Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2465 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 09:44   #73921
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ajrisz, narybek wie o Twoje trwałce, ale nie wie czy to jakiś jednorazowy incydent, czy masz zamiar to powtarzać?
Obecnie nie bo przesadziłam i mam zniszczone włosy, utknę na etapie do ramion bo kolejne 2cm muszą pójść pod nóż ;]
Ale tęsknię za możliwością zaplecenia włosów, moje naturalki są za śliskie...

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ja zmywałam parafinę Facelle. Stąd moja opinia, że betaina wystacza. Od pół roku używam odżywek z parafiną regularnie
Tak bez nadbudówek? wow
a powiedże mi jak u Ciebie proteiny?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 09:47   #73922
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość

No ale to co się dzieje ostatnio ze mną to masakra. Przestawiłam się na pielęgnację minimum, wróciłam do OMO i wzmacniającego szamponu.
Wczoraj wieczorem specjalnie dokładnie wyczesałam włosy, żeby zobaczyć ile wypadnie (było sporo ponad 100) i żeby sprawdzić ile przy myciu wypadnie rano - duży kłębek. Więc to nie są włosy z kilku dni wpadnięte.

Robię właśnie zamówienie na dozie i zastanawiam się co do koszyka dorzucić, wzięłam CP (nigdy nie brałam), jantar, szampon błotny Apis i nie wiem co jeszcze.
Macie jakieś hity, które wam pomogły? Wezmę wszystko

Ed. przeliczyłam włosy które mi wypadły rano z myciem, po 200 przestałam liczyć, jakieś 250 było na pewno
Ja na wypadanie polecam ampułki radical, mi po porodzie bardzo pomogły

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
T
Ale kiedyś miałam tak grube włosy, że spinką ich nie objęłam, gumki musiałam grube kupować, bo pękały. Teraz każda spinka żabka je złapie
Kiedyś to kiedy? w dzieciństwie? Moim zdaniem to dość częste zjawisko...
Ja tez miałam warkocza takigo jak niektórzy rękę Wszyscy mamę zaczepiali co ona mi z tymi włosami robi , bo do tego ten kolor...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:12   #73923
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Tak bez nadbudówek? wow
a powiedże mi jak u Ciebie proteiny?
A nie wiem. Od dawna nie użyłam keratyny z ZSK, ostatnio wróciłam do Artiste wzmacniającej. W innych odżywkach i maskach śladowe ilości protein, ale zawsze jakieś są. Latem przez trzy (szwedzkie) miesiące użyłam protein chyba tylko raz (pszenicznych w masce Seboradin).

Z nadbudowaniem u mnie to jest tak, że jeszcze zanim zaczęłam używać na stałe parafiny, to musiałam zacząć odchudzać pielęgnację, bo włosy stopniowo się przejadały. W tej chwili nie używam Facelle ale czegoś ze sles i nie ma możliwości, żebym trzymała maskę dłużej niż 10 minut, o ile w ogóle używam maski. Włosy mają już po prostu za dużo, nawet szampon Novoxidyl, który początkowo wydał mi się killerem, ostatnio domył olej dopiero po drugiej aplikacji
Stary 2012-11-12, 10:43   #73924
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
ile Ty masz włosów wciąż nie mogę uwierzyć
Boskie! Kolor również
dziękuję, kolor jest spoko, tylko ja z urody jestem lato (dokładniej wg typologii True Summer - czyli pasują mi intensywne kolory jak zimie, ale na bazie bieli, a nie czerni jak u zimy - czyli np. arbuzowa czerwień/róż, a nie ciemne bordo) i naturalne włosy mają czerwonawy poblask, ale są raczej bardziej neutralne niż wyraźnie ciepłe lub zimne, więc muszę trochę ochłodzić, żeby moja karnacja zdrowiej wyglądała
tak myślę - to Ty pisałaś, że amla ochładza? bo nie wiem, czy robić płukankę (orzech? dąb? pokrzywa?), czy dawać np. amlę? i po jakim czasie od hennowania...

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-11-12 o 10:45
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:46   #73925
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
dziękuję, kolor jest spoko, tylko ja z urody jestem lato i naturalne włosy mają czerwonawy poblask, ale są raczej bardziej neutralne niż wyraźnie ciepłe lub zimne, więc muszę trochę ochłodzić, żeby moja karnacja zdrowiej wyglądała
tak myślę - to Ty pisałaś, że amla ochładza? bo nie wiem, czy robić płukankę (orzech? dąb? pokrzywa?), czy dawać np. amlę? i po jakim czasie od hennowania...
Cassia z amlą ochładza (i nieznacznie przyciemnia), ale nie wiem czy Cassia jako taka Ci nie ściągnie koloru?
Chodzi raczej o dodawanie Amli do mieszanki hennowej

Stary 2012-11-12, 10:46   #73926
sm1307
Rozeznanie

Jednak spanie w bluzce na włosach na całą noc to zły pomysł, poskręcały mi się za mocno i wyglądam jak pudel Zostaje mi zrobienie koka i wio na uczelnie.

sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:48   #73927
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Polecam przychodnie w Gdyni na Pustkach Cisowskich, ul. Czeremchowa 1. Ja chodzę tam do alergolog i dermatolog w związku z AZS i sobie chwale obie panie. Dermatolog przyjmuje z NFZ bez skierowania, ok miesiąca czekania na wizytę. Nie wiem czy wypadaniem włosów też się zajmuje, ale u mnie AZS na skórze głowy też występuje i tutaj mi pomogła
dobry lekarz, to cenna informacja podesłałabyś mi jej nazwisko na PW?
Stary 2012-11-12, 10:52   #73928
konspiracja
Zakorzenienie

Ajrisz, czyli bierzesz pod uwagę jeszcze kiedyś takie wzmocnienie skrętu?
nie wiem co to znaczy ze nie mozesz zapleść? A czym spinałaś?

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Tak jakbym czytała o sobie... Kiedyś miałam niesamowicie gęste włosy, a teraz dokladnie jak u ciebie jeden warkocz wygląda tak jak kiedyś dwa..
Martwi mnie to że zaszkodziłam im najprawdopodobniej przesadzoną pielęgnacją... Za bardzo i za często stosowałam wszystkie oleje i wcierki. I teraz nie wiem w jaki sposób wzmocnić cebulki. Bo co z tego że włosy ładnie wygladają jak jest ich coraz mniej...
Mi sie wydaje że główny powód to zmiany hormalonale, tzn granica dzieciństwo/dorastanie.
I o ile my mozemy sobie dewagować czy to przez błedy pielegnacji to tę teorię obalę moim bratem, który w dzieciństwie miał włosy tak gęste, twarde i sztywne jak szczotka, ze fryzjerki zawsze załamywały ręce, nie robił z włosami nic, oprócz szamponu, po okresie dojrzewania również nie zmienił sposobu pielęgnacji, a teraz włosy ma powywijane, delikatniejsze i oczywiście rzadsze, dużo rzadsze...

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość

u siebie zauważyłam, że olej z pestek winogron powodował falowanie, więc może spróbuj jego
Mi winogronowy tez pasował bardzo, ale pytałam i nkt mi nie odpowiedział, jaki to jest pod względem przenikania

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość
Ale miałam ciężką noc, nigdy więcej spania z koszulką na głowie Dzisiaj jestem jak połamana i spałam w półśnie non stop, a nawet nie wiem, czy warto było się tak męczyć Mam nadzieję, że jak ściągnę koszulinę to efekt okaże się wart tych tortur
Chyba mamy podobe włosy, ale ja bym sie wolała wyspać
Rozważąłaś lekkie pocieniowanie?

Z niedotykaniem to u mnie trudna sprawa... O ile męża postaram sie wyszkolić to jeszcze małe łapki synka uwielbiają teraz głaskać, moje świeżo 'wyklute' falki... ale przymknę na to oko. Musze też poszuakać jakichś sensownych sposobów na spinanie, bo czasem nasze zabawy tego po prostu wymagają i lepiej dla włosw żeby miały mniej "zagrożeń" w koczku czy warkoczu... tylko żeby skręcik został
Za to odstawiłam grzebień

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2012-11-12 o 10:55
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:09   #73929
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Cassia z amlą ochładza (i nieznacznie przyciemnia), ale nie wiem czy Cassia jako taka Ci nie ściągnie koloru?
Chodzi raczej o dodawanie Amli do mieszanki hennowej
co do cassi to również nie wiem, ale odnośnie amli w mieszance hennowej, to ostatnio na hennowym była o tym mowa i z tego (co również znalazłam w necie) wynika, że amla ochładza, ale nie powinno jej się stosować w mieszankach, w których występuje indygo, bo jest kwaśna i podczas gdy henna kocha kwaśne środowisko, to indygo go bardzo nie lubi... i to może wpływać na szybsze wypłukiwanie/mniejsze chwytanie indygo po zastosowaniu takiej mieszanki (wyjaśniałoby też częściowo często wspominaną "płukliwość" niektórych mieszanek z khadi)

a z drugiej strony kolor po khadi miałam faktycznie chłodniejszy, ale nie dojdę teraz czego to wynik, bo wtedy robiłam tylko 1 etap, a teraz 2-etapowo innymi produktami...ehh:confused :

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Mi sie wydaje że główny powód to zmiany hormalonale, tzn granica dzieciństwo/dorastanie.
I o ile my mozemy sobie dewagować czy to przez błedy pielegnacji to tę teorię obalę moim bratem, który w dzieciństwie miał włosy tak gęste, twarde i sztywne jak szczotka, ze fryzjerki zawsze załamywały ręce, nie robił z włosami nic, oprócz szamponu, po okresie dojrzewania również nie zmienił sposobu pielęgnacji, a teraz włosy ma powywijane, delikatniejsze i oczywiście rzadsze, dużo rzadsze...
mi się wydaje, że co człowiek, to historia moje włosy we wczesnym dzieciństwie były delikatnymi anielskimi blond loczko-falami, z wiekiem ściemniały, zrobiły się sztywniejsze i chyba gęstsze i już w wieku np. 5 lat miałam włosy jaśniejsze niż obecnie, ale jednak blisko obecnego koloru o objętości jak obecnie (tfu, tfu mam nadzieję, że się to nie zmieni), a jestem już "zdecydowanie od dobrej chwili dorosła"

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-11-12 o 11:12
Stary 2012-11-12, 11:11   #73930
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ajrisz, czyli bierzesz pod uwagę jeszcze kiedyś takie wzmocnienie skrętu?
Skrętu mi nie trzeba. Ale podatność i urabialność tak
EDIT: znaczy więcej skrętu mi nie trzeba, mój mi wystarczy
Cytat:
nie wiem co to znaczy ze nie mozesz zapleść? A czym spinałaś?
Mam za śliskie włosy, wymykają się ze spinek, frotek, z warkocza i wszystkiego znowu EDIT: nawet czaspki mi podjeżdżają na tych kłakach jeśli nie zrobię kucyka i nie zahaczę jej o gumkę
z włosów do pasa nie mogłam zrobić warkocza bo się rozsypywał a włosy wtedy wcale nie były takie zdrowe jak teraz czyli były o wiele wiele bardziej szorstkie
Mam uczulenie na prawie wszystkie sklepowe stylizatory, te na które nie mam nie działają, włosy po nich nadają się tylko do mycia
Jedna fryzjerka poradziła trwałą, inna rozjaśnianie proszkiem ;]
trzeci Edit: rozjaśniać nie chcę, niszczyć tak bardzo też nie chcę... ale nie mam innego pomysłu ;]
W sumie wszelkie pomysły mile widziane

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-11-12 o 11:15
Stary 2012-11-12, 11:15   #73931
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedna fryzjerka poradziła trwałą, inna rozjaśnianie proszkiem ;]
W sumie wszelkie pomysły mile widziane
noo to dajesz, regularnie, samym SLSem bez odżywki i silikonów...efekt murowany wiem, wiem nie możesz, ale przyznaj, że pomysł pierwsza klasa
Stary 2012-11-12, 11:26   #73932
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
noo to dajesz, regularnie, samym SLSem bez odżywki i silikonów...efekt murowany wiem, wiem nie możesz, ale przyznaj, że pomysł pierwsza klasa
nie taki pierwsza klasa jak mi szampon z sodą niewiele robi :P

Stary 2012-11-12, 11:32   #73933
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
nie taki pierwsza klasa jak mi szampon z sodą niewiele robi :P
łeee...oo a może tak płukanka z "Kreta" na koniec mycia?

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-11-12 o 11:33
Stary 2012-11-12, 11:33   #73934
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
dziękuję, kolor jest spoko, tylko ja z urody jestem lato (dokładniej wg typologii True Summer - czyli pasują mi intensywne kolory jak zimie, ale na bazie bieli, a nie czerni jak u zimy - czyli np. arbuzowa czerwień/róż, a nie ciemne bordo) i naturalne włosy mają czerwonawy poblask, ale są raczej bardziej neutralne niż wyraźnie ciepłe lub zimne, więc muszę trochę ochłodzić, żeby moja karnacja zdrowiej wyglądała
Rozumiem
Tak, ja pisałam. Wcześniej dodawałam amlę do khadi ciemny brąz i na pewno miała wpływ na ochłodzenie koloru, ale także na szybsze wypłukiwanie indygo.

Cytat:
co do cassi to również nie wiem, ale odnośnie amli w mieszance hennowej, to ostatnio na hennowym była o tym mowa i z tego (co również znalazłam w necie) wynika, że amla ochładza, ale nie powinno jej się stosować w mieszankach, w których występuje indygo, bo jest kwaśna i podczas gdy henna kocha kwaśne środowisko, to indygo go bardzo nie lubi... i to może wpływać na szybsze wypłukiwanie/mniejsze chwytanie indygo po zastosowaniu takiej mieszanki (wyjaśniałoby też częściowo często wspominaną "płukliwość" niektórych mieszanek z khadi)
Dokładnie, dlatego już nie dodaję do henny. Spróbuj wymieszać z odżywką i na włosy, ewentualnie samą amlę rozrobić (chociaż to mi się nie widzi, bo konsystencja jest straszna - same grudy, jak piasek w sumie :/ ewentualnie coś zrobiłam źle, dlatego taka była )

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-11-12 o 11:34
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:36   #73935
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie, dlatego już nie dodaję do henny. Spróbuj wymieszać z odżywką i na włosy, ewentualnie samą amlę rozrobić (chociaż to mi się nie widzi, bo konsystencja jest straszna - same grudy, jak piasek w sumie :/ ewentualnie coś zrobiłam źle, dlatego taka była )
ooo, a można z dowolną odżywką? bo to mój ulubiony sposób nakładania na włosy czegokolwiek, spryskać Bobini (noo Pinio) i maska z odżywki z olejem (a tym razem z amlą...:brzydal : )

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-11-12 o 11:38
Stary 2012-11-12, 12:21   #73936
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
ooo, a można z dowolną odżywką? bo to mój ulubiony sposób nakładania na włosy czegokolwiek, spryskać Bobini (noo Pinio) i maska z odżywki z olejem (a tym razem z amlą...:brzydal : )
Zdaje się, że mieszałam ją z Glorią. Czy z dowolną to nie wiem, wolałam dać coś z ubogim składem

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 12:24   #73937
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Ja używałam w ten sposób brahmi i eclipty w proszku
Stary 2012-11-12, 12:27   #73938
Kociasta
Raczkowanie

Dziewczyny, chciałabym złagodzić działanie szamponu - czy dodanie odrobiny żelu z aloesu pomoże? Tylko pytanie, czy za bardzo nie rozcieńczy i włosy będą nadal umyte? Nie wiem też, czy humektanty też się nadbudowują jak emolienty? Tego nie wiem ;/

Ajrisz, masz może bloga ?

Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 12:44   #73939
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
łeee...oo a może tak płukanka z "Kreta" na koniec mycia?
oł jea
Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chciałabym złagodzić działanie szamponu - czy dodanie odrobiny żelu z aloesu pomoże? Tylko pytanie, czy za bardzo nie rozcieńczy i włosy będą nadal umyte? Nie wiem też, czy humektanty też się nadbudowują jak emolienty? Tego nie wiem ;/
dopóki stężenie detergentu jest ok to rozpuści tłuszcz i polimery
humektanty się raczej nie nadbuduja, tzn gliceryna itp, bo proteiny to tez humektanty :P

Cytat:
Ajrisz, masz może bloga ?
a mom

Stary 2012-11-12, 12:51   #73940
agrestor
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga92929222 Pokaż wiadomość
Tym razem wpadam żeby się pochwalić
ależ piękne !
Kiedy moje takie będą?
agrestor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 12:56   #73941
Kociasta
Raczkowanie

Ajrisz: humektanty, tzn. gliceryna, aloes, napary ziołowe w tym pytaniu Czyli kropla nie załatwi działania, super.
Wiedźmi kociołek to Twój? No to jest to moja biblia, a nie wiedziałam, że to Ty :P

Stary 2012-11-12, 13:01   #73942
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ajrisz: humektanty, tzn. gliceryna, aloes, napary ziołowe w tym pytaniu Czyli kropla nie załatwi działania, super.
Wiedźmi kociołek to Twój? No to jest to moja biblia, a nie wiedziałam, że to Ty :P
Nie przesadzaj mój dawno Cię tu nie było, dziewczyny wiedzą od początku i kibicują wytrwale za co ogromnie dziękuję
: roza::r oza:
do szamponu dodawałyśmy 20% oleju i nadal działał, z humektantami pewnie podobnie
*aha... działanie myjące pozostanie, działanie wysuszające będzie złagodzone ale jeśli masz nadwrażliwość albo podrażnienie to niestety :/ o niektórych kosmetykach trzeba zapomnieć raz na zawsze

