Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-11, 18:36   #1951
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
dzisiaj z powodu tej "powodzi " warsztacie nigdzie nie wyszliśmy , kuba zaprosił sobie kolegę do domu a ninka się nudzi i z tej nudy
kombinuje ... upiera się ,że braciszek z brzuszka będzie antosiem ale.... fajnie było by mieć też siostrzyczkę ,więc wpadła na pomysł ,że jak będę miała taaaki brzuszek (i przyniosła dla zobrazowania tematu tą ogromną piłkę na której się skacze... ) to oprócz antka zmieści się jeszcze -antosia!

męczy mnie o buty i każe obiecać ,że jak dorośnie to jej dam choć jedną parę na obcasach argumentując" ale mamusiu one są takie cudowne ,prześliczne wprost stworzone dla mnie"

popłakuje ,że jest jeszcze taaaka mała a przecież ona chce być już duża,ja jej na to ,że urośnie ..no i fajnie być małą, ona na to"...i nic nie potrafić?" (wywnioskowała to z przegranej z kubą w pleya)

"mamo obiecasz mi ,że mi też urosną takie duże i piękne piersi ?"

" moja hipoteza jest taka: jak nie zjem obiadu to więcej czekoladek wejdzie do mojego brzucha"

psociła się kubie i nie chciała przestać ,mówię ,że jeśli go natychmiast nie przeprosi to skończy się to jakąś karą ,ona na to " to zależy jaką karą się to skończy -może przeprosiny nie będą tego warte?"
ninka ma 3,5 roku ...

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Jestem już w 17 tygodniu końcówka, wiemy już, że to chłopczyk. Ma już 13,8 cm.
Mam pytanie macie jakieś rady co do zakupów jestem zielona pod tym wzgledem to moje 1 dziecko nic nie mamy kompletnie. Potrzebuje sie w cos juz chyba zaopatrzyc?
dla maluszka
a o jakie zakupy ci chodzi? ciuchy czy akcesoria?

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Chcę już jutra, przed 9 mam badanie i chcę zobaczyć maluszka. Od 3 dni coś się uspokoił i nie szaleje po brzuchu i jakoś niespokojna przez to jestem
trzymamu kciuki

Cytat:

a ja jutro rano pędzę na słynną glukozę biore 4 gazetki i sudoku i chyba jakoś zleci

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 18:53   #1952
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
...ooo tak jak "Evan Wszechmogący" - mam nadzieję,że broda mi nie wyrośnie...
dzisiaj z powodu tej "powodzi " warsztacie nigdzie nie wyszliśmy , kuba zaprosił sobie kolegę do domu a ninka się nudzi i z tej nudy
kombinuje ... upiera się ,że braciszek z brzuszka będzie antosiem ale.... fajnie było by mieć też siostrzyczkę ,więc wpadła na pomysł ,że jak będę miała taaaki brzuszek (i przyniosła dla zobrazowania tematu tą ogromną piłkę na której się skacze... ) to oprócz antka zmieści się jeszcze -antosia!

męczy mnie o buty i każe obiecać ,że jak dorośnie to jej dam choć jedną parę na obcasach argumentując" ale mamusiu one są takie cudowne ,prześliczne wprost stworzone dla mnie"

popłakuje ,że jest jeszcze taaaka mała a przecież ona chce być już duża,ja jej na to ,że urośnie ..no i fajnie być małą, ona na to"...i nic nie potrafić?" (wywnioskowała to z przegranej z kubą w pleya)

" moja hipoteza jest taka: jak nie zjem obiadu to więcej czekoladek wejdzie do mojego brzucha"

psociła się kubie i nie chciała przestać ,mówię ,że jeśli go natychmiast nie przeprosi to skończy się to jakąś karą ,ona na to " to zależy jaką karą się to skończy -może przeprosiny nie będą tego warte?"
ninka ma 3,5 roku ...
ale fajna
Stary 2012-11-11, 19:21   #1953
maria28
Kniaginia

Cytat:
Chcę już jutra, przed 9 mam badanie i chcę zobaczyć maluszka.
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No to przynajmniej tyle dobrze że badanie rano, ja mam dopiero popołudniu. Oczywiście atakują.
Trzymam za obie wizyty kciuki!

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a ja jutro rano pędzę na słynną glukozę biore 4 gazetki i sudoku i chyba jakoś zleci
Tylko żebyś nad tymi gazetkami nie usnęła
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 19:29   #1954
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Głupie pytanie, ale kiedy sie robi i czy zawsze glukozę? w poprzedniej ciąży nie robilam, teraz nic mi lekarka nie mówila....
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 19:30   #1955
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Głupie pytanie, ale kiedy sie robi i czy zawsze glukozę? w poprzedniej ciąży nie robilam, teraz nic mi lekarka nie mówila....
teraz się robi zawsze. przeważnie miedzy 24-28 tyg ale zalezy od lekarza

Stary 2012-11-11, 19:31   #1956
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

powodzenia jutro z glukozą )

a wiecie, że na tym bebiklubie to tych co mają dużo głosów podejrzewają o hackerstwo :/ masakra jakaś... praktycznie co chwilę pojawia się nowy post i oczerniają, np przed chwilą przeczytałam, że te co mają powyżej 400 głosów wolą siedzieć przed kompem dla głupiej ramki i mleka niż spędzać czas z dzieckiem.
Odpisałam, że w tym momencie mnie obrażają, bo jestem chora i leżę w łóżku, a w tym czasie mąż spędził dziś z córką poza domem, co miłe dla mnie nie było.

jakbym wiedziała, że taka atmosfera będzie to bym w ogóle nie brała w tym udziału, w sumie nie chciałam brać, tylko rejestrowałam się dla próbek mleka i tam było to pytanie, więc napisałam i dopiero potem zauważyłam, że biorę udział w konkursie.

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-11-11 o 19:47
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 20:01   #1957
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dziękuję za kciuki

ObserwujeCie, oby Ci jutro szybciutko czas zleciał
Strippi, dajesz do przodu! Przepędzimy dziada!

Idę ogarnąć się tam i ówdzie na jutro Gdyby nie wizyty to bym jak homo erectus łaziła

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-11, 20:10   #1958
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Strippi, dajesz do przodu! Przepędzimy dziada!

Idę ogarnąć się tam i ówdzie na jutro Gdyby nie wizyty to bym jak homo erectus łaziła
on ma już 150 więcej :/

hahaha dobre dobre
za wizytę
Stary 2012-11-11, 20:15   #1959
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
on ma już 150 więcej :/
Ale głosowanie jeszcze nie skończone....

DOBRANOC mamuśki!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 20:48   #1960
misiulka06
Rozeznanie

no i imię mamy wybrane MICHAŁEK
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 21:14   #1961
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzien dobry

melduje sie po kilku dniach nieobecnosci jak pisalam we wtorek bylam w szpitalu, no i zostalam tez wtedy przyjeta, wrocilam wczoraj do domu

jest troche lepiej, teraz musze dbac bardzo o skore, caly czas ja natluszczac i starac sie unikac alergenow, trzymac diete i chodzic na naswietlania (niestety wczoraj juz cos mnie zaczelo swedziec, nie spalam dobrze w nocy.. no wiec niestety pogorszenie w domu: prawdopodobnie kurz i pies - no ale z tym musze jakos zyc )

szpital koszmar (troche przypominal mi polska rzeczywistosc ), gdybym wiedziala jak tragiczne sa warunki pojechalabym do innego, po zachodniej czesci Niemiec lekarze bardzo dobrzy, tylko reszta do d...

przy okazji mialam tez badanie ginekologiczne, by sprawdzic, czy ciaza sie dobrze rozwija i na razie jest bardzo dobrze, maly w czwartek mial juz 220 gram, szyjka zamknieta 4 cm.. PH mam tylko za wysokie, mialam dostac jakies czopki dopochwowe, ale w karcie nic nie ma (typowe! aaaaaaa )

staralam sie Was czytac w szpitalu, tylko bardzo nie lubie pisac na telefonie, nerwicy dostaje.. a mam sie przeciez nie stresowac

milej niedzieli kochane
Jak dobrze, ze już wróciłaś

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
strippi 5 min temu oddalam swoje 3 kolejne glosy i masz juz ich 365 wiec idziesz jak burza

och powiem wam ze wcozraj bylam tak zmeczona ze tylko doczytalam was jak przyszlam i od razu do lozeczka spac .
bylismy z siostra w IKEA wpierw obiadzik a potem przelot przez sklep.
oczywiscie mialysmy NIC nie kupowac ale i tak 200 nok przy kasie poszlo, no ale jak byl np rondelek za 49nok a normalnie za 109 to glupi by nie wziol
ale najbardziej sie ciesze ze udalo nam sie upolowac biurko narozne
http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/40180061/
cena normalna wida 1295 nok. a wczoraj byl w promocji za 495 nok wiec sie szarpnelysmy i od razu dwa zostaly zakupione. kolezanka co u niej w bd mieszkaly przyjechala autem pomogla zabrac i JESTESMY MEGA MEGA ZADOWOLONE ze udalo sie nam to zakupic. mieszkanie bajkaa, az sie nie moge doczekac kiedy sie tam wprowadzimy a tu jeszcze niecaly miesac trzeba czekac ehh.

no nic lece sie szykowac i do pracy

wiec milej niedzili wam zycze
za zakupy

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Boże zapomniałam, że dziś święto i sklepy pozamykane a ja chciałam jechać na zakupy! nawet nie mam nic na obiad
Cytat:
wiecie co ja zrobiłam
Chciałam wysłać emaila do znajomych z prośbą o głosy i klikałam "dodaj" itd
i przez przypadek kliknęłam "wszyscy" nie zauważyłam tego i wysłałam.
A tam były wszystkie emaile z jakimi pisałam do tej pory, czyli allegro, pracodawcy którym wysyłałam cv itd itd
masakra po prostu
da się to jakoś wycofać??
ojeee to nieźle narobiłaś

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Wchodzę sobie na FB, a tam elaborat od szefowej, że nie powinnam życia prywatnego opisywać na forum publicznym, że nie powinnam pisać, że gdzieś wychodzę gdy jestem na L4, bo ktoś doniesie itd. itd. Chyba usunę ją ze znajomych, bo nie mam chęci na jej komentarze. Jak to mój mąż powiedział, szkoda moich nerwów....
Okey. L4 dostałam w czwartek, z domu wyszłam w piątek na 3 godziny i było to planowane dłużej niż L4. Ech...
Matko co za kobita chyba prowadzi bardzo nudne życie

Cytat:
u nas w warsztacie woda po kolana -na razie nie wiadomo czy rura jakaś pękła czy co... naszczęście nie w biurach...
coś ostatnio przyciągamy katastrofy wodne albo coś... może już powinniśmy arkę budować? najpierw akwarium teraz to....
to co kto na basen ... zapraszamy (ooooch -taki czarny humor ...bo przecież nie będę płakać... )
nestelle jakbym miała odpowiedni stój kąpielowy to chętnie bym wpadła

Cytat:
...ooo tak jak "Evan Wszechmogący" - mam nadzieję,że broda mi nie wyrośnie...

ninka ma 3,5 roku ...
dobre

Cytat:
jak to do czego? Na biwak pod namiot

Ja idę jednak w kołderkę - wydaje mi się to bardziej.... naturalne

HEJ! o rety! rekawiczki do mięska? Mnie oba wyniki na toxo wyszły negatywne - mimo, że sypiałam, przytulałam się, całowałam z kotami, psami - a wszystko robię gołymi łapami Ostatnio nawet robiąc wołowinkę mieloną dziabnęłam skibkę dla sprawdzenia smaku...

Uf... ale powolny dzień.
Chcę już jutra, przed 9 mam badanie i chcę zobaczyć maluszka. Od 3 dni coś się uspokoił i nie szaleje po brzuchu i jakoś niespokojna przez to jestem

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-11, 21:21   #1962
Mokka_83
Wtajemniczenie

Witajcie mamusie
My dziś pospaliśmy, że ho ho... Obudziliśmy się o 11stej Szybko ugniotłam ciasto kruche na szarlotkę, potem farbnęłam włosy i na 12 do kościoła.. Oczywiście wyszłam o 12.15 z domu... Jak wychodzę o tej porze, to Tż zawsze mówi, że TAM się już skończyło, albo że mnie juz nie wpuszczą Jak wróciłam to skończyłam robić szarlotkę, potem obiadek i na 17stą jechaliśmy do znajomych... Właściwie to znajomi Tżta - ja tylko raz widziałam tego goscia ostatnio w Media Markcie i tak się zgadaliśmy, że do nich pojedziemy (Misiek tam był ostatnio 6 lat temu a ma tam chrześniaka) Trochę się obawiałam czy nie będzie sztywno, ale o dziwo wróciliśmy pół godz temu Tak więc było bardzo sympatycznie a do tego jeszcze zwierzaków w domu mają dużo... dwa psy, dwa koty i papugę która mówi

Dziewczyny a my jutro na 7.30 jedziemy na to dodatkowe usg do szpitala, żeby się dowiedzieć co z tą stópką naszego szkraba... Kurcze, ale się boję Jak tydzień temu na połówkowym ginka nam powiedziała że chyba coś jest nie tak, to myślałam że nie wytrzymam tego tygodnia do tego dodatkowego usg... Ale powiem Wam, że tydzień zleciał nie wiadomo kiedy... a ja wcale sie z tego nie cieszę, tylko boję się tam jutro jechać Przez ten tydzień chyba pogodziłam się z tym co usłyszeliśmy tydzień temu... a teraz boję się, że jutro np. oprócz tego wynajdą jeszcze coś innego Trzymajcie kciuki, bo już nieraz te kciuki potrafiły zdziałać cuda...

I lecę Was nadrabiać
Stary 2012-11-11, 21:36   #1963
Leonikowa
Rozeznanie

[QUOTE=Mokka_83;37564197]

Dziewczyny a my jutro na 7.30 jedziemy na to dodatkowe usg do szpitala, żeby się dowiedzieć co z tą stópką naszego szkraba... Kurcze, ale się boję Jak tydzień temu na połówkowym ginka nam powiedziała że chyba coś jest nie tak, to myślałam że nie wytrzymam tego tygodnia do tego dodatkowego usg... Ale powiem Wam, że tydzień zleciał nie wiadomo kiedy... a ja wcale sie z tego nie cieszę, tylko boję się tam jutro jechać Przez ten tydzień chyba pogodziłam się z tym co usłyszeliśmy tydzień temu... a teraz boję się, że jutro np. oprócz tego wynajdą jeszcze coś innego Trzymajcie kciuki, bo już nieraz te kciuki potrafiły zdziałać cuda...

I lecę Was nadrabiać[/QUOTE

Kochana trzymam jutro za maluszka mocne kciuki wszystko będzie dobrze, pisz jak tylko wrócisz jesteśmy z Tobą

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:

Oooo glukoza powodzenia ja się wybieram za 2 tyg.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Dziewczynki skoro prosimy o głosy to ja was też poproszę o 5 dla moje siostrzenicy której zależy na wygranej oddajcie po głosiku

Na króliczka
http://www.miniminiplus.pl/konkurs/s...8286/najnowsze
I psiaka
http://www.miniminiplus.pl/konkurs/s...8285/najnowsze

Dziękuje w imieniu siostrzenicy
poszły dwa głosiki

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-11-11, 21:43   #1964
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
, zazdroszczę co do podjęcia decyzji Tobie i reszcie dziewczyn też ...
ja tym razem nie mogę się zdecydować a decyzja zależy tylko ode mnie..... może coś mnie oświeci ,natchnie ..albo już nie wiem co ....
a co do imienia michał to też myślę o nim i jeszcze 2 innych .....
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
słonko trzymam kciuki z całych sił - mam nadzieję,że okaże się to wszystko wybujałą wyobrażnią lekarzy i wszystko będzie dobrze
Stary 2012-11-11, 21:48   #1965
czarny flamaster
Zadomowienie

A na zakończenie dnia coś z wizyty u teściów.
Teściowa otwiera nam drzwi i od wejścia "Cześć grubasy!". Pytam więc jakie grubasy i co ma na myśli, a ona niby w żartach, że o nas chodzi. Powiedziałam, że jestem w ciąży, a nie gruba.
Coś czuję, że gdy ja następnym razem otworzę drzwi, to powiem "Cześć gorole!"

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 22:04   #1966
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A ja zrobiłam sobie zapas w Piotrze i Pawle banany po 1,99 a mandarynki po 2,49 Nabyłam kilka kg
ooo... to jutro lecę po zapas mandarynek
Cytat:

Także link w podpisie i kto ma ochotę to proszę o te 3 głosy
(zamęczę was )
zagłosowane
Cytat:
wiecie co ja zrobiłam
Chciałam wysłać emaila do znajomych z prośbą o głosy i klikałam "dodaj" itd
i przez przypadek kliknęłam "wszyscy" nie zauważyłam tego i wysłałam.
A tam były wszystkie emaile z jakimi pisałam do tej pory, czyli allegro, pracodawcy którym wysyłałam cv itd itd
masakra po prostu
da się to jakoś wycofać??
hehe... ale może dzięki temu podgonisz trochę
Cytat:
w ogóle dostałam ostrzeżenie tutaj, że poprosiłam was o głosy
no coś Ty Bez przesady... przeciez tylko prosisz o wsparcie
Cytat:
Wchodzę sobie na FB, a tam elaborat od szefowej, że nie powinnam życia prywatnego opisywać na forum publicznym, że nie powinnam pisać, że gdzieś wychodzę gdy jestem na L4, bo ktoś doniesie itd. itd. Chyba usunę ją ze znajomych, bo nie mam chęci na jej komentarze. Jak to mój mąż powiedział, szkoda moich nerwów....
Okey. L4 dostałam w czwartek, z domu wyszłam w piątek na 3 godziny i było to planowane dłużej niż L4. Ech...
kurcze... co za babsztyl... Chyba nie ma w ogóle własnego zycia Wywal ją jak najszybciej ze znajomych
Cytat:
u nas w warsztacie woda po kolana -na razie nie wiadomo czy rura jakaś pękła czy co... naszczęście nie w biurach...
coś ostatnio przyciągamy katastrofy wodne albo coś... może już powinniśmy arkę budować? najpierw akwarium teraz to....
to co kto na basen ... zapraszamy (ooooch -taki czarny humor ...bo przecież nie będę płakać... )
o kurcze... no faktycznie... Niedawno akwarium a teraz to...
Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Mam pytanie o surowe mięso, z tą toksoplazmozą to chodzi o fakt kontaktów z mięsem.. np przy obiadku nie moge miec stycznosci, nie podpytalam dokladnie lekarza. DZis robilam karkowke i nalozylam rekawiczki hehe.. miałam to badanie i wyszlo mi, ze mialam kiedys kontakt a teraz ze OK. Oświeci mnie ktoś Mam takie schizy na różnym punkcie w ciąży
eluśka, jak już przechodziłas kiedyś przez toxo, to znaczy że masz przeciwciała i jesteś uodporniona Więc drugi raz się zarazic nie możesz
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak czytam i szukam po necie...
Na starych zasadach to ile my będziemy miały macierzyńskiego?? Nie czasem 20 + 6 tygodni?? Wszędzie tylko te nowe zasady :/

To mnie facet w błąd wprowadził :/
"Kosiniak-Kamysz mówił, że od 1 września 2013 r. półroczny urlop macierzyński (20 tygodni podstawowych i sześć tygodni dodatkowych) będzie można wydłużyć o kolejne 26 tygodni."
Jedna tylko +4
Cytat:

Jak się urodzi przed 15 marca +- dziecko to 20 plus 4. Jak po to te nowe zasady
hmmm... Znaczy dobrze zrozumiałam, że jeśli dziecko urodzi się po 15 marca, to 100% macierzyńskiem będzie trwał 20+6 tyg?
Cytat:
Teściowa otwiera nam drzwi i od wejścia "Cześć grubasy!". Pytam więc jakie grubasy i co ma na myśli, a ona niby w żartach, że o nas chodzi. Powiedziałam, że jestem w ciąży, a nie gruba.

Stary 2012-11-11, 22:33   #1967
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
tak jak u nas

Cytat:

bardzo mocno trzymam kciuki jesteśmy z wami

Cytat:

o matko co za tekst
Stary 2012-11-11, 23:15   #1968
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

o ja pier,,,,,,

eh no i wstalam, haha ale powiem wam - nie radze jesc pol sloika NUTELLI - czulam czulam jak Emilek sie rusza, ale kopniaka nie zapodal
no ale nie moglam sie oprzec pokusie i zjedzenia jej, tak ladnie do mnie mowila ''kasiu kasiu ZJEDZ MNIE !!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 23:38   #1969
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
eh no i wstalam, haha ale powiem wam - nie radze jesc pol sloika NUTELLI - czulam czulam jak Emilek sie rusza, ale kopniaka nie zapodal
no ale nie moglam sie oprzec pokusie i zjedzenia jej, tak ladnie do mnie mowila ''kasiu kasiu ZJEDZ MNIE !!!
ja za to zjadłam pół paczki ciastek, bo też do mnie mówiły
rozgrzeszam się, że to "Niedziela" haha

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 05:14   #1970
anika_s
Wtajemniczenie

Witajcie!
i znów tydzień pracy przede mną
Czy to juz połowa u mnie czy za tydzień ?
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 05:43   #1971
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Dzien dobry witam z komunikacji miejskiej, w ten cieply poniedzialek I milego dnia zycze.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 06:14   #1972
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo miasto z pomnikiem wielkiej cipki
O proszę jaki znany pomnik

Nestelle
masz super dzieciaki a teksty Ninki powalają

Strippi zagłosowane x3

Cytat:
Witajcie mamusie
My dziś pospaliśmy, że ho ho... Obudziliśmy się o 11stej Szybko ugniotłam ciasto kruche na szarlotkę, potem farbnęłam włosy i na 12 do kościoła.. Oczywiście wyszłam o 12.15 z domu... Jak wychodzę o tej porze, to Tż zawsze mówi, że TAM się już skończyło, albo że mnie juz nie wpuszczą Jak wróciłam to skończyłam robić szarlotkę, potem obiadek i na 17stą jechaliśmy do znajomych... Właściwie to znajomi Tżta - ja tylko raz widziałam tego goscia ostatnio w Media Markcie i tak się zgadaliśmy, że do nich pojedziemy (Misiek tam był ostatnio 6 lat temu a ma tam chrześniaka) Trochę się obawiałam czy nie będzie sztywno, ale o dziwo wróciliśmy pół godz temu Tak więc było bardzo sympatycznie a do tego jeszcze zwierzaków w domu mają dużo... dwa psy, dwa koty i papugę która mówi

I lecę Was nadrabiać
na pewno wszystko będzie dobrze

Wstałam wcześniej, głowę umyłam a później jade do dziewczyn do pracy na chwilę, mamy małe spotkanie, będzie tort
Wczoraj wieczorem mały tak szalał jak nigdy pierwszy raz tak długo. TŻ trzymał rękę to tyle razy dostał
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 06:36   #1973
myaja
Rozeznanie

hej dziewczyny

przez cały weekend dzidziuś kopnął tylko 2razy, a od wczoraj ani RAZ!!!
mąż czekał po kilkanaście razy żeby go mały/mała kopnął / kopnęła ale skąd nawet nie myśli maluch dać znać że tam jest ... ehhhh... pewnie bobas jest jeszcze za mały żeby tak cały czas kopać ... ale jesteśmy już w 20tc, więc liczę że teraz bd rósł w silę a tym samym coraz częściej dawał o sobie znać!!!

i kolejny tydzień pracy rozpoczął się z pięciokrotnym podejściem do wstawania ehhhh... po weekendowym leniuchowaniu do 10tej tak okrutnie nie chciało mi się otwierać oczy o godz. 6:15 ... całe szczęście do pracy mam 'całe' 3minuty tj. ok 1km drogi

poza tym po wczorajszych dziwnych 3 godzinnych bólach pod żebrami i w niskim podbrzuszu nic się nie dzieje... nie wiem z czego takie boleści i pikanie mnie dopadło... tzn. chyba przypuszczam, że zjadłam takiego ostrzejszego sosu do ryżu i masz babo placek... ja sama mam zespół wrażliwego jelita, ale nie mogę brać leków na tą dolegliwość w ciąży ze względu na skład ... trudno przeżyję ...

od rana znów mam MEGA mdłości... ja nie wiem... nic nie pomaga... przejdzie pewnie dopiero koło południa a potem znów na wieczór dopadną mnie mdłości ... trudno przeżyje ...

odliczam dni a nawet godziny do badania usg... a to dopiero 28 listopada!!! wrrrr...całe 2,5 tygodnia - matko z córką taki kawał czasu... mam nadzieję, że wszystko bd ok i z uśmiechami od ucha do ucha wyjdziemy od lekarza wiedząc jak zwracać się do naszego dzidziusia tj. on / ona

dziś może WRESZCIE rozstrzygnie się coś o pracy dla mojego męża... co prawda totalnie poza jego profesją, i bd musiał dojeżdżać ok 40minut w jedna stroną przez kilka msc ale trudno... na strat ważne żeby miał jakąkolwiek robotę a potem może już szukać lub sam próbować w jakiejkolwiek dziedzinie ... więc mam strasznego stresa, bo widzę jak się chłopina męczy w domu ... trzymajcie kciuki, żeby właśnie dziś się wreszcie coś wyjaśniło!

Mokka_83 - pisz zaraz jak bd mogła co z dzidzią!!!
trzymamy kciuki ja, mąż (tak wie ) i dzidziuś z brzuszka!!!

Edytowane przez myaja
Czas edycji: 2012-11-12 o 06:40
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 06:36   #1974
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
i mamy kolejnego Michałka

Cytat:
trzymamy kciuki, nic nie wynajdą

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Czy to juz połowa u mnie czy za tydzień ?
za tydzien

witam się w środku nocy jak dla mnie oczywiście musiałam najpierw na forum wejść a dopiero teraz mogę zacząć sie ubierać i iść pić glukozę
chociaż wolałabym najpierw się napić przesmacznej zimnej gazowanej koli
tak mi się chce pić że masakra

idę jak będę w stanie to może na tel was poczytam w przychodni.

miłego ranka.

Stary 2012-11-12, 07:09   #1975
czarny flamaster
Zadomowienie

Hej kochane...

Powiedzcie proszę- jak z Waszym spaniem? Ja od paru dni kompletnie nie potrafię spać, budzę się w nocy, a kręgosłup, to mi chyba wkrótce odpadnie. Mąż wczoraj zrobił mi masaż Trochę pomógł, ale dziś to samo...

Pomijając hasło teściowej. to nawet wczoraj bylo miło. Babcia mojego męża była pierwszą, która powiedziała mi, że ładnie wyglądam w ciąży. Jednak zawsze mam wrażenie, że w powietrzu wisi myśl, aby siostra mojego męża w końcu zdecydowała się na dziecko. Liczą, że jak przyjedzie na święta to brzuszka mi pozazdrości, ale ja uważam, że ona należy do osób dość wygodnych- teraz sobie z mężem pracują i skupiają sie na sobie, no a lata niestety leca. Jednak to nie moja sprawa.

Mama przyjedzie dzisiaj i pomoże mi przewieść blat do kuchni. Mąż zawiesił wczoraj dwie kolejne szafki i nie obyło się bez problemów jak zwykle. A zaraz chyba przejdę się do Biedronki, bo widziałam w gazetce, że mają fajne drewniane akcesoria do kuchni

A taki ma maly off-top. Stanęłam wczoraj na wadze....82 kg prawie.... Czyli co? 12 kg mi przybyło......Ale jak????? Mam nadzieję, że to moje ostatnie problemy z trawieniem, no ale jakby nie spojrzeć to niedługo 6 miesiąc zaczynamy i chudnąć nie będę Chociaż i tak wszystko ulokowało się na brzuszku no i biust mi ostatnio dość urósł.

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2012-11-12, 07:19   #1976
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Hej Kochane

Ja w weekend odpoczywałam w domku choć w sobotę musiałam iść na parę godzinek do pracy tak więc jak wróciłam zaczęliśmy z tż oglądać seriale i tak na okrągło w sobotę do 2 w nocy (uwierzycie ze nie zasnęłam i wytrzymałam pierwszy raz od kiedy w ciąży jestem tak długo wytrzymałam) wczoraj także robiłam odpoczynek od komputera tyle co wieczorkiem zaczęłam was nadrabiać bo tyle żeście naprodukowały

Przyzwyczaiłam się już do myśli, że będziemy mieć córeczkę. Choć jak kolejne dziewczyny piszą że mają synków to jeszcze mnie tam mała zazdrość chwyta, a raczej przykro mi się robi dlaczego nie my. Jakieś głupie uczucie, że zawiodłam tż ale chyba sama sobie wkręcam bo i tak na to wpływu nie mamy. A najważniejsze, że jest i jest zdrowe ;-) gupia jestem wiem.

Aaaa i zamówiłam w piątek pierwsze śpioszki dla dziewczynki i jako, że pierwsze to zaszalałam bo już mi się dawno podobały ale ceny zniechęcały ale raz nie zawsze można pozwolić sobie Choć mam jeszcze w ulubionych parę takich perełek ale to już typowo sukieneczki sweterki z czapeczkami takie lepsze raz w miesiącu jedną perełkę czyli 5 zostało

strippi głosuję codziennie i dziś w pracy także więc sądzę, że około 9 głosów pójdzie plus 3 w domku jak da radę

Witam nowe mamusie

nestelle wy to macie przeboje nic tylko basen otwierać A Ninka jest genialna i ja widzę, że dziewczynki wcześniej zaczynają mówić niż chłopcy i za to takie teksty mają A tak jak u ciebie koleżanki siostra ma synka starszego i młodszą Julkę a te jej teksty to normalnie ubaw po pachy i jak do brata z tekstami wyskakuje to komedia.

Mokka trzymam kciuki kochana

Dziewczyny dzięki za gratulacje za córeczkę i za winę zwaloną na hormony

Dragusia88 u nas się wszyscy cieszą, że dziewczynka ponieważ:
1) w rodzinie pierwsza dziewczynka urodziła się 5 lat temu
2) jak do tej pory to jedyna dziewczynka
3) w ciągu tych 5 lat urodziło się w najbliższej rodzinie 8 chłopców i jeden jest w drodze
Czyli statystyka rodzinna 9 chłopców : 2 dziewczynki
Babcie i ciocie przynajmniej moja siostra i bratowa są wniebowzięte I jeden dziadek także bo do drugiego nie mam pewności

Idę Was nadrabiać bo ja mam w pracy póki co wszystko porobione więc mogę troszkę po ściemniać

Miłego dzionka kochane
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 07:25   #1977
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dragusia88 u nas się wszyscy cieszą, że dziewczynka ponieważ:
1) w rodzinie pierwsza dziewczynka urodziła się 5 lat temu
2) jak do tej pory to jedyna dziewczynka
3) w ciągu tych 5 lat urodziło się w najbliższej rodzinie 8 chłopców i jeden jest w drodze
Czyli statystyka rodzinna 9 chłopców : 2 dziewczynki
Babcie i ciocie przynajmniej moja siostra i bratowa są wniebowzięte I jeden dziadek także bo do drugiego nie mam pewności
To wiedzę, że sytuacja jak u mnie w rodzinie tylko u nas walczą o chłopaka U mojej mamy same dziewczynki zawsze. Ona sama ma siostrę, siostra ma cztery córy, każda z nich ma córę. Paru trafił się chłopak, ale tylko u jednej był pierwszy. Teraz moja dalsza kuzynka jest w trzeciej ciąży i...znów dziewczynka (u niej już trzecia). Mówię mamie by kciuki trzymała za nas by był chłopak Starałam się celować w dni owulacji, ale wiadomo- bywa różnie. Chociaż liczę po cichu, że to, że ja mam dwóch braci i u męża też się zdarzają, to może i nam się poszczęści )

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2012-11-12, 07:45   #1978
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
To wiedzę, że sytuacja jak u mnie w rodzinie tylko u nas walczą o chłopaka U mojej mamy same dziewczynki zawsze. Ona sama ma siostrę, siostra ma cztery córy, każda z nich ma córę. Paru trafił się chłopak, ale tylko u jednej był pierwszy. Teraz moja dalsza kuzynka jest w trzeciej ciąży i...znów dziewczynka (u niej już trzecia). Mówię mamie by kciuki trzymała za nas by był chłopak Starałam się celować w dni owulacji, ale wiadomo- bywa różnie. Chociaż liczę po cichu, że to, że ja mam dwóch braci i u męża też się zdarzają, to może i nam się poszczęści )
czarny flamaster jak patrzeć na te starsze pokolenia to są chłopaki i dziewczyny, jednak teraz Ci wszyscy to są w naszym wieku to mają chłopców U mnie jest tak że najpierw ja później brat, siostra i brat, u tż jest najpierw siostra później on ale jego siostra bardzo chciała córeczkę a urodziła synka a u nas będzie na odwrót
Właśnie sąsiad tak samo ma 3 razy i chłopak 2 i 3 to tak rok po roku myśleli, że może za 3 razem córka ale nie dało rady. Znajomi mają 2 córeczki i 3 razy już nie podchodzą choć kolega chce syna i nie jest to wykluczone, że jednak kiedyś jeszcze spróbują jak dziewczynki dorosną choć koleżanka mówi stanowcze nie

Co do owulacji ja wam powiem, że ten złoty strzał nawet nie odnotowałam jak wcześniej wszystkie jakieś notowałam to był tak jakoś inaczej a później jak już wiedziałam że w ciąży jestem ja mówię to był sam początek owulacji będzie dziewczynka jak nic i jest. Choć dla tż chciałam się mylić żeby jednak był chłopiec bo to jego marzenie
No trudno za 2-3 latka będziemy strzelać na synka

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Aaa i w moim wieku dużo dziewczyn miało córeczki przynajmniej u nas w rodzinie więc po 30 na pewno będzie chłopak

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

nestelle Ninka ma rację Antoś piękne imię i u nas niezmiennie panuje od 7 lat Jednak córeczki nie nazwiemy Antosia bo imię Antek zarezerwowane jest dla synusia
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 08:00   #1979
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
ja za to zjadłam pół paczki ciastek, bo też do mnie mówiły
rozgrzeszam się, że to "Niedziela" haha

no to ja wciągnęłam wczoraj całą tubkę tego zagęszczone mleka zawsze miałam problem, żeby od razu zjeść bo mnie mdliło a teraz raz dwa i mleczka nie było
a codziennie sobie obiecuj, że już dzisiaj nic nie zjem słodkiego

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-11-12, 08:05   #1980
LiwkaO
Wtajemniczenie

Witam się w 26 tygodniu ale leci

Mokka - trzymam kciuki najmocniej jak tylko potrafię!!!

czarny - ale teściowa wypaliła hehe grubasy bezpośrednia babka:P

Dragusia - czekam na relacje z glukozy ja idę w następnym tygodniu

A ja dziś jadę na wycieczkę ze szkoły rodzenia na PORODÓWKE ciekawe czy uda się wejśc...
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości