|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
potworkowa
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Lewek no komu przeszkadzał ten wózek?
![]() po 11 cudownych miesiącach wróciła @ ![]() ![]() http://allegro.pl/ag59-duzy-nawilzac...773418204.html ma któraś z Was ten nawilżacz? czas zakupić, bo mnie gryzie powietrze w nocy, a co dopiero malutką... |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj oszaleję...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
potworkowa
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
Napewno sa te chusteczki w tesco? i naprawde jest ich 6 + 2? bo przewaznie spotrykam 4 + 2.
TZ byl wczoraj w malym tesco to juz nie bylo trójek. Jutro go wysle do duzego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
potworkowa
|
a możesz napisać coś więcej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie ma słaby korek do zamykania wody przecieka jak włączanie full to podłoga chwila o jest mokra a ten droższy chodzi i jeszcze nic mokrego nie miałam. I mam wrażenie ze nic nie daje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Zakorzenienie
|
Jestem już taka niewyspana... Niby Heniu się budzi co 3 godziny,a tak to śpi, ale tak stęka przez sen, że ja ciągle czuwam...
![]() I od rana próbował wydusić z siebie kupę, mąż go uśpił i poszedł na basen, a ten po 10 minutach się obudził(bo kupa) i ja zamiast odsypiać musiałam go nosić... Teraz śpi mi na rękach ![]() Cytat:
![]() A ten droższy, to ten co ja też kupiłam, tak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
sweet
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- ja dzis wyspana na maxa- mała jak zasnela wczoraj o 19to spała do1-zjadła 60ml mm i od 2 do 7 rano mi spała ![]() ![]() ![]() o własnie robi kupkę podłaczona do piersi ![]()
![]() |
#2681 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas noce sa w miare ok, albo ta ja dzisiejsza po prostu super ![]() ![]() ![]() ![]() w ogole marze od rana,by sie uczesac ![]() ![]()
![]() |
#2683 |
Zadomowienie
|
Nie nadrobię.
Jest ciężko ostatnio. Myślałam, że im starsza tym latwiej będzie z niemowlaczkiem, a jest odwrotnie. Alicja przestała zasypiać na noc i dostaje histerii np jak mleko za szybko leci z piersi i potem już nie chce jeść tylko krzyczy... Wczoraj od kąpieli ok 20 siedziała na cycku do ok 2 a potem wpadła w histrię. Zgasiłam światło, mocno przytuliłam i szumiałam do uszka aż przysnęła. Za chwilę trzeba to było powtarzać. Nie wiem o której zasnęłyśmy, ale całą noc spędziła u nas w łóżku. Dzisiaj chce mi się płakać bo nie wiem co robić, żeby jej pomóc w takich sytuacjach. Czy coś ją boli czy to tylko taki kaprys... |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
potworkowa
|
muszę poczekać na gda, bo jak wpisałam w google, to mi wyskoczyło żelazko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Mój dzisiaj pobił rekord, przespał w nocy 7 godzin ciągiem. Musiałam wybudzać go na karmienie. Potem zasnął z nami, ale co chwilę budził się, warczał, charczał, jęczał, okazało się, że cisnął big kupę ![]() Odnośnie wyjść, imprez, alkoholu...Mi wczoraj TŻ proponował pół lampki wina po wieczornym karmieniu przed długim spaniem Małego, ale nie odważyłam się. Co więcej, umoczyłam usta i ...nie smakowało mi ![]() Anesh Maja jest przepiękna ![]() ![]() Wiem, że temat wagi był już niejednokrotnie poruszany, ale zapytam jak to jest z tym chudnięciem podczas karmienia piersią? czy to nie jest oby przereklamowane? Ja w ciąży przytyłam 15 kg, 10 zleciało natychmiast, a te 5 zostało i uparcie waga stoi w miejscu. Karmię wyłącznie piersią, jem stosunkowo niewiele, ruchu przy Młodym mam dużo a waga od prawie 2 miesięcy ani drgnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Rozeznanie
|
Hej kobitki!
Opowiem Wam trochę o swoim czorcie. Ok 2 tygodnia życia zaprzyjaźniła się ze smoczkiem i dzięki temu przyzwyczailiśmy ją do zasypiania we własnym łóżeczku, ale ten rytuał sprawdza się tylko wieczorem. Dajemy smoka, puszczamy jakiś szum z telefonu i odpływa. Przesypia od 4 do 5 godzin po kąpieli, budzi się na godzinne karmienie, potem śp już niestety 2-3h. Zdarza się że zasypia jeszcze nad ranem trzeci raz. Także w nocy nie jest źle, natomiast w dzień to inna bajka. Za mną pierwszy tydzień sam na sam z córeczką. Najchętniej wisi na piersi, kiedy przysypia odkładam ją do łóżeczka i podobnie jak u Angel, wtedy zaczyna się płacz. Uspokaja się jedynie znów przystawiona do piersi. Nie mam czasu żeby coś przegryźć, bywa że jestem zmuszona zostawić ją płaczącą w łóżeczku bo żołądek przyrasta mi do krzyża ![]() Podsumowując chciałabym życzyć Wam wszystkim jak i sobie dużo wytrwałości ![]()
![]() Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-11-11 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż też raz coś takiego odwalił. Mała mocno płakała, a ten pojechał sobie na imprezę do znajomych na jakieś urodziny zamiast pomóc mi przynajmniej do czasu aż się dziecko uspokoi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zadomowienie
|
hej Laski ja jak zwykle z doskoku ale musze się Was poradzić
28 musze pojechać do endokrynologa na wizytę i mala tego dnia będzie pila mm czy tego dnia już jej nie podawać witaminy K???
#2693 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my tez szczepilismy 6w1, i normalnie po 6 tyg, pierwsze slysze ze po 7 ![]() Cytat:
my dzis na spacerku 3 godz, taka piekna pogoda ![]() ![]() spotkalam na spacerze dwie babki z wozkiem i tak 15 stopni, slonce swieci, moja Giulia w samym kombinezonie sobie lezy, a dzieci tych babek...jedno kombinezon i pod kocem i jeszcze z ta nakrywka na wozek, a drugie kombinezon i do tego gruby zimowy spiwor ![]() ![]() ![]() i tez powala mnie jak dziecku wypadnie smoczek na ziemie a tu rodzic bierze go oblizuje i daje dziecku ![]() strasznie wam wspolczuje przezyc z maluszkami, tego placzu i patrzenia jak sie mecza ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
ja tez bylam na spacerku,ale maly mial tylko pajac na to bluza i jeansy i czapeczka. U mnie bylo prawie 20stopni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
cześć mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spacerujemy sobie codziennie, mała jest w miarę grzeczna, czekamy na uśmieszki, póki co tylko tak raczej nieświadomie się uśmiecha ![]() Pisałyście o pampkach...ja teraz dla małej kupuję tylko dady, dla synka kupowąłam tylko pampersy, a teraz nie zamierzam przepłacać - i tak kasa w gówno idzie ![]() Tak wogóle to myślałam, ze na odchowalnię się już przeniesiecie ![]()
#2696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Angel - moja Basia zawsze podczas jedzenia robi kupę (znaczy się robi sobie wtedy przerwę) ![]() ![]() właśnie co do KUPY - Wasze dzieciaczki też robią je tak rzadkie? bo moja Basiunia od początku takie produkuje i nie wiem czy to normalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
a podobno to jest najnaturalniejsza rzecz na świecie Cytat:
jeśli tak jak Tamlin pisze mleko czyści się 4 dni to jutro może już kolki nie będzie ![]() oby i u was się nie powtórzyło i też bym sobie poszła najchętniej do kina, ale jako karmicielka nie mam szans ![]() to nic! za pół roku sobie odbiję, jak mała zacznie dostawać już też inne posiłki, to będzie ją można zostawić z mężem i sobie gdzieś pójść z siostrami ![]() a pół roku zleci migusiem Cytat:
nadal nie jest płaski tylko nieźle odstaje no i jakość skóry na nim to porażka, ale się nie martwię, kupię sobie kostium kąpielowy jednoczęściowy i już a na codzień z gołym nie pomykam przecież, bo nie wypada w moim wieku ![]() ogólnie jakieś całe moje ciało takie miękkie mi się wydaje w dotyku muszę zacząć delikatną gimnastykę, bo jak nie to już taka miękka zostanę a na to się nie godzę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
takiego długiego posta napisałam i przez przypadek skasowałam
![]()
#2699 |
Zakorzenienie
|
Moja niunia
![]()
#2700 |
Zadomowienie
|
Sama słodycz
![]() My dzisiaj byliśmy w trójkę na spacerku, a później poszliśmy do moich rodziców na obiad i dopiero teraz wróciliśmy. Maja po spacerze spała takim twardym snem, że nawet zdejmowanie czapki jej nie ruszyło. Teraz też śpi w wózku po powrocie od rodziców, ale coś czuję, że to nie będzie długi sen ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.