Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2466 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 16:04   #73951
Miskaa78
Kazar Lady

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez bessens Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi proszę, co mam zrobić z kołtunami na końcówkach powstających po zmywaniu oleju, przez ktore muszę wyrywać włosy??? Odstawiłam Babydream bo oprócz podrażnienia skalpu powodował właśnie kołtuny:/ale nadal są

Po stosowaniu jedwabiu z green pharmacy troche sie poprawilo ale nadal się kołtunią czego nie było przed cg...

Help.
majgad
od prawie roku jestem CG a w życiu nie zrobiły mi sie kołtuny, jak zmywasz ten olej że sie tak kołtunią? Włosy masz zdrowe? końcówki nierozdwojone? Może zła technika mycia?
Bo przeciez tak sie nie robi nie od oleju czy pielęgnacji

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 17:24   #73952
prince_polo
Zakorzenienie

hejo,przyszlam sie pochwalic po tym moim cięciu.... Ale jakos nie skkreciły mi sie tak bardzo ładnie wlosy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04450.jpg (43,0 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04467.jpg (34,8 KB, 46 załadowań)

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 17:46   #73953
makowa_panienka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hejo,przyszlam sie pochwalic po tym moim cięciu.... Ale jakos nie skkreciły mi sie tak bardzo ładnie wlosy
Są prześliczne
makowa_panienka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 18:34   #73954
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bessens Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi proszę, co mam zrobić z kołtunami na końcówkach powstających po zmywaniu oleju, przez ktore muszę wyrywać włosy??? Odstawiłam Babydream bo oprócz podrażnienia skalpu powodował właśnie kołtuny:/ale nadal są

Po stosowaniu jedwabiu z green pharmacy troche sie poprawilo ale nadal się kołtunią czego nie było przed cg...

Help.
Dziwne.. Końce są zniszczone? Co ile nakładasz na nie jedwab?

Cytat:
Jak to nie bardzo ładnie? Ładnie! Nie bądź taka wymagająca
Stary 2012-11-12, 18:49   #73955
pati_bc
Rozeznanie

Witajcie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
mi się ladnie trzymał ten miks jasnego i orzechowego brązu i wyszedł bardziej brązowy, niż to co mam obecnie (na szczęście małżowi się podoba bardziej niż mi - jak ciemne, długie i (chwilowo) "proste" to mu pasuje)
posiadam ale jeszcze nie testowałam
Mnie brązy wypłukują się w trybie ekspresowym. Po 2 tygodniach nie miałam śladu po kolorze, ani na odrostach ani na długośći.

Cytat:
Napisane przez aga92929222 Pokaż wiadomość
Tym razem wpadam żeby się pochwalić
wow jest się czym chwalić

Cytat:
heloł zgodnie z obietnicą wklejam efekty hennowania 2etapowego, szczerze mówiąc, wolałam efekt po pierwszym hennowaniu 1,5 mca temu (ze względu na chłodniejszy kolor), ale kondycja włosów po 2 etapowym jest całkiem przyjemna , ciekawe, co będzie po ułożeniu w fale...
Bosz, Bosz...
ciągle mnie powalają gęstością i długoscią
kolor wyszedł bardzo fajnie

Cytat:
ooo, a można z dowolną odżywką? bo to mój ulubiony sposób nakładania na włosy czegokolwiek, spryskać Bobini (noo Pinio) i maska z odżywki z olejem (a tym razem z amlą...:brzydal : )
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Zdaje się, że mieszałam ją z Glorią. Czy z dowolną to nie wiem, wolałam dać coś z ubogim składem
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Dokładnie, dlatego już nie dodaję do henny. Spróbuj wymieszać z odżywką i na włosy, ewentualnie samą amlę rozrobić (chociaż to mi się nie widzi, bo konsystencja jest straszna - same grudy, jak piasek w sumie :/ ewentualnie coś zrobiłam źle, dlatego taka była )
Cytuję wszystkie na raz ponieważ również stosowałam amle w proszku na długość. Jest fajna. Mieszam ją czasem z glorią, kallosem albo bingo z drożdzami. Wolę ją nakładać na skalp niż długość z prostego względu bo wysusza a przyciemnienia czy ochłodzenia koloru nie zauważyłam wcale a wcale

