|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Przy zakładaniu jest bunt a jak już jej założe to ma taką obrażoną minke że rozbraja mnie całkowicie ![]() a teraz wieczór marudzenia, nie płacze, ale kwęka cały czas, każda zabawa po 2 minutach się nudzi, chociaż w konkursie wygrała karuzela bo z 10 minut się pośmiała do niej ![]() a ja od 3dni czuje się jak kapeć. mimo tego że chociażby dziś spałam długooo w nocy (wstałyśmy z Zośką o 9tej ![]() ![]()
![]() |
#2702 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Cytat:
![]() ale slodziak ![]()
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też nie lubi czapek jak się zbliżam to już ma obrażoną minkę. Sojka przytulam Cię mocno i wierzę że wszystko się ułoży.
![]() |
#2704 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie dałam Mai herbatki z rumianku, myślałam, że się trochę wyciszy po niej, ale złudne me nadzieje ![]() A jak Twoje sprawy, coś się wyjaśniło, jest lepiej? Cytat:
![]() Już kiedyś pytałam, ale ponawiam, czy któraś z Was używa tych pasów poporodowych? Tymczasem mąż siedzi z Mają pod okapem nucąc jej Nirvanę ![]() Tak dzisiaj wyglądałam jak poszłam do babci ![]()
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-11-11 o 17:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to tyle z mojej chwilowej wolnosci, lece kąpac i zapewne walczyc z histeria... chcialam jeszcze dodac ze zamowilam chuste, mam nadzieje ze we wtorek przyjdzie. moze to ulatwi mi zycie i chociaz jesc bede mogla, bo o ogarnieciu domu juz nie marze nawet ![]() co do szczepien dziwczyny to kupilam 6 w 1, wyobrazcie sobie ze roznica w cenie miedzy aptekami w moim miescie to nawet 60zl!!! wiec jesli ktoras tez planuje to radze popytac o cene w kilku, ja za te 60zl to juz moge cos malej kupic ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JA mam 5g na plusie a w żadne spodnie nie wchodzę,przez biodta nie wciągnę ![]() [QUOTE=mala mysz;37558634 ja juz wczesniej pisalam ze ja taką histerie to mam codziennie przed snem, czyli od 19ej do 22. biegam wtedy z pokoju do kuchni (czyli od szumiacego radia do okapu), z mezem na zmiane... i wtedy to tylko sobie w duchu powtarzam "najwazniejsze ze jest zdrowa, kiedys wyrosnie, najwazniejsze ze jest zdrowa, kiedys wyrosnie, najwazniejsze ze jest zdrowa, kiedys wyrosnie..." ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Próbowałaś karmić spod piersi? Ponoć to najlepsza pozycja w takiej sytuacji, może to coś da.
![]() |
#2709 | |||
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Dopiero teraz mam czas Was nadrobić chociaż troszkę ![]() Wczoraj na imprezce było super - pojadłam, potańczyłam.Brakowało mi tego ![]() Dziś za to imieniny mojego mężą, więc pojechaliśmy wszyscy do teściów na rogaliki ![]() Oczywiście Iga nie umie sie zachować w gościach i uwaliła 2 kupy po pachy że znowu cała ja przebierać musiałam ![]() Teraz już wykąpana i śpi sobie słodko ![]() Cytat:
![]() ale damulka sliczna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i wszyscy mówią ze na twarzy przytyłam ![]() brzuszek mały ale coś tam jednak zostało.. jejku jaka słodka ![]() skończę oglądać master chefa i ide w poduchy bo dziś jestem nie do życia.. nie odespałam wczorajszej imprezki jeszcze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
u mnie kryzys na całego ![]() Lena ma tak silne ataki kolki jak nigdy przedtem. wczoraj zdesperowani poprosiliśmy o pomoc teściową. pogmerała trochę w pupci małej natłuszczonym termometrem, odeszły gazy i wreszcie ucichł płacz i pojawił się uśmiech. dla mnie termometr to konieczność ale nie mogę patrzeć na jej cierpienie. cała czerwienieje i brakuje jej tchu, trwa to minimum 3-4 godziny. wije się z bólu, pręży nóżki, boję się, że nabawi się przepukliny pępkowej... zamówiłam już te rureczki windi w pobliskiej aptece, do odebrania będą we wtorek. poza tym od poniedziałku będę miała stałą pomoc. w tym tygodniu codziennie po południu przyjeżdżać będzie teściowa, a w następnym moja mama i tak na zmianę. dlatego popołudniami bo wtedy Lena zazwyczaj ma ataki bólu a mi już ręce opadają od noszenia. poza tym będę miała chwilę by zająć się sobą bo ostatnio wyglądam jak śmierć na chorągwi ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-11-11 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
![]() wpadłam zobaczyć czy my już na odchowalnie się nie wybieramy ... jak z Kraven ? u nas wszystko się normuje ale oby nie zapeszać ![]() całuski i przespanych nocy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2712 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przemywałam to kilka razy dziennie patyczkiem kosmetycznym namoczonym spirytusem nierozcieńczonym. wszystko bardzo ładnie się goi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
My dziś u teściowej byliśmy. Mati prawie cały czas spał. Zjadł, nasrał i spał
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A to oblizywanie bleeeeeeeee i jeszcze jak jedzenie dają niektóre i najpierw same do gęby a później dzieciakowi. Porzygać się idzie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My jutro na szczepienie. Będzie 5w1. Pneumo zaszczepimy później. No i Matiś dziś 8 tygodni kończy ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
A ja dzis padam na pysk jakoś
![]() Wszystko poczytałam ale cytować nie dam rady... Na dodatek "hemoroid dupobolus" mnie dopadł a planuje jutro do gina iść na przegląd podwozia i trza te becikowe załatwić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój brzuszek też odstaje i jest taki miękki, ale to mi nie przeszkadza. Przeszkadzają mi rozstępy! ![]() Ja robiłam 5w1 i pneumo też później robimy, bo nie chcę go obciążać na raz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() pisałyście o tych szczepionkach że niby 6 w 1 po 7 tygodniu. To nie o to chodzi przepisy mówią że można szczepić albo po 6 tygodniu albo po 7. Ale to zależy od przychodni jaki system przyjmuje. Moja ma po 7 tyygodniach i przerwa też jest 7 tygodni ![]() ![]() co do ubioru mój dzisiaj śmigał w kurtce i czapce, było 15 stopni. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
![]() Wpadłam się zameldować po weekendzie. Na początek będę się chwalić. ![]() ![]() ![]() Z kupką nadal mamy problemy. Wczoraj pojawiła się w końcu o 5 rano, a od tego czasu znowu cisza, czyli już prawie 2 dni. Jutro przychodzi położna ważyć Małego, to poruszę kwestię kolejnej zmiany mleka. Jedynie jest nadzieja, że kolki troszkę odpuściły i Antek zaczął nareszcie odbijać i puszczać bączki. Poza tym dzisiaj na cały dzień przyjechała do nas mama TŻ-ta. Ja nie mam problemu z przyjmowaniem pomocy od mojej mamy lub jego. Byłam jej bardzo wdzięczna, że dziś nas odwiedziła i odciążyła mnie troszkę, bo dzięki temu mogliśmy z TŻ-tem odpocząć, odespać, a i pyszny obiadek dla nas przygotowała, więc nie mam prawa narzekać. Moja mama też nieba by nam uchyliła. Codziennie stara się do nas choć na chwilkę wpaść, a mi to nie przeszkadza zupełnie, bo mogę na te 5-10 minut Antka z nią zostawić i spokojnie chociażby wyskoczyć na zakupy spożywcze. Teraz jak już będziemy wyjeżdżać na spacery to też łatwiej będzie mi załatwić takie codzienne sprawy. Tak czy siak... nasz Antoś ma cudowne babcia. Szczęściarz z niego, bo ja sama nie mogę tego powiedzieć o swoich. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Majeczka jest piękna! Widziałam już na fb to zdjęcie i się nim zachwycałam. ![]() Cytat:
Ślicznotka!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2721 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Za to moje piersi to masakra. ![]() Dziewczyny, współczuję problemów z brzuszkami, z kolkami... Ja czegoś takiego nie znam, i mam nadzieję, że tak zostanie. Mały nie miał jeszcze ani razu problemu z kupką, nie ma kolek. Do tego jest tylko na piersi, a ja żadnej diety nie stosuję, jem niemal wszystko i nic mu nie jest. Chyba twardy zawodnik z niego. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
A jak mowa o pozostałościach po ciąży to mnie martwi mów brzuch.
![]() ![]() ![]() Ja początkowo cieszyłam się, że znika tak powoli, bo tłumaczyłam sobie, że dzięki temu nie będzie zwisał mi nadmiar skóry, bo ja jednak ten brzuchol miałam spory. Dodatkowo powtarzałam sobie, że może to tak wolno następuje, bo miałam cc i w nie karmię piersią. Jednak po tych wszystkich głupich tekstach, zaczęłam się tym moim brzuchem martwić. ![]()
#2723 |
potworkowa
|
jak ja Wam zazdroszczę tych kilogramów, ja mam jeszcze 15 do zrzucenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
Pokażę Wam jeszcze na dobranoc naszego zadumanego pana Antoniego w kąpieli.
![]()
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dearlie nie przejmuj się, ja prawie 8 tygodni po cesarce mam jeszcze brzuszek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój brzuchol wraca do normy ![]() ![]() Asiulka wiem,że dzieciatko potrzebuje przytulania,ale ja po prostu jestem tak wykonczona,że boje się,że ja przygniote ![]() Gda doskonale Cie rozumiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aha i zapomniałam się pochwalić naszą pierwszą przespaną nocą! ![]() ![]() Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-11-11 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogolnie nie dam rady nadrobic, jestem wykonczona ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.