Stary 2012-11-12, 13:16   #73943
efc6a1cb5fe4a74ea359d2acbd2eea31cfefd6de_624396d99d764
Konto usunięte

wiecie co... kupiłam odżywkę Potter- Aloes i jedwab(chyba to to, w każdym razie to ta wychwalana) i z joanny b/s z zieloną herbatą i... wyprostowały mi się włosy. Nie kręca się. Tylko te przy twarzy, a moje fale zmieniły się w druty ;-) echhh
Moze one falują z racji swojego zniszczenia? kurna juz nie wiem o co im kaman
efc6a1cb5fe4a74ea359d2acbd2eea31cfefd6de_624396d99d764 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 13:20   #73944
Kociasta
Raczkowanie

Wysyłam pw
Pytam też o dodawanie aloesu itp., bo łatwo mi obciążyć włosy (np. szampony z olejem sojowym odpadały), a po łagodnych szamponach strasznie się plączą, zaś po SLS swędzi skalp. Zamówiłam szampon:

Aqua, Herbal Extract, Coco Glucoside, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laureth Sulfate, Propylene Glycol, PEG-7-Glyceryl Cocoate, Caltic Acid, Fragrance, DMDM Hydantoin, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne.

Miałam nadzieję, że będzie w miarę łagodny, bo mocniejsze środki są dalej, ale czy na pewno? Chciałam używać go przy każdym myciu (co 3 dni), ale nie wiem, czy się nadaje.

Stary 2012-11-12, 13:23   #73945
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Wysyłam pw
Pytam też o dodawanie aloesu itp., bo łatwo mi obciążyć włosy (np. szampony z olejem sojowym odpadały), a po łagodnych szamponach strasznie się plączą, zaś po SLS swędzi skalp. Zamówiłam szampon:

Aqua, Herbal Extract, Coco Glucoside, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laureth Sulfate, Propylene Glycol, PEG-7-Glyceryl Cocoate, Caltic Acid, Fragrance, DMDM Hydantoin, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne.

Miałam nadzieję, że będzie w miarę łagodny, bo mocniejsze środki są dalej, ale czy na pewno? Chciałam używać go przy każdym myciu (co 3 dni), ale nie wiem, czy się nadaje.
Owszem powinien

Stary 2012-11-12, 13:23   #73946
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

Kiedyś to kiedy? w dzieciństwie? Moim zdaniem to dość częste zjawisko...
Ja tez miałam warkocza takigo jak niektórzy rękę Wszyscy mamę zaczepiali co ona mi z tymi włosami robi , bo do tego ten kolor...
W liceum. Wtedy jeszcze miałam bardzo grube włosy. Pod koniec liceum zaczęło się wypadanie i trwa do teraz bardziej lub mniej nasilone.
Stary 2012-11-12, 13:24   #73947
kasiaa87
Raczkowanie

Marta jakie dodałaś zdjęcia swoich włosów na blogu
Stary 2012-11-12, 13:31   #73948
Kociasta
Raczkowanie

Dzięki Marto! Potestuję.

Stary 2012-11-12, 14:21   #73949
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdaje się, że mieszałam ją z Glorią. Czy z dowolną to nie wiem, wolałam dać coś z ubogim składem
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ja używałam w ten sposób brahmi i eclipty w proszku
dzięki Dziewczyny
[1=efc6a1cb5fe4a74ea359d2a cbd2eea31cfefd6de_624396d 99d764;37571860]wiecie co... kupiłam odżywkę Potter- Aloes i jedwab(chyba to to, w każdym razie to ta wychwalana) i z joanny b/s z zieloną herbatą i... wyprostowały mi się włosy. Nie kręca się. Tylko te przy twarzy, a moje fale zmieniły się w druty ;-) echhh
Moze one falują z racji swojego zniszczenia? kurna juz nie wiem o co im kaman[/QUOTE]wszystko może prostować, zniszczenie może potęgować skręt, ale nie wyczaruje go tam, gdzie go wcale nie ma
Stary 2012-11-12, 15:52   #73950
bessens
Raczkowanie

Powiedzcie mi proszę, co mam zrobić z kołtunami na końcówkach powstających po zmywaniu oleju, przez ktore muszę wyrywać włosy??? Odstawiłam Babydream bo oprócz podrażnienia skalpu powodował właśnie kołtuny:/ale nadal są

Po stosowaniu jedwabiu z green pharmacy troche sie poprawilo ale nadal się kołtunią czego nie było przed cg...

Help.

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości