|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
|
![]() ![]() |
![]() |
#1952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Wtajemniczenie
|
Witam
Tak pędzicie, że ciężko Was nadrobić ![]() ![]() ![]() Najwyższa pora wziąć się za wyprawkę. Mam pytanko odnośnie aukcji all, konkretnie zestawy ubrań. Zastanawiam się, czy nie spróbować sił w takiej licytacji, tylko dziwi mnie jedna rzecz. Otwierając aukcję, gdzie jest dużo zdjęć, zawsze tak gdzieś w połowie galerii zdjęcia się przestają "ładować" i nie mozna ich obejrzeć wszystkich. Też tak macie, czy to może ja mam jakiś problem z kompem czy cos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny podobnie jak Wy wchodzę w 29 tc, czyli czeka mnie USGIII w przyszłym tygodniu. Lekarz kazał mi się zastanowić, czy chcę zwykłe USG (na NFZ więc pewnie 2D), czy te lepsze 3D. Za 3D będę musiała zapłacić. W cenniku widziałam, że 3D to kosz 200zł. Co Wy byście wybrały/doradziły? Czy te 3D jest lepsze pod kątem medycznym, czy to taki tylko bajer dla rodziców, że widzą swoje dziecię?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Zakorzenienie
|
Black- prowadzisz bardzo fajny blog kosmetyczny. Uwielbiam czytać tego typu rzeczy,sama bym chętnie takie coś prowadziła bo niesamowicie mnie te tematy wciągają ale niestety nie za bardzo mam warunki poniewaz korzystam póki co z internetu w telefonie. Ale jak już założę neta na kompie to również zacznę zabawę recenzenta
![]() Właśnie zrobiłam listę ostatnich zakupów które muszę zrobić przed porodem i właściwie to już wszystko mam co najważniejsze. To czego nie mam to na ścisłe mogę mieć- tylko pożyczone ![]() ![]()
#1956 | |||
Rozeznanie
|
Witam się w to niedzielne popołudnie
![]() Cytat:
Co do podkładów na łóżko to ja mam takie 90/60 cm. U mnie w szpitalu gdzie będę rodzić wymagają, żeby mieć swoje. A jeśli chodzi o wkłady poporodowe to mam hartmann rozmiar midi i majtki siateczkowe. Choć na szkole rodzenia położna i tak odradzała na pierwsze dni te mega podpachy a polecała ligninę, więc jeszcze nie wiem jak to będzie. ad2. Do przewijania jestem zaopatrzona w przewijak nakładany na łóżeczko. Na to będę kładła tetrówkę, więc żadnych specjalnych dodatków nie mam. ad3 Myślę, że dokupić filtry zawsze można jak będą potrzebne. Na początek wystarczy o ile w ogóle będzie potrzeba używania aspiratora. Ja też kupiłam Frida, ale na szkole rodzenia dowiedziałam się, że na początku nie powinno się dziecku wkładać ani nic do nosa ani do uszu. ad4 Ja mam taki 3 częściowy zestaw (nożyczki, obcinaczki i pilniczek) z firmy Canpol babies za 10 zł. ad5 Termometru nie kupowałam, więc się nie wypowiadam ad6 Ja butelkę mam i Lovi i avent. Liczę na to, że będę karmić piersią, więc póki co nie szalałam z zakupem butelek. Mam z aventa na 260ml i 125 ml i z lovi na 250ml. Jak będzie zapotrzebowanie to zawsze można dokupić. ad7 Ja mam taki podkład ponieważ był w zestawie łóżeczka które kupowałam na allegro. Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37549515]Hosenko tak, ale doczytaj - to jest zimne, to jest ceratka po prostu. Dlatego zawsze leżała na nim tetrówka. I zastanów się nad przewijakiem na łóżeczko, przewijanie po kilkanaście razy dziennie na łóżku to zabójstwo dla pleców. Poważnie. A koszt przewijaka to nie ogrom jakiś.[/QUOTE] Nie mam doświadczenia w tych sprawach, bo to moja pierwsza ciąża, ale wydaje mi się, że takie przewijak na łóżeczko będzie się sprawdzał i będzie wygodny. Ja właśnie w taki się zaopatrzyłam i zamierzam na niego kłaść tetrówkę. Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do zdjęć, to to jest kwestia prędkości internetu lub ogólnie błędnego przesyłu. Jaką masz prędkość? Cytat:
![]() Dopiero się rozkręcam, obiecałam sobie, że będę tam wstawiała makijaże "krok po kroku", ale mam takiego lenia, że nawet mi się nie chce podchodzić do palet, więc na razie skupiam się na samych kosmetykach. ![]() Blogi wciągają, więc jak zaczniesz, to już pewnie na dłużej w tym zostaniesz. ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1958 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1959 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Zakorzenienie
|
To jest niezła prędkość, więc raczej chodzi o przesył danych - być może masz oprogramowanie, przez które ono zanika i przez to zdjęcie ładuje się tylko do połowy, jakby urwano połączenie. Lub samo połączenie szwankuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Black dzieki, widzę, że to już wykracza poza moja znajomość komputera i internetu, zostawię to mojemu TŻ ![]() Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2012-11-11 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1963 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze jak ktoś się bardzo tym interesuje to wręcz pochłania te wszystkie newsy. A poza tym to ta świadomość że inni mogą to czytać,poznać twoja opinie no i przede wszystkim w ten sposób otwiera się oczy innym na świat kosmetyczny no i Pomaga w ten sposób ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Co do magii świat... Kocham kocham kocham święta ![]() ![]() W tamtym roku miałam duża prawdziwa choinkę ale w tym niestety nie dam rady upchnąć ![]() ![]() Ostatnio jak byłam w markecie to oczu nie mogłam odlepić od tych wszystkich cudów świątecznych ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1965 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1966 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj masz testy fotelikow ![]() http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html My bedziemy mieli sztuczna choinke, stawiac bedziemy jakos tydzien przed swietami, a zawieszki na okna i lampeczki mysle, ze k. 6 grudnia ![]() marza mi sie te zazdrostki swiateczne do kuchni, ktora kiedys pokazywala??? Udusze ![]() Cytat:
O, arganowy tez mam, drogie pieronstwo, ale wlosy sa po nim cudne ![]() I kiedy to zlecialo.....?niedlugo bedziemy czekac na wiadosci z porodowki..... Cytat:
![]() Maz mi dal pospac do 13 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1967 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do czkawki,to ja jej w ogóle nigdy nie czułam. Może moja Ola po prostu jej nie ma??? Cytat:
Cytat:
Zaaplikowałam sobie wczoraj ten krem Gynazol i dzisiaj odpukać pipka ani razu nie bolała. ![]() Też muszę sobie zrobić taką listę co jeszcze dokupić, a na pewno będzie tego sporo, a z kasą marniutko ![]()
![]() |
#1968 | |
Zakorzenienie
|
hej kochane
nie zdąże nadrobić ale melduje,że po wczorajszej imprezie urodzinowej Tz- uwaga! mam położone podłogi w 3 pokojach i pomalowane dziecięce pokoje ![]() maluszkowi zostaje tylko paski wymalować bo tapeta którą kupiłam odwidziała mi się ![]() do końca tygodnia pewnie mebelki wstawie to się pochwalę a tak wogóle to było cudownie, było mnóstwo whisky i pizzy ![]() ja sączyłam soczek grejfrutowy, wszystkie dziewczyny mnie obsiadły i chciały się zarazić brzyuszkiem ![]() mały fikał jak szalony pokazując co potrafi najgorzej było wytrzymać mi do końca, bo wszyscy oglądali walkę Kliczki, a że zaoferowałam się poodwozić ludzi ![]() myślałam,że zdechne towarzycho lekko popiło i jakoś im się nie spieszyło do domu zapakowałam wszystkich do busa i rozwiozłam do domow- powiem Wam,że gdyby mnie policja zatrzymała mieliby niezły ubaw- baba w 8 miesiącu ciąży wiezie nawaloną ekipę ![]() no i jazda po wrocku zajęła mi z 1,5 h dobrze,że TZ mi towarzyszył, mimo zmęczenia bylo fantastycznie ![]() Cytat:
wszystkie funkcje narządów najlepiej ogląda się na zwykłym usg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli cie stac to polecam, niezapomiane wrazenia zobaczyc swoja dzidzie w 3/4d ale generalnie to taki bajer dla rodzicow ![]() Lady, wow ![]() ![]() mam od znajomej listę wyprawkową, jakbyscie chciały to zapodam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1970 |
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/avent-zestaw-start...758884454.html
co wy na to??? dobry zestaw na początek???
#1971 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super ze imprezka sie udała, no i czekamy z niecierpliwoscia na fotki z nowego domu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1975 |
Zadomowienie
|
Znalazłam jeszcze taki laktator elektryczny, do którego pasują butelki Avent. No i mam dylemat. Szwagierka mówi, że elektryczne lepsze od ręcznych, ale nie mam zamiaru wydawać 500zł na takie cuda, więc co wy na to?? Ten laktator + zestaw butelek Avent???
http://allegro.pl/laktator-elektrycz...707796501.html
#1976 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1977 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam takie zdjęcia jakiejś ulotki o dochodzeniu do formy po porodzie. Nie wiem skąd to mam, skopiowałam to z jakiegoś forum może nawet i tego, na prawde nie pamiętam.
![]() Tekst nie jest wyrazny, ale jak się zapisze na komputerze i potem przyblizy to wszystko da się odczytać ![]() W sumie to i tutaj nawet nieźle widać ![]()
![]() ![]() Włosomaniaczka ______________ Remont siebie ![]() Edytowane przez bijkora Czas edycji: 2012-11-11 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1980 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37559863]A to zależy od dziecka, Agatka BARDZO ulewała od początku i się przydawały, poza tym w 3 mcu życia zaczynają ślinianki pracować i dziecię się ślini na potęgę (i nie, nie jest to objaw ząbkowania
![]() [/QUOTE] Dzieki za opinie. kupie kilka sztuk, jak nie wykorzystam od razu to na pewno przydadza sie pozniej. Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]() przypomnialy mi sie zakwasy po pierwszym spotkaniu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.