|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Pumcia zapomniałam Ci napisać odnośnie tej propozycji szefa. Moim zdaniem nie jest fair wobec Ciebie. Ja zamierzam karmić do roku i jakby mi szef takim tekstem walnął, to celowo chyba bym co miesiąc do lekarza chodziła po zaświadczenie, że nadal karmię i mu rzucała tym na biurko
To jest Twoje prawo a on nie może Ci narzucać ile masz karmić (no bo sorry, ale taka gadka to jakby Ci mówił, że możesz karmić jeszcze 2-3 miesiące i basta). I co to za tekst "wiadomo jak to z tym karmieniem jest", znam sporo osób, które karmią do roku a czasem i dłużej...
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja w wanience tylko krzyczy i płacze Houserka u nas w kąpieli jest płacz, od zawsze ![]() Dziś miałam ciężki dzień. A TZ w pracy od 8 i jeszcze go nie ma... A wczoraj też wrócił o północy. |
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie nie
gdzie ma plamy czerwone
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sensie że do 3 idzie waga szybko a później zwalnia?To by wyjaśniało dlaczego mój 2 i prawie pół miesięczny klocuś jest cięższy od ponad 4 miesięcznego kuzyna on jakby stanął w miejscu, ale w przychodni nic nie mówili szwagierce więc chyba jest ok.
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Szkoła rodzenia, do której chodziłam organizuje grupę wsparcia dla młodych mam. Wreszcie coś dla mnie
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
od skończonego 3 miesiąca zwalniają gdyby tempo np. 1 kg (lub więcej) na miesiac utrzymywało sie, to ile te dzieci by ważyły mając roczek? Zostało nam 8 miesięcy to do wagi np. 7 kg dodając 8 = 15 kg (lub więcej)do roku dziecko ma tylko potroić wagę urodzeniową (chyba) |
|
|
|
|
#726 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam karmic w foteliku bo malutka za bardzo wykręca się w prawo i jedną ręką nie jestem w stanie temu zapobiec (bo w drugiej mam butle), a fotelik wyusza prawidłowa pozycję do jedzenia i w tym czasie mam siedzieć naprzeciwko niej i utrzymwać kontakt wzrokowy by nie uciekała jej główka co do teściowej to moja też ma super mądrości ale mam ją już głęboo..... Cytat:
Cytat:
najlepsze jest łożeczko i mataCytat:
już dzisiaj nie mam siły bo tego jest baaardzo dużo. Jutro napiszę po kolei co robiliśmy źle i jak Hania mi pozwoli to zrobie kilka takich prowizorcznych rysunków w paint żeby wam pokazac co i jak. A za tą nasza fizjoterapeutkę to mogę ręczyć. A wiecie co jest najgorsze? Że większość tych szkodliwych rzeczy kazała nam robić szanowna pani neurolog z przychodni jak Hania miała 8 tygodni ![]() Jakbym miała więcej czasu to bym pojechała do niej jej podziękowac za 'cudowne rady'
|
||||
|
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#728 |
|
Zadomowienie
|
postaram się jutro to opisać, bo wiem że nie każdy ma dostęp do takich inf. a w końcu nasze dzieciaczki są najważniejsze. A to wszystko co nam pokazała nie jest trudne tylko trzeba po prostu wiedzieć co i jak... szkoda że w szpitalach nie ma takiej pomocy, żeby młodym matkom pomóc na początku.
zmykam do łóżka do jutra laski
|
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy poprosiłam położną, żeby pomogła mi prawidłowo przystawić Leosia do piersi, powiedziała, że w drugiej dobie po porodzie powinnam to już umieć
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na kupno tej maty bym nie wpadła, gdyby nie Balbinka, więc muszę jej jeszcze raz podziękować ![]() A co do tej neurolog to brak słów, hochsztapler normalnie Ale co się dziwić, małża tak jeden ortopeda "leczył". Bolała go stopa, ortopeda zdiagnozował ostrogę i wysłał na zabiegi. Pani co te zabiegi przeprowadzała powiedziała małżowi, że jak dla niej to wcale nie to i że jest tego niemal pewna, a obstawia płaskostopie. Małż poszedł do innego ortopedy no i najprawdopodobniej to to. Ma nosić specjalne wkładki ortopedyczne
|
|
#731 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Jestem dziś po dentyście - skonczyła mi robić tą siódemkę co mnie tak bolała Skończyło się kanałówką, ale żeby była już robiona to policzyła dużo mniej ![]() Poza tym kupiłam sobie platformę wibracyjną Mały wykąpany, pojedzony i od 1,5h śpi ![]() Cytat:
![]() A Maciek jest uroczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wracam do pracy zaraz po macierzyńskim więc to i tak duże poświęcenie.A szef pewnie żeby wolał żeby wychodziła tylko przez 2-3 miesiące wcześniej, a nie przez rok. To zrobumiałe. Tylko, że woleć to on sobie może... |
|||
|
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pewien typ, bo jedna tam była taka trochę wredna jak dla mnie, i strasznie jestem ciekawa czy dobrze myślę
|
|
#733 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lepiej uznaj, że masz męża złota rączkę ![]() Cytat:
za WasCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak będziesz miała chwilę to napisz bo pewnei też robię coś źle
|
||||||
|
|
|
#734 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego dobrego dla dzisiejszych jubilatek
![]() Mani A Kuba skończył dziś 12 tygodni i z tej okazji
|
|
|
|
#735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Linka masz rację, nie chciałam żeby tak przybierał dlatego nie przejmowałam się tym że mniej je i np jak tracił zainteresowanie jedzeniem po kilku min to nie przystawiałam go znowu -musiałabym trochę na siłę, no ale nie spodziewałam ze takie mogą być efekty czuje się winna że zaniedbałam sprawę![]() wagę mam dobrą, już kilka razy go tak warzyliśmy i zawsze mniej więcej waga się zgadzała, tzn zawsze szła w górę ale macie rację, wyborę się jutro do przychodni i będę wiedziała ile na prawdę waży dziekuje Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-11-09 o 21:31 |
|
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobrze bo jakby mój dalej tak przybierał to bym musiałam Pudziana zatrudnić
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przekazałam to mojej gin ![]() Cytat:
znam 2 kobitki, które dostały takie zaświadczenie, ale nie wiem od jakiego lekarza. Obstawiam pediatrę.
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilllko daj jutro znać. Niczego nie zaniedbalaś, przecież właśnie badasz sprawę... Takich rzeczy NIKT nie jest w stanie zauważyć z dnia na dzień.
My też jutro ważymy małą, mam wagę wypożyczoną na kilka dni. Dziś już jej odpuściłam. |
|
|
|
#742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie pokazała raz że mala wazy 3 kg a ważyła wtedy 4,5 - od tego czasu dałam sobie spokój z tego typu eksperymentami
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-09 o 21:38 |
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia chyba też kupie taka mate możesz podać linka do niej??
Chmielinkq rozumiem Glowa mi pęka. Mala API ma dalej wysypka i plamy na brzuszku , chyba rzeczywiście to po jablku więcej jej nie dam, a miałam jutro dać marcheweczke i teraz się boje
|
#745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na oddziałach powinien być też ktoś kto nauczy prawidłowej pielęgnacji niemowlęcia a tego u nas nie ma wcale, a przecież nawet przy przewijaniu dziecka można zrobić krzywdę malutkim stawom |
|
|
|
|
#746 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie
ładownie baterii to jedno, ale zdolny mąż to druga sprawa ![]() Dziękujemy
|
|
|
|
#747 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie do końca kojarzę o którą mogło chodzić, znaczy wydaje mi się, że wiem mniej więcej która, ale nie jestem pewna, bo brunetkę w okularach w średnim wieku kojarzę tylko jedną, jeszcze kojarzę jedną brunetkę w okularach, ale miała krótkie włosy, taka niska, chyba najbardziej sympatyczna ze wszystkich była
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- ale ja mam beznadziejną wagę jakąś taniochę
|
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
ucina mi linka więc wyślę na priw
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

To jest Twoje prawo a on nie może Ci narzucać ile masz karmić (no bo sorry, ale taka gadka to jakby Ci mówił, że możesz karmić jeszcze 2-3 miesiące i basta). I co to za tekst "wiadomo jak to z tym karmieniem jest", znam sporo osób, które karmią do roku a czasem i dłużej...

Obserwuj.
W łóżeczku zdarza jej się też kołysać na brzuszku w różnych kierunkach z wyprostowanymi rączkami i nóżkami.

w sensie że do 3 idzie waga szybko a później zwalnia?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

najlepsze jest łożeczko i mata

i z tej okazji