noc, ale od rana jadł ładnie i dużo, więc się nie martwię. Przeżyliśmy dziś chwile strachu Mąż dał małemu polizać jabłuszko, no i jak tak sobie ciumkał, ugryzł 2 kawałki. Myślałam, ze zejdę na zawał, zanim mu je wyjęliśmy z buzi Jeden kawałek prawie na pewno miał już w gardle,bo wypadł dopiero, gdy mąż obrócił Leosia główką w dół. Jak on biedny płakał. Nieźle się musiał wystraszyć. Nie muszę dodawać, że miałam ochotę udusić małża, za niedopilnowanie dziecka![]() dziękuję Cytat:
U nas jest tak coraz częściej. Cóż, dzieci rosną, stają się coraz bardziej komunikatywne i nie chcą być same
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuję Was dzisiaj na zmianę z książką o BLW - w końcu ją odebrałam z poczty i czytam. Bardzo mi się to wszystko podoba
I przy okazji przypomniałam małżowi, że o BLW dowiedziałam się na wizażu i że wizaż jest super i ma mi nie przeszkadzać jak siedzę na kompie w tak ważnych sprawach jak wizażowanie
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie nadrobię Was bo zaraz mamy gości, jestesmy po wizycie u pediatry, tak jak sądzilam Jas je mniej co przekłąda sie na przyrosty, waży 6700, także przybrał mniej niz 500g w 3 tygodnie :-( Pani doktor kazała nam zrobić morfologię, żeleazo(bo według niej ejts trochę blady) i do tego TSH bo brałam w ciąży leki nie neidoczynnośc tarczycy. Ogólnie do zbadała i jest wszytsko dobrze, pokazowo wręcz trzymał glówke na brzuszku, potem jak my rozmawiałysmy to slodko po swojemu gadał. W buzi ma zawiązki zębów, także te białe plamy to nic złego. Ponadto ma obszary na skórze suche i uznala że mamy smarowac go emulsją cetpahil i kapać w oilatum, generalnie ma skłonności do alergii. Popytałam o rozszerzanie diety i w ziazku ze skłonnościami do alergi nie mogę mu podawac żadnych owocwó, pierwsze co moge mu dac to za miesiąc zupka jarzynowa
|
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za przyrost ładny ![]() a ta szorsktak skóra jasia to taka z krostkami??
|
|
#702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() Brzmi źle, ale już obejrzałam filmik.
|
||
|
|
|
#703 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie to samo. Każdy o to pyta ![]() Cytat:
Cytat:
Nawet moja gin wczoraj spojrzała, choć ona to akurat wie od początku. Zaraz wyłapuję te spojrzenia![]() Cytat:
sto lat dla jubilatek! Cytat:
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzej z tą alergią, oby się to nie rozwinęło
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogłabyś chcieć karmić do roku, a przestać po miesiącu, więc żądanie deklaracji uważam za głupi pomysł. |
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad.2 No też to zauważyłam ![]() Ad.3 Luśka dzisiaj się tak mocno odepchnęła do przodu, że rączki znalazły się pod brzuszkiem. Nie wiedziała co ma z tym fantem począć i się rozryczała jak głupia
|
|
#707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie taki początek![]() Cytat:
no i ta alergia, karmie tylko piersią więc pewnie cos co jem go uczula a moze to kontaktowa alergia, zaczne teraz prac w bialym jeleniuzmykam do gosci |
||
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
acha
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie ma drobną wysypkę za uchem, ale przedwczoraj posmarowałam ją kremem. Houserka - moja lubi kąpiele. Malwina - na początku większość dzieciaczków płakała na brzuszku. Moja przynajmniej na mnie lubiła się podnosić, a później układałam ją na materacu na chwilę, ale jak stękanie przechodziło w płacz, to dawałam jej spokój. Teraz bardzo lubi takie leżenie i pupę też próbuje podnosić, ale po pierwsze w łóżeczku kolanka się jej ślizgają, a po drugie brzuszek jest nieco za ciężki. I wtedy zdarza się płacz. Czasem kładłam ją na brzuszku na dużej poduszce z widokiem na łóżeczko i jej ulubioną karuzelkę, dzięki czemu podnosiła się chętniej. Spróbuj znaleźć jej taie miejsce, żeby podnosząc się widziała coś ciekawego. Przeglądałam ostatnio zdjęcia i mam kilka, jak się podnosi, a za chwilę ryczy z nosem tuż nad materacem. |
