|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | ||
|
Mrs Mrau
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III
Cytat:
Włosy mam długie do połowy pleców.Są dni kiedy mam ochotę ogolić się na łyso ![]() Na razie sprawdza się warkocz,nic mi nie lata ,nie przykleja sie.Najgorsze jest to,że nienawidzę uczucia mokrych włosów,eh Cytat:
Ja właśnie czekam aż przestanie padać i lecę,według icm meteo jeszcze z 20min będzie padać a potem luz.O dziwo zawsze ta prognoza mi się sprawdza. Dziś mam sporo energii więc chętnie polatam
|
||
|
|
|
#2402 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dzień przerwy, wieczorem będzie odprężająca kąpiel
|
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, dawno do Was nie zaglądałam, ale biegać nie poprzestałam
Prawdę powiedziawszy, moje treningi zaczęły się robić coraz dłuższe... Dzisiaj pierwszy dzień po chorobie, więc lajtowo, powolutku, 15,55 km w 2h i 20 minut.
|
|
|
|
#2404 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ehhh, zawsze cos mi musi dokuczyc, nie ma tak kolorowoCytat:
malo jest biegajacych dziewczyn, takze rywalizacja jest mniejsza
|
||
|
|
|
#2405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miło, że się odzywasz. Ile km planujesz wybiegać w listopadzie? Chcemy się przekonać ile jestesmy w tanie razem przebiec
|
|
|
|
|
#2406 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę jak patrzę na Wasze dystanse to aż wstyd
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyrobiłam sobie jeszcze statystyk z poprzednich miesięcy (ehh, dopiero od niedawna mam endomondo!) i biegam dosyć nieregularnie. Jedno, co chcę na pewno osiągnąć to przebycie 10 km w 1 godzinę ![]() A jakie są założenia dotyczące listopada? Wiecie ile np. przebiegłyście w sumie w październiku?
|
|
|
|
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
Ismekusia 47 min na 10 km to jest taki sobie czas. Z takim to wygrywaja u nas 50 letnie babki w kategorii "starszej"
. W mojej kategorii zeby wygrac, trzeba pocisnac ponizej 41 min, no chyba, ze jest niepopularny bieg. Na polularnych to powyzej 37 min nie ma szans raczej, np. w Nike. Raz jeden bylam na 2 miejscu na podium, 42 min 8 km, bo wszyscy "powazni" biegli 16 km, a ja ze po chorobie, to sie zdecydowalam na 8km na luzie. Ostatno bylam na 5 miejscu w biegu, ale tez dlatego, ze reszta biegla inny bieg. U nas potrafia byc 3 w niedziele rano w miescie, kazdy po likla tys. ludzi. Bieganie jest popularne.Ale to zalezy od kategorii, bo ja jestem w wyczynowej, tzn wszystkei zawodowe biegaczki sa w moim wieku wiec.... jak jest popularny bieg, to lypa, to samo w rankingu. W rankingu amatorow pro jestem gdzies na 80 miejscu, no ale na 20 mln osob w miescie to tragedii nie ma. Z reszta ja nie mam w sumie na to parcia, zwlaszcza, ze caly ten rok choruje i studiuje wiec mam malo czasu biegac i, co najwazniejsze, odpoczywac.
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz mam tak kiepskie osiągi Daleko mi do formy, którą miałam 2 lata temu...
|
|
|
|
|
#2411 | |
|
Czekoladoholik
|
Cytat:
Na poczatek zliczyłyśmy ile każda z nas chce przebiec i wyszło, że w listopadzie ma to być około 1500 km łącznie ![]() Października nie liczyłyśmy ale nie będe pokazywała paluchem kto przebiegł 260 km ![]() U mnie dziś szczęśliwa 7 i jutro dzień przerwy.
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelina nabiał jest czesto problematyczny, moja znajoma uczuliła się w wieku 20 lat
Może zjedz rybę ( najlepiej z pary) plus kasza i jakieś warzywa.Jedzenie jak najmniej przetworzone,bez konserwantów i polepszaczy.U mnie kolka murowana po ciężkostrawnym obiedzie np.smażonym,po słodyczach,miodzie,serach zółtych,ziemniakach też mnie łapie. Eksperymentuj z menu, bo tu na 95% leży przyczyna.Najlepiej zapisywać co jadłaś w dniu biegu i następnym razem tego unikać.
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ostatnio stałam się zwolenniczką biegania na czzczo. Ok, było to też wynikiem mojego eksperymentowania z IF, ale przekonałam się do takich treningów. Nic mi nie bulgocze, nie cofa się
brzuch nie boli, a energii wcale nie tracę.
|
|
|
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3755722 1]te mocne kolki z prawej strony zdarzaja mi sie bardzo rzadko a tego dnia o 12 zjadlam mala kanapke i serek wiejski i poszlam biegac o 15:30. moj zoladek najwyrazniej pracuje na zwolnionych obrotach, a jeszcze dodam, ze caly czas mi cos "chlupalo" w zoladku tak jakbym wypila wiadro wody a nie pilam nic ...
ehhh, zawsze cos mi musi dokuczyc, nie ma tak kolorowo[/QUOTE] Chleb + wiesniak to kiepski wybor. Wiesniak to dlugo przyswajalne bialko, do tego mega przetworzona zywnosc. Chleb zakwas / drozdze tez niedobrze i ciezkostrawnie w sumie. Najlepiej prosty wegiel + proste bialko jesli z rana, a jesli pozniej to sam wegiel zaraz przed, a ostatni posilek przed min 3h (zalezy od osoby). Prosty wegiel to u mnie banan, "tostada" (suchar kukurydziany), na dluzszy bieg lubie wrzucic placka owsianego. Ja mam oglraniczony wybor wegli, bo nie moge pszennego (alergia). Od nabialu w ogole trzymam sie z dala raczej.
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Z jednej strony wszyscy trąbią, by trzymać się z dala od nabiału, ale z drugiej - jak uzupełniać niedobory wapnia?
|
|
|
|
#2416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego ufam swojemu organizmowi i jego potrzebom- mam ochotę na nabiał- jem. Wiem, że mleko i jego przetwory długo zalegają w żołądki i nie należą do szczególnie łatwo przyswajalnych białek, dlatego unikam ich przed jak i po biegu. Nie mam problemu z trawieniem laktozy. Także należy jeść wszystko, ale z umiarem. Takie jest moje zdanie. Oczywiście jest to kwestia bardzo indywidualna. Edytowane przez CLARA_F Czas edycji: 2012-11-12 o 23:09 |
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Clara no właśnie najlepiej słuchać swojego organizmu. Choć mój dość często krzyczy daj czekoladę albo loda
No ale uczę się umiaru![]() Wczoraj 11 km więc dopiero prawie 70 km Mało jak na mój plan miesięczny. Chyba dzisiaj znowu kółeczko obwodnicą pobiegam![]() Mogłam przy tym 150 obstawać bo to mi się uda, a tak teraz mam presję ![]() Tak wczoraj weszłam na strone sklepu do którego będą te bony za wszystkie biegi. To nawet jakbym 500 zł dostała to niewiele kupię Jedne spodnie 200 zł takie tańsze, jakiś stanik, 180 zł, i już do bluzki trzeba będzie dołożyć Chyba że kupię na zapas nowe buty npo jakieś startówki po 400 zł(Brooksy)
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Niech już dają te ciuchy z Lidla bo muszę kilka par skarpet sportowych kupić
![]() Magda, może pamiętasz czy kominiarki w Lidlu były ?
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Ja skarpety to tylko te z decathlonu kalenji kupuje, i jak się sprawdzają to nie szukam dalej.
Kominiarek nie widziałam. Ale już czekam na tą bluzkę termoaktywną, bo na te z biedronki się nie załapałam.
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2421 |
|
Czekoladoholik
|
Ismenkusia
Gdzie Ty to wynalazłaś? ![]() Dzięki triatlonowi umiem już wbijać gwoździe, posługiwać się wyrzynarką i wiertarką, wiem, do czego służy pianka konstrukcyjna, śrubokręt i nawet młot udarowy nie są już dla mnie tajemnicą. Ostatnio udało mi się nawet zrobić pergolę. A i wymienię już samodzielnie żarówkę, akumulator podładuję, koło zmienię. Wszystko dzięki mężowi. No ale on przecież nie wydaje, bo mógłby gorzałę chłeptać i papierosy palić. Chyba wyszłoby taniej. U mnie dziś 12 km i pękła mi setka listopadowa
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
Na stronce triatlonu
Ja dziś 2 km UWAGA na bosaka
|
|
#2423 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Hahahaha, mistrzostwo
Ja w niedzielę wybrałam się w krótkich spodenkach i krotkim rękawku, szybkie 6 km w 30 minut - NIGDY WIĘCEJ, BYŁO MI TAK CHOLERNIE ZIMNO Podziwiam wszystkie tak biegające, ja wolę jednak wygrzewać tyłek na silowni
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buty zdjełam jak miałam już rozgrzane nogi biegiem Biegałam po trawie,asfalcie i po trakiej ubitej ziemi
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Ja może sobie na boso pobiegam ale bliżej wiosny
. Ukłony z abieg boso w taką zimnice![]() Mi telefon już za oknem GPSa łapie. Ja się nastawiam na bieg. Tz nudzi oglądając jakiś kanał naukowy, to szkoda z nim czas marnować ![]()
|
|
#2429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mam nadzieję, że na wiosnę będzie nas więcej. Tylko wszystko po malutku. A co, zachęciłaś mnie też jutro buty ściągam. A może nawet po krótkiej rozgrzewce cały dystans na bosaka? Bo świętować przekroczenie 100 km w tym miesiącu (jak widzisz trzymam się planu ) w butach mi zwyczajnie nie wypada.Cytat:
|
||
|
|
|
#2430 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis po 3 miesięcznej przerwie spowodowanej zastojem zdrowotnym po operacji i innych późniejszych niespodziankach pierwszy bieg.
35,30 min / 4,70 km Jestem z siebie dumna ![]() Ale cholera musze zakładać już czapke, zapomniałam się, że jest juz tak mroźno
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.

Włosy mam długie do połowy pleców.Są dni kiedy mam ochotę ogolić się na łyso 

ehhh, zawsze cos mi musi dokuczyc, nie ma tak kolorowo
Ale wśród nich ja na pierwszym. Gdzieś za miesiąc za to będą wręczać nagrody, medal i z tego co opowiadaja to bony do sklepu dla biegaczy

Daleko mi do formy, którą miałam 2 lata temu...