|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Tamlin widzę, że nie tylko ja śpię z Synkiem
![]() ![]() Mam pytanie odnośnie szczepień. W szpitalu zalecili małemu szczeionkę na pneumo i rotawirusy i dodatkowo grypę. Pediatra stwierdził, że nie szczepi się takich małych dzieci na grypę. Teraz czeka nas pierwsze szczepienie. Nie wiem jaką szczepionkę wybrać 5 w 1 i płatną czy te 3 wkłucia ![]() Pielęgniarka nam mówiła, że na pneumo można zaszczepić jak będzie miał 6 ms, i wtedy byłyby 3 dawki, więc czemu pediatra chce żebyśmy dali 4 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | ||
potworkowa
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Cytat:
![]() ja chyba też muszę zacząć oswajać z huśtawką, bo póki co jest ryk w niebogłosy, jak wsadzę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zadomowienie
|
Widzę że jesteście zaskoczone czasem abstynencji tak samo jak ja.
No tak powiedziała, że musi się wwszystko zrosnąć. Nie wiem czy będziemy tyle czekać. Pewnie z czasem się jeszcze raz spróbujemy. Jak będzie bolało to się jeszcze poczeka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
Oto mój brzuchol:
#2886 |
Rozeznanie
|
Marta, jaki brzuchol?Bardzo elegancki brzuszek.
My już po usg, doła mam, ale padam z nóg, więc napiszę jutro więcej. Spokojnej nocki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wróciłam z pracy, położyłam chłopców i mam chwilę dla siebie ![]() Zamówiłam rano aparat ![]() I przyszło te 200 zdjęć które wywołałam. teraz tylko trzeba albumy kupic. I wcinam pstrąga ![]() Nadrabiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() wpadłam sie tylko zameldować. Dziś dzień mi tak zleciał , ze nawet nie miałam czasu włączyć laptopa ![]() Mała zasnęła,mąż wrócił z treningu więc zaraz pewnie pójdziemy spać.. coraz wcześniej sie kładę ![]() Agnus długo coś z tym seksem karzą czekać ![]() ![]() ![]() Asiuulka musimy powtorzyć spacer koniecznie ![]() dziękuje kochana ![]() ![]() no nic uciekam do wyrka ![]() ![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Wtajemniczenie
|
no jak sie wkurzyłam no !
chcę iść spać.. jestem wykończona a sąsiedzi obok zaczynają wiercić - czy to nie jest za późna pora ?wiem ze cisza nocna zaczyna się o 22 ale to juz lekka przesada ![]() zaraz oszaleje.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje! Mnie też teraz cieszą takie małe/duże sukcesy. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale chyba samo sie unormowało. Dearlie w ogóle się nie przejmuj słońce. Przecież przed chwilą urodziłaś to co Oni myślą? Ludzie po prostu zero taktu. A słyszałyście, ze sanepid ma oddac kasę rodzicom którzy za nieszczepienie swoich dzieci płacili karę. A moja znajoma ciężko chorowała ostatnio. Nie wiedzili co jej jest. Okazało sie, że ...... KRZTUSIEC ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | ||||||
Zakorzenienie
|
my już po chrzcinach. Miło było a Zuzia podczas Mszy małym aniołkiem była. W ogóle nie spała, ale nawet nie kwęknęła tylko się rozglądała. Wszyscy się dziwili, jakie to grzeczniutkie i maleńkie dziecko - w lokalu osoby z obsługi myślały, że ma mniej niż 2 mce, bo niby taka drobinka.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
w większość przedciążowych ciuchów wchodziłam już tydzień po porodzie, choć w niektóre sukienki mocno dopasowane dalej się nie mieszcze w biuście. i znów w sklepach mam problem, bo wróciłam do stanu (mimo tych dodatkowych 2 kg), gdy 34 są na mnie za duże ![]() Piękna Zuzia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-11-12 o 20:47 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
A to Miś i Foczka
![]() Dobranoc! Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2012-11-12 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
Dobra, idę się myć i może spać. Mała pojadła chwile i zasnęła więc podejrzewam, że niedługo się obudzi na dokładkę bo wieczorem zawsze dużo je... moja biedulka padła szybko bo znowu sporo płakała. Zastanawiam się czy robię coś nie tak, że zrobiła się taka nerwowa... Dobranoc |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | ||||||||
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj jestem poirytowana, bo dostałam opieprz od sąsiadki, że zapomnieliśmy umyć korytarz. Była tak chamska i potraktowała mnie jak jakąś gówniarę, że aż mnie zatkało i nawet jej nie odpyskowałam.
![]() ![]() ![]() Nasza Kluseczka już śpi, pewnie około północy się obudzi na mleczko. Póki co "odpukać" (!!!) po zmianie mleka spokojnie. Oby już tak zostało. Marta, gda... iii tam, takie brzuchy to nie brzuchy! ![]() Gda przystojniaczek z Waszego Henia! A jak cudnie ubrany! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Super, że chrzciny się udały. Zazdroszczę, że jesteście już po, bo mnie jakoś chrzciny przerażają. ![]() Cytat:
Bardzo zazdroszczę. My nadal nie mamy chrzestnych. Chociaż my i tak chcemy chrzcić Małego dopiero po nowym roku, więc mam nadzieję, że uda nam się coś wykombinować. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
Dearline Nie martw się sąsiadką, są ludzie i pustaki. Powinna zrozumieć, że masz małe dziecko i nie tylko brudny korytarz na głowie.
A nasz synek nazywa się Staś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My między 19 a 20 ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no proszę ... mój synuś też się urodził z zapaleniem płucek i również dostał 8 punktów. Długo maleństwo było na antybiotyku ? Cytat:
![]() A tak w ogóle to byliśmy dziś na szczepieniu ![]() ![]() ![]() Lekarka dziś nam doradziła aby zmienić mleczko z bebilonu na hipp to może wtedy będą kupki regularne i mniej bolesne ... Wróciliśmy z przychodni i po jakimś czasie udało się małemu zrobić kupę ... cieszayłam się jak dziecko dosłownie ![]() ![]() Oto mój synuś w dniu dzisiejszym aaa i nasz klusek waży 5400g ![]()
Jaśko ![]() Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-11-12 o 21:30 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czas zatem pomyśleć o odpowiednim Kandydacie dla Zuzanki ![]() Dearlie, ![]() Cytat:
Cytat:
ech.. muszę się zmobilizować i wybrać sie wreszcie z Zuzanką na ćwiczenia dla mam. W sr, do której chodziliśmy prowadzą. przed porodem miałam plan, żeby zacząć chodzić po połogu, a teraz już drugi "połóg" mija a ja się nie mogę zorganizować ![]() ![]() Cytat:
w ubiegłym tygodniu pobolewał mnie brzuch na dole i w ogóle strasznie mi niedobrze było, ale @ się nie pojawiła. i w sumie nie wiem, co to za bóle? po tych dziwnych mdłościach miałam lecieć po test, ale że przeszły to sobie odpuściłam ![]() Cytat:
oj jest. ja kupiłam taki komplecik http://allegro.pl/komplet-5-czesciow...707966995.html. i oczywiście podszywalam rękawki w płaszczyku i sukience
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
Weronika przy karcie wypisu Staś ma wpisane, że odstawiono antybiotyk w 6 dobie, a wspomaganie c-pap w 3 dobie. Jakie zalecili wam szczepionki
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
No więc tak - lat mam 28 (jeszcze
![]() ![]() ![]() A teraz? Cały czas uczymy się siebie. Było troszkę problemów z pępkiem na początku, jakieś niewielkie kolki się ciągle pojawiają, ale na szczęście jest to zazwyczaj kilkanaście minut płaczu i puszczania bączków, więc narazie pozwalamy działać naturze. Mój TŻ jest zakochany w córeczce, a i ona jak tylko tata jest w domu to nie potrzebuje do szczęscia nic więcej, no może tylko cycka. Aż normalnie czasami jestem zazdrosna jak widzę jak oni się bawią razem ![]() Marzę jedynie o przespaniu nocy. Ala najdłuższy ma pierwszy sen, ale i on jest różny - zasypia około 20, budzi się pomiędzy 23 a 2 w nocy. Potem juz co 2 - 2,5 godziny. I kurcze, czasami o 5 rano słychać to stękanie z łóżeczka, człowiek zaspany zwleka się z łóżka żeby przewinąć tą upapraną pupinę, kłądzie na przewijaku i klnie w myślach z niewyspania, a tu takie bobo strzela uśmiecha i mówi "a guuu"... no i weź nie kochaj! ![]() A jako wpisowe zdjęcia Alicji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |||||
Zakorzenienie
|
my dopiero 2 razy próbowaliśmy i za każdymm razem mimo żelu nawilżającego bolało jak ch*** więc próbować więcej mi się nie widzi.
Cytat:
Cytat:
![]() super! gratulacje! i powodzenia! ja to wczoraj padłam jak chrzestny wszedł do nas i zobaczyłam co on na siebie włożył! jeansy! sweterek z kapturem! i kurtkę skórzaną! myślałam, że go zatłukę. Czasu na powrót do domu i przebranie nie było ![]() ![]() ![]() gdzie ten brzuchol się pytam? może jutro i mój pyknę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() kolejne cudne zdjęcia.... ![]() ![]()
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-11-13 o 16:06 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2907 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Waga Staśka jak mojej Melci. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na wiosnę taką czapę zamówię Melce ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Melcia dziękuje za komplementy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Przecudna dziewuszka ![]() ![]() Maggie - Obie ślicznie wyglądałyście ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bo się w tatę wdała ![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-12 o 21:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
.
#2910 | |
Zakorzenienie
|
dziękujemy
![]() Cytat:
![]() zmykam spać. dobrej nocy!
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-11-12 o 22:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.