|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#73771 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
Teraz znowu popsikałam mgiełką i nałożyłam bluzkę motodą plunking, o 13 rozpuszczę i zobaczę co się z nimi stało ![]() Efekt jak na zdjęciu, kurcze super jest to plunking, jestem zadowolona z efektu wybaczcie jakość
Edytowane przez sm1307 Czas edycji: 2012-11-10 o 13:17 |
|
|
|
|
#73772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo moje włosy też ciężko znoszą odżywki b/s ale przy takiej mgiełce nie chciałabym dać za dużo wody
|
|
#73773 |
|
Rozeznanie
|
To była moja pierwsza mgiełka i powiem Ci, że robiłam to na oko, nalałam całą buteleczkę wody przegotowanej, wystudzonej i później przechyliłam odżywkę, myślę że poszło jej tak 2-3x wielkość groszku, i kilka kropel gliceryny.
|
#73774 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miałam tak przez chwilę w zeszłym roku, kiedy zaczynały sięgać ramion, wtedy pomagał krem Vatiki. Końce mają najdłuższy "staż" na głowie, więc mogą być bardziej podatne na wysuszenia. Nakładaj na noc odrobinę odżywki lub olejku, pewnie potrzebują dodatkowego odżywienia. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale lubię go na dłonie, szkoda, że go wycofali... Cytat:
Cytat:
Ciekawe ![]() Cytat:
Opiniami o szkodliwości Facelle bym się nie przejmowała.
|
|
#73775 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba powoli zauważam postępy mojego pokracznego CG zaczętego we wrześniu
1. zdj z połowy września żel lniany+żel mrożący+ugniatanie+dyfuzo r 2. zdj z końca października ugniatanie koszulka+pomarańczowa pianka isana+schnięcie naturalne Na zdjęciach włosy już prawie suche. Nie mam na czubku głowy takiej dziury jak na 2 zdj po prostu sie tak dziwnie ułożyły
|
|
|
|
#73776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego właśnie nie byłam pewna czy przesyłać. Jeżeli nie masz offica ( czyli word, power point - prezentacje, excell - liczenie) to nie otworzysz niestety. A z tego programu ciężko jest to skopiować, ale postaram się. To wodę brzozową można w rossmannie kupić? Nigdy jej tam nie widziałam, muszę chyba dzisiaj tam wstąpić. Dzięki za cynk Wiem, że Ziaja ma SLS, ale inaczej nie zmyje porządnie silikonów z odżywek. A ten szampon mi właśnie zniwelował łupież ( chociaż skórę głowy dodatkowo nawilżałam sokiem z aloesu, a to podobno jest rewelacyjny sposób). Ale nie wiedziałam, że przez to włosy szybciej się przesuszają
|
|
#73777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi po prostu po odstawieniu SLS włosy wyraźnie mniej się przetłuszczały, stąd te wnioski.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#73778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje ;* A to wszystko dzięki wam dziewczęta! |
|
|
|
|
#73779 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Mam do Was pytanie. Na pierwszym zdjęciu są moje włosy po wysuszeniu suszarką, a na drugim podczas wysychania bez niej. Czy myślicie, że da się z tego wycisnąć jakieś fale czy lepiej dać sobie spokój i nosić proste?
|
#73781 |
|
Przyczajenie
|
znalazłam w domu podczas sprzątania zapomniany kosmetyk http://www.walgreens.com/store/c/urb...057863-product i czy on jest zgodny z cg?te kosmetyki mają cudwony zapach taki arbuzowy,kiedyś miałam szampon,odżywkę i spray do loków,ale to było dawno i nawet nie patrzyłam na składy jak kupowałam
|
|
|
|
#73782 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co w takim razie ze zmywaniem silikonów. Mam myć tym łagodnym a raz na tydzień tym z SLS? Cytat:
Ale ja za włosy wzięłam się dopiero niedawno, więc raczej nic Ci nie pomogę. Spróbuj wklepać na wilgotne piankę/żel/ paste (zależy co Ci podpasje, chociaż żel może być za słaby na tak długie włosy) i pognieść
|
|
#73783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuję coś z nimi pokombinować...
|
|
#73784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pumaaaaa tak Mipa faktycznie jest tylko trochę łagodnieszy od SLS dlatego nie zamierzam używać go przy każdym myciu tylko na zmianę. (myje co 3 dni, max 4). Chociaż w połaczeniu z olejem którego jest naprawdę dużo w ogóle nie wysusza włosów, dziecięce szampony nie dorastają mu do "pięt" bo robią mi przesusz. Jutte pięknie w codzienniku. Morał dla moich włosów jest dokładnie taki sam
|
|
|
#73785 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie kręconowłose!
można się przyłączyć? Ja swoją świadomą pielęgnację zaczęłam niedawno, mam dużo do nadrobiebia w tym temacie, że o stylizacji nie wspomnę.... W tym jestem kompletnie zielona. Ale od Was napewno dużo się nauczę i będę miała wymarzone włoski![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#73786 |
|
Zakorzenienie
|
Najważniejsze żeby nie poddać się po pierwszej próbie
![]() Bo zależy z czym polubią się Twoje włosy. Np u mnie zachwalany przez większość dziewczyn żel lniany sie nie sprawdza bo nie robi mi z włosami nic, za to polubiłam się z pianka. Także musisz pokombinować z różnymi produktami Ale jakby przejrzeć forum to najczęściej polecane do loków/fal są: żel lniany, żel mrożący joanna, żel isana męski, pianka isana pomarańczowa (chociaż teraz zmienili jej skład,ale ja sie na składach zabardzo nie znam) |
|
|
|
#73787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jest zgoda z cg ma parafine i silikon. Trzeba będzie oczyszczać częściej slsem. (Chociaż ja ostatnio nie unikam silikonów żeby zabezpieczyć włosy)
|
|
|
#73788 |
|
Zakorzenienie
|
mosia myślę, że kilka razy nie wystarczy aby stwierdzić, czy Facelle powoduje u Ciebie wypadanie włosów. Ja myłam nim około 2 miesiące i było wszystko super, potem nagle zaczął mnie podrażniać i myślałam, że się zadrapię. Także wiesz...
|
|
|
|
#73789 |
|
Kazar Lady
|
wypadanie moze być teraz wzmożone przez pore roku.
Mnie facelle tylko plącze, poza tym nic złego nie robi. |
|
|
|
#73790 |
|
Rozeznanie
|
Słyszałam też że co ok 7 lat zmieniamy "futerko", tzn. można zauważyć wzmożone wypadanie, a organizm po prostu robi miejsce na nowe, zdrowe włosy.
Ja się właśnie na czymś takim przejechałam, bo spanikowana poleciałam do fryzjera i ścięłam krótko, to i tak nic nie pomogło a teraz się męczę z zapuszczaniem
|
#73791 | |
|
Zakorzenienie
|
To fajno
![]() Cytat:
No ale to co się dzieje ostatnio ze mną to masakra. Przestawiłam się na pielęgnację minimum, wróciłam do OMO i wzmacniającego szamponu. Wczoraj wieczorem specjalnie dokładnie wyczesałam włosy, żeby zobaczyć ile wypadnie (było sporo ponad 100) i żeby sprawdzić ile przy myciu wypadnie rano - duży kłębek. Więc to nie są włosy z kilku dni wpadnięte. Robię właśnie zamówienie na dozie i zastanawiam się co do koszyka dorzucić, wzięłam CP (nigdy nie brałam), jantar, szampon błotny Apis i nie wiem co jeszcze. Macie jakieś hity, które wam pomogły? Wezmę wszystko ![]() Ed. przeliczyłam włosy które mi wypadły rano z myciem, po 200 przestałam liczyć, jakieś 250 było na pewno
Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2012-11-10 o 17:26 |
|
|
|
|
#73792 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Stosowałam i jantara i wodę brzozową, parę butelek, ale nie pomogło... Włosy cały czas wypadają, ale podobnie jak ty pocieszam się tym że są długie więc w kłębku liczę na to że jest ich nie wiele a wygląda on tak przez ich długość ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- W takim razie, na razie będę nim myła bo włosy są cudne po nim, a co będzie później to się zobaczy |
||
|
|
|
#73793 |
|
Rozeznanie
|
ta ilość jest tylko z mycia? szampon + odżywka ( zawsze wtedy mam więcej) czy jeszcze to co Ci wypadnie po drodze i zostaje na ramionach?
Chociaż tak czy siak ilość jest przerażająca. Może idź do dermatologa?
|
#73794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam badania, są okej. Najwyżej teraz znowu zrobię badania. Tego co po drodze wypadnie, to nawet nie doliczam. Ale w dzień mycia mało mi dodatkowo wypada. Jakieś 10, do 20. Mimo regularnego wypadania, to mam 8 cm w obwodzie mniej więcej. Teraz pewnie mniej, bo się nasiliło. Ale kiedyś miałam tak grube włosy, że spinką ich nie objęłam, gumki musiałam grube kupować, bo pękały. Teraz każda spinka żabka je złapie
|
|
|
|
|
#73795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A może za długie je masz, za ciężkie? Nie wiem czy ktoś już rzucił tym pomysłem. Nic innego już mi do głowy nie przychodzi
|
|
#73796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest masa chorób, których objawem jest osłabienie włosów a ja nie mam środków, żeby zbadać się na wszystko. Jeszcze kilka lat temu, jak mieszkałam w domu to tata śmiał się, że robię 'pogrzeb włosa' jak mi jakiś wypadnie. A teraz jak na mnie patrzą, to mówią, że mam ich mało. To znaczy obca osoba nie powie, że mam ich mało, bo teraz mam taką normalną objętość. Ale mam o wiele mniej. Szczególnie widać, jak zrobię warkocz, kiedyś miałam grubaśny, teraz jeden mam jak dwa kiedyś. W sumie może jeszcze się przejdę do dermatologa, ale innego, poszukam jakiś z dobrymi opiniami w Trójmieście. |
|
|
|
|
#73797 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A mnie najprawdopodobniej po Jantarze zaczęły bardziej wypadać włosy ![]() Cytat:
Moim zdaniem, jeśli włosy wypadają zbyt obficie jedynie podczas mycia, to znak, że to jakieś podrażnienie kontaktowe związane z nieodpowiednim składnikiem w szamponie lub odżywce... Mnie się wczoraj posypały po szamponetce Marion ).Cytat:
|
|
#73798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#73799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dermatolog mi to poleciła, cały gabinet w ulotkach tej firmy ale kupiłam. Mi nie pomógł. Zamówiłam 2 jantary Może nie wyłysieje przez nie.A co do innych wcierek nie mam dużego doświadczenia. I mam wrażenie, że jak myję odżywką, to przy następnym myciu wypada więcej włosów, dlatego wracam do omo. Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2012-11-10 o 18:54 |
|
|
|
|
#73800 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
Mi też znów wypadają. Myślałam, że już mam po problemie, a ostatnio jak liczyłam (przy myciu po 2 dniach, bez czesania itp) wypadło ich 180. Choć przy ostatnim myciu było lepiej, więc jestem pełna nadziei. A za 9 dni mam wizytę u dermatologa. To już czwarta. Pani doktor sympatyczna, dosyć profesjonalna mi się wydaje, ale na jakieś specjalistyczne badania włosa nie mam co liczyć, bo z małego miasta jestem...
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

ja bym uważała z nakładaniem dosyć ciężkiego balsamu, ale możesz go spróbować rozrobić z wodą i popsikać
generalnie u mnie sprawdzają się w większości psikadła na reanimację włosów, także polecam 

Miałam tak przez chwilę w zeszłym roku, kiedy zaczynały sięgać ramion, wtedy pomagał
Olej, masło i wazelina dawały porządne zabezpieczenie i nie tłuściły włosów, bo u mnie kapka oleju na końcówki równa się przetłuszcz
miałam ostatnio format komputera i głupieje przy plikach innych niż .doc, nawet .pdf to dla niego za dużo
dobrze, że denkujesz!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
).