|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
strawberry mnie też brzuch pobolewa. tak jak na okres... ale piersi mnie nie bolą
ja w maju przestałam brac tabletki, staralismy się od razu od maja. ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- poza tym bardzo się cieszę, że do Was dołączyłam i że będziemy się wspierać i wymieniać doświadczeniami, a za 9 miesięcy pochwalimy się tu naszymi pociechami! Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2012-11-12 o 19:10 |
|
|
|
#392 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z maleństwem na pewno wszystko będzie dobrze Teraz zacznij o siebie bardziej dbać i jedz dużo witaminek w postać warzyw i owoców![]() Cytat:
Kurcze troche mnie przestraszyłaś bo ja dopiero zaczęłam 8 tc no ale mam ogromną nadzieję że wszystko będzie dobrze Teraz na pewno wszystko się uda! Zobaczysz! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- U mnie pierwszy dowiedział się TŻ Potem przyjaciółka i moja mama A reszcie chcemy powiedzieć dopiero po 20 czyli po badaniach żeby nie zapeszyć![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Ja od początku ciąży w ogóle nie mam ochoty na jedzenie zwłaszcza na nabiał ale tak jak Ty zmuszam się do (w miare możliwości) regularnych posiłków |
||||
|
|
|
#393 |
|
Rozeznanie
|
agrrrrrr zeżarło mi posta... jutro rano postaram się odtworzyć... a na razie życzę spokojnej nocki
![]()
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Jutro rano będę miała wyniki bety, a wieczorem mam umówioną wizytę u lekarza. Wiem, że jeszcze za wcześnie i nic nie zobaczymy, ale tak jakoś w szoku "od ręki" do niego zadzwoniłam Mam zamiar wyspowiadać się z leków i mam nadzieję, że mnie uspokoi, a w środę zrobię kolejną betę, żeby sprawdzić przyrost. Jak zrobiłam test to godzinę płakałam - nie wiem czemu, chyba po prostu z emocji. Potem napisałam mężowi sms (ależ to romantyczne ). Zadzwoniliśmy też do rodziców jednych i drugich, ale nikomu więcej nie zamierzamy mówić do końca 3-go miesiąca - za bardzo przeżyłam poprzednim razem informowanie wszystkich, że maleństwa już nie ma ![]() Ostatni okres miałam 12 października, więc dziś jest to mój 30 dzień cyklu. Aha - mąż właśnie upija się ze szczęścia Mam nadzieję, że tym razem go nie zawiodę ...
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2012-11-12 o 20:09 |
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś powiedziałam mamie, bo już nie wytrzymałam i koleżance i tyle. reszta się dowie po pierwszych badaniach! ja ostatni okres miałam 9 października, podobnie do Ciebie )jak długie cykle miewałaś? ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- jestem pewna, że nie. mało tego, jestem pewna, że on nigdy nie czuł, że go zawiodłaś w przeszłości. nie myśl tak, bo to nie Twoja wina! ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- wiecie co musimy sobie zrobić? za jakiś czas zmienić pierwszy post i napisać naszą listę i jakieś dane o nas. wtedy będzie łatwiej nam w porównywaniu itp )
|
|
|
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
WITAJCIE! Właśnie dowiedziałam się, że jestem w ciąży
Poroniłam w kwietniu i dopiero teraz udało się nam zaciążyć. Wierzę, że tym razem będzie wszystko super i doczekamy się maleństwa! Dziś zrobiłam test, chociaż dopiero w środę mam termin @, a tu już dwie grube kreski!
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze grono się powiększa )ja od wczoraj wiem także wiem, co czujesz!
|
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
śpicie??
bo ja coś spac nie moge |
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już w pracy, kawkę popijam. Mam wyniki wczorajszej bety - 101
![]() Widzę, że grono szybko się powiększa - fajnie
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
No z dnia na dzień nas przybyło
super w końcu i wątek się rozkręci Miałam okropny sen... Że coś zaczęło się dziać i musiałam leżeć i nie wolno mi się było w ogóle ruszać tylko leżeć i nie wstawać ![]() W sumie dobrze, że już się obudziłam |
|
|
|
#401 |
|
Rozeznanie
|
Ja też z rana już w pracy
) Zdazyłam zjeść śniadanko, kupic prezent dla bratowej i poszperać w necie ![]() Zaraz biorę się za pracę ![]() ![]() witam się ze wszystkimi nowymi mamuśkami ![]() ![]() Ja wczoraj dzwoniłam do mojego ginexa powiedziec, że są dwie krechy... kazał brać Duphaston (tak na wszelki wypadek), bo akurat miałam jeszcze kilka talbetek w domu... dzisiaj po pracy smigam do niego po receptę na kolejne opakowanie, a na wizytę ok 20 listopada kazał przyjść, ale ja myślę, że to jeszcze za wczesnie i boję sie, że nie będzie widać serduszka jeszcze Mam mieszane uczucia z jednej strony się cieszę, a z drugiej martwie jak to będzie... |
|
|
|
#402 |
|
Rozeznanie
|
Kurde, chyba zaczynają mi się mdłości;/
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ja w sumie od 3 dni czuje "bóle" w brzuchu. tak jak na okres, takie mulenie w brzuchu. czasami przechodzi na godziny, a później wraca.
macie coś takiego, albo miałyście? |
|
|
|
#404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To macica się rozciąga
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wiem to macica się rozciąga stąd taki objaw ![]() Och... to raczej nie zazdrościmy |
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, musimy zrobić sobie pierwszy post na wątku z naszymi danymi.
nasze imiona, daty ostatniej miesiączki, tydzień ciąży i porodu. co Wy na to? |
|
|
|
#407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zresztą ja się nie podejmuję bo to dla mnie czarna magia Zresztą ja jestem z czerwca to nie wiem czy nawet mogę być na tej liście
|
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Bóle brzucha są normalne-dzidziuś szykuje sobie miejsce
Ja dodatkowo odwiedzam WC co 15 min dosłownie pomimo, że wcale dużo nie piję. No i rozkojarzona jestem, wszystko leci mi z rąk - taka lekka ułomność
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
A cykle różnie - środnio ok 30 dni, ale bywało i 27 i 37.
|
|
|
|
#411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj i ogromne gratulacje ![]() ![]() Ja już dawno na nogach. Byłam dziś w laboratorium zrobić badania krwi. Teraz zabieram się za pracę. Cytat:
|
||
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi ostatnio ulubiony ketchup smakował okropnie - tzn. nie smakował. Baardzo się dziwiłam, teraz już wiem dlaczego ![]() Nie mogę skupić się na pracy, a najgorsze, że szefowa podpytuje, czy dobrze się czuję ... ![]() Ostatnim razem w pracy przyznałam się już w 7tc, teraz chcę zdecydowanie dłużej pomilczeć. A Wy dziewczyny pracujecie? Kiedy zamierzacie powiedzieć w pracy? Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2012-11-13 o 11:16 |
|
|
|
|
#414 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się dziś z wami drogie koleżanki
U mnie kolejny dzień zdychania.. Mdli mnie masakrycznie, nie umiem nic jeść i takie błędne koło, bo nie mam nic w żołądku.. Dodatkowo mam stan podgoraczkowy i kwitne na L4 do końca tygodnia ![]() Z tym pierwszym postem to bardzo dobry pomysł, będzie nam łatwiej się identyfikować W ogóle musze się wam pochwalić, że będę miała cudowną teściową ![]() Świetna babeczka, pracowała kiedyś jako położna, bardzo się troszczy o mnie i smerfika, mimo że ma córkę i 1,5 roczną wnuczke. codziennie prawie dostaje smsy jak się czuje, a jak już się dowie, że gorzej to już w ogóle To tak nawiasem A skąd jesteście dziewczyny?
|
|
#415 |
|
Raczkowanie
|
Serdecznie witam nowe Mamusie i serdecznie gratuluję !
Miło czytać jak grono nam się powiększa, obyśmy w takim składzie wszystkie szczęśliwie przeszły przez te 9 miesięcy ![]() Ja od kilku dni nie mam w ogóle apetytu, jem tylko niektóre rzeczy jak przyjdzie mi na nie ochota. Piersi znowu bolą, ale nie tak bardzo jak na początku. Czekam na usg w poniedziałek, oby wszystko było dobrze i biło serduszko Wczoraj teściowa dowiedziała się przez przypadek o ciąży, mieliśmy nikomu nie mówić, dopóki badania nie będą w porządku, chociaż ciężko utrzymać to w tajemnicy.
|
|
|
|
#416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z teściową dobrze, że Ci się układa "współpraca", ale tak na dłuższa metę to ja bym nie wytrzymała takiej nadopiekuńczości ![]() Widać, że kocha dzieci i to jest dla wnusiów najważniejsze! ![]() No i kuruj się, niech choróbsko się nie rozwija ![]() :k ciuki:Anulka odpoczywaj tam w tej pracy i się nie przemęczaj! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() Nasza dostała od nas "Nalewkę Babuni" ale się nie domyśliła od razu |
|||
|
|
|
#417 |
|
Raczkowanie
|
Ucieszyła się i pogratulowała, ale jej druga synowa 2 lata temu poroniła samoistnie w pierwszych tygodniach więc narazie czekamy aż będzie wiadomo już że wszystko ok
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba do porodu nie przestanę się martwić Mam tak, ze jest cudownie i mogłabym świat zmieniać a za pięć minut wydaje mi się, że to za dużo szczęścia na raz i na pewno się coś nie uda... Nie wiem kto wymyślił te 9 miesięcy czekania, ale na pewno nie był kobietą! ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Gdybym kogoś pominęła w prywatnych wiadomościach to z góry przepraszam za nierozwagę i szybko pisać mi potrzebne informacje do listy i w końcu ją stwórzmy
|
|
|
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
To i ja sie ujawniam i do Was dołączam Wczoraj byliśmy pierwszy raz u ginekologa Lekarz określił ciąże na 5 tydzień i 4 dzień Za dwa tygodnie idziemy na kolejna wizyte i bedzie juz widac zarodek a słychać bijące serduszko .
|
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

Za sobą mam poronienie - serduszko przestało bić w 9tc
z maleństwem na pewno wszystko będzie dobrze
Mamy już 1,5 rocznego synka, a teraz postaraliśmy się o rodzeństwo dla niego
jedno zakończonje zabiegiem (zaprzestanie akcji serduszka w 10tc) przed pierwszą udaną ciążą, a drugie zakończone samoistnie na przełomie lipca/sierpnia. Jak to mój ginex mówi: na każdą jedną udaną ciążę przypada jedna nieudana, więc teraz głęboko wierzę, że ta będzie udana, zresztą intuicja mi tak podpowiada. Nie szaleje na razie z żadnymi badaniami, betami itp... już się wsytarczająco nabiegałam i nakłułam w poprzednich 3 ciążach... podchodze na chłodno i mam nadzieję, że ciąża jest w końcu silna i ksiażkowa i za 9 m-cy przytulę maluszka
Trochę strsuję sie jednak jak to wszystko będzie, a szczególnie pracą... co prawda maluch jest zaplanowany i wyczekany ale jednak jak już ciaża jest realny, to mnie trochę strach ogarnął 

KCIUKI DLA ADASIA