Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-10, 09:53   #1501
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
No ja na razie kupuję normalne i musę to zmienić, bo mnie strasznie cisną w brzuch.. Ale jestem niziutka mam 165 U ciebie faktycznie może być problem, wydaje mi się że biodrówki lepsze bo opuścisz je niżej i nie będą tak cisnęły, albo może wybierz samonośne Ja jak tylko mogę to zawsze wybieram pończochy samonośne

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------
Ja też je lubię, ale chyba teraz to już trochę za zimno by mi było. Jednak w tyłek by pewnie trochę zawiewało

Ja tam zawsze staram się mieć coś przygotowane jak mam mieć znajomych. A jak wpadają niezapowiedzianie, to zawsze proponuję coś z tego co mam w lodówce, a jak nie, to pada magiczne "no to może coś zamówimy"
W każdym razie nie wyobrażam sobie nie zaproponować nic... To takie niekulturalne...

Lecę rozwiesić pranie i zrobić Mężusiowi rybkę pieczoną żeby miał co zjeść jak z pracy wróci. A wieczorem kręgle ze znajomymi
Miłego dzionka!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2012-11-10 o 09:55
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 10:00   #1502
Meliitele
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
tak taak, ani rajstop,ani butów, ani wszystkich spodni się nie kupi, taaaaak fajnie jest być wielkim
biodrówki-że też nie pomyślałam!
dzięki!
co do pończoch to przy moim tż się nie da

a te ciążowe jaki rozmiar masz?
bo tu u mnie są do 3jki,a przy 3jce mam krok w połowie ud

równo 181cm
a mi właśnie spodnie się poluźniły tylko koszulę wczoraj porwałam
4 mam kupione
a mi latwo przed ciaza bylo kupywac ubrania, a ja wybredna bardzo jestem. Moze po prostu tam gdzie kupuje to specjalnie dla mnie
Mi nie przeszkadza moj wzrost , bardzo sie ciesze, a szpilki tez lubie nosic.

Co do spodni to po weekendzie pojde do happy mum czy tego typu sklepu i kupie sobie jakies jeansy bo mnie juz leginsy denerwuja..

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 10:06   #1503
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
My już po wizycie Jak najbardziej udanej Nasze Diabelskie dziecię ma 6,66cm Wszystkie parametry w normie Gin zmierzył przezierność, sprawdził kość nosową, zmierzył kość udową, główkę, pokazał po pięć paluszków, żołądek i skrzyżowane stópki Chwilę podglądaliśmy w 4d ale jakoś wolę normalne
Maluch rozwija się bardzo dobrze, akurat na swój wiek, termin porodu jedynie przesunął się o jeden dzień (na 20.05) ale taka zmiana to nie zmiana
Jedynie jestem przerażona wielkością nosa Ale liczę, że to się zmieni jeszcze
Następna wizyta 10.12 i wtedy prawdopodobnie poznamy płeć, dziś było jeszcze za wcześnie ale nie spodziewałam się nawet
gratuluje super, że z Maluszkiem wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Ja dziś świetuję kolejny piękny roczek stuknął zaraz budze Tż zeby miło rozpocząć ten dzień , a za godzinę lecę do fryza (a co!), bo juz nie moge patrzeć na włosy... no nie chcą się ukłądac za nic

najlepsiejszego szczęścia, dużo powodów do uśmiechu i zdrowego bobaska

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
wejdź na www.diag.pl i zobacz czy mają laboratorium w Twojej okolicy, bo jak się u nich wyrobi kartę klienta to są zniżki 5% chyba na każde badanie, a wyniki są na stronie internetowej na Twoim koncie. Bardzo to wygodne.
ooo nawet na mojej ulicy są dwa punkty, niedaleko dziękuje

Cytat:
kobieto! ja 6z przodu juz chyba nigdy nie zobaczę
od jakiegoś czasu mam 7kę i w ciąży na bank dobije do 8ki
to tak jak ja, ale ja mam 159 cm kuleczka do turlania
a jeszcze 5 lat temu ważyłam 52 kilo

a co do rajstop, są ciążowe rozmiaru 4 - sama mam trzy pary !!! zobacz na allegro

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 10:10   #1504
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
4 mam kupione
a mi latwo przed ciaza bylo kupywac ubrania, a ja wybredna bardzo jestem. Moze po prostu tam gdzie kupuje to specjalnie dla mnie
Mi nie przeszkadza moj wzrost , bardzo sie ciesze, a szpilki tez lubie nosic.

Co do spodni to po weekendzie pojde do happy mum czy tego typu sklepu i kupie sobie jakies jeansy bo mnie juz leginsy denerwuja..
zazdroszcze-ja wybredas straszny jestem
mi się udało załapać na tablicową wymiankę 2xjeansy ciązowe H&M za 4opak chusteczek mokrych pampers
w pon do odbioru, wymiary idealne
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
gratuluje super, że z Maluszkiem wszystko dobrze

najlepsiejszego szczęścia, dużo powodów do uśmiechu i zdrowego bobaska

to tak jak ja, ale ja mam 159 cm kuleczka do turlania
a jeszcze 5 lat temu ważyłam 52 kilo

a co do rajstop, są ciążowe rozmiaru 4 - sama mam trzy pary !!! zobacz na allegro
na all jest wszystko,ale ja chce już,na jutro

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 10:21   #1505
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
na all jest wszystko,ale ja chce już,na jutro
aaaa no to gorzej

u nas słoneczko ładne świeci zbieramy się do Sosnowca, musimy coś załatwić. wczoraj jak jechaliśmy do Mysłowic było mi tak niedobrze że nie poszłam na zakupy tylko siedziałam w pootwieranym aucie zawsze miałam chorobę lokomocyjną, a teraz mam nasilenie jak jeździmy na krótkich dystansach - jak jeździmy do Gliwic to nic się nie dzieje ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 10:33   #1506
lonely_lady
Zakorzenienie

Już uporałam się ze sprzątaniem, czekam na Tż i jedziemy na weekend do teściów.. ciekawe czy bratowa znowu nam dzieci wciśnie..

Wiecie co.. uwielbiam dzieci, zwłaszczą tą ich malutką (2latkę) jest taka kochaaana

ale ta bratowa to przegina.. jest okropna, ciągle wszystkich naokoło wykorzystuje, sprzątaczka do niej przychodzi, mamusię ma obok więc cały tydzień jej gotuje, na weekendy zawsze jeżdżą do teściów na obiadki... Kasy mają duużo bo ona ma własny zakład dentystyczny piętro niżej. A ciągle narzeka ciągle jest jej źle.. Wszyscy mają dobrze tylko ona taka biedna poszkodowana przez los
ajj.. zawsze jakieś afery robi, zawsze coś namiesza.. Jęsli my coś chcemy to jest wielki problem i nigdy nie może nam tego zrobić, a my zawsze musimy jej pomóc. Potem nawet "dziękuję" nie usłyszymy
W zeszłym tygodniu zabraliśmy dzieci na cały weekend, ze starszą uczyłam się angielskiego, napisałyśmy wypracowanie z polskiego, zrobiłyśmy zielnik z przyrody- no mówię Wam kupa roboty.. Bo jeszcze po parkach latałyśmy za liśćmi i owocami do zielnika. Malutką też się opiekowaliśmy,a ta cały weekend nawet nie zadzwoniła zapytać jak tam dzieci MASAKRAAA.. przyjechała w niedzielę na obiad i oburzona była, że jeszcze z historii starszej nie zapytałam. A jak jej delikatnie zwróciłam uwagę, że starsza się żaliła, że mama na nią krzyczy i ją bije to się na mnie wydarła: Będziecie mieć swoje dzieci to będziecie je wychowywać po swojemu
ajj.. ręcę opadają. Ale uwielbiamy te dzieciaczki i zawsze jak nas poproszą to je bierzemy, w końcu one biedne nie są winne.

Upsss.. to się rozpisałam nie przejmujcie się, czasem tak mam jak się zapomnę i zacznę nakręcać. I tak w sumie mało opowiedziałam

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 10:51   #1507
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

lonely ale masz bratową

była mama i mnie pocieszyła pięknie powiedziała, że ona na początku ciąży z moimi braćmi też chudła a później utyła 30kg ale za to ze mną była szczupła

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 11:15   #1508
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,mam pytanko-nosicie rajstopy? Takie zwykłe cienkie?
Jak tak,to jaką długość stanu wybieracie?
Chciałam kupić ciążowe z tym fajnym pasem na brzuch ale są tylko do rozm.3
i nie wiem czy mogę wskoczyć w zwykłe?
I jak tak czy lepsze biodrówki czy takie z wysokim stanem?

Mam dylemat, a tak bardzo chcę wskoczyć w kieckę (i szpilki? )...
Chyba bym wybrała biodrówki, bo takie wysokie to się zawsze zwijają i to brzydko wygląda. Mam takie antycellulitowe (niestety nie działaja) i są bardzo wysokie i zawsze kombinuję żeby się nie zwijały.
Cytat:
Zapytaj się najpierw czy u nich też można taką kartę wyrobić.

A, zapomniałam powiedzieć co do płci. U mnie chyba będzie chłopak. Wszyscy tak jakoś mówią, w pracy powiedzieli, że wyglądam na syna, tata się przyznał, że jak się dowiedział o ciąży to najpierw miał myśl, że będzie wnuk ... a TŻ się uczepił, że "teściowa powiedziała, że będzie syn" i cieszy japke, bo mama coś mówiła, i zamiast wnuczę powiedziała wnuczek. Poprawiła się, ale Misiek ma ubaw

Właśnie się dowiedziałam, że musimy kupić przejściówkę do odkurzacza żeby dziecku wkładać do noska i kozy wyciągać Nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać, patrzę jak na ufoludka, a ten do mnie "to nie wiedziałaś o tym". No, ja wiem, że dziecku się ściąga gruchą, ale odkurzacz Podobno jego kolega takie coś miał, przyniósł kiedyś pokazać do pracy innemu i fajne to jest.
To ja już nie wiem czy cieszyć się, że przejawia zainteresowanie przyszłym dzidziusiem, czy bać się, co jeszcze wymyśli.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 11:21   #1509
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Kochane dziękuje bardzo,bardzo serdecznie za pamięć i za życzenia,jesteście wspaniałe
Nuna mnie też bardzo swedzi skóra na brzuchu,i czasem na piersiach,to pewnie dlatego że się rozciąga,więc trzeba się dobrze smarowac żeby rozstepy się nie robiły:/
Oh mam nadzieję że wszystko z maluszkiem dobrze,chyba zwariuje do wizyty,;(
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 11:23   #1510
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

Właśnie się dowiedziałam, że musimy kupić przejściówkę do odkurzacza żeby dziecku wkładać do noska i kozy wyciągać Nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać, patrzę jak na ufoludka, a ten do mnie "to nie wiedziałaś o tym". No, ja wiem, że dziecku się ściąga gruchą, ale odkurzacz Podobno jego kolega takie coś miał, przyniósł kiedyś pokazać do pracy innemu i fajne to jest.
To ja już nie wiem czy cieszyć się, że przejawia zainteresowanie przyszłym dzidziusiem, czy bać się, co jeszcze wymyśli.

o jezu wyobraziłam sobie to....

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Kochane dziękuje bardzo,bardzo serdecznie za pamięć i za życzenia,jesteście wspaniałe
Nuna mnie też bardzo swedzi skóra na brzuchu,i czasem na piersiach,to pewnie dlatego że się rozciąga,więc trzeba się dobrze smarowac żeby rozstepy się nie robiły:/
Oh mam nadzieję że wszystko z maluszkiem dobrze,chyba zwariuje do wizyty,;(
będzie dobrze! na pewno!
nie martw się

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-10, 11:37   #1511
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Chyba bym wybrała biodrówki, bo takie wysokie to się zawsze zwijają i to brzydko wygląda. Mam takie antycellulitowe (niestety nie działaja) i są bardzo wysokie i zawsze kombinuję żeby się nie zwijały.

A, zapomniałam powiedzieć co do płci. U mnie chyba będzie chłopak. Wszyscy tak jakoś mówią, w pracy powiedzieli, że wyglądam na syna, tata się przyznał, że jak się dowiedział o ciąży to najpierw miał myśl, że będzie wnuk ... a TŻ się uczepił, że "teściowa powiedziała, że będzie syn" i cieszy japke, bo mama coś mówiła, i zamiast wnuczę powiedziała wnuczek. Poprawiła się, ale Misiek ma ubaw

Slyszalam i widziałam już ten sprzęt do wyciągania dziecku smarków z nosa,i wcale nie musi być odkurzacz mozesz wziasc druga końcówkę do ust i wciągać,oczywiście nie do końca:P
Tak czy siak ja się na to nie zdecyduje,wolę zwykła poczciwa gruszke !

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Gold wszystkiego co najlepszego,przedewszystk im dużo zdrowka dla Ciebie i malenstwa,mnóstwo radości i miłości.Poprostu spełnienia marzeń

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Axella nom mam nadzieję że będzie dobrze,choć ten ból był strasznyAle krwawienia nie było,dziś już nie boli więc niby wszystko wskazuje na to że już dobrze,ale jak się naczytalam że dziewczyny też nie miały krwawien a serduszko poprostu przestało bić ,to aż płakać mi się chce,boje się strasznie
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 11:41   #1512
happy2gether
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny
Mogę do Was dołączyć? Dostałam zaproszenie od Justi

Spodziewam się Dzieciątka pod koniec czerwca . Byłoby mi miło oczekiwać razem z Wami na moje małe Szczęście

Pozdrawiam
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 11:41   #1513
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Wypisali mnie mam lezec tydzien w donu jeszcze ale krwiak sue wchlonal i maluch caly i zdrowy
i dalsze
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ale żeście naskrobały

ja 3 godz sprzątałam nawet lodówkę umyłam, a teraz zabieram się za naleśniki i w między czasie będę was nadrabiać

pawie oczko no to mamy dzisiaj ten 16 tc

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
kochane, pisze do was zr szpitala. co prawda z dzidzia wszystko ok, tylko Ja mialam znow silne wymioty I biegunke. leze pod kroplowka I czekam na usg. Bede w kontakcie z Wami przez tel.

Cytat:
Jestem wkurzona i chce mi się wyć!
Zamówiłam w październiku książkę dla kuzyna na imieniny - jutro impreza, bo lubię mieć wszystko wcześniej załatwione. Przyszło końcem października, ale nie to co zamówiłam. Napisałam im maila, odpisali, że mam odesłać tą zła a oni przyślą dobrą.
Odesłałam jeszcze w październiku i napisałam maila, że potrzebuję to najpóźniej na dzisiaj bo to prezent. I co?
Odesłali dopiero jak odebrali moją we wtorek. Dzisiaj sprawdzałam skrzynkę i awiza brak, listonosza też
Będzie cholernie głupio jutro, ale mam nadzieję, że Młody zrozumie, że dostanie prezent po niedzieli.
No żesz, to nie moja wina z ta pomyłką, powinni się sprężyć!
Jestem zła, wściekła i w ogóle mam dość.

Wyżaliłam się, prawie popłakałam i zadzwonił listonosz
Nigdy tak się nie cieszyłam jego widok.
I książka prawidłowa, kamień z serca.
ostatnio all mnie bardzo wkurza
ale całe szczęście, że paczka doszła
Cytat:
a wiecie, że czasem mam wrażenie, że coś mi się rusza w brzuszku? ale na razie jest to tak ulotne i delikatne, że może to być moja wyobraźnia albo jelita. tak bardzo tego chcę, że już sobie może wmawiam, ale w sumie zaczyna się powoli 17sty tydzień, więc tuż-tuż
mi czasem coś zabulgocze
ale u mnie zdecydowanie za wcześnie na ruchy.. u Ciebie coraz bardziej prawdopodobne
Cytat:
My się już zbieramy na wizytę, jeszcze musimy parę spraw załatwić wcześniej

Proszę o mega, mega kciuki!! :
i za "wyniki"
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ja już po wizycie, z dziudziusiem wszystko ok- ma 7,5cm, rusza się ładnie itp
ale jestem zniesmaczona lekarzem pierwszy raz byłam w ciechocinku na nfz, lekarz to straszny cwaniaczek, głupie żarty itp, zero konkretów, aż żal pisać naprawdę nie dał mi popatrzeć na maleństwo, a potem wydrukował jakieś beznadziejne zdjęcia, na których kompletnie nic nie widzę zrobił mi tylko usg i the end

ehh no trudno, nie zapłacisz to nie masz...

ale najważniejsze , że z Moją Dzidzią wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Goffka Pokaż wiadomość
Cześć
Mam nadzieje ze tęskniłyście za mną
nie chciałam Wam pisać zebyście się nie załamywały Ale niestety nie bede mamusia majowa Tydzien temu wrociłam ze szpitala Bejbisiowi nie biło serduszko.
Przykro mi bardzo ale tak chciał los.
Ja czuje sie dobrze, psychicznie też także będzie dobrze.

Miłej ciąży Wam zycze
Pozdrawiam
Bardzo mi przykro również podziwiam Twoje podejście i życzę powodzenia przy kolejnych staraniach
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ja po wizycie
Wszystko ok,maluch sie rusza,serce bije. Wymiary z om i usg się pokrywają czyli 9t6d i dzidzia ma cale 3,2 centymetra
Po 20 stym listopada usg prenatalne.

Buziaki dla was!!!

Cytat:
Dziękuję

A co do reszty to chyba żartujesz? Jak można kogoś zaprosić na noc i nie zrobić kolacji ani śniadania Do nas jak ktoś przychodzi to zawsze staram się coś do jedzenia zrobić mimo, że na noc nikt u nas nie zostaje....
ekhm

nadrobiłam! trochę pobieżnie ale nadrobiłam
Mam dziś podły nastrój, od rana chce mi się jestem poddenerwowana i ogólnie mi źle
A na 15 idę do rpacy i będzie mi jeszcze gorzej zapewne
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 11:42   #1514
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Pogięło? Jest aspirator Frida i się glutki tym wyciąga, ponoć 100x lepiej niż gruszką - http://apteka.we-dwoje.pl/i/b/191/7615

a co do rajstop to ja cienkich nie noszę teraz, mam takie 60den chyba i one mają super wygodny pas

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
ekhm

nadrobiłam! trochę pobieżnie ale nadrobiłam
Mam dziś podły nastrój, od rana chce mi się jestem poddenerwowana i ogólnie mi źle
A na 15 idę do rpacy i będzie mi jeszcze gorzej zapewne
No okej, czasem jakieś koleżanki zostają noc Wtedy to już obiad nawet robię

Nie denerwuj się

Stary 2012-11-10, 11:42   #1515
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Slyszalam i widziałam już ten sprzęt do wyciągania dziecku smarków z nosa,i wcale nie musi być odkurzacz mozesz wziasc druga końcówkę do ust i wciągać,oczywiście nie do końca:P
Tak czy siak ja się na to nie zdecyduje,wolę zwykła poczciwa gruszke !
Na samą myśl o tym dźwiga mi się
Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Spodziewam się Dzieciątka pod koniec czerwca . Byłoby mi miło oczekiwać razem z Wami na moje małe Szczęście

Pozdrawiam
Cześć
Stary 2012-11-10, 11:43   #1516
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Pozdrawiam
Jest i Happy Jeszcze raz gratuluję

Stary 2012-11-10, 11:44   #1517
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
No okej, czasem jakieś koleżanki zostają noc Wtedy to już obiad nawet robię

Nie denerwuj się
obiad, kolację, śniadanie i obiad
ja nie wiem skąd Ty takie koleżanki bierzesz

Chciałabym się nie denerwować, bo wiem, że to strasznie odbija się na dziecku ale kurrrde nie moge
Stary 2012-11-10, 11:46   #1518
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
obiad, kolację, śniadanie i obiad
ja nie wiem skąd Ty takie koleżanki bierzesz

Chciałabym się nie denerwować, bo wiem, że to strasznie odbija się na dziecku ale kurrrde nie moge
i jeszcze życzenia mają... naleśników im się chce już ich chyba więcej nie zaproszę

Bidulko

Stary 2012-11-10, 11:47   #1519
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
i jeszcze życzenia mają... naleśników im się chce już ich chyba więcej nie zaproszę

Bidulko
Sądzę, że tardycyjnie sam się wproszą
Stary 2012-11-10, 11:52   #1520
Katate
Raczkowanie

Ja tylko na chwilkę
Dzisiaj jedziemy do dziadków na weekend (100km) a z dzieckiem to cała wyprawa i muszę nas jeszcze spakować. Nie wiem jak będziemy jeździć z dwójką, chyba z przyczepką

Lonely nie zazdroszczę bratowej, mojego męża bratowa też jest niezła, ale przez to kontaktów wcale nie mamy, nawet dzieciaki się nie znają, a najbliższa rodzina niby

Inna TY się nie wygłupiaj z takimi myślami. Na tym etapie to dzidziuś już jest znacznie bezpieczniejszy i na pewno wszystko jest dobrze Nie czytaj głupot! Jak to był pojedyńczy ból to nic strasznego. Też miałam takie kolki i wszystko było dobrze.

Miłego weekendu
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 11:55   #1521
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:
Na samą myśl o tym dźwiga mi się

Cześć
Cytat:
Jest i Happy Jeszcze raz gratuluję

Cześć Dziękuję raz jeszcze

Wam wszystkim również gratuluję rosnących brzuszków
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 12:01   #1522
MoTyleKsw
Zakorzenienie

A i dzięki dziewczyny za opinię, bo aż pomyślałam, że może przesadzam, aleee nie przesadzam.

Cytat:

Prawie się udławiłam Dobre dobre
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Już uporałam się ze sprzątaniem, czekam na Tż i jedziemy na weekend do teściów.. ciekawe czy bratowa znowu nam dzieci wciśnie..

Wiecie co.. uwielbiam dzieci, zwłaszczą tą ich malutką (2latkę) jest taka kochaaana

ale ta bratowa to przegina.. jest okropna, ciągle wszystkich naokoło wykorzystuje, sprzątaczka do niej przychodzi, mamusię ma obok więc cały tydzień jej gotuje, na weekendy zawsze jeżdżą do teściów na obiadki... Kasy mają duużo bo ona ma własny zakład dentystyczny piętro niżej. A ciągle narzeka ciągle jest jej źle.. Wszyscy mają dobrze tylko ona taka biedna poszkodowana przez los
ajj.. zawsze jakieś afery robi, zawsze coś namiesza.. Jęsli my coś chcemy to jest wielki problem i nigdy nie może nam tego zrobić, a my zawsze musimy jej pomóc. Potem nawet "dziękuję" nie usłyszymy
W zeszłym tygodniu zabraliśmy dzieci na cały weekend, ze starszą uczyłam się angielskiego, napisałyśmy wypracowanie z polskiego, zrobiłyśmy zielnik z przyrody- no mówię Wam kupa roboty.. Bo jeszcze po parkach latałyśmy za liśćmi i owocami do zielnika. Malutką też się opiekowaliśmy,a ta cały weekend nawet nie zadzwoniła zapytać jak tam dzieci MASAKRAAA.. przyjechała w niedzielę na obiad i oburzona była, że jeszcze z historii starszej nie zapytałam. A jak jej delikatnie zwróciłam uwagę, że starsza się żaliła, że mama na nią krzyczy i ją bije to się na mnie wydarła: Będziecie mieć swoje dzieci to będziecie je wychowywać po swojemu
ajj.. ręcę opadają. Ale uwielbiamy te dzieciaczki i zawsze jak nas poproszą to je bierzemy, w końcu one biedne nie są winne.

Upsss.. to się rozpisałam nie przejmujcie się, czasem tak mam jak się zapomnę i zacznę nakręcać. I tak w sumie mało opowiedziałam
Pozbyć się dzieci i najlepiej, chyba tak rozumuje, a później najlepiej niech będzie alfą i omegą. Znów mama mojego chrześniaka to istny wulkan, mój TŻ już nawet do niej nie chodzi, bo ona tylko się drze na dzieci.
Cytat:
Cześć Dziewczyny

Pozdrawiam
Witam witamy, czuj się jak u siebie

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-11-10 o 12:03
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 12:05   #1523
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a dziewczyny news dnia po ponad 6 latach razem bierzemy ślub
12 stycznia 2013

mam wtedy urodziny

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Goffka Pokaż wiadomość
Cześć
Mam nadzieje ze tęskniłyście za mną
nie chciałam Wam pisać zebyście się nie załamywały Ale niestety nie bede mamusia majowa: Tydzien temu wrociłam ze szpitala Bejbisiowi nie biło serduszko.
Przykro mi bardzo ale tak chciał los.
Ja czuje sie dobrze, psychicznie też także będzie dobrze.

Miłej ciąży Wam zycze
Pozdrawiam
3maj się mam nadzieję, że szybko uda Ci się zajść znowu w ciążę i jak najszybciej urodzi Ci się zdrowy i piękny maluch
Stary 2012-11-10, 12:06   #1524
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
My już po wizycie Jak najbardziej udanej (...)
jak miło się coś takiego czyta
Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
1. Wiesz, że ja nawet nie wiedziałam, że takie są jeszcze niezła ze mnie mamuśka z doświadczeniemJa używam tylko tych 'tommy tippee' innych nie chciał młody

2. Dziewczyny, jestem z siebie dumna. Chyba pojęłam trudną sztukę cytowania kilku postów
1. owszem, wczoraj widziałam w rossmannie nawet dwie różnych firm! a co do smoczków, to miały takie same, co te plastikowe butelki. i był też jakiś system odpowietrzania to żeby dzidzia nie nałykała się powietrza i nie miała kolek, ale pewnie wiesz
2. gratuluję!
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Wogóle mieliśmy iść do znajomych dziś i tam spać, u innych niż ostatnio, ale po tej czwartkowej wizycie jestem tak zmęczona, że nie mam zamiaru się ruszać z łóżka. Nie poczęstowali ani kolacją, ani śniadaniem, a my swojego też nie braliśmy bo tak głupio;/. Więc od 17 jednego dnia do 12 następnego byliśmy z TŻ na chipsach ;/
ja bym chrzaniła dumę, poszłabym do kuchni i zrobiła bałagan, ale zjadłabym! jacyś dziwni ludzie... rozumiem, że mogą mieć inne przyzwyczajenia żywieniowe, ale niech nie wymagają od normalnych ludzi takich cudów!
Cytat:
Dziewczyny,mam pytanko-nosicie rajstopy? Takie zwykłe cienkie?
Jak tak,to jaką długość stanu wybieracie?
Chciałam kupić ciążowe z tym fajnym pasem na brzuch ale są tylko do rozm.3
i nie wiem czy mogę wskoczyć w zwykłe?
I jak tak czy lepsze biodrówki czy takie z wysokim stanem?

Mam dylemat, a tak bardzo chcę wskoczyć w kieckę (i szpilki? )...
kochana, szukajcie, a znajdziecie ja już kupiłam z h&m dwie pary, nawet biodrówki mnie uwierały w dole brzucha. a jak zsunęłam jeszcze niżej, to gotowe były się sturlać pod dupcię
Cytat:
przeczytałam to mojemu małżowi i się zainteresował, czy to już jest opatentowane
Cytat:
Cześć Dziewczyny

Pozdrawiam
witamy
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 12:06   #1525
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Katate nom trwało to od 15 do zaśnięcia,dziś rano na szczęście już dobrze.W sumie w 9 tyg. miałam gorzej,bo cały tydzień miałam uczucie że macica mi wypadnie jak wstane z łóżka,a jednak z maluszkiem wszystko dobrze,ale jak tu się nie schizowac jak co chwilę któraś ma tak smutna wiadomość
Wcześniej Eliza,teraz Goofka(który to był tydzień?)

Witaj. Happy
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-11-10, 12:08   #1526
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Axella nom mam nadzieję że będzie dobrze,choć ten ból był strasznyAle krwawienia nie było,dziś już nie boli więc niby wszystko wskazuje na to że już dobrze,ale jak się naczytalam że dziewczyny też nie miały krwawien a serduszko poprostu przestało bić ,to aż płakać mi się chce,boje się strasznie
spokojnie
bądź dzielna,nie martw się-dla bejbika, a on się odwdzięczy machając łapką na następnej wizycie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Pozdrawiam
hejooo
witam kolejną zafasolkowaną

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-10, 12:14   #1527
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
---
My już po wizycie Jak najbardziej udanej Nasze Diabelskie dziecię ma 6,66cm Wszystkie parametry w normie Gin zmierzył przezierność, sprawdził kość nosową, zmierzył kość udową, główkę, pokazał po pięć paluszków, żołądek i skrzyżowane stópki Chwilę podglądaliśmy w 4d ale jakoś wolę normalne
Maluch rozwija się bardzo dobrze, akurat na swój wiek, termin porodu jedynie przesunął się o jeden dzień (na 20.05) ale taka zmiana to nie zmiana
Jedynie jestem przerażona wielkością nosa Ale liczę, że to się zmieni jeszcze
Następna wizyta 10.12 i wtedy prawdopodobnie poznamy płeć, dziś było jeszcze za wcześnie ale nie spodziewałam się nawet

No i niespodzianka dla mnie - schudłam 2kg Zdziwiłam się bo powoli przestaję się dopinać w spodnie, byłam dopiero co po obiedzie a tu taka wiadomość No ale gin powiedział, że Maluch zabiera teraz duużo mojej energii i to może być powód, nic się nie muszę martwić W sumie to się nawet cieszę, wychodzi na to, że w pierwszym trymestrze nic nie przytyję a to dla mnie na plus

Męża zawołałam do gabinetu przed samym USG i został już do końca wizyty Na samo badanie go nie wołam

No! Jestem szczęśliwa
Super, że wszystko dobrze
Stary 2012-11-10, 12:17   #1528
humpback
Zakorzenienie

Mysia gratuluję decyzji i udanego ślubu życzę w dworku białoprądnickim bierzecie ślub czy gdzie indziej?

Justi brawa za wizytę

Goofka przykro mi. podziwiam za siłę i życzę by jej wam nie zabrakło

cześć Happy fajnie że jest ktoś jeszcze z terminem na koniec czerwca

Motylek ale cudny prezent dla Kijaneczki

ja się w końcu wyspałam, zjadłam przepyszne śniadanko, i uzupełniam płyny bo coś mnie głowa zaczyna boleć i to chyba z odwodnienia.. a po południu idziemy na basen i do moich rodziców na gołąbki. na razie zbieram siły to pozbycia się mojego małego reprezentacyjnego zarostu

a właśnie jak to jest z sauną? definitywny zakaz jak mniemam, ale czy mogę sobie pozwolić na 5 minut w ciepełku?

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2012-11-10 o 12:18
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 12:34   #1529
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a właśnie jak to jest z sauną? definitywny zakaz jak mniemam, ale czy mogę sobie pozwolić na 5 minut w ciepełku?
Lepiej nie ryzykuj. Jak kąpiel ma być ciepła a nie gorąca to sauna może być za ciepła.

Zaraz się zbieram na imprezkę. Co prawda młodocianego kuzyna i w gronie rodzinnym, ale zawsze to jakieś oderwanie od dnia codziennego.
Ciekawe co moja babcia tym razem wypali ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 12:36   #1530
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Mysia gratuluję decyzji i udanego ślubu życzę w dworku białoprądnickim bierzecie ślub czy gdzie indziej?

Justi brawa za wizytę

Goofka przykro mi. podziwiam za siłę i życzę by jej wam nie zabrakło

cześć Happy fajnie że jest ktoś jeszcze z terminem na koniec czerwca

Motylek ale cudny prezent dla Kijaneczki

ja się w końcu wyspałam, zjadłam przepyszne śniadanko, i uzupełniam płyny bo coś mnie głowa zaczyna boleć i to chyba z odwodnienia.. a po południu idziemy na basen i do moich rodziców na gołąbki. na razie zbieram siły to pozbycia się mojego małego reprezentacyjnego zarostu

hm..z tego co wiem,to sauna odpada całkowicie.. <Moim zdaniem lepiej nie ryzykować

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości