![]() |
#2011 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Dziewczyny, może jesteście bardziej zorientowane jak to jest ze zwolnieniem l4, jeśli mam wypisane, że powinno być leżące, tzn. że w ogóle mam się nie ruszać z domu? co ze spacerami i wychodzeniem na badania krew, mocz itd.? Co w razie kontroli z ZUS, gdyby mnie nie było w domu? Jutro mam wizyte u gin, więc dokładnie się wypytam, ale chciałam zobaczyć jak to u Was wygląda. Mój gin, mimo, że chodzę prywatnie jest niechętny do wypisywania zwolnień, dodatkowo jest biegłym sądowym więc może dlatego
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2012 |
Zakorzenienie
|
pawie_oczko mój się nie fochuje ani nie obraża wiadomo pierwsza reakcja ale po 5 minutach było ok tylko ja taki głupek przeżywam i sobie wmawiam
![]() ![]() a raczej wmawiałam bo od początku czułam dziewczynkę i mówiłam byle by zdrowe było ale wiadomo jak to jest z hormonami i jak baba sobie coś ubzdura ![]() ![]()
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2012-11-12 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ze względu na to że mały bedzie miał swój pokój na poddaszu, my sypialnie też ale jak go uśpie i bede chciała iść na dół do kuchni czy do gości to niania akurat. Nawet jak na ogród chce wyskoczyć a mam ogromny, czy brame komuś otworzyc będe spokojniejsza że mały sobie spokojnie śpi. Jak dla mnie bardzo przydatna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2014 |
Zadomowienie
|
pawie_oczko
"1" czyli "leżące" oznacza, że nie powinno się z domu wychodzić, no ale bądźmy szczerzy- trzeba iść czy na badanie, czy do sklepu. Moją znajoma ZUS skontrolował i miała problem. Ona jednak w ogóle genialna była, bo nie zameldowała się w nowym miejscu zamieszkania i przyszli na jej stary adres, a zastali tylko jej mamę. No i miała kredki. Później lekarz zmienił jej na "2" czyli, że może wychodzić. Nie wiem jak często ZUS kontroluje. Ona była na L4 od czerwca chyba, a sprawdzili ją we wrześniu. Ja mam wypisane leżace, ale zapytam lekarza czy kolejne mogę miec normalne. Nie chce miec problemów rpzez to, że pojade do NFZ dyskietkę zmienić, bo to głupota jakaś. ![]()
![]() |
![]() |
#2015 |
Zakorzenienie
|
Dragusia ja już kiedyś pisałam, że śpiworek to super rzecz wg mojej bratowej i znajomych ma pewność, że maluch się w nocy nie rozkryje i nie zmarznie ale moim zdaniem jakaś kołderka też z pewnością się przyda. Przynajmniej ja tak planuję i śpiworek i dodatkowo kołderka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem raczej lezaca, wiec kontroli sie nie boje. bez przesady.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2017 |
Zakorzenienie
|
Ojej ale malutki brzusio w porównaniu z moim bębenkiem;p
Co do tesciowej, to zalezy jakie masz z nią relacje, do mnie Tz często mówi: jak sie moje grubasy mają? Albo mój Ty salcesoniku;p i Ja wiem, że to czule i sie nie obrazam, wrecz mi sie to podoba ![]() Byłam dzis w ZUS-ie i powiedziano mi, że zasiłek jest płacony za czas chorobowego- czyli jak miałam l4 14.X-10.XI- to za ten czas wypłaca mi najpózniej 12.XI....TYlko do domu przyszłam i patrze, ze częśc kasy mi za ten czas wypłyneła 8.Xi a części dzis czyli 12.ZI konia z rzędem kto rozszyfruje ZUS.... strippi- głosy oddane Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-11-12 o 12:25 Powód: ort |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2018 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak weszłam przez przypadek na mamusie majowo-czerwcowe tam będą 4 pary bliźniaków prawdopodobnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2019 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2020 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() cudowna ona jest ![]() ![]() Cytat:
A gdzie ty te kilogramy ulokowałaś, bo na zdjęciu w ogóle nie widać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() oliwka__ nie smutaj tak, będziecie mieć cudowną księżniczkę ![]() ![]() No dobra, pochwalę się moim brzuchem ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2021 |
Zakorzenienie
|
alliw już się nie smutam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2022 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny..
![]() cały weekend prawie poza domem i nie miałam czasu zajrzeć.. jeszcze porządkowałam ubranka po córci, sprawdzałam co się nada dla synka i mam już dosyć ![]() ![]() gratuluję nowych tygodni ![]() ![]() ![]() śliczne ubranka pokazujecie.. ![]() od rana czytam zaległe strony, ledwo przebrnęłam.. ![]() ale cytowania za dużo.. ![]() i zaraz zbieram się na wizytę.. 14.40.. ![]() ![]() zobaczymy co tam słychać u małego.. ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty oczywiście ![]()
![]() |
#2023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak w ogóle dziewczyny to ładnie mi się pomyliło- jestem już w 18 tc a napisałam, że w 17 ![]() a co do l4 to mój ginekolog też nie bardzo chętny do wypisania.. tylko, że ja nie mam jako tako problemów z ciążą tylko z plecami.. także rodzinny daje mi na 2/3 tygodnie a ginekolog raz na jakiś czas da z tydzień lub dwa.. w ogóle mój rodzinny powiedział mi ostatnio, że mogę zażywać Ibuprofen w ciąży naprzemiennie z Paracetamolem ![]() ![]() je się przeraziłam.. i w sumie nie planuję nawet tego kupić;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2024 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale nie mam.. no chyba że jeszcze za parę lat.. ![]() ![]() śliczne brzuszki macie! ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2027 | ||
Zakorzenienie
|
zeby dostac swiadczenie musialam podac nr konta. nie mialam innej opcji niz na konto
![]() alez zgrabnota! Cytat:
Cytat:
![]() mnie mozna tylko Apap (jedna tabletke od poczatku ciazy wzielam). Ibuprofen zawsze odradzany... a Tramal to mi sie juz z bardzo ostrym kalibrem bolu kojarzy....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2029 | |
Zadomowienie
|
super brzusio
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2030 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() jolanT - nie bierz Tramalu!mi ginekolog powiedziała że tylko paracetamol lub apap.Tramal bierze mój dziadek który ma raka i przerzuty na większość narządów....więc ja raczej bym nie brała.
![]() |
#2031 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co najlepsze zadzwonił do swojego przyjaciela ginekologa (przy mnie) i ten potwierdził,że mogę brać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziękuję dziewczyny za odpowiedź ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2033 |
Zakorzenienie
|
A Tramalu nie bierze się w kuracji leczenia przewlekłych chorób układu moczowego bo coś mi się kojarzy ten lek, że brałam go jak miałam infekcje dróg moczowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() trzymamy kciuki za wizyte i czekamy na relacje ![]()
![]() |
![]() |
#2035 |
Raczkowanie
|
TRAMAL to Jest lek stosowany w leczeniu ostrych i przewlekłych bólów np. bólów nowotworowych, zawałowych, pourazowych, pooperacyjnych, a także bólów na tle stanów zapalnych oraz w uśmierzaniu nerwobólów
![]() |
#2036 |
Wtajemniczenie
|
hejka,
pojechałam na kontrolę do dentysty bo mi tak dziąsła krwawią że masakra ale ząbki zdrowe - nie ma jak uroki ciąży. teraz gotuję obiadek. poza tym zrobiłam zakupy i mąż się śmieje że Bąbel chyba wybierał bo mam i rodzynki w czekoladzie i śledzie ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2037 | |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() już wiem co mi TŻ kupi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Uff... my już po wizycie ![]() ![]() I mój doktor, do którego chodzę normalnie powiedział, że jemu to na chłopca nie wygląda... Aż się wkurzyłam... Od 1,5 m-ca nasz maluch nic nie robi tylko zasłania się -raz pokazał co tam ma, a teraz nie daje potwierdzić ![]() ![]() Dostałam jakąś końską dawkę żelaza na ta moją rozpoczynającą się anemię... mam sobie zakwaszać buraczki i pić... mniami... A poza tym zmyłam się na 2 tyg L4 - lekarz mi doradzał już na stałe iść na zwolnienie, ale że muszę przed świętami pokończyć projekty to kazał mi teraz dobrze wykorzystać to wolne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a a propo mojego lekarza to ja mu tak do końca nie ufam.. jak byłam w 12 tygodniu to chciał mnie pieścić jakimiś prądami, że niby na rozluźnienie mięśni ale mu podziękowałam ![]() aa mam do Was pytanie, może któraś z Was ćwiczy jogę? Może macie jakieś ćwiczenia fajne dla mam? chyba poszukam na necie i zacznę ćwiczyć.. mój mąż mnie ostatnio namawia ![]() a co do wagi jeszcze- moja waga to oszustka!! wczoraj się ważyłam i coś mi nie pasowało.. weszłam drugi raz a tam o 1kg więcej ![]() nie zdziwię się jak u gina mi wyskoczy 5 kg więcej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tramal kojarzy mi sie hardcorowo. ale pewnie przepisywany jest w rowniez w roznych okolicznosciach/problemach. nie jest to jednak srodek dostepny na stacji benzynowej...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgrabniutki ![]() dziewczyny tak troszkę nie rozumiem .... kupić podstawy , takie na początek , i najpotrzebniejsze rzeczy... ale jak czegoś nie będziecie miały to się nic nie stanie.... niektóre rzeczy wychodzą "w praniu" co się przyda a co nie.... i poprostu się w razie czego dokupi .... ostatnio zapytał mnie znajomy który pracuje w nivei czy chcę kosmetyki hurtem taniej.... nivea jest ok dla maluszków ale wezmę więcej rzeczy a okaże się ,że maluch na coś uczulony-coś mu szkodzi.... (choć podobno częściej uczula johson&johson- tak mi mówiły położne w szpitalu ...)z ciuszkami jest podobnie .... nie da się dokładnie przewidzieć jaki maluszek będzie miał rozmiar w wieku paru mies.,np. moje dzieci urodziły się wielkością podobne - 3800 i 51 cm kuba a 56 ninka ale już rosły całkiem inaczej ....kuba szybciutko ,coraz dłuższy a ninka dłuuugo była kruszynką dopiero w wieku nieco ponad 2 lat zaczęła gonić rówieśników (teraz ma 100 cm -normalnie)...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.