Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-11, 13:19   #1951
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
zaczęłam 32 tydzień, zaczynam się bać coraz bardziej
Czego się boisz? To właśnie cudowna sprawa - jesteśmy z każdym dniem coraz bliżej naszych maleństw!
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 13:38   #1952
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Idę Was troszkę nadrobić, bo mi się kilka stron uzbierało

Co do pasków to mój tż zamawiał już 2 razy na all u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user.php/r...&us_id=4639777 i zawsze był zadowolony, bo są porządne.
Dzięki, popatrzę
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 14:05   #1953
scotasia
Wtajemniczenie

Witam
Tak pędzicie, że ciężko Was nadrobić ale widzę, że nawet temat świąt już został poruszony u nas napewno będzie żywa choinka. Kurcze, okres przedświąteczny zawsze szybko mija, a potem już styczeń
Najwyższa pora wziąć się za wyprawkę. Mam pytanko odnośnie aukcji all, konkretnie zestawy ubrań. Zastanawiam się, czy nie spróbować sił w takiej licytacji, tylko dziwi mnie jedna rzecz. Otwierając aukcję, gdzie jest dużo zdjęć, zawsze tak gdzieś w połowie galerii zdjęcia się przestają "ładować" i nie mozna ich obejrzeć wszystkich. Też tak macie, czy to może ja mam jakiś problem z kompem czy cos
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 14:07   #1954
OlimpiaOna
Przyczajenie

Dziewczyny podobnie jak Wy wchodzę w 29 tc, czyli czeka mnie USGIII w przyszłym tygodniu. Lekarz kazał mi się zastanowić, czy chcę zwykłe USG (na NFZ więc pewnie 2D), czy te lepsze 3D. Za 3D będę musiała zapłacić. W cenniku widziałam, że 3D to kosz 200zł. Co Wy byście wybrały/doradziły? Czy te 3D jest lepsze pod kątem medycznym, czy to taki tylko bajer dla rodziców, że widzą swoje dziecię?
OlimpiaOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 14:11   #1955
mala_19kw
Zakorzenienie

Black- prowadzisz bardzo fajny blog kosmetyczny. Uwielbiam czytać tego typu rzeczy,sama bym chętnie takie coś prowadziła bo niesamowicie mnie te tematy wciągają ale niestety nie za bardzo mam warunki poniewaz korzystam póki co z internetu w telefonie. Ale jak już założę neta na kompie to również zacznę zabawę recenzenta

Właśnie zrobiłam listę ostatnich zakupów które muszę zrobić przed porodem i właściwie to już wszystko mam co najważniejsze. To czego nie mam to na ścisłe mogę mieć- tylko pożyczone Dobrze że tak wyszło bo w tym miesiącu trochę będzie cienizna bo okno wymieniamy,grudzień trochę luźniej ale to święta więc wiadomo,a styczeń czeka nas oplata samochodu. Po rozłożeniu tego co mam kupić- czyli niewiele i to takie pierdołki na te 3 miesiące to jestem spokojna że damy radę finansowo. Uff
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 14:13   #1956
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Witam się w to niedzielne popołudnie właśnie wróciliśmy ze spacerku, silny wiatr ale w miarę ciepło.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

W takim razie czekam z niecierpliwoscia na czkawke, ciekawa jestem tego

Ok, osmielilas mnie, wiec startuje z pytaniami
Moze niektore wydadza sie idiotyczne, ale gdybym znala odpowiedzi, to bym nie pytala

1. Pogubilam sie w nazwach Potrzebujemy podklady (te wkladane do siateczkowych majtek, np. Bella), ale co z podkladami na lozko? Tez sa potrzebne? Jesli tak, to jakich wymiarow?
Czasem tez pojawia sie gdzies nazwa "wklady" - o co chodzi z nimi?

2. Pytanie w podobnym klimacie co poprzednie Na aukcjach widzialam pelno "podkladow do przewijania". Czy sa niezbedne? Jak ich uzywac?

3. Ile filtrow do Fridy brac na poczatek? W zestawie sa 4, mozna dokupic jeszcze dodatkowych 10 za ok 3-3,50zl.

4. Nozyczki - jakie? Jaka firma? Brac tylko nozyczki czy caly zestaw (m.in. cążki)?

5. Termometr - tu mam mase watpliwosci. Rteciowy odpada, ale moze galowy? Nieszkodliwy, ale z kolei pomiar troszke dluzej trwa. Elektronicznego sie boje, bo nie cierpie go uzywac (straaaasznie falszuje wynik). A te do uszka i czola sa drozsze... Na tego w smoczku raczej sie nie skusze.
Co wybieracie?

6. Butelka - zastanawiam sie nad Lovi i Avent. Rozmiem, ze smoczki do butelek musza byc z tej samej firmy? Ile brac tych zapasowych smoczkow oprocz tego, ktory kupie wraz z butelka??
Czy to http://allegro.pl/avent-butelka-260m...748487673.html nadaje sie na pierwsza butelke?

7. Kupujecie podklad nieprzemakalny do lozeczka? Cos w rodzaju ceratki.

Ufff, mam nadzieje, ze pomozecie
ad1.
Co do podkładów na łóżko to ja mam takie 90/60 cm. U mnie w szpitalu gdzie będę rodzić wymagają, żeby mieć swoje. A jeśli chodzi o wkłady poporodowe to mam hartmann rozmiar midi i majtki siateczkowe.
Choć na szkole rodzenia położna i tak odradzała na pierwsze dni te mega podpachy a polecała ligninę, więc jeszcze nie wiem jak to będzie.

ad2.

Do przewijania jestem zaopatrzona w przewijak nakładany na łóżeczko. Na to będę kładła tetrówkę, więc żadnych specjalnych dodatków nie mam.

ad3

Myślę, że dokupić filtry zawsze można jak będą potrzebne. Na początek wystarczy o ile w ogóle będzie potrzeba używania aspiratora. Ja też kupiłam Frida, ale na szkole rodzenia dowiedziałam się, że na początku nie powinno się dziecku wkładać ani nic do nosa ani do uszu.

ad4

Ja mam taki 3 częściowy zestaw (nożyczki, obcinaczki i pilniczek) z firmy Canpol babies za 10 zł.

ad5

Termometru nie kupowałam, więc się nie wypowiadam

ad6

Ja butelkę mam i Lovi i avent. Liczę na to, że będę karmić piersią, więc póki co nie szalałam z zakupem butelek. Mam z aventa na 260ml i 125 ml i z lovi na 250ml. Jak będzie zapotrzebowanie to zawsze można dokupić.

ad7

Ja mam taki podkład ponieważ był w zestawie łóżeczka które kupowałam na allegro.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ogladacie walke kliczki z wachem? Dla zainteresowanych-za darmo jest na niemieckim rtl, na cyfrowym polsacie to kanal 248. A ze po niemiecku-no coz, glos zawsze mozna sciszyc
Ja nie oglądałam, nie lubię boksu teściu oglądał właśnie na rtl.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37549515]Hosenko tak, ale doczytaj - to jest zimne, to jest ceratka po prostu. Dlatego zawsze leżała na nim tetrówka.

I zastanów się nad przewijakiem na łóżeczko, przewijanie po kilkanaście razy dziennie na łóżku to zabójstwo dla pleców. Poważnie. A koszt przewijaka to nie ogrom jakiś.[/QUOTE]

Nie mam doświadczenia w tych sprawach, bo to moja pierwsza ciąża, ale wydaje mi się, że takie przewijak na łóżeczko będzie się sprawdzał i będzie wygodny. Ja właśnie w taki się zaopatrzyłam i zamierzam na niego kłaść tetrówkę.

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ja choinkę też tydzień przed, dekoracje myślę że z 2 tyg, ale węża chcę na mikołaja zawiesić i na mikołaja pomalujemy z córą szyby różnymi szablonami

a choinki będziecie mieć sztuczne czy prawdziwe?
eheh ale pytania zadaję ja to wariatka pod tym względem jestem :P
uwielbiam Święta
O kurcze, a tu już jakiś świąteczny nastrój się wkradł My mamy sztuczną choinkę na strychu. Ja zazwyczaj ubieram choinkę kilka dni wcześniej, jakoś to lubię Z pewnością dokupię jakieś nowe ozdoby
Stary 2012-11-11, 14:15   #1957
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Witam
Tak pędzicie, że ciężko Was nadrobić ale widzę, że nawet temat świąt już został poruszony u nas napewno będzie żywa choinka. Kurcze, okres przedświąteczny zawsze szybko mija, a potem już styczeń
Najwyższa pora wziąć się za wyprawkę. Mam pytanko odnośnie aukcji all, konkretnie zestawy ubrań. Zastanawiam się, czy nie spróbować sił w takiej licytacji, tylko dziwi mnie jedna rzecz. Otwierając aukcję, gdzie jest dużo zdjęć, zawsze tak gdzieś w połowie galerii zdjęcia się przestają "ładować" i nie mozna ich obejrzeć wszystkich. Też tak macie, czy to może ja mam jakiś problem z kompem czy cos
U nas jest zawsze żywa, sztuczna to nie to samo - nie pachnie, nie dziobie igłami w palce podczas ubierania i nie gubi igiełek...

A co do zdjęć, to to jest kwestia prędkości internetu lub ogólnie błędnego przesyłu. Jaką masz prędkość?

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Black- prowadzisz bardzo fajny blog kosmetyczny. Uwielbiam czytać tego typu rzeczy,sama bym chętnie takie coś prowadziła bo niesamowicie mnie te tematy wciągają ale niestety nie za bardzo mam warunki poniewaz korzystam póki co z internetu w telefonie. Ale jak już założę neta na kompie to również zacznę zabawę recenzenta
Dziękuję.
Dopiero się rozkręcam, obiecałam sobie, że będę tam wstawiała makijaże "krok po kroku", ale mam takiego lenia, że nawet mi się nie chce podchodzić do palet, więc na razie skupiam się na samych kosmetykach.

Blogi wciągają, więc jak zaczniesz, to już pewnie na dłużej w tym zostaniesz.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-11, 14:22   #1958
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OlimpiaOna Pokaż wiadomość
Dziewczyny podobnie jak Wy wchodzę w 29 tc, czyli czeka mnie USGIII w przyszłym tygodniu. Lekarz kazał mi się zastanowić, czy chcę zwykłe USG (na NFZ więc pewnie 2D), czy te lepsze 3D. Za 3D będę musiała zapłacić. W cenniku widziałam, że 3D to kosz 200zł. Co Wy byście wybrały/doradziły? Czy te 3D jest lepsze pod kątem medycznym, czy to taki tylko bajer dla rodziców, że widzą swoje dziecię?
Ja weszłam już w 33 tydzień ciąży i nie robiłam usg w 3D. Jakoś mi to nie przeszkadza. Mam robione usg na każdej mojej wizycie kontrolnej i to wystarcza. Ale tak jak mówię, ponieważ nie robiłam usg 3D to ani nie polecam ani nie odradzam. Wybór należy do Ciebie no chyba, że lekarz widzi taką konieczną konieczność
Stary 2012-11-11, 14:29   #1959
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

A co do zdjęć, to to jest kwestia prędkości internetu lub ogólnie błędnego przesyłu. Jaką masz prędkość?
Prędkość 6 Mb/s, może powinnam dłużej poczekać. Tyle, że na dole pojawia się "zakończono" więc to chyba bez sensu no nic, trudno.
Stary 2012-11-11, 14:33   #1960
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Prędkość 6 Mb/s, może powinnam dłużej poczekać. Tyle, że na dole pojawia się "zakończono" więc to chyba bez sensu no nic, trudno.
To jest niezła prędkość, więc raczej chodzi o przesył danych - być może masz oprogramowanie, przez które ono zanika i przez to zdjęcie ładuje się tylko do połowy, jakby urwano połączenie. Lub samo połączenie szwankuje.
Stary 2012-11-11, 14:34   #1961
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja robiłam 3/4D w 20 tyg i w sumie lekarz dosłownie na chwilę przełączył na 3D, żeby pokazać nam buźkę synka. Także wydaje mi się, że z medycznego punktu widzenia takie badanie nie ma większego sensu. Ja się już chyba nie zdecyduje na 3/4d.
Black dzieki, widzę, że to już wykracza poza moja znajomość komputera i internetu, zostawię to mojemu TŻ

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-11-11 o 14:36

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-11, 14:42   #1962
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak z ciekawości pytam : kiedy zaczynacie przystrajać świątecznie mieszkanka? ja już się nie mogę doczekać wczoraj już kupiłam wąż ledowy na balkon i tak czekam na grudzień, kiedy będę mogła go zawiesić
Ja tez juz nie moge sie doczekac, ja to taka domatorka jestem i lubie miec nastroj w domu, nawet ost weszlam do home&you i po minucie juz tego zalowalam, dawno nie widzialam tylu pieknych swiatecznych ozdob, ale jakby sie tak wszystko chcialo to ehhh kasa kasa kasa, na pewno cos kupie ale rozsadnie no a choinka bedzie zywa i pewnie kolo 19-20 ja ubiore
Stary 2012-11-11, 14:44   #1963
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Czego się boisz? To właśnie cudowna sprawa - jesteśmy z każdym dniem coraz bliżej naszych maleństw!
Masz rację to jest magiczny moment Ale jak sobie pomyślę o tym że sam poród coraz bliżej to chciałabym zeby dzidzia sobie siedziała dłużej w brzuszku

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-11, 14:55   #1964
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jest zawsze żywa, sztuczna to nie to samo - nie pachnie, nie dziobie igłami w palce podczas ubierania i nie gubi igiełek...

Dziękuję.
Dopiero się rozkręcam, obiecałam sobie, że będę tam wstawiała makijaże "krok po kroku", ale mam takiego lenia, że nawet mi się nie chce podchodzić do palet, więc na razie skupiam się na samych kosmetykach.

Blogi wciągają, więc jak zaczniesz, to już pewnie na dłużej w tym zostaniesz.
Kochana nawet nie śmiem podejrzewać inaczej samo czytanie potrafi mega wciągnąć a co tu mówić o prowadzeniu
Jeszcze jak ktoś się bardzo tym interesuje to wręcz pochłania te wszystkie newsy. A poza tym to ta świadomość że inni mogą to czytać,poznać twoja opinie no i przede wszystkim w ten sposób otwiera się oczy innym na świat kosmetyczny no i Pomaga w ten sposób ajć fajne takie coś

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Co do magii świat... Kocham kocham kocham święta jestem wariatka na tym punkcie,najchętniej to już bym okno wystroila a na polkach w pokoju poustawiala te wszystkie świąteczne ozdóbki

W tamtym roku miałam duża prawdziwa choinkę ale w tym niestety nie dam rady upchnąć będzie symbolicznie mała sztuczna. Ale będzie
Ostatnio jak byłam w markecie to oczu nie mogłam odlepić od tych wszystkich cudów świątecznych stałam i stałam tak sobie patrząc i marząc Ja tak sobie myśle że lubię święta- tak szczególnie ze względu na dzieciństwo. Święta w domu były zawsze tak magicznie wyprawiane że na sama myśl robi mi się ciepło na sercu. Dzięki rodzicom zostało mi coś z dziecka do tej pory
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 15:14   #1965
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
3d to taki bajer dla rodziców, oni na tym zarabiają, a to nie jakiś wyczyn przełączyć jeden guziczek w aparacie usg Mój gin mi nigdy nie kazał za 3d i 4d płacić, a widziałam już twarzyczkę młodego 3 razy. Mam wrażenie że jemu też oglądanie dzieciaków sprawia frajdę

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Co do podkładów na łóżko to ja mam takie 90/60 cm. U mnie w szpitalu gdzie będę rodzić wymagają, żeby mieć swoje. A jeśli chodzi o wkłady poporodowe to mam hartmann rozmiar midi i majtki siateczkowe.
Choć na szkole rodzenia położna i tak odradzała na pierwsze dni te mega podpachy a polecała ligninę, więc jeszcze nie wiem jak to będzie.
[/COLOR]
Czyżbyśmy do tej samej szkoły rodzenia chodziły? u mnie też o ligninie mówiła, ale szczerze ja sobie nie wyobrażam, przecież to przesiąknie i cała we krwi będę. A i te same podkłady hartmanna kupiłam
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-11, 16:05   #1966
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Lady jak wybrałaś kolor wózka marity? I powiedz mi proszę jaki wybrałaś model fotelika maxi cosi?
Znacie się w ogóle na fotelikach maxi cosi? Zastanawiam się między modelami citi a cabrio fix czy jakoś tak...i jestem mega zielona w temacie.
I ostatnie pytanie czy fotelik lepiej montować w aucie zapinając pasami czy ustawiając fotelik na bazie? Co jest bezpieczniejsze i wygodniejsze?
Bo zobaczyłam ze bazy są droższe niż sam fotelik

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

prawdziwą uwielbiam zapach prawdziwej. nigdy nie miałam jeszcze sztucznej
My kupilismy granatowo bialy, fotelik maxi cosi citi(czyli ten podstawowy)czarny wiadomo, bezpieczniejsza i wygodniejsza jest baza, ale jest to pieronsko drogie...... a my duzo autem nie jezdzimy, wiec u nas sie to za bardzo nie oplacalo.
Tutaj masz testy fotelikow
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html

My bedziemy mieli sztuczna choinke, stawiac bedziemy jakos tydzien przed swietami, a zawieszki na okna i lampeczki mysle, ze k. 6 grudnia

marza mi sie te zazdrostki swiateczne do kuchni, ktora kiedys pokazywala??? Udusze
Cytat:
Ooo, dyszkę? Fajna cena. Ja też muszę się rozejrzeć, zamierzam jeszcze kupić arganowy, ale to już dla mnie, do włosów. Tylko on jest trochę droższy akurat.
My tez bedziemy mieli przewijak na lozeczko, tym bardziej, ze mam tak zajechane plecy od trenowania ze nie dalabym rady.

O, arganowy tez mam, drogie pieronstwo, ale wlosy sa po nim cudne mam taki jak w zalaczniku

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
zaczęłam 32 tydzień, zaczynam się bać coraz bardziej
I kiedy to zlecialo.....?niedlugo bedziemy czekac na wiadosci z porodowki.....

Cytat:
Ja mialam 4d w pakiecie medicover, wiec za darmo, ale tak jak u scotasii przelaczyl tylko, zeby buzke pokazac, a badal i plec sprawdzal na normalnym 2d, wiec wydaje mi sie, ze to tylko po to, zeby sie rodzice cieszyli

Maz mi dal pospac do 13 a sam w tym czasie posprzatal, umyl podlogi i zrobil obiad tagliatelle z sosem smietanowym, znalazl przepis na necie i zrobil zdolny kurde, 4 lata sie z tym kryl haha no a na deser......muahaha, w koncu mi sie udalo go do lozka zaciagnac mmmmmmmm ciekawe ile znowu bede musiala czekac, az sie przelamie, heh
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg olejek_arganowy4f27d485e756f.jpg (97,2 KB, 10 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 16:38   #1967
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
O! dziekuje ci slicznie Kochana za njusa ale beda jeszcze w poniedziałek? no i czy moj bebzol sie zmiesci? 107 cm
Miesiąc temu kupiłam kurtkę zimową w Pepco za 49 zł. Już w niej śmigam i mam zamiar do końca ciąży i po także.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

ja na początku ciąży to po 6-7 razy w nocy wstawałam- raz przysnełąm na kibelku a teraz mnie tak zebrało bo duszkiem wychyliłam prawe butelke wody........ jeju, jak mi sie teraz ciągle chce pic.... a najbardziej po południu i wieczorami

a moje młode ma własnie czkawkę i mnie po cipce smela
No właśnie ja też ostatnio bardzo często piję jakbym kaca miała.

Co do czkawki,to ja jej w ogóle nigdy nie czułam. Może moja Ola po prostu jej nie ma???

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ja mam przewijako-wanienkę http://allegro.pl/ceba-suzie-susie-k...764570000.html Kupiłam na tablica.pl używaną w super stanie za 50 zł. Kosmetyki w jednym miejscu i fajno Nad tym wieszam lampe grzejącą i dzieciak i ja zadowoleni (mam nadzieję)
Fajny zestaw, muszę się nad takim głęboko zastanowić.

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Masz rację to jest magiczny moment Ale jak sobie pomyślę o tym że sam poród coraz bliżej to chciałabym zeby dzidzia sobie siedziała dłużej w brzuszku
Ja też się panicznie boję porodu. Ale tak to już jest, jedne się boją, drugie ani trochę.

Zaaplikowałam sobie wczoraj ten krem Gynazol i dzisiaj odpukać pipka ani razu nie bolała.
Też muszę sobie zrobić taką listę co jeszcze dokupić, a na pewno będzie tego sporo, a z kasą marniutko.
Stary 2012-11-11, 16:47   #1968
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane
nie zdąże nadrobić ale melduje,że po wczorajszej imprezie urodzinowej Tz- uwaga! mam położone podłogi w 3 pokojach i pomalowane dziecięce pokoje
maluszkowi zostaje tylko paski wymalować bo tapeta którą kupiłam odwidziała mi się
do końca tygodnia pewnie mebelki wstawie to się pochwalę

a tak wogóle to było cudownie, było mnóstwo whisky i pizzy
ja sączyłam soczek grejfrutowy, wszystkie dziewczyny mnie obsiadły i chciały się zarazić brzyuszkiem
mały fikał jak szalony pokazując co potrafi

najgorzej było wytrzymać mi do końca, bo wszyscy oglądali walkę Kliczki, a że zaoferowałam się poodwozić ludzi
myślałam,że zdechne
towarzycho lekko popiło i jakoś im się nie spieszyło do domu
zapakowałam wszystkich do busa i rozwiozłam do domow- powiem Wam,że gdyby mnie policja zatrzymała mieliby niezły ubaw- baba w 8 miesiącu ciąży wiezie nawaloną ekipę
no i jazda po wrocku zajęła mi z 1,5 h
dobrze,że TZ mi towarzyszył, mimo zmęczenia bylo fantastycznie
Cytat:
JTakże wydaje mi się, że z medycznego punktu widzenia takie badanie nie ma większego sensu. Ja się już chyba nie zdecyduje na 3/4d.
mój gin też twierdzi że 3/4 d jest dla rodziców
wszystkie funkcje narządów najlepiej ogląda się na zwykłym usg
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 16:55   #1969
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ja mialam 4d w pakiecie medicover, wiec za darmo, ale tak jak u scotasii przelaczyl tylko, zeby buzke pokazac, a badal i plec sprawdzal na normalnym 2d, wiec wydaje mi sie, ze to tylko po to, zeby sie rodzice cieszyli

Maz mi dal pospac do 13 a sam w tym czasie posprzatal, umyl podlogi i zrobil obiad tagliatelle z sosem smietanowym, znalazl przepis na necie i zrobil zdolny kurde, 4 lata sie z tym kryl haha no a na deser......muahaha, w koncu mi sie udalo go do lozka zaciagnac mmmmmmmm ciekawe ile znowu bede musiala czekac, az sie przelamie, heh
Olimpia, z tym usg mam takie same zdanie i takie same "wspomnienia". ja tez mam za kazdym razem usg zwykłe i czasem tylko przelącza na 3d. jak ma dobry humor to i zdjecie dostane ale wszystkie pomiary i badania robi na zwykłym usg. ja nigdy nie mialam takiego wyboru/propozycji nawet. jesli placilam wiecej - 250/300 to dlatego ze bylo to badanie w 12tyg i polowkowe, wiec trwalo dość długo ale nie dlatego że to bylo 3/4d.
jesli cie stac to polecam, niezapomiane wrazenia zobaczyc swoja dzidzie w 3/4d ale generalnie to taki bajer dla rodzicow

Lady, wow dla mena

mam od znajomej listę wyprawkową, jakbyscie chciały to zapodam

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 16:57   #1970
maluchna30
Zadomowienie

http://allegro.pl/avent-zestaw-start...758884454.html

co wy na to??? dobry zestaw na początek???
Stary 2012-11-11, 16:59   #1971
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Miesiąc temu kupiłam kurtkę zimową w Pepco za 49 zł. Już w niej śmigam i mam zamiar do końca ciąży i po także.
.
No wlasnie slyszalam o pepco, jutro przed SR wpadne i obczaje czy cos jeszcze zostalo dla mnie mialam dzis jechac ale w pore sie ogarnelam ze dzis swieto i wsjo pozamykane
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
powiem Wam,że gdyby mnie policja zatrzymała mieliby niezły ubaw- baba w 8 miesiącu ciąży wiezie nawaloną ekipę

Super ze imprezka sie udała, no i czekamy z niecierpliwoscia na fotki z nowego domu

Stary 2012-11-11, 17:07   #1972
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

O, ja właśnie ten kupuję - tzn Teściowie stwierdzili, że nam sprezentują, więc im ten link wysłałam.
Stary 2012-11-11, 17:22   #1973
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:

Hmm całkiem ciekawa oferta. To są butelki te tzw antykolkowe??
Stary 2012-11-11, 17:35   #1974
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
kupowała któraś z was spodnie ciążowe polarowe? Bo chciałam kupić leginsy ocieplane ale zauważyłam że są polarowe i tak myśle czy nie lepiej je kupić,napewno cieplejsze ale jak po praniu się zachowują? Wiecie może?
Ja kupowałam czarne Jak dla mnie super spodnie bo są bardzo wygodne i ten polar jest taki mięciutki. Po praniu nic się z nimi nie dzieje, problem tylko taki jak z każdym polarem, że okropnie się wszystkie ciciki do nich przyczepiają. Ale mimo tego nie żałuję, bo są ciepłe i wygodne no i cena ok
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 17:50   #1975
maluchna30
Zadomowienie

Znalazłam jeszcze taki laktator elektryczny, do którego pasują butelki Avent. No i mam dylemat. Szwagierka mówi, że elektryczne lepsze od ręcznych, ale nie mam zamiaru wydawać 500zł na takie cuda, więc co wy na to?? Ten laktator + zestaw butelek Avent???

http://allegro.pl/laktator-elektrycz...707796501.html
Stary 2012-11-11, 17:52   #1976
bijkora
Rozeznanie

Cytat:

Własnie się nad takim zestawem zastanawiam Tylko musze się jeszcze rozejrzeć czy mnie taniej nie wyniesie skompletowanie takiego zestawu oddzielnie

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-11, 18:28   #1977
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Uwaga, zaczynam
PYTANIE:
czy takim maluszkom, powiedzmy 0-3 mc potrzebne sa sliniaki?
jesli tak to jakie? materialowe czy materialowo-ceratkowe? ile sztuk?
A to zależy od dziecka, Agatka BARDZO ulewała od początku i się przydawały, poza tym w 3 mcu życia zaczynają ślinianki pracować i dziecię się ślini na potęgę (i nie, nie jest to objaw ząbkowania ), więc też przydatne.

Cytat:
Bajer
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 18:40   #1978
bijkora
Rozeznanie

Dziewczyny mam takie zdjęcia jakiejś ulotki o dochodzeniu do formy po porodzie. Nie wiem skąd to mam, skopiowałam to z jakiegoś forum może nawet i tego, na prawde nie pamiętam. Może się wam przyda, a jeśli już to tu bylo to może chociaż nowym dziewczynom się przyda.
Tekst nie jest wyrazny, ale jak się zapisze na komputerze i potem przyblizy to wszystko da się odczytać

W sumie to i tutaj nawet nieźle widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img0281fn.jpg (132,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img0282s.jpg (115,8 KB, 24 załadowań)

Włosomaniaczka

Edytowane przez bijkora
Czas edycji: 2012-11-11 o 18:42
bijkora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 18:40   #1979
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam jeszcze taki laktator elektryczny, do którego pasują butelki Avent. No i mam dylemat. Szwagierka mówi, że elektryczne lepsze od ręcznych, ale nie mam zamiaru wydawać 500zł na takie cuda, więc co wy na to?? Ten laktator + zestaw butelek Avent???

O fajny! Szukałam o nim opinii, nie ma ich wiele bo to chyba nowość, ale te co widziałam to dobre były. Chyba taki kupię. Elektryczny jakoś bardziej do mnie przemawia niż ręczny, ale ja leniwa jestem i nie lubię ćwiczyć nadgarstków
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 18:47   #1980
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37559863]A to zależy od dziecka, Agatka BARDZO ulewała od początku i się przydawały, poza tym w 3 mcu życia zaczynają ślinianki pracować i dziecię się ślini na potęgę (i nie, nie jest to objaw ząbkowania ), więc też przydatne.
[/QUOTE]

Dzieki za opinie. kupie kilka sztuk, jak nie wykorzystam od razu to na pewno przydadza sie pozniej.

Cytat:

chetnie podlacze się do pytania bo tez zastanawiam sie nad elektrycznym laktatorem a ze planuje avent to ten by pasowal idealnie. tylko czy to aby nie jakas skucha...

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie zdjęcia jakiejś ulotki o dochodzeniu do formy po porodzie. Nie wiem skąd to mam, skopiowałam to z jakiegoś forum może nawet i tego, na prawde nie pamiętam. Może się wam przyda, a jeśli już to tu bylo to może chociaż nowym dziewczynom się przyda.
Tekst nie jest wyrazny, ale jak się zapisze na komputerze i potem przyblizy to wszystko da się odczytać

W sumie to i tutaj nawet nieźle widać
fajne, na pewno sie przydadza. bardzo podobne, niektore identyczne cwiczenia mamy w SR
przypomnialy mi sie zakwasy po pierwszym spotkaniu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości