|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy tacy mężczyźni w ogóle istnieją?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie ktoś kto jest oczytany, kto ma coś madrego do powiedzenia, jeste zaradny i ambitny to ktoś godny uwagi a nie ten kto ma papierek. |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Istnieją. Z obserwacji takich mężczyzn widzę, że wielu z nich jest nieśmiałymi facetami, mogą mieć łatkę zbyt spokojnych , obracają się też w specyficznych, zawodowo-męskich środowiskach i może być ciężko na takich trafić, czy ich dostrzec.
A co do wykształcenia - niby istotne, ale czy decyduje o wartości człowieka? Można nie mieć tytułu magistra, a być świetnym specjalistą i mieć poukładane w głowie. Znam paru magistrantów/ doktorantów, którzy mimo wiedzy w wąskiej dziedzinie są bardzo nieprzystosowani życiowo, wręcz nieogarnięci. Są też faceci z dyplomem, którzy jakimś cudem przemknęli się przez studia, a ich zainteresowania ograniczają się do browarków i fajnych "dupci". Nie lepszym kryterium jest inteligencja, zaradność lub oczytanie? To na pewno gwarantuje, że będzie o czym rozmawiać.
|
|
|
#64 | ||
|
.
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zależy od osoby
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
To oczywiste, że masz prawo mieć gorszy czas, bo jak sama piszesz, włąsnie zakończyłaś swój związek. Mężczyźni jak opisałaś istnieją, ba jest ich wcale nie tak mało, jak by nam się wydawał (szczególnie w tych gorszych momentach życia, kiedy dołek jest czasem nie do pokonania...) Mój TŻ jest taki, jak dla mnie ideał i mimo wielu wad, jakie posiada jak każdy, nie oddałabym go nikomu na świecie. Miałam to szcęście, że trafiłam na kogoś "normalnego". I mam nadzieję, żę on się nigdy nie zmieni. Życzę Ci optymizmu i cierpliwości, a ten, który jest Ci pisany na zawsze, znajdzie się w najmniej oczekiwanym momencie. Pozdowionka i buziaki
|
|
|
|
|
#69 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jedno zycie w jednym tempie, jedno bicie z jednym sercem... Edytowane przez fizol87 Czas edycji: 2012-11-12 o 22:12 |
||
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki Agnessik. No właśnie zdziwiłam się wpisem, ze to chore. Bo ja nie mówię, że ktoś musi być brunetem, bo jak będzie blondynem to jest beee i musi koniecznie lubić komedie romantyczne, bo jak lubi horrory to się nie umówię. Wiadomo, że porozumienie, nadawanie na tych samych falach to podstawa. Tylko TO da się sprawdzić na etapie "randkowania". Albo Ci się gadka skleci albo nie... A dlugo można się nie dowiedzieć o poglądach na rodzinę, dzieci, o ambicjach itp. Jestem najlepszym przykładem. Facet 8 miesiecy truł mi o ślubie i dzieciach poczym zmienił zdanie... Ale nadawaliśmy na identycznych falach i...nadal nam się świetnie gada.
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Irytuje mnie ten wątek do granic możliwości i wiem że zaraz zostanę zjechana ale w zasadzie mam to gdzieś. Już jak przeczytałam tytuł wiedziałam co będzie, co druga odpowiedź: tak istnieją JA TAKIEGO MAM ale ci go nie oddam bo on taki cudny i wspaniały tralalala. Żaden to argument bo zakochana kobieta inaczej patrzy na faceta, poza tym związek jest cudowny a później nagle skądś się biorą te wszystkie zdrady, problemy, rozstania, dramaty i jest: a był taki cudowny więc dlaczego?!, a po 3: w naprawdę rożnych typach się potrafi panna zakochać i wydaje jej się że złapała pana boga za nogi a tymczasem obok siedzi idiota.
Nie jestem zgorzkniałą starą panną, nawet w chwili obecnej kogoś mam ale zwyczajnie te wszystkie odpowiedzi mnie śmieszą. Chociaż nie wiem może autorce pomagają na jej wątpliwości. Ale mnie by szczerze nie pomogło gdybym miała zwątpienie że mi zakochana kobieta powie: istnieją bo mój misio jest cudem. Ja powiem Ci tak, pewnie istnieją, nie jest ich jednak wielu, a nawet jak mają wszystkie te wymagania spełnione to później dokłada się jakaś jedna poważna wada, problem i koniec pieśni. Bo związki ogólnie to ciężka rzecz. Jednak nie ma co popadać w czarną rozpacz, chyba po prostu trzymać się swoich wymagań trzeba bo one wcale nie są śmieszne jak tu niektórzy sugerują tylko podstawowe i nie podporządkowywać życia żadnemu facetowi ostatecznie. Ale wiarę w trafienie na dobry typ mieć. |
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponadto znam kilku innych, którzy również spełniają te warunki, ale szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie być na powaznie z kimś, kto ich nie spełnia (pomijam oczywiście skonczone studia, choc w dzisiejszych czasach to dosc wazny aspekt) i nie uważam, żeby te warunki byly wystarczajace do okreslenia kogos idealem
„Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć” Edytowane przez solll Czas edycji: 2012-11-13 o 01:08 |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
a ja palę papierosy, piję alkohol kilka razy w tygodniu i palę zioło okazjonalnie na imprezach, do tego nie mam studiów, bo po maturze `zachłysnęłam się dorosłością i poszłam do pracy` i bardzo sobie to chwalę i nie odczuwam potrzeby studiowania, bo jak na razie i tak nie wiem co bym chciała w życiu robić. ślubu i dzieci nie chcę, a przynajmniej nie przed 25 [ślub] i 30 [dzieci] rokiem życia. jezu, ale ze mnie antyideał
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Buc
|
Cytat:
tak jest zawsze.
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Edytowane przez Visez Czas edycji: 2012-11-13 o 10:18 |
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Wiek ślubu i dzieci mnie nie dziwi. Ale ja już mam 25 lat
![]() A co do reszty...oczywiście Twój wybór itp. Ale hmm.... raczej w związku z tym nie możesz liczyć na faceta ktory mało pije, nie pali zioła, nie pali papierosów, ma wyższe wykształcenie itp. Własnie chodzi o dobranie się... I nie mówię o mezaliansach bo nie o to chodzi. Zwyczajnie takie osoby się nie dogadają. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 | |
|
Konto usunięte
|
zła, ale szczęśliwa
![]() Cytat:
ale studia? ja nie wykluczam, że kiedyś na studia pójdę. chciałabym, ale na razie jeszcze nie wiem co studiować, więc po co mam marnować kasę na zaoczne? na dzienne na pewno nie pójdę, bo ani mi się śni przerywać pracę. no i potem ja będę z wyższym wykształceniem, a tż nie, bo jest po technikum gastronomicznym i do bycia kucharzem nie potrzebuje studiów. no i teraz się dogadujemy, ale jakbym się nie daj boże na studia zdecydowała, to na pewno przestaniemy się dogadywać to brzmi jakby po studiach ludziom sodówka uderzała, serio
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio mam podobne rozkminy jak autorka
![]() Uważam podobnie jak madana (zauważyłam ze często się z Tobą zgadzam ), że trzeba najpierw mieć jakieś ogólne pojęcia, co do tego, czego u faceta NIE zaakceptujemy. Potem powinno być z górki. Nie uważam jednak listę autorki za coś złego. Wydaje się po prostu, ze dziewczyna wie, co jej do szczęścia niezbędne, wie z doświadczenia.I tak, ideały istnieją. Ideały, które maja cechy które każdą z nas indywidualnie uszczęśliwiają. Ideały mają tez pewnie sporo wad, ale takich, które umiemy zaakceptować. Bo ideałów w ogólnym rozumieniu pewnie nie ma. Ja do listy dopisałabym zamiast studiów- pasję. To wystarczy w zupełności. Moje rozkminy jednak doprowadziły mnie do dość smutnego wniosku. Jedna z cech, którą dopisałabym do listy autorki dyskwalifikuje na starcie 90% facetów. Mam na początku pytać każdego czy chce mieć dzieci? Na pierwszej, drugiej randce? Trudna sprawa. Znacie facetów, którzy marzą o stabilizacji... ale we dwoje?
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Tak.
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Możesz podać źródło tych danych?
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
Żródło? Czy trzeba do każdej swojej wypowiedzi dołączac kropeczkę i na dole pisać * moim zdaniem/ z mojego doświadczenia wynika?
Tak zupełnie poważnie. Faceci moich koleżanek,czy zwykli koledzy, z którymi czasem gadam wykazują chęć posiadania potomstwa w przyszłosci. Nie miałam szczęścia spotkać facetów, którzy dzieci nie chcą, a jednocześnie posiadają te minimum cech, które np Autorka wymieniła. Moze nie mam szczęścia.
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Potwierdzam, istnieją
Mój od niedawna już narzeczony właśnie taki jest |
|
|
|
|
#86 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I weź tu znajdź czułego, opiekuńczego, w miare zaradnego, z pasją, najlepiej z artystyczną duszą jeszcze, no i żeby dzieci nie chciał. Dla mnie mega zadanie na przyszłosć. W sumie mój 'takjakbybyły' nie chce dzieci. Ale inne cechy go skreślają.
|
|
|
|
#87 | |
|
.
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Do autorki: czy wypisując swoje oczekiwania w pierwszym poście pomyślałaś o tym co masz do zaoferowania? Jesteś ambitna, oczytana, opiekuńcza, nie palisz, nie pijesz i masz tytuł dr przed nazwiskiem? I z pryzmatu oczekiwań faceta: jesteś dobra w łóżku? w kuchni? i wiele wiele innych cech...
To czego oczekujesz jest zależne od tego co masz do zaoferowania. Szukanie ideału nie ma najmniejszego sensu, bo nawet jak go znajdziesz - niekoniecznie się w nim zakochasz. |
|
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
moj pali ale i tak jest dla mnie idealem
Dla mnie ideal to :zaradny, z poczuciem humoru, spontaniczny, inteligentny ( niekoniecznie wyksztalcony) okazujacy szacunek, dobry, umiacy okazac uczucia ( milosc, szacunek, wspolczucie itp ) nie tylko w stosunku do mnie, ale ogolnie w zyciu tacy faceci istnieja, ale maja na pewno jakies inne wady
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

przykłady można mnożyć i mnożyć.