|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#73801 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Ja też planuję w tym miesiącu wybrać się do dermatologa. Zastanawiam się tylko co mu powiem kiedy spyta czym myje włosy, bo jeżeli przyznam mu się że FAcelle to popatrzy na mnie jak na wariatkę, podobnie kiedy ostatnim razem przyznałam się że nakładałam na włosy oleje. Ciekawa jestem czy przepisze mi coś co wzmocni cebulki, bo ostatnio polecał mi Galacet ale po negatywnych opiniach nie kupiłam go.
W taki razie idąc za waszymi radami, będę myła na razie facelle, jantar mi się już skończył i dam sobie z nim spokój, bo ogólnie to 10 butelek jego zużyłam... ;p Odstawiłam oleje juz jakiś czas temu, i odżywki nie będę nakładać przy skórze głowy. Zobaczymy
|
|
|
|
#73802 |
|
Zadomowienie
|
Karmenka, skoro mówisz, że przy myciu delikantym Ci lecą - może problem tkwi w tym, że zbyt małe oczyszczanie skalpu jest? Nie wiem, może to jakieś znaczenie ma
|
|
|
|
#73803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiem czy oni refundują jakieś analizy włosa czy coś. Bo krew już badałam, wyniki są okej. Najgorzej jak włosy lecą a nie powinny, bo nie mają powodu. |
|
|
|
|
#73804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Martwi mnie to że zaszkodziłam im najprawdopodobniej przesadzoną pielęgnacją... Za bardzo i za często stosowałam wszystkie oleje i wcierki. I teraz nie wiem w jaki sposób wzmocnić cebulki. Bo co z tego że włosy ładnie wygladają jak jest ich coraz mniej... |
|
|
|
|
#73805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może coś w tym jest więc przez jakiś czas pomyję tylko szamponami, będę się starała, żeby olej nie dotykał skóry, odżywki i maski też. Co oprócz lnianego można zupełnie bezkarnie kłaść na skalp? Bo czasem po sles mnie już przy myciu swędzi. |
|
|
|
|
#73806 | |||
|
EDUkator
|
Cytat:
To moja Pani doktor przepisała mi szampon (co prawda beznadziejny), ale powiedziała, żebym co drugie mycie nim myła, a co drugie tym co odpowiada włosom ![]() Cytat:
Za badania zapłaciłam, ale chyba dlatego, że byłam trochę w szoku. A mogłam iść do innego lekarza, tym bardziej, że i tak do tej więcej nie poszłam. Okropny lekarz. Cytat:
|
|
#73807 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Włosy jak włosy, zawsze były bardzo gęste i grube. Nigdy nie miałam absolutnie żadnych skłonności do podrażnień i alergii. A wcierki to różne, gdzieś tu na forum poniewierają się przepisy Najlepsza była na hydrolacie różanym z liposomami z argininą z ZSK.Cytat:
Cytat:
|
|
#73808 |
|
Konto usunięte
|
Słabe światło- słabe zdjęcie.
Olejowanie rycynowy i słodkie migdały. Mycie facelle. Odżywka do przetłuszczających(zakupi ona przez przypadek ) z mrs potter. bs apteczka babuni, garnier żółty, zwykły żel. O dziwo myślałam że będzie mnie swędzieć głowa jak będę myć bez sls(jak po baby dream). Teraz głownie myje facelle, jakimiś dwoma allterami. Czasem jakiś szampon z green pharmacy i isana różowa albo pomarańczowa. Chociaż zmiany nie widzę czy jest sls czy go nie ma. Do rana chyba torchę zmnieszą objetość . Przynajmniej mam nadzieję
Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2012-11-10 o 20:03 |
|
|
|
#73809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do wcierek, to myślałam że sama jakieś powymyślałaś ale jak tak to poszukam ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37543855]Słabe światło- słabe zdjęcie. Olejowanie rycynowy i słodkie migdały. Mycie facelle. Odżywka do przetłuszczających(zakupi ona przez przypadek ) z mrs potter. bs apteczka babuni, garnier żółty, zwykły żel. O dziwo myślałam że będzie mnie swędzieć głowa jak będę myć bez sls(jak po baby dream). Teraz głownie myje facelle, jakimiś dwoma allterami. Czasem jakiś szampon z green pharmacy i isana różowa albo pomarańczowa. Chociaż zmiany nie widzę czy jest sls czy go nie ma.[/QUOTE] O rany... Wiem że nie powinnam tak mówić, ale takie włosy mieć i nic więcej już bym nie pragnęła... do następnego dnia
Jest taka granica cierpienia za którą uśmiech się pojawia... ![]() Edytowane przez dorka_tw Czas edycji: 2012-11-10 o 20:11 |
|
|
|
|
#73810 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zależy od rodzaju polimerów chyba.Cytat:
teraz nawet jak ktoś ma względnie proste włosy (w sensie nie druty), a jedno pasmo na grzywce się "brzydko wywija" to już oczmi wyobraźni widzę ten piękny skręt
|
|
#73811 |
|
Zakorzenienie
|
Szampon + żel, przy czym żel miałam tylko 1, jak mi się skończył nie kupiłam drugiego, bo nie miałam podstaw sądzić, że zadziała.
|
|
|
|
#73812 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W przyszpilonym wątku jest przepis na odżywkę, była świetna (skromnisia )U mnie efekt po Novoxidylu był spektakularny. A tak w ogóle to nigdy nie miałam efektów po miesiącu, kiedy zaczynałam kurację w zeszłym roku, to pierwsze efekty zobaczyłam po 2-3 miesiącach, normalny stan osiągnęły po 6 miesiącach. Potem złe decyzje pielęgnacyjne znów spowodowały gorszy stan i wtedy pomógł Novoxidyl.
|
|
#73813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W sprawach tehnicznych forum jestem nowicjusz, nawet zdjęcia nie potrafie wkleić, możesz wytłumaczyć termin "przyszpilony wątek"?
|
|
#73814 | |
|
Zadomowienie
|
Emotka mnie rozwaliła Mniam [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37543855]Słabe światło- słabe zdjęcie. Olejowanie rycynowy i słodkie migdały. Mycie facelle. Odżywka do przetłuszczających(zakupi ona przez przypadek ) z mrs potter. bs apteczka babuni, garnier żółty, zwykły żel. [/QUOTE] Jaaaacie, jaki skręcioch! Cytat:
|
|
#73815 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#73816 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trochę wyżej o tym wspomniałam Najprawdopodobniej nie przysłużył mi Jantar a zużyłam go kilka butelek Oraz zioła - skrzyp na przykład ( o dziwo!). Mycie odżywkami (np. Joaśką) również powodowało wypadanie. Aż się dziwię, że skalp znosi jeszcze lotion Seboradin (to też przecież ziółka). Bo na przykład maski Seboradin do włosów suchych już nie bardzo Aha, i przestał znosić mój żelazny zestaw z zeszłej zimy, czyli olej winogronowy+rycynowy, czyli mój poprzedni hit na wypadanie ![]() Generalnie zawsze mam wesoło i nienudno z włosami ![]()
Edytowane przez eiri Czas edycji: 2012-11-10 o 22:23 Powód: pomyłka w nazwie wątku, eh ta skleroza |
||
|
|
|
#73817 |
|
Rozeznanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37546538]Czemu do następnego dnia?
dorka przyszpilony wątek, to pewnie przyklejony, na samej górze jak wszystkie wątkie z zakręconego forum oglądasz [/QUOTE]Bo na następny dzień miałabym już następne marzenie ![]() Spróbuje znaleźć te wątki, chociaż pewnie trochę mi na tym zejdzie. Dzięki eiri Tobie również Ha, znalazłam te wątki
Jest taka granica cierpienia za którą uśmiech się pojawia... ![]() Edytowane przez dorka_tw Czas edycji: 2012-11-10 o 22:32 |
|
|
|
#73818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja pielegnacja wyglada tak: myje skalp szamponem Pharmaceris do wypadajacych, a co okolo trzecie mycie szamponem Stieprox, wlosy natomiast myje zgodnie z zasadami CG. Nie nakladam odzywek, olejow ani nic z tych rzeczy blisko skory glowy, nie robie masek pod czepkiem. Myje wlosy co 2 dni nie dopuszczajac do przetluszczenia, bo wtedy zawsze leci wiecej wlosow. I co kilka dni wcieram Alpicort E, dazac juz do calkowitego odstawienia. Mam cala mase smiesznie sterczacych bejbików i mysle, ze to wlasnie zasluga Alpicortu.
|
|
|
#73819 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy na zimę zabezpieczacie swoje loki/fale silikonami? Wiem, że w CG są one zabronione, ale np. taki jedwab wgnieciony w końce podzas zimy to zły pomysł? Używacie czegoś do ochrony końcówek ?
znowu usłyszałam komplement, że mam dzisiaj cudowne włosy
|
#73820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#73821 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#73822 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi
. Właśnie niedawno kupiłam sobie jedwab Marion i na zimę zamierzam używać, co by nie zniszczyć doszczętnie włosów.Nie wiem, czy pisałam dzisiaj ale kupiłam szampon Joanna pokrzywa z zieloną herbatą i jutro będę oczyszczała włosy. Zaraz lecę nałożyć olej sezamowy i krem zielony z Biedronki na końce.
|
#73823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przez to czuję się jakbym była niskoporowata, bo czy przejadę palcami po włosie z łuską czy pod to jest tak samo gładko. |
||
|
|
|
#73824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#73825 | |
|
Rozeznanie
|
Witam kręciołki
Piękne włosy widziałam zarówno w codzienniku jak i tu Oczywiście włosy Ag Rafki mnie zabiły i dobiły ![]() Ale cóż to miłość od pierwszego spojrzenia ![]() Eiri jakie piękne, długie włosy miałaś Cytat:
![]() i lof ju ![]() ubolewam, że brązy khadi tak szybko mi się wypłukują
|
|
|
|
|
#73826 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj robię kolejne podejście do kręciołów.. ostatni tydzień to była jakaś tragedia - sam puch. Może po prostu nie potrafię obslugiwać dyfuzora, a pozostawione same sobie do wyschnięcia będą się lepiej prezentowały. Powiem wam, że już przeszło mi przez myśl żeby obciąć je w cholerę na krótko.
|
#73827 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37528457]Przez przypadek kupiłam odżywkę z mr potter do włosów przetłuszczających się: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...m-z-wit-h.html
Może krzywdy na lokach nie zrobi [/QUOTE]Podobna do innych Pottersów, z tym że nie wiem czy nada się do mycia nie spróbjesz - nie dowiesz sie Cytat:
Cytat:
czyli nie pomogę ;] Cytat:
![]() Cytat:
2. Ciąć najlepiej suche 3. Kształt - zanim zrobisz mocne cięcie poczekaj aż włosy się określą, jak się chcą układać, tu wszystkie opcje wchodzą w grę. Ja zawsze cieniuję i to dość wysoko, inne fale nigdy nie cieniują itp Cytat:
Spróbuj co drugie mycie delikatniejszego myjadła, odżywki lub szamponu bez SLS (czy czegoś w jego roli, np żelu do hig intymnej Facelle) To chyba głównie sprawa psychiki, drugodniowych włosów wcale nie widać z kilometra Cytat:
BTW wiecie ze przez 27 lat nie wiedzialam ze mam cerę naczynkową?? Cytat:
ale wyrzucić szkoda Na końcówki będzie jak znalazł ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#73828 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a skoro po jantarze wypadają włosy tzn że mógł przesuszyć on skalp? Więc mogę go nawilżyć wcierając żel aloesowy z gorvity ?
|
|
|
|
#73829 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37543855]Słabe światło- słabe zdjęcie.[/QUOTE]
umarłam |
|
|
|
#73830 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale u mnie to była sprawka miesiączki, a raczej jej braku.[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37543855]Słabe światło- słabe zdjęcie.[/QUOTE] jakie zawijasy Cytat:
Cytat:
![]() Siedzę sobie właśnie z glutkiem i maską Biovax pod czepkiem i ręcznikiem, 15po idę zmyć, później odżywka Alterra granat i aloes na kilka minut. Next Radical w skalp, Joaśka b/s z Apteczki Babuni, odrobina balsamu Nivea i żel Isana. Zastosuję tym razem po myciu plunking, bo spodobało mi się to.
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

Nawet nie wiem czy oni refundują jakieś analizy włosa czy coś. Bo krew już badałam, wyniki są okej.

Włosy jak włosy, zawsze były bardzo gęste i grube. Nigdy nie miałam absolutnie żadnych skłonności do podrażnień i alergii. 

) z mrs potter. bs apteczka babuni, garnier żółty, zwykły żel. 
by używać stylizatora...guła ;P
[COLOR=Silver]