|
|
#2011 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Witam Was. Jeszcze nie wiem co dziś będę robić. Póki co to widzę, że za oknem szaruga, więc jeszcze nie wychodzę z łóżka.
Wszystkim udanego dzionka
|
#2012 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
po piciu glukozy nie ruszasz się. Siedzisz na tyłku, bo nawet spacerek 3minuty może zafałszować wynik. Inne spalanie, bo już odrobina ruchu jest.
|
|||
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
podczytalam Was wczoraj wieczorem i teraz dokonczyłam, ale jakos nie mam ochoty wbijac sie w dyskusje ani komentarze napatrzyłam sie wczoraj na moje grube udziska w ledżinsach i mam dosc, wyglądają koszmarnie czekam na kuriera z paczką pierdółkową- może zapach dzidziusiowego prania poprawi mi humor..... |
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37567079]Tak, ale to jeszcze nie cukrzyca a jedynie nietolerancja laktozy, dlatego nic z tym nie robię.
Ale ospa a różyczka to 2 różne wirusy. Jaciepier, ale te baby w przychodniach potrafią być niedouczone po piciu glukozy nie ruszasz się. Siedzisz na tyłku, bo nawet spacerek 3minuty może zafałszować wynik. Inne spalanie, bo już odrobina ruchu jest.[/QUOTE]Ja tez jak bylam to pozwolila mi isc sobie do domu na godzine ale ja grzecznie siedzialam na tylku :P Dziewczyny doradźcie co robic, otóż tydz temu na wizycie ginka zdiagnozowala mi stawiajaca sie macice no i dała nospe 2x1 i magnez 2x2 i szczerze to chyba mało co pomaga w ciągu dnia jest nawet spoko ale wieczorami mam taki twardy brzuch a mam wrażenie ze od lezenia jest gorzej... Nie wiem co robić? Dodam ze normalnie czuje ruchy i ogólnie wszystko ok
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z Wami Kochane w 33 tygodniu!
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37567079]Tak, ale to jeszcze nie cukrzyca a jedynie nietolerancja laktozy, dlatego nic z tym nie robię. [/QUOTE] szaja, a mozesz napisac czy robilas 50 czy 75 i jaki mialas wynik? ja 75 po 2 godz mialam 159 wiec wyczytalam ze to tez jest nietolerancja, bo ponoc powyzej 200 jest cukrzyca [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37567079] Jaciepier, ale te baby w przychodniach potrafią być niedouczone po piciu glukozy nie ruszasz się. Siedzisz na tyłku, bo nawet spacerek 3minuty może zafałszować wynik. Inne spalanie, bo już odrobina ruchu jest.[/QUOTE]niestety dla Ciebie ale szaja ma racje. bardzo powazny błąd! nie wolno ruszac sie z miejsca przez caly okres czekania. Dzis mamy SR, jedziemy wczesniej do pepco kupic kutke zimowa bo moj bebzunek juz sie nie miesci w zimowke mam nadzieje ze cos znajde jak nie w pepco to gdzie indziej bo inaczej bida z nedza
|
|
|
|
#2016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
CZY KTÓRAŚ Z WAS MIAŁA TAKIE DODATKOWE OK 30-32 TC?
|
|
#2017 |
|
Konto usunięte
|
Pstryczku, miałam 75 i po 2h 158
Najpierw mi źle wpisały normy i załamka że cukrzyca na pewno... Miałam takie badanie ostatnio właśnie, sprawdza się tętnice, przepływy w mózgu i różne takie. Ja z racji swoich pięknych 33 lat wolałam sprawdzić.
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2019 |
|
Rozeznanie
|
Ja wcześniej płaciłem za 3D 230zł a teraz 280zł
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37567511]Pstryczku, miałam 75 i po 2h 158
Najpierw mi źle wpisały normy i załamka że cukrzyca na pewno... Miałam takie badanie ostatnio właśnie, sprawdza się tętnice, przepływy w mózgu i różne takie. Ja z racji swoich pięknych 33 lat wolałam sprawdzić.[/QUOTE]no wlasnie cos mi sie tak kojarzylo ze mialysmy podobny wynik ![]() i gin nic ci nie kazal z tym robic? mnie na szpital chciala od razu skierowac ale na szczescie zbajerowalam ja poradnia w poradni doktorka powiedziala mi ze raczej nie mam sie czym przejmowac bo wynik nie jest tragiczny no ale teraz sa takie wymogi ze nawet jak ma sie 141 to sie ciezarna traktuje jak cukrzycowke, oczywiscie inne zalecenia ma ta co ma 159 a inne ta co ma 220....no wiec ja sie mierze ale ten cukier mam jakis taki niski i musze sie dosładzac ciastkami, owocami co bym miala wyzszybo inaczej mam opieprz a na poczatku jak stosowalam ich diete to byla masakra, praktycznie na czczo i po posilku bylo to samo ![]() a tak z ciekawosci, ile powinien, pi x drzwi, wynosic cukier po posilku u zdrowej osoby? Cytat:
ja osattnio bylam na wizycie w 30 tyg i mialam robione normalne usg, zmierzyla glowke, brzuszek i wage. ale to chwilka byla. teraz mam za tydz, bede wg jej obliczen w 33tc wiec moze 3d mi pierdyknie
|
|
|
|
|
#2021 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie podobnie Tż po poępkowym wrócił godzinę później z pracy i całe czas się śmiał, ja się troszkę podśmiewałam z niego ale jak zaczął się kąpac i chwiac w łaznience to juzm i nie było do smiechu bo bałam się ze sobie głowe rozbije albo coś. Potem rozwalił sie na całe łóżko wieć się długo nie zastanawiłam tylko poszłam spac na kanapę; nad ranem od idzie dołazienki i zaczuna kochanie a czego ty tutaj śpisz a ne ze mną itp, no to mu mówie że się bałam że mnie trącnie w brzuch albo coś to zaczął mnei przepraszac itp. Rano kac gigant... , a jeszcze miała takie plany remontowe a tu nie był w stanie nic zrobić, a wieczorem jeszcze goście bo teściowe miała urodziny, a on tylko piwko. I tak mu mówię że ma dobrą żonę, bo żona tego kolegi co stawiał to strasznie się darła podobno i nieszczęśnik z dzieckiem cały dzień spacerował zamiast odpoczywać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, a jaka nospe bierzesz? Zwykla czy forte?
Ja na twardniejacy brzuch mam 3x1 nospa forte 3xmagnez i 3x1 fenoterol, ale ja jestem przypadkiem ekstremaknym jak to moj gin powiedzial ostatnio. Kiedy masz wizyte? Udalo mi sie zatrzymac przesylke wozka, wiec nie powinna trafic do ojca, do sklepu dzwonilam i wyobrazcie sobie, ze pan, ktory zajmowal sie moja wysylka bedzie po 12, wiec mam zadzwonic k. 12.30, COBY SIE CHLOPAK OD RAZU PO PRZYJSCIU DO PRACY NIE ZAJECHAL(!!!), no bo skoro pani sie udalo w dhlu zatrzymac przesylke to sie nie spieszy nie? Normalnie zamiast byc wsciekla to mi sie smiac chce okrutnie, nawet nie bylam w stanie se pokrzyczec na tego goscia heh. Dzisiaj wizyta na 19 i spotkanie z nowym kierownikiem i ekipa u mnie w sklepie, ciekawe, czy laskawie w koncu dostane wyplate
|
#2023 |
|
Konto usunięte
|
Pstryczku, u zdrowej osoby norma to 70-130
|
|
|
|
#2024 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was
![]() Nie dam rady nadrobić , bo tyle wczoraj naplotłyście że szok ! Ja miałam wczoraj bardzo kiepski dzień. Otóż pojechalismy ogladac samochody zeby kupic, bylismy na rano umowieni ogladac jeden 2,5 godz drogi od nas jak zajechalismy na miejsce facet nie odbierał tel od nas, czeklaismy chyba z godzinę i jak w końcu odebrał to powiedział, że on jeszcze śpi i nie chce mu się wstawac.... ![]() Potem pojechaliśmy do innego miasta bo tez mielismy do zobaczenia 2 samochody, okazały się że to próchno ledwo stojące, a w ogłoszeniach był tak wychwalany ciut nie z salonu. Na parkingu stał samochód z karta ze sie sprzeda więc zadzownilismy facet odebrał, mówi że jest na cięzkim kacu ale do 18 dojdzie do siebie. Więc czekalismy na niego i w miedzyczasie obejrzelsmy inne samochody, wrócilismy o tej 18 i dzownimy do faceta ze czekamy a on mówi ze bedzie za 30 min na parkingu, minęło 30 min, 40, 50 gościa nie ma, telefony tez przestał odbierac i wyłąćzył tel... Po prostu jak spotykam takich ludzi na swojej drodze to mam ochote ich zabić , jak można tak bardzo olewać drugiego człowieka! ![]() Wyć mi się chciało po tym wszystkim, a do tego jeszcze nasłuchałam się komenarzy jaka jestem gruba, zła żona , i że wykorzystuje swoją ciąże żeby mój mąz nade mną skakał.- to słowa mojego szwagra , który jezdził z nami z tym samochodem. Nie dociera do niego to , że ja się mogę źle czuć w ciązy i dlatego mój tż się mną opiekuje, on już twierdzi że wzięłam go pod pantofel i wykorzystuje... nosz qrwa mać !! ![]() Jak wróciliśmy do domu to cały wieczór przeryczałam ,a dziś na domiar tego zaraz przyjeżdża teściowa.... |
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Co powiecie o takim laktatorze? http://allegro.pl/nuby-laktator-podr...782743569.html
|
#2026 |
|
Konto usunięte
|
Która tu robiła misiowy kocyk?
Ja chcę machnąć taki: http://kropkinadi.blogspot.com/2011/...-new-baby.html
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nospe forte, i jak biore ja na noc to nic nie czuje zeby pomagala... Wczoraj nawet w ciagu dnia wzielam jedna zwykla, a wizyte mam 26 listopada. Zdjecie pokoju zrobie ale to moze jak bedzie umeblowany bo na razie to tam szafa tylko stoi i rozne graty.
|
|
#2028 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A szwagra bym zrypała z góry na dół, ojjj, popamiętałby on mnie na długo. Hosenko, NUBY fajne rzeczy ma, ale jednak nie kupowałabym ręcznego, za długo to trwa. |
|
|
|
|
#2029 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o rany, ja lub mój brat zaraziłam ospą mojej siostry dzidzie jak była jeszcze w brzuszku! moja siostra ją przechodziła a Livia urodziła się z ospą i musiała leżeć dłużej w szpitalu itd. Cytat:
Ja też sie witam w 33 cholera, dzisiaj mi sie snilo ze nie zdążę z wyprawką ! :/ tak mysle i mysle ze normalnie nic nie mam, na szczescie tzt powiedzial ze jak bedzie wyplata to sie czesc rzeczy kupi, a tak jak sie fure sprzeda to juz wszystko kupie. Troche się zagalopowaliśmy;] no ale okazja była na ten samochodzik którym ja teraz jeżdze aj.. ;] damy rade uu a mi tez pozwolily isc do domu po tym badaniu;p tez mam 3 minutki od domu;p Cytat:
i serduszko i w ogoleWitam z rana:P ale miałam weekend... ;] normalnie wrrr. w sobote rano pojechalam samochodem do mechanika, pozniej musialam ogarniać kuchnie i łazienki, pozniej znowu do mechanika po samochod juz z gazikiem no i pozniej poklocilam sie z moja siostra, tzt przyjechal zabralismy te stare pralki i lodowki wywiezlismy i tak caly dzien minął, a wczoraj caly dzien jezdzilam po szpitalach, mojej siostry szwagier upadł na beton(walnął z bani ) i mial krwiaka w glowie 7 cm(pilna operacja), i z pogotowia do szpitala, ze szpitala do 2 szpitala a to zawieźć ciuchy, dowiedziec sie co z nim itd. i bylismy o 19 w domu dopiero wrrrrra teraz lece sprzątać bo mam taki sajgon w pokoju że głowa mała. hhehe
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37567770]Pstryczku, u zdrowej osoby norma to 70-130
E, to spoko ![]() Cytat:
widocznie chyba nie ma dzieci a jak ma to wspolczuje jego kobicie ![]() nie przejmuj sie Kochana, nie warto a co do gości od samochodow to szkoda słów
|
|
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37567875]Kolejny dowód na to, że Polacy nie ptoafią (nie chcą) robić interesów. Leniwe dupki!
A szwagra bym zrypała z góry na dół, ojjj, popamiętałby on mnie na długo. Hosenko, NUBY fajne rzeczy ma, ale jednak nie kupowałabym ręcznego, za długo to trwa.[/QUOTE] Elektroniczny pewnie szybciej sobie radzi, ale ceny mnie trochę przerażają
|
#2032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mnia Maly dzga w zebra, auuucc
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37567875]
Hosenko, NUBY fajne rzeczy ma, ale jednak nie kupowałabym ręcznego, za długo to trwa.[/QUOTE] kurka, mi tez sie marzy elektryczny, tym bardziej ze te elektryczne to takie 2 w 1 bo mozna go i na reczny tryb przestawic. Wczoraj ktoraś, przepraszam- nie pamietam kto, znalazla cos takiego? jak myslisz, dobre by to było? http://allegro.pl/laktator-elektrycz...707796501.html Cytat:
![]() tydzien temu wyczylatam ze nalezy spakowac torbe a teraz, w 33 czytalam o tym jak poznac ze porod sie zaczął ![]() mi sie snilo identycznie o wyprawce jak wlasnie przeczytalam ze najwyzszy czas spakowac torbe takze w tym tyg robie juz zakupy, nie ma co ![]() oj, szkoda faceta... ale jak po operacji? lepiej juz? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana jak coś to ja mam samochód do sprzedania hehehe a szwagier.... no brak komentarza, chamisko i tyle;* Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
no na szczescie operacja udana, wczoraj juz normalnie rozmawial, bo jak go wiozłam na pogotowie to kompletnie mial inny glos . a co do pakowania torby to ja nawet torby nie mam
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Kupujecie takie pojemniki na pokarm? http://allegro.pl/avent-pojemnik-na-...785966858.html
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2037 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast światełka przed domem myślę że tż wcześniej wystawi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dawaj dawaj, może coś moja położna przeoczyła, lepeij uzupełnić wcześniej. Kurcze moja bratowa używa butelek dr. brown i bardzo sobie chwali, słyszałyście cos może o nich ![]() Cytat:
Jaka to firma bo u mnie w biedronce rózne są ![]() Cytat:
U mnie dzisiaj w domu sajgon, Tż kończy kuchnię (robi to co w sobote przez kaca nie dał radyy ) i mam brać sie za łazienkę, musi kibelek wymontować że by z piętra sie przebić z kanalizacją. Dobrze że mnei nei ma w domu no bo średno co 30 min do wc latam więc w domu to miusiałabym chyba wiaderko sobie gdzieś postawić.Kupiliśy drugi fotelik, orginalny do marity żeby go w ramę wpinać, jeden będziemy mieć na stałe w samochodzie a drugi tylko do wózka będzie. ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Podobno ręczne tak piersi nie maltretują, bratowej rozstępy zrobiły się dopiero jak zaczęła laktatora elektronicznego używać.
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry kochane,
właśnie pożarlam ostatni kawałek urodzinowego tiramisu- małemu się chyba spodobalo bo fika jak szalony musze ponarzekać- wieczory mnie dobijają, jest mi tak ciężko,że nie mogę znaleźć wygodnej pozycji, nocki też do przyjemnych nie należą teraz czuję,że naprawdę zaczynają się schody ![]() a poza tym to mąż dziś odbiera wózek- bo babeczka miała wysłać kurierem ale koszty wyszły ogromne, zatem umowiliśmy się,że jak mąż będzie w Krakowie to odbierze, przed chwilą dzowoniła,że jeszcze fotelik dorzuca już się nie mogę doczekać Cytat:
też tak mam Hosenko ja miałam ręczny laktotor avent i byl ok przydał mi się tylko podczas odstawiania małego bo robiły mi się bolesne zastoje
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-11-12 o 09:11 |
|
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki, mam "kilka" pytan odnosnie dzieciowych zakupów,
mam nadzieje że pomozecie a wasze cenne rady przydadza sie nie tylko mi ale i innym mamom ktore beda kompletowac wyprawkę. z gory przepraszam jesli jakies pytanie bedzie z gatunku "gupich" ale moja wiedza w tym temacie wynosi nawet nie 0 a -1 ![]() a więc ![]() 1- smoczki - jakie, ile, jaka firma, i lepiej 0-3 czy 0-6? 2- laktator - no wlasnie, reczny czy elektryczny? 3- monitor oddechu - na co zwracac uwagę przy zakupie? 4- nawilżacz powietrza - taki zwykly, tradycyjny czy jakiś "niezwykły"? 5-reczniki - ile, z kapturkiem czy bez? (mam 2 kapturkowe z biedronki) |
|
|
|
#2040 | |
|
Konto usunięte
|
Hosenko, Pstryczku - napiszę tak: widziałam ściąganie ręcznym... Po kwadransie dziewczyna miała strzykawkę 5ml pokarmu. Koszmar. TO zwyczajnie trwa długo i ręka boli jak szlag, ileż pompować można? Hosenko, a ty jeszcze na te studia to poważnie, zajedziesz się.
Ja od koleżanki pożyczyłam elektryczny BabyOno, do 150zł kosztuje, natomiast to co Pstryczku pokazujesz - nie znam, ale chyba każdy elektryczny lepszy od ręcznego, poważnie. Pojemników nie kupuję teraz, ale Hosenko Tobie faktycznie mogą się przydać ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
w nocy bezcenne Laktator dla mnie - elektryczny. Monitora nie miałam i nie mam. Nawilżacza = jak wyżej. Teraz chcemy kupić takie zwykłe na kaloryfer. Miałam i mam 2 z kapturkiem i 1 duży taki z IKEI: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...k%C4%85pielowy super jest, mięciutki, ciepły, duży. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

po piciu glukozy nie ruszasz się. Siedzisz na tyłku, bo nawet spacerek 3minuty może zafałszować wynik. Inne spalanie, bo już odrobina ruchu jest.
napatrzyłam sie wczoraj na moje grube udziska w ledżinsach i mam dosc, wyglądają koszmarnie
mam nadzieje ze cos znajde jak nie w pepco to gdzie indziej bo inaczej bida z nedza 

mnie na szpital chciala od razu skierowac ale na szczescie zbajerowalam ja poradnia
w poradni doktorka powiedziala mi ze raczej nie mam sie czym przejmowac bo wynik nie jest tragiczny no ale teraz sa takie wymogi ze nawet jak ma sie 141 to sie ciezarna traktuje jak cukrzycowke, oczywiscie inne zalecenia ma ta co ma 159 a inne ta co ma 220....
22.05.2008
14.08.2011

takze w tym tyg robie juz zakupy, nie ma co
ja już się nie mogę doczekać