|
|
#361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cześć dziewczyny, dołączam. Jestem w 7 tygodniu - termin przewidziany na przełom czerwca i lipca, ale ja czuję, że będzie to lipiec (lekarze ciągle i uparcie kierują się OM, przez co już najadłam się strachu jak obliczyli wiek ciąży na 6 kiedy był niecały 5 i szukali serduszka.... A ja cykle mam pod 40 dni i wszystko co możliwe nieregularnie
).Nasza Fasolka ma 9mm i serduszko bijące z prędkością 133 BMP. Życzę nam wszystkim przepełnionych szczęściem 9 miesięcy |
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
czy można dołączyć??? dziś zrobiłam test i są dwie kreski. jesteśmy bardzo szczęśliwi. umawiam się do lekarza, aby wszystko potwierdzić, ale mam nadzieję, że będzie dobrze ![]() przyjmiecie mnie do grona? ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
ostatnia miesiączka była u mnie 9.10.2012 dziś zrobiłam test- 2 kreski mam 29 lat, i to był nasz 6 cykl starań! |
|
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No co to za pytanie? Oczywiście, że tak. Gratulowałam już na wątku staraczek, ale jeszcze raz- Ogromne gratulacje
|
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka, ja jeszcze w sumie nie potwierdziłam tego u lekarza, ale będzie dobrze co nie? musi być!
|
|
|
|
#365 | |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście!! Witaj
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Wiecie co, zrobiła mi sie na ustach opryszczka (tzw. "zimno"). Myślicie że to może być szkodliwe dla dzidziusia? Smaruję tylko pastą do zębów żeby troszkę wysuszyć. |
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jestem pozytywnie nastawiona, myślę pozytywnie i musi, po prostu musi być dobrze.
a co do opryszczki to myślę, że nie ma się czym martwić. bez paniki! poza tym puki co dziecko nie jest połączone z Tobą przez krew to raczej mu to nie zaszkodzi za bardzo. |
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez czulam ze bedzie chlopak i co - bedzie my kobiety to czujemy a ogolnie gratuluje wszystkim mamusiom, i zobaczycie jak czas szybko zleci, ja pamietam ze 13.08 robilam tes a tu juz 20 tyg minelo mamusia marzec/kwiecien2013 |
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już z rana powtorzylam test I nadal dwie kreski. Co prawda jedną słaba, ale jest. Z tym lekarzem to ja chyba poczekamy jeszcze z tydzień bo według moich obliczeń to jest dopiero 2 tydzień, a to za wcześnie żeby cokolwiek lekarz zobaczył. Jak myślicie ?
|
|
|
|
#369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli też byłam w 2 tygodniu ale na podst. OM ginekolog stwierdziła że to 5/6 tc Więc możesz iść w tym tygodniu Powinnaś się już czegoś dowiedzieć
|
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pokrywa się to z tym, co kiedy rzeczywiście nastąpiło zapłodnienie, albo kiedy komórka się zadomowiła. ja chyba jeszcze z tydzień poczekam na wizytę, aby mieć pewność, że się nie rozczaruję podczas pierwszej wizyty. a jak Ty się czujesz? wszystko dobrze?? ja nadal chyba nie dowierzam. wiesz, ja 6 cykli się starałam i nic, i teraz normalnie wierzyć nie umiem |
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe Mamusie a widziałam, że sporo już nas tu jest
Może w końcu się wątek porządnie rozkręci ![]() Ja od soboty nie mam praktycznie żadnych objawów, poza delikatnym swędzeniem piersi i gdyby nie to, że wcześniej zdarzały mi się takie dni a na wizycie wszystko było ok to chyba bym umarła z niepokoju Ale myślę, że wszystko będzie w najlepszym porządku ![]() Muszę iść kupić jakiś kabel do kablówki, a kompletnie się na tym nie znam heheheh może skończyć się tak, że będziemy mieć w domu sporo kabli |
|
|
|
#372 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja
Mam nadzieję, że można do Was dołączyć ![]() W sobotę zrobiłam test i zobaczyłam II Mam 27 lat i staż małżeński 3,5 roku Mamy już 1,5 rocznego synka, a teraz postaraliśmy się o rodzeństwo dla niego ![]() ![]() Jestem już dosyć doświadczoną cieżarówką, bo mam za sobą dwa poronienia jedno zakończonje zabiegiem (zaprzestanie akcji serduszka w 10tc) przed pierwszą udaną ciążą, a drugie zakończone samoistnie na przełomie lipca/sierpnia. Jak to mój ginex mówi: na każdą jedną udaną ciążę przypada jedna nieudana, więc teraz głęboko wierzę, że ta będzie udana, zresztą intuicja mi tak podpowiada. Nie szaleje na razie z żadnymi badaniami, betami itp... już się wsytarczająco nabiegałam i nakłułam w poprzednich 3 ciążach... podchodze na chłodno i mam nadzieję, że ciąża jest w końcu silna i ksiażkowa i za 9 m-cy przytulę maluszka Trochę strsuję sie jednak jak to wszystko będzie, a szczególnie pracą... co prawda maluch jest zaplanowany i wyczekany ale jednak jak już ciaża jest realny, to mnie trochę strach ogarnął ![]() poza tym martwię się, że nie mam podstawowego obiawu, czyli bólu piersi , ale krechy na teście były grube i mocno wybarwione, więc wnioskuje, że beta jednak jest spora... nie chce za bardzo o tym mysleć, ale jednak trochę mnie to martwi... niby nie każda kobietę bolą piersi, ale ja wolałabym jednak, żeby mnie bolały, wiedziałabym przynajmniej, że jednak jest dobry kierunek
|
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na początek trochę mnie przeraziło Twoje doświadczenie, bo właśnie jestem w 10t (skończone 9 ale moja lekarka liczy rozpoczęte a ja razem z nią ) I przez dwa ostatnie dni nie miałam praktycznie żadnych objawów! aaaa... ale dziś już mi w brzuszku niezbyt dobrze, więc może nie jest źle![]() Na pocieszenie powiem Ci, że mnie piersi nie bolały od razu tkliwość przyszła troszkę później... a w tym momencie ustąpiła już miejsca swędzeniu Odkąd widziałam bijące serduszko mam mnóstwo pozytywnej wiary, że musi być dobrze, ale przerażają mnie właśnie wiadomości o tym, że serduszko samo przestało bić ;( Powiem Wam, że stokroć bardziej wolałabym zacząć krwawić niż na wizycie dowiedzieć się, że serduszko nie bije
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale nie o tym ten wątek ![]() ![]() Trzeba wierzyć, że akurat teraz będzie dobrze, a na pewno tak będzie... ![]() ![]() Cieszmy się tym stanem, bo to prawdziwy cud U mnie z tą radością na razie ciężko ale pracuję nad sobą... chyba dopiero pierwsze USG z bijącym serduszkiem spowoduje, że troszkę mi ulży , a potem będę czekała na zakończenie 12 tc... a potem już z górki
|
|
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
a to ja czuje, że będzie dobrze i od razu mi lepiej
![]() Bardzo się cieszę, bo teraz mam wizytę już tylko za 2 tyg. czyli od ostatniej w sumie tylko 3 tygodnie czekania bo bym chyba oszalała To już będzie to na którym gin dokładnie pomierzy Maleństwo i posprawdza czy się prawidłowo rozwija ![]() Myślę, ze się trochę uspokoimy jak zaczniemy czuć Maleństwo bo to będą dowody, że z nim wszystko ok Tylko kiedy to będzie---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
btw. też się popłakałam jak przeczytałam Twoją odpowiedź
|
|
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziś zobaczyłam 2 kreski na teście. Dla pewności zrobiłam drugi-to samo, po pracy pójdę na betę. Bardzo się martwie, bo poprzedni miesiąc był bardo zły: 2 razy piłam, popalałam, byłam na solarium, a teraz biorę leki sterydowe na alergię ... Umieram ze strachu, że mogłam zaszkodzić kropce
Za sobą mam poronienie - serduszko przestało bić w 9tc
|
|
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
Ja robiłam dziś bete drugi raz i nie wiem czy cieszyć się czy martwić. Pierwsza beta 87, następna po 6 dniach 540. Wydaje mi się, że powinna być większa, ale lekarz powiedział ze nie ma się czym martwić i zlecił kolejne usg za tydzień. Mam nadzieje, że już wtedy będzie coś widać i wszystko będzie w porządku.
|
|
|
|
#379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#380 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będę dbała, dbam! ![]() ale puki co przeżywam strasznie. w następnym tygodniu pójdę do lekarza, potwierdzić. dziewczyny, a wy juz komu powiedzieliście?? ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
ojejku!!! a ja wczoraj zrobiłam test! fajnie, że ktoś ma podobnie strasznie się cieszę, że jest tu nas aż tyle!a co do alkoholu to się nie martw. czytałam, że w pierwszych tygodniach dziecko jest bezpieczne, bo organizm nie łączy dziecka i matkę przez krew, przez co chroni do momentu odkrycia przez matkę, że jest w ciąży. poza tym się nie stresuj, bo to też może zaszkodzić, czasem bardziej niż to piwo wypite 2 tygodnie temu ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
jak długie miałaś cykle?? właśnie dziewczyny, napiszcie coś o waszych ciążach ![]() bo ja ciekawska! |
|||
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#384 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnią miesiączkę miałam 4.10. Niestety cykle nieregularne więc tym nie mam jak się posiłkować. Kiedy mniej więcej zaszłam w ciąże tez ciężko mi określić bo akurat jakiś taki bujny miesiąc mieliśmy
![]() A powiedziałam już też paru osobom. Rodzicom, przyjaciółkom. No i mąż oczywiście od początku wie. Edytowane przez babku Czas edycji: 2012-11-12 o 16:42 |
|
|
|
#385 |
|
Rozeznanie
|
Wie mój mąż i moi rodzice. Chociaż powiem wam szczerze że ja chyba nie pozwalam się jeszcze nikomu cieszyć po tym jak gin powiedział mi że jeszcze nic nie widać. Przyjdzie czas na radość jak zobaczę naszą Kropeczkę. I wtedy pewnie też dowie się szersze grono.
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ten czas powoli leciU mnie pierwsza wiedziała przyjaciółka bo musiałam się komuś wygadać, a że na dniach wylatuje do Londynu to i wiadomo, że kontakt będzie utrudniony , mąż dowiedział się tydzień później bo zamówiłam mu bodziaka z napisem "Kocham Cię Tatusiu" i czekałam aż dojdzieTeściowej powiedzieliśmy, bo Tż już był strasznie niecierpliwy no i jego argument "Niech już na wózek zbierają" he he he A moi rodzice dowiedzą się jak już się kiedyś spotkamy, bo przez telefon to nie chcę im mówić |
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Marosia Ty to umiesz trzymać tajemnicę.
ja to jestem kiepska z tym )do 3 miesiąca na 100% nie dotrzymam. |
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
trochę mnie nie było..Na wstępie witam nowe Koleżanki i gratuluje fasolek piszcie dużo co tam u was ![]() Ja osobiście zaczynam się trochę obawiać o swojego Kropka, biorąc pod uwagę ostatnie przeżycia innych Mam ![]() Ja dziś od rana jakoś fatalnie się czuje, zaliczyłam bliskie spotkanka z kibelkiem i ogólnie jakaś rozbita jestem ![]() ![]() Ogólnie od paru dni totalnie nie chce mi się jeść..wmuszam w siebie na siłę, bo przecież z czegoś to małe musi rosnąć..staram się chociaż świeże soki pić,żeby jakieś witaminy były. W zeszłym tygodniu miałam wizytę u endo- bo ja z niedoczynnością jestem. Bardzo mnie uczulił na to,żebym uważnie obserwowała teraz swój organizm, no i wizyty co 3-4 tygodnie A powiedziałam już rodzicom swoim i Tż-ta, Tż wie, bo był ze mną ogladać smerfa na usg, wie też siostra TŻ, ale z jej reakcji nie jestem zbytnio zadowolona..
Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2012-11-12 o 18:56 |
|
|
|
#390 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak się czuje? Hmm poza tym, że pobolewa mnie podbrzusze, mam wrażliwe piersi i nie ciągnie mnie do słodyczy to w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży Gdyby nie beta to bym zwątpiła;p Na początku też nie dowierzałam bo tak bardzo chciałam zajść w ciąże mimo swojego młodego wieku My kochaliśmy się bez zabezpieczenia od maja i dopiero w październiku nam się udało ale powiem szczerze że po odstawieniu tabletek (24.03) to dopiero chyba w październiku miałam owulacje. Wcześniej nigdy nie bolał mnie tak strasznie brzuch i jajniki w połowie cyklu jak teraz no i zrobiłam nawet tes owulacyjny i wyszły 2 kreseczki Więc udało nam się w pierwszym cyklu owulacyjnym![]() Kochana musisz myśleć pozytywnie, dbać o siebie, nie przemęczać się i na pewno wszystko będzie dobrze Będę trzymać za Ciebie kciuki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

).

KCIUKI DLA ADASIA

jedno zakończonje zabiegiem (zaprzestanie akcji serduszka w 10tc) przed pierwszą udaną ciążą, a drugie zakończone samoistnie na przełomie lipca/sierpnia. Jak to mój ginex mówi: na każdą jedną udaną ciążę przypada jedna nieudana, więc teraz głęboko wierzę, że ta będzie udana, zresztą intuicja mi tak podpowiada. Nie szaleje na razie z żadnymi badaniami, betami itp... już się wsytarczająco nabiegałam i nakłułam w poprzednich 3 ciążach... podchodze na chłodno i mam nadzieję, że ciąża jest w końcu silna i ksiażkowa i za 9 m-cy przytulę maluszka
Trochę strsuję sie jednak jak to wszystko będzie, a szczególnie pracą... co prawda maluch jest zaplanowany i wyczekany ale jednak jak już ciaża jest realny, to mnie trochę strach ogarnął

Jak ten czas powoli leci