Cytat:
Pamiętam Cię
Było miodzio i teraz jest miodzio
Tylko teraz sporo dłuższe
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:04   #73956
Majka1503
EDUkator

Ostatnio coraz częściej ufam intuicji i się to sprawdza
Dziś wracałam od Tż, wysiadłam z autobusu, do następnego miałam jeszcze 15 min to pobiegłam do Rossmanna po szampon.
I coś mnie zatrzymało przy piankach.
Ustawione były wszystkie w dwóch rzędach, dalej przerwa i ostatni rząd pod oknem.
Nie wiem co mną kierowało, ale odstawiłam te 2 rzędy i wsadziłam tam rękę po łokieć Chwyciłam piankę z końca a tu ta ze starym składem

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:15   #73957
sm1307
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Chyba mamy podobe włosy, ale ja bym sie wolała wyspać
Rozważąłaś lekkie pocieniowanie?
Jakiś rok temu zeszłam z cieniowania, bo chciałam mieć równej długości, proste, zadbane włosy. A tu się okazało parę dni temu, żem falowana i jakoś nie chcę ich znowu cieniować.

sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:52   #73958
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość
Jakiś rok temu zeszłam z cieniowania, bo chciałam mieć równej długości, proste, zadbane włosy. A tu się okazało parę dni temu, żem falowana i jakoś nie chcę ich znowu cieniować.
Też mam ten problem, bo do niedawna myślałam że mam proste i chciałam je wyrównać żeby przy np. kucyku nie było problemu. A teraz jak zapuszczam fale to cieniowanie by się przydało, ale jak obetnę i nie będzie efektu to cała praca od nowa. I bądź t babo mądra

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 20:11   #73959
mosia07
Raczkowanie

Dziewczyny byłam dzisiaj u dermatologa no i jestem załamana. Oglądał mi skórę głowy w takim specjalnym urządzeniu(nie wiem dokładnie jak to się nazywa) i stwierdził że mam dosyć dużo miejsc z których włosy powinny wyrastać a ich nie ma. Powinnam zacząć się leczyć, bo może być coraz gorzej, moge mieć coraz gorszej jakości włosy. Powiedział że są ładne, zadbane ale że będzie ich coraz mniej. Zapisał mi jakie mam badania porobić, bo najprawdopodobniej to hormony, a nie przesadzona pielęgnacja tak jak myślałam. Póki co kazał mi kupić galacet, szampon pharmaceris i szampon pirolam. Wszystko zakupiłam, niedługo wybieram się na badania. Przeraża mnie tylko ilość tych tabletek galacet jaką muszę zażyć, wiem że w sumie one mogą nic nie zdziałać ale muszę spróbować...Jestem załamana :|

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 20:18   #73960
sm1307
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
Też mam ten problem, bo do niedawna myślałam że mam proste i chciałam je wyrównać żeby przy np. kucyku nie było problemu. A teraz jak zapuszczam fale to cieniowanie by się przydało, ale jak obetnę i nie będzie efektu to cała praca od nowa. I bądź t babo mądra
to widzę, że nie tylko ja poznałam swoje włosy z nowej strony, pjona
Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam dzisiaj u dermatologa no i jestem załamana. Oglądał mi skórę głowy w takim specjalnym urządzeniu(nie wiem dokładnie jak to się nazywa) i stwierdził że mam dosyć dużo miejsc z których włosy powinny wyrastać a ich nie ma. Powinnam zacząć się leczyć, bo może być coraz gorzej, moge mieć coraz gorszej jakości włosy. Powiedział że są ładne, zadbane ale że będzie ich coraz mniej. Zapisał mi jakie mam badania porobić, bo najprawdopodobniej to hormony, a nie przesadzona pielęgnacja tak jak myślałam. Póki co kazał mi kupić galacet, szampon pharmaceris i szampon pirolam. Wszystko zakupiłam, niedługo wybieram się na badania. Przeraża mnie tylko ilość tych tabletek galacet jaką muszę zażyć, wiem że w sumie one mogą nic nie zdziałać ale muszę spróbować...Jestem załamana :|
współczuję. Próbowałaś różnych wcierek, np. Jantar, Radical? Mam nadzieję, że pomogą Ci te specyfiki wypisane przez lekarza.