|
|
|
|
#710 |
|
Wtajemniczenie
|
ważyłam dziś mojego szkraba przed kąpielą i wyszło że przez miesiąc nie przybrał kompletni nic albo nawet schudł 300 gr
i co ja mam teraz zrobić? potwierdza się że młody mniej je i pewnie przez to mam zauważalnie mniej pokarmu
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-11-09 o 20:18 |
|
|
|
#711 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() boska Cytat:
Cytat:
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obserwuj. Moja czasem też się uczy pływać i w łóżeczku i w wanience. W łóżeczku zdarza jej się też kołysać na brzuszku w różnych kierunkach z wyprostowanymi rączkami i nóżkami. Później wleję jej do wanienki więcej wody, ale jak mi się zdarzyło, to miała gorszy dzień i próba "pływania" mogłaby się skończyć wielkim rykiem, więc nie ryzykowałam. |
|
|
|
|
#713 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do spotkania to mi też chyba pasuje sobota ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
z rehabilitacja dacie sobie świetnie radę! jestem tego pewna ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
zeszłabym na zawał
|
|||
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
po jablku??
ale ja dalam jej nawet nie całą lyzeczke. Tak na spróbowanie bardziej moczylam usta i lekko jezyczek..... I odrazu by wysypało??
|
#715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), z tym że wyszło nam że musimy zmienić lodówkę (z większa zamrażarką) bo nie zmieścimy wszystkiego co zamierzam niedługo zamrozić![]() śliczna
|
|
|
|
|
#716 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Własnie jak Wy dziewczyny karmicie dzieci> na rece trzymacie jeszcze czy jak? [/QUOTE] w wózku/łóżeczku/ łóżku/leżaczku Leoś nie chce jeść, jak się go trzyma na rękach. Ma tak od około 3 tygodni ![]() Cytat:
Mój to nawet już sam mówi " o żona na wizażu, nie wolno jej przeszkadzać"![]() Cytat:
Mam nadzieję, że problemy skórne, to jednak nie alergia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poszłabym do pediatry jak najszybciej
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilko podjedź do przychodni czy szpitala i zważcie dziecię. Łazienkowej wadze bym nie wierzyła, ja co wejdę na swoją to mam inny wynik.
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak masz wątpliwości to idź zważyć małego Co do spotkania - dla mnie sobota będzie ok
|
|
#719 |
|
Zadomowienie
|
Hey nadrabiam powierzchownie bo padam! mam nadzieję, że mały dzisaij pośpi
teraz co chwilę mu coś rpzeszkadza i strasznie się wierci ![]() Pumas - to ty jeszcze karmisz piersią? Karolka-jaką kaszkę dodajesz? W jaki sposób? Jedną łyżeczkę proszku i do mleka czy jak? Wanillka-podjedź do przychodni zeby sprawdzic, bo te wagi łazienkowe są gówno warte |
|
|
|
#720 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Możesz napisać jakie podstawowe błędy popełnialiscie przy pielęgnacji? Jestem pewna, ze wiekszosć z nas je popełnia, a pewnie nie każdy pójdzie do specjalisty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Warto sprawdzić czy jest to minimum i tylko tyle |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

, chciałam sobie odświeżyć wszystkie apaszki to teraz mi jadą czadem

góra (rączka prawa i główka lecą w prawo a nóżki w lewo) 

Mąż dał małemu polizać jabłuszko, no i jak tak sobie ciumkał, ugryzł 2 kawałki. Myślałam, ze zejdę na zawał, zanim mu je wyjęliśmy z buzi

I przy okazji przypomniałam małżowi, że o BLW dowiedziałam się na wizażu i że wizaż jest super i ma mi nie przeszkadzać jak siedzę na kompie w tak ważnych sprawach jak wizażowanie 

klaski:
Obiema rączkami