|
|
#2161 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Chyba sobie utnę drzemkę, tylko do tego mnie nastraja dzisiejsza pogoda. Ani na chwile nie przestało padać. buuu
Później się zjawię.
|
#2162 |
|
Rozeznanie
|
Chyba idę do sklepu, mały zmienił pozycje a żołądek na razie nie boli, tylko jak dotykam. Jak coś będę dzwonić po teścia zeby w Taxi wsiadał i mnie cholował hehehe.
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do parafiny wkleję jeszcze coś "Parafiny MIT Przeciwnicy związków z grupy parafin dowodzą, że parafiny są związkami toksycznymi, całkowicie obcymi dla naszego organizmu, a po aplikacji na skórze „powodują zapychanie porów, uniemożliwiają skórze oddychanie, co prowadzi do kumulowania się toksyn w organizmie” Sugerują również, że w wyniku regularnego stosowania kosmetyków na skórę może dochodzić do kumulowania się tych związków w organizmie człowieka, zwłaszcza wątrobie, nerkach i węzłach chłonnych, i prowadzić do przewlekłych chorób. FAKT Wazelinę, czy olej parafinowy charakteryzuje bardzo wysoki poziom bezpieczeństwa. Składniki te działają wyłącznie powierzchniowo – po aplikacji na skórę nie wnikają do warstwy rogowej, a tym samym do żywych warstw skóry. Dlatego nie mogą wywoływać podrażnień i alergii. Parafiny nie kumulują się w organizmie. Olej parafinowy od dawna stosowany był doustnie jako lek na zaparcia. Działanie kosmetyczne parafin jest powierzchniowe: związki te jednocześnie tworząc film na powierzchni skóry, natłuszczają skórę i silnie nawilżają. Ogromną zaletą jest również ich bardzo wysoka stabilność. Wszystkie te cechy sprawiają, że są to bardzo cenne składniki dla produktów farmaceutycznych i kosmetyków, dla cer wrażliwych i dziecięcych, których zadaniem przede wszystkim jest działanie ochronne oraz wspomagające przywrócenie skórze naturalnych funkcji. Nie jest również prawdą, że stosowanie parafin uniemożliwia skórze oddychanie. Człowiek nie oddycha przez skórę, a zatem nie można zaburzyć procesu oddychania aplikując wazelinę, czy olej parafinowy na skórę. Bezpieczeństwo stosowania wazeliny i oleju parafinowego jest potwierdzone wieloma badaniami." stąd http://www.kosmopedia.org/fakty_i_mity/#Parafiny |
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion, cudny
Wypachnilam sie, ogolilam nawet kaske mi sie udalo bez problemu, fakt, ze na lyso, ostatnio chcialam pasek startowy zostawic to wyszly mi maziaje godne Picasso
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne, bo nas uczyli, że parafina zapycha i nie ma właściwości nawilżających, babka nawet robiła doświadczenie z tym związane. Nie wierzę w takie artykuły, bo znam masę osób, które mają wypryski po parafinie i muszą jej unikać.
Ja akurat do nich nie należę, ale chociażby moja bliska przyjaciółka nabawiła się okropnego trądziku od kremu na bazie parafiny, leczy się z niego (a raczej z blizn po nim) do tej pory. Jak tu więc ufać parafinie? ![]() A był to krem przepisany przez dermatologa, specjalnie z parafiną, bo miał pomóc na silne przesuszenia skórne. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-12 o 14:56 |
|
|
|
#2166 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Cala w deszczu akurat mam zapisanych dwoch sprzedawcow, dziewczyny podawaly pare stron wczesniej
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2737128 http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=22799878 I jeszcze jakis uzytkownik myszka cos tam ale nie pamietam calej nazwy, dziewczyny help ![]() Hosenka podawala magmaris, ale nie maja wszystkiego, co bym chciala, u sprzedawcow z linkow wyzej jest wiekszy wybor
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do włosów się nie nadają, bo obciążają strukturę włosa i oblepiają go. Ale możesz zużyć np do domowego peelingu do ciała, czy do masażu pleców. |
|
|
|
|
#2169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po tych wygibasach w ciąży w przyszłości bedziemy mogły robić to z zamkniętymi oczami, taki trening
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaką ma pewność że to parafina a nie inny składnik tego preparatu? Kto wie czy parafina nie wróci do łask za kilka lat, jak teraz jest na czarnej liście. Z wieloma produktami tak było i będzie. Każdy musi sam zdecydować. |
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
koło mnie mężus działa, a on sie nie bawi w jakies paskowanie, tylko leci po całosci
jakie pranie w 95 stopniach? toż to chyba nic by nie zostało z tych ubranek ![]() dżizas, ale dupa dzisiaj
|
|
|
|
#2173 |
|
Wtajemniczenie
|
Iguś dziękuje za pochwały
![]() Co do golenia, to masakra w jakim tempie te brzuszki rosną. Poprzednim razem to sama dałam radę bez lusterka tylko mąż poprawił na samym dole a wczoraj to już całkowicie nic nie widziałam (a nie chciało mi się abwić z lusterkiem) i mąż musiał całkowicie się tym zająć i pięknie mnie wydepilował, na zero oczywiście, bo tak lubię
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przedstawiam swój punkt widzenia, uwielbiam kosmetyki, dużo czasu nad nimi spędzam i mam wykształcenie w kierunku wizażu, gdzie uczono nas też o składnikach kosmetyków, swoje słowa popieram głównie tym, co wyniosłam z tego kursu, nie wymyśliłam sobie sama tego - żeby nie było, to jest poniekąd moja mini-pasja . Dużo też czytam na te tematy. Jeśli ktoś chce wziąć moją poradę pod uwagę, to bardzo się cieszę, jeśli jednak nie, to nic mi do tego, w każdym razie odpowiadając na pytanie Bijkory - ja parafinę eliminuję z kosmetyków dla mojej małej. A to, czy Ty to zrobisz czy inna ciężarówka, to już nie moja sprawa. Ja po prostu uważam, że można ją zastąpić czymś naturalnym, zamiast faszerować skórę dzieciątka chemią.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-12 o 15:13 |
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, pogoda straszna, ciemno i pochmurno niesamowicie, tez siedze przy lampie
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parafina się nie wchłania w ogóle! A te wszystkie substancje naturalne o wiele częściej uczulają. Co do wiedzy czy wykształcenia w kierunku znajomości różnych takich substancji to ja też jakimś laikiem nie jestem, trochę na studiach o tym miałam, a z drugiej strony, czasem wykładowcy też mają swoje dziwne teorie i nie wszystko co mówią jest potwierdzone badaniami.
|
|
|
|
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
No witam Was po weekendzie i w 30 tygodniu!!
Zdam Wam najpierw relację i dopiero ponadrabiam. Byłam dziś na wizycie W ogólnym rozrachunku przytyłam 5kg więc chyba nie mam na co narzekać. Ale!! Przez ostatni miesiąc przybyło mi kologramów 3, spytałam Pani dr czy nie za dużo, a ona "Przecież nie mam na to wpływu Ale poproszę 2kg na miesiąc" No a że mam naprawdę dużo za uszami jeśli chodzi o jedzenie (w moim przypadku żarcie, bo ja żre wręcz!) to postanowiłam sie trochę przywrócić do porządku. No bo to już nei chodzi o tę wagę, tylko o sam fakt, że jedzenie pizzy i batonów przed snem to nie jest najlepszy pomysł ;] Dostałam clotrimazolum dowcipnie, bo zwróciłam uwagę, że moje soki mają podejrzany zapach. No i wyobraźcie sobie, że jak miałam połówkowe usg tak od tamtej pory dupa. A tak liczyłam, że zobaczę maluszka aaaa no i krzywą cukrową muszę powtórzyć przecież, przez te moje rewolucje wymiotowe. Na szczęście tym razem zamiast 75g glukozy mam spożyć bułkę więc już się nie boję tego badania. Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2012-11-12 o 15:40 |
|
|
|
#2178 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za zaproszenie do klubu
![]() Jak TŻ wróci to postaram się go namówić na jakąś sesyjke ![]() Tak swoją drogą to juz ciężko mi bez niego wytrzymać, mamy mało kontaktu ze sobą bo jeden sms kosztuje go 1,5 zł.. Kilka sms dziennie to za mało.
|
|
#2179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak kto woli, ja mam jedno opakowanie kupione i na wszelki wypadek będzie stało. Laurka, to co się z nią dzieje, jak naniesiesz ją na powierzchnię skórną? Wyparowuje?
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-12 o 16:00 |
|
|
|
|
#2181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem zmywasz przecież, przy pielęgnacji. A inne substancje wyparowują? ![]() Robię listę czego mi jeszcze potrzeba i ona dziwnym trafem się bardzo rozrasta
Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2012-11-12 o 16:14 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie większość substancji się wchłania, nie wydaje mi się, by parafina się całkowicie nie wchłaniała.
|
|
|
|
|
#2185 |
|
Wtajemniczenie
|
oj, mi też raz dupcię Karinki mąka ziemniaczana uratował - a nic nie chciało zadziałać na paskudne odparzenie
|
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Czasem babcine sposoby są tanie i dobre
Chyba przesypię do ładnego pojemniczka i w razie czego będę stosować Mama też mi o mące mówiła.Parafina działa wyłącznie powierzchniowo, nie wchłania się do warstwy rogowej naskórka do głębszych żywych warstw też nie. |
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Poza wszystkim te wszystkie emolienty oilatum czy oillan to przecież ciekła parafina
|
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
hej
od rana nie miałam internetu i przegapiłam aukcję chusty na dodatek mam tyle pracy, a nie mogę nic bez neta zrobić i teraz będę siedzieć po nocy; ale przynajmniej kaskę dostałam i mogę dalsze zakupy robić
|
#2190 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
1 - moja Agatka ulewała ogromnie, ale wystarczy pod materac położyć na stałe zwinięty ręcznik (ja podłożyłam nieużywane firanki ) i materacyk nachylony będzie2. - na razie kupiłam jedno opakowanie, rossmanowskie, tam jest 30 sztuk - ale to kupujesz na bieżąco potem coś jak wkładki do majtek3 - mam, zwykłą kupowałam 4- mam 2 duże paki Bella, ale dokupię jeszcze na pewno 1 5- a pisałam już, miałam 2 paczki po 5 sztuk, zużyłam 7 6 - kupiłam 6 par zwykłych gaci bawełnianych niskich 7 - nie 8- olej Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja ciągle z laktozą mylę, bo Agatka ma nietolerancję laktozy właśnie.Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

Później się zjawię.

nawet kaske mi sie udalo bez problemu, fakt, ze na lyso, ostatnio chcialam pasek startowy zostawic to wyszly mi maziaje godne Picasso
Ja akurat do nich nie należę, ale chociażby moja bliska przyjaciółka nabawiła się okropnego trądziku od kremu na bazie parafiny, leczy się z niego (a raczej z blizn po nim) do tej pory. Jak tu więc ufać parafinie? 
6 5 4 3 2 1

Po tych wygibasach w ciąży w przyszłości bedziemy mogły robić to z zamkniętymi oczami, taki trening

póki co jestem dzielna :P