Jutro spróbuję reanimować fale, może już nie będą tak skręcone jak u pudla. Chociaż jak zaszłam dziś na uczelni do lustra to myślałam, że mnie prąd kopnął, takie sterczące włosy miałam, nawet spięte w kok

sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 20:22   #73961
Kociasta
Raczkowanie

mosia07 - moja koleżanka ma tak samo, zrobiła hormony i wyszło. Leczy się już trochę i jest coraz lepiej. Nie poddawaj się, a będzie dobrze

Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 20:26   #73962
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
marzę o takich tylko w wersji blond.
Cytat:
Bądź dobrej myśli
Zrobisz badania i okażę sie co i jak.
Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
mosia07 - moja koleżanka ma tak samo, zrobiła hormony i wyszło. Leczy się już trochę i jest coraz lepiej. Nie poddawaj się, a będzie dobrze
A co za hormony konkretnie ?
Stary 2012-11-12, 20:36   #73963
mosia07
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
Musiałam się wyżalić
Mam nadzieję że jakoś to będzie, przeraża mnie ta końska dawka tych tabletek, wiecie wychodzi że muszę ich brać aż 9 dziennie...
I nie wiem co z ogólną pielęgnacją... Będę myła tym paskudnym szamponem głowę, ale chyba na długość będę kładła jakąś odżywkę, bo bez tego to one mi się raczej wysuszą...
Myślicie że mogę dalej je ugniatać i nakładać żel lniany? Chyba to nie ma żadnego wplywu na wypadanie?

Stary 2012-11-12, 20:41   #73964
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo dobrze, że się zdecydowałaś iść do specjalisty. I ogólnie sytuacja nie jest ciekawa, ale dobra strona jest taka że masz skierowanie na badania, doktor Cię nie zbył i jakaś hipoteza jest już postawiona. Hormony to nie jest lekka sprawa, ale trzeba być dobrej myśli.
Trzymię kciuki

Myślę że naturalne specyfiki nie powinny zaszkodzić

Edytowane przez dorka_tw
Czas edycji: 2012-11-12 o 20:44
dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 20:52   #73965
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo dobrze, że się zdecydowałaś iść do specjalisty. I ogólnie sytuacja nie jest ciekawa, ale dobra strona jest taka że masz skierowanie na badania, doktor Cię nie zbył i jakaś hipoteza jest już postawiona. Hormony to nie jest lekka sprawa, ale trzeba być dobrej myśli.
Trzymię kciuki

Myślę że naturalne specyfiki nie powinny zaszkodzić
Dziękuję za słowa otuchy. Okropnie się czuję... Najgorzej wystraszył mnie tym że są miejsca z których powinien wyrastać włos, a go tam nie ma. I to go bardzo zastanawiało.

Stary 2012-11-12, 21:35   #73966
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Tym razem wpadam żeby się pochwalić

To już prawie miesiąc pielęgnacji mojego włosia i widać efekty co motywuje mnie do dalszego działania

Ostatnio próbowałam olejowania oliwą z oliwek ale stwierdziłam że niestety rozluźnia mi skręt w czym utwierdziła mnie AjriszMarta no i pół litra chyba wróci z łazienki do kuchni

Od tygodnia popijam sobie kubeczek drożdży(1/3 kostki) mam nadzieję że to wpłynie na poprawę stanu moich włosów a jak nie ich to chociaż na przyspieszenie wzrostu paznokci bo choć obecnie mam dość długie to przez to że nie obcinam ich od wakacji czyli naprawdę wolno mi rosną(włosy chyba tak samo)

Poza tym zastanawiam się nad 2 sprawami i może któraś z was będzie znała odpowiedź: jak to u was jest czy poprzez odpowiednią pielęgnację udało wam się "podnieść" skręt do góry tzn czy włosy zaczęły się także kręcić bliżej głowy? I druga sprawa: jaki mogę mieć typ skrętu bo przeglądałam te typologie ale jakoś nijak wpasować się pod żaden nie potrafię

No i na koniec zdjęcia:
1. Przed CG
2. Tydzień po
3. Miesiąc po
ale daje u Ciebie efekty też tak chcę!!!

Cytat:
nie muszę bo nie mam jej jeszcze na stanie
rozwiń się z tą Joaśką (co mi zostaje, jak len i cytryna odpadają - prostuje, rozjaśnia, a makowa też niet...?)
to wtedy dajmy na to, że mycie Glorią (coś innego?łatwiej dostępnego? bo muszę kupić tak czy siak a do oszołoma mam kawałek) i d/s co? b/s Joaśka tylko która
ehh czemu nie można protein po hennieani Garniera AiK...
widzę, że nie zdążyłam z odpowiedzią przed hennowaniem, ale chyba dałaś sobie radę np. wrzos i mięta, bo ta zero protein i gliceryny w sumie miód i cytryna chyba też się nada?

Biovax do zniszczonych fajna maska - mam takie mięciutkie, gładkie i błyszczące włosy, ale... chyba mnie rozprostowała ale spróbuję zreanimować się lnianym

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 21:40   #73967
Kociasta
Raczkowanie

Karmen, ona robiła testosteron i tarczycę, pewnie jeszcze coś dodatkowo. Nie wiem, czy to to samo, co u moasi. Jeśli tak, to po zalecanym szamponie ma b. lśniące włosy , więc nie będzie źle.

Stary 2012-11-12, 21:42   #73968
iwonsia01
Zadomowienie

Mój kolor to Londa Color Blend nr 17
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 21:55   #73969
aga92929222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
ale daje u Ciebie efekty też tak chcę!!!

szkoda tylko że takie efekty to tylko przed pierwszym spaniem bo po to już nie ma czym się chwalić

czy jest jakaś odżywka b/s która jakoś podkreśla skręt albo chociaż go nie osłabia? bo zastanawiam się jaką wybrać i czy np joanna mleko i miód by się nadawała tzn czy spełnia powyższe warunki? jak to u was działa?
Stary 2012-11-12, 22:06   #73970
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
Musiałam się wyżalić
Mam nadzieję że jakoś to będzie, przeraża mnie ta końska dawka tych tabletek, wiecie wychodzi że muszę ich brać aż 9 dziennie...
I nie wiem co z ogólną pielęgnacją... Będę myła tym paskudnym szamponem głowę, ale chyba na długość będę kładła jakąś odżywkę, bo bez tego to one mi się raczej wysuszą...
Myślicie że mogę dalej je ugniatać i nakładać żel lniany? Chyba to nie ma żadnego wplywu na wypadanie?
Z tego co patrzyłam to ten gelacet to biotyna a tego nie da się przedawkować, to znaczy nadmiar nie jest toksyczny.

Ja przez 6 miesięcy myłam OMO, czyli włosy z olejem czy czymś zabezpieczone a skalp myłam szamponem z apteki i trochę się wysuszyły, fakt, ale nie jakoś strasznie.
Co do ugniatania, to jak nie będziesz ciągnąć tych włosów to nic się nie stanie, a żel wydaje się być obojętny.
Cytat:
Karmen, ona robiła testosteron i tarczycę, pewnie jeszcze coś dodatkowo. Nie wiem, czy to to samo, co u moasi. Jeśli tak, to po zalecanym szamponie ma b. lśniące włosy , więc nie będzie źle.
Może też to zbadam.. po skierowanie muszę iść tylko.

Edytowane przez Karmenka
Czas edycji: 2012-11-12 o 22:08
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 22:08   #73971
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
W liceum. Wtedy jeszcze miałam bardzo grube włosy. Pod koniec liceum zaczęło się wypadanie i trwa do teraz bardziej lub mniej nasilone.
Ja teraz nie narzekam na wypadanie, ale w liceum też jeszcze mialam włochy za pas wybierz sie na badania

Cytat:
Piękne

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Ostatnio coraz częściej ufam intuicji i się to sprawdza
Dziś wracałam od Tż, wysiadłam z autobusu, do następnego miałam jeszcze 15 min to pobiegłam do Rossmanna po szampon.
I coś mnie zatrzymało przy piankach.
Ustawione były wszystkie w dwóch rzędach, dalej przerwa i ostatni rząd pod oknem.
Nie wiem co mną kierowało, ale odstawiłam te 2 rzędy i wsadziłam tam rękę po łokieć Chwyciłam piankę z końca a tu ta ze starym składem
ale mialaś nosa

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość
Ja z cieniowania zeszłam we wrześniu po blisko 3 latach równania włosówa teraz chcę być falowana.
znalam swoje wlosy w wersji pokręconej i wiedziałam że rożnica będzie
W piątek byłam u fryzjera. Na moich wlosach cieniowanie daje spektakularne efekty. Tzn nie takie jak u np Prince Polo ale włosy od razu sie uniosły i skręciły, zyskały mega objętość i falują już 3 dzien, dziś nawet reanimacja nie była potrzebna, spryskałam je tylko rano, ale bardziej dla nawilżenia i pilegnacji. Tak że ja jestem zadowolona A poza tym nie wiem po co sobie przedtem wymyśliłam prostą fryzurę, jak na 100% widzę że w takich "niepokornych" mi lepiej i o ile więcej ich się wydaje

Cytat:
No tak, z babami to nigdy nie wiadomo co nam jeszcze strzeli

Cytat:
Dziewczyny byłam dzisiaj u dermatologa no i jestem załamana. Oglądał mi skórę głowy w takim specjalnym urządzeniu(nie wiem dokładnie jak to się nazywa) i stwierdził że mam dosyć dużo miejsc z których włosy powinny wyrastać a ich nie ma.
Współczuje bardzo. Kiedy będziesz te badania robić? Ale dobrze że poszłaś, im szybciej problem będzie rozpoznany, tym szybciej go rozwiązesz... tak byś nic nie wiedziala, a tak jak szybko zareagujesz to wszystko będzie dobrze.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 22:08   #73972
Kociasta
Raczkowanie

Cytat:
Może też to zbadam.. po skierowanie muszę iść tylko.
Przepraszam, pomyliłam wcześniej Twój nick. Koleżance wypadały włosy miejscowo, nie równomiernie na całej głowie.

Stary 2012-11-12, 22:13   #73973
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda tylko że takie efekty to tylko przed pierwszym spaniem bo po to już nie ma czym się chwalić

czy jest jakaś odżywka b/s która jakoś podkreśla skręt albo chociaż go nie osłabia? bo zastanawiam się jaką wybrać i czy np joanna mleko i miód by się nadawała tzn czy spełnia powyższe warunki? jak to u was działa?
mi zdecydowanie b/s polepsza skręt, zwłaszcza w połączeniu z ugniataniem używam Joanny mak i bawełna albo wrzos i mięta

Stary 2012-11-12, 22:20   #73974
Maliniarka
Zakorzenienie

Princepolo fantastyczne
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 22:21   #73975
Majka1503
EDUkator

Ja robiłam TSH, testosteron i prolaktynę.

Po chwilowym kryzysie dziś wypadło mniej.

mosia07 w jakim mieście byłaś u lekarza?

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 22:21   #73976
konspiracja
Zakorzenienie

Się zatem pokażę, mój debiut
włoski po myciu po powrocie od fryzjera, nalozeniu maski i calego rytuału...
loki wielkie to to nie są, ale fryzurka sie swietnie układa i nie porównania do prostych, ale krzywych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Foto 2 (1).jpg (203,0 KB, 50 załadowań)

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2012-11-12 o 22:34
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 22:26   #73977
le illjah
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny
podczytuje Was już od jakiegoś czasu. naszły mnie chęci spróbować maskę domowej roboty z żółtka, miodu i oleju jojoba bądź oliwy. Nie mogę znaleźć informacji kiedy nakłada się ją na włosy? na suche czy mokre? brudne czy czyste? dzisiaj nałożyłam na niemyte suche włosy mieszankę miodu i oleju jojoba, ale aplikacja była bardzo nieprzyjemna, bo włosy się kleiły i ciągnęły. czy tak ma być? czy może lepiej na mokre? czy dodanie żółtka uprzyjemni konsystencję i cały zabieg? czy żeby aplikacja nie była tak kłopotliwa trzeba dodać jakąś kosmetyczną maskę typu wax np? jeszcze jedno pytanie: nie wiem czy dobrze myślę ale czy wszystkie maski na bazie oleju trzeba zmyć szamponem/odżywką prawda? nie powinno się ich spłukiwać samą wodą, bo pozostałości oleju zbytnio obciążą włosy?

perfumy na wymianę
klik
le illjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 22:40   #73978
kasia111matuszak
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

A ja jestem już załamana mam kręcone suche włosy po ciąży zaczęły wychodzić mi garściami. Nie przejmowałam się bo każdy mi mówił że odrosną. Moja córcia ma już 3 latka a ja nadal borykam się z wypadaniem włosów łykałam już chyba wszystkie tabletki i używałam całe rzesze odżywek obecnie stosuje Waxy i łykam vitapil poprawa minimalna

Edytowane przez kasia111matuszak
Czas edycji: 2012-11-13 o 23:05
kasia111matuszak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 23:08   #73979
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teraz nie narzekam na wypadanie, ale w liceum też jeszcze mialam włochy za pas wybierz sie na badania
Tęsknię za młodością
Cytat:
Przepraszam, pomyliłam wcześniej Twój nick. Koleżance wypadały włosy miejscowo, nie równomiernie na całej głowie.
Mi lecą z całej, nie mam androgenowego bo nie mam prześwitów ani zakola sie nie tworzą.
Cytat:
Napisane przez le illjah Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
podczytuje Was już od jakiegoś czasu. naszły mnie chęci spróbować maskę domowej roboty z żółtka, miodu i oleju jojoba bądź oliwy. Nie mogę znaleźć informacji kiedy nakłada się ją na włosy? na suche czy mokre? brudne czy czyste? dzisiaj nałożyłam na niemyte suche włosy mieszankę miodu i oleju jojoba, ale aplikacja była bardzo nieprzyjemna, bo włosy się kleiły i ciągnęły. czy tak ma być? czy może lepiej na mokre? czy dodanie żółtka uprzyjemni konsystencję i cały zabieg? czy żeby aplikacja nie była tak kłopotliwa trzeba dodać jakąś kosmetyczną maskę typu wax np? jeszcze jedno pytanie: nie wiem czy dobrze myślę ale czy wszystkie maski na bazie oleju trzeba zmyć szamponem/odżywką prawda? nie powinno się ich spłukiwać samą wodą, bo pozostałości oleju zbytnio obciążą włosy?
Wygodniej na mokre i w zasadzie przed myciem. (nie lubię formy brudne ). Żółtko nieprzyjemnie pachnie i u mnie ciężko się zmywa. To samo z olejem, nie spłuczecz go wodą, chyba, że w tej masce będzie go bardzo mało w porównaniu z miodem (ten zmyjesz samą wodą).
Więc najlepiej zmoczyć włosy, nałożyć, potrzymać 30 minut i zmyć.
Cytat:
Napisane przez kasia111matuszak Pokaż wiadomość
A ja jestem już załamana mam kręcone suche włosy po ciąży zaczęły wychodzić mi garściami. Nie przejmowałam się bo każdy mi mówił że odrosną. Moja córcia ma już 3 latka a ja nadal borykam się z wypadaniem włosów łykałam już chyba wszystkie tabletki i używałam całe rzesze odżywek obecnie stosuje Waxy i łykam vitapil poprawa minimalna
A robiłaś jakieś badania?
Stary 2012-11-12, 23:35   #73980
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Się zatem pokażę, mój debiut
włoski po myciu po powrocie od fryzjera, nalozeniu maski i calego rytuału...
loki wielkie to to nie są, ale fryzurka sie swietnie układa i nie porównania do prostych, ale krzywych
ładne

Cytat:
Wygodniej na mokre i w zasadzie przed myciem. (nie lubię formy brudne ). Żółtko nieprzyjemnie pachnie i u mnie ciężko się zmywa. To samo z olejem, nie spłuczecz go wodą, chyba, że w tej masce będzie go bardzo mało w porównaniu z miodem (ten zmyjesz samą wodą).
Więc najlepiej zmoczyć włosy, nałożyć, potrzymać 30 minut i zmyć.
eee, mi się udawało wielokrotnie sam olej zmywać wodą, w sensie gdy maskę podlewałam sobie obficie oliwą na przykład... teraz się zastanawiam, jak to przeszło

pierwszy raz w życiu zrobiłam lniane sucharki na noc, bo dzisiaj byłam masakrycznie spuszona i rozprostowana. jak mi się nie odgniecie rano - a nie mam czasu na mycie jutro przed zajęciami - to znajdę Was na końcu świata i...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości