|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie
kurde zrobilam dzis zupe pomidorową, uzylam do niej przecieru i nei zauwaylam ze kupilismy pzrecier z dodatkiem chilli...mąz bedzie pewnie zadowolony ale ja ujesc nie moge musze isc po śmietane ..oczywiscie mój mąz kupowal
![]() przy okazji se kupie czekolade bo mi ochoty narobilyscie |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie
Cytat:
![]() chociaż mąż mi powtarza że on na 15-go jest ustawiony na pępkowe i jakoś będzie trzeba go wypchnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3335 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
GRATULACJE !!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja tylko raz jadłam rogala marcińskiego, który przyjechał do mnie z Poznania. I pamiętam że był pyszny. Z chęcią bym zjadła ![]() Happy ślicznie wyglądasz z brzuszkiem ![]() ![]() A ja mam dziś gorszy dzień ![]() Też czekam na wieści...
![]() |
#3336 |
Zakorzenienie
|
mmmmmmmmm banana to bym zjadła.....
Wczoraj tżowi śpiewałam w łóżku "mój koń, mój koń, nie mieści mi sie w dłoń " ![]()
#3337 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Byłam dzisiaj w mieście żeby załatwić do końca z tym prawem jazdy żeby jeszcze przed porodem mieć egzamin...Korzystając z okazji że tż miał dobrą wypłatę...Jak wiecie nie zdałam 3 razy no i teraz muszę kupić 5 godzin i zapisać się na egzamin. Chciałam zrobić tak żeby dostać papier, potem iśc do wordu się zapisać na egzamin i jak już będę wiedzieć kiedy mam to się umówić z gościem na jazdę...Poszłam do osk w którym robiłam kurs to mi baba powiedziała, że najpierw muszę wyjeździć godziny a potem papier dostanę...No sz kur** i co potem będę mieć egzamin za 2 tyg jak godziny wyjeżdżę i znów mam kupić...Podziękowałam i wyszłam...Dość że płacę to jeszcze mi będą utrudniać...Zadzwoniłam do innego osk i mam zadzwonic do gościa po 21 i podać dane do zaświadczenia. On mi wypisze i w tym tyg mam jeździć godzine, da mi zaświadczenie i zawiezie pod word żebym się zapisała no i sie umówimy na reszte w tym tyg co egzamin ![]() ![]() Byłam też w lumpku- wszystko po złotówce ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- a ja jutro chyba zrobię zupę cebulową tą z winiary bo mi smaka ta reklama narobiła ![]()
![]() |
#3341 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mąż w pracy, w domu jak to przed sobotą nieporządek... a ja nieprzyzwyczajona, bo od kilku miesiecy mąz walczy z myciem podłóg i odkurzaniem, a tak musiałam sie wszystkim sama zajać dzisiaj przyszła paczka z jakas czescia samochodowa, małych gabarytów, ale dosyć ciężka i kurier powiedział, że absolutnie mi jej nie da do ręki taka mała rzecz, a cieszy ![]()
![]() Edytowane przez hania207 Czas edycji: 2012-11-12 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a lumpka gratuluje!ja juz nie chodze, nei na moje nerwy i brzuch ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Zakorzenienie
|
A mi przyszło to urzadzonko http://allegro.pl/lcd-happyfamily-po...741574262.html fajnie wyglada, małe jest no i wysłali kurierem mimo ze zaplacilam za paczkę ekonomiczna
Ciekawe jak w użyciu bedzie sie spisywalo, ale to sprawdze za jakiś czas ![]()
#3345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
Milenko !!! Gratulacje
![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zmykam dziewczyny, jedziemy do brata męża mam nadzieje, ze beda juz jakies dobre wieści, jak wrocimy
![]() |
#3348 | ||||||||
Rozeznanie
|
Maz dostal 3 dni zwolnienia i liste badan masakryczna do wykonania (w tym glukoze 2h i ekg 24h..), bedzie przebadany wzdloz i wszesz..Ale moze to dobrze, bedziemy wiedziec, ze wszystko jest ok. BO tak BEDZIE!
