|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a o jakie zakupy ci chodzi? ciuchy czy akcesoria? Cytat:
Cytat:
![]() a ja jutro rano pędzę na słynną glukozę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1953 | ||
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1954 |
Zakorzenienie
|
Głupie pytanie, ale kiedy sie robi i czy zawsze glukozę? w poprzedniej ciąży nie robilam, teraz nic mi lekarka nie mówila....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1955 |
Zakorzenienie
|
teraz się robi zawsze. przeważnie miedzy 24-28 tyg ale zalezy od lekarza
![]() |
#1956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wiecie, że na tym bebiklubie to tych co mają dużo głosów podejrzewają o hackerstwo :/ masakra jakaś... praktycznie co chwilę pojawia się nowy post i oczerniają, np przed chwilą przeczytałam, że te co mają powyżej 400 głosów wolą siedzieć przed kompem dla głupiej ramki i mleka niż spędzać czas z dzieckiem. Odpisałam, że w tym momencie mnie obrażają, bo jestem chora i leżę w łóżku, a w tym czasie mąż spędził dziś z córką poza domem, co miłe dla mnie nie było. jakbym wiedziała, że taka atmosfera będzie to bym w ogóle nie brała w tym udziału, w sumie nie chciałam brać, tylko rejestrowałam się dla próbek mleka i tam było to pytanie, więc napisałam i dopiero potem zauważyłam, że biorę udział w konkursie.
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-11-11 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1957 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za kciuki
![]() ObserwujeCie, oby Ci jutro szybciutko czas zleciał ![]() Strippi, dajesz do przodu! Przepędzimy dziada! Idę ogarnąć się tam i ówdzie na jutro ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha dobre dobre ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1959 |
Wtajemniczenie
|
Ale głosowanie jeszcze nie skończone....
DOBRANOC mamuśki!
![]() |
![]() |
#1960 |
Rozeznanie
|
no i imię mamy wybrane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1961 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1962 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie
![]() My dziś pospaliśmy, że ho ho... Obudziliśmy się o 11stej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny a my jutro na 7.30 jedziemy na to dodatkowe usg do szpitala, żeby się dowiedzieć co z tą stópką naszego szkraba... Kurcze, ale się boję ![]() ![]() ![]() ![]() I lecę Was nadrabiać ![]()
![]() |
#1963 | ||
Rozeznanie
|
[QUOTE=Mokka_83;37564197]
Dziewczyny a my jutro na 7.30 jedziemy na to dodatkowe usg do szpitala, żeby się dowiedzieć co z tą stópką naszego szkraba... Kurcze, ale się boję ![]() ![]() ![]() ![]() I lecę Was nadrabiać ![]() Kochana trzymam jutro za maluszka mocne kciuki wszystko będzie dobrze, pisz jak tylko wrócisz jesteśmy z Tobą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
Oooo glukoza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1964 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ja tym razem nie mogę się zdecydować a decyzja zależy tylko ode mnie..... może coś mnie oświeci ,natchnie ![]() a co do imienia michał to też myślę o nim i jeszcze 2 innych ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1965 |
Zadomowienie
|
A na zakończenie dnia coś z wizyty u teściów.
Teściowa otwiera nam drzwi i od wejścia "Cześć grubasy!". Pytam więc jakie grubasy i co ma na myśli, a ona niby w żartach, że o nas chodzi. Powiedziałam, że jestem w ciąży, a nie gruba. Coś czuję, że gdy ja następnym razem otworzę drzwi, to powiem "Cześć gorole!" ![]()
![]() |
![]() |
#1966 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no coś Ty ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1967 | ||
Zakorzenienie
|
tak jak u nas
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eh no i wstalam, haha ale powiem wam - nie radze jesc pol sloika NUTELLI - czulam czulam jak Emilek sie rusza, ale kopniaka nie zapodal ![]() no ale nie moglam sie oprzec pokusie i zjedzenia jej, tak ladnie do mnie mowila ''kasiu kasiu ZJEDZ MNIE !!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() rozgrzeszam się, że to "Niedziela" haha
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1970 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
i znów tydzień pracy przede mną ![]() Czy to juz połowa u mnie czy za tydzień ? ![]()
![]() |
#1971 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry witam z komunikacji miejskiej, w ten cieply poniedzialek I milego dnia zycze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1972 | |
Zakorzenienie
|
O proszę jaki znany pomnik
![]() Nestelle masz super dzieciaki a teksty Ninki powalają ![]() Strippi zagłosowane x3 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wstałam wcześniej, głowę umyłam a później jade do dziewczyn do pracy na chwilę, mamy małe spotkanie, będzie tort ![]() Wczoraj wieczorem mały tak szalał jak nigdy pierwszy raz tak długo. TŻ trzymał rękę to tyle razy dostał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1973 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() przez cały weekend dzidziuś kopnął tylko 2razy, a od wczoraj ani RAZ!!! ![]() mąż czekał po kilkanaście razy żeby go mały/mała kopnął / kopnęła ale skąd nawet nie myśli maluch dać znać że tam jest ... ehhhh... pewnie bobas jest jeszcze za mały żeby tak cały czas kopać ... ale jesteśmy już w 20tc, więc liczę że teraz bd rósł w silę a tym samym coraz częściej dawał o sobie znać!!! ![]() i kolejny tydzień pracy rozpoczął się z pięciokrotnym podejściem do wstawania ![]() ![]() ![]() poza tym po wczorajszych dziwnych 3 godzinnych bólach pod żebrami i w niskim podbrzuszu nic się nie dzieje... nie wiem z czego takie boleści i pikanie mnie dopadło... tzn. chyba przypuszczam, że zjadłam takiego ostrzejszego sosu do ryżu i masz babo placek... ja sama mam zespół wrażliwego jelita, ale nie mogę brać leków na tą dolegliwość w ciąży ze względu na skład ... trudno przeżyję ... ![]() od rana znów mam MEGA mdłości... ![]() ![]() ![]() odliczam dni a nawet godziny do badania usg... a to dopiero 28 listopada!!! ![]() ![]() dziś może WRESZCIE rozstrzygnie się coś o pracy dla mojego męża... co prawda totalnie poza jego profesją, i bd musiał dojeżdżać ok 40minut w jedna stroną przez kilka msc ale trudno... na strat ważne żeby miał jakąkolwiek robotę a potem może już szukać lub sam próbować w jakiejkolwiek dziedzinie ... więc mam strasznego stresa, bo widzę jak się chłopina męczy w domu ... trzymajcie kciuki, żeby właśnie dziś się wreszcie coś wyjaśniło! ![]() Mokka_83 - pisz zaraz jak bd mogła co z dzidzią!!! ![]() ![]() ![]() trzymamy kciuki ![]() ![]() Edytowane przez myaja Czas edycji: 2012-11-12 o 06:40 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za tydzien ![]() witam się w środku nocy jak dla mnie ![]() ![]() chociaż wolałabym najpierw się napić przesmacznej zimnej gazowanej koli ![]() tak mi się chce pić że masakra ![]() idę jak będę w stanie to może na tel was poczytam w przychodni. miłego ranka.
![]() |
![]() |
#1975 |
Zadomowienie
|
Hej kochane...
Powiedzcie proszę- jak z Waszym spaniem? Ja od paru dni kompletnie nie potrafię spać, budzę się w nocy, a kręgosłup, to mi chyba wkrótce odpadnie. Mąż wczoraj zrobił mi masaż ![]() Pomijając hasło teściowej. to nawet wczoraj bylo miło. Babcia mojego męża była pierwszą, która powiedziała mi, że ładnie wyglądam w ciąży. Jednak zawsze mam wrażenie, że w powietrzu wisi myśl, aby siostra mojego męża w końcu zdecydowała się na dziecko. Liczą, że jak przyjedzie na święta to brzuszka mi pozazdrości, ale ja uważam, że ona należy do osób dość wygodnych- teraz sobie z mężem pracują i skupiają sie na sobie, no a lata niestety leca. Jednak to nie moja sprawa. Mama przyjedzie dzisiaj i pomoże mi przewieść blat do kuchni. Mąż zawiesił wczoraj dwie kolejne szafki i nie obyło się bez problemów jak zwykle. A zaraz chyba przejdę się do Biedronki, bo widziałam w gazetce, że mają fajne drewniane akcesoria do kuchni ![]() A taki ma maly off-top. Stanęłam wczoraj na wadze....82 kg prawie.... Czyli co? 12 kg mi przybyło......Ale jak????? Mam nadzieję, że to moje ostatnie problemy z trawieniem, no ale jakby nie spojrzeć to niedługo 6 miesiąc zaczynamy i chudnąć nie będę ![]()
![]() |
![]() |
#1976 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() Ja w weekend odpoczywałam w domku choć w sobotę musiałam iść na parę godzinek do pracy tak więc jak wróciłam zaczęliśmy z tż oglądać seriale i tak na okrągło w sobotę do 2 w nocy (uwierzycie ze nie zasnęłam i wytrzymałam pierwszy raz od kiedy w ciąży jestem tak długo wytrzymałam) wczoraj także robiłam odpoczynek od komputera tyle co wieczorkiem zaczęłam was nadrabiać bo tyle żeście naprodukowały ![]() Przyzwyczaiłam się już do myśli, że będziemy mieć córeczkę. Choć jak kolejne dziewczyny piszą że mają synków to jeszcze mnie tam mała zazdrość chwyta, a raczej przykro mi się robi dlaczego nie my. Jakieś głupie uczucie, że zawiodłam tż ale chyba sama sobie wkręcam bo i tak na to wpływu nie mamy. A najważniejsze, że jest i jest zdrowe ;-) gupia jestem wiem. Aaaa i zamówiłam w piątek pierwsze śpioszki dla dziewczynki i jako, że pierwsze to zaszalałam bo już mi się dawno podobały ale ceny zniechęcały ale raz nie zawsze można pozwolić sobie ![]() ![]() ![]() strippi głosuję codziennie i dziś w pracy także więc sądzę, że około 9 głosów pójdzie ![]() ![]() Witam nowe mamusie ![]() nestelle wy to macie przeboje nic tylko basen otwierać ![]() ![]() Mokka trzymam kciuki kochana ![]() Dziewczyny dzięki za gratulacje za córeczkę i za winę zwaloną na hormony ![]() ![]() Dragusia88 u nas się wszyscy cieszą, że dziewczynka ponieważ: 1) w rodzinie pierwsza dziewczynka urodziła się 5 lat temu 2) jak do tej pory to jedyna dziewczynka 3) w ciągu tych 5 lat urodziło się w najbliższej rodzinie 8 chłopców i jeden jest w drodze Czyli statystyka rodzinna 9 chłopców : 2 dziewczynki Babcie i ciocie przynajmniej moja siostra i bratowa są wniebowzięte ![]() ![]() Idę Was nadrabiać bo ja mam w pracy póki co wszystko porobione więc mogę troszkę po ściemniać ![]() Miłego dzionka kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie sąsiad tak samo ma 3 razy i chłopak 2 i 3 to tak rok po roku myśleli, że może za 3 razem córka ale nie dało rady. Znajomi mają 2 córeczki i 3 razy już nie podchodzą choć kolega chce syna i nie jest to wykluczone, że jednak kiedyś jeszcze spróbują jak dziewczynki dorosną choć koleżanka mówi stanowcze nie ![]() Co do owulacji ja wam powiem, że ten złoty strzał nawet nie odnotowałam jak wcześniej wszystkie jakieś notowałam to był tak jakoś inaczej a później jak już wiedziałam że w ciąży jestem ja mówię to był sam początek owulacji będzie dziewczynka jak nic i jest. Choć dla tż chciałam się mylić żeby jednak był chłopiec bo to jego marzenie ![]() No trudno za 2-3 latka będziemy strzelać na synka ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Aaa i w moim wieku dużo dziewczyn miało córeczki przynajmniej u nas w rodzinie więc po 30 na pewno będzie chłopak ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- nestelle Ninka ma rację Antoś piękne imię i u nas niezmiennie panuje od 7 lat ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1979 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
no to ja wciągnęłam wczoraj całą tubkę tego zagęszczone mleka ![]() ![]() a codziennie sobie obiecuj, że już dzisiaj nic nie zjem słodkiego ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1980 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w 26 tygodniu
![]() ![]() Mokka - trzymam kciuki najmocniej jak tylko potrafię!!! ![]() czarny - ale teściowa wypaliła hehe ![]() ![]() Dragusia - czekam na relacje z glukozy ![]() ![]() A ja dziś jadę na wycieczkę ze szkoły rodzenia na PORODÓWKE ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.