Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-11, 21:36   #2731
colds
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Jak mowa o karmieniu to przekaże Wam mój sposób.

Kąpiemy Melkę o 20, później flacha i sen. Następnie biorę Ją o 24 i na śpika daję Jej butlę. . Takim sposobem przesypia mi do 6.
Stary 2012-11-11, 21:37   #2732
Almariel
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość

Ja już ważę 3 kg mniej niż przed ciążą, też karmię piersią, tylko ja muszę być na diecie laktacyjnej, bo co zjem cięższego to małą boli brzuszek. Brzuch też mam już płaski, tylko ta okropna ciemna krecha mi została i jakaś dziwnie zmarszczona skóra wokół pępka. Poza tym rozstępy na boczkach, też je chyba kiedyś potraktuję laserem . Generalnie kto mnie widzi to mówi, że wyglądam jak bym wcale nie rodziła i w ciąży nie była- miło takie rzeczy słyszeć .
No właśnie tą krechę też mam... to w ogóle zejdzie kiedyś
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 21:46   #2733
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Kąpiemy Melkę o 20, później flacha i sen. Następnie biorę Ją o 24 i na śpika daję Jej butlę. . Takim sposobem przesypia mi do 6.
zazdroszczę, bo moja choćby i o 1 zjadła, to jak w zegarku w okolicach 4 musi zjeść

ale wciągnęła 115ml, to mam nadzieję, że trochę pośpi.

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
No właśnie tą krechę też mam... to w ogóle zejdzie kiedyś
ja też mam podobno do roku czasu może schodzić

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 22:00   #2734
katiem
Wtajemniczenie

Witam się nocnie

Bylismy u znajomych. I trochę nam zeszło....

Axxa 2 razy dziennie na patyczek do uszu spirytus i czyszczenie pepuszka.
Połozna powiedziala ze jak sie zacznie powiekszac to nieststety skierowanie do chirurga. Ale na razie jest znacznie lepiej

Czytam co u Was i jak po chrzcinach.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 22:16   #2735
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Jeny, współczuję strasznie, też się boję tych kolek, bo ja podobno miałam takie, że płakałam po 6-7 godzin i nic na mnie nie działało, jak się okaże, że moja Kinga to po mnie odziedziczyło to nie będzie wesoło. Życzę wytrwałości i dobrze, że ktoś Ci pomoże.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Jak słodko . U mnie też TŻ kąpie dzidzię .

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

U nas też . Jest dziki wrzask dopóki nie wyjdziemy na dwór .

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Ja już ważę 3 kg mniej niż przed ciążą, też karmię piersią, tylko ja muszę być na diecie laktacyjnej, bo co zjem cięższego to małą boli brzuszek. Brzuch też mam już płaski, tylko ta okropna ciemna krecha mi została i jakaś dziwnie zmarszczona skóra wokół pępka. Poza tym rozstępy na boczkach, też je chyba kiedyś potraktuję laserem . Generalnie kto mnie widzi to mówi, że wyglądam jak bym wcale nie rodziła i w ciąży nie była- miło takie rzeczy słyszeć .
Kurczę ja też jestem na tej diecie baaaardzo restrykcyjnej i waga stanęła w miejscu na 62 kg...

Ale nikt nie wierzy, że mam jeszcze 7 kg na plusie i pytają się gdzie one są. Pewnie nie pamiętają, że wcześniej byłam bardzo szczupła

A po sn na pewno brzuch dochodzi szybciej do siebie, bo nie zostają podrażnione wszystkie wnętrzności i nie zostaje pocięta macica. Zanim ta opuchlizna zejdzie i się wszystko tam zagoi, musi minąć trochę czasu niestety...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 22:20   #2736
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Gda doskonale Cie rozumiem.Maja od dwoch nocy też caly czas marudzi.nie wiem jak jej pomoc...Jtr.caly dzien bede spala i już,bo znowu się zaczyna...
U nas reszta dnia cudowna na szczęście Po wieeeelkiej kupie po pachy koło 12 był spokój cały dzień. Zasnął nam koło 19 i śpi do teraz. Przespał kąpiel!

Ale znowu zaczyna się prężyć przez sen

Oglądałam dziś "Jak urodzić i nie zwariować" i płakałam prawie non stop

Tamlin - całe życie dziecka to kolejne trymestry ciąży, co?
Stary 2012-11-11, 22:21   #2737
katiem
Wtajemniczenie

Piszecie o Sylwestrze. ja nie mam z kim dzieci zostawić bo teściowie odpadają, a moi rodzice co roku wychodzą na zabawę. Właściwie od małego pamiętam, że spędzałam Sylwestra z babcią i braćmi.
Ale zawsze szukają kogoś kto popilnuje domu w tę noc i wtedy ja organizuję u nich impreze. W tym roku pewnie też tak będzie. Część naszych znajomych ma dzieci i przychodzą z nimi.

Axxxa ja z tym pepkiem tak tydzien juz robie.

widze ze nie ma wiesci po chrzcinach.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-11, 22:21   #2738
Almariel
Zakorzenienie

Aaa dzieciaczki wszystkie śliczne

A to moje słoneczko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Img_1179.jpg (93,4 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Img_0776.jpg (82,8 KB, 49 załadowań)
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 22:23   #2739
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:

A to moje słoneczko
słodziaczek

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-11, 22:55   #2740
Filusia88
Zadomowienie

ooo właśnie zapomniałam dodać opisu tej ciemnej linii na brzuchu która jest moją wielką bolączką

skoro Wy się chwalicie swoimi pociechami to i ja pokażę Wam BAŚKĘ - jak zdjęcia były robione miała całe 24 godziny życia za sobą

jutro wrzucę coś bardziej aktualnego, bo na tym laptopie nie mam niestety nic - a Basiek to teraz straszna pyza jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jezorek.jpg (57,2 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lapka.jpg (47,1 KB, 51 załadowań)
Stary 2012-11-12, 05:54   #2741
anesh_
Zakorzenienie

Niegrzeczna super wygladalas na tej imprezcie-widzialam na fb

Iwoncia "hemoroid dupobolus" mnie dobil;pUOTE]

Czesc Konczi
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 06:35   #2742
Konczita
Zakorzenienie

Dzień dobry
co z kreven wiemy coś???

Cytat:

o widzę że Melcia na śpiocha zjada ja to wypróbowałam ale wolę by Duśka się zaczęła kręcić to wiem że jej już potrzeba butli

u nas kąpiel o 18 butla i spanie ... około 24 zaczynamy się kręcić więc butla i lulanie i o 5 jemy kolejną butelczynę jak tatuś do pracy wychodzi i śpimy do 7 bądź chwile przed ... później do 9 się ładnie bawimy a następne godziny to już różnie scenariuszowo bywa

my po kolejnych szczepionkach i Duśka na nich w czwartek ważyła 5450 g więc ostatnio już nie leci wago zbytnio ... ale na swoje 3 miesiące podwoiła wagę z dodatkiem 300g i teraz przeszłyśmy rewelacyjnie .. przy 6w1 nie zorientowała się że coś nie tak ... bo akurat patrzyła na naszą panią dr która czarnulą jest ale zajęczała na koniec przy pneumo się rozpłakała jak wpuszczała pielęgniarka chyba bardziej bolesna musi być ... no i bez gorączki było tylko marudzenie z wieczora ale ogólnie pięknie dzielnie i mamusia dumna jak paw była jak wyszłyśmy

my już po panieńskim wieczorku, wykorzystałam pomysł z napisem RATUNKU WYCHODZĘ ZA MAŻ fajnie się prezentował na szarfie wsio było ok i jesteśmy zadowolone z bratową z naszych wyczynów

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Czesc Konczi
haj kochana

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Asiulka jak tam waga ? u mnie jest - 7 tylko .. ale po panieńskim mam już 1,5 kg więcej przez dwa dni masakra jakaś .. ale i tak nadal do wagi daleko ..

a i moja @ przylazła regularnie jak nigdy w życiu ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 07:44   #2743
kaczuszka69
potworkowa

Konczita, kraven urodziła Jasia przez cc w czwartek po południu

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-12, 07:46   #2744
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hejo
Ale ponura pogoda
Nic mi sie nie chce, maluch kiepsko mężulowi dzis spał i my wszyscy jak wyplute śliwki oprócz małego

Dzisiaj może sie zepne i pojade na ten przegląd do gina, a tż zostanie w domu z dzidziem.

A "hemoroid dupobolus" po cudownej maści po prostu zniknął
Myślałam, że z kilka dni sie będe męczyć z tym, a tu jak ręką odjął
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 07:47   #2745
gda
Zakorzenienie

Z dnia na dzień, coraz bardziej kumuluje się moje zmęczenie...

Niby Henio zrobił dwie małe kupki(jedna w dwóch partiach) w nocy, ale znowu prężył się od 4 rano, więc chyba nie wszystkiego się pozbył. W ogóle zaczął robić tylko dwie kupy na dobę.

Ja już ledwo na oczy widzę. Pierwsze karmienie o 1 było koszmarem! Nie mogłam się dobudzić, ciągle opadała mi głowa, aż mąż musiał mnie dobudzać

Zapominam ciągle o tym Delicolu przed jedzeniem.

Powoli rezygnuję z takiej rygorystycznej diety, bo widzę że nie ma znaczenia co jadam i tak zawsze jest tak samo (no z wyjątkiem sytuacji, kiedy objadałam się gotowaną marchewką i mały miał jeszcze większe wzdęcia).
A wczoraj pojadłam pyszności, np. udka kurczaka zapiekane z czosnkiem, marchewka podsmażona (wiem, że nie można smażonego, ale powiedziano mi, że była tam chwileczkę), buraczkiii pyszne, kilka Rafaello mmmm i odrobinę winka czerwonego. U Henia bez zmian jak na razie, ale obserewuję.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 07:50   #2746
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Hejo
Ale ponura pogoda
Nic mi sie nie chce, maluch kiepsko mężulowi dzis spał i my wszyscy jak wyplute śliwki oprócz małego

Dzisiaj może sie zepne i pojade na ten przegląd do gina, a tż zostanie w domu z dzidziem.

a jaką maść stosujesz? też coś będę musiała kupić...

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Niby Henio zrobił dwie małe kupki(jedna w dwóch partiach) w nocy, ale znowu prężył się od 4 rano, więc chyba nie wszystkiego się pozbył. W ogóle zaczął robić tylko dwie kupy na dobę.

Ja już ledwo na oczy widzę. Pierwsze karmienie o 1 było koszmarem! Nie mogłam się dobudzić, ciągle opadała mi głowa, aż mąż musiał mnie dobudzać

Powoli rezygnuję z takiej rygorystycznej diety, bo widzę że nie ma znaczenia co jadam i tak zawsze jest tak samo (no z wyjątkiem sytuacji, kiedy objadałam się gotowaną marchewką i mały miał jeszcze większe wzdęcia).
A wczoraj pojadłam pyszności, np. udka kurczaka zapiekane z czosnkiem, marchewka podsmażona (wiem, że nie można smażonego, ale powiedziano mi, że była tam chwileczkę), buraczkiii pyszne, kilka Rafaello mmmm i odrobinę winka czerwonego. U Henia bez zmian jak na razie, ale obserewuję.
chyba najgorsze jest to, kiedy coś się dzieje maluszkowi, a nie wiadomo, jak mu pomóc

uważaj na czosnek, bo może zmienić smak mleka i maluch może mieć opory, żeby go pić

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-12, 07:55   #2747
Agnes!84!!
Rozeznanie

Hej! Mi po miesiącu od porodu zostało 3 kg do zrzucenia. Nie chciałabym schudnac jeszcze bardziej, to byłoby straszne
Krechę na brzuchu mam obrzydliwą, wyjątkowo ciemna, ciągnie się pod i nad pępkiem i w dodatku mam ciemną plamę wokół pępka. Czuję że nieprędko zejdzie. Ogólnie brzuch nie prezentuje się najlepiej.
Stary 2012-11-12, 07:55   #2748
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
Konczita, kraven urodziła Jasia przez cc w czwartek po południu

KRAVEN gratuluję!!! spóźniona jestem z tymi gratulacjami ale zdrówka Wam życzę i radości z każdego uśmiechu, z każdej kupci maluszka

to już jesteśmy w komplecie ? możemy zmykać na odchowalnie ?

Cytat:

Gda z tymi kupciami to macie ciężko widzę ale moja Duśka robi co dwa dni kupę i też mieliśmy kilka dni akcję z parciem ale teraz jest już dobrze i gdyby nie zapaszek i jej mmmm to nie wiedziałabym że kupa jest

Jeszcze troszkę i będzie lepiej zobaczysz
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 07:56   #2749
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
U mnie mleko leciało normalnie, więc chyba sugerowałabym Ci jednak wizytę u lekarza.
Próbowałaś karmić spod piersi? Ponoć to najlepsza pozycja w takiej sytuacji, może to coś da.
U mnieprawie nie leciwięc może go tam nie ma,bo pierś jest twarda tylko w jednym miejscu...
gorączki nie ma,zaczerwienienie też sie zmniejszyło,ale twarde miejsce zostało,więc pomęcze go dzisiaj jeszcze kapustą..może to sie w końcu skończy

Cytat:

Umnie to nie zadziała,bo Fabianka nie da rady nakarmić przez sen,nawet buzi nie otworzy takie ma spanie

Cytat:

A ja jadam smażone od początku

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 07:56   #2750
zielona1911
Zakorzenienie

Iwoncia
co to za magiczna masc na hemoroidy? mnie tez mecza niestety co kupa to pełno krwi...

Wasze maluszki takie maluszki kochane,malutkie i chudziutkie a moj to taki bambaryła niby wczesniak a wyglada jakby miesiac przenoszony

Edytowane przez zielona1911
Czas edycji: 2012-11-12 o 08:11
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 07:59   #2751
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Hej! Mi po miesiącu od porodu zostało 3 kg do zrzucenia. Nie chciałabym schudnac jeszcze bardziej, to byłoby straszne
Krechę na brzuchu mam obrzydliwą, wyjątkowo ciemna, ciągnie się pod i nad pępkiem i w dodatku mam ciemną plamę wokół pępka. Czuję że nieprędko zejdzie. Ogólnie brzuch nie prezentuje się najlepiej.
Oj mam tak samo i 8kg do zrzucenia. Milego dnia mamusie
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 08:03   #2752
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

KRAVEN gratuluję!!! spóźniona jestem z tymi gratulacjami ale zdrówka Wam życzę i radości z każdego uśmiechu, z każdej kupci maluszka

to już jesteśmy w komplecie ? możemy zmykać na odchowalnie ?

Gda z tymi kupciami to macie ciężko widzę ale moja Duśka robi co dwa dni kupę i też mieliśmy kilka dni akcję z parciem ale teraz jest już dobrze i gdyby nie zapaszek i jej mmmm to nie wiedziałabym że kupa jest

Jeszcze troszkę i będzie lepiej zobaczysz
na odchowalnię się przeniesiemy po zakończeniu wątku

zapaszek z pieluchy jest nieziemski, a jak się otworzy pamucha i te opary buchną w twarz

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Umnie to nie zadziała,bo Fabianka nie da rady nakarmić przez sen,nawet buzi nie otworzy takie ma spanie
u mnie też nieestety nie zadziała, jak mała mocno zaśnie, to ni cholery żeby coś zjadła, kiedys ją 15 minut do jedzenia budziłam, wzięłam ją pod pachy podniosłam i zwisała bezwładnie, bo w ogóle ją wzięcie na ręce nie ruszyło

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Iwoncia
co to za magiczna masc na hemoroidy? mnie tez mecza niestety co kupa to pełno krwi...

Wasze maluszki takie maluszki kochane,malutkie i chudziutkie a moj ta taki bambaryła niby wczesniak a wyglada jakby miesiac przenoszony
ojej, to ja chyba mogę się cieszyć, bo mnie tylko boli, krwi jeszcze nie było...

kochanego ciałka nigdy za wiele

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-12, 08:10   #2753
zielona1911
Zakorzenienie

kaczuszka69
no u mnie krwi dosc sporo jest i czasami bol jest straszny.Takie okropne kłucie..
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 08:13   #2754
kaczuszka69
potworkowa

no właśnie kłucie i uczucie rozrywania ja już powiedziałam tżtowi, że to wszystko przez niego

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-12, 08:14   #2755
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Iwoncia
Dziewczynki ta maść to "aesculan".
Wczoraj zastosowane i dziś ani śladu
Z tym że mi one na szczęście nie pękają

A moje dziecię spi mi znowu na ręce
Normalnie masakra, ale chociaż moge z Wami pobyć

Co do brzucha to ja mam tylko paskudne rozstępy granatowe
Mam nadzieje że do lata bedą mało widoczne
Linia zniknęła a pojawiła mi sie taka leciutka kilka dni przed porodem.
Brzuszek prawie niewidoczny no i szczęśliwa jestem że nie inwestowałam w ciuchy ciążowe bo teraz w te ciuchy sprzed ciąży na mnie za duże.

A w ogóle martwie sie o pokarm cyckowy bo go coraz mniej
Piłam raz karmi ale to jest tak obrzydliwe i słodkie że ledwo dopiłam, no i pije herbatke na laktacje a też to jakoś nie skutkuje.
Beczeć mi sie chce jak pomyśle że sie skończy karmienie piersią bo bardzo to lubie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 08:17   #2756
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo
Ale ponura pogoda

A jaka to maść? Bo ja po tych czopkach dużo lepiej, ale przy wypróżnianiu nadal go czuję

Edit: już widzę jaka
Stary 2012-11-12, 08:18   #2757
gda
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

chyba najgorsze jest to, kiedy coś się dzieje maluszkowi, a nie wiadomo, jak mu pomóc

uważaj na czosnek, bo może zmienić smak mleka i maluch może mieć opory, żeby go pić
Też się tego bałam, ale Henio nadal ciągnie jak szalony
Stary 2012-11-12, 08:19   #2758
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Dziewczynki ta maść to "aesculan".
Wczoraj zastosowane i dziś ani śladu
Z tym że mi one na szczęście nie pękają

A moje dziecię spi mi znowu na ręce
Normalnie masakra, ale chociaż moge z Wami pobyć

Co do brzucha to ja mam tylko paskudne rozstępy granatowe
Mam nadzieje że do lata bedą mało widoczne
Linia zniknęła a pojawiła mi sie taka leciutka kilka dni przed porodem.
Brzuszek prawie niewidoczny no i szczęśliwa jestem że nie inwestowałam w ciuchy ciążowe bo teraz w te ciuchy sprzed ciąży na mnie za duże.

A w ogóle martwie sie o pokarm cyckowy bo go coraz mniej
Piłam raz karmi ale to jest tak obrzydliwe i słodkie że ledwo dopiłam, no i pije herbatke na laktacje a też to jakoś nie skutkuje.
Beczeć mi sie chce jak pomyśle że sie skończy karmienie piersią bo bardzo to lubie
nie poddawaj się, połowa laktacji jest w głowie, więc musisz myśleć pozytywnie

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-12, 08:19   #2759
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

u mnie kryzys na całego
Lena ma tak silne ataki kolki jak nigdy przedtem. wczoraj zdesperowani poprosiliśmy o pomoc teściową. pogmerała trochę w pupci małej natłuszczonym termometrem, odeszły gazy i wreszcie ucichł płacz i pojawił się uśmiech.

dla mnie termometr to konieczność ale nie mogę patrzeć na jej cierpienie. cała czerwienieje i brakuje jej tchu, trwa to minimum 3-4 godziny. wije się z bólu, pręży nóżki, boję się, że nabawi się przepukliny pępkowej...

zamówiłam już te rureczki windi w pobliskiej aptece, do odebrania będą we wtorek.

poza tym od poniedziałku będę miała stałą pomoc.
w tym tygodniu codziennie po południu przyjeżdżać będzie teściowa, a w następnym moja mama i tak na zmianę.
dlatego popołudniami bo wtedy Lena zazwyczaj ma ataki bólu a mi już ręce opadają od noszenia. poza tym będę miała chwilę by zająć się sobą bo ostatnio wyglądam jak śmierć na chorągwi

Współczuję kochana i wiem co czujesz,mam nadzieję że powoli już nam się to będzie normowało.
Dobrze że będą babcie do pomocy,odsapniesz sobie troszkę.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
My dziś u teściowej byliśmy. Mati prawie cały czas spał. Zjadł, nasrał i spał Aniołek normalnie. No i miał pierwszą dłuższą podróż samochodem, bo okolo 70km w jedną stronę. Był bardzo grzeczny. Ale za to ostatniej nocy dał mi popalić, bo chciał ciągle cyca.

Ja mam. Tak bym chciała poczuć ten szum w głowie

Ok

A kolejene trzy to 5 trymestr i ciąg dalszy dostarczania ciepła

Ja przytyłam 15kg i tyle mi zeszlo, w rzeczy sprzed ciąży wchodzę, ale brzuch mam taki galaretowaty. Teraz bym chciała jeszcze z minimum 10 kilo schudnąć.

No właśnie mnie też osłabia jak widzę te dzieciaki jak na Sybir poubierane plus zimowe puchowe śpiwory po nos zaciągnięte. Biedne dzieci.
A to oblizywanie bleeeeeeeee i jeszcze jak jedzenie dają niektóre i najpierw same do gęby a później dzieciakowi. Porzygać się idzie.

Normalne

No przecież kino to jakieś dwie godziny, więc jaki problem?

Chyba lekarz powinien zobaczyć tą pierś.

My jutro na szczepienie. Będzie 5w1. Pneumo zaszczepimy później.

No i Matiś dziś 8 tygodni kończy

dla Matiego za 8 tygodni
i oczywiście wielkie za szczepienie.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A jak mowa o pozostałościach po ciąży to mnie martwi mów brzuch. Tzn. inaczej... wcale by mnie nie martwił, gdyby nie głupie gadanie ludzi. Mój brzuch po 2 tygodniach od porodu wygląda jak w 6-7 miesiącu. Widzę, że z każdym dniem macica się obkurcza, bo schodzi co raz niżej, ale wciąż jest jeszcze spory. A niestety ludzie dookoła potrafią mi dowalić tekstami "Jaki masz duży jeszcze brzuch! Jesteś taką młodą dziewczyną, więc powinien Ci szybko zniknąć!" albo "Wyglądasz jakbyś była w ciąży z drugim"... POWAŻNIE usłyszałam takie teksty.

Ja początkowo cieszyłam się, że znika tak powoli, bo tłumaczyłam sobie, że dzięki temu nie będzie zwisał mi nadmiar skóry, bo ja jednak ten brzuchol miałam spory. Dodatkowo powtarzałam sobie, że może to tak wolno następuje, bo miałam cc i w nie karmię piersią. Jednak po tych wszystkich głupich tekstach, zaczęłam się tym moim brzuchem martwić.

Ludzie to są wredni i takie teksty przecież wiadomo że po cc czy po sn brzuszek nie jest idealnie płaski.

Głowa do góry i nie przejmuj się głupim gadaniem.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Pokażę Wam jeszcze na dobranoc naszego zadumanego pana Antoniego w kąpieli.

Zamawiam Antosia dla mojej Zuzanki.

Cytat:
Ja już po 2 tygodniach od porodu miałam macicę obkurczoną praktycznie do stanu normalnego, bo już miałam ją za spojeniem łonowym, chyba faktycznie po sn szybciej to idzie .

Aha i zapomniałam się pochwalić naszą pierwszą przespaną nocą! Mała spała od 23 do 4:20, nakarmiłam ją i pospała jeszcze do 8, normalnie bajka, oby więcej takich nocy .

Ale zazdroszczę

Cytat:

A to moje słoneczko

sweet

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
ooo właśnie zapomniałam dodać opisu tej ciemnej linii na brzuchu która jest moją wielką bolączką

skoro Wy się chwalicie swoimi pociechami to i ja pokażę Wam BAŚKĘ - jak zdjęcia były robione miała całe 24 godziny życia za sobą

jutro wrzucę coś bardziej aktualnego, bo na tym laptopie nie mam niestety nic - a Basiek to teraz straszna pyza jest

piękna kruszynka

Dzień Doberek

Jestem dzisiaj nieprzytomna,mała budziła się częściej niż zwykle,do tego jęczala i charczała przez sen,wogóle się nie wyspałam i padam z nóg

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 08:20   #2760
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry!

jestem - wreszcie skończył się tydzień "jak utrzymać przeziębionego przedszkolaka z dala od niemowlaka"

widzę, że nie tylko mnie @ się pojawiła - myślałam, że będę mieć długo spokój, przy starszej to 10 miesięcy po porodzie się zjawiła, a tu wczoraj

no i Oldze zdażyło się dwa raz przespać całą noc od 19.30 do 5-6 rano

a tak poza tym to wszystko u nas w porządku mniejszym lub większym
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości