|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
I jeszcze dochodzi strach... ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1682 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
To tak jak u nas. My mieliśmy "przygotowane" 3 opcje po środowym hcg: albo spadnie, albo się nie ruszy ewentualnie przyrośnie od 66 do 100%
![]() ![]() Tak jak wcześniej napisałaś- to będzie dłuuugie 9 miesięcy... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1683 | |
Zadomowienie
|
Witaj Elizabarbara, tak przykro że musisz do nas dołączyć.. przytulam Cię kochana, bo naprawdę ciężki czas przed Tobą
![]() Nie pojmę dlaczego los jest tak okrutny.. Podziwiam że masz siły na pogrzeb, ja nie miałam.. albo stchórzyłam... dużo siły Elizo... dobrze że masz wsparcie w Tż i rodzicach. Cytat:
Ty będzie mieć wywoływane #? więc pewnie dostaniesz leki a potem zrobią zabieg. Ja miałam znieczulenie ogólne, więc samego zabiegu się na szczęście nie pamięta.. potem możesz mieć bóle brzucha bo macica będzie się obkurczać, no i możesz krwawić. Potem kilka dni należy się oszczędzać aby organizm wrócił do normy. Powiem tak: fizycznie po łyżeczkowaniu szybko wszystko wróciło do normy.. jednak psychicznie i emocjonalnie zostajemy okaleczone do końca życia ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Ech hormoniki i endorfiny robią swoje ![]() Kocurku beta jest cudna ![]() strasznie się cieszę Waszym szczęściem kochane! A co do mojego Tż to powiem Wam że normalnie od kilu dni zachowujemy się jakbyśmy się jakiegoś szaleju najedli ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ___________ jakoś nam się pospało dziś dłużej, ale już po niedobrym śniadaniu i w trakcie kawy. mąż pojechał mi zmienić opony na zimowe. w końcu. już myślałam, że się nie doproszę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To może spożytkujcie we właściwy sposób ten stan ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1686 |
Zadomowienie
|
Hej!
Woooooow ilez dobrych wieści doczytałam!!!! 3 mam mocno kciuki za wszystkie kreseczki i wizyty!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
![]() |
#1687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam wcale sily na pogrzeb. Wiem ze to bedzie kolejny horror. Ale czuje ze musze to zrobic, ze nie moge sie inaczej zachowac. To byloby nie fair. Bylam juz w szpitalu, ale stchorzylam i wypisali mnie do domu. Mam sie zglosic w poniedzialek. Bede miala # wywolywane pigułkami i potem zabieg. Od # minelo juz sporo czasu, odstawilam wszystkie leki wspomagajace, a nic sie nie dzieje. Nawet mnie brzuch nie boli, nie mowiac juz o jakichkolwiek plamieniach. Po prostu moj organizm nie chce "pozbyc sie" malenstwa. Eh. Mam nadzieje, ze dojde do siebie w miare szybko, chociaz psychicznie, wiem, ze zostanie to ze mna na cale zycie.. Dziewczyny, gratuluje wspanialych wiesci, rosnących bet i fasolek w brzuszkach. Fajnie, ze mozemy poczytac rowniez o takich radosnych sytuacjach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1688 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1689 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() przykro mi z powodu Twojej straty ![]() dobrze, że się zdecydowałaś na zabranie Maluszka u nas w USC nie wymagali żadnych dokumentów, oprócz karty ze szpitala, ale z tego co wiem jak jest u nas to jeżeli nie da się określić jeszcze płci to wpisują albo domniemaną, albo zadeklarowaną przez rodziców na tym dokumencie co nosiliśmy do USC nawet nie ma w jakim tyg ciąży było poronienie ja byłam łyżeczkowana, do normy fizycznej wróciłam bardzo szybko, wypisują już na drugi dzień życzę Ci dużo siły i wytrwałości!!! ![]() ja cały czas czuję siłę mojego Olka...często go proszę aby się za nas wstawiał u Boga, bo jest bliżej...i wiem że to robi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Koocur bo Ci skórę przetrzepiemy!!!!
![]() |
![]() |
#1690 |
Konto usunięte
|
Schizy się włączyły
![]() Byliśmy z TŻ w sklepie i ja przez jakieś 98% czasu zastanawiałam się, jakiego koloru jest moja wkładka ![]() Naaaaaaaajs. W domu oczywiście okazało się, że bielutka, ale ja w głowie miałam już 100 scenariuszy. Eliza ja rodziłam i potem miałam łyżeczkowanie, na drugi dzień fizycznie było już OK (może i by było w tym samym, ale mój zabieg skończył się o 20), kazali mi się iść umyć. Potem już jest dobrze, tylko naprawdę trzeba się oszczędzać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37538584]Schizy się włączyły
![]() Byliśmy z TŻ w sklepie i ja przez jakieś 98% czasu zastanawiałam się, jakiego koloru jest moja wkładka ![]() Naaaaaaaajs. W domu oczywiście okazało się, że bielutka, ale ja w głowie miałam już 100 scenariuszy. [/QUOTE] PERSE! wdech wydech wdech wydech....... spokojnie Maleńka... tylko spokój i cierpliwosc mogą nas uratować..... ![]() a czy którys ze 100 scenariuszy zakładał czysciuteńką wkładkę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
psychicznie... heh zalezy od czlowieka. A mnie wczoraj wyskoczyl guzek pod zebem. ale luz, zero bolu. jakem Panikara stwierdzilam, ze na pewno bede jednak umierac, bo jakze to z guzem na dziasle. chlop rano poszedl po bulki i zajrzal do dentysty z pytaniem czy mnie przyjmie. przyszedl i powiedzial ze mam isc, bo jekow nie zdzierzy. lekarz byl do 12ej, miala byc tylko konsultacja. tja. zgorzel zeba z ksiazkowa przetoka.... najlepsze ze w jedynym moim martwym zebie (nienawidze dziada...). ani zrobic zdjecia, ani wyrwac... leczyc trza bo powazny stan zapalny. jak siadlam na fotelu to bylam w domu po drugiej. cala mokra ze stresu o Torresa i ubozsza o 400 zl. a to pierwsza z trzech wizyt. mam zawal i dr google az furgocze na najwyzszych obrotach "zgorzel a ciaza".... aaa! nic nie czulam. w maju mialam przeglad robiony ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
|
Ooooo widzę, że radość znowu przeszła w smutek...
Perse nie schizuj...!! (łatwo powiedzieć, ja sie nawet boje zmywarke wypakować ![]() Trzeba myslec pozytywnie....przesyłam Ci dobre fluidy! Nic złego sie nie stanie rozumiesz? Bedziemy miałay śliczne, grubiutkie dzieci!!! Pani nie znam sie na tym, ale teraz są noe metody leczenia zebów i dobre znieczulenia. Może zadzwon do ginka niech podpowie co robić? Ja przyszłam z miasta i leżałam...wstałam coś zjeść. Wstawiłam zmywarke i pranie, wytarłam kurze. Odkurzać miałam..ale odkurzacz na piętrze wiec nie mam zamiaru go dzwigać... Ooo a wieczorem idziemy na spotkanie do mojej siostry... Powiedzielismy o ciąży mamie, mojemu bratu i siostrze i jej mezowi....siostra sie nie za bardzo ucieszyła. Chyba myślała, że będzie pierwsza w ciąży! Sprawa jest trudna bo prowadzimy razem firme... Eh....ja chce od piatku L4 i mam to wszystko gdzieś! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 |
Wtajemniczenie
|
hej Dziewczyny, woczraj gdy przyjechalam wiecorem z pracy bylam mega zmeczona, pozniej podcieram sie bo tak jak wiekszosc z Was mam manie obserwowania swojego sluzu i patrze, ze jest zabarwiony lekko na brazowo, od razu sie polozylam, dzis przy oddawaniu moczu tez troche jest ;( juz mam zle mysli ;( wzielam od razu luteine i bede czekac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1695 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Staram się być spokojna. I staram się mieć nadzieję, że robię wszystko, co mogę. Z drugiej strony też trochę sprzątałam i się martwiłam, czy nie szkodzę, ale lekarka nie mówiła mi przecież, że mam leżeć 24h/dobę... Cytat:
![]() Ja swoją drogą też się leczyłam u dentysty w ciąży. Może nie jestem najlepszym przykładem, ale u mnie dentysta nie miał żadnego związku z tym, co się stało. A miałam znieczulenie, borowanie, wyrywanie, full wypas. No i pogadanki o wózkach i sterylizatorach, bo pan dentysta spodziewał się drugiego dzieciaczka ![]() Cytat:
Ja odkurzałam, ale mam mały i lekki odkurzacz i ciągnę go tylko, nie noszę. I mopem nawet przejechałam. Ale kuwetkę zrobił TŻ i wannę też on wyszorował. Teraz się trzeba podzielić obowiązkami... A co do siostry - nie mam słów :/ Cytat:
A tak swoją drogą to mnie cały czas pobolewa podbrzusze ;( Tzn. nie ciągle, ale od czasu do czasu cały dzień. I nie mocno, mini-okresowo. Mam wrażenie, że zaraz dostanę okres ;( Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-11-10 o 15:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
Wtajemniczenie
|
wiem, ze nie oznaczaja niczego zlego, ale boje sie tak sie zaczyna i jak sie rozkreci... w ugieblej ciazy zanim sie rozkrecilo to 2 dni od srody i wpaitek #,
w sorde rano sluz brazowy i tak juz poszlo ;( nie wiem cyz mnie nawet brzuch boli czy nie... wien na pewno ze plecy mi dokuczaja ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Konto usunięte
|
Mnie też plecy bolą...
A zmęczyłaś się w pracy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1698 |
Wtajemniczenie
|
ja czasem musze odbierac paczki od klientow i czasem sa po 1 kg a czasem po 10 kg wiec moze od tego mnie bola plecy, plecy w sumie przed ciaza tez mnie bolaly
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1699 |
Konto usunięte
|
A mówiłaś już o ciąży?
Ja mam zamiar powiedzieć w poniedziałek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1700 |
Wtajemniczenie
|
niee, od poniedzialu mam tyg urlop wiec mam zamair sobie polezec i isc do gin w przyszlym tyg bo modle sie ze bedzie juz serduszko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1701 |
Konto usunięte
|
Kathe tak czy inaczej błagam Cię, nie dźwigaj tych 10 kg...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
heh. musze wyleczyc stan zapalny. musze i juz
![]() czekanie brzmi nie fajnie. nie "bede czekac". tylko "bede odpoczywac, wyciszac sie"... musi byc dobrze! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37540752]A miałam znieczulenie, borowanie, wyrywanie, full wypas.[/QUOTE]pocieszylas mnie ![]() ![]() heh... no i jak to jest?! telepie sie nad soba jak nad jajkiem, uwazam maksymalnie, maniakalnie odpoczywam, nie robie NIC stresujacego! i co... na pewne rzeczy nie mamy wplywu ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1703 |
Raczkowanie
|
Eliza takie to już nasze specyficzne forum, że paradoksalnie wcale się nie cieszę że do nas dołączyłaś
![]() Pani ofkors panika wyimaginowana ![]() Perse tylko spokój!! a teraz moje wieści Beta = 25,05 ![]() już dzwoniłam do mojej gin, kazała nie panikować!! brać lutkę 1x2 i folik 1x1 (wg niej nie jestem w podstarzałym wieku ![]() ![]() także moja kluseczka w brzuchu to mi się nie wydawała... tylko się rozpychała!! ![]() tyle że te mdłości są okropne, myślałam że obiadu nie zrobię, tym bardziej nie zjem... która następna do pary?? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale masz folik dla starszych pan? (ten mocarny 15 mg. dla "normalnych" czyt. nie leciwych jest 0,4 mg)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1705 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Trzeba być dobrej myśli ![]() A tak swoją drogą, to "ciesz się", że zrobiło Ci się to teraz, w II trymestrze, bo to najbezpieczniejszy okres w ciąży na takie zabiegi. I i III niebałdzo. Ja przeczytałam 100000 stron wtedy nt. dentysta a ciąża i na wszystkich pisali, że lepiej jest leczyć w ciąży, niż pozostawić stan zapalny. Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nie mogę, deszcz ciąż ![]() ![]() To który to TC i jaki planujecie z Kluską TP? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaaaaaaaaaaa toż to jakieś czary są!!! ![]() ![]() ![]() Ja będę mieć bliźniaki to będzie do pary ![]() Mnie dziś nie boli brzuch...nic mi dziś nie jest.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1707 |
Konto usunięte
|
A mnie się zaczyna zapachowstręt.
Wsypaliśmy kotu czystego żwirku i mdli mnie z tego smrodu :/ Niedługo pewnie perfumy pójdą w odstawkę. No i zacznie się poszukiwanie jak najmniej pachnącego kremu. A poza tym to zamówiliśmy pizzę i mam już język na klawiaturze, a gościa nie ma.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37541737]A mnie się zaczyna zapachowstręt.
Wsypaliśmy kotu czystego żwirku i mdli mnie z tego smrodu :/ Niedługo pewnie perfumy pójdą w odstawkę. No i zacznie się poszukiwanie jak najmniej pachnącego kremu. A poza tym to zamówiliśmy pizzę i mam już język na klawiaturze, a gościa nie ma.... ![]() ja mam wstret do lasagne, ktora jadlam w czwartek ;/ ja mam urlop w przyszlym tyg a maz w nastepny... znow do srody zapowiada sie samotny urlop ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1710 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny z moich skromnych obliczeń TP wychodzi na 25 lipca
![]() Pani folik mam normalny, gin stwierdziła że tyle starczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.