|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Tamlin
No niewiem jak u Was w sklepach ale u mnie pampki trojki 70 sztuk kosztuja 49zl.(economy pack) a tu jest ich 150 sztuk za 80zl,wiec jakas tam oszczednosc jest ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Tamlin a te body mam z ciucholandu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Hej witajcie
![]() katiem 3mam kciuki kochana za dzisiejsza urodzinową imprezkę ![]() Tak jak piszecie o teściowych to was rozumiem, wiadomo każda by chciała żeby to nasze mamy nam pomagały ale z drugiej strony przeciez to jest matka naszego męża i ma takie samo prawo do dzieci jak i nasze mamy, więc po czescie rozumiem a poczesci nie. wiem ze sa tesciowe z "cudnymi: radami no ale babcia to babcia. Ja czesciej zaprowadzam jasia do tesciowej niz do mamy (mam ja blisko no i z ojcem mam konflikt ![]() ja dzisiaj zdycham, wczoraj porzyjaciiolka wyciagnela mnie na impreze ![]() ![]() moja corka ma dzisiaj pierwsza lekcje pływania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2613 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu pisze, żeby kłaść jak jest dziecko senne, ale jeszcze nie śpi, tylko jak to zrobić. Dopóki moje dziecię nie zaśnie to jest głodne... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie kiedys zarzekałam że nie bedzie dzidź spał ze mną tak teraz musi bo co go odstawie to sie budzi i zas teza go brać ![]() Chociaz lubie z nim spac bo mam go pod kontrolą i jestem zdrosza, a on czasem ma dziwny oddech i potem mam stresa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2616 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Z rana zaliczyłam kosmetyczke,zrobiłam pranie,wywiesiłam,sałatka srojona,jeszcze szarlotke zrobie a całą wielką reszte robi teściowa.Jestem jej bardzo wdzięczna. Robi tak:rosół,flaki,schabowe, mielone,klopsiki,kurczki pieczone i papryka faszerowana pieczona,sałatkę krabową i pieczrkową i surówki do obiadu.Na deser jakies 2 ciasta i tort.Złota kobieta ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Widzisz Ty masz taką teściową a ja mamę...przykre to... Cytat:
Ja zawsze miałam taki tryb,nawet w ciąży,tyle że spałam do 8.00 i bez pobudek,no chyba,że później do łazienki latałam wiadomo.Kuba zasypia 20-22bywało i tak.Ja idę się wykąpać,schodzi mi godzinkę,jeszcze siadam na wizaż i inne sprawy i potem jeszcze ćwicze trochę,a potem nie moge zasnąć i tak czekam aż Kuba się obudzi,bo zwykle o 1.00,ale bywa,że usypiam. Miłego weekendu dziewczyny.Pozdrawiam ciepło ![]()
![]() |
#2617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pampersy u Ciebie strasznie drogie. Jeśli takie ceny u Ciebie to rzeczywiście w tesco masz promocję. U mnie taka paczka 37zł w promocji, a co chwilę są albo w drogerii Natura albo w Kauflandzie. Tam są najlepsze promocje. Teraz w Kauflandzie chusteczki pampersa 4 opakowania za 19zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | ||||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() właśnie wróciłam ze spaceru, byłam w rosmanie po pampki, kupiłam jeszcze 2. Malutka była tak grzeczna, żepozwoliła mamusi nawet kawę w kawiarni wypić ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja rozumiem, że ma prawa do dziecka i nie mam zamiaru jej tych praw ograniczać, ale niech babcia spełnia funkcję babci a nie mamy. Ona swoje dzieci wychowała i powinna mi dać wychować swoje ![]() Lewek wczoraj nie miałam czasu, ale jak dziś przeczytałam o wózku to masakra. Co za debile to się w głowie nie mieści.
![]() |
#2619 |
Zakorzenienie
|
jak sie bezpiecznie wymienic telefonami na tablicy.pl? gosc mieszka daleko ode mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tesciowa to masz niezla agentke ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Lewek no jaja z tym wozkiem!! a macie klatke zamykana? jak mozna dziecku wozek zniczszyc, trzeba miec nie tak w glowie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No i od wczoraj butli nie chce tknąć. Czyżby mi się laktacja poprawiła? Jedno jest pewne - w nocy musiałam przewijać bo był mokrusieńki i rano znowu pielucha pełniutka. Ktoś pytał o zatkany kanalik łzowy. Córeczka miała od urodzenia i pomógł delikatny masaż między nosem spojówką. Takie delikatne uciskanie opuszkiem palca. ![]() Mój synek właśnie pierwszy raz zasnął w łóżeczku. ![]() Lewek, brak słów. Co za ludzie... Mojej koleżance dopiero co ukradli wózek z klatki schodowej... Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2012-11-10 o 14:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2622 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jakich objawów mogę się spodziewać w przypadku alergii na mleko...? Bo zjadłam dziś pierwszy raz serek topiony Kiri, żeby zacząć wprowadzać powolutku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moje dziecko spaceruje wystawione od póltorej godziny na ogrodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2624 |
Rozeznanie
|
Gda z tego co wiem, to chyba śluzowate kupy - mi pediatra mówiła, że śluz w kupach dzieci karmionych piersią jest ok, o ile nie jest go za dużo. Użyła obrazowego porównania - dużo to wtedy, gdy kupa wygląda - cytuję - " jakby się pani na nią za przeproszeniem wysmarkała"
![]() ![]() Mój Filip robi często śluzowate kupki, ale póki co chyba w granicach normy. no i zmiany skórne, położna środowiskowa mówiła z kolei, że obemujące poza twarzą głównie brzuszek, ale też główkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2626 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Melka wypija dopiero od 2 albo 3 tygodni po 90ml, a ma 10t i 3dni - więc powinna wypijać już po 120ml. Przejmowałam się tym, ale jak okazało się, że na wadze przybiera idalnie to czym tu się martwić? ![]() No i my karmiliśmy NAN'em, ale Mała miała zatwardzenie.. ![]() Cytat:
![]() Bo ogólnie cały czas nosiła Małą na rękach, mimo iż Melka nie płakała! Nie buntowałam się dopóki w domu nie zaczęła domagać się noszenia. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przykro mi ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | ||||||||
Zakorzenienie
|
moje dziecię już nie kocha smoka... teraz kocha palunie
![]() Cytat:
![]() i tak jestem przeszczęśliwa, że mimo tych ciągłych nerwów ostatnio, ciągle mam pokarm Cytat:
Cytat:
![]() Katiem, moja teściowa ma do nas 3 przystanki autobusem, albo 30 minut na piechotę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A gdzie pracujesz? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2628 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Zakorzenienie
|
maggie
sprawdzam czesci do samochodu.kontrola jakosci. Praca jest fajna i lekka. tylko ze umowa zlecenie. Napisalam wiadomosc do szefowej,zobaczymy czy sie zgodzi. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://promobaby.pl/kategoria-pieluchy.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Raczkowanie
|
Ajjj jak ja bym chciala miec wiecej czasu na wizaz. Ale mam dziecko mega absorbujace, grunt ze cale i zdrowe a do tego cudowne, za rok chyba bedzie wiekszy luz
![]() Nie wiem jak u was ale u mnie wieczory to sajgon. Od 17 mala robi sie placzliwa i marudna, robimy kapiel, pozniej cyc, i zaczyna sie jazda. Mala placze i doslownie rzuca sie do 22, z tego stresu chce cyca, po dwoch minutach znow placz i rzucanie sie itak w kolko. To nie wyglada na kolke bo da sie Agatke na chwile usokoic i juz sama nie wiem, moze ona odreagowuje dzien? Tak juz ponad 3 tygodnie... Co myslicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurczę, bo na brzuszku czasem mu się pojawiają takie czerwone kropeczki, ale brałam to za potówki... Hmmm, no i bądź tu mądry! Jak pediatra kazała jednego dnia 2 łyżeczki jogurtu, drugiego dnia 4 itd. Czyli może być tak, że dopiero jak się skumuluje w moim organizmie, to będzie reakcja...? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Zakorzenienie
|
Tamlin
fajna stronka.Dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba widzę, że jest lepiej. Tzn. wzdęcia są jak były i męczą go. Jednak nie płacze już tak bardzo z bólu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas lekarz na szczepieniu pierwszym stwierdził na podstawie delikatnych krostek na buźce, że mala ma alergię na nabiał i żebym go odstawiła. odstawiłam na mc wszystko. potem zaczęłam dolewać po kropelce mleka do kawki. i tak od kropelki do kropelki. To już miesiąc i buźka gładziutka, śluzu w kupie brak, więc nie sądzę, żeby to była alergia. ALbo już się przyzwyczaiła? Co ja mam zrobić z wyjącym dzieckiem po kąpieli? w wodzie jest radość i uciecha, a gdy tylko ją wyjmujemy zaczyna się ryk. nie jest jej wtedy zimno tylko znów chce do wody. Sprawdzałam to, bo gdy tak wyła, wróciłam do łazienki, włozyłam do wody i znow byla radosc. No i co tu robić?
![]() |
#2636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no i od trzech dni ma atak kolki codziennie jeśli pokarm się oczyszcza 4 dni jak Tamlin pisała to może jutro już będzie lepiej u nas? u ciebie kolka to słaby wyznacznik co? no i dzięki za info w sprawie męża ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dopadl mnie kryzys 3 doby. Nie mam pokarmu, Jas jest karmiony mm i nie chce powoli chwytac cyca
![]() Moja mama bardzo mnie uszczesliwila i na prawde jestem Jej bardzo wdzięczna zeczna bo ma juz swoje lata i mieszka ode mnie 500 km.
![]() |
#2638 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gda nie boisz się spac z malym? Ja się boje że moja przygniote ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() Gda nie boisz się spac z malym? Ja się boje że moja przygniote ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, poczytalam ostatnia strone jedynie bo nie jestem w stanie nadrobic reszty.
u nas ogolnie dobrze, mala ma jakies krostki na posladkach i nie wiem od czego to moze byc. czy to odparzenia czy moze cos jej nie sluzy moze husteczki pampres sensitiv? bylam u lakarza po recepte na szczepienie i lekarka powiedziala zeby smarowac macsia linomag. to jest tluste a te wszytskie kremy z cynkiem maja zadanie wysuszenia. smaruje tym linomagiem ale nie wiem czy to cos pomaga. uzywala z was ktoras.? jakie szczepionki wybieracie ? ja wzielam 6w1 i ona jest podawana od 7 skonczonego tygodnia. jak dzieci na nie reguja? naopiszcie cos. macie jakies doswiadczenie z wzierniniakiem? nie wiem jak to sie dokladnie nazywa. takie cos wystaje z pempuszka. podobno sie to wypala u chirurga. mamy smarowac spirytusem i zobaczymy czy bedzie trzeba cos z tym robic. na sama mysl o tym zabiegu mam lzy w oczach. ![]()
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki wiecie może czy chustowanie wpływa na bioderka, bo bym sobie sprawiła a nie wiem czy mogę
![]() Lidka a skąd wiesz, że w przyszłym roku nie będzie zwrotu vat za materiały budowlane?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.