|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Na codzień w domu, na spacer do parku z córka/ psem, do sklepu po bułki i do jazdy do żłobka żeby mała odrzucić nie używam żadnych podkładow czy kremów koloryzujacych. Cerę mam ładna, poza tym nie mam czasu na makijaż w takich sytuacjach. Zawsze mam pomalowane rzęsy i usta pociagniete delikatnym blyszczykiem, często pomalowane paznokcie i ZAWSZE świeże włosy.
Na wyjścia poza tymi wyżej nakładem podkład ale w sumie makijaż u mnie sprowadza sie do minimum. |
|
|
|
#1952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Cytat:
Myślę, że odpoczynek dla skóry od kosmetyków kolorowych to jedno, jednak relaks, odpowiednia ilość snu w dni wolne od pracy i ogólne rozluźnienie ma zbawienny wpływ na kondycję skóry. |
|
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Nie wychodzę "do ludzi" bez makijażu. Nienaganny makijaż to jedna z moich wizytówek
|
|
|
|
|
#1954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
||
|
|
|
#1955 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś sobie nie wyobrażalam wyjść bez makijażu nawet z psem na siku. Po porodzie zostałam zmuszona do zmiany poglądów
Choć pewnie gdybym miała cerę problemowa to byłby argument żeby ten makijaż robić, |
|
|
|
#1956 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() z annabelle mam też róż i korektory z edm ![]() ale posiadam również diorski nude, bo czasami męczy mnie sypka forma minerałów
|
|
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdybym coś z tego miała i mi przeszkadzało to chciałabym to ukryć pod makijażem. Dziś np mimo ze nigdzie nie idę to zrobiłam sobie rano pełny makijaż, wlozylam elegancka sukienkę i postanowiłam wyjątkowo nie sprzątać
|
|
|
|
|
#1959 | ||||
|
AGA :)
|
Cytat:
Na fali popularności rozrastają się w szalenie szybkim tempie ![]() Nie znałam firmy Annabelle, mają tanie podkłady! Chciałam kupić na dniach bare minerals, ale jednak to większy wydatek a miałam ostatnio inne inwestycje. Skuszę się na jakiś podkład. Dziękuję za polecenie! Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jesteś na tym wątku jedyną "tapeciarą" ![]() ![]() Ja w czwartek idę do MAC-a. Mam na oku boski róż |
|
|
|
|
#1961 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Warto na początek zamówić próbki, bo te ich odcienie są dziwne, a próbki są naprawdę duże (spokojnie starczają na kilkanaście aplikacji). Wejdź sobie na forum mineralne - tam jest wątek o tej firmie, a dziewczyny wstawiały swatche odcieni. Mam również bare minerals, ale moim zdaniem Annabelle są sto razy lepsze od nich
|
|
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam prawie codziennie podkładu (oprócz "luźnych" dni typu spacerowa niedziela), ale tylko na problematyczne części twarzy: nos-policzki-broda. Nie lubię malować ust, ale zawsze podkreślam oczy
A minerały też przerabiałam, ale zdecydowanie wole płynne podkłady i nakładanie palcami
|
|
|
|
#1964 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A propos organiczenia czasowego z powodu posiadania dziecka, to bywa z tym różnie. Widuję kobiety zadbane w makijażu, uczesane etc, jak i przeciwstawny obraz. Myślę, że dziecko, organizacja mają na pewno znaczenie, ale i przyzwyczajenie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekki krem, który poprawia skórze koloryt i delikatnie ją rozświetla i barwi. Jest genialny, idealny na lato i 'leniwe dni'. Coś podobnego ma również Estee Lauder. Jednak od tego pierwszego jestem uzależniona.Który, który?
Edytowane przez Phoebee Czas edycji: 2012-11-12 o 16:43 |
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałyście o burgundowych rajstopach, też rozważałam zakup, ale obawiam się, że może być jak z każdymi innymi eksperymentami w kwestii rajstop - będą leżeć w szufladzie. Spróbować nie zaszkodzi, nie jest to duży wydatek. Pewnie łączyłabym je tylko z ciemnymi kolorami: czernią, szarością. Nie widzę ich z jasnymi barwami.
Nawiązując do pytania o makijaż, to ja codziennie używam podkładu i robię też pełny make-up. Głównie ze względu na pracę, czułabym się niechlujnie bez makijażu, "jakoś wyglądać trzeba" , a inna kwestia, to bez makijażu wyglądam jak gimnazjalistka tudzież wczesna licealistka, a że pracuję raczej w starszym gronie, a moja praca wymaga zaufania ze strony klientów, to mogłabym wyglądać podejrzanie . Natomiast, bardzo lubię moment wykonywania makijażu, cieszy mnie to i jest dla mnie chwilą relaksu.
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym jeszcze wrócić do tematu włosów. Czy farbujecie same w domu? Parę dni temu skróciłam włosy o 20cm i teraz kusi mnie, żeby je pofarbować. Do tej pory tylko przyciemniałam henną Khadi, a chciałabym sięgnąć po farbę w piance. Rozważam piankę Johna Friedy dostępną w UK i Perfect Mousse Schwarzkopf.
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1970 | |||
|
AGA :)
|
Zazdroszczę MAC-a! Niestety nie ma go ani w moim mieście, ani w Poznaniu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
EDIT:Pheobe, teraz doczytałam.
![]() Edytowane przez Ag4 Czas edycji: 2012-11-12 o 16:29 |
|||
|
|
|
#1971 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
![]() Casting jest fajny, bo nie ma amoniaku i nie zauważyłam pogorszenia stanu włosów. Na forum fryzjerskim na pewno dziewczyny Ci najlepiej doradzą (albo zapędzą do lokalu fryzjerskiego )
|
|
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wychodząc "na miasto", do pracy czy do znajomych a tym bardziej na wieczorne wyjście robię pełny makijaż. Do sklepu po bułki, czy na spacer koło domu, nie czuję potrzeby
|
|
|
|
|
#1973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podoba mi się bardziej w wydaniu spódnica, spodnie czyli na dolne partie ciała. Jak dla mnie rajstopy to dobry pomysł. |
|
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcę się farbować sama, a tradycyjna farba odpada bo jestem ciapą jeśli chodzi o takie sprawy, nawet henny nie umiem porządnie nałożyć Chyba zainwestuję w JF, bo mam okazję poprosić kuzynkę z Dublina. Chociaż pomysł wpadł mi parę dni temu do głowy i chcę już, teraz, natychmiast i jak się znam polecę jutro do drogerii
|
|
|
|
|
#1975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on to już pewnie wszystko widział. Do sklepu/na plac również nie czuję potrzeby. Ale do pracy zawsze. Nie mam jakiś wyprysków czy czegoś, ale potrzebuję, by koloryt był wyrównany, nie potrafiłabym pomalować oczu czy ust bez podkładu, na odwrót jak najbardziej. Miałam na studiach osoby, które tak jak ja na co dzień makijaż miały, była jednak część osób, które na co dzień pełna natura Zdarzyło mi się spotkać z pogardą takich osób naturalne najlepsze i w ogóleCytat:
Dziewuszki skusiłam się na zarową torebkę wankiw (
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorzej jeśli chodzi o brwi, bo podkładu i tak nie używam idealnie kryjącego, więc nie oszukuje ludzi że mam idealna cere :P za to jakkolwiek głupio to nie brzmi, dorysowuję sobie brwi... Więc jakbym się pojawiła bez podkreślonych włosków w pracy/na uczelni, to znajomi mogliby się nieco zdziwić
|
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1978 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dobrze, że nie moherowy
![]() Cytat:
never againCytat:
Cytat:
bez podkładu czuję się naga znalazłam taki, który mi bardzo odpowiada, daje fajne wykończenie i nie zawiera różowych pigmentów. Kremów tonujących nie lubię, moja skóra nie toleruje gliceryny i alkoholu w składzie. Wolę rozmieszać małą ilość podkładu z kremem nawilżającym który mi służy.Do tego tusz i czarna kreska z beżowym cieniem. Na "wierzch" fixer z Vichy lub Artdeco i bronzer. Cytat:
ale miał fatalną trwałość, znikał z twarzy w trybie natychmiastowym.Próbowałam też cieni, zamawiałam chyba w Biolonaderze(?) ale do szału doprowadza mnie sypka forma i drobinki na twarzy i ubraniu ![]() Nie umiem dobrać sobie różu Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1979 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1980 |
|
Zadomowienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37578356]widzę, że preferujemy podobny makijaż
[/QUOTE]Piona ![]() Nigdy nie czułam się zbyt dobrze w kolorowych cieniach, wolę zachowawczy makijaż. Różnobarwne cienie miałam na sobie kilka razy w życiu, w tym raz na własnym ślubie, ale znalazłam doskonałą wizażystkę, która fioletem, pomarańczą i ciemną zielenią świetnie podkreśliła kolor mojej tęczówki. Bez efektu papugi ![]() Właściwie to używam cieni mineralnych ze Sleeka, palety Au Naturel, samego górnego paska, jasnych. Dopiero w tej serii udało mi się znaleźć ciepłą szarość |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.

). Nie wychodzę "do ludzi" bez makijażu. Nienaganny makijaż to jedna z moich wizytówek

Na fali popularności rozrastają się w szalenie szybkim tempie