|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
co do nóg to teraz tez swoje lubie tzn. juz od jakiegos czasu. Dawniej wstydzilam sie swoich nog i w ogole nie chodzilam w spodnicach, moze dlatego ze kazdy kometowal jakich to ja nie mam chudych nóg
nawet moja mama w dziecinstwoe zakladala mi po dwie pary getrow zeby wygladaly na grubsze bo sie wstydzila wiec i mi to zostalo ale jak doroslam i dojrzalam to zaczelam widziec plusy ich i w sumie je polubialam ![]() uciekam do wanny i do lozeczka dobranoc
|
#1712 |
|
Rozeznanie
|
I wiecie co, strasznie swedzi mnie skóra na (.) (.), juz tak z 3 dni, smarowanie balsamem czy oliwką pomaga może na godzinkę. Chyba dlatego że zaczeły się powiekszać, ale ciężko mi stwierdzic, czy duzo sie powiekszają, bo jak je codziennie oglądam, to nie mam takiej skali porównawczej.
Odkąd zaczęły mi wyskakiwać rozstępy, kupiłam sobie Perfectę mama specjalnie do biustu i tego używam. Też tak miałyście, albo macie ? jak mogę sobie ulzyć ?
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla dziecka powiedziała że jak pampersów nie będzie nic się nie stanie, wtedy używają tetrowych ![]() A i sama przyznała, że zazwyczaj samoistne pęknięcie jest dużo lepsze niż nacięcie. Ma przynieść jakieś ulotki na temat masażu krocza itp. Lecę pod prysznic i spać, dobrej nocki dziewczyny! |
|
|
|
|
#1714 |
|
Zadomowienie
|
|
#1715 | |||||
|
Zakorzenienie
|
przyszła mi komoda dzisiaj do dzidziakowego kącika i sama skręciłam
zostań bohaterem w swoim domu ale spociłam się przy tym jakbym co najmniej tonę węgla przerzuciła tylko cholera jeden róg blatu jest lekko uszczerbany i na pewno nie stało się to przy transporcie, bo paczka była nienaruszona napisałam do gościa, czy mi ten blat wymieni, bo wszystkiego nie opłaca mi się odsyłaćCytat:
pisałam już, że miałam to samo i byłam przekonana, że coś się musi tam rozchodzić, bo niemożliwe żeby tak normalnie bolało i okazało się, że wszystko ok; także zaczekaj do wizyty, pogadaj z lekarzem i najwyżej cię do ortopedy na konsultację skierujeCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1716 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A przeszedł Ci ten ból czy dalej to masz? Jeśli przeszło, to ile Cię to męczyło? Lady dzięki za linka A Wy na jaki się zdecydowaliście?IfwkaNo jak jak nią zaczęłam bujać w sklepie to faktycznie wydaje się idealna na nasze polskie chodniki Nie wiem tylko właśnie czy brać ten fotelik standardowy od roana (co niby jest kiepski) czy zrobić tak jak Lady
|
|
|
|
|
#1717 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękować
Cytat:
A właśnie doświadczone mamy, czy Pampersy 2, 108 sztuk za 69,99 to dobra cena ? Cytat:
Ja ze swojej pupy też jestem w miarę zadowolona, ale byłabym jeszcze bardziej jakby była tak mega odstająca Babie nie dogodzisz
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Boże
ja się umyłam, siedze w ciepłej wodzie, patrzę a tu na udach rozstępy się pojawiły kupiłam ten żel na te nogi, TZ mnie wysmarował, zobaczymy po kilku zastosowaniach... Na to że mnie nogi bolą i puchną, babka powiedziała tylko że takie uroki ciąży, nic więcej. |
|
|
|
#1719 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko dziwnie tak z ręką między nogami chodzić ale jak już wiem, że nic się tam nie dzieje, to się tak nie przejmuję; też na początku się naczytałam cudów i bałam się do tego ortopedy iść, ale teraz już cwana jestem będzie dobrze, spokojnie
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, Hope - współczuję bólu nóg i rozstępów paskudów. A powiedz czym się smarujesz?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
HEj! dopiero teraz po całym dniu dorwałam kompa
Padnięta znów jestem strasznie ![]() Jeszcze przyjechali znajomi tż do nas na noc, ehh ![]() I jednak przemalowaliśmy pokój na beżowo, nie mogłam na ten kolor patrzeć, jeszcze jutro druga warstwa i po prosiaczkowo różowym nie będzie ani śladu ![]() Po wczorajszej imprezie mój tż wrócił do domu w stanie gorzej niz strasznym i uwaga ! z obciętym kołnierzykiem u koszuli..... i on i jego przyjaciel, boże dwa osły taka zła na niego dziś byłam cały dzien cierpiał, nie dość że ani razu nie podałam mu nic do picia, wstawał sobie sam to jeszcze w castoramie podczas wybierania koloru farby nie byłam szybka w wyborach ![]() Lece spac, pewnie znów jutro będzie 200 stron do nadrobienia Kocurek
|
#1723 |
|
Zadomowienie
|
hej
moja siostra dzis o 16 pojechala na warsztaty teatralne i wroci w niedziele o 21, i jestem sama nooo z piesiem, zawsze lubilam byc sama ale teraz tak mi smutno, wiec jak Ją zawiozłam to pojechała od razu do tesciowej i dopiero po 20 wyszłam. Przyjechała męża siostra z Niemiec i kupiła mi calą reklamówkę ciuszków i fajne takie kapciuchy góralskie dla dzidzi. A męża bratanek, który chodzi do gimnazjum jak siedział na necie, to mi dał taką przesyłkę z Bebilonu i tam była próbka mleka, śliniaczek i poradnik dla rodziców. Byłam zaskoczona, to takie słodkie z Jego strony Wzruszyłam się ![]() Dziewczyny to jak w ogóle nie będzie becikowego w 2013??? Jak to? Miały być tylko jakieś zmiany. A to macierzyńskie roczne, ojjjj jak by mi się przydało, może jakiś strajk zrobimy??? hehe, to niesprawiedliwe, ze ktos kto urodzi styczen, luty i marzec nie ma takich fajnych warunkow a od kwietnia juz tak. |
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej dziewczynki.
Wypadłam tylko na sekundkę, by życzyć Wam miłego dnia
|
|
|
|
#1725 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a lodówkę to myłam wodą i płynem do naczyń
|
|
#1727 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mejbi a co masz na myśli? a jesli chodzi o przesyłkę to jak juz pozamawiałam wszystko to potem kliknęłam na wszystkie rzeczy do zapłaty i koszt kuriera wyszedł 35 zł. To i tak o dobrą stówe taniej niż miałabym robic zakupy w dzieciowcy h skelpach u mnie w miasteczku.... także ja jestem zadowolona Cytat:
ja swój tyłek lubiłam przed ciążą, mam nadzieje ze wróci do swego stanu bo mąż też bardzo go lubił Cytat:
Cytat:
ja tylko na sekundke w czasie sniadania, zajrze pozniej. Ifwka- sprzedawca Sklep--Myszka Bijkora- swietnego masz gienia |
||||
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
syn dziś wstał mi o 5 rano!!!! nie mam sił. najchętniej wypiłabym hektolitry kawy :/
czy Wy też czujecie czasami ze brzuch macie taki napęczniały, twardy???
|
#1729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Przyszłam się przywitać. Jakieś śniadanko zrobie i jedziemy butów na zime dla mnie poszukać. A potem goście przyjezdzaja,na obiad ich zaprosiłam ![]() Potem wpadne nadrobić ![]() Jeszcze dodam że niezbyt się wyspałam. 3 razy na siku wstawałam a potem zasnąć nie umiałam. Daria czkawke dostała ,potem zaczęła kopać no i miałam po spaniu.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-11-10 o 08:48 |
|
|
|
#1731 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł! ja wlasnie jem sniadanko, potem sie umyje, wysmaruje i ... chyba bedę leniuchowac
wczoraj poprasowalam ostatnie wyprane cieszki dla malenstwa. maz skrecił szafę wiec juz mamy komplecik w pokoju poprzestawialismy troche mebelki, tzn maz poprzestawial , ja dopingowalam i wyszło super-extra.udalo nam sie tez zdjac pokrowiec z fotelika, dzis go wypiore. nie spodziewalam sie ze tak latwo go bedzie zdjac! 10 latek by sobie poradzil ![]() Cytat:
znalazłam cos takiego, moze komus sie przyda http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/0-3-mies/zd...em-do-brodawek Ja tez , ja tez ![]() Cytat:
szkoda tylko ze z tym rogiem tak wyszło Cytat:
Cytat:
mnie juz od dawna tak pobolewa, najbardziej w nocy, w ciagu dnia rozchodze i jest ok. niestety, to jest jak najbardziej mozliwe ze tak boli. Jak to moja ginka podsumowała - takie uroki ciąży ![]() tylko mnie to raz boli raz nie, raz bardziej raz mniej. mi to sie wydaje ze to jakis nerw jest uciskany ale moze sie mylę.... Cytat:
mi sie wydaje ze to chodzi o zwykłą srajtasmę |
|||||
|
|
|
#1732 |
|
Konto usunięte
|
Moja koleżanka o 2:30 w nocy urodziła, a skurcze takie mega zaczęły się... dobę wcześniej :/
|
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to, że po porodzie się krwawi więc po prysznicu krocze najlepiej wycierać takimi jednorazowymi ręcznikami. Zwykły ręcznik zaraz był by brudny. |
|
|
|
|
#1734 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37534742]Moja koleżanka o 2:30 w nocy urodziła, a skurcze takie mega zaczęły się... dobę wcześniej :/[/QUOTE]
Matko kochana, całą dobę się biedna męczyła ![]() Ja biorę się ostro za sprzątanie Aby pozmywać i poodkurzać to potem jest juz z górki
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
dziś udało mi się z rana prace remontowe zaczynamy dopiero o 13 więc mam chwile wolnego ![]() co do pobolewania to mnie nieziemsko bolą kości midnicy, masakra najgorzej jest po nocy jak mam wstać rano lub obrócić się z boku na bok normalnie czuje jakbym miała tam jakieś próchno stare..... Chce kupić łóżko...takie wiecie małżeńskie może polecacie jakieś? oczywiście jak zwykle upatrzyłam sobie z ikei jeszcze go nie widziałam na żywo więc nie wiem jak z wykonaniem....http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39861569/
|
#1736 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Swoją drogą chyba pora zrezygnować z obcasów... Tzn nie mam jakiś wysokich..tylko 6 cm, ale mam wrażenie, że jak chodzę w tych butach to mnie szybciej zaczyna boleć niż jak chodzę w płaskich. bokeh hahaha, a co oni z tymi kołnierzykami robili? ![]() Witam się z rana Już po śniadanku. Od męża dostałam różyczkę rano jak to powiedział "bez okazji"! To chyba dlatego, że ostatnio go zapytałam jak byliśmy na zakupah, kochanieee a kiedy Ty mi dałeś kwiatka tak bez okazji? On: hmm, nie pamiętam, a co? Ja: no ja właśnie też nie pamiętam ![]() Więc to chyba była rehabilitacja
|
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiem, nie mam jeszcze instrukcji pralka jeszcze nie przyjechała heeh [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37534742]Moja koleżanka o 2:30 w nocy urodziła, a skurcze takie mega zaczęły się... dobę wcześniej :/[/QUOTE] o zesz...... ja pierdziele, ja wole sobie jeszcze tego nie uswiadamiac ze bedzie bolalo ![]() Dzien dobry Chcialam pospac sobie no ale musialam wstać o 7 rano i jechać do punktu gdzie robią sekwencje gazową, na szczescie pojechala ze mna moja przyjacióla bo nie miałabym jak wrócić ;] a teraz mysle nad tym kto ze mną pojedzie po samochód bo juz nie mam transportu buuu .. ajjj tak mi dzisiaj bylo nie dobrze, myslalam ze zwymiotuje na ulicy! dobra, uciekam ogarniać lazienki, starą lodówkę itd Miłego weekendu !!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#1739 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
hahaha. niezła mi stylistka
|
|
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
a wiesz, że oni nawaleni jak messeschmity to sie dali "wystylizować" ja tylko rano patrze na ta koszule i myślałam że mnie szlag trafi, dobrze że to nie była żadna ode mnie tylko jakaś jego co se kiedyś kupił bo chyba bym udusiła i ją i jego
![]() Ja już siedze nasmarowana :P Tż zawsze wstedy mówi że jestem tłusta, ale wiecie co ma na myśli
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.

nawet moja mama w dziecinstwoe zakladala mi po dwie pary getrow zeby wygladaly na grubsze bo sie wstydzila
ale jak doroslam i dojrzalam to zaczelam widziec plusy ich i w sumie je polubialam 

6 5 4 3 2 1

zostań bohaterem w swoim domu
ale spociłam się przy tym jakbym co najmniej tonę węgla przerzuciła
napisałam do gościa, czy mi ten blat wymieni, bo wszystkiego nie opłaca mi się odsyłać
pisałam już, że miałam to samo i byłam przekonana, że coś się musi tam rozchodzić, bo niemożliwe żeby tak normalnie bolało i okazało się, że wszystko ok; także zaczekaj do wizyty, pogadaj z lekarzem i najwyżej cię do ortopedy na konsultację skieruje
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa

szkoda tylko ze z tym rogiem tak wyszło