|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
mówisz jak mój TŻ
nie załączy mi żadnego innego zdjęcia, taka straszna jestem że aż się mnie wizaż boi |
|
|
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Idę spać, coś mi dziś bardziej się ziewa. Ni piszcie za dużo. Pa
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2012-11-10 o 19:05 |
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może macica idzie już do góry bo nawet dziś do wc nie wstawałam
|
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczyłam tylko zdjęcie Sharp
Bradzo ładnie wyszłaś i już zaczyna być coś tam widać ![]() uciekam szybko na kolacje bo Teściowa woła, a raczej już krzyczy ![]() a potem oglądamy walkę kliczko i wach
|
|
|
|
#1625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobranoc Cytat:
|
||
|
|
|
#1626 | |||
|
siedzę i myślę
|
W klubie
![]() Cytat:
Mleko UHT traci około 20% witamin podczas pasteryzacji, ale zawiera tyle samo wapnia, magnezu i fosforu - no i dłużej postoi , ale ze smakiem różnie bywa... Mleko pasteryzowane te co stoiki w lodówkach w sklepach jest najlepsze, bo proces pasteryzacji był w niższej temp. niż UHT i zachowały się wszystkie witaminy oraz wapń, fosfor i magnez. Cytat:
![]() Sharp słodki brzuszek i majtaski ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() Ja dzisiaj 3 razy wstając w nocy myślałam - kiedy kur..czę skończą się te nocne wędrówki
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajna promocja http://allegro.pl/show_item.php?item...offer_id=49170 ale czytam opinie i więcej negatywów w ogóle to przez przypadek natknęłam się na forum gdzie jedna dziewczyna była oburzona tym że ktoś jej pożyczył ciuszki dla dziecka i KAZAŁ oddać gdy malec wyrośnie, b ona je sobie chciała zostawić ![]() nalałam sobie kubek soku pomidorowego i kubek mi spadł ze stolika Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-11-10 o 19:35 |
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc ja popieram Tż Xal w 100%- fajna sprawa I idę nadrabiać dalej jeszcze 5 stron
|
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze godzinka i do domu.pieszo całą droge bo busa nie ma
![]() dziś musze się zrobić ![]() przede wszystkim odkłaczyć nogi-nie pamiętam kiedy ostatnio miałam randkę z maszynką o brwiach nie wspomne.. jeszcze pare dni i byłabym człowiekiem z jedną brwią, jedną wielką brwią nad obydwoma oczami ![]() i pazurki i włosy.. ogólnie domowe spa, I like it ![]() moi rodzice odwiedzili mnie w pracy.. kupili mi.... kinder niespodziankę |
|
|
|
#1630 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Moje brwi wyglądają ok, ale reszta... człowiek z dżungli Paznokcie koniecznie pomaluję, bo już wszyscy się dziwią gdy widzą mnie z takimi gołymi ![]() Zaraz ściągnę jakiegoś filmora, mąż zrobił mi deserek - galaretka z owocami i bitą śmietanką ![]() I co było w kinderze?
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
niespodzianka
szukam na all osoby żeby miała jak najwięcej rzeczy (wkładki laktacyjne, butelki, majtki poporodowe itd) i za dużo tego wszystkiego może któraś już ma kogoś upatrzonego? |
|
|
|
#1632 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Ja nie mam... jeszcze nic nie szukałam... ale jak już coś znajdziesz to się podziel ![]()
|
|
#1633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) u tego sprzedawcy:http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4222926 przyszło na trzeci dzień, bardzo dobra jakość. ale fakt, multum tego, nie wykluczam następnym razem zakupów gdzie indziej ![]() tak przy okazji, wytłumaczcie mi po co są podgrzewacze do butelek, czy są potrzebne jakbym czasem korzystała z laktatora, i o co chodzi z tymi rozmiarami smoczków?? dziś chciałam jeden kupić ale miał rozmiar 3, nie znam się
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-11-10 o 21:21 |
|
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a Wy juz sie rozgladacie za jakimis rzeczami do pokoju dla malucha? albo czy cos macie juz kupione?
Rozmawialam wlasnie z tesciowa i mowila zebym sie juz zaczela rozgladac za lozeczkiem itd zeby pomalu robic pokoj dla malego. Mowila ze lepiej teraz kupic i potem cos nastepnego niz wszystko od razu. Ale czy to nie za szybko??
Edytowane przez Meliitele Czas edycji: 2012-11-10 o 21:27 |
|
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Melitele ja mam łóżeczko i wózek (kupione używane) i powoli rozglądam się za innymi rzeczami. Będę kupować po nowym roku ale chce już zaplanować |
|
|
|
|
#1636 |
|
Wtajemniczenie
|
my mamy wybrany na allegro zestaw mebelków, kiedyś już wklejałam, ale powtórzę:
http://allegro.pl/zestaw-mebli-dziec...757242111.html czasem bywają taniej. chcemy cały zestaw, bo do wystarczy na kilka lat, jak dziecko będzie szło do szkoły, to wtedy się kupi meble jak dla nastolatka. a na zabawki plastikowe kosze się kupi. a w zestawie taniej niż jakby się osobno kupowało. ale kupimy koło stycznia, bo ok. miesiąca się czeka. chyba że coś innego znajdziemy fajnego
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba tesciowa miala racje bo ja tylko mam 1 body kupione nic innego nie mam
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeśli karmisz piersią, to nie ma potrzeby.ze smoczkami to jest tak, że są różne rozmiary "smoka" (oznaczane zazwyczaj wiekiem dziecka) i dziurek. 1 jest do herbatki/napoju, 2 do mleka, 3 do kaszki. tak przynajmniej widziałam na butelkach w rossie ![]() a tu fajny artykuł na temat: http://mnz.pl/jaka-butelka-dla-niemowlaka/
|
|
#1639 |
|
siedzę i myślę
|
Ja to się martwię trochę, bo ja o niczym nie mam zielonego pojęcia - jaki smoczek kupić, jaką butelką ... nic
Na zakupy to chyba będę jeździć z mamą, a przed zakupami to muszę poczytać opinie innych doświadczonych matek ....
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Karo, ty się nic nie przejmuj! ja też nie mam o niczym pojęcia, teraz po prostu staram się dużo czytać, oglądam różne "cuda" i potem sprawdzam na internecie, po co to to
mamy jeszcze czas!
|
#1641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
omg czarna magia ![]() ja chciałam dziś kupić jakieś śpioszki czy coś w C&A, ale materiał mi się nie podobał, a były fajne cenowo 5ciopaki z body za 29,90, ale białe z jakąś mordką tylko narysowaną ... chyba wszystko na all będę kupować ![]() a tak w sumie to na razie mamy kupione: oliwka hipp (dzisiejszy zakup), mydełko bambino, troszkę ciuszków (używane z all, w sumie z 10 sztuk), pieluchy tetrowe i flanelowe, i podkłady do porodu za miesiąc znów coś zamówię ... ale najwięcej to pewnie w lutym-marcu będę kupować.
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-11-10 o 21:58 |
|
|
|
|
#1642 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Póki co idę malować pazury i coś zjem... Chyba mam zgagę... Bodajże 3 raz w życiu. Nic przyjemnego.
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
będę zamawiać tutaj http://allegro.pl/listing/user.php/r...69799&view=gal 13 rzeczy (niektóre kilka sztuk), fakt niektóre rzeczy ma droższe ale to co najdroższe (termometr, butelki itd) ma na prawdę tanio. Muszę podliczyć ile mi to wyjdzie
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie mam pojecia za czym sie rozgladac, co kupic.. jakos bedziemy musialy sobie dac rade
|
|
#1645 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
z tym, że ja raczej kupie fridę i sama będę odsysać![]() [QUOTE=humpback;37537569] Cytat:
A gdzies Ty ten nosek dojrzała, ze tak atraume masz?![]() Cytat:
na początku (dokąłdnie do 17 tc) guzek płciowy u dziewczynki wygląda identycznie jak penis dlatego to co mówię lekarze na wczesnym etapie ciąży to istna loteria![]() Cytat:
![]() Vil nie zacytowałaś mi się, myślę, że to co czujesz to ruchy Twojego bobasa Ja też już coś czuję i wydaje mi się, że to maluch, jestem na początku 15 tc a takie delikatne puknięcia czuję od końca 13 tc.
|
|||||||
|
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szkoda
|
|
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
juz czujecie bejbika?? ja teeez chce
![]() vil ja teraz tak patrze na Twojego malucha na BS i masz termin dzien po mnie. To kurna w ktorym ja jestem tc ? oglupialam teraz
Edytowane przez Meliitele Czas edycji: 2012-11-10 o 22:31 |
|
|
|
#1648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wydaje mi sie, ze tez zaczyna Ci sie 17 tc. Kiedy mialas OM?Mnie sie wydawalo doslownie kilka razy, ze cos czulam, tak delikatnie, ze nie mam pewnosci ze to to. Mysle, ze kolo 20 tygodnia zaczne czuc
|
|
|
|
|
#1649 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wróciłam, wypiłam kubek barszczu, zjadłam grejfruta, kanapkę z nutellą i jest mi meeeeega niedobrze, chyba będę
|
|||||
|
|
|
#1650 |
|
Wtajemniczenie
|
w sieciówkach mają najwieksze zniżki, ale się nie przyznają
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

śliczny brzusio, taki malutki jeszcze, ale widać, że już ciążowy się robi ładnie
może macica idzie już do góry bo nawet dziś do wc nie wstawałam

w ogóle to przez przypadek natknęłam się na forum gdzie jedna dziewczyna była oburzona tym że ktoś jej pożyczył ciuszki dla dziecka i KAZAŁ oddać gdy malec wyrośnie, b ona je sobie chciała zostawić 

Na zakupy to chyba będę jeździć z mamą, a przed zakupami to muszę poczytać opinie innych doświadczonych matek ....