Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-11, 22:24   #1921
ladymoonn
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
Ja tego typu torebki noszę wyłącznie w ręku, na przedramieniu mi niewygodnie. W tramwaju też trzymam w ręku, zwykle przed sobą aby zniechęcić potencjalnego złodzieja do działania Możesz przecież trzymać torbę na ramieniu tylko w tramwaju, po wyjściu z niego przełożyć torbę do ręki czy na przedramię.

LadyI, berety są super! Baaardzo kojarzą mi się z Francją i paryskim szykiem
ja trzymam przed sobą, ale mając ją przełożoną przez ramię, bo też zawsze obawiam się złodziei
idę dalej przeszukiwać allegro

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 22:27   #1922
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Cytat:
Napisane przez Imilka Pokaż wiadomość
Drogie Panie poradzcie
Czy ta marynarka jest fajna czy ja sobie tylko wmawiam ?
http://moda.allegro.pl/klasyczny-ele...768718977.html

Biorę pod uwagę skład/cenę/ generalnie jest ładna ale czy dla 25 latki chciałam coś w tym stylu, uniwersalnego, do jeansow ale tez do eleganckich spodni i spódnic.
fajna mam podobną z Mango, dokładnie tą: http://allegro.pl/mango-cieply-welni...753324212.html
i bardzo lubię
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 22:36   #1923
LadyI
Zakorzenienie

Mariah - Dziękuję za takie ładne określenie, jeśli chodzi o beret . Moim zdaniem to bardzo klasyczne nakrycie głowy i zdecydowanie wolę takie, niż czapki-smurfetki. Poza tym podobają mi się kapelusze z dużym rondem i futrzane czapki .
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 22:42   #1924
Mariah
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg m.o.polo1.jpg (40,1 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m.o.polo2.jpg (152,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m.o.polo3.jpg (64,9 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m.o.polo4.jpg (37,4 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m.o.polo5.jpg (34,5 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m.o.polo6.jpg (39,2 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m.o.polo7.jpg (36,8 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg joop_women_casual_0011_12.jpg (97,3 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg joop_women_collection_0003_04.jpg (81,1 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9191 kopia.jpg (83,5 KB, 74 załadowań)
Stary 2012-11-11, 23:02   #1925
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Mariah - Dziękuję za takie ładne określenie, jeśli chodzi o beret . Moim zdaniem to bardzo klasyczne nakrycie głowy i zdecydowanie wolę takie, niż czapki-smurfetki. Poza tym podobają mi się kapelusze z dużym rondem i futrzane czapki .
Kupiłaś taki dziergany? Od kilku lat nie mogę kupić czapki, bo w każdej wyglądam tak Mam jedną, którą lubię, taką futrzaną, prostą, no i nie rujnuje mi fryzury jestem niska, więc kapelusz też odpada, a tak mi się podobają
Cytat:
Mariah, super inspiracje
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 23:33   #1926
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Kupiłaś taki dziergany? Od kilku lat nie mogę kupić czapki, bo w każdej wyglądam tak Mam jedną, którą lubię, taką futrzaną, prostą, no i nie rujnuje mi fryzury jestem niska, więc kapelusz też odpada, a tak mi się podobają

Mariah, super inspiracje
Takie dziergane miałam kilka razy , teraz kupiłam wełniany
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 23:45   #1927
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
W wypowiedzi Wizażanki Kociaak najbardziej zniesmaczyło mnie pogardliwe określenie starszej osoby. Nie podoba mi się to i wolałabym uniknąć tego typu określeń na tym wątku.
Chcę tylko zwrócić uwagę, iż nie określiłam tak wszystkich starszych osób, bo mam do nich wielki szacunek i lubię z nimi rozmawiać, bo mogą nam opowiedzieć i przekazać rzeczy bezcenne. Ja określiłam wycinek tejże grupy o silnie ograniczonych wiekowo i "wiedzowo" zdolnościach psychomotorycznych, która moim zdaniem i całym sercem powinna co roku odbywać testy, czy dalej dana osoba moze prowadzić, czy też sprawia niebezpieczeństwo "a bo paani, kiedyś to na trzy rodziny jeden samochód przypadał, maksymalnie 60km/h jechał i psa zawsze na kolanach prowadząc będę sadzał!". Mówiłam o tej grupie, broń boże o reszcie fajnych, mądrych staruszków i staruszek. Wulgarnie nie mówię nigdy, bo to kobiecie nie przystoi, jednakże emocje i zdenerwowanie, irytację odczuwa każdy i państwo "Pani kierownik, da Pani na amarenę" spod budki, jak i koronowane głowy.

A co do samochodów, swoją dbałość o szczegóły i estetykę przenosicie również na samochody, jeśli je macie? Nie mówię o myciu i woskowaniu co dwa dni (żeby nie było ), ale jakoś tak mnie się przykro robi, gdy widzę śliczną, zadbaną, ciekawie ubraną dziewczynę, jak usiłuje otworzyć drzwi i się nie wybrudzić, na dywanikach można rzepę i kapustę sadzić a na fotelach strach usiąść... No i nie mówię o warunkach, gdy nie można utrzymać super czystości- mieszka się nie wiem, w wykańczanym domu, pod miastem czy na wsi, albo po prostu ma się dzieci i brak czasu i siły na trzepanie bucików, wycieranie szyb i kolekcjonowanie papierków

Co o tym sądzicie?

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 08:34   #1928
Fonte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość
faktycznie, bardzo fajny blog
Wrzucam kilka zdjęć z różnych blogów, mam nadzieję, że żadne się nie powtórzyło + bonus w postaci szafy Mariannan
1 i 5 stylizacja super
Fonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 09:27   #1929
Imilka
Raczkowanie

Cytat:
Jak dla mnie jest w porządku .
Dzieki

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Ależ piękna! Ja bym taką chciała w komplecie ze spódnicą i spodniami
Nie wmawiaj sobie, że dla 25-latki taka marynarka jest zbyt babcina i poważna, jestem przekonana, że nie zabraknie Ci w życiu okazji, gdzie taka elegancka marynarka będzie bardzo na miejscu. Poza tym do luźniejszych zestawów z jeansami czy fajną spódnicą też się nada
Ze spódnica tez mi sie podoba, do spodni mam mieszane uczucia. Wieku pilnuje bo ja podobno lubię sie postarzac i chciałabym nad tym popracować. Mam ochotę na taka marynarke, to coś ponadczasowego, uniwersalnego i wygodnego

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Oj mi sie kapelusze tez podobają są takie szykowne, eleganckie i kobiece.

Beret tez będzie wyglądał fajnie pod warunkiem ze bedzie dobrze dobrany. Czapki noszę ale tylko na spacer po parku z psem lub dzieckiem i tylko do sportowej kurtki.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
fajna mam podobną z Mango, dokładnie tą: http://allegro.pl/mango-cieply-welni...753324212.html
i bardzo lubię
O rany, Mango za taka cenę? To teraz dalas mi do myślenia, Mango to jednak Mango, szkoda tylko ze nie jest jaśniejsza.
Imilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 09:50   #1930
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Zastanawiam się ostatnio nad burgundowymi rajstopami. Podobają mi się w zestawieniach, ale nie wiem czy jestem gotowa na taką rewolucję. Do tej pory nie akceptowałam kolorowych rajstop, jesienią najbardziej lubię czarne, matowe, kryjące. Sama nie wiem... Jakieś rady?
Spróbuj

Dla mnie kolorowe, wzorzyste rajstopy to świetne urozmaicenie dla jesienno-zimowych zestawów. Ta sama sukienka, czy spódnica z różnymi rajstopami nabiera odmiennego charakteru. Miłe dla oka i tanie dla portfela rozwiązanie
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:08   #1931
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:

Oj mi sie kapelusze tez podobają są takie szykowne, eleganckie i kobiece.

Beret tez będzie wyglądał fajnie pod warunkiem ze bedzie dobrze dobrany. Czapki noszę ale tylko na spacer po parku z psem lub dzieckiem i tylko do sportowej kurtki.
Berety są super elementem garderoby, tylko muszą być miękkie, ładnie układające się. A znaleźć miękki i ciepły to już niezła rzecz
Kapelusze też są fantastyczną rzeczą, tylko czemu ludzie dziwnie patrzą na osoby w kapeluszach? Przecież dobrze dobrany kapelusz potrafi być tak twarzowy jakby ktoś się w nim urodził, a połowa społeczeństwa już po kątach fuka...

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:09   #1932
Ag4
AGA :)

Cytat:
Zastanawiam się ostatnio nad burgundowymi rajstopami. Podobają mi się w zestawieniach, ale nie wiem czy jestem gotowa na taką rewolucję. Do tej pory nie akceptowałam kolorowych rajstop, jesienią najbardziej lubię czarne, matowe, kryjące. Sama nie wiem... Jakieś rady?
Ah ten burgund! Ja byłam przeciwna a ostatnio zaczęłam zastanawiać się nad spodniami w tym kolorze

Co do rajstop - tak jak pisała Lady - nie jest to duży wydatek,można spróbować
Ja jestem absolutną fanką czarnych i rzadko je zdradzam, choć przyznaję że mi się zdarzyło. Kupiłam kiedyś grube szare w H&M i noszę je do spódnic w mroźną zimę. Poza tym mam też bardzo jasne rajstopny, śmietankowe/ecru. Mam bardzo szczupłe nogi i mogę sobie na takie pozwolić. Ze 2 lata temu dość często nosiłam je jesienią, teraz nie wiem czy bym się zdecydowała

Jak już kupisz to koniecznie pokaż jakiś zestaw !

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
dziewczyny, co sądzicie o takiej torebce noszonej przez ramię na długim pasku? bardzo kiepsko to wygląda?
wiem, że na przedramieniu lepiej się prezentuje, ale jeżdżę codziennie tramwajem i taka opcja raczej się nie sprawdza
Ja często tak noszę Ze względu właśnie na bezpieczeństwoi wygodę w zatłoczonej komunikacji miejskiej.

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie do Was. Co sądzicie? Brać nie brać?
Ja bym brała

Cytat:

Mówcie co z tymi beretami ? Aż taki wstyd ?

Są super! Noś i się nawet nie zastanawiaj Mi się podobają, ale ja lepiej wyglądam w gładkich, prostych czapkach. No i czapki lepiej pasują do puchówki a ostatnio marznę w płaszczu i choć nie ma jeszcze zimy to noszę kurtkę puchową.

Dziewczyny, może macie jakieś sprawdzone kosmetyki, które pomogą mi pozbyć się zaskórników? siedzi mi kilka na nosie i policzkach i za nic w świecie nie mogę ich pożegnać :/

Jutro odbieram okulary (jak zdążę przed wyjazdem do Poznania)

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:11   #1933
mademoiselle brigitte
Raczkowanie

berety mogą świetnie dopełniać stylizację, ale trzeba umieć je nosic..
Stary 2012-11-12, 11:12   #1934
Goniak2
Zakorzenienie

LadyI czy kaszmirowy sweterek jest jeszcze do dostania w sklepie? Jaka jest jego cena? Znalazłam aukcję na all, ale nie wiem czy warto i trochę boję się kliknąć

“The only place where success comes before work is dictionary”

Goniak2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:31   #1935
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Goniak2 Pokaż wiadomość

LadyI czy kaszmirowy sweterek jest jeszcze do dostania w sklepie? Jaka jest jego cena? Znalazłam aukcję na all, ale nie wiem czy warto i trochę boję się kliknąć
one były w h&m za 229zł, sama się nad nim zastanawiałam, ale mam za dużo białego w szafie, a inne kolory do mnie nie przemawiały
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:34   #1936
Goniak2
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37569764]one były w h&m za 229zł, sama się nad nim zastanawiałam, ale mam za dużo białego w szafie, a inne kolory do mnie nie przemawiały [/QUOTE]

Dzięki Na all są po ok. 150zł, więc teraz jeszcze bardziej boję się kliknąć
A biały jest taki piękny

“The only place where success comes before work is dictionary”

Goniak2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 12:02   #1937
Imilka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może macie jakieś sprawdzone kosmetyki, które pomogą mi pozbyć się zaskórników? siedzi mi kilka na nosie i policzkach i za nic w świecie nie mogę ich pożegnać :/

Jutro odbieram okulary (jak zdążę przed wyjazdem do Poznania)
Na twoim miejscu poszłabym do kosmetyczki np na peeling kawitacyjny (dla mnie super), kosmetyczka oczyści twarz profesjonalnie a cena bedzie gladsza, czysta i promienna
Stary 2012-11-12, 12:06   #1938
Ag4

Cytat:
Na twoim miejscu poszłabym do kosmetyczki np na peeling kawitacyjny (dla mnie super), kosmetyczka oczyści twarz profesjonalnie a cena bedzie gladsza, czysta i promienna
Dzięki! Pomyślę nad tym. Jak byłam młodsza (i zupełnie nieświadoma) chodziłam do kosmetyczki na manualne oczyszczanie twarzy. Dałam się namówić na kilka (a może nawet kilkanaście zabiegów). Nie polecam

Korzystając z ostatniego wolnego dnia nałożyłam sobie mieszankę olejków na włosy - siedzę i pachnę

Aga
Stary 2012-11-12, 12:13   #1939
Imilka
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki! Pomyślę nad tym. Jak byłam młodsza (i zupełnie nieświadoma) chodziłam do kosmetyczki na manualne oczyszczanie twarzy. Dałam się namówić na kilka (a może nawet kilkanaście zabiegów). Nie polecam

Korzystając z ostatniego wolnego dnia nałożyłam sobie mieszankę olejków na włosy - siedzę i pachnę
Ja byłam bardzo zadowolona po peelingu kawitacyjnym. Tez miałam zaskorniki.

Przyznam ze czarne mydło rownież ma super wpływ na stan mojej cery.

A próbowałas maski z zielona glinka ?
Stary 2012-11-12, 12:24   #1940
Ag4

Cytat:
Ja byłam bardzo zadowolona po peelingu kawitacyjnym. Tez miałam zaskorniki.

Przyznam ze czarne mydło rownież ma super wpływ na stan mojej cery.

A próbowałas maski z zielona glinka ?
Zieloną glinkę używałam bardzo dawno temu.

Czarnym mydlmzachwycam się od 3-4 tygodni
Ostatnio zakupilam też w organiqe glinkę ghassoul i też jestem z niej bardzo zadowlona.
Po ostatnim wysypie niemal wszystko mi już zniknęło (myślę, że był spowodowany zmianą kosnetyków na bardziej naturane). Zostaly mi właśnie zaskórniki rozszerzone pory :|

Aga
Stary 2012-11-12, 12:35   #1941
Imilka
Raczkowanie

Cytat:
Zieloną glinkę używałam bardzo dawno temu.

Czarnym mydlmzachwycam się od 3-4 tygodni
Ostatnio zakupilam też w organiqe glinkę ghassoul i też jestem z niej bardzo zadowlona.
Po ostatnim wysypie niemal wszystko mi już zniknęło (myślę, że był spowodowany zmianą kosnetyków na bardziej naturane). Zostaly mi właśnie zaskórniki rozszerzone pory :|
Na rozszerzone pory dobrze mi działał kiedyś tonik Lancome Pure Focus. Do tego miałam krem z Vichy - chyba normaderm

Trzeba próbować i cierpliwie czekać na efekty.

Dziewczyny co myślicie o muszkieterkach ?
Dziś mierzylam jedne, skórzane, super zgrabne, wygodne, na obcasach. Mozna nosić jako muszkieterki a mozna spiac je i nosić w krotszej wersji. Nie mogę znaleźć zdjęcia żeby je pokazać.

Miałam kiedyś jedne, kupiłam z 5 lat temu. Czułam sie w nich swietnie, oddawały pazura. Teraz mam wątpliwości czy to wciąż modny fason butów i czy sie nie wygłupie
Stary 2012-11-12, 12:55   #1942
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:

Manualne oczyszczanie twarzy uchodziło za podstawowy zabieg kosmetyczny. Polki najczęściej do gabinetu kosmetycznego udają się na zabiegi oczyszczania właśnie i wiele nadal korzysta z opcji manulanego oczyszczania.

Korzystaj miłe rozpoczęcie tygodnia
Stary 2012-11-12, 13:29   #1943
Ag4

Cytat:

Dziewczyny co myślicie o muszkieterkach ?
Dziś mierzylam jedne, skórzane, super zgrabne, wygodne, na obcasach. Mozna nosić jako muszkieterki a mozna spiac je i nosić w krotszej wersji. Nie mogę znaleźć zdjęcia żeby je pokazać.

Miałam kiedyś jedne, kupiłam z 5 lat temu. Czułam sie w nich swietnie, oddawały pazura. Teraz mam wątpliwości czy to wciąż modny fason butów i czy sie nie wygłupie
Ja bardzo lubię Przez ostatnie 2 sezony nosiłam karmelowe, w tym roku zakupiłam czarne. Klasyczne, bez żadnych udziwnień. Co prawda nie specjalnie podobają mi się muszkieterki na obcasie. Trzeba z nimi uważać żeby nie wyglądać wulgarnie. Natomiast takie płaskie bardzo lubię i często noszę

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Manualne oczyszczanie twarzy uchodziło za podstawowy zabieg kosmetyczny. Polki najczęściej do gabinetu kosmetycznego udają się na zabiegi oczyszczania właśnie i wiele nadal korzysta z opcji manulanego oczyszczania.

Korzystaj miłe rozpoczęcie tygodnia
Właśnie. Do tej pory najczęsciej jak jestem u kosmetyczki to poleca mi właśnie oczyszczanie manualne. Nie wspomina o innych zabiegach Ja uważam że oczyszczanie manualne daje bardzo krótkie efekty, nie warto.

Aga
Stary 2012-11-12, 13:43   #1944
Imilka
Raczkowanie

Cytat:
Ja bardzo lubię Przez ostatnie 2 sezony nosiłam karmelowe, w tym roku zakupiłam czarne. Klasyczne, bez żadnych udziwnień. Co prawda nie specjalnie podobają mi się muszkieterki na obcasie. Trzeba z nimi uważać żeby nie wyglądać wulgarnie. Natomiast takie płaskie bardzo lubię i często noszę

Właśnie. Do tej pory najczęsciej jak jestem u kosmetyczki to poleca mi właśnie oczyszczanie manualne. Nie wspomina o innych zabiegach Ja uważam że oczyszczanie manualne daje bardzo krótkie efekty, nie warto.
Właśnie one są zgrabne i eleganckie. Kosztują ponad 300 zł. Chyba po nie wrócę. Mierzylam tez czarne płaskie muszkieterki ale tamte fajnie wydłużaly mi nogę i ja wysmuklaly. Do tego wygodne jak kapcie

Co do drugiego to może ja jestem wyjątkiem, moja cera polubila peeling kawitacyjny, robię go raz na 4-5 miesięcy i nie mam zastrzeżeń.
Stary 2012-11-12, 13:52   #1945
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:

Może warto rozejrzeć się za inną kosmetyczką ?

Są zwolenniczki jak i przeciwniczki manualnego oczyszczania. Będąc na zabiegu właśnie peelingu kawitacyjnego kosmetyczka wytłumaczyła mi, że na pewno nie usunie on "głębokich zanieszczyszczeń" i dla pełnego efektu wspomaga się manulanie.

Myślę, że nawrót zanieczyszczeń w tym zaskórników to kwestia indywidualna. U jednych trwa dłużej, u innych krócej.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Właśnie one są zgrabne i eleganckie. Kosztują ponad 300 zł. Chyba po nie wrócę. Mierzylam tez czarne płaskie muszkieterki ale tamte fajnie wydłużaly mi nogę i ja wysmuklaly. Do tego wygodne jak kapcie

Co do drugiego to może ja jestem wyjątkiem, moja cera polubila peeling kawitacyjny, robię go raz na 4-5 miesięcy i nie mam zastrzeżeń.
Dla mnie muszkieterki to klasyk wśród kozaków. Te klasyczne, eleganckie, na płaskiej podeszwie są jak najbardziej odpowiednie bez względu na panującą modę.

Edytowane przez fashionismypassion
Czas edycji: 2012-11-12 o 14:28
Stary 2012-11-12, 13:52   #1946
Imilka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Może warto rozejrzeć się za inną kosmetyczką ?

Są zwolenniczki jak i przeciwniczki manulanego oczyszczania. Będąc na zabiegu właśnie peelingu kawitacyjnego kosmetyczka wytłumaczyła mi, że na pewno nie usunie on "głębokich zanieszczyszczeń" i dla pełnego efektu wspomaga się manulanie.

Myślę, że nawrót zanieczyszczeń w tym zaskórników to kwestia indywidualna. U jednych trwa dłużej, u innych krócej.
Warto tez zbadać hormony przy najbliższej wizycie u lekarza. Może sie okazać ze coś sie pomieszalo i stad problemy
Stary 2012-11-12, 14:03   #1947
Ag4

Dziewczyny, pozostając jeszcze w kwestii kosmetyków. Czy na co dzień używacie podkładów/kremów tonujących? Mam wiele koleżananek, które nie malują się na codzień. Janatomiast zawsze rano nakładam lekki podkład, żeby co nieco ukryć, wyrównać koloryt, itp. Teraz jednak miałam 2 tygodnie wolnego więc nie malowałam się codziennie a nawet jeśli to napewno nie miałam kosmetyków na twarzy tak długo jakbymk była w pracy. Widzę bardzo dużą poprawę stanu cery. Jest wpoczęta, jasna i ma coraz mniej krotek. No, ale nie wyobrażam sobie z taką gołą twarzą wyjść do ludzi

Aga
Stary 2012-11-12, 14:06   #1948
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, pozostając jeszcze w kwestii kosmetyków. Czy na co dzień używacie podkładów/kremów tonujących? Mam wiele koleżananek, które nie malują się na codzień. Janatomiast zawsze rano nakładam lekki podkład, żeby co nieco ukryć, wyrównać koloryt, itp. Teraz jednak miałam 2 tygodnie wolnego więc nie malowałam się codziennie a nawet jeśli to napewno nie miałam kosmetyków na twarzy tak długo jakbymk była w pracy. Widzę bardzo dużą poprawę stanu cery. Jest wpoczęta, jasna i ma coraz mniej krotek. No, ale nie wyobrażam sobie z taką gołą twarzą wyjść do ludzi
używam podkładu
mam problematyczną cerę i niestety taki "detox" jak u Ciebie nie poprawiał jej stanu (a próbowałam), więc nie rezygnuję z niego nigdy
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:13   #1949
Iwi82
Wtajemniczenie

GG do Iwi82

Jeżeli chodzi o takie problemowe cery, to ja zawsze i wszędzie polecam minerały. Aktualnie używam Annabelle Minerals - to polska firma, która w ofercie ma zarówno podkłady, jak i pudry czy róże. Kosmetyki są stosunkowo tanie, można też zamówić próbki (które są naprawdę spore i wystarczają na długo!). Bardzo dobrze kryją i świetnie wtapiają się w cerę. Choć czasami najdzie mnie na spróbowanie jakichś nowości z tradycyjnych podkładów, to zaraz pokornie wracam do minerałów
Iwi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:27   #1950
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Warto tez zbadać hormony przy najbliższej wizycie u lekarza. Może sie okazać ze coś sie pomieszalo i stad problemy
Na pewno przy problemach z cerą warto sprawdzić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości