|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
|
|
#2132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
przez przypadek, bo jak mały miał 2 tygodnie to wylądowaliśmy w szpitalu z podejrzeniem odwodnienia i tam przy wypisie było kontrolne usg m.in. tych okolic. I słyszę nagle jak lekarz dyktuje opis pielęgniarce, że w spodziewanym miejscu nerka nie uwidoczniona... byłam w szoku, bo tu się cieszę, ze w koncu wracamy do domu, jeszcze tylko raz dwa usg, taka formalność, i do domu, a tu taka wiadomość... i do tej pory mam mieszane uczucia, z jednej strony jestem wściekła, bo płaci się kurna 150zł za każdą wizytę w ciąży i na każdej jest usg mega wypaśnym sprzętem, po to właśnie, żeby takie rzeczy wiedzieć, a tu nie dość, że nerka to jeszcze o cały kg pomyłka w wadze małego i pytanie to po cholerę ja tyle płaciłam skoro i tak nic mi to nie dało. Z drugiej jednak strony wszyscy jesteśmy tylko ludźmi, sprzęty też zawodzą, a może mały jakoś się tak układał, że nie dało rady skontrolować tych nerek, sama nie wiem. Teraz to już nieważne, najważniejsze, że druga działa i że nic gorszego nie umknęło uwadze lekarza... Bo jakby tak jak tej nerki nie zauważył jakiejś gorszej wady, którą można by np wyleczyć wcześniej to bym tego tak nie zostawiła... Ale w związku z tą historią, mimo że lekarz ma mega dobrą opinię i sprzęt to straciłam zaufanie i w przyszłości z drugą ciążą na pewno do niego nie pójdę. a tak z innej beczki, ile idzie przelew? mąż pojechał w delegację, ja na koncie zero, a nie przepraszam 7.80... wysłałam przelew od męża do siebie o 10 chyba i jeszcze nie ma, a tu w portfelu pusto, w baku pusto, nie wiem czy dojadę na stację bida, aż piszczy...---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- moje dziecko śpi już 2godziny.... nie wiem gdzie się podziać i co robić
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-12 o 15:54 |
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
U sary w moczu przejrzystość lekko mętna i liczne pasma śluzu.... juz to przerabialiśmy, mam nadzieję że to źle pobrana próbka., zlewaliśmy mocz z dwóch pojemników.....jutro powtórka.
Ile ja się nastresuje co miesiąc. ![]() Ela nie możliwe żeby lekarz nie widział braku nerki w ciąży. Chyba jakby się nie ułożyło dziecko to nerki i tak widać z jednej strony pomyśl ile stresu cię ominęło, całą ciążę byś miała stres.... ale z drugiej strony lekarz by nie zataił gdyby wiedział? nie wiem co myśleć..u nas w ciąży już na dugim usg wykryto minimalnie poszerzoną miedniczkę nerkową..
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka mi opowiadała, że jak ona rodziła to była w szpitalu dziewczyna, która urodziła córeczkę bez ręki
Strasznie płakała ze swoją matką. Nic nie wiedziały, lekarze nic im wcześniej nie mówili.---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Brunetka ![]() Patik dla zdolnej Sarity
|
|
|
|
#2135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no niby ominęło, ale z drugiej strony po to chodziłam, żeby wiedzieć takie rzeczy a Wy czemu miesiąc w miesiąc badacie mocz?
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
ela poszerzona miedniczka nerkowa, i epizod zakażenia ukł moczowego z pobytem w szpitalu w maju.
|
#2137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hi mamole
Justipi - zdrówka dla Hni, pokaz butki Brumciu przykro mi strasznie ze Tymciowi sie dostało na placu zabaw Ucałuj go ode mnie A pogoda wczoraj faktycznie cudowna Cytat:
Carmela, eve gratuluje pojazdów Dziś mam dzień armagedon Ale szkoda gadać , nie będę marudzic Jachu był ząbkujacą maudką- bidulą 12 ząb w natarciu Na 21 idę na ABT, nie mam sił ale Umówiliśmy sie wcześniej ze znajoma I chce dotrzymać słowa
|
|
#2138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sorki ze wybiorczo, ale mala wisi mi na plecach. Byla w zlobku - tragedia. Rano placz, pozniej sie bawila. A kolo 13 do 16 dramat. Pani pytala, czy nie ma jej ktos odebrac wczesniej, przynajmniej ten tydzien, niech sie oswoi. ale lipa, ja do 15.30 pracuje, tz do 18 i nie ma kto. Lipa i bedzie sie musialo dziecko mordowac
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pati poka fotki tej tablicy. |
|
|
|
|
#2140 |
|
Zadomowienie
|
Na razie tak na szybko tylko napiszę.
Bartessa, tak hodowca napisał, że ma na zbyciu czarne szczenięta? Na zbyciu można mieć stare meble, a nie żywe stworzenia... Eh, mam wrażenie że to właśnie na pseudohodowlę trafiłaś. Mały odstęp czasu między narodzinami szczeniąt do tego ściemy o rodowodzie. Szczenięta dostają metrykę (urodzenia) i na jej podstawie właściciel wyrabia rodowód- który wcale nie kosztuje krocie, jak to pseudohodowcy zapewniają. Ja rozumiem, że nie chcesz jeździć z psem na wystawy, ale chyba nie chcesz żeby pies był chory (obarczony na przykład genetycznie dysplazją)? Dobry hodowca kojarzy ze sobą psy zwracając uwagę nie tylko na eksterier (wygląd), ale kładąc przede wszystkim nacisk na zdrowie(bada swoje psy pod względem chorób genetycznych) i psychikę. Stąd bierze się wysoka cena- szkolenia i badania kosztują. Masz malutkie dzieci, co jeśli pies okaże się agresywny?![]() Mówisz, że takich psów nie ma w schronisku, niestety jest ich mnóstwo (nawet takie z rodowodem). Wchodziłaś na stronę którą polecałam? Tam również jest wiele Labradorów czekających na nowy dom. Mam nadzieję, że nie odbierzesz moich uwag jako złośliwości- piszę w dobrej wierze. Decyzja o powiększeniu rodziny o czworonoga to decyzja na kilkanaście lat- musi być dobrze przemyślana. Jeśli nie uda się psiaka znaleźć na te Święta, to przecież możecie dzieciom sprawić go w kolejną Gwiazdkę, lub z innej okazji. ![]() Aaa i pisze to osoba, która nie ma Labradora z najlepszej polskiej hodowli, tylko takiego właśnie "po rodowodowych rodzicach". Nasz Borys jest najukochańszym psem na świecie i nie zamieniłabym go na innego, ale jako szczeniak sporo chorował. Dłuższa aktywność fizyczna kończy się tym, że kuleje. Do końca życia musi jeść odpowiednią karmę i przyjmować suplementy na stawy. Koszty jego leczenia do tej pory przy cenie rodowodowego szczeniaka to pikuś... Proszę, przemyślcie decyzję. Brumku, Agula, biedne maluchy. Oby siniaki szybko zeszły. JustPi, o matko zapalenie krtani- zdrówka dla Hani. ![]() Brunetko, za tż.Nadrabiam dalej... Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-11-12 o 21:47 |
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2142 |
|
Wtajemniczenie
|
ja ogólnie jestem przeciwniczką kupowania zwierząt na święta/urodziny itp.
|
|
#2143 |
|
Raczkowanie
|
Hey,
i ja po waszych opisach przeczytałam blog chustki, a bardzo na mnie działają takie historie, wokól się tyle dzieje a człowiek tak gna czasami bezsensu przejmuje się głupstwami denerwuje ![]() a jeszcze bardzo podziałały na mnie te blogi wymienione, od razu natrafiłam na Amelke, słyszałam o niej wczesniej, siostra kilka dni temu mówiła mi o niej i ze Amelka marzy o zestawie Lego duplo, ze chcialaby jej zrealizować, nawet po kilka złotych zebrac zaproponowac teraz przed Swiętami znajomym i już by się uzbieralo, pytała mnie czy się dorzuce, i teraz myłse o tym bardzo... |
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Lubie to" |
|
|
|
|
#2145 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam Wam pokazać
|
|
#2146 |
|
Raczkowanie
|
ojej Nutka i "nasza" Nutka, mialam ci już tyle razy pisac ze coś nas łączy bo my też mamy Nutke ale kotka, własnie takiego szarego buraska, ale teraz to już mieliśmy w piątek samochód potrącił a Jaś co wychodzi na podwórko to tak ją pięknie wołał Nuuta a tu już nie przybiega ale moja siostra dziś już nie wytrzymała i pojechała do azylu kotów i przywiozła małą kocinke ale jeszcze bez imienia.
|
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za kciuki, bardzo są potrzebne i wierzę, że wszystko będzie ok
|
|
|
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
Adrij
. Nutę przywieźliśmy taaaaką wychudzoną, że teraz ludzie jej nie poznają , kawał baby się z niej zrobił.Brunetko
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Brunetka i !nie mam weny, ide dokonczyć "Milennium", czy ktoś rownież nalezy do fanów? długo nie mogłam się przekonać ze przy malym dziecku przez to nie przebrne ale kazda częśc od połowy wciagneła mnie niesamowicie ![]() Dobrej nocy, |
|
|
|
|
#2151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zostało mi kilka tomów "sagi o królestwie światła" i może potem.
|
|
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
Teliczku, trzeba było wcześniej pisać o rogalu- wysłalibyśmy kurierem.
Już od tygodnia były w sprzedaży i jedliśmy je ze dwa razy. Na weekend już tylko ciasteczka owsiane do kawy, bo stwierdziłam że za dużo tego słodkiego obżarstwa.![]() Z takich usług cukierniczczyh nie korzystałam, ale popytam znajomych. ![]() Agawoo, wow brawa dla Amelki! Chyba strasznie szybko zaczęła, ile ma teraz miesięcy?Anka, zdrówka dla chłopaków. Siedzenie z dzieckiem w domu- dla mnie cały czas to sama przyjemność. Cieszę się, że mam w ogóle taką możliwość (gdyby brakowało Nam pieniędzy na życie, to na pewno bym czegoś szukała ). Wiadomo nie chcę żyć tak wiecznie (bo co robić w domu jak dziecko pójdzie do przedszkola/szkoły), ale ten czas na pracę chyba sam się pojawi. Żaneta, dokładnie to samo pomyślałam o Chustce. Tylko co z zalinkowanymi literkami? Tż się ciągle dopytuje czy jeszcze mi dużo zostało, bo oczy ciągle mam mokre.![]() Adrij, o kurcze, współczuję. Milennium świetne- już dawno przeczytane i obejrzane. ![]() Iustyna, to ta sama Nuta?? Jaka śliczna i duża! Ale mi wlazła piosenka do głowy http://www.youtube.com/watch?v=oS6wfWu0JvA Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-11-12 o 22:43 |
|
|
|
#2153 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Heja
![]() Brumku, kurka no biedny Tymcio. Ja rozumiem, że dziecko dziecku może zrobić przez przypadek krzywdę, ale nie rozumiem jak rodzice mogą nie zwracać na to uwagi Domek też nie raz trzepnął kogoś łopatką, ale w tym momencie było mi tak głupio, że przepraszałam zarówno dziecko jak i rodzica![]() W takiej sytuacji jaką opisałaś mówię głośno do jakiejś matki czy ojca co o tym myślę, tak by szanowna mamusia słyszała Ogólnie w takich momentach jestem wredna, nie lubię jak ktoś mojemu dziecku robi krzywdę Cytat:
Jejku biedni Wy Oby szybko wróciła o zdrowia!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla zdolniachy!Cytat:
Ale Nutka wydoroślała ![]() Cytat:
I ja zatonęłam w blogu Chustki ![]() Czy moje dziecko nie wie, że ma łóżeczko?!
|
||||||
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilkę bez nadrabiania napisać dwa słowa po wizycie.
Z Mateuszkiem wszystko ok- waży 3400 i absolutnie nie pcha się na świat
|
|
|
|
#2155 |
|
Wtajemniczenie
|
Wie, ale się wzięło i zasnęło
![]() ja też o ile jestem nieśmiała, to dzieci bronię jak lwica . Ale zawsze też pilnuję swojego, żeby innemu nie zrobiło krzywdy, nie zabierało zabawek. Jeśli się coś takiego zdarzy (np. sypnie piachem niechcący) zwracam swojemu uwagę i przepraszam. Chociaż większość rodziców jest "normalna" i tak samo zachowują się w stosunku do swoich dzieci.Ja zazwyczaj już przed wyjściem w jakieś ciekawe dla niego miejsce (zoo, ikea -uwielbia, plac zabaw, kino itd.) omawiam z nim co wolno, czego nie, co mu mogę kupić a czego nie dostanie, choćby się położył na środku sklepu i co się stanie jeżeli będzie się źle zachowywał. Skutkuje
|
|
#2156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu się zdecyduje wyjść Cytat:
|
||
|
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...
Brumek uj biedny Tymcio i jego oczko..wiadomo, że to było przez przypadek ale za brak reakcji rodzicom należy się ![]() Agawo dzięki Brawa dla córci za pierwsze kroczki Just Pi Zdrówka dla Hani! Bella dobrze, że się ten wróbelek nie upalił w tym piecu ![]() Gomra współczuję moli..ja kiedyż sprowadziłam do domu ta plagę z zoologicznego z siankiem dla moich szynszylowych panienek..pozbyć się tego potem to masakra.. Oliweczka super, ze synek dobrze się u Ciebie ma..a co do akcji to może się rozpocząć ni z tego ni z owego... MarzenaS dla mnie też przebywanie z synkiem to sama przyjemność i w ogóle nie odczuwam potrzeby powrotu do życia zawodowego...ale niestety za 2 tygodnie moja laba się kończy ![]() Też pochłonął mnie blog chustki i jeszcze czytałam ten http://zorkownia.blogspot.com/, super pisze dziewczyna, tylko no temat poważny i jakby mało przyjemny.. |
|
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
Oliweczka, jak tylko ogarnęłam wzrokiem Twój post i to o tej porze to myślałam, że Mateusz już po drugiej stronie brzucha z wagą 3400 gr.
Super, że na wizycie wszystko ok, zaraz będziecie w komplecie. ![]() Natka, co Ty robisz Domkowi, że biedak ze zmęczenia do łóżka dojść nie może? Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-11-13 o 00:07 |
|
|
|
#2159 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc ucałowania dla biednego, dzielnego Jasia. Cytat:
![]() Brawo Amelka, brawo! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widziałam że w Auchan tez ceny są takie same. Z tym że tam dostawa kosztuje 19 zł. Brawa za czwóreczkę (to najgorsze cholery )Cytat:
A propos rasowych psów w schroniskach. Moja mama ma stamtąd briarda. Piękny, piękny pies. Przez lekarzy i hodowcę-eksperta oceniony bardzo wysoko. Oczywiście nie wiemy, czy papierek miał czy nie (choć pewnie miał), ale jest najlepszym dowodem na to, że ludzie wszystkie psy wyrzucają. Albo im giną. Przecież ile jamników jest w schroniskach! Ile kaukazów. Cytat:
Niesamowite, że nasze dzieciaki uczą się już takich rzeczy Cytat:
- Co za aragedon? Przez ten ząb, czy jeszcze coś? Mów mi tu zaraz, biedny Teliczku! A Jasiowi masuję wirtualnie dziąsełko
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-11-13 o 00:08 |
||||||||||
|
|
|
#2160 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pogrubione - jakbym czytałam swoje myśli ![]() Cytat:
Mi w tej chwili nie przyszło na myśl, żeby sobie nimi głowę zawracać, bo Tymek się rozpłakał i go przytuliłam. I wiesz co? W sumie to mi się jakoś głupio zrobiło i odeszłam stamtąd. Głupio, bo to przecież nie moja wina, a zachowałam się, jakby tak było. Potem się oglądałam, to rodzice sobie dalej stali i dalej palili papieroski. Dopiero teraz do mnie dotarło, że oni palili na placu zabaw Zdjęcie: Widzę, ze Domek to już tak na stałe ![]() Cytat:
![]() A propos chudości w schronisku i jakiś czas po nim. Pies mojej mamy:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

mąż pojechał w delegację, ja na koncie zero, a nie przepraszam 7.80... wysłałam przelew od męża do siebie o 10 chyba i jeszcze nie ma, a tu w portfelu pusto, w baku pusto, nie wiem czy dojadę na stację
bida, aż piszczy...

Strasznie płakała ze swoją matką. Nic nie wiedziały, lekarze nic im wcześniej nie mówili.
dla zdolnej Sarity 
To dla Ciebie ----> 

12.06.2010
zębole
Na zbyciu można mieć stare meble, a nie żywe stworzenia...
Dobry hodowca kojarzy ze sobą psy zwracając uwagę nie tylko na eksterier (wygląd), ale kładąc przede wszystkim nacisk na zdrowie(bada swoje psy pod względem chorób genetycznych) i psychikę. Stąd bierze się wysoka cena- szkolenia i badania kosztują. Masz malutkie dzieci, co jeśli pies okaże się agresywny?

Ogólnie w takich momentach jestem wredna, nie lubię jak ktoś mojemu dziecku robi krzywdę