Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2464 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-11, 19:51   #73891
JudytaKas
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Piękne włosy dziewczyny
A ja na wnerwie, rozbroiła mnie dziś znieczulica ludzka i brak w ludziach jakiejkolwiek empatii

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 20:16   #73892
agrestor
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Miło mi
I powinno! Naprawdę ciekawych rzeczy można się dowiedzieć z Waszych blogów, serdecznie gratuluję

Cytat:
Włosy jakie są w dotyku? szorstkie czy guma?
Ha... myślę i myślę i.. nie wiem. Aktualnie są miłe (moje włosy lubią się z biowaxem odkąd pamiętam ) Guma, czyli czy się ciągną jak próbuję 'rozerwać' w rękach? Ciągną się, pękają a potem są takie mocno pofalowane.... Elastyczne są do pewnego momentu, ale ich granica wytrzymałości jest raczej niewielka... Szorskie ani sztywne raczej nie są, zwłaszcza że są z tych cienkich

Dodam jeszcze że czeszę włosy na mokro [ odżywka d/s lub maska, lub odzywka b/s ] szeroko rozstawionym grzebieniem z Bodyshopa (Czarownicująca- w ostatnim poście masz nawet jego foto z tego co widziałam ;p )- chociaż ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy nie można by czesać włosów na sucho tuż przed myciem? Bo wszędzie jest napisane żeby kręcone/falowane włosy tylko na mokro w celu uniknięcia puchu, ale jak zaraz potem je umyjemy to przecież puchu nie będzie?

Przyjmę każdą pomoc i chętnie odpowiem na pytania dotyczące moich włosów, bo sama sobie nie radzę
agrestor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 20:33   #73893
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrestor Pokaż wiadomość
I powinno! Naprawdę ciekawych rzeczy można się dowiedzieć z Waszych blogów, serdecznie gratuluję

Cytat:
Ha... myślę i myślę i.. nie wiem. Aktualnie są miłe (moje włosy lubią się z biowaxem odkąd pamiętam ) Guma, czyli czy się ciągną jak próbuję 'rozerwać' w rękach? Ciągną się, pękają a potem są takie mocno pofalowane.... Elastyczne są do pewnego momentu, ale ich granica wytrzymałości jest raczej niewielka... Szorskie ani sztywne raczej nie są, zwłaszcza że są z tych cienkich
no to tak...
albo masz kryzys (-> FAQ) albo pogoda się zmieniła i trzeba dostosować pielęgnację
Jeśli są raczej miękkie to zrobiłabym im zastrzyk proteinowy - może jajco lub laminowanie żelatyną?
stylizator - żel lniany i jeszcze raz żel lniany!!

Cytat:
...chociaż ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy nie można by czesać włosów na sucho tuż przed myciem? Bo wszędzie jest napisane żeby kręcone/falowane włosy tylko na mokro w celu uniknięcia puchu, ale jak zaraz potem je umyjemy to przecież puchu nie będzie?
Masz ciaśniejszy skręt - być może męczyłabyś włosy niepotrzebnie, jeśli będą bardzo splątane - nałóż na suche przed myciem odżywki do pierwszego "O" i daj jej chwilę, wtedy czesz
ja tak "dreda" rozplątałam po całym dniu na wietrze, mżawce i kurzu + cemencie ;]

Pożyczyłam sobie oliwki na końce - biała BD ;] i kurka pójdę do roboty ze smalcem

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 20:44   #73894
pumaaaaa
Przyczajenie

[QUOTE=AjriszMarta;3755765 9]Słusznie prawisz

Parafiny nie masz co się bać, jest też w Ziajowej odżywce tylko nie przesadź z ilością zanim wyczujesz ten krem
Parabeny - osobiście nie rozumiem tej nagonki medialnej, jedne z lepiej przebadanych konserwatnów. Chyba że miałaś już niepowołane reakcje na kosmetyki z nimi?

nie,moje włosy raczej kochają wszystko przez silikony,parabeny do ich braku,ale właśnie mi też na psychikę zadziałała ta nagonka
pumaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 20:52   #73895
agrestor
Raczkowanie

Cytat:

stylizator - żel lniany i jeszcze raz żel lniany!!

Masz ciaśniejszy skręt - być może męczyłabyś włosy niepotrzebnie, jeśli będą bardzo splątane - nałóż na suche przed myciem odżywki do pierwszego "O" i daj jej chwilę, wtedy czesz
ja tak "dreda" rozplątałam po całym dniu na wietrze, mżawce i kurzu + cemencie ;]
No właśnie z żelem lnianym się nie polubiłam za bardzo... próbowałam go nakładać osobno, na włosy już z odżywką b/s [joanna z apteczki babuni balsam do włosów mleko i miód],wymieszany w ręce z tą właśnie odżywką lub wymieszany z żelem isana . Średnio... Tzn. efekt 'zaraz po' był faktycznie fajny, ale po jednej nocy [z upiętymi luźno włosami na czubku głowy, nigdy nie rozumiem jak można spać z włosami ' przerzuconymi za poduszkę' przecież to by trzeba było spać w bezruchu! niemożliwość!] włosy były matowe, brzydkie, loki słabo się trzymały...
Sposób z pierwszym O wypróbuję na pewno! Dziękuję!

I jeszcze jedno pytanie przy okazji, jeśli jeszcze mi wolno ;p
Planuję mocno (~10 cm) skrócić włosy- pozbyć się fioletu, dość zniszczonych końców. I chociaż mi żal to chyba takie porządne cięcie a potem odpowiednie zabezpieczanie końcówek ma sens, prawda? I spotkałam sie z opinią iż nie warto obcinać włosy na zimę bo i tak sie zniszczą- mrozy, kurtki, torebka, suwaki. Planuję więc podciąć je teraz jak najmniej, a dopiero na wiosnę machnąć te 10cm, czy to rozsądne?
Dzięki o Wiedźmo za cierpliwość!

edit: do laminowania zbieram się już od jakiegoś czasu, ale mam blokadę psychiczną, bo mnie obrzydza... może mi sie uda przemóc.. Jeśli chodzi o humektanty i emolienty... Staram sie wyuczyć co i jak ale jeszcze tego nieogarniam [jakoś stosunkowo niedawno zwróciłam uwagę na punkt rosy, wcześniej uważałam to chyba za bzdurę albo nie wiem, bo omijałam wątki z nim związane! ]. Niemniej jednak w ostatnich dniach pogoda w moim mieście jest podobno idealna jeśli chodzi o punkt rosy właśnie więc nie powinno być problemu

Edytowane przez agrestor
Czas edycji: 2012-11-11 o 20:57 Powód: chęć dodania czegoś jeszcze!
agrestor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 21:03   #73896
lucynka00
Raczkowanie

Znacie może jakiś dobry odpowiednik odżywki Isana z olejkiem z babassu??? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...s-spulung.html mam ostatnie opakowanie i bardzo mi przypadła do gustu, używam jej do mycia włosów ale teraz ją chyba wycofali bo nigdzie nie mogę jej dostać boję się trochę używać w tym celu innych niesprawdzonych odżywek żeby nie zaszkodzić i nie przeciążyć włosów i w ogóle...
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn

Dbam o włosy zgodnie z metodą CG od 9 listopada 2012
lucynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 22:00   #73897
Majka1503
EDUkator

Wrzucam zdjęcia obiecane. Dzisiaj pogoda lepsza, więc i zareagowały trochę na stylizację.

1.Lewa strona rano.
2.Prawa strona rano.
3.Prawa strona teraz po nałożeniu mojej żelo-pianki (wolę nałożyć na noc i rano odgnieść niż rano reanimować)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00829.jpg (106,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00833.jpg (140,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00885.jpg (113,9 KB, 18 załadowań)

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 22:11   #73898
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
ubolewam, że brązy khadi tak szybko mi się wypłukują
mi się ladnie trzymał ten miks jasnego i orzechowego brązu i wyszedł bardziej brązowy, niż to co mam obecnie (na szczęście małżowi się podoba bardziej niż mi - jak ciemne, długie i (chwilowo) "proste" to mu pasuje)
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Katie? Coś chyba pisała o tym
posiadam ale jeszcze nie testowałam

do hennowiczek zakręconych jutro przede mną pierwsze mycie po hennie - planuję dać maskę Bingo z zieloną glinką na jakieś 3 minutki przed myciem, potem zmyć to emulsją Gloria i tu kończą mi się pomysly, bo nie wiem, co dać jako d/s i b/s? i czy mogę użyć żelu Isana od razu

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Właśnie uczę się na koło o izolacji DNA no i jednym z pierwszych etapów izolacji jest zniszczenie komórki, dobranie się do DNA i jego oczyszczenie. W jednej z metod stosuje się detergent SDS - dodecylosiarczan sodu. Myślę sobie - o siarczan, pewnie jakiś silniejszy braciszek SLSa... googluję a SDS to to samo co SLS
SDS dezintegruje błony biologiczne poprzez zniszczenie większości oddziaływań białko-białko oraz białko-lipidy, denaturuje białko, powoduje rozfałdowanie łańcucha polipeptydowego.
masakra
Stary 2012-11-11, 22:15   #73899
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrestor Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanie przy okazji, jeśli jeszcze mi wolno ;p
Planuję mocno (~10 cm) skrócić włosy- pozbyć się fioletu, dość zniszczonych końców. I chociaż mi żal to chyba takie porządne cięcie a potem odpowiednie zabezpieczanie końcówek ma sens, prawda? I spotkałam sie z opinią iż nie warto obcinać włosy na zimę bo i tak sie zniszczą- mrozy, kurtki, torebka, suwaki. Planuję więc podciąć je teraz jak najmniej, a dopiero na wiosnę machnąć te 10cm, czy to rozsądne?
Dzięki o Wiedźmo za cierpliwość!
Jak są zniszczone - trzeba ciąć już, a jak zabezpieczanie nie wystarczy i sie konce zniszcza to sie wiosna znowu podetnie, włos nie ręka odrośnie ;]
Cytat:
edit: do laminowania zbieram się już od jakiegoś czasu, ale mam blokadę psychiczną, bo mnie obrzydza... może mi sie uda przemóc..
no to jajo

Cytat:
Jeśli chodzi o humektanty i emolienty... Staram sie wyuczyć co i jak ale jeszcze tego nieogarniam
oleiste i wodniste? oczywiscie uogolnienie

Cytat:
Niemniej jednak w ostatnich dniach pogoda w moim mieście jest podobno idealna jeśli chodzi o punkt rosy właśnie więc nie powinno być problemu
wilgotnosc w % tez ma znaczenie
skoki warunków niestety robią swoje :/

Stary 2012-11-11, 22:25   #73900
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Pofantazjowałam na ten temat, ale nie wiem ile w tym dobrego myślenia - ok, SLS nie uszkodzi nam wewnętrznej struktury włosa, bo jest zewnętrzna łuska, która przed tym chroni - ale jak wysokopory mają te łuski pozadzierane to składnikowi łatwiej wniknąć do wnętrza prawda? Wychodziłoby z tego, że włosom wysokoporowym trzeba więcej protein w pielęgnacji niż niskoporowym. No i włosy wysokoporowe są bardziej podatne na uszkodzenia + uszkodzenia już istniejące łatwiej się powiększają.
i tu moja praktyka by potwierdzała Twoją teorię...
bo mam wysokoporowate (bo zniszczone, to co nie zniszczone jest chyba średnioporem) i...proteiny, proteiny, proteiny - idealna wypracowana przez ostatni rok pielęgnacja dla mnie to mycie Kallosem Serical al Latte (proteiny mleka), d/s Alterra morela i pszenica (proteiny pszenicy)[co ja mam bez niej zrobić się pytam?!], b/s Joanna mleko i miód (proteiny mleka), na to żel Isana i po odgniecenia kapka emolientu w postaci Garniera AiK
humektanty mogę stosować tylko jak dokapię do nich oleju inaczej puch stulecia

aha, po myciu oczyszczającym SLSem (Joanna zielona herbata) przed henną moje włosy są nie do poznania, strasznie się haczą dążąc do symbiozy w jeden wielki kołtun, który żeby rozczesać trzeba najlepiej czesać w czasie polewania strumieniem wody...

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-11-11 o 22:26
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 22:25   #73901
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
do hennowiczek zakręconych jutro przede mną pierwsze mycie po hennie - planuję dać maskę Bingo z zieloną glinką na jakieś 3 minutki przed myciem, potem zmyć to emulsją Gloria i tu kończą mi się pomysly, bo nie wiem, co dać jako d/s i b/s? i czy mogę użyć żelu Isana od razu
a musisz dawać maskę przed myciem? ja zawsze przez tydzień staram się jak najmniej 'wnikać' - myję łagodnym myjadłem/odżywką, potem nakładam tylko d/s. b/s myślę, że jakaś Joaśka - ale nie makowa, ma glicerynę - będzie spoko, a żel chyba też da radę

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 23:05   #73902
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
a musisz dawać maskę przed myciem? ja zawsze przez tydzień staram się jak najmniej 'wnikać' - myję łagodnym myjadłem/odżywką, potem nakładam tylko d/s. b/s myślę, że jakaś Joaśka - ale nie makowa, ma glicerynę - będzie spoko, a żel chyba też da radę
nie muszę bo nie mam jej jeszcze na stanie
rozwiń się z tą Joaśką (co mi zostaje, jak len i cytryna odpadają - prostuje, rozjaśnia, a makowa też niet...?)
to wtedy dajmy na to, że mycie Glorią (coś innego?łatwiej dostępnego? bo muszę kupić tak czy siak a do oszołoma mam kawałek) i d/s co? b/s Joaśka tylko która
ehh czemu nie można protein po hennieani Garniera AiK...

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-11-11 o 23:06
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 23:27   #73903
aga92929222
Raczkowanie

Tym razem wpadam żeby się pochwalić

To już prawie miesiąc pielęgnacji mojego włosia i widać efekty co motywuje mnie do dalszego działania

Ostatnio próbowałam olejowania oliwą z oliwek ale stwierdziłam że niestety rozluźnia mi skręt w czym utwierdziła mnie AjriszMarta no i pół litra chyba wróci z łazienki do kuchni

Od tygodnia popijam sobie kubeczek drożdży(1/3 kostki) mam nadzieję że to wpłynie na poprawę stanu moich włosów a jak nie ich to chociaż na przyspieszenie wzrostu paznokci bo choć obecnie mam dość długie to przez to że nie obcinam ich od wakacji czyli naprawdę wolno mi rosną(włosy chyba tak samo)

Poza tym zastanawiam się nad 2 sprawami i może któraś z was będzie znała odpowiedź: jak to u was jest czy poprzez odpowiednią pielęgnację udało wam się "podnieść" skręt do góry tzn czy włosy zaczęły się także kręcić bliżej głowy? I druga sprawa: jaki mogę mieć typ skrętu bo przeglądałam te typologie ale jakoś nijak wpasować się pod żaden nie potrafię

No i na koniec zdjęcia:
1. Przed CG
2. Tydzień po
3. Miesiąc po
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15.10.2012.jpg (58,9 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 23.10.2012.jpg (54,1 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.11.2012.jpg (63,1 KB, 84 załadowań)
Stary 2012-11-11, 23:42   #73904
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Witajcie

Cytat:
Napisane przez aga92929222 Pokaż wiadomość
No i na koniec zdjęcia:
1. Przed CG
2. Tydzień po
3. Miesiąc po
cudne!

A co do wysokości skrętu - pielęgnacja może sprawić że skręt podniesie się wyżej, ale nie musi. Jeżeli włosy naturalnie zaczynają ci się kręcić od pewnej długosci to całkiem możliwe ze taki ich urok i niewiele da radę z tym zrobić
Stary 2012-11-11, 23:51   #73905
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:

To już prawie miesiąc pielęgnacji mojego włosia i widać efekty co motywuje mnie do dalszego działania

Ostatnio próbowałam olejowania oliwą z oliwek ale stwierdziłam że niestety rozluźnia mi skręt w czym utwierdziła mnie AjriszMarta no i pół litra chyba wróci z łazienki do kuchni

Od tygodnia popijam sobie kubeczek drożdży(1/3 kostki) mam nadzieję że to wpłynie na poprawę stanu moich włosów a jak nie ich to chociaż na przyspieszenie wzrostu paznokci bo choć obecnie mam dość długie to przez to że nie obcinam ich od wakacji czyli naprawdę wolno mi rosną(włosy chyba tak samo)
Oliwa z oliwek rozluźnia skręt? Oj ja biedna, a też ją zakupiłam, bo była najbardziej dostępna. To jaki olej zamiast tego?

A ja od jutra kupuję drożdże? Zapach nie zabił? Bo zazwyczaj ludzie się skarżą, a mnie ten specyfik nawet nie przeszkadza, nawet smak ma znośny

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 23:57   #73906
aga92929222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

cudne!

A co do wysokości skrętu - pielęgnacja może sprawić że skręt podniesie się wyżej, ale nie musi. Jeżeli włosy naturalnie zaczynają ci się kręcić od pewnej długosci to całkiem możliwe ze taki ich urok i niewiele da radę z tym zrobić
ehh dzięki jakaś nadzieja zawsze pozostaje

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
Oliwa z oliwek rozluźnia skręt? Oj ja biedna, a też ją zakupiłam, bo była najbardziej dostępna. To jaki olej zamiast tego?

A ja od jutra kupuję drożdże? Zapach nie zabił? Bo zazwyczaj ludzie się skarżą, a mnie ten specyfik nawet nie przeszkadza, nawet smak ma znośny
tzn nie wiem czy to ścisła reguła trzeba wypróbować też się skusiłam bo akurat na promocji w lidlu był a tu się kiszka okazała

no właśnie nie może troszkę przy pierwszym kubku przez zapach przez chwilkę się zawahałam ale jak wypiłam to już poszło a teraz muszę stwierdzić że może jestem masochistką ale chyba nawet mi się podoba ich specyficzny smak a jeszcze żeby zobaczyć jakie tego efekty to już w ogóle super by było
Stary 2012-11-12, 00:07   #73907
sm1307
Rozeznanie

Cytat:
No i na koniec zdjęcia:
1. Przed CG
2. Tydzień po
3. Miesiąc po
śliczne włosy, CG im baaardzo służy
Cytat:
u siebie zauważyłam, że olej z pestek winogron powodował falowanie, więc może spróbuj jego

Przez deszcz moje włosy oklapły:sciana: zwilżyłam je mgiełką, nałożyłam krem zielony na końce i wygniotłam je żelem Isana. Dzisiaj śpię w bluzce na włosach, rano się przekonam co wyszło. Pierwszy dzień na uczelni w falowanych włosach będzie dzisiaj

Edytowane przez sm1307
Czas edycji: 2012-11-12 o 00:10
sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 00:11   #73908
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

No i na koniec zdjęcia:
1. Przed CG
2. Tydzień po
3. Miesiąc po
Jak wygląda Twoja pielęgnacja?

Mi się dziś jakieś śmieszne rulony porobiły. Co je rozdzielę, to po chwili znów się rulonują.
Stary 2012-11-12, 00:12   #73909
aga92929222
Raczkowanie

Cytat:
aa zapomniałam ja używam lnianego po miesiącu ponad 3/4 butelki 270ml zużyłam ale dostęp do niego łatwy i cenowo w miarę przystępny no i co najważniejsze u mnie się sprawdza

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość
śliczne włosy, CG im baaardzo służy

u siebie zauważyłam, że olej z pestek winogron powodował falowanie, więc może spróbuj jego
dziękuję pięknie to chyba też się na niego zdecyduję jak tylko jakaś gotówka wpadnie bo i tak co rusz szarpię swój budżet
Stary 2012-11-12, 00:14   #73910
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
tzn nie wiem czy to ścisła reguła trzeba wypróbować też się skusiłam bo akurat na promocji w lidlu był a tu się kiszka okazała
A są jakieś oleje, które jakoś specjalnie podkreślają skręt?

Stary 2012-11-12, 00:24   #73911
aga92929222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Jak wygląda Twoja pielęgnacja?

Mi się dziś jakieś śmieszne rulony porobiły. Co je rozdzielę, to po chwili znów się rulonują.
ostatnio się troszkę zdenerwowałam na te moje kłaczki bo im więcej uwagi do nich przywiązywałam tym mniej one chciały ze mną współpracować

a dziś tzn przed tym ostatnim zdjęciem miałam na noc i pół dnia nałożony olej lniany(tylko na długość zaplecioną w warkoczyk) później zmyłam to szamponem bd, d/s odżywka artiste różowa z odrobiną garniera aik na godzinę pod reklamówkę i ręcznik, później spłukałam trochę odcisnęłam wodę i pougniatałam włosy ale nie robiłam po tym jak zwykle plunkingu tylko od razu nałożyłam żel mrożący poczekałam aż wyschną, odgniotłam sucharki i voile

szkoda że jutro nie będzie już tak pięknie tylko gdzie nie gdzie może jakiś loczek się uchowa

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Cytat:
Sm1307 pisze że olej z pestek winogron jej pomaga, u mnie sprawdza się lniany więc chyba trzeba na sobie przetestować
Stary 2012-11-12, 00:52   #73912
dorka_tw
Rozeznanie

co to jest odżywka leave-in? Bo spotkałam się z tym słowem, ale nie z wyjaśnieniem. Dzięki za odpowiedzi aga92929222

Stary 2012-11-12, 01:29   #73913
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
co to jest odżywka leave-in? Bo spotkałam się z tym słowem, ale nie z wyjaśnieniem. Dzięki za odpowiedzi aga92929222
bez spłukiwania.
Stary 2012-11-12, 05:35   #73914
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
bez spłukiwania.
Dzięki dobra kobieto, myślałam że to będzie bardziej skomplikowane

Stary 2012-11-12, 07:11   #73915
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Mniam !
Co do typologii - ta cyfrowo literowa jest malo znacząca bo wygląd wlosów zmienia się co chwilę. Lepiej znajdź się w typologii inspirowanej książką CG II (w FAQ) bo ona oodaje zachowanie się włosów

Cytat:
Z powyższego można wywnioskować tylko i wyłącznie że Adze oliwa rozluźnia skręt. Jak nie spróbujesz to sie nie dowiesz

Cytat:
Nie ma Dobrze nawilżone lokasy to pozwijane lokasy

Stary 2012-11-12, 09:14   #73916
sm1307
Rozeznanie

Ale miałam ciężką noc, nigdy więcej spania z koszulką na głowie Dzisiaj jestem jak połamana i spałam w półśnie non stop, a nawet nie wiem, czy warto było się tak męczyć Mam nadzieję, że jak ściągnę koszulinę to efekt okaże się wart tych tortur

sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 09:28   #73917
katie100
Wtajemniczenie

heloł zgodnie z obietnicą wklejam efekty hennowania 2etapowego, szczerze mówiąc, wolałam efekt po pierwszym hennowaniu 1,5 mca temu (ze względu na chłodniejszy kolor), ale kondycja włosów po 2 etapowym jest całkiem przyjemna , ciekawe, co będzie po ułożeniu w fale...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg henna2etapy.jpg (78,9 KB, 69 załadowań)
Stary 2012-11-12, 09:30   #73918
konspiracja
Zakorzenienie

Ale naprodukowałyście... kiedy to nadrobię?

Ajrisz, narybek wie o Twoje trwałce, ale nie wie czy to jakiś jednorazowy incydent, czy masz zamiar to powtarzać?

Ja po fryzjerze. Super zadowolona. U mnie cieniowanie = wiekszy skręt

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 09:35   #73919
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Dzięki wszystkim za info o arganie Mam właśnie butelczynę takiego jadalnego i zastanawiałam się jak go użyć. Pachnie tak orzechowo, że po powąchaniu od razu mam ochotę coś zjeść Zobaczę, jak się sprawdzi na włosach i na buzi.

Aaaaaaaaaaaaaa, ziewam jak smok.

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Do zmycia parafiny sama betina nie wystarcza raczej, chyba że zależy od włosów. Nawet sama Eloe zwróciała moją uwagę kiedyś, abym właśnie pilnowała parafiny bo do jej zmycia wymaga się sls i tak też było, że po BD mimo mycia przyklap.
Ja zmywałam parafinę Facelle. Stąd moja opinia, że betaina wystacza. Od pół roku używam odżywek z parafiną regularnie
Stary 2012-11-12, 09:43   #73920
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
heloł zgodnie z obietnicą wklejam efekty hennowania 2etapowego, szczerze mówiąc, wolałam efekt po pierwszym hennowaniu 1,5 mca temu (ze względu na chłodniejszy kolor), ale kondycja włosów po 2 etapowym jest całkiem przyjemna , ciekawe, co będzie po ułożeniu w fale...
ile Ty masz włosów wciąż nie mogę uwierzyć
Boskie! Kolor również

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości