Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-03, 00:38   #3961
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Teraz leci czwarty

Zrobiłam sobie właśnie drinka z mleka i likieru toffi - pycha
Zapomniałam zupełnie, że kupiłam kiedyś za parę groszy takie ustrojstwo do spieniania mleka, coś czuje, że teraz kiedy je odnalazłam będę często używać - jutro wypróbuję do kawy
Łomatko
Ja was nigdy z serialami nie nadrobię

Mam ten spieniacz używam głównie do... robienia kremów
Miałam sobie zrobić dzisiaj koko-drinka, ale napiłam się radlera i zapomniałam

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 02:37   #3962
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

CHORA JESTEM ! Znowu angina mnie dopadła. Zobaczę kto z sąsiadów zechce mi z miasta cytryny przywieźć.

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Wypaśna
Wcale nie. Normalna. Szukałam, szukałam w internecie i po sklepach latałam parę miesięcy. W końcu, sama nie wiem dlaczego, w tą kliknęłam. Pewnie, jak to ze wszystkim bywa - ze trzy, cztery razy użyję i rzucę w kąt, bo mi nie będzie się chciało.

Cytat:
Chciałabym taki komin, widziałam u koleżanki i strasznie mi się spodobał. Nawet ostatnio w Biedronce były, ale jakieś takie rozwleczone mi się wydawały, więc nie kupiłam.
Widziałam kominy też i w innych sklepach z ubraniami. Szalika w stylu Burberry szukałam.

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Baniaste to te, które mają napis YesTo w jednym poziomie? Mam kupić te które mają te słowa jedno nad drugim, jak rozumiem.
Nie wiem. Widziałam te nowe tylko raz. Wtedy, kiedy do Warszawy jechałam.
Dobre były tylko te, które od Ciebie dostawałam - made in Izrael. W domu mam resztkę tych z Allegro. Te, które mi się podróbami wydawały. Dzisiaj {!!!} zobaczyłam, że to podróby. Z Holandii. Od razu wiedziałam na macanego, że coś z nimi nie tak, ale dopiero dzisiaj zobaczyłam, że to "przelewki". Te, które widziałam ostatnio w Sephorze, były z dodatkiem SLES, miały 400 ml pojemności, kosztowały {bodajże} 65,oo zł, były w niskich, baniakowych butelkach i były made in France.
Reasumując : jeśli butelka będzie w takim kształcie http://www.beautybay.com/haircare/ye...ishingshampoo/, na drugim bądź trzecim miejscu nie będzie SLES {bo SCS siedzi w każdej z wersji} i będzie napisane z tyłu, na dole etykiety, że jest z Izraela - kupować. Jak są rozłożone napisy - nie pamiętam.
Trochę to skomplikowane - sorry ! Powtarzam - nie specjalnie, przy okazji .

Cytat:
No chyba, że odrobina na końcówki, żeby je ochronić przy ocieraniu o ubranie?

Ty wiesz, że ja porąbana jestem, ale dla mnie teoria, że olej ochrania końcówki to taka urban legend.

Cytat:
Ja was nigdy z serialami nie nadrobię
A ja ? Nie wiem nawet o czym piszecie

Miłego dnia
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 09:42   #3963
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:

Ja niedawno skończyłam oglądać poprzedni sezon i zabieram się za pierwszy odcinek nowego, bo jestem strasznie ciekawa co będzie dalej wiesz z czym/kim
O to teraz się dzieje Kolejny wątek utworzyli i mam nadzieję,że go nie zepsują
Cytat:

Zrobiłam sobie właśnie drinka z mleka i likieru toffi - pycha
Zapomniałam zupełnie, że kupiłam kiedyś za parę groszy takie ustrojstwo do spieniania mleka, coś czuje, że teraz kiedy je odnalazłam będę często używać - jutro wypróbuję do kawy
O ja Podzieliłabyś się
Fajne są takie mieszadełka Używałam do mleka do kawy

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
CHORA JESTEM ! Znowu angina mnie dopadła. Zobaczę kto z sąsiadów zechce mi z miasta cytryny przywieźć.

Wcale nie. Normalna. Szukałam, szukałam w internecie i po sklepach latałam parę miesięcy. W końcu, sama nie wiem dlaczego, w tą kliknęłam. Pewnie, jak to ze wszystkim bywa - ze trzy, cztery razy użyję i rzucę w kąt, bo mi nie będzie się chciało.
Mam nadzieję,że któryś z sąsiadów Ci je przywiezie, jak nie to

Wiesz, ja mam taką zwykłą, zwykłą za gorsze to ta dla mnie jest wypasem

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 22:23   #3964
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ten spieniacz używam głównie do... robienia kremów
Miałam sobie zrobić dzisiaj koko-drinka, ale napiłam się radlera i zapomniałam
Ja zaraz idę robić kolejnego drinka
Dobrze, że niewiele zostało tego likieru, bo tak codziennie po drinku i zanim się człowiek obejrzy a już będzie uzależniony

Cytat:
Biedna
Mam nadzieję, że ktoś Ci przywiózł te cytryny, bo jeśli nie to następnym razem kopnij wszystkich w tyłek, jeśli o coś Cię poproszą

Cytat:
Widziałam kominy też i w innych sklepach z ubraniami. Szalika w stylu Burberry szukałam.
Ja bardzo rzadko chodzę po sklepach z ubraniami

Cytat:
Ty wiesz, że ja porąbana jestem, ale dla mnie teoria, że olej ochrania końcówki to taka urban legend.
Może i masz rację, mnie się zawsze wydawało, że jak to jest tłuste to oblepi włosy (coś jak silikony) i jakaś tam ochrona zawsze będzie.

Cytat:
O to teraz się dzieje Kolejny wątek utworzyli i mam nadzieję,że go nie zepsują
Jutro obejrzę pierwszy odcinek. Muszę czekać na TŻ'a, bo jak obejrzę sama to się na mnie obrazi

Cytat:
O ja Podzieliłabyś się
Fajne są takie mieszadełka Używałam do mleka do kawy
Przyjeżdżaj
Miałam dzisiaj wypróbować do kawy, ale nie mogłam rano zwlec się z łóżka, a potem wszystko biegiem, bo nie zdążyłabym do pracy, więc testy będą jutro

Chciałam kupić Gliss Kura, bo była promocja, ale kiedy sprawdziłam paragon zobaczyłam, że cena jest wyższa, poszłam do punktu obsługi klienta i tam okazało się, że wszystkie szampony są w promocji tylko ten Marrakesh nie. Stwierdziłam więc, że wypróbuję go kiedy będzie w promocji, bo szkoda mi 15 zł na szampon i nie kupiłam
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 23:11   #3965
'Estelle'

Cytat:
Oesu! Zdrówka
Ale z anginą to nie ma żartów i przydałby się jakiś antybiotyk.
TŻ kiedyś uskarżał się na zapalenie ślinianki, co jakiś czas mu wracało, temperatura itd. po czym teściowa go zbadała, a to angina była niedoleczona. Dobrze, że nie pojawiły się powikłania.

I dobrze Aga mówi z tym kopnięciem na przyszłość.

Cytat:
Nie wiem. Widziałam te nowe tylko raz. Wtedy, kiedy do Warszawy jechałam.
Dobre były tylko te, które od Ciebie dostawałam - made in Izrael. W domu mam resztkę tych z Allegro. Te, które mi się podróbami wydawały. Dzisiaj {!!!} zobaczyłam, że to podróby. Z Holandii. Od razu wiedziałam na macanego, że coś z nimi nie tak, ale dopiero dzisiaj zobaczyłam, że to "przelewki". Te, które widziałam ostatnio w Sephorze, były z dodatkiem SLES, miały 400 ml pojemności, kosztowały {bodajże} 65,oo zł, były w niskich, baniakowych butelkach i były made in France.
Reasumując : jeśli butelka będzie w takim kształcie http://www.beautybay.com/haircare/ye...ishingshampoo/, na drugim bądź trzecim miejscu nie będzie SLES {bo SCS siedzi w każdej z wersji} i będzie napisane z tyłu, na dole etykiety, że jest z Izraela - kupować. Jak są rozłożone napisy - nie pamiętam.
Trochę to skomplikowane - sorry ! Powtarzam - nie specjalnie, przy okazji .
Okazja była dzisiaj i już wszystko wiem.
Były tylko te pękate, oszukańcze. Jak skład zobaczyłam, to przerażenie miałam w oczach. Jak można było zepsuć taki świetny produkt? Jako jeden z niewielu warty swojej ceny spośród tych wszystkich Diorów, Lauderów i Szanelów
Kremy i inne kosmetyki tak samo, wszystko popsute.
Może i wciąż niezłe w działaniu, ale o ile uboższe???
Niby jak jest dużo ekstraktów, to wszystkie są w małej ilości i nie działają w pełni, jak powinny, jednak... nowe wersje nie budzą we mnie zaufania

Reasumując - nie kupiłam
A w ogóle marchewy nie były w promocji. Jakieś tam dwa pomidorowe na krzyż i tyle.

Cytat:
A ja ? Nie wiem nawet o czym piszecie

Miłego dnia
Zaczęłam oglądać Madmenów , kończę 1 sezon. Nie wiem, kiedy kolejny będzie w TV.
Cytat:
Jutro obejrzę pierwszy odcinek. Muszę czekać na TŻ'a, bo jak obejrzę sama to się na mnie obrazi

Chciałam kupić Gliss Kura, bo była promocja, ale kiedy sprawdziłam paragon zobaczyłam, że cena jest wyższa, poszłam do punktu obsługi klienta i tam okazało się, że wszystkie szampony są w promocji tylko ten Marrakesh nie. Stwierdziłam więc, że wypróbuję go kiedy będzie w promocji, bo szkoda mi 15 zł na szampon i nie kupiłam
O, mój też polubił ten serial

Faktycznie, 15 zł, trochę drogo. Pewnie niedługo pojawią się wszędzie, to albo Ross albo Natura bez przerwy będą dawać na promocje.

A ja polazłam do Natury dziś i zgadnijcie, co kupiłam...

Stary 2012-11-04, 20:32   #3966
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
I dobrze Aga mówi z tym kopnięciem na przyszłość.
Mam nadzieję, że tym razem Kasia nie będzie miała skrupułów

Cytat:
Zaczęłam oglądać Madmenów , kończę 1 sezon. Nie wiem, kiedy kolejny będzie w TV.
A co to? Ja nie znać

Cytat:
O, mój też polubił ten serial
Ja swojego namówiłam na pierwszy odcinek opowiadając mu o Damonie, że ma świetną rolę, że mu się spodoba itd - i miałam rację

Cytat:
Faktycznie, 15 zł, trochę drogo. Pewnie niedługo pojawią się wszędzie, to albo Ross albo Natura bez przerwy będą dawać na promocje.
No właśnie ostatnio była promocja w Rossmannie, ale kiedy w końcu poszłam już było po promocji

Cytat:
A ja polazłam do Natury dziś i zgadnijcie, co kupiłam...
Co kupiłaś? Słyszałam, że w Naturach pojawiło się BD?

A ja jestem niepocieszona, bo ta Natura obok mojej pracy od jakiegoś czasu jest nieczynna, jest informacja, że zapraszają do tej drugiej na końcu miasta i że ta będzie przez jakiś czas zamknięta
A do tamtej kompletnie mi nie po drodze

I zepsułam to ustrojstwo do spieniania mleka
Podejrzewam, że przy wyjmowaniu baterii, bo jedna wpadała tak głęboko, że musiałam się nieźle naszarpać, żeby ją wyjąć, a że to akumulatorki do aparatu to wolałam popsuć spieniacz niż baterie. A taką miałam dziś ochotę na kawę z takim mlekiem...

Oglądam finał Must be the music i ciekawa jestem kto wygra. Mam 3 faworytów i nie potrafię powiedzieć kto podoba mi się najbardziej.
Stary 2012-11-04, 21:22   #3967
'Estelle'

Cytat:

A co to? Ja nie znać

Ja swojego namówiłam na pierwszy odcinek opowiadając mu o Damonie, że ma świetną rolę, że mu się spodoba itd - i miałam rację

No właśnie ostatnio była promocja w Rossmannie, ale kiedy w końcu poszłam już było po promocji

Co kupiłaś? Słyszałam, że w Naturach pojawiło się BD?

A ja jestem niepocieszona, bo ta Natura obok mojej pracy od jakiegoś czasu jest nieczynna, jest informacja, że zapraszają do tej drugiej na końcu miasta i że ta będzie przez jakiś czas zamknięta
A do tamtej kompletnie mi nie po drodze

I zepsułam to ustrojstwo do spieniania mleka
Podejrzewam, że przy wyjmowaniu baterii, bo jedna wpadała tak głęboko, że musiałam się nieźle naszarpać, żeby ją wyjąć, a że to akumulatorki do aparatu to wolałam popsuć spieniacz niż baterie. A taką miałam dziś ochotę na kawę z takim mlekiem...

Oglądam finał Must be the music i ciekawa jestem kto wygra. Mam 3 faworytów i nie potrafię powiedzieć kto podoba mi się najbardziej.
No właśnie, ciekawe jak tam Kasieńka...

No jak co - serial

No zgaduj, zgaduj Chociaż pewnie już wiesz
Tak, pojawia się
Zagadaj z TŻ'tm, niech Cię zabierze na drugi koniec miasta. Albo do Douglasa

Oj, szkoda... Ale to tanie jest. Swoje kupiłam kiedyś na All za 11 zł, w tym wysyłka i baterie

Stary 2012-11-05, 22:13   #3968
'Estelle'

No niemożliwe, że nic nie napisałyście

Stary 2012-11-05, 22:42   #3969
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
No zgaduj, zgaduj Chociaż pewnie już wiesz
Tak, pojawia się
Zagadaj z TŻ'tm, niech Cię zabierze na drugi koniec miasta. Albo do Douglasa
Czyżby rozświetlacz?
Byłam dzisiaj w tej Naturze na drugim końcu miasta - jest BD i po rozświetlaczach ani śladu
Za to spodobał mi się róż z limitki Catrice, ale stwierdziłam, że mam dużo róży, których nie zużyję do końca życia, więc nie mogę kupić kolejnego, zwłaszcza kiedy dopiero uczę się jak ich używać
TŻ pracuje codziennie dłużej niż ja, wraca do domu dopiero ok 19-20, tak więc wszystko już jest zamknięte. W sumie dawno nie byłam w Douglasie, nie wiem nawet czy nadal mają Essence.

Cytat:
Oj, szkoda... Ale to tanie jest. Swoje kupiłam kiedyś na All za 11 zł, w tym wysyłka i baterie
Może najpierw pójdę to Rossmanna i zobaczę jakie tamto jest, na allegro szukałam, ale chyba wszystkie są bez baterii, a kilka tych najtańszych widziałam identycznych jak to moje, które popsułam, więc nie kupię.

Cytat:
No niemożliwe, że nic nie napisałyście
Sama byś coś napisała

Must be the music wygrał mój faworyt

Aha, zrobiłam sobie drinka - ustrojstwo się popsuło, ale przypomniałam sobie, że mam przecież blender
Stary 2012-11-05, 23:45   #3970
'Estelle'

Cytat:
Czyżby rozświetlacz?
Byłam dzisiaj w tej Naturze na drugim końcu miasta - jest BD i po rozświetlaczach ani śladu
Za to spodobał mi się róż z limitki Catrice, ale stwierdziłam, że mam dużo róży, których nie zużyję do końca życia, więc nie mogę kupić kolejnego, zwłaszcza kiedy dopiero uczę się jak ich używać
TŻ pracuje codziennie dłużej niż ja, wraca do domu dopiero ok 19-20, tak więc wszystko już jest zamknięte. W sumie dawno nie byłam w Douglasie, nie wiem nawet czy nadal mają Essence.
A nie mówiłam, że te rozświetlacze ładne
W sumie może nawet dobrze, że nie kupiłam tego z WC, bo ten chyba fajniejszy, bez drobinek i mimo, że złotawy a nie srebrny, to po prostu cudny.

A tej Natury blisko na dniach nie otworzą? Bo byłaby szansa, że ustrzeliłabyś Albo ja Ci kupię, jak znajdę, chcesz?

Róż Catrice z FF kupiłam, chociaż miałam nie kupować
Ale jak se maźnęłam, to normalnie
Szkoda, że ten z Esenca nie ma testera. Chociaż może lepiej, bo jakby fajny był... E, wolę stać na stanowisku, że nie jest ładny

A tak w ogóle to dochodzę do wniosku, że wcale tak dużo róży i rozświetlaczy nie mam Póki co wszystko mieści się w jednej szufladce z Biedro
Cytat:
Może najpierw pójdę to Rossmanna i zobaczę jakie tamto jest, na allegro szukałam, ale chyba wszystkie są bez baterii, a kilka tych najtańszych widziałam identycznych jak to moje, które popsułam, więc nie kupię.
Moje najtańsze, ale póki co działa
Cytat:
Sama byś coś napisała
No to napisałam
W robocie mam teraz sajgon, to i mało się odzywam.

Cytat:
Must be the music wygrał mój faworyt
Cytat:
Nie oglądałam

Cytat:
Aha, zrobiłam sobie drinka - ustrojstwo się popsuło, ale przypomniałam sobie, że mam przecież blender
Ja dzisiaj wińsko chleję.

Idę lać do słoiczków.

Stary 2012-11-06, 23:05   #3971
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
A nie mówiłam, że te rozświetlacze ładne
W sumie może nawet dobrze, że nie kupiłam tego z WC, bo ten chyba fajniejszy, bez drobinek i mimo, że złotawy a nie srebrny, to po prostu cudny.

A tej Natury blisko na dniach nie otworzą? Bo byłaby szansa, że ustrzeliłabyś Albo ja Ci kupię, jak znajdę, chcesz?

Róż Catrice z FF kupiłam, chociaż miałam nie kupować
Ale jak se maźnęłam, to normalnie
Szkoda, że ten z Esenca nie ma testera. Chociaż może lepiej, bo jakby fajny był... E, wolę stać na stanowisku, że nie jest ładny

A tak w ogóle to dochodzę do wniosku, że wcale tak dużo róży i rozświetlaczy nie mam Póki co wszystko mieści się w jednej szufladce z Biedro

Moje najtańsze, ale póki co działa

No to napisałam
W robocie mam teraz sajgon, to i mało się odzywam.
Nie wiem czy ładne, bo nie było mi dane ich zobaczyć
Tłumaczę sobie, że to dobrze, bo przecież mam jeszcze całego biga aussie perk me up, którego również nie wykorzystam do końca życia

Tak szybko to chyba nie otworzą, bo na plakacie jest napisane, że sklep tymczasowo nieczynny. W tej drugiej widziałam wczoraj jedną kobitkę z tamtej, więc może zapytam o co chodzi, jak będę następnym razem.

No ja mam tych róży trochę - chociażby Catrice z Revoltaire, Essence z Marble Mania, z ELFa, z EDM mam biga wafelka i 2 słoiczki próbkowe. Na pewno mam coś jeszcze, tylko teraz zapomniałam. Np Catrice z HW, którego nie używam w ogóle. I 2 z Bella biedronkowe
Ale ten z FF strasznie kusi

Jeśli to czy mieszczą się w szufladce z Biedronki jest jakimś wyznacznikiem to moje pewnie też się zmieszczą - czyli wcale nie jest och tak dużo

Ja nie mówię, że jak tanie to nie będzie działać, tylko jak widzę, że one są identyczne jak to moje, to boję się, że ta bateria będzie tak samo wpadać do środka i albo popsuję kolejny spieniacz albo baterię.

U mnie w pracy też niewesoło
Nawet nie mogłam się dzisiaj wyżyć na aerobiku, bo wróciłam trochę później z pracy i zanim przygotowałam jedzenie dla psiska i wyszłam z nim na dwór to już spóźniłam się na ostatni możliwy autobus, którym mogę tam dojechać.

Mam nadzieję, że Kasia wróci do nas szybko.
Stary 2012-11-06, 23:50   #3972
'Estelle'

Cytat:
Nie wiem czy ładne, bo nie było mi dane ich zobaczyć
Tłumaczę sobie, że to dobrze, bo przecież mam jeszcze całego biga aussie perk me up, którego również nie wykorzystam do końca życia
Rozeszły się szybko czyli ładne
Sama mam jeszcze 1/3 Champaigne
z EDM, o którym ciągle zapominam, ale mam wrażenie, że daje efekt tego z WC, albo z poprzedniej wampirzej limitki

Cytat:
No ja mam tych róży trochę - chociażby Catrice z Revoltaire, Essence z Marble Mania, z ELFa, z EDM mam biga wafelka i 2 słoiczki próbkowe. Na pewno mam coś jeszcze, tylko teraz zapomniałam. Np Catrice z HW, którego nie używam w ogóle. I 2 z Bella biedronkowe
Ale ten z FF strasznie kusi
Cytat:
Ja mam gdzieś podobnie - Revoltaire, CaC, CaH, ten wampirzy-żelowy, Miss Sporty, Lioele, pasiak brązowy z Essence i teraz FF kupiłam Swatch skradł moje serce
Cytat:
Jeśli to czy mieszczą się w szufladce z Biedronki jest jakimś wyznacznikiem to moje pewnie też się zmieszczą - czyli wcale nie jest och tak dużo
Cytat:
Bo nie jest
Cytat:
Ja nie mówię, że jak tanie to nie będzie działać, tylko jak widzę, że one są identyczne jak to moje, to boję się, że ta bateria będzie tak samo wpadać do środka i albo popsuję kolejny spieniacz albo baterię.
Cytat:
To nie dłub tam
U mnie nic nie wpada
Cytat:
Mam nadzieję, że Kasia wróci do nas szybko.
Też się zastanawiałam właśnie, gdzie Kasia nam uciekła.
Mam nadzieję, że to tylko brak weny

Stary 2012-11-07, 07:33   #3973
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć Gadułki !

Już jestem i bardzo się z tego cieszę.
Komputer naprawiony. To tylko, co mnie raduje, zasilacz padł. No, ale jakżeby u mnie mogło być inaczej : bez interwencji osoby z legitymacją "naszej" telewizji nie obeszło się. Połaszczyłam się na nowo otwarty sklep / punkt naprawczy. Ale już po wszystkim i to najważniejsze.
Po cytryny jechałam sama. Autobusem, bo mój pojazd dopiero na sobotę będzie gotowy. Od tej pory, zgodnie z Waszymi sugestiami, wszystkim okolicznym wyzyskiwaczom pokazywać będę gdzie się zgina dziób pingwina.
Choróbsko wolno acz odczuwalnie idzie sobie precz. Kicham, prycham, ale już oskrzela nie bolą. Bo z anginą sobie poradziłam, ale poooszło w oskrzela. Pani w aptece wmusiła we mnie rzecz rewelacyjną : syrop herbapect. Powiem jedno - skuteczny i to bardzo.

Cytat:
Chciałam kupić Gliss Kura, bo była promocja
Użyłam tego swojego z Elseve. Co prawda włosy siedzą na swoim miejscu, ale chyba zbyt wiele w nim oblepiaczy. Nie chcę jeszcze aż tak do końca dyskwalifikować tych kosmetyków, bo niechciany efekt mógł być spowodowany chorobą . Próbować będę.

Cytat:
Ale z anginą to nie ma żartów i przydałby się jakiś antybiotyk.
Przydałby się. Nawet cztery nieruszone w szufladzie leżą.
Anginę leczę sama, sokiem z cytryny. Przeżera wszystko.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Były tylko te pękate, oszukańcze.
A widzisz . Słusznie zrobiłam plując na nie, kiedy to nowe składy zobaczyłam.

Cytat:
Znając durnowatą Kasię, pewnie będzie miała. Jak to ludowe porzekadło prawi : kto ma miękkie serce, musi mieć ... itp itd.

Cytat:
Ja dzisiaj wińsko chleję.
A ja wczoraj po raz pierwszy w takim zestawie : gin z pepsi. Jak na mój gust - paskudztwo.

Cytat:

Miałam taki spieniacz i służył mi on długo. Kupiłam go w sklepie Tchibo. Podczas przeprowadzi zapodział sie gdzieś.

Miłego dnia, Dziołszki !
Stary 2012-11-07, 22:35   #3974
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Rozeszły się szybko czyli ładne
Ty mnie lepiej nie denerwuj

Cytat:
Ja mam gdzieś podobnie - Revoltaire, CaC, CaH, ten wampirzy-żelowy, Miss Sporty, Lioele, pasiak brązowy z Essence i teraz FF kupiłam Swatch skradł moje serce
Kupiłam róż
Polazłam też do drogerii Aster w nadziei, że jeśli tam jest BD to może uchował się jeszcze jakiś rozświetlacz, ale jest jeszcze WC i Cucuba z Catrice

Cytat:
To nie dłub tam
U mnie nic nie wpada
U mnie wpada Jedna bateria wchodzi tak głęboko, że nie mogę jej wyjąć. Może ten otwór jest za wąski i to dlatego.

Cytat:
My też się cieszymy

Cytat:
Użyłam tego swojego z Elseve. Co prawda włosy siedzą na swoim miejscu, ale chyba zbyt wiele w nim oblepiaczy. Nie chcę jeszcze aż tak do końca dyskwalifikować tych kosmetyków, bo niechciany efekt mógł być spowodowany chorobą . Próbować będę.
A ja kupiłam ten Gliss Kur i już użyłam. Zobaczymy jak mi włosy wyschną. I czy bardzo mnie będzie swędziała głowa.
W ogóle zauważyłam, że ostatnio mniej włosów wypada mi podczas mycia, bo wcześniej miałam całe sitko, a teraz kilka pojedynczych włosów, chyba że wszystkie prześlizgują się przez sitko i wpadają do odpływu i dlatego wydaje się, że ich nie ma Może to co mi miało wypaść, zwłaszcza po tej trwałej, już wypadło

Cytat:
Znając durnowatą Kasię, pewnie będzie miała. Jak to ludowe porzekadło prawi : kto ma miękkie serce, musi mieć ... itp itd.
Oj Kasia, Kasia. Jak któryś poprosi Cię o przysługę to przypomnij sobie jak musiałaś z anginą zapitalać autobusem po cytryny

Idę robić drinka, pohałasuję trochę blenderem
Stary 2012-11-07, 23:45   #3975
'Estelle'

Cytat:
Cześć Gadułki !

Komputer naprawiony. To tylko, co mnie raduje, zasilacz padł. No, ale jakżeby u mnie mogło być inaczej : bez interwencji osoby z legitymacją "naszej" telewizji nie obeszło się. Połaszczyłam się na nowo otwarty sklep / punkt naprawczy. Ale już po wszystkim i to najważniejsze.
Buuuu, nieładnie, bardzo nieładnie ze strony sklepu
Dobrze, że ostatecznie wszystko jest ok.
Miło Cię widzieć z powrotem
Cytat:
Po cytryny jechałam sama. Autobusem, bo mój pojazd dopiero na sobotę będzie gotowy. Od tej pory, zgodnie z Waszymi sugestiami, wszystkim okolicznym wyzyskiwaczom pokazywać będę gdzie się zgina dziób pingwina.
W głowie mi się nie mieści, żeby nie pomóc w takiej chwili
Jak się tu dowiem, że znowu miałaś słabą wolę, to osobiście pojadę do tego Twojego miasteczka, żeby ci skopać NO!

Cytat:
Choróbsko wolno acz odczuwalnie idzie sobie precz. Kicham, prycham, ale już oskrzela nie bolą. Bo z anginą sobie poradziłam, ale poooszło w oskrzela. Pani w aptece wmusiła we mnie rzecz rewelacyjną : syrop herbapect. Powiem jedno - skuteczny i to bardzo.
Uff, choróbsko precz
A o syropku dobrze wiedzieć, bo nie wiadomo, kiedy taka informacja się przyda.
Ale nadal się trochę boję, że bez antybiotyku może być niedoleczone. Nie to, że namawiam, bo sama rzadko po nie sięgam, ale jednak po info od teściowej trochę się wystraszyłam
Cytat:
Czekamy na relację
Cytat:
A widzisz . Słusznie zrobiłam plując na nie, kiedy to nowe składy zobaczyłam.
Nawet bardzo. W pale się nie mieści.
BTW, fajna ta strona sklepu, którą pokazywałaś I wysyłka za darmo Milion razy bardziej się opłaca niż w Sephorze
Cytat:
bo będzie a potem

[QUOTE=Finlora;37491767]Ty mnie lepiej nie denerwuj

Kupiłam róż
Polazłam też do drogerii Aster w nadziei, że jeśli tam jest BD to może uchował się jeszcze jakiś rozświetlacz, ale jest jeszcze WC i Cucuba z Catrice
Cytat:
Nie denerwuję
Widzisz, masz szansę dorwać go w Aster'ach czy jak to tam odmieniać
Poluj naprawdę jest piękny. I taką dyskretną taflę daje, satynową taką... chyba żaden rozświetlacz do tej pory tak bardzo mi się nie podobał...

Cytat:
Swojego nie zblendowałam, ale nieźle dał mi po głowie

Stary 2012-11-08, 04:49   #3976
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
A ja kupiłam ten Gliss Kur i już użyłam. Zobaczymy jak mi włosy wyschną. I czy bardzo mnie będzie swędziała głowa.

No to

Cytat:
Napisane przez Finlora
W ogóle zauważyłam, że ostatnio mniej włosów wypada mi podczas mycia

Może Ci nowa sytuacja życiowa tak dobrze służy ?!

Cytat:
Buuuu, nieładnie, bardzo nieładnie ze strony sklepu
To pewnie dlatego, że jeszcze mnie nie znali. Już poznali. Nawet mi darmową "przywózkę" zaproponowali

Cytat:
Napisane przez Estelle
Jak się tu dowiem, że znowu miałaś słabą wolę, to osobiście pojadę do tego Twojego miasteczka, żeby ci skopać NO!
Nawet sobie nie wyobrażasz, jak często potrzebowałabym tego.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Ale nadal się trochę boję, że bez antybiotyku może być niedoleczone. Nie to, że namawiam, bo sama rzadko po nie sięgam, ale jednak po info od teściowej trochę się wystraszyłam
Masz świętą rację. Mnie samej przy infekcji wrzeszczą : grupa najwyższego ryzyka, rentgen {lub co innego} i antybiotyk. Ale ja już żrę każdego dnia takie ilości piguł, że każda następna przyprawia mnie o mdłości.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Czekamy na relację
Jedną to już mogę Wam zdać : niech Was nie podkusi kupić szampon i odżywkę z Isany, seria repair {odbudowująca do włosów zniszczonych} z olejkiem arganowym i pantenolem. Garście włosów przy myciu wyciągnęłam i łeb swędział.

Cytat:
Napisane przez Estelle
fajna ta strona sklepu, którą pokazywałaś
Zapisz. Może się przydać.

U mnie leje. Aniołki sikają ludziom na głowy.

Miłego dnia
Stary 2012-11-08, 13:42   #3977
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cześć
Opuściła mnie wena,ale czytałam Was na bieżąco Możecie mi pomóc? Mam okazję kupić taniej,któryś z tych zestawów pędzli- http://www.drogerianaturalna.pl/ecot...-makijazu.html lub http://www.drogerianaturalna.pl/ecot...-makijazu.html . Warto inwestować?

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2012-11-08, 22:25   #3978
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
W głowie mi się nie mieści, żeby nie pomóc w takiej chwili
Ja Ci pomogę

Cytat:
Swojego nie zblendowałam, ale nieźle dał mi po głowie
Ja chyba zaraz sobie zrobię
Śmialiśmy się ostatnio z TŻ'em, że tyle nam alkoholu zostało, że moglibyśmy codziennie nieźle się nawalić
Myślimy nad zrobieniem u nas sylwestra, więc może się zużyje

Cytat:
No to
Swędzi jak zawsze

Cytat:
Może Ci nowa sytuacja życiowa tak dobrze służy ?!
E tam, pewnie to co miało wypaść już wypadło i teraz następna partia czeka na wiosnę

Cytat:
To pewnie dlatego, że jeszcze mnie nie znali. Już poznali. Nawet mi darmową "przywózkę" zaproponowali
Coś Ty im tam nagadała, że tacy potulni się zrobili?

Cytat:
Jedną to już mogę Wam zdać : niech Was nie podkusi kupić szampon i odżywkę z Isany, seria repair {odbudowująca do włosów zniszczonych} z olejkiem arganowym i pantenolem. Garście włosów przy myciu wyciągnęłam i łeb swędział.
Dobrze wiedzieć, nawet jak ostatnio byłam w Rossmannie i widziałam te szampony w promocji to zastanawiałam się czy nie wziąć na próbę. Mam jedynie odżywkę z olejem babaasu, używałam jej do mycia, nawet fajna, tylko włosy jeszcze szybciej się przetłuszczały. Ale chyba ją wycofali.

Cytat:
Cześć
Opuściła mnie wena,ale czytałam Was na bieżąco Możecie mi pomóc? Mam okazję kupić taniej,któryś z tych zestawów pędzli- http://www.drogerianaturalna.pl/ecot...-makijazu.html lub http://www.drogerianaturalna.pl/ecot...-makijazu.html . Warto inwestować?
Ciężko powiedzieć. Ja mam ten drugi i tego malutkiego kabuki wcale nie używam, próbowałam, ale mnie wkurzał, bo naprawdę jest malutki i ciężko się go nawet w ręce trzyma. W sumie i w jednym i w drugim masz 3 pędzelki do cieni. W tym drugim jest pędzelek do pudru, a w pierwszym jest chyba pędzelek do różu, który w sumie też można używać do pudru.

Nie wiem czy wiecie, ale 3 grudnia jest DDD
http://dziendarmowejdostawy.pl/

Asia, co o tym sądzisz?
http://www.czarymary.pl/p_854890_mas...a_wlosow_200ml
Stary 2012-11-09, 00:33   #3979
'Estelle'

Cytat:
I dobra, trzymaj ich za dżajka
Cytat:
Nawet sobie nie wyobrażasz, jak często potrzebowałabym tego.
Szkoda, że nie mam bliżej

Cytat:
Masz świętą rację. Mnie samej przy infekcji wrzeszczą : grupa najwyższego ryzyka, rentgen {lub co innego} i antybiotyk. Ale ja już żrę każdego dnia takie ilości piguł, że każda następna przyprawia mnie o mdłości.
Uuuuu, rozumiem

Cytat:
Jakoś nigdy nie ciągnęlo mnie do Isany. Czasem mam ochotę na te odżywki w sprayu, ale zaraz potem łapię się na tym, że mam w chałupie 2 spraye, 1 piankę i masę półproduktów w razie czego.
Cytat:
Zapisz. Może się przydać.

Cytat:
U mnie leje. Aniołki sikają ludziom na głowy.

U mnie też nasikały
Cytat:
Cześć
A ile taniej?
Nie znam akurat tych pędzli, ale ogólnie Ecotoolsy są miłe w użyciu . Mam inny zestaw dooczny i lubię. Szczególnie ten skośny, sam robi blendowanie i w ogóle makijaż oczka

Najtaniej pewnie i tak na iherb, mnie kosztowało 7$ już z wysyłką. Tylko musisz mieć kartę do płatności w sieci. Wtedy dam Ci kod zniżkowy i będzie -5$

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:
Ja Ci pomogę
Pomóż

Cytat:
Ja chyba zaraz sobie zrobię
Śmialiśmy się ostatnio z TŻ'em, że tyle nam alkoholu zostało, że moglibyśmy codziennie nieźle się nawalić
Myślimy nad zrobieniem u nas sylwestra, więc może się zużyje
U mnie też alkoholu sporo, ale na sylwestra to on się nie nadaje Same wynalazki z całego świata, śmierdziuchy udziwnione Słodka wódka ze złotem, arak, ouzo, jakieś dziwadło w kamionkowej butli w kształcie Kozaka Sama się tego boję pić

Cytat:

Asia, co o tym sądzisz?
http://www.czarymary.pl/p_854890_mas...a_wlosow_200ml

Dobrze wiedzieć, dzięki za cynk
Odpowiednio wcześniej, to się człowiek może przygotować

A odżywka typowo olejowa, przed myciem bym stosowała. Składowo fajna

Stary 2012-11-09, 05:43   #3980
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Możecie mi pomóc? Mam okazję kupić taniej,któryś z tych zestawów pędzli-
Nie wiem, nie znam się.

Cytat:
Coś Ty im tam nagadała, że tacy potulni się zrobili?

Gwarantuję, że nie chciałabyś usłyszeć

Cytat:
Słodka wódka ze złotem, arak, ouzo, jakieś dziwadło w kamionkowej butli w kształcie Kozaka Sama się tego boję pić
Ta wódka to Goldwasser ? Smaczna ! Ouzo tez bym nie pogardziła.

U mnie nadal te z góry sikają.

Miłego dnia
Stary 2012-11-09, 13:08   #3981
'Estelle'

Cytat:
C

Miłego dnia
A sama nie wiem nawet co za wódka Stoi od wieków i nikt jej nie pije, etykieta mi z głowy wyparowała, nie wiem czy nie jakas ruska

U mnie te z góry mają chora prostatę Sikają, ale z przerwami albo małymi kropelkami
W sumie to i lepiej, bo nie lubię. Nie przeszkadza mi jesienna szarówa [nawet czasem mi się podoba], ale jak leje, to jest niefajnie. No, jeszcze taką mgiełko-mżawkę mogę znieść

Stary 2012-11-09, 22:17   #3982
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze wiedzieć, dzięki za cynk
Odpowiednio wcześniej, to się człowiek może przygotować
Ja aż się boję, bo skoro można "zaoszczędzić" na przesyłce to można więcej wydać na kosmetyki i takie tam
To nic, że tak naprawdę nic się nie zaoszczędzi, a nawet jeszcze więcej kasy pójdzie, bo skoro przesyłka jest darmowa to trzeba korzystać

Cytat:
A odżywka typowo olejowa, przed myciem bym stosowała. Składowo fajna
Dzięki. Myślę, że się skuszę, bo do paczkomatów jest darmowa dostawa I może od razu też na mydło Aleppo
Szkoda, że ten szampon jest taki drogi, bo składowo chyba całkiem nieźle wygląda. http://www.czarymary.pl/p_847798_sza...gdalowy_miodem

Cytat:
Gwarantuję, że nie chciałabyś usłyszeć
Aż tak?

Cytat:
U mnie też, przez większość dnia.

Pamiętacie jak pisałam, że chciałam kupić na allegro pastę cukrową? To było jeszcze przed ślubem, po niezbyt udanym eksperymencie chciałam wypróbować taką kupną. Tylko, że źle kliknęłam, tzn nie tą aukcję. Pomyliłam się. A ten sprzedający miał kilka negatywnych i neutralnych komentarzy za bardzo późną wysyłkę, więc mimo maila od razu po zakupie, przesyłkę dostałam dopiero po ponad 2 tygodniach, kiedy napisałam do niego maila (wysłał kurierem jeszcze tego samego dnia, chociaż zapłaciłam za list priorytetowy). Ale do rzeczy. Kliknęłam na to http://allegro.pl/pasta-cukrowa-do-d...697073231.html, a dostałam pastę w takim pojemniczku, do których pakują w marketach sałatki na wagę W czymś takim http://megapack.kei.pl/img/gal/pojemniki.jpg. W dodatku ma zbyt rzadką konsystencję, za cholerę nie chce się odkleić od palców, jedyny sposób użycia jej to pewnie w taki sposób jak wosk czyli nałożyć szpatułką, przykleić jakiś pasek i oderwać. I tak sobie myślę, że dostałam domową samoróbkę, zwłaszcza, że w takim a nie innym pudełku. I zastanawiam się co robić. Pisać do gościa, wystawić odpowiedni komentarz? Widziałam w jego komentarzach, że inne osoby też kupiły tę pastę i zastanawiałam się czy nie napisać do kogoś z pytaniem co dostał
Stary 2012-11-10, 00:31   #3983
'Estelle'

Cytat:
Ja aż się boję, bo skoro można "zaoszczędzić" na przesyłce to można więcej wydać na kosmetyki i takie tam
To nic, że tak naprawdę nic się nie zaoszczędzi, a nawet jeszcze więcej kasy pójdzie, bo skoro przesyłka jest darmowa to trzeba korzystać

Dzięki. Myślę, że się skuszę, bo do paczkomatów jest darmowa dostawa I może od razu też na mydło Aleppo
Szkoda, że ten szampon jest taki drogi, bo składowo chyba całkiem nieźle wygląda. http://www.czarymary.pl/p_847798_sza...gdalowy_miodem

Pamiętacie jak pisałam, że chciałam kupić na allegro pastę cukrową? To było jeszcze przed ślubem, po niezbyt udanym eksperymencie chciałam wypróbować taką kupną. Tylko, że źle kliknęłam, tzn nie tą aukcję. Pomyliłam się. A ten sprzedający miał kilka negatywnych i neutralnych komentarzy za bardzo późną wysyłkę, więc mimo maila od razu po zakupie, przesyłkę dostałam dopiero po ponad 2 tygodniach, kiedy napisałam do niego maila (wysłał kurierem jeszcze tego samego dnia, chociaż zapłaciłam za list priorytetowy). Ale do rzeczy. Kliknęłam na to http://allegro.pl/pasta-cukrowa-do-d...697073231.html, a dostałam pastę w takim pojemniczku, do których pakują w marketach sałatki na wagę W czymś takim http://megapack.kei.pl/img/gal/pojemniki.jpg. W dodatku ma zbyt rzadką konsystencję, za cholerę nie chce się odkleić od palców, jedyny sposób użycia jej to pewnie w taki sposób jak wosk czyli nałożyć szpatułką, przykleić jakiś pasek i oderwać. I tak sobie myślę, że dostałam domową samoróbkę, zwłaszcza, że w takim a nie innym pudełku. I zastanawiam się co robić. Pisać do gościa, wystawić odpowiedni komentarz? Widziałam w jego komentarzach, że inne osoby też kupiły tę pastę i zastanawiałam się czy nie napisać do kogoś z pytaniem co dostał
Zakupy z darmową dostawą to samo złoooo
I faktycznie, too obliczone na to, aby wyciągnąć kasę. Dla wszystkich niezdecydowanych, aby wreszcie skłonić ich do zakupu. W dodatku to działa tak, że się ciągle dorzuca coś do koszyka, bo następnym razem trzeba będzie przecież dopłacić za dostawę ZUOOOOO

Mydło Aleppo też mam na oku, może to dobra okazja, żeby kupić , jakieś mocne, ze 70%, chociaż ostatnio [odpukać] gęba moja wygląda całkiem przyzwoicie.

W związku z czym nadmienić muszę, że namawiam Cię Aguś na koreańską pielęgnację. Po niej naprawdę mi się na paszczy poprawiło

Co do szamponu - weź Babydream albo inny łagodny, dodaj ekstrakt z shikakai , rozpuść miodek, wciap trochę oleju migdałowego zmieszanego z emulgatorem, glicerynę, lanolinę i gotowe. Podejrzewam, że większość składników znajdziesz w mazidłach. Na początek trzeba ciut zainwestować [czy mazidła biorą udział w DDW?], ale ta ilość starczy Ci zdecydowanie na dłużej, na kilka flaszek szamponu, czyli ostatecznie będzie taniej

Natomiast w sprawie pasty napisz bezpośrednio do Allegro. Wrzuć zdjęcia produktu na serwer, dodaj w linku do zgłoszenia, przedstaw sprawę, że towar w zupełności nie odpowiada temu w ofercie , dodaj info o problemach z wysyłką i zażądaj zablokowania konta.

Do innych licytujących też możesz napisać i poproś, aby zrobili to samo, w razie gdyby okazało się, że są w tej samej sytuacji.

Stary 2012-11-10, 02:32   #3984
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
nie wiem czy nie jakas ruska
Nie próbuj rzeczy niewiadomego pochodzenia.

Cytat:
Napisane przez Estelle
mnie te z góry mają chora prostatę

U mnie wczoraj wieczorem deszcz ze śniegiem.

Cytat:
Dobre ! Jak bonie dydy - dobre !

Cytat:
Napisane przez Finlora
Aż tak?

No nie, bardzo kulturalnie. Na koniec mojej perory poinformowałam ich uprzejmie, że tak ich urządzę w miejscowych mediach, iż w ciągu miesiąca zmuszeni będą sklep zamknąć.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Pamiętacie jak pisałam, że chciałam kupić na allegro pastę cukrową?
O matko kochana, ale oszust.
Zrób tak, jak Ci Asia radzi.

Cytat:

Dzisiaj kaczuszka wraca od lakiernika. Już się nie mogę doczekać. "Do rąk" dostanę ją w poniedziałek wieczorem. Trzeba jeszcze klimatyzację napełnić, opony na zimowe zmienić i koła wyważyć.

Miłego dnia
Stary 2012-11-10, 11:07   #3985
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:

Ciężko powiedzieć. Ja mam ten drugi i tego malutkiego kabuki wcale nie używam, próbowałam, ale mnie wkurzał, bo naprawdę jest malutki i ciężko się go nawet w ręce trzyma. W sumie i w jednym i w drugim masz 3 pędzelki do cieni. W tym drugim jest pędzelek do pudru, a w pierwszym jest chyba pędzelek do różu, który w sumie też można używać do pudru.

Dzięki

O nie

Cytat:
A ile taniej?
Nie znam akurat tych pędzli, ale ogólnie Ecotoolsy są miłe w użyciu . Mam inny zestaw dooczny i lubię. Szczególnie ten skośny, sam robi blendowanie i w ogóle makijaż oczka

Najtaniej pewnie i tak na iherb, mnie kosztowało 7$ już z wysyłką. Tylko musisz mieć kartę do płatności w sieci. Wtedy dam Ci kod zniżkowy i będzie -5$
40zł Czyli taniej chyba niż z tej strony,prawda? Mam konto internetowe, wystarczy? (Widać,że się na tym nie znam)

Cytat:

Mnie Ouzo nie smakuje Dostałam raz od koleżanki i leży to nadal, muszę wylać,bo do picia się już pewnie nie nadaje

Cytat:

Dzisiaj kaczuszka wraca od lakiernika. Już się nie mogę doczekać. "Do rąk" dostanę ją w poniedziałek wieczorem. Trzeba jeszcze klimatyzację napełnić, opony na zimowe zmienić i koła wyważyć.
O matko

O to fajnie A zmiana opon to już drobne poprawki Ja się muszę do starostwa wybrać, zapłacić na mój plastik

Od kilku miesięcy zbierałam grosze i drobne pieniążki do słoika i wiecie ile w ten sposób uzbierałam 50zł Tak to bym wydała na byle co,a tu już mam na prezent na Gwiazdkę Teraz zbieram i w Krakowie i w domu, ciekawe kiedy uzbieram całe "skarbonki" Tylko gorzej z wymianą tych drobnych:| Wczoraj w sklepie nie chciała przyjąć,więc powiedziałam,że płacę za zakupy po 10gr i tyle

Stary 2012-11-10, 23:09   #3986
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
I faktycznie, too obliczone na to, aby wyciągnąć kasę. Dla wszystkich niezdecydowanych, aby wreszcie skłonić ich do zakupu. W dodatku to działa tak, że się ciągle dorzuca coś do koszyka, bo następnym razem trzeba będzie przecież dopłacić za dostawę ZUOOOOO
Nooooooo

Cytat:
Mydło Aleppo też mam na oku, może to dobra okazja, żeby kupić , jakieś mocne, ze 70%, chociaż ostatnio [odpukać] gęba moja wygląda całkiem przyzwoicie.
A 70% nie za mocne trochę? Ja się zastanawiam nad jakimś 5% albo góra 20% na początek.

Cytat:
Co do szamponu - weź Babydream albo inny łagodny, dodaj ekstrakt z shikakai , rozpuść miodek, wciap trochę oleju migdałowego zmieszanego z emulgatorem, glicerynę, lanolinę i gotowe. Podejrzewam, że większość składników znajdziesz w mazidłach. Na początek trzeba ciut zainwestować [czy mazidła biorą udział w DDW?], ale ta ilość starczy Ci zdecydowanie na dłużej, na kilka flaszek szamponu, czyli ostatecznie będzie taniej
Na pewno nie BD, bo mi robi masakrę na głowie Ale pomyślę nad tym co napisałaś. Mazideł nie ma, przynajmniej na razie. W zeszłym roku był jakiś sklep gdzie można było zamówić glinki, ale nie mogę znaleźć.

Cytat:
Natomiast w sprawie pasty napisz bezpośrednio do Allegro. Wrzuć zdjęcia produktu na serwer, dodaj w linku do zgłoszenia, przedstaw sprawę, że towar w zupełności nie odpowiada temu w ofercie , dodaj info o problemach z wysyłką i zażądaj zablokowania konta.

Do innych licytujących też możesz napisać i poproś, aby zrobili to samo, w razie gdyby okazało się, że są w tej samej sytuacji.
Na razie napisałam do kilku licytujących i dostałam jedną odpowiedź, że dostała wprawdzie w grubym plastikowym pudełku, ale też widać było, że była robiona w domu, bo za rzadka wyszła.

Cytat:
Dobre ! Jak bonie dydy - dobre !
Ty się śmiej tylko lepiej powiedz co będziesz zamawiała

Cytat:
Trzymam kciuki, żeby dobrze było Daj znać w poniedziałek jak odbierzesz.

Cytat:
O nie
Sasasasa

Cytat:
Od kilku miesięcy zbierałam grosze i drobne pieniążki do słoika i wiecie ile w ten sposób uzbierałam 50zł Tak to bym wydała na byle co,a tu już mam na prezent na Gwiazdkę Teraz zbieram i w Krakowie i w domu, ciekawe kiedy uzbieram całe "skarbonki" Tylko gorzej z wymianą tych drobnych:| Wczoraj w sklepie nie chciała przyjąć,więc powiedziałam,że płacę za zakupy po 10gr i tyle
Super
Ja co miesiąc wrzucam dychę do skarbonki, z której idą pieniądze na szczepienia dla Reksia i Czarnej i inne wizyty u weta, żebym nie była zaskoczona, że muszę nagle stówę wywalić.
Stary 2012-11-11, 03:26   #3987
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Od kilku miesięcy zbierałam grosze i drobne pieniążki do słoika i wiecie ile w ten sposób uzbierałam 50zł
Jejku, jejku - jaki dobry pomysł ! Ściągam od Ciebie i też zacznę tak robić

Cytat:
W zeszłym roku był jakiś sklep gdzie można było zamówić glinki, ale nie mogę znaleźć.
http://www.kosmetyki-natury.eu/pl/c/Glinki-do-twarzy/64
http://www.ecospa.pl/glinki-c-33.htm...FYpY3godAFsA-g
http://www.e-naturalne.pl/pl/c/Glinki-i-blota/27

Cytat:
Napisane przez Finlora
Ty się śmiej tylko lepiej powiedz co będziesz zamawiała
Proszę bardzo :
http://www.hairstore.pl/herome-nouri...-10ml-p65.html x 2
http://www.hairstore.pl/herome-cutic...k-10ml-p4.html
Jeśli będą mieli darmową dostawę i ktoś mi o tej akcji przypomni.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Ja co miesiąc wrzucam dychę do skarbonki, z której idą pieniądze na szczepienia dla Reksia i Czarnej i inne wizyty u weta, żebym nie była zaskoczona, że muszę nagle stówę wywalić.
Jak już napisałam - znakomity pomysł. Tak zrobię, bo mnie w lutym lub w marcu sterylizacja Agatki - Łaciatki czeka.

Miłego dnia
Stary 2012-11-11, 13:09   #3988
Finlora
Zakorzenienie

Dzięki

Cytat:
Proszę bardzo :
http://www.hairstore.pl/herome-nouri...-10ml-p65.html x 2
http://www.hairstore.pl/herome-cutic...k-10ml-p4.html
Jeśli będą mieli darmową dostawę i ktoś mi o tej akcji przypomni.
Już my Ci na pewno przypomnimy

Cytat:
Jak już napisałam - znakomity pomysł. Tak zrobię, bo mnie w lutym lub w marcu sterylizacja Agatki - Łaciatki czeka.
O właśnie, jak tam Agatka kontra reszta zwierzyńca?
Stary 2012-11-11, 20:55   #3989
'Estelle'

Cytat:
Nie próbuj rzeczy niewiadomego pochodzenia.
A nie, żadne takie. Wódka jest sklepowa, tylko nie pamiętam kraju produkcji i czy konkretnie to akurat ta, czy jaki inny wynalazek

Cytat:

Jak czytam Twoje relacje, to aż czasami łapię się za głowę, jaka rozbieżność pogodowa może być w jednym, małym kraju.

Cytat:
40zł Czyli taniej chyba niż z tej strony,prawda? Mam konto internetowe, wystarczy? (Widać,że się na tym nie znam)

Mnie Ouzo nie smakuje Dostałam raz od koleżanki i leży to nadal, muszę wylać,bo do picia się już pewnie nie nadaje
Nie, nie taniej
Z rabatem za pierwsze zakupy płaciłam jakieś 23 zł.

Ouzo dodawałam czasem do kawki, bo samodzielnie też nie bardzo mi smakuje. Do smaku do Malibu z mleczkiem też się nadaje. Może się przekonam do niego solo
Cytat:
A 70% nie za mocne trochę? Ja się zastanawiam nad jakimś 5% albo góra 20% na początek.

Na razie napisałam do kilku licytujących i dostałam jedną odpowiedź, że dostała wprawdzie w grubym plastikowym pudełku, ale też widać było, że była robiona w domu, bo za rzadka wyszła.
E tam, 20% to do suchej skóry. A mnie zależy na kosiarzu pryszczulców, mimo, że ostatnio moja gęba już nie wymaga takiej ostrej interwencji Nie tłuści się też tak, jak kiedyś.
W ogóle to zapomniałam Wam napisać, że chyba znalazłam idealny krem. Odżywczy, choć w miarę lekki, po nałożeniu świeci się na skórze, ale rano wstaję z zupełnym matem na facjacie . I jak nie zmyję twarzy rano micelem, to ten mat potrafi utrzymać mi się cały dzień. W dodatku nie zapycha. No normalnie marzenie

Stary 2012-11-11, 21:30   #3990
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Jak czytam Twoje relacje, to aż czasami łapię się za głowę, jaka rozbieżność pogodowa może być w jednym, małym kraju.
A u mnie dzisiaj przez większość dnia było tak ciepło, że miałam balkon otwarty i psisko mogło się powygrzewać

Cytat:
E tam, 20% to do suchej skóry. A mnie zależy na kosiarzu pryszczulców, mimo, że ostatnio moja gęba już nie wymaga takiej ostrej interwencji Nie tłuści się też tak, jak kiedyś.
No ja w zasadzie mam ostatnio dosyć suchą skórę, tyle, że z tendencją do przetłuszczania i pryszczy. Skoro mówisz, że 20% do suchej to teraz waham się między tym a 40%.
W ogóle moje czoło zabawnie wygląda - niby nie ma pryszczy (tzn od czasu do czasu pojawiają się jakiś pojedyncze małe krostki), ale są takie małe czerwone plamki jakby pod skórą, nie są wypukłe, bo jak przesuwam palcem to nic nie czuję, po prostu widać takie przebarwienia, dziwne to to

Cytat:
W ogóle to zapomniałam Wam napisać, że chyba znalazłam idealny krem. Odżywczy, choć w miarę lekki, po nałożeniu świeci się na skórze, ale rano wstaję z zupełnym matem na facjacie . I jak nie zmyję twarzy rano micelem, to ten mat potrafi utrzymać mi się cały dzień. W dodatku nie zapycha. No normalnie marzenie
A to jakiś sklepowy czy robiony?

popijam
Moje ulubione - Fortuna Czarne
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości