Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 12:08   #2011
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Dziewczyny, może jesteście bardziej zorientowane jak to jest ze zwolnieniem l4, jeśli mam wypisane, że powinno być leżące, tzn. że w ogóle mam się nie ruszać z domu? co ze spacerami i wychodzeniem na badania krew, mocz itd.? Co w razie kontroli z ZUS, gdyby mnie nie było w domu? Jutro mam wizyte u gin, więc dokładnie się wypytam, ale chciałam zobaczyć jak to u Was wygląda. Mój gin, mimo, że chodzę prywatnie jest niechętny do wypisywania zwolnień, dodatkowo jest biegłym sądowym więc może dlatego Nie chce go zmieniać, bo ma dobre opinie jako ginekolog, mam też do niego zaufanie, ale ogólnie jest mało komunikatywny... i denerwuje mnie fakt, że dużo płacę u niego za wizytę a stresuję się jakbym szła do gin na nfz ( wiem, że inni gin sami proponują zwolnienia,a mój uważa,że jestem zdrowa jak koń i najlepiej żebym robiła do końca ciąży )
Stary 2012-11-12, 12:08   #2012
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

pawie_oczko mój się nie fochuje ani nie obraża wiadomo pierwsza reakcja ale po 5 minutach było ok tylko ja taki głupek przeżywam i sobie wmawiam a że to od plemniczków zależy to wiem doskonale
a raczej wmawiałam bo od początku czułam dziewczynkę i mówiłam byle by zdrowe było ale wiadomo jak to jest z hormonami i jak baba sobie coś ubzdura ale już ok w piątek zrobiłam pierwsze zakupki dla córci

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2012-11-12 o 12:09
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 12:10   #2013
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziewczyny kupujecie elektroniczną nianię? bo widziałam ostatnio fajne i nie wiem jak się na to nastawiać.. aa i widziałam też fajne termometry do uszka
Napewno kupie.
Ze względu na to że mały bedzie miał swój pokój na poddaszu, my sypialnie też ale jak go uśpie i bede chciała iść na dół do kuchni czy do gości to niania akurat.
Nawet jak na ogród chce wyskoczyć a mam ogromny, czy brame komuś otworzyc będe spokojniejsza że mały sobie spokojnie śpi. Jak dla mnie bardzo przydatna.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 12:12   #2014
czarny flamaster
Zadomowienie

pawie_oczko

"1" czyli "leżące" oznacza, że nie powinno się z domu wychodzić, no ale bądźmy szczerzy- trzeba iść czy na badanie, czy do sklepu. Moją znajoma ZUS skontrolował i miała problem. Ona jednak w ogóle genialna była, bo nie zameldowała się w nowym miejscu zamieszkania i przyszli na jej stary adres, a zastali tylko jej mamę. No i miała kredki. Później lekarz zmienił jej na "2" czyli, że może wychodzić.

Nie wiem jak często ZUS kontroluje. Ona była na L4 od czerwca chyba, a sprawdzili ją we wrześniu. Ja mam wypisane leżace, ale zapytam lekarza czy kolejne mogę miec normalne. Nie chce miec problemów rpzez to, że pojade do NFZ dyskietkę zmienić, bo to głupota jakaś.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 12:12   #2015
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dziewczyny głupie pytanie jak chcę żeby maluch spał w śpiworku zamiast kołdry to zestaw kołdra i poducha mi nie potrzebne nie
Dragusia ja już kiedyś pisałam, że śpiworek to super rzecz wg mojej bratowej i znajomych ma pewność, że maluch się w nocy nie rozkryje i nie zmarznie ale moim zdaniem jakaś kołderka też z pewnością się przyda. Przynajmniej ja tak planuję i śpiworek i dodatkowo kołderka.
Stary 2012-11-12, 12:13   #2016
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może jesteście bardziej zorientowane jak to jest ze zwolnieniem l4, jeśli mam wypisane, że powinno być leżące, tzn. że w ogóle mam się nie ruszać z domu? co ze spacerami i wychodzeniem na badania krew, mocz itd.?
ja mam zwolnienie z 1ką. i ruszam sie z domu sporadycznie - lekarz, badania labor., ZUS. Czasem maly spacer (ze trzy razy).
Jestem raczej lezaca, wiec kontroli sie nie boje. bez przesady.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 12:16   #2017
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Trochę niewyraźne ale jest Brzuszek w 22 tc
Ojej ale malutki brzusio w porównaniu z moim bębenkiem;p
Co do tesciowej, to zalezy jakie masz z nią relacje, do mnie Tz często mówi: jak sie moje grubasy mają? Albo mój Ty salcesoniku;p i Ja wiem, że to czule i sie nie obrazam, wrecz mi sie to podoba

Byłam dzis w ZUS-ie i powiedziano mi, że zasiłek jest płacony za czas chorobowego- czyli jak miałam l4 14.X-10.XI- to za ten czas wypłaca mi najpózniej 12.XI....TYlko do domu przyszłam i patrze, ze częśc kasy mi za ten czas wypłyneła 8.Xi a części dzis czyli 12.ZI konia z rzędem kto rozszyfruje ZUS....
strippi- głosy oddane

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2012-11-12 o 12:25 Powód: ort
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 12:22   #2018
oliwka__
Zakorzenienie

Dziewczyny tak weszłam przez przypadek na mamusie majowo-czerwcowe tam będą 4 pary bliźniaków prawdopodobnie
Stary 2012-11-12, 12:23   #2019
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Byłam dzis w ZUS-ie i powiedziano mi, że zasiłek jest płacony za czas horobowego- czyli jak miałam l4 14.X-10.XI- to za ten czas wypłaca mi najpózniej 12.XI....TYlko do domu przyszłam i patrze, ze częśc kasy mi za ten czas wypłyneła 8.Xi a części dzis czyli 12.ZI konia z rzędem kto rozszyfruje ZUS....
strippi- głosy oddane
Kochana, Ty dostajesz przelewem? Ja dopiero teraz jestem na L4 od 8.XI do 6.XII więc jeszcze mi nie wypłacą, ale właśnie chciałabym by był to przelew, a nie, że do domu przynoszą. Jak to załatwić?

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2012-11-12, 12:24   #2020
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzien dobry

melduje sie po kilku dniach nieobecnosci jak pisalam we wtorek bylam w szpitalu, no i zostalam tez wtedy przyjeta, wrocilam wczoraj do domu
o to dobrze, że już w domku

Cytat:
Wchodzę sobie na FB, a tam elaborat od szefowej, że nie powinnam życia prywatnego opisywać na forum publicznym, że nie powinnam pisać, że gdzieś wychodzę gdy jestem na L4, bo ktoś doniesie itd. itd. Chyba usunę ją ze znajomych, bo nie mam chęci na jej komentarze.
o rany, nawiedzona ta kobieta, usuń z listy jak najszybciej

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
jakiś gościu ma przewagę już 150 pkt i ciągle mu rosną, nie wiem jak on to robi, ale ma już 700 buuuuuu
jak dziś głosowałam po 11tej to miałaś 670

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ja zawsze chcialam miec starszego brata ( mam starsza siostrę ) bo wiecie do barat moga przyjsc ''fajni'' koledzy
ja mam starszą siostrę i brata, i faktycznie do brata przychodzili fajni koledzy siostra starsza o 9 lat, gdy byłam brzdącem to wiadomo, była przepaść między nami, ale od kilkunastu lat mamy świetny kontakt

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
"mamo obiecasz mi ,że mi też urosną takie duże i piękne piersi ?"
cudowna ona jest

Cytat:
Hej kochane...

Powiedzcie proszę- jak z Waszym spaniem? Ja od paru dni kompletnie nie potrafię spać, budzę się w nocy, a kręgosłup, to mi chyba wkrótce odpadnie. Mąż wczoraj zrobił mi masaż Trochę pomógł, ale dziś to samo...
Ja się budzę nad ranem (ok 4-5) i nie mogę zasnąć, staram się spać na lewym boku, ale po dłuższym czasie strasznie mi niewygodnie i się walam z boku na bok. Poważnie zastanawiam się nad ta poduszką dla ciężarnych

A gdzie ty te kilogramy ulokowałaś, bo na zdjęciu w ogóle nie widać

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
A ja dziś jadę na wycieczkę ze szkoły rodzenia na PORODÓWKE ciekawe czy uda się wejśc...

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
a ja wpadlam na 'szatanski' pomysl
otoz ost czasu moje licealne koleznki zaczely sie rozmanzac w tempie ekspersowym 85'% z nich ma chlopcow w rozym wieku od 2latek do miesiaca. i do tych starszych napisalam meila na fejsie ze jakby mialy jakies ubranka to ja chetnie odkupie lecz po nowym roku, bo musze czekac na dodatkowa kase z pracy i ciekawa jestem czy jakas odpowie.

jak nie to sie nie zalamie bo znajac moja mame jak przyjedzie to 2 torby beda same dla dziecka hahah

Cytat:
jestem juz w domu. w nagrode zahaczyłam o maka i wsunęłam wieśmaca i fryty
należało ci się ale mi smaka narobiłaś na shitmaca

oliwka__ nie smutaj tak, będziecie mieć cudowną księżniczkę ciuszki piękne

No dobra, pochwalę się moim brzuchem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20121109060.jpg (63,0 KB, 50 załadowań)
Stary 2012-11-12, 12:26   #2021
oliwka__
Zakorzenienie

alliw już się nie smutam widać po ciuszkach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 12:28   #2022
joanna200
Rozeznanie

Hej dziewczyny..
cały weekend prawie poza domem i nie miałam czasu zajrzeć.. jeszcze porządkowałam ubranka po córci, sprawdzałam co się nada dla synka i mam już dosyć 6 pudeł przewalone..

gratuluję nowych tygodni , witam nowe mamusie..
śliczne ubranka pokazujecie..

od rana czytam zaległe strony, ledwo przebrnęłam..
ale cytowania za dużo..
i zaraz zbieram się na wizytę.. 14.40..
zobaczymy co tam słychać u małego..

za wszystkie dzisiejsze wizyty oczywiście

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 12:28   #2023
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Napewno kupie.
Ze względu na to że mały bedzie miał swój pokój na poddaszu, my sypialnie też ale jak go uśpie i bede chciała iść na dół do kuchni czy do gości to niania akurat.
Nawet jak na ogród chce wyskoczyć a mam ogromny, czy brame komuś otworzyc będe spokojniejsza że mały sobie spokojnie śpi. Jak dla mnie bardzo przydatna.
hmm ja się jeszcze zastanowię, popytam tu i tam..

a tak w ogóle dziewczyny to ładnie mi się pomyliło- jestem już w 18 tc a napisałam, że w 17

a co do l4 to mój ginekolog też nie bardzo chętny do wypisania.. tylko, że ja nie mam jako tako problemów z ciążą tylko z plecami.. także rodzinny daje mi na 2/3 tygodnie a ginekolog raz na jakiś czas da z tydzień lub dwa..

w ogóle mój rodzinny powiedział mi ostatnio, że mogę zażywać Ibuprofen w ciąży naprzemiennie z Paracetamolem coś mi tu nie gra.. wspominał coś o Tramalu jeszcze ( nie znam się ale Tramal to podobny jak Ibuprofen czy to samo, może ktoś mnie oświeci)
je się przeraziłam.. i w sumie nie planuję nawet tego kupić;/

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 12:31   #2024
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak weszłam przez przypadek na mamusie majowo-czerwcowe tam będą 4 pary bliźniaków prawdopodobnie
mi się zawsze marzyły bliźniaki..
ale nie mam.. no chyba że jeszcze za parę lat..

śliczne brzuszki macie!

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 12:31   #2025
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, Ty dostajesz przelewem? Ja dopiero teraz jestem na L4 od 8.XI do 6.XII więc jeszcze mi nie wypłacą, ale właśnie chciałabym by był to przelew, a nie, że do domu przynoszą. Jak to załatwić?
Jak sie do pracodawcy zanosi zwolnienie, to się wypełnia kwitek dla ZUZ-u i tam podaje numer konta, na które ma być przelew, ale kolezanka pomyliła cyferki to jej lsitonisz do domy przyniosł...Poza tym ZUS płaci dopiero wtedy jakz wolnienie trwa dłużej niz 30dni, jesli krócej- płaci pracodawca Ja musze sobie podliczyc ile już dostałam, bo w takich dziwnych ratach mi wysyłają, że trudno sie połapać...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 12:34   #2026
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
hmm ja się jeszcze zastanowię, popytam tu i tam..

a tak w ogóle dziewczyny to ładnie mi się pomyliło- jestem już w 18 tc a napisałam, że w 17

a co do l4 to mój ginekolog też nie bardzo chętny do wypisania.. tylko, że ja nie mam jako tako problemów z ciążą tylko z plecami.. także rodzinny daje mi na 2/3 tygodnie a ginekolog raz na jakiś czas da z tydzień lub dwa..

w ogóle mój rodzinny powiedział mi ostatnio, że mogę zażywać Ibuprofen w ciąży naprzemiennie z Paracetamolem coś mi tu nie gra.. wspominał coś o Tramalu jeszcze ( nie znam się ale Tramal to podobny jak Ibuprofen czy to samo, może ktoś mnie oświeci)
je się przeraziłam.. i w sumie nie planuję nawet tego kupić;/
jolanT ja jak byłam chora na początku ciąży to rodzinny przypisał mi jakiś lek który zawierał ibuprofen też go nie wzięłam choć ginekolog jak do niego zadzwoniłam powiedział, że mogę brać te wszystkie tabletki na grypę co mi rodzinny zapisał no ale ostatecznie poza tranem nic nie wzięłam i leczyłam się naturalnym środkami
Stary 2012-11-12, 12:35   #2027
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
dostajesz przelewem? (...) Jak to załatwić?
zeby dostac swiadczenie musialam podac nr konta. nie mialam innej opcji niz na konto

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

alez zgrabnota!

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
no to kciukasuje!

Cytat:

/

mnie mozna tylko Apap (jedna tabletke od poczatku ciazy wzielam). Ibuprofen zawsze odradzany... a Tramal to mi sie juz z bardzo ostrym kalibrem bolu kojarzy....

Stary 2012-11-12, 12:36   #2028
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
mi się zawsze marzyły bliźniaki..
ale nie mam.. no chyba że jeszcze za parę lat..

śliczne brzuszki macie!
joanna ja za bliźniaki dziękuję jedne już miałam w domu (rodzeństwo) i wiem czym to pachnie moja mama miała roboty po pachy z 4 dzieciaków a do tego pracuje od ponad 30 lat w przedszkolu Mój tż marzy o bliźniakach ciekawe czy jak zobaczy jak to jest z jednym czy nadal będzie chciał mieć bliźniaki a u nas mogą być
Stary 2012-11-12, 12:37   #2029
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
super brzusio

Cytat:

29.04.2015
OLAF !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 12:43   #2030
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Witam dziś zaczynamy 17 tydzień

jolanT - nie bierz Tramalu!mi ginekolog powiedziała że tylko paracetamol lub apap.Tramal bierze mój dziadek który ma raka i przerzuty na większość narządów....więc ja raczej bym nie brała.
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 12:44   #2031
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

mnie mozna tylko Apap (jedna tabletke od poczatku ciazy wzielam). Ibuprofen zawsze odradzany... a Tramal to mi sie juz z bardzo ostrym kalibrem bolu kojarzy....
właśnie na samo słowo "Tramal" przeszły mi ciary!
co najlepsze zadzwonił do swojego przyjaciela ginekologa (przy mnie) i ten potwierdził,że mogę brać

29.04.2015
OLAF !

Stary 2012-11-12, 12:46   #2032
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
zeby dostac swiadczenie musialam podac nr konta. nie mialam innej opcji niz na konto
Mi zwolnienie wypisali bez problemu i chcieli tylko NIP mój i pracodawcy. Napisałam meila do ZUSu z zapytaniem, najwyżej się przejadę i złożę odpowiedni wniosek, bo w sumie i tak w tym kierunku do NFZ pojadę Zabawa na cały dzień, hehe

dziękuję dziewczyny za odpowiedź *

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2012-11-12, 12:49   #2033
oliwka__
Zakorzenienie

A Tramalu nie bierze się w kuracji leczenia przewlekłych chorób układu moczowego bo coś mi się kojarzy ten lek, że brałam go jak miałam infekcje dróg moczowych.
Stary 2012-11-12, 12:56   #2034
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Hej dziewczyny..
cały weekend prawie poza domem i nie miałam czasu zajrzeć.. jeszcze porządkowałam ubranka po córci, sprawdzałam co się nada dla synka i mam już dosyć 6 pudeł przewalone..

wow 6 pudeł
trzymamy kciuki za wizyte i czekamy na relacje

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 12:59   #2035
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Cytat:
A Tramalu nie bierze się w kuracji leczenia przewlekłych chorób układu moczowego bo coś mi się kojarzy ten lek, że brałam go jak miałam infekcje dróg moczowych.
TRAMAL to Jest lek stosowany w leczeniu ostrych i przewlekłych bólów np. bólów nowotworowych, zawałowych, pourazowych, pooperacyjnych, a także bólów na tle stanów zapalnych oraz w uśmierzaniu nerwobólów
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 13:01   #2036
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

hejka,
pojechałam na kontrolę do dentysty bo mi tak dziąsła krwawią że masakra ale ząbki zdrowe - nie ma jak uroki ciąży.
teraz gotuję obiadek. poza tym zrobiłam zakupy i mąż się śmieje że Bąbel chyba wybierał bo mam i rodzynki w czekoladzie i śledzie
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 13:01   #2037
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie
Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
no to ja wciągnęłam wczoraj całą tubkę tego zagęszczone mleka
już wiem co mi TŻ kupi lalala... ale to takie standardowe, z Gostynia

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Witam się w 26 tygodniu
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witamy sie w równo skończonym 16 tygodniu
Cytat:
t
dzień dobry mamuśki rozpoczynamy 17 tydzień
Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Witam dziś zaczynamy 17 tydzień
za tygodnie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
.... no ja też wczoraj przesadziłam ...zjadłam tyle sushi ,że czułąm się jak sumo....
i pewnie Ci się skośne oczy zrobiły

Uff... my już po wizycie Ja w porząsiu, maluszek 449g (coś mi się zdaje, że będzie kawał dzieciątka) i wszystko gra... oczywiście leniwiec mały (pewnie dlatego jest grubiutki) cały czas sobie grzecznie siedział (głową w dół - jakiś nietoperzyk chyba) i zasłaniał co ma między nóżkami
I mój doktor, do którego chodzę normalnie powiedział, że jemu to na chłopca nie wygląda... Aż się wkurzyłam... Od 1,5 m-ca nasz maluch nic nie robi tylko zasłania się -raz pokazał co tam ma, a teraz nie daje potwierdzić Dzisiaj miał jakoś dobrze ułożoną pępowinkę, tylko te nóżki.... i nic... zostajemy przy synusiu, ale mam się nie przerazić jak siusiak odpadnie

Dostałam jakąś końską dawkę żelaza na ta moją rozpoczynającą się anemię... mam sobie zakwaszać buraczki i pić... mniami...
A poza tym zmyłam się na 2 tyg L4 - lekarz mi doradzał już na stałe iść na zwolnienie, ale że muszę przed świętami pokończyć projekty to kazał mi teraz dobrze wykorzystać to wolne

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 13:01   #2038
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
nie mam pojęcia.. ale odpuszczę sobie te leki.. jeśli bolą mnie bardzo plecy biorę Paracetamol i to już w ostateczności! Mam nadzieję, że po TYM wróci wszystko do normy, może dziecko uciska mi na nerw kulszowy ;/
a a propo mojego lekarza to ja mu tak do końca nie ufam.. jak byłam w 12 tygodniu to chciał mnie pieścić jakimiś prądami, że niby na rozluźnienie mięśni ale mu podziękowałam

aa mam do Was pytanie, może któraś z Was ćwiczy jogę? Może macie jakieś ćwiczenia fajne dla mam? chyba poszukam na necie i zacznę ćwiczyć.. mój mąż mnie ostatnio namawia

a co do wagi jeszcze- moja waga to oszustka!! wczoraj się ważyłam i coś mi nie pasowało.. weszłam drugi raz a tam o 1kg więcej oszustka!
nie zdziwię się jak u gina mi wyskoczy 5 kg więcej

29.04.2015
OLAF !

Stary 2012-11-12, 13:02   #2039
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
heh rozne leki maja rozne zastosowania. np. luteine ludzie biora na oczy, apiryna rozrzedza krew...
tramal kojarzy mi sie hardcorowo. ale pewnie przepisywany jest w rowniez w roznych okolicznosciach/problemach. nie jest to jednak srodek dostepny na stacji benzynowej...

Stary 2012-11-12, 13:05   #2040
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny głupie pytanie jak chcę żeby maluch spał w śpiworku zamiast kołdry to zestaw kołdra i poducha mi nie potrzebne nie
ja nie chciałam śpiworka to miałam (mam)tylko kołderkę to jeśli ty chcesz odwrotnie to chyba kołdra ci nie potrzebna. Przecież jak stwierdzisz,że jednak chcesz kołdre to ją kupisz.... żaden problem chyba...

Cytat:
zgrabniutki

dziewczyny tak troszkę nie rozumiem .... kupić podstawy , takie na początek , i najpotrzebniejsze rzeczy... ale jak czegoś nie będziecie miały to się nic nie stanie.... niektóre rzeczy wychodzą "w praniu" co się przyda a co nie.... i poprostu się w razie czego dokupi ....
ostatnio zapytał mnie znajomy który pracuje w nivei czy chcę kosmetyki hurtem taniej.... nivea jest ok dla maluszków ale wezmę więcej rzeczy a okaże się ,że maluch na coś uczulony-coś mu szkodzi....
(choć podobno częściej uczula johson&johson- tak mi mówiły położne w szpitalu ...)z ciuszkami jest podobnie .... nie da się dokładnie przewidzieć jaki maluszek będzie miał rozmiar w wieku paru mies.,np. moje dzieci urodziły się wielkością podobne - 3800 i 51 cm kuba a 56 ninka ale już rosły całkiem inaczej ....kuba szybciutko ,coraz dłuższy a ninka dłuuugo była kruszynką dopiero w wieku nieco ponad 2 lat zaczęła gonić rówieśników (teraz ma 100 cm -normalnie)...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości