|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Hej
![]() jestem po gigantycznych zakupach... nogi mi chcą wejść do dupk* ale mimo, że wydałam za dużo pieniędzy to jestem baaardzo zadowolona. Zostało mi kupić tylko puder dla dzidziusia pod paszki i na pachwinki i sobie pantofle-klapki do szpitala i już mam wszystko To teraz tylko pranie i prasowanie Kupiłam w Biedronce ten kosz na pranie curver ale oczywiście tylko ten kremowy został, ale jak go postawiłam w łazience to nawet fajnie się prezentuje. Zapłaciłam 39,90 a byłam w innym sklepie to ten sam kosz 95 zł Na ciucholandzie kupiłam sobie płaszczyk w delikatną popielatą jodełkę, taką bąbkę, 45 zł ale nie mogłam się oprzeć a po porodzie go wykorzystam I za 17 zł dorwałam 2 pary pizamowych polarkowych spodni (jak nówki) i koszulę fanelową piżamową Next do spania zapinaną na guziki Będzie w czym spać po porodzie Ostatnio patrzyłam w sklepie za taką piżamą to cena 85 zł mnie powaliła, a tutaj mam 2 pary spodni i koszulę za 17 I jeszcze kupiłam sobie stół http://www.google.pl/imgres?hl=pl&cl...w=1323&bih=649 narazie będzie do pokoju, a jak kiedyś kupię komplet to wyląduje w kuchni I taki talerz w stylu retro np. na ciasto Eh... jestem zakupoholiczką, ale tylko promocyjną na szczęście. Majeczce kupiłam jedne pampersy z pampersa, a drugie Dada, zobaczymy czy nie będą ją uczulać. to chyba tyle... Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2012-11-10 o 14:15 |
|
|
|
#1772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet jeśli Dzidzia ma te czkawki to ja nie wiem kiedy![]() Widziałem te kosze, są super, na prawde fajnie sie prezentują. W biedronce obok mnie właśnie kremowe najszybciej się rozeszły :P
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek musze jechac i je zobaczyć Ja w końcu zrobiłam te placki w tym blenderze, co prawda musiałam najpierw pokroić ziemniaczki i je po troche wrzucać ale fajnie mi wszystko pociachało i placki muszę się pochwalić że wyszły obłędne, aż sama nie wiem czemu !? ale pyszniutkie ![]() Teraz tata z tż kładą panele w sypialni i mam troche luzu już się nie moge doczekać jak ją urządzę i będziemy mieć tam małżeńskie łóżko
|
|
#1774 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestesmy w tym samym "miejscu"- tez zaczełam wczoraj 33 tydz. Co do torby to czekam tylko, aż kurier przywiezie mi całą pakę pierdólkowych zakupów i bede mogła sie pakowac cholerka, wtedy to juz sie mega powaznie zrobi.... Cytat:
![]() Cytat:
Ja już domek wysprzątałam, wywietrzyłam dzis pięknie bo pogoda była cudna
|
|||
|
|
|
#1775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
będzie, tylko nie każda rodzina się załapie, bo wprowadzono próg dochodowy, od którego przysługuje becikowe.
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Jechaliśmy dzisiaj po buty zimowe dla mnie i kupiłam bardzo wygodne kozaczki za 89 zl na niskiej koturnie,ale bardzo wygodnie także jestem zadowolona. Byli znajomi na obiedzie ale już pojechali. Zaraz chyba jedziemy do ikei bo pare rzeczy tam chcialam kupić ale pewnie dużo ludzi tam bedzie bo dzisiaj sobota i to po wypłatach.
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Bijkora- chyba placki są troche cieżkostrawne jak na kolacje
![]() Lenova a jak długo od wpłacenia pieniążkow czekałaś na kuriera od tego sprzedawcy? |
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamawiałam u magmaris - to co chciałam mieli taniej niż w tym sklepie.
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi sie wydaje że to czkawka bo co by innego. Kopniaków to nie przypomina. Moja mała ma nawet 3 razy na dzień czkawke. I w nocy też miała dzisiaj.
|
|
#1782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
|
|
#1783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio w szkole rodzenia oglądaliśmy film o porodzie. Niby nic tam szokującego nie było, ani nic czego bym się nie mogła spodziewać, a jednak jakoś mnie to przeraziło. Jednak cały czas nas tam uczą, że najważniejsze to pozytywne nastawienie. Im bliżej tym jakoś tak przychodzą różne myśli.
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
jej...ale mnie przycisneło... zabiłabym sie w drzwiach od łazienki, zeby tylko na kibelek zdążyc
jak z pokoju ledwo zdążyłam ![]() ![]() oho, małzon wrócił ze spaceru, więc uciekam- moze jakiś miły wieczór się przytrafi
|
|
|
|
#1785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mamy niby w salonie moje łóżko rozkładane z pokoju u rodziców ale nie będziemy ciagle go skladac i rozkladac w tym salonie, a drugie mamy mniejsze i wlasnie jedna strona jest wyzej od drugiej i tz na mnie spada :PApropo szkoły rodzenia, to mama mi wierciu dziure w brzuchu, żebym sie zapisała że ona mi na to da ale koniecznie na taką gdzie jest gimnastyka ! hah nie wiem co jej sie ubzdurało z tą gimnastyką, ale juz mam dość ciąłego gadania że mam iśc na sr z gimnastykowaniem ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-11-10 o 15:56 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem wkurzona.... pełną chatę mam ludzi i musze sprzątac nienawidzę tak !!!!!!!!!!! kur#$#$@#wa!!!!!!!!!!!!!! !! chaos jak nic, ja chce spokój i cisze..a tu dupa blada!!!!!!!!!
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik,Bijkora- tak jak pstryczek pisała to takie rytmiczne pukanie. Może nie tyle co meczące tak jak to określiłam tylko denerwujące i nie komfortowe. Nie da się tego nie zauważyć i przegapić
Więc nie wiem jak to u was jest tego po prostu nie da się przeoczyć nawet jakby się bardzo chciało Bokeh dopiero doszłam do momentu gdzie pokazywalas komodę,śliczna. Masz talent kobieto jak widać trochę cierpliwości i wszystko można stworzyć![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Miałam robić sałatkę i lenistwo dziś zwyciężyło Brat przyszedł z moja chrześnica- wszędzie jej pełno Mała we wrześniu skończyła roczek,fajnie że będziemy mieli dzieci w zbliżonym wieku,tym bardziej że on jest moim najstarszym bratem a ja jestem najmłodsza z rodu między nim a mną jest prawie 20 lat różnicy śmiesznie tak mieć dzieci w podobnym wieku w takiej sytuacji Ale mnie głód chwycił. Łoooo matulo.
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, musze sobie kupic kurtke na zime bo w mojej ledwo co sie dopinam. patrzylam na all na uzywane ciazowe i nawet kilka wybralam ale co z tego jak w opisie niby rozmiar 40, w pasie ok 106 jak ja po zmierzeniu brzuchola w 2 cienkich bluzkach mam 107
![]() i zmienilam taktyke na normalne nowe kurtki rozmiar XXL czyli 44 tylko teraz sie zastanawiam, kupowac tak z allegro, troche w ciemno-niby rozmiary są podane ale wiecie, z brzuszkiem to jest specyficzna sprawa czy jednak poswiecić sie i poszukac czegos w sklepie... tylko obawiam sie ze w sklepie nic szałowego w tym rozmiarze nie znajde (co najwyzej jakies worki dla starszych pań )poradźcie coś plizzzz |
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pepco są kurtki za 49 zł takie w ktorych brzucholowi będzie dobrze;p
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Mala a co powiesz na sytuacje w rodzinie mojej ciotki, gdzie 4-letni Antoś jest wujkiem dla starszego od siebie bratanka
|
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 94 w brzuchaczu i w rozmiarze M jest oki, wiec myśle że L lub Xl bedzie w sam raz. Ja kupiłam sobie plaszczyk pikowany za 59 zł w careforurze nie wiem jak to sie pisze;p ale tez nie wiem czy jeszcze są, jest ciepły i mam pasek pod cyckami.
|
|
|
#1793 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
mąż pojechał na zakupy, bo lodówka puściutka, a ja mam chwilkę dla siebie; coś się pomocny ostatnio zrobił, nawet mi dzisiaj posprzątał ![]() taki straszny wiatr u nas, że mi firankami rusza, a okno zamknięte ![]() a co powiecie na imię Cyprian (Cypis) ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37534742]Moja koleżanka o 2:30 w nocy urodziła, a skurcze takie mega zaczęły się... dobę wcześniej :/[/QUOTE]
To się bidula wymęczyła Oby u nas wszystkich to jakoś szybciej szło.Nosi mnie twórczo dziewczyny Wzięłam się za robienie obrazków do pokoju młodego
|
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie nie podoba... Uff, wrocilam wlasnie do mieszkania. Bylam na zakupach i mnie tesciowa zhaltowala telefonem do siebie. Okazalo sie, ze wyprawia imieniny, o ktorych zapomnielismy z TZ Glupio mi sie zrobilo, bo nigdy jeszcze nie zapomnialam o jej swiecie. Ale teraz przez te przeprowadzke duzo mielismy na glowie, TZ tez zapomnial... sylwietta, mam do Ciebie pytanie - od kogo w koncu zamowilas rzeczy na allegro? Wczesniej pisalas o twojedziecko24 i jino1, a teraz jeszcze wchodzi w gre trzeci sprzedawca. Chyba sobie porownam, gdzie wychodzi najtaniej
|
|
|
|
|
#1796 | |
|
Rozeznanie
|
Wiem wiem
zjadłam 4 placki z wielką ilością surówki takiej z tartą marchewką,porem i jablkiem, pychotka![]() Cytat:
Nie mam tak że czesto latam na siku, nie budzę się tez w nocy zeby to robić. Bardziej na początku ciąży latałam. teraz juz nie
|
|
|
#1797 |
|
Zadomowienie
|
a ja jestem w trakcie drobnych zakupów na tej stronce: http://www.mamabebe.pl/
wygląda fajnie, dużo rzeczy można u nich znaleźć, już wydałam 75 pln
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pepco widziałam jakiś czas temu fajne płaszczyki,ale kosztowały 89zł. Bardzo mi się podobał. Ja póki co mieszcze się w swoją zimowa ale podejrzewam że to kwestia miesiąca i pójdzie w odstawke. Cyprian kojarzy mi się tylko z Norwidem a za jego twórczościa nie przepadałam więc jak dla mnie Nie. Mi jeszcze Oskar ostatnio przyszedł do głowy hmm... ?
|
|
#1799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czuję że jak TŻ przyjedzie z tej Rosji to bedziemy szaleć ![]() Kurde znów mnie te cycki swędzą .. wrrr
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

a po porodzie go wykorzystam 

Mi do tej pory jakoś się to nie udało.
6 5 4 3 2 1

)
takie w ktorych brzucholowi będzie dobrze;p

znów mnie te cycki swędzą .. wrrr