sliczny! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdroszcze:P i Jeszcze ta biegunka. Bedzie sie dzialo niedlugo! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ide zjesc banana! (normalnego!) Halwaya i Dojotka, Powodzenia u WAS! Edytowane przez Anjouka Czas edycji: 2012-11-12 o 16:48 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do lumpka poszłam dla rozrywki...ale kolejka była totalna masakra- ponad pół godz stania ale warto było ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- a były jakieś wieści od Dorotki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3355 | |||||
Zakorzenienie
|
Ale cudny!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gdybym była donoszona to też bym chętnie już urodziła. Od paru dni niemiłosiernie bolą mnie plecy i mam permanentną zgagę. Ale do zgagi to akurat przyzwyczajona jestem już od 8 miesięcy. Za to moja córka nauczyła się chyba prostować nóżki bo ciągle mi je wbija pod żebra i aż oddychać nie mogę. I weź tu człowieku funkcjonuj normalnie... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | |
Zadomowienie
|
i rozowej taczce hahaha
Cytat:
![]() Pani Jasiowa i tak trzymaj ![]()
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3358 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I to prawdziwego, z jakimś tam certyfikatem. W sobotę kupowałam w Piotrze i Pawle, ale wiem, że też certyfikowane ![]() Polecam bo przepyszne ![]()
proście, a będzie wam dane ![]() Edytowane przez meiadeleite Czas edycji: 2012-11-12 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() na wstępie- dziękuję za wszystkie kciuki, smsy ![]() ![]() AgusiekT, anett, Cecilia, Dojotka, Weronika, Perełka, Lonia, Marti, peperonik- gratulacje dziewczyny!!!!! ![]() ![]() Ale nam przybyło dzieciaczków ![]() ![]() ![]() Korzystając z okazji, że Bartuś śpi- wklejam Wam opis porodu (podziwiam, jak ktoś dotrwa do końca ![]() ![]() Wszystko zaczęło się w czwartek. Od rana miałam skurcze, ale nieregularne- co 10,9,8,7,5 minut. Czasami były bardzo bolesne. Ale że miałam na 16:30 wizytę u gina to postanowiłam cierpliwie poczekać, nikomu nic nie mówiąc, żeby nie zapeszać. Dopiero jak TŻ wrócił z pracy to powiedziałam mu o tych skurczach. Mówię mu, że chyba dziś urodzę ![]() Pojechaliśmy do gin. Powiedziałam jej o wszystkim, stwierdziła, że być może zaczął się u mnie poród. Podłączyła mnie pod ktg, ale jak na złość wyszedł tylko jeden marny skurcz. Potem na fotel- szyjka całkowicie zgładzona, rozwarcie na 1,5 cm, główka bardzo nisko, w kanale no i jakieś resztki czopu (zaczął mi odchodzić w środę, ale wyglądał tak samo, jak to co odchodziło mi miesiąc wcześniej- więc w sumie nie wiedziałam, czy to ten czop czy nie. Czy on mógł tak długo odchodzić ![]() Gin stwierdziła, że rozpoczął się poród i dała mi skierowanie do szpitala. Pojechaliśmy z TŻ jeszcze do moich rodziców na chwilkę, później na szybkie zakupy i do domu. Wykąpałam się, zjadłam coś, wypiłam meliskę, dopakowałam torbę i o 19 pojechaliśmy na IP. Oczywiście tam papierologia. Przyjmowała mnie młoda położna (która później odbierała poród) - fantastyczna, nie mogłam chyba lepiej trafić ![]() Po wypełnieniu papierów- na ktg. Skurcze wychodziły, ale jakieś takie marne (choć mnie bolały bardzo, bardzo mocno, TŻ trzymał mnie ciągle za rękę, próbował mnie zagadywać i przypominał, żebym oddychała w czasie skurczu), więc stwierdziła, że to nie są jeszcze porodowe i będzie monitorowac jak się sytuacja rozwija. Zbadała mnie- rozwarcie na 2cm. Załamałam się, bo o 17 było 1,5cm, a o 21 dopiero 2cm. Położna kazała mi iść na salę, wyspać się, bo w nocy raczej nie urodzę i zbierać siły na rano. TŻ pojechał do domu, wyspac się- miałam po niego zadzwonić jakby się zaczęło. Zadzwoniłam jeszcze do mamy. Na salę trafiłam ok.22. Starałam się zasnąć, ale skurcze były coraz bardziej bolesne- co 3 minuty. Miałam wrażenie, że nawet na chwilę nie przestaje boleć. Ok. 23 poszłam siusiu. Wróciłam na salę- kolejny skurcz. Kiedy już przechodził poczułam takie dziwne pyknięcie w brzuchu, jakby Bartek podskoczył i uderzył mi w szyjkę. Usiadłam i poczułam przyjemne ciepło ![]() ![]() Poszłam się przebrać- ledwo. Zostawiła mnie na sali i miałam ją zawołać, jak zacznę czuć parcie na kupkę. Zwijałam się z bólu przy każdym skurczu. Niestety nic mi nie przynosiło ulgi w czasie skurczu. ok. 1 poczułam to parcie, zawołałam położna, zbadała mnie i mówi „Pani Magdo, niech Pani dzwoni po męża, bo niedługo Bartuś będzie na świecie”. Zadzwoniłam do TŻ, zdołałam tylko wystękać „Przyjedziesz?Bo się zaczyna” TŻ zaspany. Zadzwoniłam do niego o 1 a on o 1:10 wpadł już na porodówkę blady jak ściana (miał do przejechania ok. 15km, nawet nie chcę myśleć, ile musiał jechać ![]() Parłam 3 skurcze i Bartuś pojawił się na świecie o 1:35, dostał 10pkt- okaz zdrowia, choć kruszynka z niego. TŻ dumny i wzruszony przeciął pępowinę. Co najlepsze- nie popękałam, nie musieli mnie nacinać ![]() Praktycznie od razu po porodzie śmigałam normalnie ![]() Jestem dumna z moich mężczyzn- z TŻ, który mnie wspierał i pomagał podczas porodu i z naszego synka, który jest przecudowny i dla niego warto było znosić te bóle (o których w sumie teraz już nawet nie pamiętam ![]() Opieka w szpitalu rewelacyjna, aż szkoda mi było stamtąd wychodzić ![]() Ogólnie poród będę miło wspominać, pomimo bólu ![]() Na początku Bartuś miał problem z uchwyceniem moich brodawek, ale szybko się nauczył i teraz ciągle chciałby przy piersi wisieć ![]() Bartuś pozdrawia wszystkie wizażowe Ciocie ![]() Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-11-21 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.