Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-10, 19:11   #1801
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Zaczelam przegladac allegro w kierunku zakupu tych wszystkich pielegnacyjnych rzeczy i mam same watpliwosci

Jakie pieluchy tetrowe kupic? Na co patrzec? I jaki rozmiar? Bo widze, ze sa 60x80, 70x80 i 80x80.
Pomocy

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 19:13   #1802
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Dzięki za linka, fajne rzeczy mozna znaleźć i dla mam tez Czuję że jak TŻ przyjedzie z tej Rosji to bedziemy szaleć

Kurde znów mnie te cycki swędzą .. wrrr
no widzę, że jesteś terminem zbliżona bardzo do mnie, co już masz dla bobaska? i standardowe pytanie, robiłaś glukozę już?
Stary 2012-11-10, 19:26   #1803
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
no widzę, że jesteś terminem zbliżona bardzo do mnie, co już masz dla bobaska? i standardowe pytanie, robiłaś glukozę już?
nie mamy praktycznie nic takiego, kilka ubranek i kilka takich rzeczy higienicznych, do tej pory było u nas krucho z kasą i wszystko mamy kupować jak się przeprowadzimy mamy jeszcze trochę czasu
Tak, glukozę robiłam w środę, nie było tak źle, po godzinie miałam wynik 104, lekarz mówił że dobrze, co do badania to nie było takie straszne ale trzeba pamiętać o tym żeby to wypić jednym duszkiem a nie małymi łyczkami, bo to jest tak strasznie słodkie, że na serio może być niedobrzeTo badanie robi sie chyba do 28tc.

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-10, 19:32   #1804
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kurcze, musze sobie kupic kurtke na zime bo w mojej ledwo co sie dopinam. patrzylam na all na uzywane ciazowe i nawet kilka wybralam ale co z tego jak w opisie niby rozmiar 40, w pasie ok 106 jak ja po zmierzeniu brzuchola w 2 cienkich bluzkach mam 107
i zmienilam taktyke na normalne nowe kurtki rozmiar XXL czyli 44
tylko teraz sie zastanawiam, kupowac tak z allegro, troche w ciemno-niby rozmiary są podane ale wiecie, z brzuszkiem to jest specyficzna sprawa czy jednak poswiecić sie i poszukac czegos w sklepie... tylko obawiam sie ze w sklepie nic szałowego w tym rozmiarze nie znajde (co najwyzej jakies worki dla starszych pań )
poradźcie coś plizzzz
wiesz co, ja dziś kupiłam płaszczyk i mam kurtkę na zbyciu jest brązowa, puchowa, kiedyś wstawiałam zdjęcia. Kupiłam ją za 30 zł i właśnie rozważam czy jej na all nie wystawić. Jest to L. ale lekko rozszerzana i mój brzuszek, niemały zresztą ma jeszcze luz Jak coś to Ci mogę wysłać zdjęcia i wymiary to pisz na pw

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
h
a co powiecie na imię Cyprian (Cypis)
Mi się bardzo podoba, ale u mnie by nie przeszło...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 19:33   #1805
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
nie mamy praktycznie nic takiego, kilka ubranek i kilka takich rzeczy higienicznych, do tej pory było u nas krucho z kasą i wszystko mamy kupować jak się przeprowadzimy mamy jeszcze trochę czasu
Tak, glukozę robiłam w środę, nie było tak źle, po godzinie miałam wynik 104, lekarz mówił że dobrze, co do badania to nie było takie straszne ale trzeba pamiętać o tym żeby to wypić jednym duszkiem a nie małymi łyczkami, bo to jest tak strasznie słodkie, że na serio może być niedobrzeTo badanie robi sie chyba do 28tc.
ja kończę jutro 27 tydzień, więc w przyszłym tygodniu się wybiorę
Stary 2012-11-10, 19:35   #1806
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
ja kończę jutro 27 tydzień, więc w przyszłym tygodniu się wybiorę
O i jeszcze możesz wziaśc ze soba cytrynkę widziałam ze inne dziewczyny miały i mówiły ze lepiej jest im po niej, ja na szczescie nie miałam takiej potrzeby Jaką dawkę glukozy masz mieć robioną ?

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-10, 19:39   #1807
e_vel
Wtajemniczenie

ale jestem zła, normalnie wk****, na mojego TŻ Przyszedł dziś do niego kolega, sąsiad ze swoim bratem starszym i przynieśli alko, że niby ostatnio ich siostrze samochód robił, a dwa, że jeszcze nie opijali narodzin jego synka (ma już 2 miesiące skończone). Efekt - ja zaryczana ze złości, a ten śpi wrrrrr.....

Chyba mnie czeka romantyczny wieczorek z wizażem i innymi stronami
Stary 2012-11-10, 19:40   #1808
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
mój mały znowu ma czkawke,nie ma dnia żeby nie czkał... Was też to tak męczy jak mnie?
Moja Mała ma ze 3-4 razy dziennie. I takie dziwne uczucie, ja mam zawsze ochotę się podrapać po tych czkawkach

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37537310]Madam Agula dawno temu się obraziła i przeszła do grudniówek [/QUOTE]

Agula była z końca lutego i chwilkę była na marcówkach, ale chyba teraz już w ogóle nigdzie się nie udziela. O ile dobrze pamiętam to do grudniówek się Swarowska przeniosła

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
na rozstępy smaruje sie BD z rossmana, ale nie raz mi się nie chciało i nie robiłam tego regularnie, podejrzewam że dlatego - moja wina. Za to na brzuchu ani jednego. A najlepiej bo moja ciotka wiecznie powtarza żeby się szczypać, to rozstępów nie będzie
Aż mnie boli jak sobie pomyślałam o tym szczypaniu U mnie na razie spokój z rozstępami, czasem się smaruję tylko, ale bardzo rzadko bo nie mogę znaleźć żadnego balsamu bezzapachowego.

Co do wyprawki to ubranka mam prawie wszystkie (brakuje mi zimowej czapeczki i niedrapek), w przyszłym tygodniu powinniśmy mieć łóżeczko, zostaje cała reszta, ale powoli będę to ogarniać. Musimy jeszcze zrobić drobny remont i wtedy zacznę kupować całą resztę Najgorzej oczywiście z wózkiem
Za mną ostatnio ciągle drożdżówki i ciasta z makiem chodzą i Mama kupiła mi taki przepyszny makowiec No i "niedługo" Wigilia i makówki
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 19:47   #1809
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
O i jeszcze możesz wziaśc ze soba cytrynkę widziałam ze inne dziewczyny miały i mówiły ze lepiej jest im po niej, ja na szczescie nie miałam takiej potrzeby Jaką dawkę glukozy masz mieć robioną ?
ja mam dawkę 75g...
Stary 2012-11-10, 19:49   #1810
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ale jestem zła, normalnie wk****, na mojego TŻ Przyszedł dziś do niego kolega, sąsiad ze swoim bratem starszym i przynieśli alko, że niby ostatnio ich siostrze samochód robił, a dwa, że jeszcze nie opijali narodzin jego synka (ma już 2 miesiące skończone). Efekt - ja zaryczana ze złości, a ten śpi wrrrrr.....

Nienawidzę takich sytuacji, jestem strasznie przeczulona na punkcie alko , (chyba złe wspomnienia z dzieciństwa), u nas prawie zawsze kończy się to megaawanturą i moim płaczem.Wiem że czesto przesadzam,ale no nie umiem tak obojętnie patrzec na pijanego tż Współczuję Ci ;*

Włosomaniaczka

Edytowane przez bijkora
Czas edycji: 2012-11-10 o 19:51
bijkora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 19:49   #1811
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
J
sylwietta, mam do Ciebie pytanie - od kogo w koncu zamowilas rzeczy na allegro?
Wczesniej pisalas o twojedziecko24 i jino1, a teraz jeszcze wchodzi w gre trzeci sprzedawca. Chyba sobie porownam, gdzie wychodzi najtaniej
własnie tak zrób- ja wziełam duża kartkę, zrobiłam tabelke i porownywałam ceny produktów które mnie interesowały wkoncu to nie o 10 zł chodzi tylko sporo wydasz
Cytat:
Cieszę się ze ja nie mam takich problemów Nie mam tak że czesto latam na siku, nie budzę się tez w nocy zeby to robić. Bardziej na początku ciąży latałam. teraz juz nie
ja na początku ciąży to po 6-7 razy w nocy wstawałam- raz przysnełąm na kibelku a teraz mnie tak zebrało bo duszkiem wychyliłam prawe butelke wody........ jeju, jak mi sie teraz ciągle chce pic.... a najbardziej po południu i wieczorami

Cytat:
Zaczelam przegladac allegro w kierunku zakupu tych wszystkich pielegnacyjnych rzeczy i mam same watpliwosci

Jakie pieluchy tetrowe kupic? Na co patrzec? I jaki rozmiar? Bo widze, ze sa 60x80, 70x80 i 80x80.
Pomocy
jak bedziesz chciała pieluchowac to ja ci rozmiaru nie podpowiem ale jak mają byc tylko pomocniczo przy ulewaniu czy wycieraniu malucha to wymiary raczej nie mają znaczenia
Cytat:

Chyba mnie czeka romantyczny wieczorek z wizażem i innymi stronami :(
nie złosc sie bo malenstwo bedzie sie czuło niekomfortowo pociesze cie, ze moj tez już spi- po nocce dzisiaj ani chwili sie nie przespał a teraz po kąpieli gorącej wypił jednego drinka i go wywaliło na kanapie

tylko, żeby Cie nie sciągneło na manowce w poszukiwaniu tych romantycznych stron

a moje młode ma własnie czkawkę i mnie po cipce smela
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 19:52   #1812
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Nienawidzę takich sytuacji, jestem strasznie przeczulona na punkcie alko , (chyba złe wspomnienia z dzieciństwa), u nas prawie zawsze kończy się to megaawanturą i moim płaczem.Wiem że czesto przesadzam,ale no nie umiem tak obojętnie patrzec na pijanego tż
no właśnie ja też a nie mam złych wspomnień, ale teraz to mnie nawet wkurza jak cokolwiek się napije... A on na to, że sobota to się nic nie stanie... Tylko czemu kuźwa nie o 20, na wieczór, a o 16 i o 18 już śpi, a ja nie mogę liczyć na miło spędzony wieczór
a jutro od rana będzie się starał mnie udobruchać... mam to gdzieś
Stary 2012-11-10, 19:53   #1813
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
ja mam dawkę 75g...
Ja miałam 50g. Od czego zależy, jaką dawkę zleca lekarz ?

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-10, 19:54   #1814
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

nie złosc sie bo malenstwo bedzie sie czuło niekomfortowo pociesze cie, ze moj tez już spi- po nocce dzisiaj ani chwili sie nie przespał a teraz po kąpieli gorącej wypił jednego drinka i go wywaliło na kanapie

tylko, żeby Cie nie sciągneło na manowce w poszukiwaniu tych romantycznych stron
spokojnie
Stary 2012-11-10, 19:56   #1815
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
ja nie mam pojęcia
Stary 2012-11-10, 20:02   #1816
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
własnie tak zrób- ja wziełam duża kartkę, zrobiłam tabelke i porownywałam ceny produktów które mnie interesowały wkoncu to nie o 10 zł chodzi tylko sporo wydasz

ja na początku ciąży to po 6-7 razy w nocy wstawałam- raz przysnełąm na kibelku a teraz mnie tak zebrało bo duszkiem wychyliłam prawe butelke wody........ jeju, jak mi sie teraz ciągle chce pic.... a najbardziej po południu i wieczorami

jak bedziesz chciała pieluchowac to ja ci rozmiaru nie podpowiem ale jak mają byc tylko pomocniczo przy ulewaniu czy wycieraniu malucha to wymiary raczej nie mają znaczenia
Juz zaczelam zabawy z excelem I poki co rzeczywiscie u tej myszki jest najtaniej. Ale jestem dopiero w polowie, wszystko moze sie zmienic

6-7 razy do kibelka w nocy?! Wow, co za spust
Ja tyle chodze w ciagu calego dnia, w nocy raz wstaje, rzaaadko 2 razy.

Pomocniczo dziekuje.

Mam pare pytan do Was, jak skoncze przegladac all, to mam nadzieje, ze pomozecie rozwiac moje watpliwosci

Stary 2012-11-10, 20:06   #1817
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:

Lenova a jak długo od wpłacenia pieniążkow czekałaś na kuriera od tego sprzedawcy?
Dokładnie 2 dni. Teraz znowu tam zamówiłam , nie wiem ile będę czekać bo zamówiłam za pobraniem więc może dłużej.

Cytat:

Ja też dzisiaj się z moim pokłóciłam aż się poryczałam w sumie nie wiem z jakiego powodu.
I od tego płaczu strasznie mnie zaczęło oko boleć tak jakby mi gałkę oczną rozsadzało do wewnątrz i jakby mi igły wbijali w to oko.
Miała któraś coś takiego? Przestraszyłam się , bo to już drugi raz taki ból tylko mocniejszy

Cytat:
Nienawidzę takich sytuacji, jestem strasznie przeczulona na punkcie alko , (chyba złe wspomnienia z dzieciństwa), u nas prawie zawsze kończy się to megaawanturą i moim płaczem.Wiem że czesto przesadzam,ale no nie umiem tak obojętnie patrzec na pijanego tż Współczuję Ci ;*
U mnie jest dokładnie tak samo . Jak widzę mojego pijanego męża to nerw mi do gardła skaczę...

Siedzę sobie sama w domu bo tą mendę wygoniłam do sklepu. Wysprzątałam dziś caly dom i teraz cierpię , wszystko boli
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 20:08   #1818
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dokładnie 2 dni. Teraz znowu tam zamówiłam , nie wiem ile będę czekać bo zamówiłam za pobraniem więc może dłużej.

Ja też dzisiaj się z moim pokłóciłam aż się poryczałam w sumie nie wiem z jakiego powodu.
I od tego płaczu strasznie mnie zaczęło oko boleć tak jakby mi gałkę oczną rozsadzało do wewnątrz i jakby mi igły wbijali w to oko.
Miała któraś coś takiego? Przestraszyłam się , bo to już drugi raz taki ból tylko mocniejszy

U mnie jest dokładnie tak samo . Jak widzę mojego pijanego męża to nerw mi do gardła skaczę...

Siedzę sobie sama w domu bo tą mendę wygoniłam do sklepu. Wysprzątałam dziś caly dom i teraz cierpię , wszystko boli
ja też ze złości wszystko wysprzątałam, a teraz jeszcze po tych zakupach to mnie wszystko boli nogi, ręce, d*pa... e...hhhh

a widziałyście że w sklepach już pełno świątecznych ozdób?
Stary 2012-11-10, 20:14   #1819
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
ja też ze złości wszystko wysprzątałam, a teraz jeszcze po tych zakupach to mnie wszystko boli nogi, ręce, d*pa... e...hhhh

a widziałyście że w sklepach już pełno świątecznych ozdób?
Ja już widziałam w tesco i są juz reklamy w tv

Zapomniałam się Wam pochwalić. Po długich namysłach zdecydowaliśmy że nasza córką bedzie się nazywać Nadia TŻowi bardzo się podoba to imię i mnie strasznie przekonywał, wiec niech ma tatuś swój wkład (oprócz tego najważniejszego)

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-10, 20:22   #1820
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej hej basia
ja ostatnio wyczytalam w opisie 32 tyg ze to najwyzszy czas spakowac torbe
e nie jest. 100 razy wole jak mi sie przelewa w brzuchu a ta czkawka to takie pykanie moj tez ma czesto czkaweke, nawet 3 razy dziennie.
ale mnie zgaga meczy... musze cos wszamać, najlepiej obiad
Ja też zacznę pakować, bo niech leży, jeść nie woła. A przynajmniej spokojna głowa.

Czkawkę lubię

A niektóre dziewczyny mają jeszcze jedną atrakcję - dzieci pstrykają paznokciami w brzuszku Agatka też tak robiła, ale niedużo i pod sam koniec, Dorocia na razie nie.

Cytat:

Eh... jestem zakupoholiczką, ale tylko promocyjną na szczęście.

Majeczce kupiłam jedne pampersy z pampersa, a drugie Dada, zobaczymy czy nie będą ją uczulać.

to chyba tyle...
Ja dady też zakupiłąm, 2 paczuszki. Poręczne do szpitala

Cytat:
No właśnie jak ? Nawet jeśli Dzidzia ma te czkawki to ja nie wiem kiedy

Widziałem te kosze, są super, na prawde fajnie sie prezentują. W biedronce obok mnie właśnie kremowe najszybciej się rozeszły :P
Takie regularne pykanie delikatne

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Teraz tata z tż kładą panele w sypialni i mam troche luzu już się nie moge doczekać jak ją urządzę i będziemy mieć tam małżeńskie łóżko
Ach, ten sex

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
To się bidula wymęczyła Oby u nas wszystkich to jakoś szybciej szło.
No niestety wg mnie jeden błąd popełniła - poszła rodzić nie tam, gdzie jej lekarz pracuje.
Może by dali oxy szybciej, może by cc zrobili. A tak to umęczona potwornie. Na szczęście malutka zdrowa, urodziła naturalnie

Cytat:

Pomocy
polecam 70x80 i 80x80, te najwęższe bardzo się wyciągają w praniu i długie ściery robią

Cytat:

No co ty? A co ci szkodzi, tzn. jeśli to nie nagminne to niech se facet ulży a ty coś dla siebie zrób. Mój dzisiaj na imprezę pracowniczą pojechał
Pyta, czy ma się oszczędzać = a ja słodko: mężu, a rób co chcesz, przecież nie ja będę kaca leczyła

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Agula była z końca lutego i chwilkę była na marcówkach, ale chyba teraz już w ogóle nigdzie się nie udziela. O ile dobrze pamiętam to do grudniówek się Swarowska przeniosła

Co do wyprawki to ubranka mam prawie wszystkie (brakuje mi zimowej czapeczki i niedrapek), w przyszłym tygodniu powinniśmy mieć łóżeczko, zostaje cała reszta, ale powoli będę to ogarniać. Musimy jeszcze zrobić drobny remont i wtedy zacznę kupować całą resztę Najgorzej oczywiście z wózkiem
Za mną ostatnio ciągle drożdżówki i ciasta z makiem chodzą i Mama kupiła mi taki przepyszny makowiec No i "niedługo" Wigilia i makówki
A fakt

Ale cała sprawa mi śmierdziała mocno

Ja niedrapki po Agatce i czapeczki tak wsadziłam gdzieś, że nie znajduję... Za to większość pajacyków mam z wywijanymi, niedrapkowymi rękawami.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 20:26   #1821
bokeh
Zakorzenienie

Ale jestem zła kładlismy te panele i normalnie pokój jest krzywy z jednej strony i na długość dwóch paneli jest szpara 4 cm i zabrakło nam paneli na tą luke !!! i nie ma ich teraz nigdzie i dupa będziemy musieli w pon. jechać i kupić 2 panele z innego koloru

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-11-10 o 20:41
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 20:29   #1822
eff8
Zakorzenienie

Czesc Wam ja dopiero teraz znalazlam troszke czasu zeby zagladnac na komputer i nie powiem triche mialam nadrabiania

Cytat:
tego nie rozumiem - w szpitalu nie mają nic, czym mogą cię wytrzeć? ja myślałam, że jakoś nas doprowadzą do porządku po wszystkim, umyją
nie no umyja, mnie wymyly na stole po porodzie i to nawet ciepla woda a do wycierania mialam lignine ze szpitala takze nie potrzebowalam swohego papieru..

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ale jestem wkurzona.... pełną chatę mam ludzi i musze sprzątac nienawidzę tak !!!!!!!!!!! kur#$#$@#wa!!!!!!!!!!!!!! !! chaos jak nic, ja chce spokój i cisze..a tu dupa blada!!!!!!!!!
spokojnie policz do 10

Cytat:
a co powiecie na imię Cyprian (Cypis)
szczerze to niezbyt mi sie podoba

Cytat:
Zapomniałam się Wam pochwalić. Po długich namysłach zdecydowaliśmy że nasza córką bedzie się nazywać Nadia TŻowi bardzo się podoba to imię i mnie strasznie przekonywał, wiec niech ma tatuś swój wkład (oprócz tego najważniejszego)
super bardzo ladne

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 20:29   #1823
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37544349]

No co ty? A co ci szkodzi, tzn. jeśli to nie nagminne to niech se facet ulży a ty coś dla siebie zrób. Mój dzisiaj na imprezę pracowniczą pojechał
Pyta, czy ma się oszczędzać = a ja słodko: mężu, a rób co chcesz, przecież nie ja będę kaca leczyła

[/QUOTE]

Mój po ostatnim wybryku na nia nie idzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 20:31   #1824
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37544349]
No niestety wg mnie jeden błąd popełniła - poszła rodzić nie tam, gdzie jej lekarz pracuje.
Może by dali oxy szybciej, może by cc zrobili. A tak to umęczona potwornie. Na szczęście malutka zdrowa, urodziła naturalnie

polecam 70x80 i 80x80, te najwęższe bardzo się wyciągają w praniu i długie ściery robią
[/QUOTE]
Czyli jednak wychodzi na to, ze warto rodzic tam, gdzie pracuje nasz lekarz...

Super, jedna watpliwosc co do zakupow mniej

Stary 2012-11-10, 20:41   #1825
BlackSanctum
Zakorzenienie

Padam z nóóóóg. Co za masakra.

Cytat:
Ja tez nie wiem jak to jest... Nigdy tego nie czulam.
Bardzo łatwo to rozpoznać - leciutkie podskoki, ale bardzo rytmiczne, co do setnej sekudny. Moja mała dość często ma czkawkę i zawsze to czuję. Pewnie też już czułyście, tylko nie zwróciłyście uwagi.

Cytat:
Chyba od niczego - tylko i wyłącznie od jego woli.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 20:43   #1826
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Mój po ostatnim wybryku na nia nie idzie
A co zrobił?
P. mi kiedyś obowiadał, jak tam 2 braci pracowało, nie wiem, czy bliźniacy? W każdym razie któryś się schlał i siusiora wystawił na wierzch tańcząc

A wiesz, że bodajże pierwsza taka impreza to była ze striptizem? panowie mieli panią, panie pana

Cytat:
Czyli jednak wychodzi na to, ze warto rodzic tam, gdzie pracuje nasz lekarz...

Super, jedna watpliwosc co do zakupow mniej
Niestety, jesteśmy w kraju, gdzie jeszcze długo będą zwyczaje PRL trwać dlatego dla mnie TYLKO szpital, w którym mój lekarz pracuje.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 20:44   #1827
eff8
Zakorzenienie

Mi lekarka mówiła ze dawniej się zlecało najpierw glukoze 50g a jak ta wyzszla ciut wyzsza to dopiero 75g ale ze jacys tam naukowcy stwierdzili ze najbardziej adekwatne wyniki wychodza po 75g to teraz juz powinno sie robic tylko ta glukoze (przynajmniej nie trzeba robic 2x tego badania)
a ja w pierwszej ciazy wlasnie musialam robic 2x ;/

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 20:50   #1828
hope01
Zakorzenienie

http://allegro.pl/chusta-tkana-nimar...769529454.html

co myślicie?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 20:52   #1829
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Mi lekarka mówiła ze dawniej się zlecało najpierw glukoze 50g a jak ta wyzszla ciut wyzsza to dopiero 75g ale ze jacys tam naukowcy stwierdzili ze najbardziej adekwatne wyniki wychodza po 75g to teraz juz powinno sie robic tylko ta glukoze (przynajmniej nie trzeba robic 2x tego badania)
a ja w pierwszej ciazy wlasnie musialam robic 2x ;/
Łoo,mam nadzieję że nie bede musiała robić tego jeszcze raz i że to mam wystarczy, ale nic nie mówił na ten temat, a ja tez juz zapomniałam się zapytać , bo nie bede się przecież o to upominać

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-10, 20:53   #1830
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Bardzo łatwo to rozpoznać - leciutkie podskoki, ale bardzo rytmiczne, co do setnej sekudny. Moja mała dość często ma czkawkę i zawsze to czuję. Pewnie też już czułyście, tylko nie zwróciłyście uwagi.
Kurcze, nie czulam czegos takiego nigdy...
A jak dlugo to trwa? Bo moze przegapilam

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37544756]
Niestety, jesteśmy w kraju, gdzie jeszcze długo będą zwyczaje PRL trwać dlatego dla mnie TYLKO szpital, w którym mój lekarz pracuje.[/QUOTE]
Niestety...
Ja przyznam, ze wybierajac "moj" szpital kierowalam sie wlasnie tym argumentem.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości